- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
valakinek infó? neten nem túrtam semmi értelmeset.
Talán itt, de még nyálazom.
rakjam újra a rendszert? Megint? :s
uncsi.
ideapad C340ről költözöm majd át, de ehhez az idősebb i8350-hez nem túl nagy falat a win11?
redditen írták, hogy sokat melegszik, pedig csak áll....
procit pergeti, mint vak a kutyát.... :/ -
fungi
aktív tag
-
carr
őstag
urak! az mé van, hogy az új t480 intel mindensép, érintőbizbasz, a vantage nem indul el a winnel, és hiába álltok töltési küszöböt, felbassza az akkut 100%ra?
A485 úgy működik ahogy kell. magától indul, és a küszöböt kikapcsolt állapotban is tartja.
köszike -
-
fungi
aktív tag
válasz
barnam_ #125892 üzenetére
Oké, azt nem tudom hogy amikor EC-t módosítok pendriveról bootolva, akkor engedi-e a Bios a tiltott akkuval. Régen x230-ra tettem 1vyraint, és utána mintha töltötte volna az x220-as akkut, de lehet hogy keverem, most azt olvastam hogy a 1vyrain nem módosítja az akku korlátozást. Biztosan ugyanaz a metód mint a T420-30 esetén. Mindegy, megpróbálom, bár teljes a lámaság a Linuxhoz. Köszönöm.
-
válasz
fungi #125891 üzenetére
Ha fizikailag ugyanaz az akku, csak az EC különbözteti meg, akkor pont az a lényege, hogy nem gyári EC-vel mennie kellene.
Hasonlónak gondolnám mint T420 - T430 esetén. Ott is belemegy a T420 akku de nem fogja tölteni a T430-as.
Mindegyik x30-as gépemen megcsináltam az 1vyrain-t, de 's'-es géppel nincs gyakorlati tapasztalatom. -
totron
addikt
450-re nincs olyan touchpad driver, ami a jobbra-balra suhintást támogatja? Chrome-ban előre-hátra funkció. Adná magát itt is, selymesség, kis ellenállású felület, méret is megvan hozzá.
-
válasz
nonsen5e #125884 üzenetére
Elgépeltem, azt akartam írni, hogy "a login képernyőn mindig jelszó + ujjlenyomat kell".
Próbáltam auth sufficient -et, de hogy pontosan mivel, már nem emlékszem.
Mindegy, elengedtem, Fedora-n egy fokkal jobban működik. Megy jelszóhoz a fprint, plusz ha manuálisan zárom le a gépet. Ha inaktivitás miatt zárolja, akkor viszont jelszó kell hozzá. Security.. -
-
vicze
félisten
válasz
barnam_ #125881 üzenetére
T490 és felfele amúgy fprint alapból támogatja az összes ujjlenyomat olvasót ThinkPadekben. Régebbiekre 4gen és 8gen között reverse engineerd drivert tákoltak, a működése elég esetleges és összességében macerás.
Az hogy ez után hogy van kezelve már SW kérdése. Alapból csak PAM-mel integrált, ami pl nálam azt eredményezi, hogy csak is kizárólag fingerprint működik, tehát jelszó nem, ami elég problémás.
Sima gnome Ubi-n (24.04) elég jól használható, lock screen felold ujjlenyomattal, minden egyég gombnyomás nélkül, ha még nem volt jelszó megadva akkor login után 1x bekéri ha valamihez megpóbálsz hozzáférni, de utána nem kéri többet. Viszont parancssorban nincs ujjlenyomat csak lock screenen. Ez számomra egy egész jó köztes megoldás, lehetne lényegesen jobb. -
Tim82
félisten
Linux Mint 21.3-on, 22.1-en (Cinnamon): nem kér jelszót a bejelentkezéshez, elég az ujjlenyomat, de utána Entert kell ütni. Ha zárolt képernyő van, akkor elég az ujjlenyomat önmagában.
(T495-ön, T14s G2i-n (utóbbin gyakran nem veszi be az ujjlenyomatot a bekapcsológombba épített olvasó), X230i-n is ez a helyzet.)
-
válasz
nonsen5e #125880 üzenetére
Ezzel én is próbálkoztam Kubuntu alatt nemrég.
Működni működik, de nem a login képernyőn mindig jelszó + ujjlenyomat kell... ez némiképp kellemetlen ha lehajtott fedéllel használom a gépet.
Próbáltam a pam konfig fájlt szerkeszteni, de nem jutottam sikerre.Fedoran működik hackelés nélkül normálisan, leszámítva hogy első bejelentkezésnél kell a jelszó. Utána már megy minden ujjal.
-
nonsen5e
veterán
válasz
V.Stryker #125857 üzenetére
Egész simán ment ez alapján. SDDM+KDE-t használva.
1-2 kis furcsaság/limitációval:
Indításkor jelszó kell, és ujjlenyomatot csak üres ENTER megadása után fogadja, de utánaolvasva elvileg a pam alrendszer így működik linuxon, szóval nincs mit tenni.
Ha magától zárja le a képernyőt inaktivitás miatt, akkor nem működik ujjal. Feltételezem csak a KDE lock screenjéhez is hozzá kéne valami hasonló beállítást pakolni, de nekem mindig egy első dolog, hogy az inaktivitásosdit kikapcsolom, szóval ezzel nem foglalkoztam többet.
-
fungi
aktív tag
Sziasztok,
Kérdésem, van egy T430s géphez egy T420s akkum van, amit persze nem tölt. 1vyrain vagy más okossággal rá lehet erre bírni? /x230-al sikerült ezt régen megcsinálni, de itt nincs is eredeti aksim hozzá/ Köszönöm előre is ha van rá ötletetek. -
Babetta-X
senior tag
válasz
totron #125865 üzenetére
Köszönöm! Alapjában véve szeretek szöszölni meg üzletelni, de mióta a család kibővült az időm mindennél többet ér, szóval most inkább a gyorsan kevés munkával még ha rafizetessel is elv érvényesül, ezért gondoltam a beszámításos cserére. No mindegy, lehet megnézem mennyi a legolcsóbb és ahhoz képest a feléért felteszem, aztán bízok benne hogy ráugrik valaki
-
Francii
tag
válasz
barnam_ #125873 üzenetére
Köszönöm, ennyire nem akarok belebonyolódni. Ahogy anno a mesterem mondta: "ami jó, ahhoz nem nyúlunk hozzá"! Amúgy a frissítéseket megcsináltam, de csak azért, hogy kipróbáljam, nem állítok mindent vissza! Az alap probléma megoldódott, a másik csak egy szépségtapasz lenne. Még egyszer köszönöm!
-
válasz
totron #125874 üzenetére
Kell mellé TPFanControl.ini fájl, mert alapból nincs hozzá, de az exe mellett forráskódban van. Sajnos tényleg ostoba megoldás, hogy nem szól semmit, ha nincs fájl, csak szimplán bezárja magát.
Illetve ugye kell hozzá a TVicport driver is, ha egy korábbi TPFC installer nem telepítette.
-
-
-
Thinkpad P16v Gen1 AMD-vel nem igazán működik semmilyen ThinkPad Fan Control (TPFC), de úgy tűnik ebből a FanDjango Dual Fan verzióból a 2.3.1 gond nélkül teszi a dolgát.
-
Francii
tag
válasz
barnam_ #125859 üzenetére
Szervusz! Köszönöm a tanácsot, ez volt a megoldás! De nem úszod meg ilyen könnyedén!
A következő megoldandó kérdés: ha alvó állapotba kerül a gép, nem lehet "felébreszteni" ! Bejön a szines-szagos háttérkép, aztán kattogtathatom az egeret, de csak egy rendszerhang hallatszik, és nem enged be! Ki kell kapcsolnom a főkapcsoló hosszan tartó nyomásával, és újra bekapcsolni. Ez most annyira nem égető, mert beállítottam úgy, hogy semmi nem teszi le alvó állapotba (fedél lecsukás, főkapcsoló, időkorlát -soha- ne kerüljön alvó állapotba. De azért kíváncsi lennék, ha van rá megoldás! Még egyszer köszönöm a fő problémára a megoldást! Üdv: Francii
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #125866 üzenetére
Hirtelenkedésről nincs szó, épp hogy kiegyensúlyozott és halk, sokat néma a rendszer, ami örvendetes, ezért is ennyire virító ez a szépséghiba. Szépen el lett itt találva a CPU-fan szinergia. A küszöbértékekkel már elkezdtem játszani, jól tűri a linkelt konfigot is, így lehet ez egy megoldás. A venti bekapcsolásának módja viszont sehogyan sem változik, felsír. Ezért is gondoltam rögtön BIOS-ra, az .ini-vel csak tologatni lehet.
Régebbi és/vagy hangosabb gépeknél érdemes figyelni a fallback thresholdokra is. Ami jelenti azt, hogy ha túl alacsony értéket adsz meg egy level 1-nek és az a level 1 hallható is, akkor annál tovább fog pofázni visszahűtés címén, működteti a ventit amig az alsó értéket (belépő értéket) el nem éri. Ilyen esetben nem érdemes túl tágra hagyni az intervallumot. Ugyanígy fentebbi szintekkel is. Ahol nem hallható vagy nem zavaró az adott szint, RPM hangja, ott nyitható, nyújtható, alacsonyabb belépési értékkel beírható az adott intervallum, mivel ha többet hűt alacsonyabb fordulatszámon, akkor kevesebbszer, illetve később lesz szükség az erősebb, hangosabb megoldásra, értelemszerűen. Így napok-hetek-hónapok alatt kialakul az adott gépre egy megfelelő konfig.
L szérián kinek a tapasztalata? Melyik verzió megy?
-
donjohnson
addikt
válasz
totron #125863 üzenetére
akkor szerkeszd át a tpfancontrol.ini fájlt, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fokozaton kapcsoljon be. lehet, hogy túl hirtelen felugrik a hőmérséklet.
én ki szoktam másolni az asztalra a tpfancontrol.ini fájlt, amit szerkesztek, mert ott engedi, utána elmentve visszamásolom a tpfancontrol mappájába.
a killtpfc.bat-tal először be kell zárni a programot és úgy engedi felülírni az ini fájlt. utána elindítod újra a programot.Babetta-X:
a westnotebook-nál be szokták számítani a thinkpad-eket nyomott áron, ha személyesen viszed. legalábbis 1-2 éve nekem így volt.
nem reklám mert nincs közöm hozzájuk, csak ha nincs kedved harvderaprón árulni, azért írom. -
totron
addikt
válasz
Babetta-X #125864 üzenetére
Állapot- és felbontásfüggő. A beszámítás nem a te zsebednek kedvezne, rakd fel inkább. Attól is függ mennyit ér az időd, mennyire éled meg szöszölésként az üzletelést. Az aktuális árfolyamot nézd össze a közelmúlt hirdetéseiből, a hardverapró segít. Abszolút van esély, árulják, veszik is még ezeket a generációs gépeket. A touchpad mondjuk egy antiselling point lehet a 40-eseknél.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Van egy szuper Thinkpad L540 laptopom ssd-vel, hibátlan kijelzővel, viszont a cd olvasó hiányzik belőle, zsanérok jók, akksi közepes/jó. Van esélyem ezt még záros időn belül eladni? Vagyis inkább úgy kérdezem mennyiért tegyem fel ha nem csak árulgatni szeretném? Vagy tudtok olyan boltot ahol beszámítják egy másikba? Igazándiból semmi bajom nincs vele de az élet úgy hozta, hogy muszáj leszek billentyűzet világításos laptopot használni, ráadásul nem is csak egyedül, így mindenképp egy kicsit újabbat szeretnék beszerezni akár ugyanezen szériából.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #125862 üzenetére
Nem boot, folyamatos működés közben műveli. Bootkor érteném és ott belefér. Így rendre kizökkent a gondolatokból, not fun, mivel fan.
-
-
totron
addikt
T450, alapvetően jó a hűtés, halk, nem szerepelteti a kelleténél többször magát, cserébe nagy svunggal kapcsol be, felordít hirtelen, aztán beáll a levelnek megfelelő habitusra. Grafikonon látva tüskének mondanánk. TPFC működik, de ezen a vetületén nem alakít semmit. BIOS-frissítéssel, bármi egyébbel alakítható ez az erős kezdet?
-
Francii
tag
Szervusztok. Vettem egy hasznát T580-as Thinkpadot. A következő a "gondom" vele: ha kikapcsolom a szokott módon "leállítás" és utána bekapcsolom, akkor a bilentyűzet nem reagál semmire. A touchpad és a gombjai azok működnek. De! Egy újraindítás után minden a legnagyobb rendben, a billentyűzet üzemszerűen működik. Még annyit vettem észre, hogy az újraindításkor valamivel hosszabb idő alatt áll fel a gép, mint bekapcsoláskor. Eszközkezelőben minden OK, nincs felkiáltójel, Windowsos és Lenovós frissítések letöltve, telepítve. Vásárláskor Win 10 volt rajta, én azonnal ráeresztettem a 11-es upgradet, és bevallom nem figyeltem, hogy 10 alatt is csinálta-e? Serial szám, ha segít: R90RLJQN Ha van megoldás előre is megköszönöm.
-
nonsen5e
veterán
válasz
V.Stryker #125699 üzenetére
T14 Gen 1 Intel, Arch
Touchscreen nálam tökéletesen működik és működött out of the box.
Hang szintén ment alapból, feltételezem a plasma magával rántotta.
Privacy guard szintén működik, ki-be kapcsolható.
Pár dolgot tweakelni kellett mire működésbe jött, mint pl. fingerprint, de majdnem mindent sikerült tök jól működésre bírni.
Az LTE modem az ami jelenleg nem igazán támogatott, modemmanager-hez van éppen egy aktív PR, ami elvileg már működik jól, de azt még nem próbáltam.
Olvasót és infrás arc kamerát nem próbáltam, nincs rá use case-em.
Épp a modemre kerestem volna rá a topikban, aztán így találtam rá a hozzászólásokra.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
tototos #125854 üzenetére
> T14 Gen1 és Gen2 között van valamilyen nem CPU-t érintő különbség
létezik psref összehasonlító:
https://psref.lenovo.com/Compare -
tototos
addikt
Sziasztok!
T14 Gen1 és Gen2 között van valamilyen nem CPU-t érintő különbség? Nézegetem őket és a Gen2 felé hajlok de sok Gen1 is van amik egész jónak néznek ki. Ryzen procival nézegetem, elvileg kicsit erősebbek mint az intel.
-
válasz
tothjozsi96 #125851 üzenetére
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #125841 üzenetére
múkod'.
köszike
-
-
yodee_
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor egyenlőre nem lesz akku csere.
-
Nagyon jól bírják a gyári akkuk, nálam már 640 ciklus van és még 75%-os. Én nem aggódnék.
-
válasz
yodee_ #125845 üzenetére
Én a helyedbe inkább nézegetném a Hardveraprót. Én T490-el vagyok hasonlóan. Annyit tud az akkum mint a tiéd. Egyenlőre teljesen jól használható, nincs vele gond. De az általad említett okok miatt én is gondolkodom cserén. Aprón van is hozzá új akku, 20e forint, de én még ezzel is úgy vagyok, nem biztos hogy megéri. Szerintem azt az összeget amit írtál, azt semmiképp sem éri meg. Szerintem jobb kivárni és hátha lesz majd aprón vagy valahol.
-
válasz
yodee_ #125845 üzenetére
Kidobni a szó szoros értelmében semmiképp sem, esetleg eladni használtan.
De ugye ez az új akku bruttó 80k, ezek a gépek pedig 60-100k között vannak Hardveraprón. Szóval sehogy sem jön ki a matek.Ahhoz, hogy megérje, relatíve magas áron kellene eladnod a használt akkut, de ki fog annyit adni érte?
-
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Van egy 5 éves X280-am. Gondolkodom akku-cserén amíg még lehet gyári alkatrészt beszerezni. A kérdésem az lenne hogy a lenovo.com oldalon a 4iG jelenleg az egyetlen aki magánszemélyeknek is szállít ha jól látom. Meg szabad onnan rendelni vagy vannak más opciók is? A jelenlegi akkum állapota tökéletes, csak félek hogy mire kelleni fog nem lesz már gyári:
Vantage:
AIDA:
A 4iG árajánlata:
"...
5B10W13920
Lenovo Lithium-Ion battery, 6 cells, 48Wh capacity, 4220mAh, 11.46V, designed for Lenovo ThinkPad X280. - W125792208
63.200 Ft+ áfa
Garancia: 3 hónap, magánszemélyek esetén jogszabály szerint
..."Köszönöm a válaszokat.
-
carr
őstag
válasz
barnam_ #125838 üzenetére
ráviszem az egeret a tálcaikonra, és huss... mintha el se indult volna. Win 10 22h2. A485. Ryzen2500u 2x8gb
BIOS módban megy. de amint átraknám Smart-ra, kifagy. vagy visszugrik BIOS-ra.
https://thinkwiki.de/TPFanControl
0.63v -
carr
őstag
skacok! Megy valakinél a TPFancontrol app win10en? elindul, majd eltűnik/nem reagál pár perc múlva...
-
-
S_x96x_S
addikt
maximalistáknak
jönnnek a 128GB-os DDR5 SODIMM -es RAM kit-ek.. ( mert 96GB néha nem elég )"Crucial 128GB Kit (2X64GB) DDR5 RAM 5600MHz (or 5200MHz or 4800MHz) Laptop Memory Kit, SODIMM 262-Pin, Compatible with Latest Intel Core Ultra and AMD Ryzen 8000 & Above – CT2K64G56C46S5 at Amazon"
https://x.com/momomo_us/status/1891861636312617248 -
totron
addikt
T60 IPS 1440x1050, 2GB RAM, jó állapotú masinára aki vágyik, az most bejelentkezhet érte, én már eleget birtokoltam. Bill. nincs benne. 1:1 csere alapon valami más, használható modell ideális. T510, T520 vagy ami van a gondolatban, fiókban feleslegben és értelmezhető állapotban. Félgép is játszik.
-
Ogard
tag
Hűséges X220-asom alaplapja meghalt. (Korábban kitörött belőle az egyik USB port nyelve, valószínűleg emiatt lett zárlatos.) De felkészültem erre az eshetőségre, és pár hónapja beszereztem hozzá az apróról egy x230 i7-es alaplapot.
Most elővettem és szépen beletettem az x220 as házba. Simán belement, egyedül csak a displayport melletti usb foglaltnál kellett lereszelni egy keveset az alsó fedlap magnézium merevítésből, és a displayport kivágat nagyobb mint az alaplapon lévő mini displayport, oda kell még faragnom, sugruznom, vagy nyomtatnom egy dugót.
Ezenkívül még a keyboard modot és az 1vyrain modot kell megcsinálnom hozzá, hogy vissza tudjam tenni az x220 billt bele, mert most egy 230-assal megy átmenetileg, és akkor lesz egy pompás x230 szívű x220 as frankenpadom - a gép meg már tiszta théseus hajója, csak az fedlap és az alsó ház eredeti benne, minden egyebet cseréltem az évek során.
Remélem elleszek még így vele egy pár évig. -
S_x96x_S
addikt
válasz
tomazin #125821 üzenetére
egyetérek barnam_ -al.
szerintem is nézd meg a PSREF oldalon az eltérést, és tekintsd azt alapnak !--------
Amit én nézek első körben
- CPU single core - multi core teljesítmény ( ~ passmark )
- CPU generáció.
- iGpu teljesítmény
- memória bővíthetőség ( főleg ha <32GB a konfig ) és sebesség.
- egyéb bővíthetőség ( ha 2db M.2 az kifejezetten jó )
- csatlakozók ( TB, USB4, ... )
- súly.
- pöcökegér
- fekete szín.
- garanciaés talán minél hátrébb van valami az ABC -ben, annál prémiumabb.
( vagyis státusz szimbólum ! ... X,Z,T .. P ... L .... E .... )
persze ez nem annyira erős szabály és van sok kivétel.> A konkret E16 es L16 szetszedos videoban
a CPU gyártó ( AMD vs. Intel ) és a Thinkpad GEN is fontos !
Lenovo ThinkPad E16 Gen 2 ( AMD )
Lenovo ThinkPad E16 Gen 2 ( Intel )Az újabb "Lenovo ThinkPad E16 G2 AMD Ryzen 5 7535HS " -ek azért
olcsók
- mert - Zen3+ -as cpu -van benne ( és nem zen4 és zen5 mint a T-s ben ) emiatt az iGPU-ja is gyengébb.
- nem PRO-s proci ( vagyis nagyvállalati követelményeknek kevésbé felel meg )
- és ujjlenyomat olvasó sincs bennük ..
- és mivel zen3+ - nem tud USB4 -et se TB3/TB4 -et. vagyis külső eGPU-t csak körülményesen - belülről oculink kábelt kivezetve tudod megoldani;
és ami fontosabb - egy külső diszk elérése is lassú lesz.a prociknál fontos még, hogy a "AMD Ryzen 5 7535HS"
- Ryzen 5 -ös, vagyis 660M -as grafika van benne.
- ha 680M -es kell, akkor Ryzen 7-es CPU-t nézz. ( 7735HS ; 7735U )a AMD Ryzen™ 7 7735U - ( U -s proci ) - csendesebb ( és lassabb. )
a AMD Ryzen™ 7 7735HS ( HS -s proci ) - pedig gyorsabb ( és zajosabb ) - itt gyakrabban le kell venni a teljesítményt - hogyha zavar a felpörgő ventillátor. -
Ha a Lenovo oldalán gépet konfigurálok (német vagy UK egyaránt), miért adja hozzá az alap billentyűzet + egér kombót, ha amúgy nem választottam ki?
Pl:Vissza lehet ezt küldeni, ha már külön tételnek mutatja?
-
válasz
tomazin #125821 üzenetére
Ez már sokszor volt téma, elvileg az L jobb anyagból készül, mint az E.
Gyakorlatilag szerintem tök mindegy, gari legyen rá. Azt venném, ami jobb árban van, vagy jobban felszerelt vagy több gari van rá.
Tudomásom szerint otthon nem megy a konfigurátor. PSREF oldalon nézd meg milyen modellek vannak és arra keress rá. -
válasz
tomazin #125768 üzenetére
Nezegettem videokat (bar az l16rol nem sok van) azt mondja az L elonyenek, h oldalt es nem hatra fujja a levegot, gyorsabb az ssd es valamivel strapabirobb a haz.
A konkret E16 es L16 szetszedos videoban is mindkettonek hatrafele fuj, az ssdje ugyanannyit tud.
E16ban is van opciokent, h 400nites screenel kerd sRGB screennel.
Van esetleg meg valakinek tippje, h mi az ami miatt megeri az L a felarat?
Illetve ez a konfigurator dolog itthon nem elerheto? Hogy eldontom magamnak, h kell a nagyobb akksi (mert 10gbp), de nem kell windows (-110gbp), vagy ir-es kamera, stb? -
Reggie0
félisten
válasz
vicze #125818 üzenetére
Mert az IA-64 nem is volt mainstream, csak egy mellekagas zsakutca.
Az, hogy valamit eleve nem tamogat meg megint mas sztori, mint ha tamogatna csak egyszeruen kivagjak belole.
Az NPU es GPU nem CPU, szoval nem is vonatkozik ra, ezek nem kellenek a szamitogep mukodesehez.
-
vicze
félisten
válasz
Reggie0 #125815 üzenetére
IA-64 már nem támogatott, utolsó 2017-es, 23-ban szűnt meg a támogatás, sorolhatnék még párat.
De, nem erre gondoltam. Hány HW-t nem támogat?
Pl. AMD NPU-kat jelenleg se támogatja (CPU része, ahogy nV kártyákat se rendesen.) 3éves a gépem nem tudom használni.Általánosan írtad hacsak nem MS specifikus törvényt szeretnél...
Továbbra is MS egy litát adott ki, hogy az adott OS mit fog támogatni új gépeken. Mivel ezeket 10évig fogja az adott OS támogatni, erről szól az egész lista.
8gen továbbra is támogatott a már meglévő gépeken, valószínűleg még 6 évig(2032).Az hogy most tűnt fel valami, amit az MS 20+ éve csinál az nem az ő problémájuk.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
T14G1 (AMD) szeretnék a WWAN slotba egy plusz SSD-t rakni, mennyire szerencsejáték, hogy működni fog-e? Ha lutri, inkább akkor a fő slotba veszek egy jóval nagyobbat. Úgy tudom 2242 és két bevágásás (B+M) illik bele adapter nélkül.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #125812 üzenetére
Linuxban megvan a 10 eves tamogatas, meg tobb is, 3 eve kerult ki a 486-os.
Ellenben az intel 8xxx szeria most lesz 8 eves csak, nincs semmi ok kivenni, meg a ringyozbol se.
Az apple meg nem tudom miert izgat, hipszter retegtermek, azok ugyis rogton cserelik, amint megjelenik az uj, a par eves cuccokat tudvalevoleg mar csak lepattant csovesek hasznaljak
-
vicze
félisten
válasz
Narxis #125813 üzenetére
Még egyszer az MS oldala, egy HW gyártóknak szánt teljesen külön oldal, amit félre kell értelmezni, hogy hibássan értelmezd, ezen kívül elég világos és egyértelmű.
így közölve
Hogy? Világosan és egyértelműen?Érdekes hogy 20évig nem jelentett problémát, csak akkor ha valaki pénzt akar generálni a fake információból?
-
Narxis
nagyúr
válasz
vicze #125811 üzenetére
Mert félreértésre ad okot, ennyire egyszerű a történet, kár, hogy ezt nem tudod elengedni. Teljesen egyértelmű, hogy ez az infó így közölve az MS saját oldalán is csak arra jó, hogy félre lehessen értelmezni. Sajnálom, hogy TE nem így látod de azért ahogy a fenti példa és a cikkek alatti kommentszekció is mutatja nem NEKED van igazad ebben a témában. Nem kellene görcsösen ragaszkodni dolgokhoz hanem be kell látni ha valami nem jó és változtatni rajta. Én viszzont itt elengedem a témát mert ennek már semmi értelme, nyilván nem fogjuk egymást meggyőzni.
#125810 pontosan! De gondolj bele, hogy az Intel miket szerencsétlenkedik a mostani hozzáállásával hát még mi lenne ha 10 évig kellene neki az általa gyártott hardvereket támogatni.
Rajtam múlna Intel éves profitjának a 10% menne büntetésként, MS-nek dettó aztán ha nem tanulnak belőle jöhet 20% és így továbbb. Megnézzük meddig lehet hülyének nézni azokat akikből ezek a cégek élnek.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
Narxis #125809 üzenetére
Pontosan ott kerül ki, a linkelt oldal nem usereknek szól.
Neked ott a beépített HW ellenőrző tool ami szól ha valami nem jó. Mi a fenéért nem kéne publikus információ legyen?
Csak akkor lehet félre értelmezni, ha félre akarod értelmezni...A szart továbbra is a egyes oldalak kavarják clickvadászat, vagy puszta tudatlanság miatt. 0 köze van ennek az MS-hez.
-
Reggie0
félisten
Kene mar valami torveny, hogy a szoftvergyartoknak 10 evre visszamenoleg kell tamogatniuk a mainstream cpukat.
-
Narxis
nagyúr
válasz
vicze #125807 üzenetére
Jó akkor már csak azt nem értem, hogy ez info miért nem az MS és gyártók közötti információs csatornára kerül ki és miért a nyilvánosságra ahol teljesen biztos, hogy félre lehet értelmezni mivel eleve felháborodást keltett a Windows 11 szigorúbb hardverkövetelménye? Szerintem nem szerencsés ez a kommunikáció és még szép, hogy a kattintásvadász média lecsapja a magas labdát.
-
vicze
félisten
válasz
Narxis #125802 üzenetére
Új gépeket új CPU-kal adnak el, nem?
Nem, nagyon nem. Enbeded rendszerek nagyon sokáig támogatottak.Lehet neked újdonság, de van új HW 486-tal...
Ki ad még el gépet 8. generációs CPU-val?
Rengeteg OEM.Számodra értelmetlen, mert nem érted a piacot. És csak új laptopban gondolkodsz. Rengeteg POS terminal, ATM, egyég embeded rendszer van, aminek 10+év az életciklusa.
Nem értitek a HW OEM-ek felé adott támogatást és feltételeket. Ahogy azok a cikkírók, se akik elkezdték terjeszteni a hülyeségeket.
-
Narxis
nagyúr
-
yodee_
őstag
Megnéztem és az összes gépemen 24H2 van. 3db M920s, 1db M920q és egy X280.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Narxis #125802 üzenetére
Kicsit átgondolva, ha az lenne igaz, amit itt többen írnak, hogy régi gépeknél minden marad, akkor az MS úgy kellett volna ez tálalja, hogy többet a gyártók nem adhatnak el ilyen generációs gépeket windowsal gyárilag. Tehát nem ad el nekik licencet ilyen gépekre az ms.
Majd tisztul ez is.
Mondjuk l.szarom már. Készül az ubuntu telepítő. Tegnap átvergődtem magam pár dolgon és minden ki tudok váltani. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Narxis #125802 üzenetére
Jah, össze vissza beszél mindenki. Laikus fejjel tökre nem értem, hogy a 4 éves notim 10gen-es cpujának hogy lesz úgy támogatása, hogy az új oem gép 10gen-es cpujának meg nem. Sztem egy adott típus cpuját vagy támogatja vagy nem. Nem gondolnám, hogy ebbe még bele lehet tenni egy pár és/vagy szabályt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
- Path of Exile 2
- iPhone topik
- Fujifilm X
- Peugeot, Citroën topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 256GB magyar bill ujjlolv IR kam gar
- XPS 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 15 ciklus - 100% akku(MC7W4MG/A) Csillagfény -HUN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest