- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
DeFranco #122298 üzenetére
Azért a kábelek is jók szoktak lenni, amelyeknél a gyártó írja, hogy például 100W képes. Régebben vettem egy marék hasonlót és egyet a baseus 100W töltő mellé is adtak. Ezek usb2 és 100w töltésre jók, szóval olcsók. Valamelyik csak 710 forint / db volt.
Ha meg adatátvitel is kell, akkor thunderbolt3, usb4 kábeleknél a 100w támogatás is jelen szokott lenni. Persze kicsit drágábban, pl [link] egpu dokkolóval használtam ilyet.
A type c töltés mizériához meséltem régebben, hogy vettem egy RD TC66 usb c diagnosztika donglet. Azzal legalább ki lehet olvasni, hogy mit mond adott táp/dokkoló egy kábelen át magáról.
#122297 zsolti75
gondolom csak 1eszközt rádugva adja ki a magasabbat és persze olyan eszközt kell rádugni a 65W-hoz, ami 20V 3.25A -t képes használni. Kisebb feszültségen is limitált az amper, 2-3A -t szoktak adni max. Ezért sem jó a legtöbb pd táp a raspberry pi 5-höz, mert azok a nyomik 5V 5A módot használnának, amit majdnem csak az ő töltőjuk támogat. -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
zsolti75 #122297 üzenetére
Feltételezem hogy kábeltől is függ, meg talán attól is hogy hogyan kommunikál a töltő meg a töltött eszköz.
Nekem a Poco X3 Pro 33W-os töltője szépen tölti a T470-et, de erre csak a töltő saját kábelével képes érdemben, a többi kábellel meg sem kezdi felvenni a töltést a laptop, egyedül az IKEA kábele még ami viszonylag használható, de azzal is csak lassabban merül.
-
válasz
DeFranco #122296 üzenetére
igazad van.
Van ilyen töltő itthon, akármire dugtam eddig 15W-nál több nem jött ki belőle. De van másik 65w-os annál meg 10w-nál többet nem láttam. Laptopra nem tudom dugni most, hogy 19v-al töltsön, de majd alkalom esetén kipróbálom. Egyébként jól működnek, csak én ilyen szkeptikus vagyok
-
embe
nagyúr
válasz
Susana #122291 üzenetére
Nekem ilyen töltőm is van, működik szépen a T490-el. jelzi is hogy 65W-os töltő van hozzácsatlakoztatva. Csak annyi hogy figyelni kell a kábelre, mert sima USBA - USB TypeC kábellel nem tudja, legalábbis ami nekem van.
Olyan kábelt használok, ami USB TypeC csatis mindkét végén, és 100W-ra van hitelesítve. -
Susana
tag
Meg nézem ezeket a PD töltőket is.
Köszönöm a válaszokat! -
Wolfskin
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
Susana #122285 üzenetére
T470, T480 akkuk, billentyűzet, kijelző terén teljesen kompatibilis az A485-tel. A T480 és az A485 gyakorlatilag a kasztniban is csereszabatos egymással. Elviekben minden 20V-t és legalább 2,25A-t leadni tudó, Power Delivery szabványú USB C csatlakozós töltő jó mindhárom modellhez. A T470-en még van szögletes töltőcsatlakozó is.
Mindenesetre a linkelt töltőre én nem tudok mit mondani, személy szerint ha Aliról kell, valamilyen jobbnak mondható kínai márkából (pl. Baseus, Ugreen) néznék egy fentebb írtakra képes PD töltőfejet és egy legalább 60W-os USB C-USB C kábelt.
-
Susana
tag
Sziasztok!
Az Alirór kinéztem egy töltőt az a485 höz. [link] Ez lenne az.
Minden adat stimmel. Jól gondolom hogy jó hozzá?
Illetve a T470 és T480 teljesen kompatibilis az A485? nyilván nem a cpu meg ilyenek érdekelnek hanem aksik, töltők stb..
Köszönöm! -
-
vicze
félisten
válasz
Wolfskin #122278 üzenetére
Link 01AX761 és a 01AX792 jó.
Pl. nekem itt van egy 5W10V25803 FRU-s L850-GL, de se 8gen se T14 és felfelé nem működik semmivel csak 9gen-nel, hiába tök ugyanaz a modell... Szóval minden más esetben kapod szépen a "Error 1802: Unauthorized network card is plugged in"-t. Még ha most már elég olcsók is nem éri meg tanulópénz fizetni érte.
És régen ugyanez a szopás volt WiFi-vel is... Talán egyszer ez a hülyeség is megszűnik.
-
tonyrulez
őstag
válasz
donjohnson #122277 üzenetére
Köszi, így már megjelent, ki is kapcsoltam a fast boot-ot. Remélem ez megoldja, ha nem, jelentkezek
-
Tikakukac
titán
Na, nem kevés szenvedés volt, de megvan a lyukas sorba a hiányzó elem: x61 tablet in da club, kövi héten érkezik, grátisz: dokkolóval.
-
donjohnson
addikt
válasz
tonyrulez #122276 üzenetére
furcsa.
próbáld ki ezt a lenovo-s leírást: Fix Hibernate, Fast Startup missing or not showing in Power Options - Windows 10
és utána meg kiszedni a pipát onnan. -
tonyrulez
őstag
válasz
donjohnson #122274 üzenetére
Sajnos nekem nincs ilyen opció:
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
van egy Thinkpad X260-om, ami néha nem akar bekapcsolni. Részletesen: alvóból ébresztés, vagy akár kikapcsolás után ha bekapcsolom a gépet akkor a billentyűzet háttérvilágítás be- majd lekapcsol, a képernyő teljesen vak. Venti nem zúg, HDMI-re kötve sincs semmi output. Egyetlen megoldás a problémára hogy áramtalanítom a gépet, utána mindig azonnal indul. Ez sajnos gép aljának leszedésével is jár, hisz van beépített akksi is. Ezt eddig vagy 5x jászotta el. 4. alkalom után azt hittem megjavult, pár napig semmi probléma, majd ma megint ezt csinálta, ez alkalommal nem alvóban volt a gép, hanem kikapcsolva. Van bármi ötlet hogy hogyan kezdhetem ezt el diagnosztizálni? Eléggé idegesítő, hogy bármikor megadhatja magát és ha nincs kéznél csavarhúzó, nem fogom tudni bekapcsolni
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #122264 üzenetére
Köszi, értem, akkor ezek szerint csak bontott jó, új az felejtős (Aliexpress).
És az AX210?
-
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #122268 üzenetére
Köszi! Majd ránézek. Csak nem értem miért nincs az egér beállító panelen sem a touchpad állítási lehetőség.
-
donjohnson
addikt
a másodiknál kell a wdk, amit említ a github requirement-ként: [link]
ha belenézel a touchPadDisable.bat fájlba, akkor ezt csinálja gyakorlatilag:
@echo off
@set DEVCON="C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Tools\x64\devcon.exe"
%DEVCON% disable "HID\VID_04F3&PID_0000&Col02"
letiltja a megadott eszközkezelő azonosítójú hardvert, jelen esetben a touchpad-et.a párjával, a touchPadEnable.bat fájllal pedig újra engedélyezni tudod a touchpad-et:
@echo off
@set DEVCON="C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Tools\x64\devcon.exe"
%DEVCON% enable "HID\VID_04F3&PID_0000&Col02" -
embe
nagyúr
Köszi!
Az első nem működik, a 2.-nál nem is tudom mit szedjek le. de ott 6 év körüli feltöltések vannak, nem tudom működik-e w11-el. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Először is boldog új évet kívánok a fórumnak!
Kérdésem, hogy a T490-nél (W11) nem lehet valami gyorsgombbal ki-bekapcsolni a touchpadot?
Ne a gépházban kelljen keresgélni. -
donjohnson
addikt
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, az L850-GL az minden esetben ugyanaz? Ha Ez a típusa, akkor jó a T480s-be? Nincsenek verziói, variációi? (Én nem láttam). Illetve lehet hálózatfüggő? Vagy az csak telefonoknál van így? H pl külföldről rendelem, lehet ez rizikó?
Az AX210-nél tapasztatlt valaki olyat,. hogy a 006-os verzió jobb valamivel? Az Aliexpressen több helyen hirdetik, "better version", a redditen is van egy poszt róla, igaz, ott arra jutottak, hogy nincs különbség.
És az igaz, hogy abban BT 5.3 bluetooth van,. Az tudja kezelni ez a gép? -
vicze
félisten
válasz
Lenry #122259 üzenetére
Ez egy helytelen elmélet.
Se T480, se T480s nem támogat SATA-át a WWAN-ban. M.2 PCIe x2-es B+M key-es NVMe-t támogat kizárólag.
T480 specjében ott van, hogy "Intel Optane memory, PCIe NVMe, PCIe 3.0 x 2" támogat a WWAN-ban. Tehát itt semmilyen kérdés nincs.
T480s-nél nincs hivatalos támogatás, de a B+M key-es NVMe ugyan úgy működik.Tehát a Tim82 által írt WD működik mert az B+M és nem sima M-key-es.
-
azbest
félisten
-
konyi79
addikt
válasz
Reggie0 #122248 üzenetére
Köszi!
7,5 óra alatt meg is csinálta
szerencsére rendben.#122252zsolti75
Alapból egy 32Gb modul volt benne, vele pontosan megegyezővel bővítettem 32-re.
Ezért gondoltam, hogy telepítés meg ticket előtt egy memória vizsgálatot azért letolok.
Szarul jön ki, ha a szerviz kidobja, hogy a bővített modul a rossz. -
válasz
donjohnson #122250 üzenetére
A lényeg, hogy ha van egy gépem, ami garanciás és kékhalálozik, nem állok neki buzerálni. Első körben bios alapra, gyári diag lefuttat, gyári winfos feltelepít, ha megjavul akkor örülünk, ha pedig továbbra is csinálja, akkor nyitom a ticket-et.
-
válasz
donjohnson #122250 üzenetére
Ha a teljes tesztet választod, az nem fél óra.
A szervizesek is azt használják. -
donjohnson
addikt
válasz
zsolti75 #122249 üzenetére
a memtes86 alaposabb. nekünk is a fél órás beépített cucc nem mutatott hibát, otthagytuk egész estére a gépet és a memtest86 mutatott 1-2 piros sort reggelre a sok zöldből. ment is szervizbe a gép. nem fél óráig kell stabilnak lennie a memóriának, hanem 8-10 óráig minimum.
-
konyi79
addikt
válasz
zsolti75 #122230 üzenetére
Namost ezt a kékhalál dolgot szűrni elindítottam a Win beépített memóriadiagnosztika modulját. Már másodszor.
Baromi sok idő, mire a két 32Gb-os modult végignézi, nem lehet ott ülve kivárni. Újraindulás után nem adja elő. Eseménynaplóban nyoma sincs
A Lenovo Commercial Vantage memóriadiagnosztika progijának hihetünk ha nem ír gondot, ne ott keressem a hibát?Nem, az X-Rite régóta nem működik.
A kijelzőre is meg a monitoromra is kalíbrált színprofilom, az van beállítva és kész. -
Graphics
Jómunkásember
-
tibbike01
őstag
A legolcsóbb 2tb m2 ssd most 35ezer árukeresőn.
Ez gond nélkül beépíthető a 3-4 éves t14s és x1 carbon gépekbe?
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson #122241 üzenetére
root@<ize>:~# free
total used free shared buff/cache available
Mem: 65598640 13838840 13971104 3938648 42371136 51759800
Swap: 0 0 0
root@<ize>:~# uptime
21:09:49 up 12 days, 9:04, 28 users, load average: 4.19, 3.73, 3.58Meg 1-2 het uptime es meglesz a 99% is
-
-
tibbike01
őstag
válasz
zsolti75 #122227 üzenetére
Használt üzletit keresek 14" méretben kb 150ezerért. Ilyenkor nem opció a friss proci, max 11 genest találni, de inkább 8-9 genesek vannak. Az AMD annyival jobb lenne az intel régebbi szériáival szemben?
Az E14 mennyivel van a T14 alatt minőségben? Anyaghasználat, kijelző, zsanér...stb.
Ezekben van 2x ssd slot és szeretnék bele egy 2tb-os ssd-t.
-
válasz
konyi79 #122229 üzenetére
Nem probléma, akkor tölts, le egy w11-et, meg a linkelt drivercsomagot, és 5p alatt összefésülöd MSMG-vel.
Az xrite és egyéb gyári cuccokat bukod, de nekem se hiányzik, szerintem neked se fog.
A gyári recovery egyébként a hibakeresés miatt lenne előnyös, mert írtad, hogy kékhalálozik. -
konyi79
addikt
válasz
zsolti75 #122224 üzenetére
Köszönöm.
Minek egyáltalán w11 egy gen11 géphez
Ez sem olyan bonyolult. Nem tűnik annyira koros gépnek, a frissebb rendszer előnyeit, terméktámogatását akarjam bukni, meg akarjak szívni azzal, napi szinten használok 10-et és 11-et, később 12-t felváltva.
Ez pl saját, de céges környezet miatt kénytelen vagyok másik gépeket is használni. 11-gyel. -
konyi79
addikt
válasz
moleculez #122223 üzenetére
Nézd, ez egy elég szubjektív dolog, a felhasználással meg messze nem vagy tisztában. egyszerűen nem a te igényeidnek készült a kategória. Se a laptop kijelző, se a kanapé, se a magánember nem passzol a meglátásodban.
Nekem fontos a mobilitás, de néha kell az erő. Nem azzal van a bajom, mikor renderel nekiáll porszívózni, hanem böngészés vagy munka (office) közben is olyan terhelésnél, amit egy C2D is röhögve vinne még.
2014-ben vettem egy akkor csúcs Asus Ultrabookot a legerősebb elérhető i7-tel (4gen) és dedikált VGA-val. Az még ma is ha a gyerek böngészik vele nem is hallani. Pont ilyen vastag.
Bocsánat, hogy azt gondoltam, hogy 9 év után nem lesz rosszabb egy Thinkpad. -
válasz
tibbike01 #122226 üzenetére
Úgy láttam, hogy ultrabook környékén keresgélsz, ez esetben csak AMD-t vennék.
A 11gen elég jól sikerült egyébként, de csak H-procinál van értelme azt választani. A 12gen-t én kihagynám. Nem azért mert rossz, hanem mert a 13 annyival jobb, és az árkülönbség minimális. -
tibbike01
őstag
válasz
zsolti75 #122224 üzenetére
"Leszedi a drivereket, működni fog, de nem lesz tökéletes."
Mi nem lesz tökéletes? Milyen hátránya lesz?
Én is laptopot keresek, de a csapból is az folyik, hogy ha nem gen 12-13as procit veszek, akkor kb lehúzhatom majd a wcn, de miért? Értem, hogy 2-3 éves technika, de mi baja lehet? -
moleculez
veterán
válasz
konyi79 #122215 üzenetére
Nem egyedi eset kollégának ugyanez. Másiknak egy fullos Dell porszívózik. Én magát a kategóriát nem értem, nem véletlenül vannak az asztali gépek. Ahova tényleg kell a kraft azt úgyse laptop kijelzőn csinálja az ember a kanapén, gondolom.
Vannak tényleg olyan esetek hogy a munkahely pl hybrid és kell a mobilitás, az egy dolog, de magánemberek miért csinálnak ilyet…
No offense tényleg, csak annyi ilyet olvasok manapság.
-
konyi79
addikt
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Létezik olyan t490s, t495s, t14s, x1 carbon, amiben 2x SSD (vagy 1x ssd és 1x hdd) slot van?
-
válasz
Nyugodtan pasztázhatod!
Csodát ne várj tőle, de biztosan jobb lesz mint a gyári.
A kékhalál, lehet hardveres, vagy driveres hiba is.
Ha újra akarod telepíteni, azt két módon javaslom:
vagy a gyári recovery-vel,
vagy a MS-től letöltött képet integrálni a Lenovo drivercsomagjával.
Mindkét esetben net nélküli telepítés, és a windows driver telepítés letiltása legyen az első dolgod!
Időben ugyanannyi lesz mindkét megoldás, a "gyári" képfile viszont tartalmaz néhány segédprogramot és javítást/beállítást, amit máshonnan nem fogsz tudni beszerezni.
Ha továbbra is kékhalálozik akkor képernyőképet csinálj róla, és szervíz.
A melegedéssel sok mindent nem fogsz tudni tenni, ez egy vékony gép, a legerősebb cpu-val szerelve. Ha rendesen fel van driverezve, a windows akku csúszkájával, ill w11-nél a gépházban tudod állítani "csendes" módra. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Hát ha csinál logot az Event Viewerben megnézheted, de leginkább pont akkor nem készül log amikor kéne. Nekem pl. a GTA5 összeomlásokról nem szokott, de a környékén a Marvell hálókártyára panaszkodó errorok vannak, csak épp az meg le van tiltva mint eszköz, tehát nem is értem mit keres egyáltalán vele kapcsolatban bármi bejegyzés ott. Szóval ennyire "informatív" egy Windows log, ez alapján nem sok jót jósolok neked se. Legjobb esetben egy volt "valami hiba, de nem készült róla leírás, mert aközben omlott össze a rendszer" bejegyzést találhatsz, rosszabb esetben még azt se.
-
konyi79
addikt
Sziasztok,
Adott egy Thinkpad P1 G4 benne egy 11950H és egy RTX3080.
Egy dolog, hogy szereti magát hűteni, de ami inkább a zavaró, egy böngésző vagy szövegszekesztő használata mellett is indokolatlanul zajos...
azon gondolkodom, hogy lekapom a hűtőt és rakok alá MX-6-ot, hátha orvosolja, mert eltömődve nincs, azt megnéztem már.
Ezzel buknám a garanciát?A másik a kékhalál. Nem napi szerintem azért, de szenvedek vele ami az agyamra megy. Valahogy ki lehet nyerni az összeomlások okát, esetleg essek neki helyreállítás helyett egy tiszta 11 telepítésnek?
eredetileg W10 volt rajta, amit ugyan frissítettem 11-re, de nem ez hozta elő, előtte is tudott ilyet produkálni.Köszi!
-
bluekoli
tag
Üdv! Ismertek olyan üzletet Bp-n, ahol ki van állítva (megfogható, kipróbálható) a Thinkpad T14s G4?
-
Reggie0
félisten
válasz
yodee_ #122210 üzenetére
Bootolj be egy live linuxot es ha onnan nem tunik el, akkor vmi windows/driver problema. Ha onnan is eltunik, akkor nezd meg mit ir ki a dmesg parancsra, hatha lesz vmi pcie-vel kapcsolatos hibauzenet. En meg azt is el tudom kepzelni, hogy a limitalt tapellatas okozhat gondot, mert nem tudja biztositani a kartya igenyet az a slot. Ilyen szempontbol jobbak a 2230-as kartyak, azoknal eleve nem biztositja a szabvany a nagyobb fogyasztasi kategoriakat.
-
yodee_
őstag
válasz
donjohnson #122211 üzenetére
Nekem csak a gyári nvme van benne. Semmi más.
-
donjohnson
addikt
válasz
yodee_ #122210 üzenetére
én itt úgy értem, hogy ha van 2,5" sata meghajtód, akkor elveszi tőle a sávot és nem marad "storage" típusú sáv a wwan portnak.
reddit:
"Evidently the PCIe lane it uses for SATA is shared with the SATAe slot, so when both lanes are used in the SATAe slot, the WWAN slot cannot be used for storage." -
yodee_
őstag
válasz
donjohnson #122196 üzenetére
Érdekes az én x280amba nem megy
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
donjohnson #122205 üzenetére
Pontosan, de nem jutottam vele elorebb.
X260-nál volt ez, X250-270 tudja elvileg.
-
donjohnson
addikt
válasz
Graphics #122203 üzenetére
WD SN520 2242-t raktál bele?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
donjohnson #122196 üzenetére
Na akkor az legalább nem szívás, nekem X260-asnál nem ment a dolog..
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest