- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Szép munka, bár az az ón, amit a videókártyára olvasztottál, többet ér, mint maga a videókártya.
-
Sajnos mai napon hozzá kellett nyúlnom, egyszer csak gondolt egyet és többet nem adott képet. Eszközkezelőben látszódott illetve a gép is bootolt gond nélkül szóval gondoltam, hogy valami a bios chip körül lesz. Valószínűleg a "szarabbik" pótolt érintkezési pont adta meg magát.
Nem szórakoztam vele, kitaláltam másik megoldást ami ez lett:
Végül viszont Pikari bogarat ültetett a fülembe és inkább megcsináltam ilyen foglalatos megoldásra.
Egy hibás P5Q alaplapról loptam le, a chippet (Winbond 25Q64BVAIG) pedig egy másikról. Szerencsére semmit nem kellett csinálnom, ugyanazon a feszen megy mint a másik illetve a csatlakozások is ugyanazon a pinen vannak. Nem szép, de ha esetleg biost akarok flashelni csak fogom kiszedem és már tudom is írni (nem kell csipeszezni).
Persze majd kiderül, hogy ez is meddig fogja bírni.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére

-
-
-
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
én is ilyet használok, de nem ezt a márkát, hanem a fele ennyibe kerülő noname kínait

-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ja, de az elektronikai iparban nem véletlenül nem az a nagy hőlég terjedt el
Amit küldtem, azzal precízebben lehet dolgozni. Másra való. -
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nem, nem ilyet. Az egy balta. A forrólevegős állomás ez
-
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Pedig tök olyan a képen, mintha gyárilag nem lett volna ott.
Amúgy valami pF nagyságrendű kondinak néz ki, kb. mindegy, hogy ott van-e.
Különben meg vegyél egy forrólevegős állomást. Sokkal könnyebb vele leszedni egy ilyen 8 lábút, főleg ilyen durva vastag NYÁK-okról.
-
Köszöntem!
Teljesen igaz. Mondhatjuk azt, hogy lusta voltam magamtól utánanézni.
Látod inkább bevállaltam egy másik rizikót.
Mondjuk alaplapoknál ez a bevált módszer.Azt oda írhattam volna, hogy eltüntettem a leütés nyomait (mondjuk a legelső képen talán valamennyire látszik, hogy tényleg van ott egy kis smd).
De találtam jobb képeket, ezeken még jobban látszik.
-
-
Szép mentés

Amúgy nem kell ehhez ChatGPT, a BIOS általában SPI Flash, és meg is lehet találni a típusa alapján, hogy mi jó helyette."Lehet használni direkt csipeszt is, amivel elkerülhető a chipnek a leforrasztása "
Igen, ez pont ezért jó. Érdemesebb ezzel kezdeni.Illetve, a C140 forrpontjai úgy néznek, ki, hogy ott sosem volt kondenzátor, szerintem gyárilag nem volt ültetve.
@#1 : Pedig az sokkal érdekesebb

-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
de.

Egyébként a régi kártyákat régebbi flasher programmal kell flashelni, ezért nem sikerült szoftveresen a művelet.
-
Ezt fontos megjegyeznem: nem vagyok videókártya gyilkos.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ STEELSERIES Arctis Nova Pro Wireless Playstation fekete
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Mafia The old Country Ps5 dobozos, hibátlan!
- SZINTE ÚJ , 2ÉV GARANCIA - PS5 SLIM DIGIT 825GB + PS PORTAL BLACK (Keveset használt eszközök)
- Macbook Pro 14" M1 MAX, 64GB RAM, 500GB SSD, 10 hónap garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4434
- ÚJ 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia (Microsoft + MalakCare)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- nVidia Quadro RTX 3000 Max Q SFF - Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azért ez túlzás, mindenképp meg akartam csinálni mert nem akartam egy harmadikat is venni.
Egy hibás P5Q alaplapról loptam le, a chippet (Winbond 25Q64BVAIG) pedig egy másikról. Szerencsére semmit nem kellett csinálnom, ugyanazon a feszen megy mint a másik illetve a csatlakozások is ugyanazon a pinen vannak. Nem szép, de ha esetleg biost akarok flashelni csak fogom kiszedem és már tudom is írni (nem kell csipeszezni).