- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
S_x96x_S #125097 üzenetére
Emlékszem amikor ment a Snowden-botrány 2014-ben, volt valamelyik gyártónak nagy promója, h. az ő webkamerájukat aztán tutibiztosan nem lehet majd így meghekkelni, mert a tápvonalra kötötték be fixen a piros led-et: amint a kamera altivizálódik, a led köteles világítani, semmilyen szoftveres trükkel nem megkerülhető módon. Ez az x230 talán még korábbi konstrukció.
Csodálkozom miért nem terjedt el ez a dizájn az elmúlt 10 évben... -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #125019 üzenetére
-
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #124988 üzenetére
legtrógerebb kerülő"megoldása" az eredeti problémának
-
ricsip
addikt
válasz
Shkiz0 #124851 üzenetére
Azért nem rossz az a gyártás dátuma vs 1. használat dátuma közötti masszív ellentmondás
Az első pár alkalommal fel kell tölteni teljesen, majd lemeríteni majdnem teljesen. Ezt megismétled 2-3x, és ez kb. bekalibrálja mennyi lesz a tényleges várható kapacitása. De ha már állítólagos újkorában ilyen nagyon téveszt, akkor nem sok jót jóslok neki. Akár az is lehet, h. kínaiak felvásárolják a selejtes eredeti akkukat, benne van a vezérlő (belső vezérlőprogram verziója csupa 0 helló), onnan jönnek azok az 1. használat dátuma nevű dolgok. Aztán hamisítanak köré valami gagyi cellákat, és kiresetelik a dátumot h. új gyártásúnak hazudja magát, de eredeti házban látszódik. -
ricsip
addikt
válasz
Reggie0 #124844 üzenetére
valószínűleg minden hazai cég is ugyanattól az aliexpress-től rendeli be a silány vagy ismeretlen minőségű kínai akkukat. Aztán ha szerencséje van, 1-1 jól sikerült gyártmányt fog ki. A másnap ugyanattól rendelt ugyanolyan típusú akku meg simán lehet selejtes. Ide jutott az akkuipar konzumer laptopok szintjén. Felkészülnek a villanyos kocsikba való akkuk (hlcsak ott 2 vagy 3 nagyságrenddel drágábba fog kerülni a selejtes is).
-
ricsip
addikt
válasz
Gondwana #124828 üzenetére
Volt felrakva bármi lenovo-s quick-key vagy egyéb billentyűzetbasztató 3rd party vacak? Velem a vantage állandóan azt akarná felrakatni, de mindig elhajtom a picsába, pont az ilyen mellékhatások miatt.
Meg ugye a vantage-ba is van integrálva mindenféle "majd ő ránéz a wifi-re milyen szekjúr", meg analizálgat mindenfélét a háttérben stb. Mi meg ugye emlékszünk a TLS-bontogató Superfish húzásukra 2015-ből, meg valamelyik hangkártya driverbe véletlenül
bekapcsolva felejtett keylogger-ükre
nem sokkal későbbről. Innentől meg hát a bizalom mint olyan nem nagyon van a saját készítésű szoftvereikkel kapcsolatban.
-
ricsip
addikt
válasz
simonjoe #124754 üzenetére
Nekem is 10.2406.36 volt, megapdételtem, az mintha nem változott volna. De volt még 3 másik zagyvalék verziószáma is mindenféle értelmezhetetlen al-komponenseknek is. Ezek közül a Dashboard lett ez: 24.5.929, a többi régi alkomponens verziószámostul meg eltűnt.
Na ezután már nekem sincs battery kalibráció / resetelés. Csak a battery threshold maradt meg.
Hát szarjon sünt a lenovo-nál akinek ehhez köze volt. Minden nap. -
ricsip
addikt
válasz
simonjoe #124740 üzenetére
Köszönet, megnézem nálam hanyas az a régebbi ami most fut és biztosan ott van benne még az akku újrakalibrálási mód.
Amúgy meglepne ha valóban kivették volna a funkciót a Vantage-ből. Nem lehet h. csak átpakolták máshová, vagy átnevezték valami idióta új névre, aminél sejteni sem lehet leírás nélkül h. pont ez van mögötte? -
ricsip
addikt
válasz
Narxis #124731 üzenetére
Futtass le Vantage-ból egy akku kalibrálást. Feltölti 100%-ra, majd onnan szép lassan lemeríti magát közel 0-ra, majd megint feltölti 100%-ra. Végig töltőn kell hagyni, csinálja magától az egészet, de kell hozzá kb 5-6 v. akár 8 óra is a teljes folyamathoz. Akkor kiderül mit tud az akku.
-
ricsip
addikt
válasz
Reggie0 #124670 üzenetére
Az világos, az ember pulzusa kicsit magasabb amíg le nem fut az update, nehogy legyen közben 1 áramszünet. De pont erre való a recovery / backup BIOS, ami pont ezekben a Thinkpad-ekben van.
Asztali gépet ilyen erővel senki sem bios-updatelne, kíváncsi vagyok 100 PC userből hánynak van a gépe szünetmentesre kötve ilyen miatt. Főleg h. a mostani trendek alapján egy mai csúcsgép fogyasztása a 600W tartományban van, ehhez értelmezhető szünetmentesből kellene minimum egy 2000VA-es h. azt az 5-10 percet biztos kihúzza. Normális valódi szinuszos APC-ből az a ~félmilliós kategória. -
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #124666 üzenetére
Ha az EC firmware nem az alaplap flash-be kerül, hanem konkrétan az akku flash-ébe íródik (tényleg ez történik? én nem tudom az EC firmware mit takar és hol tárolódik), akkor 1 akku cseréjénél mi biztosítja h. a felupdatelt BIOS mellett olyan új akku kerül bele a gépbe, aminek az EC verziója kompatibilis lesz az éppen aktuális BIOS verzióval?
-
ricsip
addikt
válasz
Joco_77 #124582 üzenetére
Én mikor kerestem t490-et (a t480-nak vannak olyan tulajdonságai pl cserélhető akku, 2 ram slot az 1 helyett, amikre végül azt mondtam elengedem), láttam h. szerelik SOK fajta kijelzővel:
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad_T490/ThinkPad_T490_Spec.html
ezeknek mindenképpen utánaolvasnék mielőtt vakon megveszek valamit
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #124453 üzenetére
lőrinc vagyonát tenném rá (azaz mindannyiunk pénzét) hogy a lenovo-nak van belső test report-ja hány hajtogatást bír ki a zsanér átlagosan, mielőtt eltörik. De ezt a szàmot ipari titokként kezelhetik, mert hát fogyasztói jogok vagymi... és sohasem fogják nyilvánosságra hozni.
-
ricsip
addikt
válasz
Tim82 #124433 üzenetére
Létezik PATA SSD is! Nekem az autóm fejegységében (2009-es Passat CC), volt HDD ami PATA-s. Arról indult a rendszer és viszonylag lassú volt, sikerült vennem valahonann (igyekszem megkeresni és belinkelem, azt hiszem a Csehek árulták), átklónoztam és rohadt gyors lett az indítás, meg úgy az egész rendszer.
--> írtad erre Te:
Létezik, csak vagy beszerezhetetlen, vagy drága és jó eséllyel trim sincs...--> írtam erre én:
kocsiban nemtökmindegy megy-e a trim? -
ricsip
addikt
válasz
Tim82 #124428 üzenetére
Trim és garbage collection mikor számít? Ha sok az írás egy ssd-re, és gondoskodni kell a cellák egyenletes fáradásáról.
Egy kocsi fejegységében / navijában mi az az írásmennyiség, ami a diszket éri a napi használat során? Ha főleg csak olvasás (GPS / NAVI tèrkép adatbázis) megy, akkor ott kevés írás lesz üzemszerűen, ìgy ha nincs se trim se GC, az ssd akkor sem fog hamar elfáradni. Tehát automotive környezetben (ami közel nem egy tipikus desktop Windows folytonos terhelése) nem kell attól félni h. a HDD --> SSD csere a trim hiánya miatt kinyír egy 32 gigás msata ssd-t pár hónap alatt. -
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #124404 üzenetére
Thx, ezt jó tudni.
Igazából most a másik véglet fele megyek, vettem egy pár IKEA-s 45W-os USB-C töltőt (Sjöss, ha valaki keresné, sok PD, QC, PPS szabványt tud, és 4ezer pénz), így telefonhoz + laptophoz nem kell több töltőt hurcibálni, és mindent feltölt relative hamar, persze csak akkor ha 1portos módban használom. -
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #124402 üzenetére
Inkább máshogyan kérdezem: ha 120W-os dokkolós adaptert kötök rá (mivel annak négyzet alakú formája van, nem tudom direktben a laptop USB-C-jére kötni, hanem csak a dokkolón keresztül) akkor az gyorsabban feltöltené, mint a sima 65W-os adapter? Azaz fel tud venni nagyobb töltést is mint amit az alap 65W-os képes kiadni magából?
-
ricsip
addikt
Hogy valami hasznosat én is írjak:
T490 BIOS update: 2024.07.31: v1.83, ebbe belekerült a legújabb standalone UEFI Diagnostics, így jelenleg ezzel pariban lett a 2 fajta diagnosztikai csomag (nem kell USB-ről bootolni ha az újabb UEFI diagnostics kell, ott van most már a boot menüben ugyanez) -
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #123572 üzenetére
Hülye kérdés, de ami dokkoló pl. 90W-os táppal volt gyárilag szerelve, az mit szól hozzá ha nagyobb tápot (135, 170, vagy van még ezeknél is nagyobb?) kötsz rá? Nyilván olyat aminek a csatlakozója megegyezik.
Olyan nem lehet h. valamekkora teljesítmény átvitelére lett tervezve a belseje, és a dupla mértékű áramot már nem bírná (vezetékezés, biztosíték, túláramvédelem stb.)? -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123448 üzenetére
Chrome vagy Edge alatt nem működik nálad a h264ify?
-
ricsip
addikt
válasz
zsolti75 #123444 üzenetére
Csak azt mondtam, hogy mindkét kodekben tárolt változatban ott van a videó az esetek nagy többségében, és csak a preferencián múlik (ld. amit fentebb írtam, internet sávszél, hardveres gyorsítás képessége, böngésző egyéni preferenciája) h. melyiket kéri le a yt szerveréről lejátszás közben.
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #123429 üzenetére
a youtube videók nagyrésze már mind átállt
Elnök úr, ez így ebben a formában nem teljesen igaz! Hanem az van, hogy minden egyes videó fent van több felbontásban is. Valamint több kodekkel tömörítve is. A böngésződ meg felbontás és gép-erő meg internet sávszél kombinációja alapján választ VALAMIT ezek közül. YT-DLP -vel lekéred a formátumlistát egy adott videóra, kapsz vagy 10-12 féle lehetséges változatot.
Ha a böngészőben nem bírja egy régi gép a VP9 vagy AV1-et, akkor H264ify browser extension-nel lehet erőltetni az AVC (==H.264) formátumot, amit minden 10-15 évesnél újabb processzor bír dekódolni izomból kb 1080p felbontásig. -
ricsip
addikt
válasz
margithid #123321 üzenetére
Én ezt állítottam be:
De attól még nem biztos h. az enyém a legtökéletesebb alsó-felső érték ajánlás!
Mivel gyakran használom kanapén, töltőtől távol, ezért én azt preferálom h. töltse fel 90%-ra mivel esélyes h. utána hosszú órákig használom, és a kíméletesebb 50-60% max esetén jüval hamarabb lemerülne 0-ra. -
ricsip
addikt
válasz
margithid #123317 üzenetére
A windows-ban sosem fogod tudni ezt beállítani, mert ez annál alacsonyabb szintű hardveres kérdés. Régebben BIOS-ban lehetett állítani azokon a laptopokon, amikbe korrektül belerakták ezt a lehetőséget. Aztán kiszedték azokból (biztos nyomós indoka volt a gyártóknak h. miért.... én csak a rossz szándékot feltételezem emögött), aztán bekerült -szintén csak néhány esetben- mindenféle gyártói segédprogramba. Amik szintén csak néhány konkrét típus v. model esetén teszik ezt lehetővé. Szóval minden konkrét gép esetén lutri h. lehetséges-e v. peched van. A windows maga ezzel a kérdéssel esélyes h. sosem fog foglalkozni.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123184 üzenetére
Csak mert ami képet lefestettél az igencsak borzasztó, bőven a szőrszálhasogatós szinten túl már személyi sérülés és nagy mértékű anyagi kár okozásához is bőven elég. Ami miatt az első lakástüzes haláleset után a műanyaglakat rá fog rohadni annak a disztributornak az ügyvezetőjének a kezére, aki engedte ezt értékesíteni.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123182 üzenetére
Ezt az utolsó mondatodat amúgy hogyan kellene szószerint érteni? Diagnosztikai program van (SZAVAHIHETŐ!!!!) hőmérsékletkiolvasásra, aminél be lehet állítani h. sípoljon a túlmelegedés kezdetekor vagy álljon ott az ember 1,5 órán keresztül a gépet ég felé fordítva és a lézeres hőmérővel 5-10 másodpercenként csipogtatva az akku környékét?
-
ricsip
addikt
válasz
CharlieDrop #123173 üzenetére
Ez a típus már múzeumi, kétlem h. gyári új akku évek óta lenne hozzá.
Az utángyártottak meg mind kínai bóvlik Teljesen lutri melyik milyen. Hiába hazudnak rá bármit is a magyar boltosok, fogalmuk sincs milyen minőségű akkut fognak neked rendelni kínából. -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123160 üzenetére
Tavaszi óraátállítás után sokáig kínlódok ezzel a korai ébredéssel.
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #123157 üzenetére
Gondolom miután reggel beért az IT-s, megjavította.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123154 üzenetére
Semmit, csak kíváncsi lettem volna arra a boltra, de úgy látszik az nem most lesz.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123140 üzenetére
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123131 üzenetére
Vakszerencse. Magyar shop is csak annyit csinál, h. berendeli csájnából part number alapján az akksit. Aztán valamit hoz a Nagy Víz túloldaláról a Szent konténerszállító hajó.
-
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
válasz
Bélabácsi #123095 üzenetére
Próbáltad a Power plan alatt görgetni lejjebb? (mármint az inteles graphics command center-ben, nem a windows control panel-ben) Csak mert pont oda lett eldugva
Bár így belegondolva lehet h. túl gyorsan mondtam h. te nem voltál elég figyelmes: nekem az intel command center verziója: 1.100.5391.0, GPU driver: 30.0.101.1692, Windows 10 Pro 22H2.A tied újabb lenne? Ha igen, és én nekem is updatelődik, és szintén eltűnik innen nekem, akkor jár az igazán hatalmas picsánrúgás inteléknek.
Járna az intel UI team-nek egy nagy faszkorbács a kretén és ormótlan egészképernyős felület miatt, amit ezen ormótlan és lassú böhöm utility köré gányoltak. Nem egyértelmű mire hova lehet rajta kattintani és mi az ami görgethető. Windows 8 (2012) óta a mikroszoft ezen a területen kimondhatatlanul visszaesett színvonalban, ez leginkább az ő bűnük, a hülye gyártók és partnerek meg mennek utánuk (valószínűleg nincs mád választásuk).
-
ricsip
addikt
T490 elvileg minden driver fent van, Windows 10: hova rejtette Lenovo az Adaptive brightness kikapcsoló gombját? Az őrületbe kerget h. ha sötét (fekete) tartalom van a képernyőn pár másodpercig, aztán átváltok valami világosra, akkor alig látszik valami majd szép lassan kivilágosodik. Mikor visszaváltok a fekete tartalomra, majd megint vissza egy világos tartalomra, ismét hosszú másodpercek mire megint kivilágosodik.
A google szerinti windows Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése --> Speciális energiaellátási beállítások módosítása --> Képernyő: na itten pont nincsen! Régebbi windows 10-en, Windows 8.1-en, talán még Windows 7-en is még itt volt, de a W10 22H2-n biztosan nincs itt, legalábbis ezen a gépen biztosan.
Megoldás: az Intel Grafikus vezérlőközpont --> Rendszer --> Teljesítmény --> Akumulátorról: A megjelenítő energiatekerékossága: BE , és csúszkával a legnagyobb értékről levenni a legkisebbre, v. KI kapcsolni teljesen. Alatta meg (ha fölötte BE kapcsolva hagyod), a Fokozott energiatekerékosság: ez a Világos képek fényerejét csökkenti.
Sört szívesen fogadok érte
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #122874 üzenetére
Igen, azzal variáltam kb. csak. Meg volt valami win10 registry hack, amit aztán a mikroszoft meg is szüntetett. Egyik se eredeményezte a jólismert S3-at. Vagy S0 volt, vagy eltűnt maga a sleep opció teljesen.
Céges gép, bios se volt apdételve 2021 óta (az IT leszarja, nekem meg nem sikerült elindítanom se a ventoy-os usb pendrájvval se a lenovo update-el h. magamnak megcsináljam), így végül énis leszartam.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #122777 üzenetére
Hónapja volt a 130 milliós bentley bentajga hazai tesztje, Vályi Pista jól lehúzta benne a gagyi, krómmal gőzölt műanyag betéteket
Ha egy olyan drága dömperbe elfért ez a minőség, majd pont laptopba jobbat fognak rakni
-
ricsip
addikt
válasz
Tsebacsi #122715 üzenetére
Ok, ezt értem. A gari amúgy is ilyen t480, t490-es korú gépekre már rég lejárt mire eladják az anyaországban.
Az érdekel volna h. miért svéd finn gépek jelentek meg csóró országunkban, és nem osztrák, német, angol francia stb (tehát "szomszédos" ország levetett szarját árulják idehaza többen is)? -
ricsip
addikt
válasz
Tsebacsi #122665 üzenetére
Azt sem igazán szeretjük, amit sokan csinálnak itthon is, hogy szürkeimportoznak, és ki tudja milyen előéletű Svéd, Finn, stb. desztinációs thinkpadeket árulnak. Ezek persze garisak, de a Lenovo sem igazán szereti, mikor ezek magyarországon bukkannak fel...
Én is ilyet vettem, többet is a familiába. Van velük bármi konkrét gond, v. csak a "máshol megvett gépet a hazai képviselet nemszereti"-jelenség témájáról van szó?
-
ricsip
addikt
válasz
barnam_ #122630 üzenetére
Egyszerű az ok: windows-ban keresd meg a feladatütemezőt.
Ott listáz a rendszer több tucat taszk-ot, mindenféle alkategóriákba eldugva. Sok ezek közül akkor fut, ha a rendszer úgy érzékeli a gép éppen tétlen állapotban van, nem volt az elmúlt 5-10-15 percben felhasználói aktivitás (egér v. billentyűzet). Ha ilyenkor elindult a taszk, te meg közben visszamentél a géphez, megmozdítod az egeret, ebből tudja h. na ezt akkor most megint félbe kell hagyjam mert visszajött a főnök. -
ricsip
addikt
válasz
zsolti75 #122591 üzenetére
Ezt én nem így tapasztalom. Ha teljesen jobbra húzom a csuszkát, kb folyamatosan megy a ventillátor és max órajelre áll be a processzor. Ha meg balra húzom, akkor fixen lent marad az órajel, viszont ventillátor sen nagyon indul el menet közben. A hotkey-t pedig szerintem nem raktam fel, mert vantage állandóan tolja az arcomba mikor keresek bármilyen update-ket.
-
ricsip
addikt
válasz
zsolti75 #122575 üzenetére
a múltkor vettem észre pl, hogy ha a hotkey le van tiltva, akkor nem megy a venti profil állítgatás az akku slider-el
Ezt elmagyarázod h. én is megértsem? Az akku slider alatt a Vantage-el jövő toolbar-os dologra gondolsz, vagy a stock windows10 akkus-performance slider-re?
A "hotkey le van tiltva" : hol/mi/hogyan/miért, csak ennyit nem értek a "hotkey" fícsör kapcsán. -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #122558 üzenetére
Mikor francia cégnek dolgoztam, és francia nyelvű windows serverre léptem be, hát egy élmény volt ott gépelni. Sosem találtam melyik betű / spec. karakter hol volt az én gépemen. Ilyenkor jól jött a képernyő billentyűzet
-
ricsip
addikt
válasz
Laca0 #122518 üzenetére
Ezekhez már többe kerül az új (gagyi utángyártott) akksi, mint amennyit maga az egész gép ér
Eredeti lenovo akku meg még annál is drágább. Főleg ha lehet még kapni, és nem fejezték már be 10 éve az alkatrészutánpótlás gyártását. Mert akkor a gyári lenovo akku sem jobb ha 8 éve raktárban állt mélykisülésben. -
ricsip
addikt
Az az oldal csak összezavarásra alkalmas. Az én t490-em képességeire sem tudtam rájönni, pedig nekifutottam párszor. Nem beszélve az itteni oldalakon keresztül sokak felbukkanó kérdéseiről és félreértéseiről, amikre az emberek egyértelmű válaszokat szeretnének. Az a lenovo-s dokkolo felsorolás semelyik fentebbi problémára nem megoldás.
-
ricsip
addikt
válasz
Neil Watts #122034 üzenetére
Ha venné valaki a fáradtságot, és csinálna egy 30-40 perces magyarázós videót szigorúan dokkolók témára fókuszálva (usbc, thunderbolt 1-2-3-4-5-6), illetve a kompatibilitást elmagyarázná t480-tól t14 gen6-ig bezárólag (intel vs amd, integrált vs dedikált gpu), hány monitort kezel, mikor mekkora felbontás milyen csatlakozáson mennyi mehet, a lenovo accessoryfinder összes dokkolóján végigmenve (van vagy 50-es lista, a nevük meg hülyébbbnél hülyébb h. ha nem tudod a pontos modellkódot akkor összekeverjed őket név alapján) annak patreonon (v. onlyfans-on
) küldenék pénzt is ezért.
-
ricsip
addikt
válasz
Tikakukac #122014 üzenetére
Csak ez olyan dolog, mint hekkelni az xboxot. Ha észreveszi a mikroszoft, bassza ki a konzolt lifetime az xbox networkből, oszt azt se fogják megmondani miért. A kocsinál meg lehet izgulni mikor veszi észre a Tesla h. nemjóváhagyott barmolást végeztek rajta. Onnantól ugrik az összes online fícsör. Egy kocsin, amin talán még az ajtónyitás is online kapcsolattal működik.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Tikakukac #122003 üzenetére
Eladás előtt te nem kérdeztél rá erre, aki eladta jobb esetben teljesen fogalmatlan volt vagy csak nem érdekelte.
Na ezt te meg honnan tudod. Ott álltál mögöttem?
Svédektől behozott gép volt mint utána kiderítettem, a belvárosi bótos pont nem tudott semmit az előéletéről.
-
ricsip
addikt
válasz
DeFranco #122004 üzenetére
A vantage azt írja, dont tacsi-tacsi amíg a kalibráció fut.
Nem tudom mi értelme, mert nem ilyen lájtos használatban lesz utána, amikor a tényleges hátralevő időt kellene megjósolnia. De lehet h. magához a kalibrációhoz tényleg az kell, h. lassan és egyenletesen merüljön, aztán a tényleges használat közbeni merülési sebességgel utána már tud számolni. -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #121989 üzenetére
Végül úgy hagytam éjszakára, este 8 körül elindítottam és reggel úgy találtam h. sikeresen befejezte (az írás szerint 6:30 körül végzett). Tehát idle desktop, bekapcsolt képernyő mellett kellett neki vagy 10 óra h. végigfusson.
Az 50Wh --> 38Wh átállítást írt ki eredményképpen. Tehát kb. 75%-os állapotú jelenleg az akku.
Ezt a windows jegyzi meg ezek után, vagy az akku flash-be íródik be? UEFI most már ezt a 38Wh-t mutatja mint real capacity, az 50Wh design capacity mellett?Boccs, ha nagyon pedant, de azért kérdeztem korábban ilyen részletesen, h. hogyan lehet ezzel az akku kapacitással trükközni használt gépeknél? Mert gyanús nekem h. hirtelen így lement volna a kapacitása, hogy előtte meg 100%-nak írta UEFI-ban is. Eladás előtt ki tudták valahogy resetelni belőle az elhasználódás tényét, így amíg én ezt a kalibrációt tegnap este le nem futtattam, addig a nemvalós gyári 100%-os állapotot tudta magáról hírdetni mikor belenéztem a Lenovo UEFI Diagnostics tool-al?
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip #121805 üzenetére
Kipróbálnám a Vantage battery calibration funkcióját: azt írja dugjam rá töltőre, hagyjam feltöltődni 100%-ig (az esetlegesen aktivált akku töltéskorlátozást ilyenkor figyelmen kívül hagyja és valóban teljesen feltölti 100%-ig), majd automatikusan lemeríti 5% alá. Majd onnan megint feltölti 100%-ra, és ezen ciklus alapján megtippeli milyen tartalék van még az akkuban.
Namármost ha végig töltőn van a gép, hogyan fog lemerülni 100%-ról 5%-ra? -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #121867 üzenetére
Aztán elektrosztatikusan feltöltve, jó kezdősebességgel irány a szaruhártya!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged