- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #125475 üzenetére
Lehet ezt még folytatni...
Az igazi thinkpados tudja, hogy a Thinkpadon kell hogy legyen Thinklight, szóval 10+ éve nincs igazi Thinkpad!
Az igazi thinkpados tudja, hogy a Thinkpadot csak az IBM gyártott, szóval közel 20 éve nincs igazi Thinkpad!
Az igazi thinkpados tudja, hogy tökéletes Thinkpad sohasem létezett, szóval csakis az Apple Macbook!
-
válasz
fatpingvin #125464 üzenetére
[link]
Ideapad névvel oké lenne, Thinkpadként rip -
Doner
aktív tag
válasz
fatpingvin #125423 üzenetére
Szia!
Tehát ez ilyen és kész? Nincs rá mód hogy automatikusam menjen mint az acer travelmate-nél?
-
Doner
aktív tag
válasz
fatpingvin #125420 üzenetére
Sziasztok! .
Remélem jó helyre írok!
A kérdésem az volna hogy thinkpad t15 laptopon hogyan lehet fixen bekapcsoltra állítani a billentyűzet világítást?Az fn+space gombal kapcsol be. De minden kikapcsolás,újraindítás,alvó allapotba való lépés alkalmával automatikusan kikapcsol...
Lenovo vantage programban is megtaláltam ott is ugyen3 féle módon lehet vezérelni (kikapcsolt, világít, maximális fényerőn világát) de itt sem lehet fixre kapcsolni. Ugyanúgy amint alvó módba lép a gép vagy kikapcsolom, következő használatnál már nem világít a billentyűzet. Ami bosszantó mert így keresni kell az fn+space gombokat sötétben. Nem az enyém, anyámnak szeretném beállítani mert ez zavarja hogy miért nem magától világít.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin #125408 üzenetére
Én is nézegettem a Libreboot-ot korábban, neked milyen gyakorlati hasznod származna belőle mondjuk egy coreboot-tal szemben?
-
totron
addikt
válasz
fatpingvin #125408 üzenetére
Eddig miért nem?
-
válasz
fatpingvin #125370 üzenetére
Engem is, minden jöhet ami roncstákolás, az unalmas egyengeci modern gépek mellett legalább lesz valami érdekes
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #125370 üzenetére
Engem érdekelne természetesen.
-
totron
addikt
válasz
fatpingvin #124811 üzenetére
Ezt kicsit túlgondolod. A júzer csak más zamatot akar érezni időnként, így pepitában duálbutul. A virtualizációnak is megvan a maga helye és értelme, de van, amikor kifejezetten káros rá hagyatkozni, én meg ezt képzelem el nehezen, hogy valaki ne igényelje a natívhardveri működést, legalább egy gyors check erejéig.
Melyik modellen tapasztaltátok a legjobb trackpoint-élményt? Mennyivel rosszabbak ma? Van egy 7 éves, de gyakorlatilag bejáratós gépem, még az álomszerű működést produkáló érából. Eladhatom vagy inkább ne, mert örökre elveszne az élmény? (nem feltétlenül van gyakran együttállásban új állapot és minőségi hardverelem, főleg ha már nem gyártják azt) Honnantól váltottak beszállítót?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
fatpingvin #124799 üzenetére
Lehet duál boot-os is.
-
Albert.Tamas
tag
válasz
fatpingvin #124799 üzenetére
Azt nem tudom
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #124763 üzenetére
Asszem, megközelítőleg ez a költségvetés (lehet, hogy fölélövök, mert Alis alkatrészek esetén biztosan használtam kedvezményeket):
- 65 maga a roncs noti
- 30 körül volt a kijelző
- szintén 30 körül az upper case + billentyűzet
- a fedlap 17
- az akku 13. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #124662 üzenetére
hcl kolléga elviekben kísérletezett hasonlóval, hasonló okból, szintén T410-nél, esetleg nála kérdezz rá, mire jutott.
-
donjohnson
addikt
válasz
fatpingvin #123601 üzenetére
véletlenszerűen meghibásodnak, sok ilyen posztot láttam már: 5 month old ADATA SSD Failure
-
válasz
fatpingvin #123599 üzenetére
SSD-ből a Samsung elég erős, ár/érték arányban is, mást én se nagyon szoktam venni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #123543 üzenetére
Akkor ez nem neked való.
Én 5-6éve használom problémamentesen. -
R.P.
aktív tag
válasz
fatpingvin #123480 üzenetére
Igen, igazad lesz, sokadik ritkán használt monitornak végülis oké lehet.
Nem volt drága, itt vettem a Hardveraprón kb. 8 ezer forintért használtan. Visszasírom a P50-emhez való 40A5-ös dokkolót, az még rendes cucc volt. Nem is értem, hogy miért álltak le a klasszikus alsó csatlakozós megoldásokkal. -
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #123416 üzenetére
Semmióta. Arra reagáltam, hogy 10k egy sima LVDS 14" panel. Aki többért adja az gondolkozzon kicsit, erre hoztam példát.
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #123420 üzenetére
Szerintem te nem akarod érteni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #123417 üzenetére
Magáncélú vasakról beszélünk, az én gépem sem céges, de hogy a rákba nyissak meg egy olyan file-t ami 2024-es programban készült egy korábbi verzióval
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #123409 üzenetére
Én nem javasoltam semmit, te kérdezted mit akadályoz a szoftver.
Ha benn vagy egy rendszerben, felhasználói/vállalati körben akkor nem csak te választasz.
Tök egyszerű példa: nekem fenn van az office 97 (nem röhög!) faék egyszerű dolgokat azzal csinálom, mert piszok gyors (kb.gyorsabban indul az excel mint a start menü) és nekem amire kell, bőven elég, viszont nem tudom vele megnyitni azt amit mások küldenek, ezért fenn van az office 2019 is. A melós szoftverrel meg nem tehetem meg hogy más verziót használjak mint a többiek, és ahhoz bizony kell a vas. De már egy tök alap frissen tartott webböngészőnek is már akkora a erőforrás igénye, hogy nagyon megérzi az ember. -
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #123390 üzenetére
Bárhol, mert egy full jó gép 30-40k, T470-et vettem 37-ért apámnak, amiben 2 87%-os akku volt, hibátlan kasztni, karcmentes FHD IPS, magyar backlit bill. Szóval legyen már egy T430 akár 900p-vel is max 30 rugó. Abból azért elbomlik egy panel 10k-ért.
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #123404 üzenetére
ja, kellene
Tegyél fel egy win-t, új office-al és egy új böngészővel, meg amiket ezek kérnek pluszba! -
barnam_
nagyúr
válasz
fatpingvin #123395 üzenetére
Egy dologban mindenképp kevésnek érzem a 430-at: YouTube 1440p 50-60 fps videóknál már erősen pörgeti a procit, 90°C körül áll meg bekapcsolt turbóval. (kb. 3Ghz-ig megy fel, korlátoztam kicsit a teljesítményt).
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #123397 üzenetére
A thinklight-ot nagyon szerettem, jobban mint a világítós bill-t, a expresscard meg egy szuper cucc volt, és még most is lenne értelme.
De ezek miatt nem fogok visszatérni egy 7+éves gépre, hacsak úgy nem döntenek valakik, hogy leállítják a szoftver fejlesztést pár évre. -
barnam_
nagyúr
válasz
fatpingvin #123391 üzenetére
Igen ezt adom, de az open source bootloader / BIOS nem általános igény
Nekem 1vyrain van a T430-on, azzal tiltottam le az ME-t.Nagyjából nekem is elég a T430 (4c/8t), de mellé teszem a P14-et (vagy bármi mást), és kisebb, laposabb, többet megy akkuról. Oké, nem olyan robusztus, de ez az irány véget ért.
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #123383 üzenetére
Ha neked megéri befaragni, nekem oké.
Majd kérünk róla képes beszámolót! -
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #123381 üzenetére
Szerintem nem érdemes ilyenen gondolkodni. LVDS kijelzők kb akkoriban értek véget. Persze lvds->edp kártyával sok mindent lehet, csak nem hiszem, hogy megéri.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
fatpingvin #122966 üzenetére
> nyilván megemlíthettem volna,
....
> ez kb olyan mint ha megkérdeznél valakit
> hogy kér-e egy kávét és erre azt válaszolná
> hogy nem szereti a sört.még jobb jobb példa:
Képzeld el, hogy valaki egy építkezésen kérdezi meg, hogy van-e náluk 3 méter hosszú fémrúd, miközben valójában egy létrát szeretne kölcsönkérni. Bár mindkettő hasznos lehet bizonyos helyzetekben, a kérdés és a valódi szükséglet közötti kapcsolat nem egyértelmű.
Információ hiányában csak találgatásra van lehetőség.
És ..
A probléma megléte feltételezi,
hogy nem tudjuk mi a lényeges és lényegtelen infó.
Emiatt nehéz jól és pontosan kérdezni .. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122958 üzenetére
Hogy a témába is vágó infót mondjak, mPCIe (de nem NVMe) formában volt régen a Super Talent CoreStore szériája, de talán az sem half size, továbbá valószínűleg nem lehet már beszerezni. Viszon itt a topikban cadeyrn fórumtársnak volt ilyen (és olyan gépben is használta, ami hivatalosan nem támogatott ilyen cuccot: X200), lesz rá találat, ha a hozzászólásaira vagy a "Corestore" kifejezésre rákeresel.
-
válasz
fatpingvin #122960 üzenetére
Bár ez se segít rajtad, mert ahogy látom kb sehol se kapni, vagy ha igen, röhejes áron. De legalább kiderült hogy létezik.
Half size méretben nem is találtam. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122961 üzenetére
Én azért úgy látom, hogy sok félreértés elkerülhető lett volna ott, ha egy félmondat erejéig megemlíted azt a feltehetően nem közismert információt, hogy Coreboot van a Thinkpadjeiden és ezért nincs whitelist.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #122960 üzenetére
ugyanitt igen mókás hogy a SSD topikban a kérdésre válaszolni nem igazán sikerült senkinek, csak a mellébeszélés meg az okoskodás megy...
az különösen vicces volt hogy megtudtam hogy nem működhet az ami konkrétan most állandó használatban van az asztalomon...
-
válasz
fatpingvin #122958 üzenetére
-
barnam_
nagyúr
válasz
fatpingvin #122946 üzenetére
Milyen SFF gép lesz?
Csak kíváncsi vagyok mert én is azon gondolkozom, hogy a 3 laptop helyett (w/t/x30) legyen egy viszonylag erősebb SFF + egy laptop. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122945 üzenetére
Ha van ötleted, hogy az lsusb -v helyett milyen paranccsal tudom neked megnézni a DL vezérlőt, szívesen fogadom.
Illetve meg tudom nézni hétvégén úgy is, hogy rá van kötve monitor, most nem voltam DP vagy DVI-képes (és megfelelő kábellel is rendelkező) monitor közelében.
-
Tubi2
senior tag
válasz
fatpingvin #122800 üzenetére
Én a W530 kapcsán arra emlékszem, hogy a dokkolón hiába van 4 digitális kimenet, azokról két monitort fog tudni csak meghajtani, tehát 1DP és 1DVI az ugyanaz a "vonal".
Most látom, hogy egy hetes HSZ-re válaszoltam. Grat magamnak.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122811 üzenetére
Az lsusb -v kimenet eredménye (pontosabban abból a dokkra vonatkozó rész):
Bus 001 Device 006: ID 17ef:1016 Lenovo TP USB 3.0 Pro Dock
Couldn't open device, some information will be missing
Device Descriptor:
bLength 18
bDescriptorType 1
bcdUSB 2.10
bDeviceClass 9 Hub
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 1 Single TT
bMaxPacketSize0 64
idVendor 0x17ef Lenovo
idProduct 0x1016
bcdDevice 50.41
iManufacturer 1 LENOVO
iProduct 2 TP USB 3.0 Pro Dock
iSerial 0
bNumConfigurations 1
Configuration Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 2
wTotalLength 0x0019
bNumInterfaces 1
bConfigurationValue 1
iConfiguration 0
bmAttributes 0xe0
Self Powered
Remote Wakeup
MaxPower 0mA
Interface Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 4
bInterfaceNumber 0
bAlternateSetting 0
bNumEndpoints 1
bInterfaceClass 9 Hub
bInterfaceSubClass 0
bInterfaceProtocol 0 Full speed (or root) hub
iInterface 0
Endpoint Descriptor:
bLength 7
bDescriptorType 5
bEndpointAddress 0x81 EP 1 IN
bmAttributes 3
Transfer Type Interrupt
Synch Type None
Usage Type Data
wMaxPacketSize 0x0001 1x 1 bytes
bInterval 12Most nincs semmi rádugva a dokkra amúgy, csak úgy pőrén a gépen lóg. Hétvégén fogom tudni megnézni, hogy monitorral aktuális Linux Mint-ek alatt oké-e.
Nem tudom, benne vannak-e a várt infók a kimenetben.
-
azbest
félisten
válasz
fatpingvin #122808 üzenetére
múltkor vettünk használtan kétfélre displayink dokkot. Újonnan mocskosul drágák, egyiket ma is kapni 80 ezer körül, de amúgy 12-15 ezerért volt használtan ilyen sokéves példány:
- Dell SuperSpeed USB Dock D3000 - ez fhd-t tud, a dl3000-es chipset van benne. StarTech brand alatt is láttam teljesen ugyanolyannak tűnőt.
- StarTech USB3DOCKHDPC - ez talán 4k 30Hz-et is tudna. DL-5900 chipsetes.Mindkét fajta ugyanazzal a linuxos driverrel megy. Pár lépés ubira feltenni [link] , Azt hiszem a 6.2-es hwe kernellel próbáltam Ubi 22.04 lts-en.
Másik gépen valami arch származék Garuda Linuxra az 1.2 pont alapján tettük fel 6.7-es kernellel [link]Az egyik dell dl dokkunk lehet korához mérten döglődik már döglődik, mert néha állásában lefagy és áramtalanítnai kell. Folyamatos a chipset gyártói támogatás hozzájuk, a Synaptics megvette őket pár éve.
Gondolom hasonlóan visekledhet bármelyik lenovo dokk is, ami dl-3xxx - dl-6xxx generációk közé esik.Azzal több szívás volt, hogy hogyan állítsuk át ubi alatt a wayland alatt limited rgb (16-234)-ről full rgb-re (0-255), hogy egyforma színek legyenek a natív hdmi-vel. Hihetetlen, hogy még mindig nincs kivezetve gui-ra linuxon és serviceket kell írni vagy máshogy kell hekkelni, ha nincs gpu gyártó által biztosított dashboard erre. [link] Asszem végül a kommentek közt udev rule lett a megoldás.
A kínai utánzat fl2000 chipseteseket kaland linuxszal használni. Ha sikerül lefordítani a többek által összetákolt félkész drivert, akkor is okozhat kernelpánikot
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122815 üzenetére
Szerintem az Ubuntu 20.04 LTS-en alapuló Mint kellett, hogy legyen akkor, vagyis akkor az 5.4-es kernel. De ha már előkaparom a jövő héten, akkor megnézem, hogy 5.15 meg 6.5 kernelen alapuló Mint-ek (LTS és "Cinnamon Edge" verziók) alatt hogy működik.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #122809 üzenetére
Senki sem állt beléd és neked nem 1 szaros videokimenet a gondod, hanem összesen 4.
Én nyitottan álltam a válaszhoz: gépcsere. Ha kell ennyi kijelző, akkor meg zsebbe fogsz nyúlni. Neked vannak extra igényeid, az ezzel jár.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122813 üzenetére
Kifejezetten Linux Mint alatt használva igen, az volt, más disztróval nen próbáltam.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122811 üzenetére
Legkorábban csütörtök este fogom tudni megtenni. Ez is 3.0-ás egyébként, gyári Lenovo Thinkpad USB dokkoló, 40A7.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122808 üzenetére
Én Ubuntu-származék (Linux Mint) alatt használtam utoljára, még bőven a covid alatt. Problémám nem volt vele, de kb. arra kellett, hogy átpakoljam annak a kimenetére pár irodai alkalmazás ablakát-megjelenítését. Amúgy meg is lepődtem azon, hogy a rossz híre ellenére meglehetősen flottul működött nekem.
Azóta persze átálltam az USB C-s dokkokra, meg elég általában egy külső kijelző is nekem.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #122805 üzenetére
Sőt legyen 10k, 32 videokimenet, 3 ODD és random bármi ami eszembe jut.
Érezni kell mi a realitás mielőtt megindul a kívánságszatyor
-
Tim82
félisten
válasz
Az IGP limitációit már kitárgyalták felettem, ezért hardveres javaslatom van: alternatív megoldásnak - ha kábé irodai használatra kell - az egyik nem 2k-s monitorhoz megpróbálkozhatsz egy USB 3.0-as és DisplayLink-es dokkolóval. Nekem úgy rémlik, hogy már ki van kupálva használhatóra a Linuxos DisplayLink driver.
Ha kell, adok kölcsön valamikor ehhez ilyen dokkolót.
-
Tikakukac
titán
válasz
Amit keresel az így hívják, hogy gépcsere
-
HSM
félisten
válasz
Az IGP csak 3 kimenetet támogat egyszerre [link] .
-
donjohnson
addikt
válasz
3 külső + 1 belső, a képeken láthatod a lenovo oldalán legalulra görgetve: [link]
-
azbest
félisten
válasz
a 4338 dokkolón az egyás mellett lévő dvi és dp port közös, ugyanazt a kimenetet adja más formában. Párban vannak (dp hdmi) (dp hdmi). A 4337 dokkon független az egy hdmi és egy dp port. Ha van vga port, akkor az egy harmadik.
DE... ha csak intel gpu van benne, akkor az egyszerre 2 db órajelet igénylő kimenetet tud kezelni (hdmi, dsub, dp portra kötött passzív hdmi átalakító, belső lvds). DP elvileg saját órajelet generál, az nem számít bele a keretbe.
Displayportnak, ami tényleg a dp protocolt használja, elvileg nem kéne ilyen órajel és lehet, hogy úgy többet is bír.
Nekem úgy sikerült 3 monitort használni, hogy
a) 3 egyforma fhd dp monitor volt dp porton át rákötve - kettő a dokkolóra, egy a noti dp portjára [link] Nem tudom, hogy működne -e különböző dp monitorokkal is, úgy nem tudtam próbálni.
b) két egyforma fhd hdmi monitor (vagy tökéletesen egyforma hdmi paramétereket kérő két monitor) tud osztozni egy órajelen, így mellette egy harmadik, másik fajta is képes működni. De ez lehet csak linux alatt megy emlékeim szerint. Win alatt nem. [link] Ha különböző dp-hdmi átalakító van, az sem egyformának számít, mret más paraméterezést mutathatnak.A beépített képernyő ezen még nem eDP így annak is kell egy órajel. Szal ha az aktív, akkor egyet a kettőből már elhasznált az inteln onlynál legalábbis. Ha jól emlékszem 3 dp monitor mellet sem lehetett használni a belsőt az intel only géppel.
Win alatt a dvi porton a hang sem jön ki dvi-hdmi kábellel. Linux alatt hdmi-ként kezeli, ha a monitor képes rá.
Dp-vel 4k30Hz monitort is kezel. Komolyabb aktív dp-hdmi átalakítóval hdmi-re is tud így 4k@30Hz-et adni (a dongle alakítja át dp-ről).
Ha van dedikált gpu, ott máshogy van, mert van amit az intel, van amit a dedikált tud meghajtani. Van erről egy hivatalos táblázatuk. NVIDIA Optimus [link]
-
fungi
aktív tag
válasz
fatpingvin #122753 üzenetére
Igen, az x230-as tök jó gép, de a hangja béna, az x200-nál sem emlékszem hogy érne valamit, biztos méret kérdése is. Ha kicsit is fontos a hang akkor ezekhez kell a fülhallgató.
-
azbest
félisten
válasz
fatpingvin #122748 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #122723 üzenetére
Kitől?
-
magellan2600
tag
válasz
fatpingvin #122634 üzenetére
Na kipróbáltam bekapcsolva rátenni, egyből kikapcsol a gép. Szerintem rövidre zár valami.
-
magellan2600
tag
válasz
fatpingvin #122629 üzenetére
Bekapcsolt állapotban nem próbáltam, de akkor megnézem úgy is. Win 7 van rajta egyébként.
-
barnam_
nagyúr
válasz
fatpingvin #122616 üzenetére
Jópofa, de ahogy írod nem igazán hordozható
-
barnam_
nagyúr
válasz
fatpingvin #122613 üzenetére
Áh, a wifi helyére.
Van már működőképes ExpressCard - Nvme adapter? Alin láttam csak, de nem voltak valami pozitívak az értékelések. -
barnam_
nagyúr
válasz
fatpingvin #122609 üzenetére
Hová teszel még +2 SSD-t?
2,5" sata
DVD
WWANOk, elvileg ott a pci-express hely, de nem tudom mi lenne az ötödik
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #121969 üzenetére
Csak bedobtam, hatha az is jo megoldas, de ha nem nem kenyszer
Ellenallassal USB-C-s PD-t nem fogsz kodolni, ahhoz aktiv aramkor kell(pd controller), mint pl. FUSB302B. De lehet keszen venni un. "type-c/usb pd trigger board"-ot (pl. [link] ), azzal tudsz 20V-ot kinyerni es bekotsz ra egy centerpines kabelt. Termekkent meg nem lattam ilyen adaptert, de lehet, hogy letezik.
-
vargas0502
tag
válasz
fatpingvin #121984 üzenetére
Na igen, nem hinném, hogy különösen nagy dolog lett volna ezt belerakni pl. anno a W500-ba is?!
-
válasz
fatpingvin #121979 üzenetére
Áh nem bántom.
Egy baja van, hogy bár újszerű, de pakoltak rá és valszeg elég hülyén, a fedlap nem csukódik tökéletesen a palmrestre, úgyhogy egy új fedlap +bezel majd jön rá. Valszeg elég lenne bezel +az a műanyag csík a fedlap élén, de külön nem kapni.
Ezzel fogok inkább dolgozni menni is, az USB C moncsikon van Displayport is, tökéletes lesz, feltéve ha ez a kis gép meg tudja hajtani azt a nagyfelbontású ultraszélest aminél ülni szoktam
P70 pedig valszeg nemsoká megy apróra, nem tudtam beleszeretni, inkább megtartom a PC-t és odaülök, ha játszani akarok.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121970 üzenetére
Én nem gondolkodom semmi ilyenben (legfeljebb a tindie-s C töltőcsatlakozós mod jöhetne szóba), csak linkeltem, mint friss mod-féle.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121969 üzenetére
Lehet venni, az Ogard által említett Alis eladótól vásárolom én is jó pár éve az akár centerpin, akár square/USB C cuccokat. Nálam is meg van már oldva az USB C PD töltőről/kábelről bármire (nem csak Thinkpad, hanem Dell, HP, régebbi Fujitsu/Acer/Asus/MacBook vonalra is), meg a centerpinről square/USB C irány is.
-
Ogard
tag
válasz
fatpingvin #121953 üzenetére
Érdemes, én innen vettem usb-c centerpint, ucb-c téglalapot, sőt centerpin usb-c is, most minden töltöm tölt minden itthoni thinkpadet oda-vissza.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #121953 üzenetére
Ha modularisan van beepitve a center-pin aljzat a laptopba, akkor van hozza diy mod, aivel at lehet epiteni. Peldaul: [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #121946 üzenetére
Ez igy van, de nem is ez kell, hanem a keszulekhazrol(laptoprol beszelunk) levett ujjlenyomatot szkennelni rajta(gyors modszer, pcb maratas, szilikonnal vagy szilikon+grafit keverekkel - az ellenallas beallitasahoz- es mar bent is van.
Aki erre fel van keszulve, az nagyjabol fel ora alatt megvan a reprodukalassal es meg nem is kapkodott.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121930 üzenetére
Nekem nem volt bajom az X230i moduljával (nem a BT miatt cseréltem benne WLAN kártyát AX-esre, ment is át a felszabadult modul X220-ba), de mindenesetre megpróbálkozhatsz egy ilyen adapterrel meg egy kis USB-s BT dongle-val is helyette.
-
válasz
fatpingvin #121926 üzenetére
Semmi szükségem egyikre se. Ez így jó ahogy van. Hagyom gyáriban. Használós, de igazából gyűjteményi elem annak ellenére, hogy nincs is már meg a gyűjteményem.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121926 üzenetére
Önmagában a BT modult ki lehet cserélni az X230, T430 BT moduljára és hozzá sem kell nyúlni a BIOS-hoz ezért.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121910 üzenetére
Már eljött érte a rókakoma.
FoxiestFox: használd egészséggel.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #121908 üzenetére
5 éve sem lehetett venni már huszonezerért ilyen panelt.
-
válasz
fatpingvin #121908 üzenetére
Nem tudom mennyiért mennek a bele valók, ez gyárilag azzal van.
-
Wolfskin
őstag
válasz
fatpingvin #121807 üzenetére
Szerintem sanszos, hogy azt kell. Még emlékszem amikor 18950-es cellálkból állt a laptop akksi, és valami cég, aki felújította, vagyis kicserélte őket, írta is, hogy az elektronikát is ki kell ütni (vagy cserélni?), már nem emlékszem, de mindenképp kellett vele mókolni.
Ez a gyártóknak is érdeke, mert ha az elektronika az akksi valós állapotát mérné, boldog-boldogtalan csak olcsón a "betétet" cserélgetné bennük. Így viszont az elhasználódást (használati idő, töltési ciklus stb.) méri, és ha eléri a nullát, letiltja az egészet, vegyél újat, drágán.@#121806 vicze
Néha kéne lapozni is...
még csak laptopozni tudok..."power manager progi má nem lézetik"
Lassan 10éve nincs már...
Uh... hát utoljára a t420s-re tettem fel, de már ott is szögelni ellett, mert csak x30-tól fejlesztettek csak w10 drievreket, nem is ment rendesen, rendre elfelejtette a beállításait. Volt is meg nem is, mint az egyszeri lány.Lenovo Vantage (nem Commercial, WinStoraból), Power Settings -> Vantage Toolbar, illetve az említett beállítások is a Vantage-ban vannak. A Power manager driver fenn kell legyen hozzá, ezt Windows nem teszi fel, vagy Vantage-tól vagy kézzel telepítsd.
Ahogy gugliztam, ezt tényleg csak az MS Storebol lehet direktben telepíteni
"Az normális"
Nincs megfeslően beállítva power management.Most beállítottam a képernyőfrissítést statikusan 60Hz-r Így jó, nem tudom, mennyit ront a fogyasztáson...
a power managerben milyen beállításra gondolsz?Pár jó páran írtuk a topikba, hogy ha teljes működést szeretnél, akkor a gyári recovery image-et kell felrakni, mert egy alap Win install nem fog mindent tartalmazni a 100%-os működéshez
Az hol lehet szerezni? Illetve az csak win10pro van ugye? Azért gyári...
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121738 üzenetére
Minden bizonnyal, bevallom, sose mélyedtem el a Nitrocaster mod technikai részleteiben
(olyan modok nem nagyon izgatnak, amik funkcióvesztéssel járnak, mint jelen esetben a dokkoló DP csatorna elvesztése).
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #121734 üzenetére
közben egy reddit poszt kommentszekciójában megtaláltam a megfejtést: az X220/X230 limitált felbontású, ugyanis a csatlakozó csak single-lane LVDS, a FHD-hoz dual-lane kéne. szóval a rövid válasz az hogy ilyen kit nem is nagyon tud létezni.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121734 üzenetére
Asszem, csak 1 lane-t tud az alaplapi LVDS vezérlő az X230-ban, ellentétben a T420/T430-cal (amelyeket amúgy szereltek gyárilag 1600*900-as TN panelekkel is, amihez már 2 lane kellett).
Ezért nincs X230-hoz olyan "egyszerű" LVDS-eDP konverziós kit, mint a T420/T430 vagy T420s/T430s-ekhez.
A Nitrocaster-féle FHD modkites megoldás ezt a hiányzó 2. lane-t "pótolja" a dokkolócsatlakozóra kivezetett DP-ből.
Lehet, hogy nem jól adom át a technikai részét (javítást örömmel fogadok nálam jobban hozzáértőktől), de kb. ez a lényege.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #121732 üzenetére
Csak 768p.
Több verzió is van, LG amúgy a gyártó, ezen belül több altípus is volt bennük, de én nem 10-20 darab után is azt tudom mondani, hogy nem érzem a konkrét biztosat, hogy melyik a legkevésbé ghostos és legjobb színteres.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121732 üzenetére
Nincs, WXGA (1366*768) a felbontás a mókolás nélkül X230-kompatibilis panelek esetén (legyen az TN vagy IPS).
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121727 üzenetére
Van asszem három féle LG IPS panel, ami gyárilag is került az X230-ba. Azt hiszem, LP125WH2-SLB1/SLB3/SLT1 a paneltípusok. Mindegyikre jellemző a "ghosting" vagy "image retention" nevű jelenség, legkevésbé az SLT1-re talán, nekem is ez van az X230i-mben.
Van amúgy a témáról egészen sok infó a topikban, keresővel megtalálható.
-
vargas0502
tag
válasz
fatpingvin #121726 üzenetére
Jó kis gép az X230. Én elésg sokáig leragadtam egy W530-nál eléggé kimaxolva, nagyon megszerettem.
Az X230-at alapból is szerelték IPS-el.
"12.5" extra bright wide-viewing IPS TFT display with 1366x768 resolution with LED backlight" -
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #121727 üzenetére
De x230-ba gyárilag is volt IPS. Tehát nagyon keményen nem kell keresned, plug and play lesz.
A gond, hogy melyik a legjobb. Tapasztalataim szerint agyba-főbe kamuzik mindenki, szóval nagy diffi nem lesz.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #121726 üzenetére
apropo:
X230-ba ha IPS kijelzőt szeretnék pakolni (nem kell FHD, csak IPS legyen) arra van valami ajánlott modell? amiket néztem forrásokat azok eléggé összevissza mindent is mondanak...
szempontok: IPS, beszerezhető, nem egy új laptop ára. ha van vele tapasztalat a fórumon az plusz -
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #120405 üzenetére
T430s: Mini DisplayPort (Mini DP / Thunderbolt combo port on i7 integrated model, switch via BIOS)
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #120380 üzenetére
Azert viccess a free software-t es a xilinx-et egymas mellett latni
De mondjuk ott van a pinebook is kisse komolyabb procival.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #120316 üzenetére
Szerintem te nem tudod miről beszélsz, a nem működő HDMI, vagy nuku mikrofon vagy audio, az neked tök normális?
Úgy látszik neked a bebootol a terminál a használható szint, ami nem éppen sok embernek felel meg. -
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #120314 üzenetére
Asahi kb. nem használható és semmire nem jó, tech demón kívül. Sok minden nem változott az évek során és nem is fog a zárt HW miatt.
Tök jó projekt és mindenképp támogatandó, de sose lesz valós alternatíva a HW-n. -
válasz
fatpingvin #119059 üzenetére
Rendelhetsz újabb deszkát némely régi házba, csak győzd manival.
-
Balinov
titán
válasz
fatpingvin #118883 üzenetére
namost akkor T480s-hez melyiket ajanljatok? Nezegettem az AX 210-et, wifi 6 ill. BT5.2 az elonye a 200-ashoz kepest. AX-es halon 500/50 van, igy a wifi 6 nem 6 meg, viszont fejlettebb BT az kesobb elony lehet. Illetve ha valakinek van jo EU-s forrasa barmelyikre, azt szivesen vennem.Barmikor, akar kesobb is.
Amugy meg bocsi mindenkitol, bar tarhellyel egy erdekes diskurzust inditottam akaratlanul is. 1/2TB-os NVME-vel jon a cucc, szoval egy darabig biztos elleszek, aztan ha kezd szukos lenni a hely, majd jon bele egy 1TB-s a mostani meg usb3-as hazban jo lesz tarolni, stb.
Jol gondolom, hogy lehetoleg 1 odlalas 2280-ast erdemes keresni?
Glass touchpad mod-ot probalta valaki? Reddites fotok alapjan eleg sima liba, viszont nem tudom, mennyire serulekeny.
Akksi kerdes: mivel ez viszonylag friss model (legalabbis a t420amhoz kepest) itt is lutri uj akksit vadaszni? Nagyon sokszor targyaltatok a temat, de konkretan a t480s viszonylataban nem ugrik be semmi.
Es hamar kabelban dzsaver a petrol. psref link szerint 65W-os toltovel jon, de pl. az itteni linken nem latok, csak 45W-oshoz FRU-t.
Van egy Realme/Oppo PD-s, 65W-s falitoltom, azzal vajh muxik-e? Jo lenne, ha utazasnal nem kene 2 teglat vinni.
udv
B -
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #118882 üzenetére
most nézem amúgy hogy pl az AX200 és az AX201 tökugyanaz, csak az egyik a "fullos" PCIe eszköz amiből nem hagytak ki semmit, a másik pedig a CNVio, aminek a másik fele a prociban, a kártyán kb csak a rádió hardver.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #118880 üzenetére
Intel oldalon van az AX201-nél és AX211-nél (is) alkalmazott szabvány (CNVio2), amihez kell a CPU-ban is támogatásnak lennie, az meg csak 10. gen-től van, meg nyilván AMD kizárva.
-
azbest
félisten
válasz
fatpingvin #118685 üzenetére
usb-sd kártya: Arra is gondoltak, hogy nem minden gépen tudod a biosban kiválasztani a gépben az expresscardos nvme ssd-t bootkor, viszont usb boot az "szabványos". Lehet, hogy modernebb gépekben (vagy bios moddoltakon), ami eleve tartalmaz nvme-t, abban már látja a bios és nem kell külön bootloader kártyára.
#118684 fatpingvin
emlékeim szerint csontra lefagyott a gtx 1050-nel az exp gdp. Ha utólag dugom be csak pörög a venti izomból rajta.
Az új gépen a thunderbolton már más a helyzet, az jól bírja a kihúzást is, meg ott megjelenik leválasztós ikon is.Régi kártyákkal legacy boot móddal lehet megy [link] . Régi driverbene ahogy visszaolvastam magamat, még lehet volt leválasztás menü. Az újabb gpu-kkal eleve uefi módban megy jól + nvidia registry patch kell. [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #118685 üzenetére
Szerintem egy hetkoznapi ssd nem tamogatja a hotswap-ot.
-
azbest
félisten
válasz
fatpingvin #118654 üzenetére
amúgy lehet igazad van... végülis nekem is van exp gdp expresscard slotos kínai egpu. És a videón a felső oldalon legalábbis mintha csak táp chip lenne rajta. Bár az asztali slotba való nvme adapteremen meg szinte semmi sincs. [link]
Lehet az expresscardon nincs meg minden feszültség, ami kellhet neki, de normál slotban meg van.igaz, kicsit elvitte a gondolataimat a thunderboltos dolog az újabb gépeknél.
Közben látom, hogy a bootolás is trükkös vele (bootloader meg sd kártya), akkot tényleg nem usb-s, mert arról a boot megy (legalábbis uefis új gépemen) simán.
Áh mindegy. Akkor vegyétek úgy, hogy ha kijön a gépből egy kisebb nvme ssd, tudtok gyors pendrivet csinálni az általam linkelthez hasonlókkal
-
azbest
félisten
válasz
fatpingvin #118652 üzenetére
mivel nem mondanak chipsetet és a videóról is lehagyják a közeliről, a t400 gépnél pedig nem mutatják a sebességet, így azt mondom, hogy nagyon nagy valószínűséggel egy ilyen chipet tettek rá az az expresscard slot usb módját használhatja szerintem.
Persze lehet tévedek. De sehol nem láttam még ilyen adaptert, az egpu topicok tele lennének vele.
Bár a The P50/51/70/71 are capable of PCI-E 3.0, and can go up to ~900MB/s. érdekes, ha igaz. Egy pici reményt adhat, hacsak nem létezik 10gbps portos usb3 módú expresscard slot is. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #118646 üzenetére
Ha meglesz, szerintem kölcsön is adom majd.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #118634 üzenetére
Mindegyik Intel System76 Coreboot-os és támogat TB-t.
"ahhoz kliensoldalon is kell vezérlő"
Hogy ez mi a fenéért számít az meg egy jó kérdés, gondolom, csak mert. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #118638 üzenetére
Írták is róla, hogy kb. egy jobbfajta SATA III SSD sebességét tudja az így adapterezett NVMe SSD, de az is elég lehet.
Ha jól emlékszem, Reddit-en nagyon szidják a gyártót, vélhetően a túl sokáig elhúzódó szállítások miatt. Morcosabb emberkék scam-et emlegettek... A honlap szerint pedig jelenleg nem lehet rendelni, hogy az eddigi rendeléseket legyen egyáltalán esély teljesíteni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
fatpingvin #118634 üzenetére
Ezer éve nem használtam expresscard-ot, de most utánanéztem és van Express-Nvme adapter thinkpadhoz. Ezzel elvileg akár 5db meghajtó is szerelhető P51-be
. Vennem kell megint egyet
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #118542 üzenetére
Nem tudom, van-e az ő gépe esetében.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #118318 üzenetére
Én most tartok ott (3,5év lassan), hogy lesz az egyik fő cégnek, ahova bedolgozom biztonsági mentése a kliensekről.
Ha van 10 év összeganézva akkor még ez sem könnyű sajna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest