- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
válasz
vargas0502 #121298 üzenetére
Nem csak nálad. Én sem vagyok eltelve a boldogságtól, hogy már csak kettő van. A 3 m.2 nagyon kéne, már csak a meghajtó másolás miatt is, ami azért évente egyszer megesik az emberrel. Így most mindenféle külső vackokat kell vásárolni.
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox #121296 üzenetére
A listaban nem lattam x270-t de amugy van ilyen csati rajta ha jol tudom. Működhet?
-
vargas0502
tag
válasz
zsolti75 #121295 üzenetére
Valószínűleg ez nálam ilyen betegség, hogy kb. mindenem legyen mindig nálam offline is.
Ezért is király a P70, alapból egy optibay segítségével beletudok pakolni 5db háttértárat.
Jobban belegondolva ha a korábbi hozzászólásokat nézem akkor 6db-ot egy laptopba?!
Azért ez egy picit több mint combos.
Plusz ott van a W701, igaz ezek nem húrcibálós gépek az átlag usernek,de engem sosem zavart a gépeim súlya.
A tegnapi napi kommentet folytatva... elvégeztem a méréseket és nyilvánvalóan a 4:3-as arány miatt a W701 magasabb mint a P70 kinyitott állapotban. A 16:9-es arány miatt pedig hosszában a P70 majdnem 1cm-el veri a W701-et. (Ezt így meg nem mondtam volna szemre.)
A W700-at elő kell vennem a doboz aljáról,de ott is kb. ez lesz ez eredmény.
De jó kis gépek ezek. A "retró" feeling kedvéért Diablozok egyet a W701-en....
A P70-an meg délután tolok egy kis Heroes III-at.
[link]
Az almás cuccért ne szidjatok le, nem az enyém hanem az asszonyé..
A billentyűt pedig a kisfiam árazta be.
A kábelezés az én művem.... -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121296 üzenetére
T60p-ben is biztos az EC.
Nekem is van EC54-es X-Fi-m, sajnos Linux alatt nem tudtam működésre bírni.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
vargas0502 #121294 üzenetére
Azért nagyon keveseknek kell sok meghajtó manapság.
Mikor P16 lett (csak 2 m.2 van), akkor eladtam a 4terrásat, és annál olcsóbban lett egy 8terrás NAS itthonra. Rájöttem, hogy ahol van net, ott hozzáférek, így megy pl.a zenehallgatás telefonról fűnyírás közben, nem kell már agyonkomplikáltan felmásolni a szifonra. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121292 üzenetére
Van Alis kopi, ami ellentétben az elviekben rendelhető Thinkmods-os cumóval, valóban rendelhető, a második linkelt thread-ben megvan a terméklink.
Én mondjuk azóta se jutottam el a megrendelésig, eléggé a lista végén kullog a dolog, meg amúgy is már csak az X230i maradt, mint EC foglalattal rendelkező és rendszeresen használós gép, azt meg "befejezettnek" tekintem.
-
-
Scalpel
senior tag
válasz
Wolfskin #121186 üzenetére
Hello!
8650u-val (ha jól emlékszem a pontos számra) a P52s (T580s tulképp) nekem vidáman ment egy 64GB-os cruiser szettel.
Igaz, mint kiderült marha mázlim volt, mert ebben a generációban oldottak fel valami limitet... de erről a hozzáértőbbek tudnak többet mondani, hogy pontosan miért, de ment. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121286 üzenetére
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox #121286 üzenetére
kell!
-
Nézzétek milyen menő, Expresscard slotba NVMe SSD
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #121283 üzenetére
Itthon nem, hogy panel sincs ezekhez a gépekhez, de tudod a sztoriaimat még aksi sem.....
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #121280 üzenetére
Gratula és üdv a klubban.
Magyon jó írás és hasznos kis összehasonlító szösszenetet sikerült összehozni. Milyen csalóka ez a betekintési szög a fotón.... mintha a W701 kisebb lenne valamivel pedig így, hogy itthon nézem mind a kettőt egymás mellett az íróasztalomon nekem meg úgy tűnik, hogy a W701 az méretesebb. Na majd holnap jól lemérem mind a kettőt. Ma már nincs kedvem vele szórakozni..
Bedobom melléjük a W700-at is. Jó, jó tudom..erre megvannak a megfelelő leírások ill. doksik és ott is megvannak a méretek de hadd szórakozzon már a gyerek...
-
-
Francia91
veterán
válasz
Grat a P70-eshez, egy szép nagy dög
(akár az M6800-as Precim a 4,2 kg-os súlyával....
)
32 GB RAM-ból fotós manőverekkel sem fogsz kifutni, ennyi van a M6800-asomban és az asztali gépemben is, mindkettővel megy a Photoshop és LightRoom 34 Mpixeles (Lumia 1020) RAW képeket szerkesztve és kidolgozva, és közel sem kér többet az összes RAM felénél. Mivel nekem van egy ilyen nagy dögöm, amibe Quadro P5000-esig bátran pakolhatok MXM GPU-t, inkább egy hordozhatóbb P50/P51-esen gondolkozok a P70/71 helyett jövő nyárig -
zsolti75
senior tag
válasz
Gratula hozzá, nekem tetszik
A panel csere tök egyszerű, viszont most nagyon drágák az új UHD panelok (70 körül), próbálj szerezni egy B173ZAN01.0 panelt használtan!
Egy db új kábelem van hozzá, csak a meglévő hosszát kell csekkolni, hogy biztosan jó legyen. -
válasz
zsolti75 #121071 üzenetére
Na, néhány nap használat után íme a gondolataim P70 témában, az összehasonlításaim alapja pedig nyilván közveten elődje, a W701 lesz.
Összességében ez egy nagyon jó gép, a teljesítménye szerintem mai napig varacskos, az biztos hogy engem sokáig ki fog még szolgálni, igaz, ezt a 701-ről is el lehetne mondani, azzal a kivétellel, hogy azon semmi sem fut, aminek kell DX11 vagy magasabb.
A teljesítmény kihasználhatósága úgy tűnik hogy jelentősen jobb mint a W701-nél, ott nagyon elfarkalták a power managementet, a gép a legnagyobb beletehető procival és a legjobb gpu-val gyakorlatilag használhatatlan, túl magas feszt ad a gpu-nak amitől az forr, míg a cpu nem tudja kifutni magát, ha megterheled a kettőt együtt, a proci órajele beesik a teljesítménye felére, de akár alá is, miközben kb hideg. Power throttling.
Lehet tenni ellene (turbo kikapcs, minden mag XTU-val alacsonyabb szorzóra limitálva), de sosem lesz tökéletes.
A jelenség a kisebbik gpu-val nem jellemző, de azért extrém terheléskor elő lehet hozni.
Netes tesztek szerint a P70-nél is van ilyesmi, de a gép bőven használható marad, mert egyik részegysége sem fuldoklik energiahiánytól, ha mindent terhelsz, úgyhogy itt kb kiütéssel nyer a P70.Ami meglepett, hogy mennyire sokat bír akkuról már akkor is, ha csak az nvidia kártya van engedélyezve, Optimussal viszont annyira összehúzza magát, hogy meglepően magas üzemidő az eredménye. W701 sosem tudott ennyit menni akkuról, azért energiahatékonyságban nagyon sok mindent történt a két gép közötti években, úgyhogy ez a win is a P70-é.
Mókás, ahogy a képernyő alá odabiggyesztették az egy szem HDD ledet (dicséretes), de azt már nem merték meglépni, hogy az összes többit is visszarakják mellé, ahol a helyük lenne, hisz azzal elismernék, hogy retard döntés volt ezer felé szétszórni a billzeten vagy egyenesen eltávolítani a visszajelzőket...
A billentyűzetre azt mondanám, hogy oké. Az alátámasztása korrekt, nincs flex, nem kotyog, a taktilitás elég jellegtelen, de elégséges, persze a kiosztás továbbra is csak 6 sor, ráadásul redundáns, a numpad fölé megkaptuk a hangerő gombokat, de ugyanúgy ott vannak az F1-F4-en is mint a kisebb gépeken
A háttérvilágításon már nem akadok fenn, mennyire bazári, ahogy a gombok alól több fény szűrődik ki, mint a feliratokból, de hát ez minden gépen ilyen mostanában, de itt a méret miatt különösen mulatságos, bizonyos szögekből olyan, mint egy karácsonyfa.
A W701 itt egyértelműen nyer nálam, az epic tömör aljú ALPS 7 sorossal a gigantikus gép kezelhetősége borzasztó jó, ennek a P70 nem tud a közelébe menni, főleg úgy nem, hogy a multimédia kombók nem jöttek vissza, amiket szinte folyamatosan használok W701-en. Ez W701 win, kb mindenben ami kezelhetőség vagy ergo.Ami nem tetszik P70-en, hogy a képernyőt nyitva-csukva (főleg ha a szélénél fogva történik) bizony látni backlight változást, magyarán ilyenkor a panel is hajlik a liddel együtt.
Tudom hogy ez modern laptop jelenség, de szerintem továbbra sem oké, hogy ilyen könnyű ezt kiváltani.
Retesz persze nincs, ez is ilyen modern laptopos dolog, nekem továbbra is hiányzik, pici gépeknél mint az X395-öm, el tudom nézni hogy nincs, itt nehezebb.
A zsanér erősnek tűnik, de a fém blokkok a tetején csak dísz, ha jól láttam HMM-ben, ez már csak takarja a valódi mechanikát, a vizuális konzisztencia miatt hagyták meg.
Amúgy ez régesrég a G40-en is így volt, megvolt a klasszik Thinkpadesnek tűnő zsanér, de a bal oldali ott is ilyesmi megoldás volt. Ez nem rossz dolog, csak mókás.FHD kijelzős példányom van, elfogadható, de ennyi és nem több, sima fostos 6 bites AHVA panel WLED-del fényelve, a W701 8 bites RGB ledes tn panelje akármikor lenyeli keresztbe, ráadásul annak normális képaránya is van, míg ez "csík", ami ekkora méretben még gázabb szerintem, mint kicsi gépeknél. Munkára használva elvesztettem 120 pixelt függőlegesen, elég irritáló. W701 win.
Bővíthetőség, szerintem itt vita nem lehet, hogy a P70 viszi a babért, nincs gpu whitelist, ezer meghajtó lehet bent egyszerre, úgy tudom még optikát is lehet bele tenni, ram slot hegyek, jól tervezett hűtés, stb.
Ebben most 32GB RAM van, ECC, nem tervezem bővíteni, a W701-emben is ennyi van, és még csak akkor jártam a felénél, amikor szándékosan próbáltam megtölteni.
Igaz, a P70 látni fog kisebb fotós manővereket is, meglátjuk, mennyire kéri majd a memóriát.
Illetve nem tudom, mennyire egyszerű benne kijelzőt cserélni, egyáltalán lehet-e, az UHD változat sokkal jobb színekben és kontrasztban is, ha hinni lehet a nem túl bőséges netes infóknak.
Esetleg ha nem olyan nagy macera, talán kap egy jobb kijelzőt (ha nem is a gyári UHD-t, de hátha van méretezonos, de jobb kijelző).Szóval szummázva, teljesítmény kihasználhatósága, hatékonyság felfelé, ergonómia lefelé.
Képz:
-
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #121271 üzenetére
Amúgy március elején telepítettem újra barátnőm tőlem kapott Precision M4800-asát Win 11 Pro-val, és az is aktiválódott automatikusan (a gépbe égetett W10 Pro licensszel). Nemtudom, él-e még ez az opció, vagy azóta elvették. Azthiszem, csak a Win7 licenszes aktiválás lehetőségét vették el, W10 licenszes opciót (még) nem
Wolfskin:
"Amúgy valóban van is a biosban egy sor, "Main/Preinstalled OS License" és egy 10 jegyű kód, majd WIN"Akkor jól rémlik, és még ezekben is ott van a BIOS-ban valamiféle nyom arról, hogy van integrált licensz
-
zsolti75
senior tag
-
donjohnson
addikt
válasz
Wolfskin #121274 üzenetére
mást is tehetsz rá, csak azt neked kell aktiválni manuálisan (beírva a kódot a megfelelő helyre).
kapcsold ki a gyors rendszerindítást vezérlőpultban.
Start menü / Vezérlőpult (gépeld be kézzel hogy feldobja) / Hardver és hang / Energiagazdálkodási lehetőségek / A főkapcsoló funkciójának megadása és ott lesz alul hogy Gyors rendszerindítás bekapcsolása (itt a pipát szedd ki).
A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása is kell (kékkel van írva), utána lesz módosítható a pipa. -
Wolfskin
őstag
válasz
zsolti75 #121272 üzenetére
És más win 10 verziót nem is lehet rá tenni? Pl Enterprise, LTSC, vagy bármi más, amihez van kulcs? Vagy erre a gépre a beégetett kulcs miatt windowsból csak 10 pro telepíthető?
más.
Azt hol tudom állítani, hogy a kikapcsolás teljesen kikapcsolás legyen, mert hiába kapcsolom ki, nem a biossal indul, hanem gyorsba betölti a wint. Nyomkodhatom az F1-t, hiába. Vagy más trükkje van?
Úgy sikerült csak belépnem, hogy hosszan nyomtam a kikapcsoló gombot, és úgy lőttem le a gépet. Beszélek németül, de PC-t 25 éve nem használtam ezen a nyelven (igen, akkor még win98 volt), kicsit nehéz kiigazodni a menüjében.Jó pár éve megvan a t420s, azóta nem thinkpadozam, most kicsit úgy érzem, mintha újra kellene tanulnom járni...
köszi mindenkinek a segítséget!
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #121271 üzenetére
Home-ot lehet aktiválni pro liszenszel, fordítva nem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #121268 üzenetére
Még semmilyet nem tettem rá, német win10pro fut rajta. Csak azért kérdeztem, mert azt hitem, azon a fehér nagy matricán volt a win licensz is. Még a régi időkben én is matricás kulcsra emlékszem, volt , hogy a gép alján, azt felül kellett ragasztani, mert kezdett lekopni, aztán az aksi ház belsejébe is tették.
Egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy az eladó trükközött vele, és leszedte a típusijelző matricával együtt. -
Francia91
veterán
válasz
Wolfskin #121267 üzenetére
Nemtudom, hol kell keresni, még T530-nál volt egy olyan sor a BIOS-ban anno, hogy "Installed OS key" vagy valami hasonló az adatoknál, és ott volt, hogy Windows 8, valami újabbnál meg Windows 10
De többet nem tudok, szokott nálam járni ThinkPad telepíteni, csak Win matrica van rajtuk, feltelepítem a Win10-et, netre negedem, és be van aktiválva minden hókuszpókusz nélkülDell Precision M6800-asomnál és barátnőm Precision M4800-asánál szintén ez van, Win10 matrica a gép alján, telepítés után pedig aktiválódik is
Nem is merültem bele sose, hol keressem és miért, ha egyszer működik a dolog
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
megjött a t480s az ebayől. Szép állapot, érintőkijelző, 250nit félhomály, de a régit TN-nél jobb.
Nagyon filigrán, mégis stabil. erős cucc, és megbízható, igazi feleségnek való.Az érintőkijelző nem is rossz játék.
Érdekes módon ilyen "slim" 65W adaptert kaptam hozzá, nagyon csinos cucc az is.
Amit nem értek, hogy az aljáról le lett szedve a "nagy fehér" típusmatrica, csak egy kis fekete van rajta, a S/N számmal. Kell az a nagy fehér, hogy meglegyen? Van rajta valami fontos info?
A gépen hol találom a win10pro kulcsot? Úgy tudom, az jár hozzá.
Az aksi ikonon csak a primitiv windowsos töltöttségi szint jelző ablak ugrik fel. Ezekhez van még az a rág power manager driver, ahol mindent lehetett konfigurálini? Vagy ez az fapad már az új fícsör?
-
zsoltip
őstag
válasz
lezso6 #121197 üzenetére
Egy egyéni megoldás. A Windows energia sémáit kattintod át F12-vel.
Más:
Lenovo Vantage miként erőltethető "dark-mód"-ra? Zavar, hogy ez marad végig hófehérke... -
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #121262 üzenetére
Hát, a memória berakásához nem kell atomfizikusnak lenni. Nekem is volt már olyan hogy bővítéskor nem indult elsőre /azok azért nem egyformák voltak/ aztán újra berakás, csere--bere után már ment a gép és azóta is.
-
-
jani0114
tag
válasz
FoxiestFox #121257 üzenetére
Mit kellett volna tennem, hogy egyből sikerüljön?
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #121258 üzenetére
Nem, w11 volt, csak valamiért pontatlanul írta ki a CB. Néztem is hogy miért? De tény hogy W10-el jobban muzsikál.
Van is egy összehasonlító alkalmazástesztem, Bár ez számotokra nem sokat fog mondani, ez is tavaly ilyentájt készült:
ja a konfigok: 11850, A3000
és 12850, A3000
A ram ugyanannyi az ssd meg pont az volt, mert cserélgettem a teszt kedvéért. -
zsolti75
senior tag
-
-
jani0114
tag
Sziasztok! Egy kis tanulság aki még nem járt így, vagy nem tudja.
A minap vettem egy memóriát a laptopba. CPU-Z progival megnéztem milyen memória van benne. Tök ugyanolyat vettem, még part number szám is teljesen megegyezik. Mondom biztosan nem lesznek kompatibilitási gondok. Szétszed berak összerak bekapcsol nem indul. Bakker!Szétszed új memória benthagy nem indul. Aztán a addig cserélgettem a modulokat egyesével, párban míg a végére jó lett. A technika vívmánya.
-
válasz
lezso6 #121248 üzenetére
Cinebench R23 MT tesztek különböző PL1/PL2 limitekkel, mást nem állítottam át:
35 watt: ~9400 (max 57°C) -- 268 p/W
40 watt: ~11500 (max 61°C) -- 287 p/W
45 watt: ~12500 (max 70°C) -- 277 p/W
55 watt: ~14200 (max 74°C) -- 258 p/W
65 watt: ~15700 (max 79°C) -- 241 p/W
75 watt: ~16500 (max 86°C) -- 220 p/W
90 watt: ~17800 (max 93°C) -- 197 p/W
105 watt: ~19000 (max 100°C, thermal throttling) -- 180 p/W
120 watt: ~19100 (max 100°C, thermal throttling) -- ua
157 watt: ~19100 (max 100°C, thermal throttling) -- uaA tesztmetodika nem volt a legjobb, mert siettem, annyit vártam meg csak hogy 50°C alatt legyen a CPU, amikor indítom a tesztet. A fenti tesztek Thinkpad Fan Control NÉLKÜL készültek, ami azt jelenti, hogy magas hőmérsékleten nem járatja annyira a ventit, szóval TPFC-vel jobb eredmények lennének. Majd ha lesz időm, akkor foglalkozok vele komolyabban.
Szóval 105 wattnál feljebb nemigen van értelme menni, mert pár másodperc alatt túlmelegszik. Nagyon komoly ez a hűtés, hogy 90-100 wattot probléma nélkül el tud vezetni, ez azért nem semmi. Érdekes, hogy 40 wattnál van a perf/watt sweet spot, alatta romlik a hatékonyság. Én szerintem 75 wattot fogok beállítani, ez egy jó kompromisszum.
(Thinkpad P16 Gen 1, Intel Core i7-12850HX)
-
válasz
zsolti75 #121245 üzenetére
Ja tényleg, Throttlestop.
Az egyik T16 Gen 1 tesztben is ezzel emelték meg a CPU TDP-t, mert 20 wattra volt korlátozva a 28 wattos proci. Ez faxán müxik, köszi.
Úgy akarom beállítani, hogy minimális teljesítményveszteség mellett ne legyen kazán. Ugye jellemezően az szokott leni, hogy pl +10% teljesístményért kétszer annyit fogyaszt a cucc, ami számomra értelmetlen kompromisszum.
Na most beállítottam 75 wattra a maxot, így lett 16304 a Cinebench R23, ami tök korrekt. Majd akkor még szüttyögök vele meg méricskélek hol van ennek a procinak a sweet spotja számomra.
-
donjohnson
addikt
válasz
Bogyi007 #121237 üzenetére
nem vettük ki, itt van: Silicon Power A55 SSD
-
válasz
donjohnson #121240 üzenetére
Köszi, ez működik. Van egy halom beállítás, de ezekből csak a disabled csinál bármit, gyakorlatilag ugyanazt, mint a best power efficiency.
-
donjohnson
addikt
válasz
lezso6 #121239 üzenetére
csak el van rejtve, ezzel vissza tudod hozni a Vezérlőpult beállításai közé:
Geeks3d Processor Performance Boost Mode Tweaker -
Tudtok valami jó CPU TDP korlátozót? Windows 11-re. Itt valamiért nem működik a régi windowsos cpu min/max beállítás az energiaprofilnál, meg csak a kiegyensúlyozott profil látszik ott, a többi nem. BIOS-ban tökmindegy mit állítok, semmi eredménye, gondolom a windows felülírja.
Jelenleg a balanced és a best perfomance ugyanúgy 100+ wattot enged a procinak, ami abból a szempontból zavaró, hogy időnként nagyon szeret befűteni a gép. A best power efficiency meg túlságosan lekorlátoz, HWiNFO szerint kb 31 wattra átlagosan, miközben a ugye a gyári TDP az 55 watt. Valami olyasmi kéne, ami amivel ilyen 50-70 watt tudnám beállítani.
-
Bogyi007
veterán
A Silicon Power A55 SSD meghajtós linket miért vettétrk ki? Mégsem ajánlott cucc?!
-
i400
senior tag
válasz
donjohnson #121233 üzenetére
870 EVO-val pont nem, híresen szar széria lett, itteni ssd ajánlós topikban sem javasolt.
-
Bogyi007
veterán
-
válasz
lezso6 #121224 üzenetére
Ja, az előző hsz 2:46-kor készült, ez meg 2:00, volt egy óraátállítás.
HDMI-n rákötve a 165 Hz-es 2560x1440 monitoron nem tud 165 Hz-et, mert csak sima HDMI 2.0 a kimenet a laptopon:
Mondjuk nekem nem is kell, elég a 120 Hz. Többet csak dokkolóval / portreplikátorral lehet akkor.
-
válasz
lezso6 #121198 üzenetére
TPFC-ből felraktam egy friss fork verziót, amit még frissítgetnek: TPFanCtrl2
Na ezzel már jó, de az 1-es szint kb 1800 RPM, szerintem magas. Érdekese, hogy ha rommáterhelem a gépet, akkor azonnal felszökik a CPU közel 90-100 fok közé, icipici ideiglenes throttling, mert a hűtés csak pár másodperc múlva indul meg, azután a hőmérsékletek nem is nagyon változnak, maradnak 90-100 körül, szóval ki van használva a sok watt.
A fenti Thinkpad Fan Control verzió alap Smart profilja habár csak 60 foktól indítja be a ventit, de a 90-100 foknál meg jobban pörgetni, mint a gyári. Úgyhogy jó ez a Smart.
Csináltam Cinebench R23 tesztet:
ST: 1847, MT: 19622
Kicsit több lett a sokszálas, mint amire számítottam, mert mindenhol kb ilyen 16-18000 körül volt ezzel a géppel, procival. AIDA64-ban ilyen 100-120 watt körül volt a CPU package, elképzelhetetlenül gyorsan lefut a 24 szálon.
Persze 10 perces CB stresszteszt esetén csak 4 percig tartott a 100+ wattot, 4 perc után visszavett ~60 wattra, s kicsit el is csendesedett. De ezután megint 100+ wattot kért a CPU 2 percig, majd 1 percre megint viszavett, az utolsó 3 percet pedig ilyen 80-120 watt körül tolta végig. Elmebeteg.
Így ennek legvégén 18069 pötty lett az eredmény.
Szóval ultra brutál ez a hűtés. Mondjuk hangja is van, de szinte csak levegőáramlást hallod, nem a sípolást. Kezemet a gép mögé téve csak simán meleg a levegő, ami kiáramlik.
Az asztali amiről váltottam az egy Ryzen 5600G, 65 wattos TDP-vel, kb fele ilyen erős többszálon, egyszálon szintén jelentős elmarad. Mondjuk legalább szinte full kussban van még teljes terheléssel is, ezt majd még szoknom kell notival, de ha idle-ben nincs hang, az már bőven elég. Rommáterhelni meg nem sokszor fogom úgysem.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #121212 üzenetére
Mivel a felbontást a converter fogja meghatározni, és mivel többségnek nem kell nagyobb felbontás vagy frissítés, ezért vond le a következtetést. Tehát a problémád ez.
Na most elég sokan írják, hogy meg többet is a ráírtnál, de ezt egy konverterrel csöppet olcsóbb kikisérletezni, mint egy dokkal.
-
-
Tikakukac
titán
Azért, mert akkor nem kattintasz. Így meg igen.
A legújabb módu angol bill. Mondom katt, ez király. Aha, USA angol. Régen az UK angol volt angol, ma már az USA is így hívódozik. És ezt is klasszik nepperek kezdték el.
Annyi a haladás, hogy elég sok olyan gép van ahol már az USA és magyar is simán cserélhető, na ott ha elég nagy az árrés, vállalom.
-
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox #121212 üzenetére
inkább beszéljünk arról miért akarsz CRT moncsit 120+ fos-sel hajtani?
-
Van itt valakinek valami fancy TB dokkja, olyan, amin van VGA csati?
Bongeszem a Lenovo dokkokat VGA-val (CRT-t hajtanek magas felbontason, magas kepfrissitesen), de a specheetek szerint mindegyik 1920x1200 60Hz max, ami lofasz ha tenyleg igy van. -
ricsip
addikt
Na, megvolt a billentyűzet-csere EU-ról magyarra. Ez az "EU billentyűzet" volt az első eufémizmus a hardverapró-n, amibe belefutottam most h. keresgéltem ilyen gépet. Jó tudni h. ezek szerint magyarország nem EU-nak számít
A következő pofáraesés a gravirozott meg festett versus valóban magyar billentyűzetek közötti határeset-átverési lehetőségei.Vissza a billentyűzetcserére: kezdtem a legnagyobb hibával: a bzi gyártó gagyivideóinak hittem, h. a kivétel is 1 perc, meg az új beszerelése is egy perc. Azaz szumma 2 perc a teljes csere. Na hát a nagy büdös lófszt. A 2 csavart alig bírtam kihajtani, pedig vagy 5 készletem van pici PH0-PH00 méretből és társaiból, de valahogy egyik se volt jó a 2 közül az egyikbe. Mintha picit el is lett volna nyírva a csavar feje. Sebaj, az én próbálkozásaimtól aztán már végül szinte teljesen el lett. Aztán végül egy pici laposfejű forgatta meg a legjobban. Igenám, de akármeddig csavartam, az istennek nem akart kijönni a 2 csavar. Ok, ez viszonylag hamar leesett, maradnia kell a helyén rögzítve, csak ki kell lazítani. Na de azután próbálnám tolni ki a keretből, meg se mozdul. A telefonszerelő kitben levő gitárpengetőből egynek konkrétan letört a fele akkora erővel próbáltam kifeszegetni.
Akkor irány jutub, a lenovo kamuvideója után lássuk a valódi igazságot. Megnéztem 2-t, azokon már látszott h. kűzdenek azok is mint disznó a jégen, mire kiimádkozták a bill-t a helyéről. Plussz a halálom, mikor a szerelős videóban minden látszik, csak a baromjának a keze nem, meg h. a célterületen PONTOSAN milyen mozdulatot csinál. A bónusz halálfej meg akkor jár, ha a hülye tucc-tucc zene megy a videó alatt és humán narráció nincs hozzá.
Végül a 4. videóban bökte ki a kis indiai csak úgy véletlenül, h. "glued in the middle" azaz a 2 csavar között fel kell feszegetni pontosan középen mert gyárilag nyomnak oda 1 kis ragasztót. (Hogy az anyjukba szakadt volna bele a fejük a lenovonál). Addig hiába is feszegettem a két szélét felfelé, mert a középtájékon a 2 egérgombos rész alatt fogott a ragasztó. Így hiába volt kicsavarozva a 2 csavar elvileg jól, akkor sem mozdult szinte 1 mikrométert sem.
Hát őszintén, rendesen leizzadtam ettől a szartól. Pedig múltkor az ssd cserétől jobban fostam, ott csak az egyik fület törtem le mikor az alját lefeszegettem, itt a billentyűzetnél meg láttam h. nem kell levenni a hátlapot, óóó na akkor az úgy mennyire könnyű lesz!Régebbi dell lattitude-t, hp probook-t szedtem már szét évekkel ezelőtt, de ez a lenovo messze magasan viszi a prímet az ipari salak kategóriában. Vagy az összes mostani ultrabook ilyen keservesen szerelhető ha nem ez az embernek a napi 8 órás elfoglaltsága?
-
toms58
csendes újonc
2008 óta Levono masinákat használok. 2003-as gyártása T41 volt első laptopom, amivel 2008-ban vállalkozásom honlapját készitettem, még működőképes, win98, már csak archiválásra használom 100Gb-os hdd-t. Aztán T60, majd T410 volt a folytatás. Win10 -nél szenvedés volt 4gb ram, fb, blog egyszerre használata. 2 napja érkezett Lengyeloszágból Lenovo 12,5" x270 laptopnak 16Gb rammal, ami T410-et cserélt le. 137 euróért vettem Ebay-n 1 év garanciával.
Még szokom, hogy 10 mp alatt elindul win10, ami 410-nél 1-1,5 perc volt. Telepitem a programokat, és szokom a kisebb billentyűket. -
Tim82
félisten
válasz
Bogyi007 #121207 üzenetére
Nem tudok semmilyen komolyabb inkompatibilitásról. X260-ba egy darab RAM modult tudsz tenni, a jelenlegi modul cseréjével, maximum 32 GB-os DDR4 modult. Mindegy, milyen órajeles modult veszel, 2133 MHz-en fog menni.
SSD-ből nyilván 2,5" SATA, az SSD-s topikban fogsz kapni érdemi ajánlásokat.
-
Bogyi007
veterán
Köszönöm hogy páran reagáltatok a hozzászólásom hóvégi prémiumos részére - egyébként nagy összegre azért ne gondoljatok - (nem véletlenül írtam a fontossági sorrendet sem hogy mit szeretnék bővíteni belőle
), de nem lehetne hogy a topicot érintő részét is figyelembe vegyétek?
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121204 üzenetére
Akkor nem bug hanem feature
Tehát mondjuk ha egy fürdőbe ventit programoznék az kb. ennyire buta lenne.
2023-ban azért ennél lehetnél kicsit szofisztikáltabbak, igazam-e van? Érzek én itt mozgásteret bőségesen ennek a problémának a megoldására és majd kiderül, hogy jön egy nagy Firefly a héten a flottába, hogy ott ugyan ez így megy-e. Tippre nem -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121203 üzenetére
A P15 G1-nél volt probléma, hogy csak kb.55fokon indult a venti, de mire elindult volna, már volt 100fokos és throttling, szóval a G2-nél már mindig megy alap beállításban a ventilátor, és így van P16-al is.
Ugye itt 157W-os cpu-val szerelt gépről van szó.
Na ezért ilyen gyárilag. -
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #121201 üzenetére
Elvileg a akku ikon csúszkájával lehet állítani, hogy milyen energiaprofilban legyen, ki is dob ilyenkor egy ablakot a vantage, de nem emlékszem w11-ben hogy van ezért nem erőltetem.
Igen, tpfc oszt cső.
A Legion-oknál jelennek meg további menük erre vonatkozóan a vantage-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest