Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, ott működött is, 99%-ra téve a 2520M nem turbózott, s hűvös maradt.
Köszi a registry trükköt, előjött a menü, habár ez sem csinál semmit, próbáltam 4000 MHz-et beállítani. Aztán nyomtam egy Restore Plan Defaults gombot, s izé, beállít a processzor max 4400 MHz-re. Akárhol állítok akármit, nem megy feljebb, wtf. Maradjon így.
De úgyse fog.
-
Guitar14
senior tag
Egy hatalmas szívességet szabad kérnem?
Pont előtted tettem fel kérdést dokkolóról és ovlastam, hogy ezek az USB 3.0-ás dokkolók kb. mindenen thinkpadhez jók. Én igazából csak 1 képernyőt dugnék rá 1920x1200 felbontással, hogy ne a laptop kis képernyőjét kelljen nézni. Csak egy külső képernyő esetén is így szaggat a kép? (amilyen laptopot vennék annak még sajnos nincs thunderbolt/C csatlakozója)Amúgy vicze köszi a választ, valóban a 170W-osnál már találtam írást a W540 kompatibilitásáról - viszont az a dokk ritka lesz mint a fehér holló.
-
válasz
lezso6 #123490 üzenetére
3 magot hajtotta ki, felváltva választott közülük, azok 68-70 fokosak voltak, a venti nem is pörgött fel magas fokozatra.
Ennek ilyennek kell lennie.
Ha nálad nem hasonló akkor gáz van. Ha jól emlékszem prémium garis a géped, pesten most a Humansoft és a Aloha csinálja a helyszínit. Szóval hibabejelentés és jönnek.
Utána opcionálisan én a helyedben csinálnék egy recovery w11 reinstall-t mert a Throtlestop jól összezagyvált már mindent szerintem. -
válasz
donjohnson #123491 üzenetére
Valószínűleg fogok, habár nem feltétlenül venni, hanem összeeszkábálni egy sajátot nagy halk ventikkel. De ezt más okból, szimplán biztosra menésből, meg hátha halkabb lesz. Biztosan baj van a hűtéssel / pasztázással, mert 75 wattra korlátozva nem kéne semennyire throttlingolnia, frissen pasztázva 80-85 fok körül elvolt összes magot széttterhelve cinebenchcsel.
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #123488 üzenetére
A % vezérlők kb. 10 évvel ezelőtti processzorokon működtek utoljára.
Küldtem neked, mi kellene: [link] .Azóta Reddit-en még ezt találtam: [link] . Itt az egyik komment azt írja, a P magokhoz ezt a registry értéket is át kell írni 2-re:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e101
Win11-em és Alder Lake cpu-m nincs, úgyhogy a tesztelés rád vár.
-
válasz
zsolti75 #123489 üzenetére
Ez nem létezik, hogy 5.3 GHz-en 50 fokos.
Biztosan annyin fut? Azért minimum 70-80 foknak kéne lennie, mert amúgy idle körül 50 nálam. A dGPU egyébként cseszik nálam kikapcsolni, ezt se igazán értem, csak böngésző van megnyitva. Júzer errorokat halmozok egymásra, vagy mi a fene?
A pasztát azt biztosan elcsesztem, mármint nem MX4-et kellett volna rátenni, pár hónap alatt megromlott, csak frissen volt jó. De a paszta problémája csak terhelt állapotban észrevehető, így idle-ben oké, vagy legalábbis nem gáz.
-
Windows 11, a vezérlőpultos Power Options ablakban a Processor Power Management alatt a minimum meg maximum százalék nem csinál semmit, meg registry-vel vagy mivel elő van hívva egy Processor Performance Boost Mode beállítás is, de utóbbi se csinál semmit, csak a Disabled módnak van hatása, az kikapcsolja a turbót, így 2.1 GHz-en megy minden, de úgy halál.
-
válasz
zsolti75 #123485 üzenetére
Persze, simán, mert akkor turbózik a legjobban, és kis felületen, ez sajnos normális jó hűtéssel is. 4.8 GHz-en 40+ wattot kajál egyetlen mag, s mivel kis felületen összpontosul a sok hő, ezért baromi nehéz elvezetni, gyárilag állapotában is elég meleg volt így, úgy rémlik akkor is thermal throttlingolt, de mininum 90-95 fokos volt az a mag, az biztos.
-
-
válasz
zsolti75 #123483 üzenetére
Persze, hogy karcsú, legalább 1820-nak kéne lennie (régen meg is volt), csak thermal throttling van. Újabban a 75 wattos TDP limittel is már 100 fok szegény gép, úgyhogy itt a hűtés megmakkant, pl hűtőpaszta offos. Kihez tudom vinni, aki jól megpasztázza, ez mennyibe szokott fájni?
P magokat mivel kapcsolod ki? Csak mert a ThrottleStopnál nem találtam ilyet. De amúgy nem akarok extra akkus üzemidőt feltétlenül, tényleg csak annyi a lényeg, hogy korlátozom monjduk 55 wattra a TDP-t és mellett max 4.4 GHz-ig megy fel a turbó. Akkuról és hálózati áramról is.
-
-
R.P.
aktív tag
válasz
fatpingvin #123480 üzenetére
Igen, igazad lesz, sokadik ritkán használt monitornak végülis oké lehet.
Nem volt drága, itt vettem a Hardveraprón kb. 8 ezer forintért használtan. Visszasírom a P50-emhez való 40A5-ös dokkolót, az még rendes cucc volt. Nem is értem, hogy miért álltak le a klasszikus alsó csatlakozós megoldásokkal. -
Úgy tűnik megvan az egymagos fullkretén turbó ellen a Szent Grál, csak nem mindig működik. A lényeg a ThrottleStopnál a TPL ablakban a Speed Shift beállítás (nem az EPP!), ahol van egy minimum és maximum érték. Nálam 4 és 60/61, utóbbi szám váltakozik valamiért. Ez valami szorzószerűség, de mégse az, legalábbis 12850HX-nél.
Nálam így működnek a maximumértékek; max turbó órajel, CineBench R23 single thread pontszám, CPU package fogyasztás:
Kikapcsolva: 4.8 Ghz, 1735 pont, 40-48 watt
56: 4.4 Ghz, 1668 pont, ~30 watt, 4% teljesítménycsökkenés
52: 4.0 Ghz, 1517 pont, ~25 watt, 13% teljesítménycsökkenés
46: 3.6 Ghz, 1378 pont, ~20 watt, 20% teljesítménycsökkenésSzóval lehet nyerni bőven, már az 56-os is kifejezetten jó eredmény.
Viszont nem mindig működik, tegnap valahogy permanens maradt, CB23 simán ment végig jól. De újraindítás után csak egy ideig jó, aztán ignorálja a beállítást, s fullkreténbe turbózik. Próbáltam már mindent, nem tudtam reprodukálni azt, amit tegnap, hogy Balanced módban legyen korlátozott a turbó.
ThrottleStopban nem állítottam be profilt. Viszont ha ott beállítom a High Performance profilt, akkor működik a turbó korlát, csak hát így meg az idle fogyasztás magas. Windowsban hiába állítok High Performance-t, az nem működik. A Power Saver mód meg nagyon lekorlátoz, kb ilyen 20-25 wattra mind ThrottleStopból, mind Windowsból. Throtlestop Balanced móddal szintén nem működik.
Tippek? Valami Thinkpad szoftver felülírja a Speed Shift értéket, s törölni kéne? Az lenne a cél, hogy az idle fogyasztás is jó legyen, szóval a lehető legjobb energiagazdálkodást meg akarom tartani.
Az fontos, hogy CB benchmarknál a feladatkezelőben át kell írni a benchmark prioritását "Below normal" értékről arra, hogy "Above normal". Alapból kisebb prioritással megy, így lehet szórás a pontszámban, meg kevesebbet is fog mutatni.
-
R.P.
aktív tag
Ah, köszi mindenkinek, akkor ezek szerint ez a cucc főleg csak papírnehezéknek jó.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen ócska izéket árulnak. Veszek akkor egy Thunderbolt dokkolót helyette.
-
-
fatpingvin
addikt
ezektől a DisplayLink-es dokkolóktól nem szabad ennél sokkal többet várni. gyakorlatilag csak egy kis framebuffer meg output driver van bennük, amibe a driver USB-n keresztül, tömörítve másolgatja a GPU-n renderelt frame-eket. pontosan erre jók hogy egy kisebb plusz egy monitort meg tudnak tekerni.
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok! Van egy ThinkPad P52 laptopom (i7 8850H, Quadro P2000, Windows 11), amihez elkezdtem használni egy ThinkPad Pro Dock nevű USB3.0 dokkolót. Két monitor van rákötve 1920*1200-as felbontással. Teljesen érthetetlen módon Windows 11 alatt olyan, mintha a két külső monitoron semmilyen GPU-s rásegítés nem lenne, az animációk darabosak, gyakran az egér is szaggatva mozog, szinte használhatatlan az egész. A laptop kijelzőjén ez a probléma nem jelentkezik. Ha nem használom a dokkolót, akkor csak az egyik monitort tudom rákötni a gépre (mivel nincs perpill mini DisplayPort kábelem), viszont akkor nincs ez a probléma, vajsima minden. Kb. mindent megnéztem már, a Hardware-accelerated GPU scheduling be van kapcsolva (de kikapcsolva se jobb), minden driver a legfrissebb, energia beállításoknál minden maxra van húzva. Próbáltam úgy is, hogy a BIOS-ban kikapcsolom az integrált kártyát, az sem segített, csak jobban melegedett a gép.
Azért is gondolom, hogy a két külső monitoron nincsen GPU-s rásegítés, mert ha a két külső monitor között húzgálok egy ablakot (ami animációval jár), akkor a "Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework Host Process" és a "Desktop Window Manager" nevű folyamatok együtt 20-30%-os CPU használatot eredményeznek. Ha nem csinálom, akkor ez a két process stabilan pár százalékon van.
Szerintetek meg lehet ezt valahogyan javítani, vagy ezzel a dokkolóval elfelejthetem a GPU-s rásegítést?
Köszi előre is az ötleteket! -
Guitar14
senior tag
Sziasztok!
Jópár éve a használok egy X240-est boldogan dokkolóról asztali gépként és hordozhatóként is. Benne lévő i5-4300u egész jó még ma is bár már néha döcög.Jó ideje nézegetek már a W540-esek után amik i7 esek és nvidia quadroval vannak kiegészítve. Eddig mindig lemondtam róluk mert a basic, pro és ultra dokkoló kompatibilitásában ez van írva:
"Integrated graphics models only (Discrete graphics models not compatible)"
Viszont több képet is láttam neten, hogy ezeket dokkolóról használják plusz a quadrosokon is van dokkolóhoz a gép alján csatlakozó.Most akkor egyáltalán nem megy dokkolóról a W540 quadroval szerelt változata, vagy dokkolóra dugva csak az intel HD megy, quadrot letiltja?
Ha utóbbi akkor van valami dokkoló lehetőség amivel ki tudnám aknázni külső képernyőn a quadrót is?
-
válasz
donjohnson #123469 üzenetére
Írtam már ezekről szerintem...
Teljesen rendben van a gép, a L14 G4, teljes alu vázat kapott mint a T14 (usába szállítják teljes alu kivitelben is, ide nem).
2db ram slot, és 1db 2242 ssd.
Teszteket nem csináltam és nem is fogok, tök hasonló teljesítmény mindegyik. -
L14 G4 érdekel valakit?
-
teptep
őstag
válasz
Fuser és Tsa #123462 üzenetére
Ha szintet akarsz lépni, akkor az L15 még éppen belefér a 450-es keretedbe:
LENOVO THINKPAD L15 G4, Ryzen5 PRO 7530U, 512GB, 32GB, 449.900 Ft
15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS 250nits 45NTSC, Win11 Pro -
Dr. Akula
félisten
válasz
Az E sorozat ilyen eufemisztikusan "kisvállalatinak" nevezett, olcsósított cucc. Valószínűleg nem a profiton spóroltak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Szerintem ez a kérdés nem kaphat választ még 1 évig.
-
Sziasztok,
E16 gen1 i7-13700h-ról mi a véleményetek?
Gyerekbetegségek, tartósság, ilyesmi érdekelne.
Ez a Lenovo-IBM vonal eddig teljesen kimaradt nekem. -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #123453 üzenetére
szerintem az is elég ha az Improve Youtube-ra katt / Player / Quality menüben Auto helyett 720p-re teszed ott a felbontást. már akkor is elég gagyi kodeket használ, hogy nem izzasztja meg a cpu-t.
-
válasz
AV1, VC-1 és AVC van. AVC1 nincs. Az AV1 a modern kódolás. Az AVC a h.264. A VC-1 egy AVC konkurens volt, de ritka, nem használják, kb sima FullHD Bluraynél találkozhatsz csak vele.
-
-
válasz
A H264 az az AVC, szóval azt ne tiltasd!
-
válasz
donjohnson #123449 üzenetére
Ez sem működik sajnos, ugyanúgy VP9-et használ, hiába tiltom azt is, és az AVC-t is. Ha a 60fps-t is tiltom, vált AVC1 30fps-re, de h264-nek nyoma sincs.
Ezen a videón próbálom.Hmm várjunk csak, mostanában AVC1 néven fut a H264? És mellette van AV1, ami valami modern dolog?
Akkor viszont működik, és a GPU terhelés alapján is csinál valamit. -
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123448 üzenetére
Chrome vagy Edge alatt nem működik nálad a h264ify?
-
válasz
donjohnson #123449 üzenetére
Köszi kipróbálom.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #123448 üzenetére
nekem ezzel az Improve YouTube chrome pluginnal van lekorlátozva 720p-re a t460-on: [link]
-
Nálam rég nem működnek a h264ify és társai, nem tudom rákényszeríteni a böngészőt hogy olyan kodeket használjon, amit még hw gyorsít pl az X220, pedig nekem nem lenne gond ha 720p az elérhető legmagasabb felbontás.
De nem hatalmas gond, megoldja prociból is a FHD 60fps-t, nyilván akkuról számítana ez, de út közben nem szoktam Youtube-ozni, jórészt mert én vezetek így semmit se tudok közben csinálni laptopon. -
ricsip
addikt
válasz
zsolti75 #123444 üzenetére
Csak azt mondtam, hogy mindkét kodekben tárolt változatban ott van a videó az esetek nagy többségében, és csak a preferencián múlik (ld. amit fentebb írtam, internet sávszél, hardveres gyorsítás képessége, böngésző egyéni preferenciája) h. melyiket kéri le a yt szerveréről lejátszás közben.
-
válasz
FoxiestFox #123439 üzenetére
dehogy fontolom, van jogtiszta 2016-os.
a 97-est meg szeretem, az erőforrás igénye kb mint a calculator-é.
Van libreoffice is, szuper de nem teljesen problémamentes. -
Francia91
veterán
válasz
2010-est használok, az is ugyanolyan jó, mint a 2007-es
-
t72killer
titán
válasz
Ha nem kell excel makrókat vagy telehivatkozott diplomamunkát írni, akkor a libreoffice is tökéletes.
-
válasz
zsolti75 #123413 üzenetére
Fontold meg az Office 2007-et.
Mindent megnyit ami új, de még nincs a felhős és egyéb előfizetéses bloatware, mint az újabbakban.
Megy Win10,11 alatt is, Win Update fel is teszi az updatjeit aktiválás után. Én nagyon szeretem, legalábbis amennyire egy Office-t szeretni lehet. -
válasz
t72killer #123435 üzenetére
FF, én is végigmentem most az összes felbontáson, és FHD-ig AV1, a felett VP9, semmi más codek nincs alapból. Ha letöltöm DLP-vel akkor AV1. Érdekesség: sikerült rákényszerítenem 4K AV1-re
.
Egyébként nagy fos a youtube, mióta volt az az átállás kb.2éve azóta gyakran szaraxik. Chrome-al sokkal jobb a videó lejátszás, csak azt meg utáljuk.
Szerk.: Opera AV1 minden felbontásra, 4K is. -
t72killer
titán
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #123429 üzenetére
a youtube videók nagyrésze már mind átállt
Elnök úr, ez így ebben a formában nem teljesen igaz! Hanem az van, hogy minden egyes videó fent van több felbontásban is. Valamint több kodekkel tömörítve is. A böngésződ meg felbontás és gép-erő meg internet sávszél kombinációja alapján választ VALAMIT ezek közül. YT-DLP -vel lekéred a formátumlistát egy adott videóra, kapsz vagy 10-12 féle lehetséges változatot.
Ha a böngészőben nem bírja egy régi gép a VP9 vagy AV1-et, akkor H264ify browser extension-nel lehet erőltetni az AVC (==H.264) formátumot, amit minden 10-15 évesnél újabb processzor bír dekódolni izomból kb 1080p felbontásig. -
válasz
Igen átállt a YT VP9-re már régebben, az meg az intel 7gen-től van hardveresen dekódolva. De ha valaki csak FHD felbontásban nézi, akkor javaslom a AV1-re átállítást lehet vele erőforrást spórolni, mármint ha 11gen vagy újabb a gép.
-
t72killer
titán
válasz
, azigen, nem figyeltem. Az tűnt fel mostanában, hogy a rajzfilmek amit a gyerkőc nézeget még 480p-n is jól mutatnak TV-n
-
t72killer
titán
válasz
lezso6 #123403 üzenetére
Most nézem, mekkora mázlim volt ezzel/hogy az i5-1135g7-re tettem és nem vmi korábbira. Elég nagy stream/videófogyasztók vagyunk, tuti rövid időn belül át fog erre állni a piac.
-
Pöttön
őstag
válasz
barnam_ #123399 üzenetére
Pontosan milyen procival hajtod, hogy ezeket a hőfokokat hozza?
Az enyémben egy 35w-os 3632qm-van, és a dedikált gpu-s gépek heatsink-jét raktam bele.
Tapasztalatból mondom hogy ezek a hűtők kapásból hoznak 5-8c-t...
Illetve felraktam még a TPFancontrol-t egy egyedi venti profillal, és tök hűvös a kicsike.
Bár hozzá teszem hogy ez a 35w-os 4 magossal van, 45w-osat nem raknék bele semmi pénzért se. -
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #123416 üzenetére
Semmióta. Arra reagáltam, hogy 10k egy sima LVDS 14" panel. Aki többért adja az gondolkozzon kicsit, erre hoztam példát.
-
-
válasz
fatpingvin #123420 üzenetére
Szerintem te nem akarod érteni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
scarbantia #123419 üzenetére
például.
-
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #123418 üzenetére
2024-es programmal. pont ezt mondom.
vagy nem tudom, lehet nem értem a kérdést.
viszont ha olyan platformot/progit használsz, amiben nincs ilyen backward compatibility és nem működik csak a legújabb gépeken, akkor érdemes lehet megfontolni hogy magával az eszközválasztással van a probléma, és itt nem a hardverre gondolok
de ez már vastagon offtopik. -
válasz
fatpingvin #123417 üzenetére
Magáncélú vasakról beszélünk, az én gépem sem céges, de hogy a rákba nyissak meg egy olyan file-t ami 2024-es programban készült egy korábbi verzióval
-
válasz
scarbantia #123412 üzenetére
[link]
Hogy ezek közül melyik, abban majd a többiek segítenek. -
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #123412 üzenetére
Nem tudok neked biztosan ugyanarra a fajta adapterre adni linket, hiszen rég nem élnek azok az eBay-es, AliExpress-es hirdetések, amik alapján vettem ezeket anno.
Szerintem kb. amúgy ugyanazt lehet kapni most is kurrens Alis hirdetésekben.
-
válasz
fatpingvin #123409 üzenetére
Én nem javasoltam semmit, te kérdezted mit akadályoz a szoftver.
Ha benn vagy egy rendszerben, felhasználói/vállalati körben akkor nem csak te választasz.
Tök egyszerű példa: nekem fenn van az office 97 (nem röhög!) faék egyszerű dolgokat azzal csinálom, mert piszok gyors (kb.gyorsabban indul az excel mint a start menü) és nekem amire kell, bőven elég, viszont nem tudom vele megnyitni azt amit mások küldenek, ezért fenn van az office 2019 is. A melós szoftverrel meg nem tehetem meg hogy más verziót használjak mint a többiek, és ahhoz bizony kell a vas. De már egy tök alap frissen tartott webböngészőnek is már akkora a erőforrás igénye, hogy nagyon megérzi az ember. -
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #123390 üzenetére
Bárhol, mert egy full jó gép 30-40k, T470-et vettem 37-ért apámnak, amiben 2 87%-os akku volt, hibátlan kasztni, karcmentes FHD IPS, magyar backlit bill. Szóval legyen már egy T430 akár 900p-vel is max 30 rugó. Abból azért elbomlik egy panel 10k-ért.
-
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #123405 üzenetére
miért sz*passam magam direktben, főleg olyasmivel amivel szó szerint nulla tapasztalatom van, cserébe ugyancsak zéró szükségem rá?
lényegében most azt javasoltad hogy fogjam a jól működő és minden releváns dologra tökéletesen alkalmas rendszert és csináljam meg úgy hogy ne legyen jó de legalább használni se tudjam. -
válasz
donjohnson #123401 üzenetére
Chromeot nem használok évek óta
De FF-on volt fenn olyan kiegészítő ami tiltotta a VP9-es kodeket, csak akkor nincs FHD-nél nagyobb felbontás.
Jó ez így, nem akad, csak megizzasztja a procit -
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #123406 üzenetére
Mik a legjobb eDP/lvds átalakítók?
4-5 éve vettem kettőt, nem tudom, jelenleg mi a jó.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Tim82 #123386 üzenetére
Mik a legjobb eDP/lvds átalakítók?
Van egy W530, amit még lehet tartogatnék egy kicsit, van aki 2560x1440 wide gamut IPS-t tett bele egy T430s eDP/lvds átalakítóval, de kicsit bizonytalan vagyok, hogy van-e megbízató opció. Még egy NMB magyar 520-as billentyűzet is akad talán a családban. -
válasz
fatpingvin #123404 üzenetére
ja, kellene
Tegyél fel egy win-t, új office-al és egy új böngészővel, meg amiket ezek kérnek pluszba! -
fatpingvin
addikt
válasz
zsolti75 #123398 üzenetére
6.1-es kernellel használom jelenleg a T430-ast, nem értem mit akadályozna az új szoftver
sőt, naivan azt mondanám hogy egy meghatározott feladatkörre való szoftver fejlesztésének pont azt az irányt kell vennie hogy ahogy fejlesztik, egyre kisebb a gépigénye mert optimalizálják.
barnam_: nem használok youtube-ot, szóval nem tudom.
-
válasz
donjohnson #123401 üzenetére
Az AVC1 gondolom csak typo, az AVC meg a h.264 kódolás, AV1 a legújabb.
De AV1-et is alig támogat még valami, ha jól tudom akkor kb a Intel 11-es széria óta tudja dekódolni, az NV-nél RTX 3000 óta, AMD-nél RX 6000 óta. Szóval az én kb 2 éves laptopom is szinte éppenhogy támogatja a hardveres AV1 dekódolást.
-
válasz
lezso6 #123400 üzenetére
Igen korábban én is letiltottam, úgy kordában lehet tartani a hőmérsékleteket (és ugye itt a 14"-os házba tettem a 4 magos procit). De mostanában úgy voltam vele, hogy végig ki van fizetve...
Ezért inkább a teljes kikapcsolás helyett BIOS-ban be lehet lőni hány W-ig engedje el. Kicsit lejjebb vettem az alapértelmezett értéknél, így turbózik, de nem maximálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest