Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Szeretném a segítségetek kérni. Lassan 3 éve megvan a gépem (X230), és 1 éve körülbelül IPS kijelzővel használom. Nemrégiben vettem észre, hogy bizonyos háttereknél (többnyire egyszínű) szellemképes a kijelző. Látszik ami az előző pillanatban a kijelzőn volt. Mellékelek egy képet, hátha egyértelműbb mire gondolok.
Nem tudom mennyire látszik. Win 10 alatt nyomtam egy Ctrl+Alt+Del-t és a szürke háttéren látszódott az asztal és a start menü. Érdekes, hogy TN kijelzővel semmi ilyen nem tapasztalható és másik IPS kijelzővel is csinálja. Várom az ötleteket. Előre is köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
yodee_
őstag
Ennek nagyon örülök... Még szerencse hogy "üzleti kategória" a masina, és majdnem 400ezer forint volt A másik dolog az akkumlátor. Gyárilag 6 cellás akkuval kaptam. A legelső töltéstől fogva minden egyes teljes feltöltés után csökkent a kapacitása. Gyári power manager és aida64 szerint is. Most ott tartok 2,5 év után hogy 20% elhasználódás, ~400 ciklus és nagyon hamar merül. Természetesen az akkura 1 év gari volt és addig nem cserélik amíg teljesen nem kuka. Ez is normális? Mert most vettem egy 9 cellásat és reménykedem benne hogy ezt nem intézi el ilyen hamar a gép.
-
yodee_
őstag
válasz premete #80837 üzenetére
Odáig eljutottam hogy mindent feltettem amit javasoltál. Jelenleg fut a dolog. Az egyetlen hiba, hogy nincsenek meg az előre konfigurált energiasémák. Neked vannak? Ha igen kérlek exportáld őket és küldd át nekem valahogy. Köszönöm
-
yodee_
őstag
válasz premete #80848 üzenetére
Érdekes megfigyelésem volt Feltettem a lenovo battery gauage-t, ami feltette az áruházból a Lenovo Settings nevű progit. Na amint felment a Power Manager 6 ez a Lenovo Settings frissítette 7-es verzióra a Power Managert, és utána nem volt jó. Most a 6os van fenn és eddig stabil. Kopp-Kopp
-
yodee_
őstag
Pár napja beszélgettünk X230-ról és az akkumlátoráról. A gyári 6 cellás akku 2 és fél év után tart 20 % elhasználódásnál kb 400 ciklus mellett. A gépbe most került egy gyári 9 cellás akkumlátor és a legelső töltés óta jegyzem hogy alakul a kapacitás. Így alakul:
93960 mWh 0 ciklus
93110 mWh 1 ciklus
92950 mWh 2 ciklus
92640 mWh 3 ciklus itt már 1% az elhasználódás
92870 mWh 4 ciklus
92790 mWh 5 ciklus
92710 mWh 6 ciklusErre is még azt mondjátok hogy normális?
-
yodee_
őstag
-
yodee_
őstag
válasz Tikakukac #81003 üzenetére
Múltkor írtam hogy nem akar win 10 alatt normálisan működni. Azóta sikerült elérnem, hogy 2-3 napig menjen most megint nem indul el :\ a kis zöld akksi működik az óra mellett, de ha rányomok akkor kifagy és leáll a power manager
-
yodee_
őstag
válasz Tikakukac #81024 üzenetére
Nekem az első thinkpad-em X200 volt. Ahhoz képes ez az x230 csalódás... kizárt dolog hogy ez kibírna ne adj isten egy esést. Kopik is. Mindegy, megvettem használom. Amúgy tökéletesen teszi a dolgát, de ennyi pénzért többet vártam volna összerakási, szerelési minőség terén.
-
yodee_
őstag
Van valakinek tapasztalata olyan ügyben, hogy a gyári wifi-t lehet e cserélni jobbra? X230-ba szeretnék mondjuk AC-s wifit. Kivitelezhető ez?
-
yodee_
őstag
Nekem úgy sikerült működésre bírnom, hogy feltettem először feltettem a Lenovo Settings Dependecy for Win 8.1 x64-et, majd a Power Manager for Windows 7 x64 legfrissebb verzióját. A telepítés után a c:\Program Files (x86)\ThinkPad\Utilities\PWMUI.EXE alkalmazást átállítottam Windows 7 kompatibilitásra és azóta minden tökéletesen működik. Az áruházból nem kell a Lenovo Settings mert az folyamatosan frissíteni fogja a Power managert és akkor kifagy... Nekem legalábbis így működik :-) Remélem segítettem.
-
yodee_
őstag
A windows 10 mai frissítésének hála, ennyi volt a Power manager. Már telepíteni sem engedi
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
X230 tulajokhoz szólna a kérdésem! Kinek milyen hőfokon üzemel a masinája? Nekem i5 3210-em van és kicsit sokallom a 50-55 fokos üresjárati hőfokot! Terhelt állapotban 90re is fel-fel mászik. Teljes takarítás meg volt, pasztacsere is. Egy furcsaságot még észrevettem mostanában.Első bekapcsoláskor megjelenik a Lenovo logo majd sötét kép és karikák alul körbe, töltene a win10. Ott viszont kikapcsol a gép, mintha kivenném az akkut. Nem mindig csinálja, újraindításnál sosem. Két különböző akkuval is próbáltam.
Köszi
-
yodee_
őstag
válasz MrSealRD #95038 üzenetére
Akkor elmondom a teljes történetet. A gépet 2013 februárban vásároltam. 1,5 éves korában egy töltőre való csatlakoztatásnál azt mondta kakukk, onnantól semmire sem reagált. Alaplap- csere volt. Azóta működik szépen, viszont azóta tapasztalom a melegedést. Akkor rögtön jeleztem is és kaptam egy új hűtőt, de a hiba nem szűnt meg. Én úgy emlékszem, hogy az első 1,5 évben sokkal alacsonyabb hőfokon üzemelt a gép.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy T430 és 1 napja a Lenovo Vantage-val szenvedek. Eddig ilyen gondom sosem volt. Hiába telepítem a SIF-et majd a Vantage-t egyszerűen nem indul. Mi lehet a baj?
-
yodee_
őstag
válasz donjohnson #100512 üzenetére
Közben sikerült Ha valakinek hasonló gondja lenne, nekem ez segített!
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, egy X230-al kapcsolatban. Valamilyen oknál fogva ha windows 10 alatt a gyors rendszer indítás aktív akkor kikapcsolás után az első visszakapcsolás csak a lenovo logo-ig jut majd mintha kikapnám az akkut teljes áramtalanítás. Hibernációból való ébredéskor hasonló szitu. A második indítás már megy de az ugye lassabb, illetve nem a hibernált állapothoz jut vissza. Ha a powercfg -h off-al kikapcsolom a hibernációt akkor eltűnik a gyors rendszerindítás opció az energiabeállításokból, és nem is csinál ilyen hibát bekapcsoláskor. Mi lehet a bibi?
Köszi
-
yodee_
őstag
válasz Frawly #101697 üzenetére
Bekapcsoló gomb megnyomását követően 46 másodperc míg eljut a bejeletkező képig ahol lehúzhatom az ujjam, 1 percnél villanik fel az ujjlenyomatolvasó. Ez elég lassú. SSD-ve negyed ennyi idő alatt meg kellene lennie.
-
yodee_
őstag
Közben csak sikerült addig keresgélnem amíg meg lett a megoldás! Mivel 16 giga ram van kikapcsoltam a lapozó fájlt. Most egy leírás alapján ezt visszakapcsoltam és láss csodát. Bekapcsoló gomb megnyomásától számítva 20 másodperc és már húzhatom is le az ujjam és 30 másodperc előtt már az asztalon vagyok Szóval ha valakinek ilyen gondja van, akkor ez a megoldás!
-
-
yodee_
őstag
Örömmel jelentem, hogy sikerült jubilálnom a gyári akkummal. Nem hittem volna, hogy kibír 1000 ciklust, mert az elején néztem hogy folyamatosan csökkent a kapacitás. Mivel a garanciális support azt mondta, hogy ez teljesen normális, mivel 300-350 ciklusra vannak tervezve, ezért nem cserélik. A lényeg, hogy azóta eltelt 6 és fél év, na meg az 1000 ciklus és még mindig 1,5-2 órát elmegy Nem bántam meg hogy megvettem ezt a masinát anno
[ Szerkesztve ]
-
yodee_
őstag
válasz vicze #102332 üzenetére
Mivel az Én meglátásom az, hogy hiába li-ionm vagy li-ploymer akkor is csak akkumlátor és a töltés az 100%-ig tart. Tehát feltöltés után (100%) lemeríteni 10-15%-ig aztán újra tele. Sosem hagyom rajta ha már fel van töltve. Még a dokkolón is ki szoktam húzni a töltőt. Lehet az Én hülyeségem, de úgy látszik mégis csak van igazságom. A telefonjaim is így töltöm. Ha lemerül rádugom, és amíg fel nem tölt addig rajta is marad. Utána meg kihúzom.
-
yodee_
őstag
Üdv!
SSD upgrade-en van nálam egy T400. Szépen megcsináltam mindent, lefrissítette magát a win10 egyszer csak dobott egy kéket és azóta bekapcsolásnál ha az egyes slotban van a ram akkor se kép se hang, ha a kettesben akkor 1-3-3-1 hangjelzést ad. Kuka?
Köszönöm!
-
yodee_
őstag
válasz magellan2600 #102595 üzenetére
Ha mozgatásra nincs javulás akkor inverter
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy elég ramaty külsővel rendelkező, ám teljesen működőképes X230-am. Donornak vettem, végülis megmaradt. A kérdésem az lenne, hogy szabad e kínából venni burkolati elemeket? Szeretném teljesen átépíteni új elemekből. Vagy van más megoldás?
Köszönöm
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni! Adott lenne egy X230, amin BIOS-t frissítettem. Azóta nem ismeri fel az akkumat. Az Akku egy x220ba való akku, de szépen tette a dolgát és tenni most is csak a BIOS nem engedi! Hogyan és honnan tudnék olyan BIOS-t visszavarázsolni amivel működik?
Köszömöm!
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy próbálkozott e már valaki itt a vpro adottságait kihasználni? Jelenleg sikerült beállítani az X230-am, hogy LAN-on keresztül csatlakozhassak rá akár kikapcsolt állapotban is. A kérdésem az lenne, hogy megoldható e a wifi-n keresztüli elérés, vagy túl öreg ez a konstrukció már hozzá?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Dell Precision 7550 Tervező/GAMER Laptop 15,6" i7-10875H 32/500 Quadro T1000 4GB FHD
- HP Pavilion GAMING15-RYZEN 5-15.6"FHD,IPS-16G DDR4-256G SSD-GTX1050+Radeon Vega8-szuper Akku-Olcsón!
- Lenovo Legion gamer laptop
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest