Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
CRT TV/monitoros fakap-ra kitalált workaround miért jelentkezik 2023-as szoftverekben aktívan kiválasztható fícsörként egy laptopnál LCD kijelzővel? Mikor minden sor kódot, minden egyes "nemhasznált" fícsört erőszakkal akar kidobni minden multi minden szoftveréből, mert folyton azon sírnak hogy minden karakternyi extra szoftverkód karbantartása mekkora nagy költség nekik!
-
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Aztán az is lehet h. az amd féle idióta beragadó órajel bug-hoz lehet valami köze: ha 144Hz és fölötte sokat zabálnak a radeon-ok, ha meg leveszi az ember 143Hz-re, akkor megszűnik a melegedés. Évek és generációk óta nem sikerül javítania az amd-nek véglegesen, mindig visszajön.
-
-
peti_s
addikt
Köszönöm a válaszokat, a frissítési frekvencia váltás volt a gond.
-
moleculez
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen, így 2023-ban már a balkánon sem meglepő
Amúgy így már érthető a hálózat - akksi váltás közt van ez az eltérés. -
moleculez
veterán
válasz
peti_s
üzenetére
Mármint ülsz a vonaton gépezel, akksiról megy, és mikor a vonaton áramszünet-vissza akkor kikapcsol a kijelző?! Vagy a vonaton van áramforrás és be van dugva? Egyiket sem értem kb X-Akták kategória, de próbáljunk meg elindulni valamin.
Szerk.: donjhonson kommentje irányba rakott, szóval be van dugva és váltáskor jön ez, így már értem.
-
peti_s
addikt
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
Akkor realizáltam ezeket a dolgokat, mikor MDT-ről váltottam Intune-ra a deploymentet. Míg MDT-hez tök jó kit van hisz erre volt az ipar berendezkedve 10+évig, addig Intune elég gyerekcipőben volt mikor kezdtem (2017) és sok probléma vetődött fel, köztük hogy miért nem találok bizonyos appokat a Storeban.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
Ott keresheti, nem fogja megtalálni.
(Nem listázott app.)
1,5 hónap és nem tudom mennyi cseszegetés volt mire a support képes volt a linket elküldeni. Fene tudja hány év után lett hozzá support cikk szerencsére.Amúgy van jó pár gyártói app ami nem listázott és csak az OEM-ek rakják az image-be, egy alap Win nem rakja fel.
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Csávókámnak azért sikerült olyan könnyen gyorsan pikk-pakk felnyitnia a gépet, mert már előzőleg sikerült letörögetni róla az összes rögzítő körmöt?
-
donjohnson
addikt
hivatalos ssd-csere szerelős videó - ThinkPad T14 and P14s Gen 3 and 4: [link]
-
válasz
simonjoe
üzenetére
A PrivacyGuard az egy kijelző exta funkció, csökkenti a kijelző láthatóságát oldalsó szögekben. Sorozatszám alapján ellenőrizheted, hogy olyan kijelző van-e a gépben.
PrivacyAlert, egy pajzs ikonnal figyelmeztet, ha valaki kukucskál a vállad mögött, ezt a IR kamerával figyeli. -
Sziasztok!!
Hogy lehet ellenőrizni, h egy gép rendelkezik ezekkel?
-PrivacyGuard
-PrivacyAlert
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én tudom.
-
-
Dhampir
félisten
Tikakukac:
A T520-ról próbáltam visszakeresgélni információkat, de maradhattak hiányosságok.

FoxiestFox:
Köszönöm szépen az infót!

-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Szerintetek a T520 notiban előforduló kijelzők között melyik a legszebb képet adó?
-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Már 4 éve használok oled-es laptopokat.
Maga a kijelző energiafogyasztása, ha 15,6" és 16" méretet nézzük, a 4K oled duplája a FHD IPS-nek, és kb.30% al nagyobb a 4K IPS-nél.
Az egész gép fogyasztását nézve, 25% akkuidőt bukik miatta a user.
Privát véleményem, hogy a laptop kijelzők felső kategóriájában, még mindig az IPS, illetve miniled-es IPS adja a legjobb képet. Egyetlen hátrányuk van, és az a bleeding. -
Dr. Akula
félisten
Ha valaki esetleg megörül hogy a Gen4 már OLED-del is elérhető és nem is olyan vészes a felára, nem árt tudni hogy simán lefelezi az aksis üzemidőt. A hagyományos kijelzőkhöz képest itt a fogyasztás a megjelenített tartalom függvénye, minél több a fehér, annál többet fogyaszt. Filmnézésre akár még kicsit kevesebbet is ehet az IPS-nél, de egy fehér böngésző háttér már szlopálja is a delejt. Én letettem róla.
-
-
Dalion
tag
Azt az infót kaptam ha a kezelőben bejelölöd az alábbit akkor ilyet többé nem csinál
-
Francia91
veterán
válasz
Dalion
üzenetére
"Megoldva, kéri a nem létező új jelszót, de ha üresen hagysz mindent és rényomsz a nyílra beenged, MS mekkora troll már jó ég, írok nekik mindjárt egy szerelmes levelet..."
Ilyet nekem a Win10 és a Win11 is csinál, jellemzően frissítés telepítése és az azt követő újraindítás után alkalmanként -
DeFranco
nagyúr
válasz
Dalion
üzenetére
Nem lehet, hogy be volt állítva jelszó de automatikus bejelentkezésen volt, tehát ezt nem érzékelted?
Lehetett üres is, sokan hívtak már ilyennel (van olyan céges policy, ami megengedi, hogy az eszközjelszó üres legyen, mert amúgy a gép önmagában csak egy üres héj, tokenes remote eléréssel megy minden, gépre adat nem kerül), hogy kéri a módosítást mit csináljon, de igazából egy mindent üresen hagyott OK-val le lehetett tudni.
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Elméleti kérdésem lenne, mert szétvet az ideg, P52 kikapcsolt állapotban volt, de dockolón (40AN) pihent 1 hetet amíg nyaraltunk. Létezik, hogy ilyen állapotban valaki hozzáférhetett és beállított rajta windows jelszót? Eddig nem volt és most kéri azt megváltoztatni, mert az érvényessége lejárt... MS accountom kétfaktoros hitelesítéses telefonon ahhoz nem nyúlt senki. BIOS supervisori jelszó disabled.Köszi ha van valakinek ötlete.
Megoldva, kéri a nem létező új jelszót, de ha üresen hagysz mindent és rényomsz a nyílra beenged, MS mekkora troll már jó ég, írok nekik mindjárt egy szerelmes levelet... -
Jó reggelt!!
Szerintetek hogy működik a ThinkPad gariztatása?
A gép seggén már semmi azonosító nincs, a garanciát csak a Lenovo Vantage-ban látom. Beküldöm a számát a szerviznek, akkor ők ezt hogy látják?
Kell hozzá még valami, számla stb. ??
THX!! -
HSM
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Én is nagyon szeretem a vékony/könnyű gépeket 14"-ban. De ehhez semmi szükség ezekre a butításokra: [link] .
Én pl. a sima T14 G1/G2-t választottam, részben a memóriaslot miatt, az ember ritkán tudja előre, 1-2 év múlva mennyire lesz szüksége a munkájához, a komplett gépet kukázni pedig elég nagy luxus ilyen gyakran. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mondjuk a W701 az egy olyan gép is a kevés ilyen közül ami után érdemes megfordulni.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja igen el is felejtettem, hogy volt "szerencsém" nemrég pár hétig egy 17-es Z-t szállítmányozni a hátamon, hát ezt az élményt se kivánom senkinek.
Na meg azt a billt se, uh...
Ha terepen kéne tartogasd pár órát a dokkoló helyett a W701-et, többet nem vinnéd. -
válasz
vicze
üzenetére
Szerintem azért bőven lenne középút, nem csak a vékony fos, és a hordozhatatlan kategória létezik.
Mondjuk ha neked egy 800gramos laptop az álmod pl, azzal semmi gond, én rugalmasabb vagyok, és másfél-két kiló még lazán jó napi hordozósnak is, elfér mellettem az ülésen, max ha nagyon nehéz, csipog a kocsi, hogy kössem be
Nálunk BYOD van, legtöbbször én is a vékony fosom viszem be (X395) és cuppantom rá USBC-n az ultrawide monyóra, de volt már bent velem a W701 is, többen is visszafordultak rá az asztalom mellett elsétálva, hogy az mi a szar
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ramok? Múltkor még azt gondolták egyesek, hogy muszáj integrálni, hogy elég közel legyen a procihoz és kicsik legyenek a jelutak. Azóta kijött már néhány gép, amiben a ddr5 is slotos. Persze nem 7500-as, hanem 4800 vagy 5600-as, de sok integrált is csak olyan. Simán csak olcsósítás.
Procik? Mikor ugyanazzal a hűtéssel jön i3, i5 és i7
Ráadásul a hőcsövek elviszik máshová. Általában van még hely a hűtőblokk és a hátlap közt a házban, nekem 2mm gap pad befért. Ez is spórolási lehetőség. Nem kell socket. A gyengébb gépeken az alaplapról lespórolható pár alkatrész, kisebb tápellátás elég.Minden integrálás profit. Minden cserélhetetlenség profit. Az emberek meg hozzászoktak, hogy eldobós már a milliós készülék is, vagy pluszban kell fizetni biztosítást (usában nincs ilyen állami több éves gari)
A macben is lehetne plusz ram slot a hbm mellett. Az intel adott ki olyan xeon szerver procit, amin van 64GB hbm ram. Megy külön ram nélkül is. Amúgy meg állítható, hogy cache vagy külön memória területként legyen ram esetén [link]
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Reméljük megvalósul.

"vékonyított fosba"
=Hordozható laptop...
Valahogy ezt is érzem, hogy sokan desktop pótléknak veszik, és nem arra hogy hordozzák nap mind nap, kint bent dolgozzanak vele, futkároznak meetingről meetinge, irodából irodába. Annyira gyűlöltem vinni bárhova a E6500 és E6540-esem, hogy le se írhatom. A 4gen 14"-es T-k megváltások voltak. 3+kg helyett a 1,8kg.
Neked fos, de erre van igény, részemről is.T14 G3 és T14s G3 között vacilláltam és a T14s lett mert 300g-mal könnyebb(20%) és 10%-kal nagyobb az aksi. Hiába a RAM slot és egyéb, a többi fontosabb.
"RAM ugyanez, vsz semmi gond sem lenne a jelutakkal"
Miért szopatja magát a Dell a CAMM-mel? Elég részletesen elmagyarázták."drágábban lennének tervezhetők és gyárthatók az alaplapok,"
Ez nem igaz. A fosztott RAM miatt több SKU kell és nagyon el kell találni, hogy miből mennyit lehet eladni, mert ha nyakadon ragad a szar SKU akkor bukta lesz a vége mert le kell árazni. Több alkatrészt kell tartani több helyet foglalva, ami megint csak nem jó a gyártónak igazából. Csak akkor jó nekik hosszútávon, ha minél kevesebb SKU van és a teljes gépet cserélhetik.
Tehát most szerintem egy Apple irányba tartó átmeneti időszak van. -
válasz
vicze
üzenetére
Nem szégyellt nagyot álmodni, a T4x billzetet, imádom

Amúgy nem gondolom, hogy a cserélhető CPU azért szűnt meg, mert a gonosz gyártók megszüntették önhatalmúlag.
Inkább csak az igény szűnt meg, mert a sok vékonyított fosba már nem nagyon fért bele a lap+socket+cpu+cooler szendvics.
Miért gyártanának valamit, amire nincs igény a laptopgyártók részéről?RAM ugyanez, vsz semmi gond sem lenne a jelutakkal és a tracehossz optimalizálásokkal, de drágábban lennének tervezhetők és gyárthatók az alaplapok, másrészt már a legtöbb vacakba be sem fér, és az nem biznisz, hogy a cég megveszi 8 gigával, majd leveti, a másodkéz pedig belecsaphat 2 16-os modult pl.
-
vicze
félisten
válasz
moleculez
üzenetére
"Plusz jól dokumentált, van mögötte komjuniti"
Azért dokumentált mert Enterprise, azért van mögötte közösség, mert olcsón beszerezhető, miután a vállalatok levedlik. Mivel a Thinkpad a legolcsóbb Enterprise gép, így ebből veszik a legtöbbet, így ebből van a legtöbb after market, és ugyanezért a legolcsóbb.
HP és Dell is lényegesen zártabb hozzáállással rendelkezik, rosszabb az after market alkatrész eltátottság, korábban megkezdték a Enterprise consumer vonallal való vegyítését(költségcsökkentés), mint a Lenovo, aki pár éve kezdte el igazán."TP brand lehetne egy trendi felkapott vonal a consumer szegmensben IS"
Az ára miatt semmilyen formában nem lehet. Másrészt egy consumer meg végképp nem nyúl a géphez életében soha, úgyhogy
. Egy Tinkpad magánember számára semmilyen valós hozzáadott értéket nem hordoz, csak max. valaki szereti a billt vagy más trackpointot és képes érte dupla árat fizetni, ahogy másik, egy alma logóért.A nemrég halálra istenített consumer Macbookokban mit is lehet cserélni? Egész pontosan még egy SSD-t se. Hol a nagy sírás? Legalább a portokat Apple elkezdte visszarakni, full kiheréltség után.
A Thinkpad-ek még azért szerelhetők valamennyire (már amelyik), mert a on-site technikus X időn belül kell javítsa. De magát az on-site javítás egyre inkább kiveszik, korlátozzák, felsőbb kategória felé tolják, vagy erős felárral adják. Ezeket egy cég nagyban megkapja olcsón, egyéni vásárló, meg max. nyel egy jó nagyot, vagy hagyja a fenébe.
A lényeg, hogy amint az on-site javítás elég alacsonya csökken, kb. elmegyünk a full cseregép irányába, és a javíthatóság lényegtelen lesz, azaz nem lesz semmilyen üzleti haszna, és meg is fog szépen szűnni. Ez elég jól látható más kategóriákban.Bizonyos cserélhető dolgok, meg nem azért tűnnek el, mert hatalmas gonoszság és összeesküvés. Cserélhető CPU megszűnt, mert a gyártók megszüntették. A cserélhető RAM esetileg megszűnőben, mert csak fosztott tudja nyújtani a legjobb téléjsítényt. (Lásd pl. a korábban említett HP EliteBook 845 G10, mivel RAM slot van, így korlátozva van 5600-ra, míg a T14s-ben ott a 6400-as RAM, P14s G4-ben meg már 7200.) Dell még szenved egy kört a CAMM-mel, de nem sok értelmét látom. Sebesség növekedésével, elkerülhetetlen, végül alá Apple SoC-re integrálás, hogy a jelút elég rövid elegyen.
#120547 FoxiestFox: Framework 16 moduláris, így...
-
moleculez
veterán
válasz
vicze
üzenetére
Hallottam a frameworkről.
Én értem és megértem mi az hogy Enterprise, amúgy a roncsguberálás meg igazából legtöbbeknek itt hobby. Nekem is csak azért van TP mert tetszik🤷🏼♂️ Plusz jól dokumentált, van mögötte komjuniti, számomra ideális Linuxos-elrontós-játszós gép.
Ettől teljesen független az a felvetésem, hogy a TP brand lehetne egy trendi felkapott vonal a consumer szegmensben IS. Nem, nem attól legyen consumer hogy szar minden benne (az már megy), hanem a consumer piac igényeire is reagálni.
De ezt nálam okosabb elemzők kiolvasták a kávézaccból hogy nem éri meg beleállni, szóval igazából tárgytalan csak a saját meglátásom idebüfögtem. -
-
vicze
félisten
válasz
moleculez
üzenetére
Ott a Framework nem kell semmit brainstormolni.
Továbbra se fér a fejekbe, hogy ezek Enterprise gépek, amiket 100-as 1000-es darabszámban vesznek és az IT-nak arra van szüksége, hogy legjobb esetben kulcsrakészen jöjjön, úgy hogy egyből a user kezébe lehessen adni.
A roncsguberálás 0 mértékben érdekli a gyártót, 0 érdekük fűződik hozzá.
-
moleculez
veterán
válasz
zsolti75
üzenetére
Pedig szvsz megfelelően lekommunikálva lenne piaca a barebone laptopoknak. Opcionálisan akár üresen (ssd, ram, bővítők nélkül) is jöhetne. Aztán áruljanak hozzá alkatrészeket aki akarja megveszi tőlük, vagy úgy konfigolja ahogy neki tetszik. De ők tudják🤷🏼♂️. Brainstorming: TP brandelt alkatrészek (pl működne akármilyen rammal, de a tp ram emelt órajelű, vagy mittomén, felhúzni a brandet a consumer kategóiában kiegészítőkkel. Pl én is vettem TP egeret a laptop mellé mert csak🤷🏼♂️. (Amugy egész jó, roszabbra számítottam.)
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Én is elég letiltogatós vagyok, de azért a biztonsági frissítéseket szeretem a gépemen tudni.
Főleg hogy az informatika utolsó nagy lépcsője (ssd elterjedése) óta azért gyorsak a frissítések mint a szélvész.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
én még egyszer nem éreztem hátrányát itthon hogy nem up-to-date a gépem frissítések tekintetében. amikor kikapcsolom, akkor nincs "configuring windows updates" várakoztató üzenet. hamarabb mehetek aludni, nem kell várni, hogy befejezze kikapcsoláskor.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nagyon picik vagyunk mi ahhoz, de álmodozni lehet pár percig. -
-
válasz
donjohnson
üzenetére
De miéééért?

Hadd frissüljön már szegény gép, évekig napiztam a Frankenpadom, nem lett lassabb a Win10-es C2D-n sem, több év alatt sem.
Ami megfogja a programindításokat, az a biztonsági vacka, azt ki lehet herélni, bár nem egyszerű, és azért nem ajánlanám mindenkinek, főleg nem a mindenre kattintó rétegnek, igaz, nekik számítógép sem való.
Az automatikus driverfrissítés letiltását támogatom, az okozhat problémákat.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Oké, akkor nem terelek.
Ha én tervezném, nem ilyen lenne.
Hogy milyen, felépítésben mint a p51, klasszikus TP billentyűzettel, vapor hűtéssel mint a P16, 4K IPS üveglap mögé szerelve(nem érintős), és cseréhető (!) matt fóliával. Ezt gyártanám 14-15-17 colos méretben, a 14 esben 2ram, 2ssd, a nagyobbakban 4ram, 3/4ssd. Kivehető akku mint a P50-51 volt. Klasszikus beleülős dokkal, és a dokkban egy erős cseréhető GPU-val. A gépben elég lenne egy quadro (vagy geforce) T500-T1000 szintű gpu.
De nem én tervezem. -
válasz
donjohnson
üzenetére
Bocsi, tudom jó szándékból írtad, de ezeket én nagyon tudom.
A saját gépemen nincs is winupdate, sok egyéb funkció mellett, nem letíltva van, hanem törölve. Egyébként gpedit sincs
De céges dolgokról beszéltem, ami teljesen más történet.
Konkrétan, ha nem ugyanazon a programverzión dolgozunk, akkor nem tudjuk egymás file-jait olvasni. És még sok egyéb dolog is van, amiért imádom az egész rendszert. -
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Tudom, van/volt ezekre is rálátásom.
Páran ismernek személyesen is innen, azok tudják, hogy az ezredfordulón számtek vállalkozásom volt, ami abból állt, hogy gépeket helyeztem ki cégekhez bérbe, azokat karbantartottam, plussz cégeknek nagyon sok asztali gépet raktunk össze. De hivatalosan 2003-ban abbahagytam, mert inkább a saját szakmámmal akartam foglalkozni, nem hivatalosan pedig 2006 körül. Viszont a baráti társaságból sokak számára, továbbra is én vagyok a számítógépes szaki. Ígyhát hordanak/hordtak hozzám mindenféle szemetet. Szép lassan az évek során lecseréltem mindenkinél a gépparkot, főleg TP-kre, azóta nyugi van szinte.
Mindenkinek a lelkére kötöttem, hogy 2évesen csere, és segítek az új beszerzésében. -
donjohnson
addikt
válasz
zsolti75
üzenetére
otthoni gépen le kell tiltani a windows update-eket meg a meg a driver update-eket és megspórolsz magadnak pár bosszankodást.
a szoftveres oldal a microsoft sara nem a lenovo-é.
gpedit.msc-ben: [link]
Configure Automatic Updates --> disabled
Do not include drivers with Windows Updates --> enabled -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Már leírtam párszor, a mai TP-k szerintem csak annyira szarabbak, mint a nagy ipari átlag és a piaci elvárás megkívánja.
Nekem nincs hardveresen gondom velük, mondjuk T és L-eseket gyakrabban küldjük szervizelni, a P-seket csak hülyeségek miatt, mint klavi, vagy venti.
Ami gáz viszont az a szoftver, az úgy ahogy vagy egy nagy rakás, kezdve a winfosal, és a gépenként több millába kerülő melós programokról meg ne is beszéljünk. A szoftveres gondjaim mellett, az hogy van-e ajtó a T14-en, vagy nincs számomra érdektelen, a kedves programozók úgyis megoldják hogy a most hasító gépem, 2-3programfrissítés után átalakuljon reumás csigává. -
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Én is arra szavaznék hogy inkább legyen 2x vastagabb, de mint a tank és duplaaklkora aksival. Sajnos még nem kérték ki a véleményemet, eléggé elítélető módon.

-
donjohnson
addikt
válasz
zsolti75
üzenetére
szerintem meglepően sokat.
ezek munkaeszközök, nem szépségbajnokok.
műszaki cégeknél biztos hogy előnyt élveznének, ha megmaradt volna legalább a T a bumszli de könnyebben szerelhető változatban. a csajoknak a hr osztályra meg mehetne a yoga és az x továbbra is, ha a divatot is követni akarjuk. -
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
"Pedig lett volna hely szélesebb billzetnek"
Hát ez az, akkora káva figyel ott mellette, hogy én se értem mire kell nekik a helytakarékosság. Néznének meg egy régi X-et, ahol tényleg faltól falig ment...
-
-
válasz
donjohnson
üzenetére
Van némi tapasztalatom T és L sorozattal is. Tudom miről beszélsz.
De arra azért kíváncsi lennék, hogy hány T-set tudnának ma eladni ha olyan lenne a felépítésük mint anno a T400 volt. -
donjohnson
addikt
válasz
zsolti75
üzenetére
jó de te workstation-öket használsz, azokat még annyira nem rontották le.
régen a t400-ba egy kis ajtón beleraktad a hdd-t és kész.
most meg az útódján, t14 g2, g3 stb., pöcköket kell pattintgatni, mint valami ügyességi játék, aztán vagy eltöröd, vagy nem.
t14-ből többet vesz egy cég, mint p16-ból. t14 az átlag, amit vesznek. -
válasz
donjohnson
üzenetére
Kivettem a 2,5"-os SSD-t, de a kábele benne maradt. Azt is kivettem, és a hiba megszűnt!!
Jövök egy sörrel, vagy csokival!!
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Apollyon
üzenetére
Már egyszer otthagytam a TP-t, de aztán a Dell is átállt a feles kurzorra a HP után, akkor meg őket is, és megint a TP lett a fél szemével a vakok királya. De most ezzel a húzással ismét hátraszaladt a sor végére. Közben nézem hogy az X-nek ilyen nyomorék gombjai vannak az Enter mellett ISO-ban, pedig ANSI-ban teljesen normálisak. Ennél már a Dell féle vékony Enter is jobb volt, ez így nagyon csálé. Vagy ANSI-ban kénytelen rendelni az ember és tippelgetni hogy jól emlékszik-e melyik ékezetes gomb hol is van. X13-at akartam, de ez már a sokadik érv ellene. Marad a T14, de abból is dönteni kell hogy OLED vagy 780M (ráadásul csak 16 gigával, míg előbbiből 32 is választható), vagy marad a 13", de akkor Lifebook (akkor viszont se OLED, se 780M, de legalább annyi rammal amennyit csak akarok). Elméletileg létezik olyan felállás hogy OLED + 780M + 32 GB RAM, csak ilyen senkinek nincs, egyénileg kéne külföldről, Lenovo konfigurátorral összeállítva rendelni (ott meg a magyar billentyűzetet nem lehet kiválasztani opcióként). Esetleg usanotiban egyedi ajánlatot kérni rá, kérdés mekkora felárral, lehet úgy már inkább hagyjuk...
-
Sziasztok!
P53 bootoláskor a következő üzenettel indul:
"2100: Detection error on HDD0 (Main HDD)
Press Esc to continue."
Esc megnyom és betölt a Win. Minden indításnál ezzel küzd.
Van valami ötletetek, h mi a franc lehet?
A BIOS-ban már minden konfigot kipróbáltam de semmi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
Hol 770? Én csak ezt az egyet találtam, ez 1 milla kereken. A HP-t nem szeretem, feles kurzor, vékony burkolat, és asszem a kijelzőket se szeretik 180 fokig kihajtani, csak derékszögnél kicsit tovább, na az is no way. És gondolom a "csak HP ram megy bele" módszerről se szoktak még le, bár annyira már nem követem ezt a bagázst.
-
Reggie0
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
Sajnos mostanaban a kisebb HP gepek billkiosztasa nem tul programozobaratok amiota szetcsesztek a home, insert gombokat es helyette igen hasznos hivaskezelessel kapcsolatos gombokat kapott... (Bar G9/G10-nel nem volt szerencsem megprobalni, de linux alatt olyan tobbszoros scancode-t kuld a bill, hogy nem is lehet egyszeruen remappelni ide az insertet es a homet).
-
Tikakukac
titán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Cseszheted a konkurenciát válogatsz a 3 gyártóból maximum. Amikben annyira ugyanolyan a portfólió, hogy 2 csettintéssel elintézed magad.
A választás illúziója van meg maximum, 1 generációt tudok ugrani és részemről ennyi volt, egy sima alap port igénnyel meglőttem minden vasat ami szóba jöhet. Ennyit erről
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Neki nem, egész addig amíg emiatt nem hagyom a csába az ő termékét, és veszem a konkurrenciáét. Akkor majd érdekelni fogja.
Mondjuk a Fujitsu meg épp kivonul innen sajnos, talán az utolsó széria amit itthon is meg lehet venni. És ők még nem műanyagpöcköznek, csak csavar és lejön a fedő... -
Tikakukac
titán
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ez kemény, nehogy véletlenül 20k-ból megúszhassuk az Aliról... Fedlappal gondolom 100+.
#120503zsolti75: Igen, az intelest láttam, az OLED-es milla, ráadásul ilyenekkel súlyosbítva, ram se bővíthető, 16ot adnak, és annyi. Csak a mégdrágább i7-es mellé lehet egyáltalán elkölteni még egy valag pénzt a 32re bővítésre. Egy pillanatra elgondolkodtam hogy kipróbálnám az OLED-et, de nem ennyiért, nem ilyen áron. Lehet hogy visszatérek az eredeti tervhez, és Lifebook lesz belőle, az csak 6 kiló. Játszana még a T14 G4 AMD is 780M-el, csak hát az is 16 giga ram, és annyi, 0 bővíthetőség.
-
Dr. Akula
félisten
the keyboard of the ThinkPad X13 G4 is not easily user replaceable anymore
Erről tudunk valamit? Teljesen ellehetetlenítették, vagy csak kicsit macerásabb? A T-ben is benne van már ez az "újítás"? Azt látom hogy ezúttal a RAM bővítés már felejtős, forrasztott van és annyi. Eddig csak az X-nél és a T...s-nél volt ez így, a sima T-nél nem. Lassan konzol lesz belőle. Ryzen 7000-es X13 Gen4-ről van valami konkrét release date?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű ÉRINTŐS Dell,FullHD IPS i7 8665u(8x4,8Ghz)IntelUHD,16-32GB RAM,512SSD,Új akku
- Hófehér,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,4Ghz)akár 1TB SSD,jó akku, nagyon szép
- Nagyon szép,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,58Ghz)akár 1TB SSD,nagyon jó akku
- ThinkPad.15,6",FullHD IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)16-32GB RAM,256-512SSD
- X1 Carbon 10th, FHD+ IPS érintő, i7-1270P, 32GB, 512GB magyarított (lézerezett), ujjlolv, IR kam gar
- HDTV HD010 kül/beltéri FULL HD/4K tv antenna / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy így már érthető a hálózat - akksi váltás közt van ez az eltérés.
(Nem listázott app.)