- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
albi31
aktív tag
..nem vagyok sertodekeny,abbol mar reg kinottem
...mint emlitettem,mindket notim van vagyis volt,mert 7vegen az AMD-t elvittek...so well...hasznaltam mindkettot,a leirtak tapasztalatok,nem masok,nem az interneten olvastam..stb...
...en sem a kondikra gondoltam,hanem a chipekre meg a hoingadozasokra erzekeny alkatreszekre...
..hat az hosszu lenne ha itt nekilatnank az olommmentes technologianak....ha nincs szerviztapasztalatod,akkor mindegy..es ezt te se vedd sertonek,mert nem annak szanom... -
jorden06
senior tag
válasz
Studiossrác #11584 üzenetére
Mi ez az új módi, hogy poros a gép? Főleg ha majdnem új... Én most szedtem szét notimat (5 hónapos lassan) és az ég világon egy darab porszem nem volt belül...
Az asztali gépem 6db 12-es ventivel, 2 éve nincs kitakarítva. Na AZ poros
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
A notimon van egy kis lakat mellette meg egy 1es,ez mit jelent? Miért világít folyamatosan?
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
athosz69 #11583 üzenetére
Ha 2 hónapos, akkor ottvan rá a garancia.
Semmi gond a compaq gépekkel, én legalábbis nagyon szeretem őket. Nekem is az van, barátnőmnek és a húgának is
. Pedig a 2 lány nagyon püföli őket, volt már ejtés, leöntés minden...de még mindig mennek.
Ha nincs rá garancia, akkor poros lesz a gép belülről, érdemes lenne tehát kitisztítani
-
athosz69
csendes tag
sziasztok.compaq 615-ös gépem van.szinte folyamatosan pörög a hűtőventillátor,még akkor is,ha alapban megy a gép.volt már rajta xp,most win7-essel fut.segítsetek,mi lehet a gond?két hónapos a noti.köszönettel. attila
-
rekid
addikt
válasz
mesa23 #11576 üzenetére
Nem akarlak elkeserteni.
Vszinu a tápkábelnek semmi baja. Elvileg 2 ér van benne és kész. Tehat nincs "töltöér" illetve van csak ugye az az a 2Ergo ha akksi nelkul megy a laptop akkor a kabel hibatlan.
vagy akksira vagy alaplapra tippelnek.
Ha garis akor vidd vissza, de mindenkepp nezetsd meg mondjuk itt.szerk.: most nezem hajdu bihar hat ott nem ismerem a szervizeket.
-
mesa23
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, hátha tudna valaki segíteni!Tegnap este a HP gépemnek feltöltötte az aksiját a töltő, és a párom véletlenül beleakadt, és rántott rajta egyet, a gép olyan 15cm mozdult! Ezután arra lettem figyelmes, hogy merül az aksi, hiába csatlakoztatva van a töltő, tehát nem töltött tovább! Kikapcsoltam a gépet, és kivettem az aksit, visszadugtam a töltőt, és a gép bekapcsol, üzemel tökéletesen! Tehát csak aksit nem tölti! Szerintetek az lehetséges, hogy a töltőben megszakadt egy szál, ami a töltésért felelős, de ép maradt az, ami a gép külön üzemeltetéséhez kell? Nem értek ezekhez a dolgokhoz, és bocs, ha hülyeséget írok! Mivel lehet a probléma: a töltővel, vagy a géppel? Sajnos nincs másik töltő a környezetemben, hogy kipróbáljam! Válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Sanyi -
Huron
tag
Üdv!
Van egy HP notim, amire rá van kötve egy külső monitor. A gond az, hogy ha lehajtom a tetejét, akkor elmegy a kép a külső monitorról is. Hogy lehet ezt kiküszöbölni? Azt már beállítottam, hogy lecsukáskor ne csináljon semmit, a kép mégis elmegy.
-
adm
őstag
válasz
spyduck #11564 üzenetére
igen a DP-nak nincs licensz díja. hangban kicsit butább (bőven elég átlag használatra), videóban okosabb (10bit). a dell, a hp, a lenovo és az apple a főtámogatója, úgyhogy valószínűleg átveszi teljesen a hdmi helyét a számítástechnikában.
már csak azért is, mert a gépek/notik mellett lényegében ezek a cégek gyártják a (felső)középkategóriás monitorokat.
-
adm
őstag
-
spyduck
nagyúr
Ez a középső port micsoda és mire jó? [link]
-
kacsyx
aktív tag
AMD-ből szerintem csak a ZM jelű procival szerelt gépeket érdemes megvenni jelenleg. A QL-esek nagyon melegednek, igaz nem is mai procik már. A ZM sem, viszont jobb az energiagazdálkodása, kevesebb hőt termel és sokkal nem kerül többe. Ha minden jól megy, idén már talán az AMD is fellép pár jó mobil procival.
-
rekid
addikt
válasz
albi31 #11551 üzenetére
Aki hűtőpadot vesz 15 ezerért megerdemli. Már a 7ezres is határt surolja Ár/érték arányban. (pláne ha nem is ott a venti ahol legjobb lenne. )
Lehet ő nem akarja eladni mert nem felevente vesz uj laptopot.
Nemhiszem joval többet kapcsolna be a cooler mint inntelnel..azert ne nezzuk ennyire hulyenek az amd-t. És errol tanuskodik sok amd-s noti teszt.
Mellesleg ne felejtsuk el a tényt hogy a notebook árának kialakulásához nagyban hozzajarul a CPU költsege. (Ugyan ez a konfig intel CPUval azert harposabb)
Hosszabb elettartam mert nem melegszik minden akkorat?? hogy a kondiknak Tranyoknak kondiknak átlag 115 fokig siman mennie kell. Az alatt gond nelkul menni fog addig amíg ősz szakálad nem lesz. (Most a más okokbol torteno meghibasodast nem neztem tehat pl vmi gyartasihibas vagy zarlatot kb stb...)
Olommentes technologi felvetesedek kerlek fejtsd ki.
Üdv!Nem akartam sertő lenni kerlek ne ugy fogd fel.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
hkjocc #11545 üzenetére
Enyémben (Pavilion dv5) Athlon X2 QL-60 1.9 van, és energiatakarékos módban, max 50% engedélyezett órajel mellett 80C az alap, ha adok rá kakaót 99C. És még megy a laptopom. Csak szar, mert hamar átforrósodik az egész gép, és búg a venti mint állat. Ja és HP-ból olyat vegyél, amiben frankó n-es wifi van, mivel utólag nem tudod cserélni, mivel a BIOS-ban le van tiltva, csak a gyári wifi karival bootol a gép.
-
-
premete
veterán
válasz
albi31 #11551 üzenetére
+1
Sokáig volt 6710b-m, T7300-as procival, egyszer egy hétvégére rámbíztak egy 6715b-t, TL-60-as procival, hogy csináljak vele valamit, mert rém lassú. Egymás mellett volt a gép, ugyanaz az op. rendszer, ugyanúgy 2x1 GB ram, mindkettőn csak a net ment, az inteles 43 fokos volt 1 óra után, az amd-s 63 fokos, mellette az inteles sokkal gyorsabb volt még. -
albi31
aktív tag
..annál a 10C-nál sem mindegy,de kb annyi...vagy picit több...
-valaki ezért vesz 10-15eFt-t hűtőpadot,hogy 10C-kal lejebb menjen a hőmérséklet...eladásnál majd magyarázd el,hogy hát ez azért kellett,mert .....
-kevesebbszer kapcsol be a cooler,mármint ha pl csak netezel(Intel)
-hosszabb élettartam,mert nem melegszik minden akkorát,kisebb a hőingadozás...na és álatlában ezért mennek tönkre..plusz az olommentes technologia...
Nekem van mindkettőből,és had ne mondjam,hogy sosem fogok AMD-s gépet venni....néha amikor nem figyelek oda,akkor nem veszem észre,de amikor igen,akkor a falra mászok a cooler-től...film közben észreveszem....hát.... -
rekid
addikt
válasz
hkjocc #11545 üzenetére
Túl kizárt hogy melegedjen. Maximum melegebb.
Régen volt jellemző hogy az amd procik kb egy 10 fokkal melegebb uzemi homerseklettel ketyegtek mint az intelek.
Mára ez ugy tudom már nem nagyon van így attol nem kell félned hogy megfő a laptop. Az hogy mennyivel melegebb - ha egyaltalan melegebb- mint az inteles vetélytársak én maximum 10 fokon belülre tennem.
No para. -
hkjocc
csendes tag
Hali!
Szeretnék venni egy notebookot és amit kinéztem az egy HP Compaq Pavilion DV6-1110Eh, a problémám csak annyi, hogy elbizonytalanitottak azzal, hogy többen is mondták,hogy a procija ami egy: AMD® Athlon™ X2 QL64 - 2.1GHz-es nagyon hamar tulmelegszik, mivel az Amd-s procik laptopban igy működnek (elvileg, én nem értek hozzá) ezért kérném a segítségeteket, mert nagyon tetszik ez a gép, csak ha tényleg igy van akkor az nem túl jó!
Lécci írjatok, hogy igaz ez vagy csak rosszul tudja aki mondta!
Köszi szépen! -
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #11543 üzenetére
Szerintem meg megeri venni garibővítést.... Jo gepek de nem hibatlanok..4 ev mulva eleg necces lesz mondjuk egy alaplapcsere.... mar egy winchesternel visszahozza az arat...ha az mbernek van ra penze szerintem emgeri..
-
Szerintem nem.
Következők miatt:
1, jók a gépek
2, 2 év gyári gar van rajtuk, ennyi idő alatt egy PC már enyhén szólva sem lesz az élvonalban (persze ez egyénfüggő döntés)
3, nekem van pl. 10 éves videokamerám. Jó minőségű, akkor az egyik csúcs volt. Semmi baja...MSI-re persze érdemes lenne venni...
-
kcs73
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11540 üzenetére
Megéri venni garbővítést?
-
-v-
addikt
Sziasztok.
Olyat lehet valahogy (hp 6910p), hogy a pöcökegér gombjait más funkcióra állítom be, mint a tapipad gombjait? (pl. az egyiket középső gombnak - böngészéshez igen kényelmes volna). A pöcökegeret úgysem használom, de úgy látom nem lehet egymástól függetlenül állítani a touchpad-el, ha ott állítok valamit, a pöcökegérnél is úgy lesz, és fordítva. Ki lehet ezt valahogy kerülni? -
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy laptopom és kérdezem,hogy kb... mennyit ér?Illetve mennyiért lehet eladni?
Típus:HP DV5 1120
1 éves,még 2év gar van rá,karcmentes új állapot!AMD Athlon™ X2 QL-62 kétmagos processzor notebookokhoz
• 2 GHz, Másodszintű gyorsítótár 1 MBSzabványos memória
2048 MBMemória csatlakozása
(2 x 1024 MB)Maximális memória
Max. 8 GB DDR2 memóriát támogatBelső meghajtók
Belső meghajtók
160 GBMerevlemez-vezérlő
SATA merevlemez-meghajtóMerevlemez-meghajtó sebessége
5400 ford./percOptikai meghajtó típusa
LightScribe Super Multi DVD-író (+/-R +/-RW), kétrétegűLightscribe
A LightScribe technológiával selyemszitanyomat-minőségű lemezcímkéket készíthet közvetlenül a számítógépről: írás, a lemez megfordítása, írás.A rendszer szolgáltatásai
Memóriakártya-eszköz
5 az 1-ben integrált memóriakártya-olvasó Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro és xD Picture kártyákhozHálózati csatoló
Integrált 10/100/1000 Gigabit Ethernet LANVezeték nélküli technológiák
802.11b/g WLANVezeték nélküli használat
Bluetooth® vezeték nélküli hálózatkezelésKülső I/O portok
4 USB 2.0, 1 HDMI csatlakozó, 1 eSata csatlakozó, 1 VGA port, 1 RJ45 Ethernet csatlakozó, 2 fejhallgató-kimenet, 1 mikrofonbemenet, 1 IEEE 1394, infravörös port távvezérléshez, dokkolócsatlakozóVideorögzítő kezelőfelület
IEEE 1394 FireWire® interfészBővítőhelyek
Egy ExpressCard/54 bővítőhely (az ExpressCard/34 formátumot is támogatja)Képernyőméret
15,4 hüvelykes WXGA nagy felbontású BrightView szélesvásznú kijelzőKépernyő felbontása
1280 x 800Grafikus alrendszer neve
ATI Mobility Radeon HD 3450 grafikus kártyaVideo RAM
Max. 1276 MB elérhető grafikus memória, ebből 512 MB dedikáltVezérlőpult
HP QuickPlay médialejátszó program és dedikált menüparancsok, zenei és DVD gombokwebkamera
HP Pavilion webkamera beépített mikrofonnalTávvezérlés
HP mobil távvezérlőBelső hangeszközök
3D Sound Blaster Pro-kompatibilis 16 bites integrált hangkártyaHangszórók és mikrofon
Altec Lansing® hangszórókBillentyűzet
101 gombos kompatibilis billentyűzetAkkumulátor típusa
6 cellás lítiumion (Li-Ion) akkumulátorOptikai meghajtó illesztőprogramja
Windows Media Player ; Windows Photo Gallery ; DVD Play ; Windows Movie Maker ; Windows DVD Maker ; Cyberlink DVD Suite ; Windows Media Center ; QuickPlay for WindowsGarancia
2 év -
kacsyx
aktív tag
A HP támogatói szolgáltatása ingyenes lehet? Gondolok itt arra, hogy postán küldenek termékismertetőket az engem érdeklő újdonságokról, illetve mellette e-mailben kapok értesítést a frissen felkerült meghajtókról stb. (gondolom az utóbbi biztos ingyenes).
Nem láttam sehol, hogy ezért valamit is fizetni kellene, de hátha van valaki akinek van már vele tapasztalata. -
jorden06
senior tag
Tudom nem nagy a különbség 16:9 vs 16:10 között, de akkor én már inkább az utóbbit preferálom, csak szélesebb valamennyivel. Meg egyébként is, 16:9 filmnézéshez jó nem? Egy üzleti gépnél meg miért ezt veszik figyelembe... Mindegy.
Mintha úgy láttam volna, lesz i3 szériás gép is, annak meg gondolom jobb lesz a fogyasztása is korrekt teljesítmény mellett.
-
Prof
addikt
Sziasztok,
Pár napja vettem egy hp asis 8530p-t gondoltam frissítem az ati drivert rajta. feltelepítettem a 9.12-es catalyst-ot szépen feltelepíti de nem történik semmi.
sima szabványos vga van újraindítás után is. ami ugye max 1024x768 (Vista 32bit).Az normális, hogy energiatakarékos módban is lemerül az aksi 1óra alatt.(wifi, bluetooth is kikapcsolva) ?
-
-
jorden06
senior tag
Olvastatok már az új HP EliteBook szériákról? Már különböző borításban is eltérnek majd a "W" és "P" szériák, az új "W" -nek már elég komoly gunmetal burkolata lesz, a "P"-nek pedig "sima" platina, természetesen mindkettő anodizált-alumínium erősítéssel. Elég komoly...
-
cellpeti
nagyúr
Mikor telepíteni akarom azt írja,ki,hogy ehhez a Windows szolgáltatások ki- és bekapcsolását használjam. Ott meg ez van
-
outsiheder
tag
-
rekid
addikt
-
cellpeti
nagyúr
szevasztok a sotpaq-val is leszedtem a drivert és megint azt írta ki.
-
Misser
tag
A credential manager segitségével ugyebár a weblapokon automatikusan be tudunk lépni a regisztrációnkkal ha arra van szükség. Ez működött is eddig a mozilla alatt, de a program nem akar kommunikálni az operával. Hogy tudom rábirni arra h minden működjön ugyanugy az operán keresztül is ? amugy volt párszor h a firefoxnál se vette észre magát mindig, h be kéne jelentkezni, és miután beirkáltam a dolgokat pl egy uj helyre nem is kinálta fel a lehetőséget h mentsük el a felhasználónevem és jelszavam.
És ha lenne hozzá valami magyaritás marha jól jönne :| -
cellpeti
nagyúr
ami piros azzal mi a helyzet?
-
hkjocc
csendes tag
Üdv Mindenkinek! A segítségeteket szeretném kérni! Notebook vásárlás előtt állok, és a gép amit kinéztem a HP Compaq Pavilion Dv6- 1110Eh lenne, ezekkel a paraméterekkel:
Processzor típus:AMD Athlon X2
Processzor jellemzők:QL-64 (Másodszintű gyorsítótár 1 MB) 2,10 GHz
Memória:3072 MB (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB), Max. 8 GB DDR2
Merevlemez:250 GB 5400 ford./perc SATA merevlemez-meghajtó
Kijelző méret, felbontás:15,6" WXGA HD
Kijelző leírás:1366 x 768 felbontású HP BrightView kijelző
Optikai meghajtó:LightScribe Super Multi DVD-író (+/-R +/-RW), kétrétegű, SATA
Chipkészlet:ATI Mobility Radeon HD 4530, Max. 1790 MB elérhető grafikus memória, ebből 512 MB dedikált
Videovezérlő :ATI Mobility Radeon HD 4530, Max. 1790 MB elérhető grafikus memória, ebből 512 MB dedikált
Akkumulátor, üzemidő:6 cellás lítiumion (Li-Ion) akkumulátor
Billentyűzet:101 gombos kompatibilis billentyűzet
Pozicionáló:Érintőtábla be- és kikapcsoló gombbal és dedikált függőleges és vízszintes felfelé és lefelé görgetésre való területtel, hangerőszabályzó és némítás gombok
Audio:3D Sound Blaster Pro-kompatibilis 16 bites integrált hangkártya
Bővítőhelyek:5 az 1-ben integrált memóriakártya-olvasó Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro és xD Picture kártyákhoz
Portokluetooth®
Kommunikáció:802.11b/g WLAN
Méret, súly:37,85Ezzel a géppel kapcsolatban várnám a véleményeteket!
175000 ért venném!
Pozitív és negatí véleményeket is szívesen fogadok!
Köszönöm szépen előre is!
hkjocc -
adam526
tag
Tegnap óta nem akar működni rendesen a fényerőszabályozás. Kb 10-30% között tudom csak a gombokkal változtatni, ott megakad. Mi lehet a baj? Már 1x újratelepítettem a quciklaunch buttons-t, de nem segített. A win mobility centerben gond nélkül tudm 0-100ig állítani, de a gombokkal nem.És ez elég idegesítő. Ötlet vkinek?
Konfigom:
Hp8530w, Win7 Prof X64Lehet, hogy azóta van, mióta feltettem a legújabb 195.62-es nvidia drivert!?
Szerintetek összefügghet a kettő? Esetleg a registry-ben nem lehet vmit átállítani, hogy menjen? -
kutga
félisten
Sziasztok!
Több előző HSZ-ben volt szó erről a Wireless Assistentről, ez tulajdonképpen mi is akar lenni?
-
rekid
addikt
válasz
cellpeti #11502 üzenetére
Szedd le a gepről.
Ezután tedd fel a softpaq-ot és szedd le amit ő ajánl hozzá. Ha ezutan se megy vszinu hogy nem a hp-nal van a bug. (tekintve hogy sok verziot kiprobaltal mar és masnal megy)Más:
8530-nál bug az erintős részen.
Ha beepitett hangszóróról szól a muzsika akkor működik a némító gomb. Ha bedugok egy hangfalszettet, működik a némítógomb. ha szett helyett fülhallgatót dugok be, nem működik a némító gomb. WTF??? -
cellpeti
nagyúr
Ma megint feltettem a HP Wireless Assistant progit. Gondoltam ne menjen feleslegesen az BT!
Fent vannak a .NET keretrendszerek,mert a programozás miatt feltette a progi amibe programozok. Rendszergazdaként indítottam el! És mégis ez van! Valakinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Le Mans Ultimate
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest