Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BangoSkank
tag
válasz
Seraph 16
üzenetére
Szia!
Ebben a tesztben nagyjából leírják, hogy mire számíthatsz teljesítményben és minőségben.
Comtech.de-ről rendeltem egy hasonló gépet, csak 17 colosat. Az EU garancia elvileg nálunk is érvényes, itteni szervizekben is fogadniuk kell a gépet.
Hp oldalán win7 64 bites driverek vannak fönn, de lehet működnek win8 alatt is, ezt nem tudom.. -
BangoSkank
tag
Nem lebeszélni akarlak, de az a véleményem, hogy sokkal érezhetőbb gyorsulást lehet elérni egy ssd beépítéséevel, mint egy i3-i5 procicserével. Így a gari is megmarad és sztem még olcsóbb is, mint egy procicsere. Csak egy a DVD író helyére építhető "hard drive caddy" kell hozzá ami kb 10e Ft +1 SSD. A DVD írót meg bele lehet tenni egy külső usb-s rackbe is. Természetesen használati szokásoktól is függ végül mi mellett döntesz..
Ha nem használsz nagyon prociigényes tervező vagy grafikai programokat, akkor az i3 is bőven megteszi, natív felbontáson bármelyik játékban kihajtja a 6770M-et.
-
BangoSkank
tag
válasz
benedek89
üzenetére
Szia,
A 6520G a A6-3400 procikba integrált videokártya, a dualosoknak más a sorszáma pl 6540G2, 6510G2, 6755G2 stb
Pl itt megtalálod a táblázatban.
A webshpos leírások a Pavilion modelleknél nagyon pontatlanok, a chipset típusát is következetesen elírják mindenhol, még a hp(!) oldalán is.
Az Aqua-sok segítőkészségére jellemző: ingyen elmondtam azt amit ők 5000ért.. -
BangoSkank
tag
válasz
springfield0
üzenetére
Szia!
Hp Cool Sense-t próbáld meg feltelepíteni, ott lehet 3 fokozatban állítani a fordulatszámot (halk, hangos, hajszárító). Pontosan milyen típusú dv6-od van? Lehet a diszkrét kártyát hajtja meg a teljes képernyős videó, vagy a videolejátszó. Ha így van akkor az integráltra kell állítani, a videót annak is vinnie kell.
-
BangoSkank
tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
A pcidevice-nél kártyaolvasóra tippelek (Háttértáraknál van).
Az smbus drivert nekem hozzácsomagolták a VGA driverhez. A könyvtárban ahova kicsomagoltad a VGA drivert a Packages/Drivers/SBDrv/SMbus alatt van elvileg, innen manuálisan telepítheted az oprendszernek (32-64 bit) megfelelőt. -
BangoSkank
tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Az SMbus és a PCIedevice is meglett?
-
BangoSkank
tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
A kijelző valószínű a Vari-Bright funkció miatt változtatja a fényerőt alkalmazástól függően. Catalystban az Energiaellátás résznél kell a Powerplay-re kell kattintani, majd itt legalul lesz a Vari-Brigt, ez kell kilőni.
-
BangoSkank
tag
válasz
R1200GS
üzenetére
Szia,
Ha nagyon nem akar életre kelni próbáld meg az itteni módszerrel a feltöltött driverrel.
Nekem működött, igaz driversveeper futtatása után újraindítás előtt még toltam egy Ccleaner registry pucolást is. Előfordult, hogy csak másodikra sikerült föltenni, de fölment.. -
BangoSkank
tag
válasz
mrmegtette
üzenetére
Ok, várom a visszajelzést.

-
BangoSkank
tag
válasz
mrmegtette
üzenetére
Itt találsz hozzá kábelt, lehet ebayen is lesz hasonló néven. Ha találsz ebayen olcsóbban, akkor légyszi szólj, legutóbb amikor kerestem nem találtam..
Ha pesti vagy rendelhetünk együtt, megoszlik a posta..

ebayen: hdd cable hp -re dobja a legtöbb találatot
-
BangoSkank
tag
válasz
greeneye166
üzenetére
Szia,
Az RS880M lapkakészlet az előző generációs procikhoz (Athlon Neo, Athlon II, Turion II, Phenom II) készült, ha ilyen proci van a notiban, akkor működik, amit DJ Tommy leírt.
Az új prociknak (APU-k) annyira más felépítésük, hogy teljesen más alaplap és vezérlő kell hozzá.
E450-es és a többi Brazos APU-nál A50M a vezérlő, ebben nincs HD4250 (100 %
).A neten következetesen elírják ezt, sajnos a gyártó oldalán is. -
BangoSkank
tag
válasz
greeneye166
üzenetére
Szia, nincs benne HD4250, csak a webshopokban, üzletekben néha elírják az adatlapot..Például:[link]
Lapkakészlethez rendszeresen beírják az RS880G-t.
-
BangoSkank
tag
Gyengébb procival szerelt változatról itt találsz tesztet: [link]
A hűtés terhelve hangos lesz. Terheletlenül, ha BIOS-ban beállítod (Fan always on: Disbled), és a diszkrét VGA se megy, akkor passzívan is elszaladgál (nálam akkor, ha a hőmérséklet 50 fok alá megy tartósan).
Ha eszerint van rá gari akkor nem lehet gond: [link]
Én is németből hozattam a notimat, kb 50e Ft-tal olcsóbban jött ki még szállítással is, az EU garancia pedig itt is érvényes. -
BangoSkank
tag
válasz
BangoSkank
üzenetére
Ha valakinek hasonló problémája lenne a hanggal, mint nekem: kattan, reccsen amikor zene vagy film indul, van rá megoldás. A driver kikapcsolja a hangvezérlőt, ha épp nem használod, hogy spóroljon saccra 5 percet az akkuidőn. Ennek az ára "mindössze" annyi, hogy egy nyekkenéssel köszönt, ha újra használatba veszed. Köszi..

A megoldás Beats Audio rendszer esetén:
Nem kell újratelepíteni a drivert, jó (sz*r) az úgy ahogy van.
Alapértelmezésben be van kapcsolva a vezérlő ablakában a Speciális beállítások alatt az Áramellátás (WTF!?) ezt kell kikapcsolni..ezek után a hang továbbra is működik, és hibátlan..Érdekes, hogy megjegyzésbe ezt írták:
"A PC hangot letiltja, amikor ezt a funkciót használja." ahelyett, hogy
"Legszívesebben az ablakon vágnád ki a gépet, hangkártyástul, ha ezt használod."Csókoltatom a fordítót!
Jóccakát! -
BangoSkank
tag
Sziasztok,
Van valakinek AMD (A8,A6) alapú dv7 vagy dv6 notija? Az integrált hangkártyával van egy kis problémám, ha elindítok pl egy zenét vagy filmet, vagy bármit ami hangot ad, egy nagyon rövid magasfrekvenciájú zajt ad a hangkimenet, mielőtt indulna a zene. Fülhallgatón vagy hangszóróra kitéve nagyon kellemetlen rövid sípolásként jelentkezik, tapasztalt valaki hasonlót? Van erre megoldás, driverfrissítés? és ha igen melyik drivert kell frissíteni?
IDT Beats Audio driverből a gyártó oldalán a legfrisebb ez volt, föltettem de nem oldotta meg a problémát.
Lehetséges hogy AMD chipset driver a ludas?Pavilion dv7-6110sg-ről van szó.
Előre is köszi a választ.
-
BangoSkank
tag
válasz
üzenetére
Szia,
AMD Llano procikat lehet K10Stat nevű programmal húzni, és alulfeszelni. Mivel gyárilag viszonylag magas feszültséggel adják ki ezeket a procikat, ha csökkented a feszültséget, akkor van némi tered az órajelek emelésére. De eközben nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletekre (a gyári beállítások mellett elért maximális hőmérséklet alatt kell maradnod!!).
De ahogy előttem említették a húzásnak nincs sok értelme. Inkább az alulfeszelésnek látom értelmét, növeli az üzemidőt valamelyest, és nem melegszik annyira a noti. -
BangoSkank
tag
Sziasztok,
Nem volt valakinek olyan gondja, hogy a gép automatikusan változtatta a fényerőt? Az rendben van, hogy adott idő után visszavesz, de ez alkalmazástól függően is változik. Nagyon idegesítő..

Szerk: bocs, meg is lett, Vari-Bright a neve Catalyst - Powerplay alól alól állítható. Micsoda feature (vagy bug..)
-
BangoSkank
tag
Szia,
Én most egy dv7-et nyúzok 3410MX-el, de talán néhány kérdésedre tudok válaszolni.
Az új AMD procik alatt A75-ös chipset van, a hp oldalán ezt elírták és sok helyen gondolkodás nélkül átvették.
Szóval új a chipset, de abban már nem vagyok biztos, hogy a 6Gbit/s-os sata portokra kötötték a dvd-t és a vinyót is. Ennek még utánanézek, ez engem is érdekel, bár ez az olcsóbb ssdken nem sokat gyorsít.DVD helyre itt találsz[link] racket, nagyon jó leírások vannak. Ezekkel a rackekkel csak az a baj, hogy nem biztos, hogy rá tudod tenni a dvdíró előlapját. Lehet barkácsolni kell, hogy normálisan nézzen ki. Sokat keresgéltem én is neten, de itt tűnik a legkorrektebbnek az áru.
Maximum memória leírások szerint összesen 8GB, két memória slotban. Szerintem a további bővítésnek inkább az az akadálya, hogy nagyon ritka a 8 gigás modul (létezik egyáltalán?).
A dv7-emben még sima fapados BIOS van, valószínű a dv6-ban is az van. Biosból igazából nem kell semmit állítani, a procit pl. szoftveresen k10stat-tal win7 alól simán lehet húzni
és a ventilátor sebességét Hp coolsense programmal lehet 3 fokozatban állítani (leghalkabb, teljesítményre optimalizált, leghűvösebb). Bootolásnál se tököl..szóvaljóez 
Remélem tudtam segíteni..
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Nekem működik, köszi. Eddig azt hittem valami hiba miatt tűnt el párszor, de valószínű csak véletlen kinyomtam. 
De előfordulhat, hogy Catalyst a diszkrétet rendeli hozzá a lejátszóhoz, nekem Chrome-hoz sikerült hozzárendelnie, meg mozilla plugin-container-jéhez. Azóta kérdez, ha új programot lát.. 

Alapértelmezésben be van kapcsolva a vezérlő ablakában a Speciális beállítások alatt az Áramellátás (WTF!?) ezt kell kikapcsolni..ezek után a hang továbbra is működik, és hibátlan..

Pyttawrx