Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Mint irta a windowson reszeltek valamit nem a szolgaltatoi beallitasokon. Azokon nem is lenne ertelme, mert pont az kell, ami a telekom oldalan van. Ha belenyulsz nem fog menni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Szerpentin
üzenetére
En is igy voltam vele, aztan nemeteknel neztem, hogy jo aron van, de csak cimre szallitanak ki, szoval kell egy ismeros es akkor meg vonatozni is megerheti pl. munchenbe
Vegul itthon nekem usanotebook szerezte be alig dragabban, viszont joval lassabban. Nekem megerte, hogy nem volt hercehurca. -
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
A szamok nem hazudnak... Megprobalhatod cafolni. Evente 10-15% gyorsul a proci. Akkor mitol is elavult egy 2 vagy 3 eves gep?
A memorian meg nem rugoztam, hanem egy pelda volt arra, hogy van amikor zsakutcaba kerulsz egy szeriaval es kenyszerulsz ujat venni, hogy a fobb parameterekben meglegyen az elozo szint. Amugy meg boven jo a par eves hasznalt gep, nem elavult az. -
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Mind a kettorol beszeltem, ha nem tunt fel. Segitek neked meg egyszer elolvasni, hatha nem talaltad meg:
"2-3 ev alatt azert nem avul el semmi. Procik evrol evre nem fejlodnek sokat. Most a T480 utan a T14 Gen5-be vegre van lepes memomeretben (64G->128G), de a ketto kozott vegig dogrovas volt." -
Reggie0
félisten
Ezert szeretek jobban hasznalt gepeket venni. Szivjon mas a kadgorbe elejevel

-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
Igen ez igy van. Otthoni mozizasra a 120Hz kijelzo az idealis. (de meg ott is szar tud lenni a motion judder nagy kijelzon. Engem 1-2 filmnel az oruletbe kergetett a 85"-os TV-n)
-
Reggie0
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
Pedig nagyon egyszeru: nyissal meg egy szoveges oldalt a telefonon, tedd ra az ujjad, mintha gorgetni szeretnel es a telefont mozgasd fel-le mikozben az ujjad egy helyben tartod(a szemedhez kepest). Majd figyeld meg, hogy a kulonbozo frissitesi sebessegeknel mekkora mozgatasi sebessegnel valik(homalyosodik) olvashatatlanna a szoveg.
Minel nagyobb a kepfrissites annal gyorsabb mozgasnal is olvashato marad.
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Nalam a T480-bol szerver lett, kapott szep kis rackes polcot, meg kiszedtem belole az osszes akkut

-
Reggie0
félisten
válasz
Benito187
üzenetére
Akkor valoszinuleg az amit irtam. Nagyjabol 40ezerbe kerulhet itthon ugy, hogy van rajta vam+afa+haszon. A tobbi 80ezer meg amivel lehuznak szereles cimszoval. Egyszerubb, ha magadnak kicsereled, nem egy nagy sztori. Ha youtube-rol nezed elso alkalommal, akkor sincs fel ora.
-
Reggie0
félisten
válasz
RoboGuru
üzenetére
Hat, az itt sem orulne

Amugy szerintem ezert is terjedt el az IDE-kben/editorokban a sotet temanal a nem teljesen fekete szin, hanem sotetszurkek, mert azoknak lehet fenyerot adni, hogy elnyomjak a tukrozodest. Telonal is az a szivas, hogy ha abszolut fekete valami a kepen, akkor hiaba tud barmekkora fenyerot is az oled, a nulla nulla marad. Amugy az olednek pedig a fekete tesz igazan jot fogyasztasi szempontbol.
-
Reggie0
félisten
válasz
scarbantia
üzenetére
Es meg az mbp antireflex retege is egy kalap kaki.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ahh, annal azert vannak finomabbak. Pl d-limonen vagy valamilyen terpenten.
-
Reggie0
félisten
Viszi a 128GB-t is.
-
Reggie0
félisten
T14 gen5 tenyleg kezeli a 64GB-os ram modult.
-
Reggie0
félisten
Nem tudjatok, hogy a DR25071MN feliratu M.2-es SSD foglalat csatlakozojanak ki a gyartoja vagy mi az igazi cikkszama? T14 Gen5
-
Reggie0
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
Ha van ra mod akkor jo. Pl. nekem eleg sok nagykapacitasu 2.5"-om volt, es ertelemszeruen vittem magammal a gepekben, amig lehetett, mert minek vegyem meg megegyszer ugyanazt, ha mar megvan. Addig nem is valtottam, amig nem lett nagyobb kapacitasu m.2-es, hogy legyen ertelme is valtasnak. Es ezzel kb. mindenki igy van. Nyilvan aki a 64gb-256gb tartomanyban eli az eletet az nem erti meg, hogy egy felmillas gepbe nem celszeru ujra felmillas ssd-t venni, hanem kell egy kompatibilis gepet keresni.

-
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
A kompatibilitas nem azt jelenti, hogy kell bele meghajtot rakni. A csatlakozokat meg mindig gyartjak.
Mellesleg a kommentem arra utalt, hogy attol meg, hogy ma mar nincs ertelme egy uj gepbe egy uj 2.5"-ost rakni meg egyes juzerek kereshetnek 2.5" kompatibilis gepeket, mert mar van meghajtojuk. Ergo a kerdesnek helye van, nem kell racsodalkozni. A gyartok pedig pont emiatt szoktak gondolni a kompatibilitasra.
-
Reggie0
félisten
Nekem is csinal ilyet a T480, de egy sleep aztan wake megoldja. Ha kremes kezzel nyulok hozza es marad rajta zsirreteg, akkor attol is meg tud bolondulni. Pucold meg etanollal/IPA-val es utana poweroff, poweron.
Esetleg nezd meg a belsejet, hogy nem fesziti-e felpuposodo akku.
Kivancsisagkent: neked mennyi ideig megy el linux alatt akkurol ez a gep?
-
Reggie0
félisten
Ha csak te hasznalod, es pl. nem 3 muszakban lesz, azaz nem 24 orat verik a billentyut, csak 24 orat van bekapcsolt allapotban, akkor en nem aggodnek a helyedben. En mar ~15 eve hasznalok mindenfele laptopot igy es birjak. Az elektronikanak jobb is, ha nincs ki-be kapcsolgatva vagy sleepelve, mert jellemzoen a ho es feszultsegingadozas az ami stresszt okoz. Termeszetesen van par alkatresz aminek az uzemoraja is porog(pl. led hattervilagitas, ha mindig be van kapcsolva a kijelzo, hdd, stb..), ezeknel kell csak megfontoltnak lenni.
-
Reggie0
félisten
t480-ban 66% feletti elerheto kapacitas mellett felpuposodott a belso akksi
De annyira, hogy szetfeszitette a hazat is a touchpad alatt. -
Reggie0
félisten
válasz
tototos
üzenetére
Igen, azt olvastam, hogy volt szivas, de mostanaban mar jottek ki fixek. Wifi chipsetbol direkt a 6E-t valasztottam, nem a 7-est, hogy mar kiforrottabb driverekkel legyen ellatva.
Tudod konkretizalni, hogy mivel szivtatok? Az EC sleep fogyasztasrol tudok, mint problema, az ma mar kezelheto.
-
Reggie0
félisten
válasz
tototos
üzenetére
En most teszem utolso probat AMD-s procis T14 G5-tel. Kivancsi vagyok linux alatt mennyire lesz stabil. Ha most nem lesz jo, akkor en dobom vagy 10 evre az AMD-t. Elotte 2700u(A485) es 3700u(HP Elitebook) is volt, de csalodast okozott a stabilitas es fogyasztas miatt.
-
Reggie0
félisten
válasz
tomazin
üzenetére
Nekem regebbi amd-n (2700u es 3700u)-n ezt csinalta. Szimplan fos driver, winfossal jol megy. Mostjon az uj amd-s gepem, majd kiderul. Megprobalhatod, hogy wayland-rol attersz x11-re, ott jobb a helyezet, nem fagyogat ugy.
Amdgpu drivernek lehet kernel parameterben konfigolni automatikus resetet hibanal, meg ilyesmi ,azokat kiprobalgathatod. Ha azok nem segitenek, akkor probalkozhatsz downgradelni/upgradelni verziot, hatha jobb lesz masik verzional.
Egyebkent ilyenkor a gep meg mukodik, csak a grafika hal meg teljesen. Ha masik geprol be SSH-zol a laptopodra, majd utana dugod ra a laptopodra a monitort, akkor kozben nezheted a logokat, hogy mi tortenik. dmesg-el kezdj, 99%-ra teszem, hogy ott meg is talalod a hibat.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Sok USA allamban 0% a tax, nyilvan onnan lenne a csomag is atiranyitva.
Egyszeruen azert nincsen vam, mert a laptop vammentes termek EU rendelet alapjan. Az AFA nem izgat.
Amugy a szamitogepes periferiakra is 0% a vam...Tavaly olyan 100...150 millanyi arut importaltam a cegemben, azt hiszem van valami tapasztalatom a teren...
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Valoban, nemeteknel meg jobb is egy fokkal, gondolom a kisebb afa miatt.
-
Reggie0
félisten
Lenovo USA-tol probaltatok mar rendelni Mo-ra laptopot? Megoldhato valahogy?
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Mert az IA-64 nem is volt mainstream, csak egy mellekagas zsakutca.
Az, hogy valamit eleve nem tamogat meg megint mas sztori, mint ha tamogatna csak egyszeruen kivagjak belole.
Az NPU es GPU nem CPU, szoval nem is vonatkozik ra, ezek nem kellenek a szamitogep mukodesehez.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Linuxban megvan a 10 eves tamogatas, meg tobb is, 3 eve kerult ki a 486-os.
Ellenben az intel 8xxx szeria most lesz 8 eves csak, nincs semmi ok kivenni, meg a ringyozbol se.
Az apple meg nem tudom miert izgat, hipszter retegtermek, azok ugyis rogton cserelik, amint megjelenik az uj, a par eves cuccokat tudvalevoleg mar csak lepattant csovesek hasznaljak

-
Reggie0
félisten
Kene mar valami torveny, hogy a szoftvergyartoknak 10 evre visszamenoleg kell tamogatniuk a mainstream cpukat.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Meg a touchpadet. Meg a tukorszeru kijelzot.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem veletlen a tanacsados forumokon lehet pontozni a kommentet, az kicsit hasznosabb, mint szaporitani a kommenteket egy kis lelekmelengetesert.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest