- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
Hát akkor azt hiszem, nem erőltetett tovább. Nem lesz időm friss driveres Windows 7-et csinálni, így a teszt marad csak ennyi
Nem kell varázsolgatni, beteszed a hd3870et, és a biosban letiltod az igp-t és kész.
-
WhrlpoolMind
csendes tag
Radeon HD3870 (meg HD2xxx és HD 4xxx) nem nagyon működik Windows 10 és újabbon. Hiába van WDDM driver, nem szereti, letiltja, kicseréli, minden csinál csak ne kelljen használni. Én nem nagyon szenvedtem vele, de jó alaposan utána kell járni tényleg azon a GPU-n számolsz-e amelyiken szeretnél.
Ezen kívül a Windows 10-ben elég komoly szoftveres DirectX van, egy DX9-et simán futtat CPU-ból.Hát akkor azt hiszem, nem erőltetett tovább. Nem lesz időm friss driveres Windows 7-et csinálni, így a teszt marad csak ennyi
-
quailstorm
félisten
Radeon HD3870 (meg HD2xxx és HD 4xxx) nem nagyon működik Windows 10 és újabbon. Hiába van WDDM driver, nem szereti, letiltja, kicseréli, minden csinál csak ne kelljen használni. Én nem nagyon szenvedtem vele, de jó alaposan utána kell járni tényleg azon a GPU-n számolsz-e amelyiken szeretnél.
Ezen kívül a Windows 10-ben elég komoly szoftveres DirectX van, egy DX9-et simán futtat CPU-ból. -
WhrlpoolMind
csendes tag
Ez nem galádság, ez feature, hogy bármelyik vga számol bármit az bármelyik monitoron meg tudod jeleniteni, kb minimális teljesítmény vesztés nélkül.
A skálázást nem értem igazából, miért kéne skálázni a dolgokat?
Egyébként pont az lenne a megszorítás, hogy csak az a VGA lenne képes számolni, amelyikre az adott monitor is van kötve. Windows XP idején még így volt. Ott átmozgatva egy 3D-t vagy videót tartalmazó ablakot másik vga-ra kötött monitorra, annak tartalma fekete volt.
Egyébként a Windows lehetőséget is biztosít manuális felülbírálni a beállítást, hogy melyik VGA-n fusson az adott alkalmazás. Tapasztalataim szerint ez megbízhatóan működik is.

Köszönöm a tippet!
-
hapakj
őstag
Illetve még az lehet, hogy pl a tesztprogram pl erőszakosan azon a VGA-n próbált felbontást váltani, amin a render megy, nem pedig azon amelyiken a display. Valszeg "sikerült" is neki, s hát a Windows (DWM) nagyon nem tudott mitcsinálni, mint hogy szétstrechelve kitenni a képet

-
hapakj
őstag
Elhiszem. Egyébként az 1050Ti engedélyezve volt, mint VGA? Mert ha le volt tiltva, akkor nem biztos hogy fog menni rendesen a felbontás váltás, mert abban az esetben is ad képet, de a Windows nagyon basic módon kezeli olyankor.
-
nyunyu
félisten
Fura, ilyet még nem tapasztaltam. Lehet más kavart be a dologba, vagy a tesztprogram nem kezelte jól a felbontásváltást.
De ha ablakban futó alkalmazásokról van szó s a monitorokra nincs beállítva semmilyen skálázás, akkor a Windows nem is fog ilyet csinálni (Illetve itt nem videostreamről van szó, hanem sima framebuffer copy, szóval minőségveszteség sincs)
Kb úgy van megoldva, hogy a System RAM-ba van egy mindkét GPU által elérhető memóriaterület, az egyik oda rajzol, a másik onnan megjelenít. S persze ez akár mehet odavissza keresztbe is

Különböző felbontásokat beállítva más és más értéket mutatott a tesztprogram, szóval a kép rendereléskor biztosan más felbontást használt, mint a HDMIn kimenő jel.
-
hapakj
őstag
Skálázást úgy értettem, hogy a Teslát használó random tesztprogramban, játékban beállítottam valamilyen kisebb felbontást, de az 1050TI HDMI kimenetén akkor is a Windows desktopnak beállított 4k@60Hz jött ki, mert a TVm egy pillanatra sem dobta el a képet a felbontás váltáskor.
Mintha a nagy GPU által szolgáltatott kisebb felbontású videostreamet kitolta volna full képernyőre a megjelenítést végző kártya.Amikor csak az 1050TIm volt, akkor játékokban minden felbontás váltásmál elment a kép, és eltelt 5-10 másodperc, mire a TV rájött, hogy mekkora a felbontás, és hogyan kell megjeleníteni.
Fura, ilyet még nem tapasztaltam. Lehet más kavart be a dologba, vagy a tesztprogram nem kezelte jól a felbontásváltást.
De ha ablakban futó alkalmazásokról van szó s a monitorokra nincs beállítva semmilyen skálázás, akkor a Windows nem is fog ilyet csinálni (Illetve itt nem videostreamről van szó, hanem sima framebuffer copy, szóval minőségveszteség sincs)
Kb úgy van megoldva, hogy a System RAM-ba van egy mindkét GPU által elérhető memóriaterület, az egyik oda rajzol, a másik onnan megjelenít. S persze ez akár mehet odavissza keresztbe is

-
nyunyu
félisten
Ez nem galádság, ez feature, hogy bármelyik vga számol bármit az bármelyik monitoron meg tudod jeleniteni, kb minimális teljesítmény vesztés nélkül.
Egyébként pont az lenne a megszorítás, hogy csak az a VGA lenne képes számolni, amelyikre az adott monitor is van kötve. Windows XP idején még így volt. Ott átmozgatva egy 3D-t vagy videót tartalmazó ablakot másik vga-ra kötött monitorra, annak tartalma fekete volt.
Egyébként a Windows lehetőséget is biztosít manuális felülbírálni a beállítást, hogy melyik VGA-n fusson az adott alkalmazás. Tapasztalataim szerint ez megbízhatóan működik is.

Skálázást úgy értettem, hogy a Teslát használó random tesztprogramban, játékban beállítottam valamilyen kisebb felbontást, de az 1050TI HDMI kimenetén akkor is a Windows desktopnak beállított 4k@60Hz jött ki, mert a TVm egy pillanatra sem dobta el a képet a felbontás váltáskor.
Mintha a nagy GPU által szolgáltatott kisebb felbontású videostreamet kitolta volna full képernyőre a megjelenítést végző kártya.Amikor csak az 1050TIm volt, akkor játékokban minden felbontás váltásmál elment a kép, és eltelt 5-10 másodperc, mire a TV rájött, hogy mekkora a felbontás, és hogyan kell megjeleníteni.
-
hapakj
őstag
Köszönöm a válaszodat. Úgy tűnik, újra kell mérnem (mármint nem kell, hanem a kishangya nem hagy nyugodni
)Mondjuk ez elég régi kártya, s csak WDDM 1.1-es driver van hozzá, ahogy látom. Elvileg ezzel is működnie kell a GPU választásnak, de aztán ki tudja
.Ilyen egzotikus felállás esetén lehet érdemes a device managerben letiltani a nem mérendő device-t, s a mérendőre kötni a monitort

-
hapakj
őstag
Sajnos a Win10 van alapból olyan galád, hogy több GPUs eseteket automatikusan lekezeli, és amikor 3D igényes cuccot futtatsz, akkor az erősebbik kártya számol, ha 2D, akkor meg a gyengébb.
Képet meg az jeleníti meg, amelyikre rádugtad a monitort, ha éppen nem az rendereli a képet, akkor PCI-E buszon átküldi az eredményt a megjelenítőnek, és majd az skálázza fel/le a rádugott monitor felbontására.Úgyhogy jó eséllyel mindkét tesztet ugyanaz a GPU futtatta, ha nem volt az alaplapi integrált tesztjénél eltávolítva/letiltva a HD3870 vagy az alaplapi.
Hogy több GPUs esetben mikor melyik GPUt használja, azt elvileg registryben lehet matatni.
(Egy kimenet nélküli Tesla M60-at használtam ideiglenes VGAnak, amíg nem találtam meg az 1050Ti utódját, monitor addig az 1050Ti-re volt dugva.)

-
WhrlpoolMind
csendes tag
Sajnos a Win10 van alapból olyan galád, hogy több GPUs eseteket automatikusan lekezeli, és amikor 3D igényes cuccot futtatsz, akkor az erősebbik kártya számol, ha 2D, akkor meg a gyengébb.
Képet meg az jeleníti meg, amelyikre rádugtad a monitort, ha éppen nem az rendereli a képet, akkor PCI-E buszon átküldi az eredményt a megjelenítőnek, és majd az skálázza fel/le a rádugott monitor felbontására.Úgyhogy jó eséllyel mindkét tesztet ugyanaz a GPU futtatta, ha nem volt az alaplapi integrált tesztjénél eltávolítva/letiltva a HD3870 vagy az alaplapi.
Hogy több GPUs esetben mikor melyik GPUt használja, azt elvileg registryben lehet matatni.
(Egy kimenet nélküli Tesla M60-at használtam ideiglenes VGAnak, amíg nem találtam meg az 1050Ti utódját, monitor addig az 1050Ti-re volt dugva.)
Köszönöm a válaszodat. Úgy tűnik, újra kell mérnem (mármint nem kell, hanem a kishangya nem hagy nyugodni
) -
nyunyu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen TV-t vegyek?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- E-roller topik
- DJI topic
- Bemutatkozott az iQOO első T-szériása
- Jelentősen ronthat a memóriahiányon egy holnap kezdődő sztrájk
- Óra topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ismerős lehet az iQOO Pad6 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Svájci jellegű bicska eladó
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)