- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
PaJa1
őstag
Van egy nc8430 as kb 3 éves laptopom. Egyre hangosabb, sokat forog a venit. Gondoltam megnézem hány fokos a proci, nem gyengén leesett az állam. 100 fokig felkúszik terhelés alatt.
Gondolom a paszta már rég eltávozott a proci és a borda közül, ezért rossz a hőcsere.
Jó fele kapirgálok? Magam tudom cserélni a pasztát, vagy totál más lehet a baja? -
Orb1337
tag
válasz
#08054973 #12991 üzenetére
Testvéremnek vettem meg ennek a 15"-os változatát (4510s), elegáns fekete színe van, nincs túldesignolva. Zsanérok erősnek tűnnek. Ami hátrány, hogy egy kicsit hangos.
Ati 4330 nem egy erős kártya, de régebbi játékok jól mennek rajta (Ő sims3-al játszik rajta), HD videókhoz bőven elég.
-
spyduck
nagyúr
Úgy látom ez olyan megoldom magam topik
-
Lackooo84
nagyúr
-
cellpeti
nagyúr
Emberek, eddig úgy tűnik,hogy sikerült megoldanom a problámát.
-
Lackooo84
nagyúr
Egy ideje feltűnt, hogy valami nem stimmel a hanggal a gépemen. Ha bedugom a fülest, azzal is ugyan az a baj, olyan túl cincogósan szól, a zenékben nem adja le a mélyet rendesen, pedig régen fasza volt a basszus. A füles tuti jó, mert a telefonomon ugyan az a zene jól szól. Mitől lehet ez? Nem állítottam el semmit. Ja és a hangerő ikonra ha rákattintok, nincs ott a keverő menü alatt más, pedig emlékszem régen volt ott még egy menü is, talán equalizer is volt benne. Az IDT hang driver a legfrissebb van fent. Valami ötlet?
-
cellpeti
nagyúr
Következő a helyzet. Ha telepítve van a 3D DriveGuard,akkor biztos,h nem fog elindulni a Windows. Ha telepítve van,Windows indulásakor kék halál.
Vajon miért?
-
törölt tag
Hello. Egy ilyen tipus megvásárjásán töröm a fejem. Vélemények tapasztalatok esetleg róla?
Ja igen. Esetleg valakinek eladó (Új érdekel) vagy csere az aláírsomban szereplő konfigra ?HP Probook 4710s VC436EA
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Akinek van a notijába BT az a sima Windows-os cuccal tud küldözgetni a telója meg a noti között?
-
zetecR
addikt
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Már "annak" ideján is írtam,hogy valamit nem ismer fel a gép, akkor arra jutottunk,hogy a kártyaolvasó lesz az. De az a helyzet,hogy a kártyaólvasó meg jó.
Esetleg valami megoldást rá?
-
job-
tag
Sziasztok!
Úgy hozta a sors, elsősorban a mobilitás miatt, hogy feladom az asztali gépemet és vele együtt a tuningot, mindazért hogy a noti tábort erősítsem.
Kérem tőletek, hogy ajánljatok nekem egy komoly notit, mely közel kiváltaná, egy erős asztali gép tudását.
Szeretném használni:
irodai felhasználás, szerkesztés pl. Photoshop, multimédiai szolgáltatások illetve játék (nem tetrisz)A márkáról:
Talán egyedül a SONY-t hagynám ki a kínálatból, hisz ott a márkanév még mindig jelentős árkülönbözet.Az összeg mit szánok rá:
Bruttó 450k.Üdv, Job-
-
cellpeti
nagyúr
HP 6910p-be jó a slim SATA DVD író?
-
-
cellpeti
nagyúr
Köszönöm!
Múltkor írtam,hogy elszállt benne a DVD író,ezután újratettem a W7-et, az Enterprise verziót(jogtiszta, Campus). De néha megáll a rendszer 1-1 percre.
És nem tudom, hogy miért. A W7 Professional(Campus) az nem csinált ilyet. Most nem tudom,hogy lehet valami baja lehetett a gépnek mikor elszállt az író?
-
yorka
tag
válasz
cellpeti #12967 üzenetére
Cáfolnom kell rekid-et:
6910p-ben MultiBay II van, ami lehet DVD/CD, vagy HDD. Második akkut sajna ide nem tudsz pakolni. Van viszont 8 vagy 12 cellás Travel Battery hozzá, amit a gép aljára tudsz csatlakoztatni. Nem olyan elegáns, és nehéz is, viszont sokáig megy vele.
Multibay (II-nélkül) az, amibe lehetett aksit is dugni. -
HPQ 6910p notim AC adaptere elkezdett "ciripelni" ma reggel, kb. egy órás használat után. Ilyet még sosem csinált. Rosszat jelent ez az álmoskönyv szerint?
-
zetecR
addikt
Olyan jelenséggel nem találkozott valaki, hogy ha kihúzom a hálózati kártyából a kábelt, és leveszema töltőről a notit, akkor a következő újraindításig, vagy visszacsatlakozásig az egyik magot 100%-osan el kezdi terhelni a csak a Resource Managerben látható Deferred Interoupt Calls And Interoupt Service Routine.
Melyik driverrel lehet gondom?
-
CsabaTompa
tag
Sziasztok nem tudjátok hogyan lehet DSDT fájlt előhozni? Pavilion 6155eu készülékem van, brutálisan pörög a ventilátor.
Lennon 1 írta hogy lehet, de nem értem az eljárást, meg nem is tudom őt elérni.
Esetleg van valami ötlet ventilátor hangra? NHC-t ne mondjátok, nem segít. Megvan a pro változat, és hiába állítok benne akármit is, nem reagál semmire.
Köszi. -
cellpeti
nagyúr
CS!
Halott már valaki arról,hogy HP 6910p-be a DVD rom helyére akksit lehet bepakolni?
-
Longeye
tag
válasz
Kicker #12932 üzenetére
Hali!
Nekem viszi, bár a memóriáját és a winchester-ét is felnyomtam. Memória 4 Gb, hdd: 500 Gb
Mint már írtam, filmvágásra is használom, első dolgom volt letesztelni. A filmek konvertálását majdnem kétszer olyan gyorsan csinálja, mint az asztali 3,2 GHz-es P4-em.
A noti procija egy T5870-es Core2 Duo...talán ezért
Egyetlen dolog van, amit erről a gépről hiányolok, az a FireWire csatlakozó, mert így a videokameráról a filmeket "kerülő" úton tudom a gépre juttatni. -
nabala
csendes tag
Üdv!
Egy kis laptop megszakértést szeretnék kérni:
Első notebookom megvásárlása előtt állok, és némi utánajárás után egy HP Pavilion DV6 1212sl-t néztem ki magamnak. Bővebben róla:
[link]HP Renew program keretében 1 év garival, venném meg, elég jó áron. Főleg szórakozásra, böngészésre, tanulásra kellene, de azért egy kis játék lehet befigyelne. Sok helyen olvastam a Pavilion széria brutális zaj/hőkibocsátásáról, ez mennyire komoly problémája a sorozatnak? Esetleg van valami nagy, rejtett problémája, ami miatt semmiképp nem ajánlanátok ezt a gépet? Egy kis előleget már kifizettem rá, de mielőtt megveszem szeretném kikérni a nálam jártasabbak véleményét.
Előre is kösz.
-
DonCapello
tag
Váltani kéne valami jó gamer laptopra...
Hiába a 796 mega vram ezzel az integrált vacakkal, ha a left 4 deadet még minimalon is tiszta laggosan tudja csak futtatni...
Mondjuk az vicces, hogy bárhol ahol eddig olvastam, erre a laptoptípusra (HP 6730s, KU352ea#AKC) mindenhol azt írják hogy Ati Mobility videókártya van benne... Úgy tűnik csak az enyémből hagyták ki...
-
-
BluEyes
őstag
válasz
katana1116 #12941 üzenetére
Vegyél bele még 1 giga ramot. Ez a legjobb, amit tehetsz. Az a kevés memória, amit fel tudnál szabadítani a vga-tól, nem segít a W7-en.
-
mome
tag
válasz
katana1116 #12943 üzenetére
Ezt a problémádat szinte biztos nem fogja megoldani a frissítés, de nézd meg mit javítottak a frissebb biosban.
-
mome
tag
válasz
katana1116 #12941 üzenetére
Nézz bele a BIOS-ba, ha nincs ilyen opció akkor nem.
-
adam3
aktív tag
válasz
spyduck #12935 üzenetére
Igen, már az is megvolt...
DE úgynézki megvan a kékhalál okozója. Memtestet futtattam úgy hogy bentvolt az új memóriamodul is, 10-15 perc után kétszer is 80-100 hiba volt. Kivettem és ment a teszt másfél órán keresztül nulla hibával. Játék közben még nem volt időm próbálni, de igyekszem pótolni. Remélem ez volt a rossz.
Más: az integrált VGA által lefoglalható maximum memóriamennyiséget tudom valahol állítani?
-
mome
tag
válasz
katana1116 #12937 üzenetére
Az integrált VGA csípte le magának a hiányzót.
-
katana1116
csendes tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni arra vonatkozólag, hogy a HP Compaq615 laptopom az 1Gb RAM ellenére azt írja, hogy használható 765Mb.
Win7 operációs rendszer van telepítve és a 32 bites valamint a 64 bites rendszeren is ugyanezt írja. Adjatok tanácsot, hogy ezt mi okozza. Előre is köszi -
cellpeti
nagyúr
Megbízhaó,gyors,korrekt HP szervíz/szervízes telefonszámát keresem! Elég sürgős lenne!
-
adam3
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12925 üzenetére
Szóval kapcsoljam ki a hibernálást (ami most 5%-os akkuszintnél van), és hagyjam hogy addig menjen a gép amíg az akksi elektronikája ki nem kapcsolja? Valaki aztmondja épp ezt ne tegyem. Most akkor?
-
Kicker
őstag
válasz
Longeye #12864 üzenetére
Vigyázni kell rá, elvileg nem lehet baja, én anno használtam drága notebookot, ASUS M6-ost, nos most már csak dísz, porfogó, szép emlék, a designja kiváló, de bagóért lehetne eladni. Pedig Közel 250-300 K volt az akkori ára (igaz bartel üzlet volt.)
Hp 610-re visszatérve, a gyári win7-et lassúnak találoma gépen, pedig vinnie kéne mint a szél...
-
cellpeti
nagyúr
Most hogy benne van a DVD író megpróbáltam megint elindítani,most azt íta ki,hogy a másodlagos lemezekezelő hibás...
Haver azt monjda,hogy büdös az ió,ott ahol csatlakoztatni kell...de hát eddig ment,egy üres dvd meg zárlatot csinált vagy mi? -
cellpeti
nagyúr
válasz
spyduck #12927 üzenetére
Hello!
Nem! De még a csökkentett üzemmóddal se tudok belépni. El meg nem szálhatott semmi,nem? Akkor nem indulna el.
Még a DVD írót se ismeri fel,hogy esetleg újra tudnám telepíteni.De a az iró ajtaját ki kellene engednie nyitni,ha áramot kap,nem? És miért ne kapna áramot(mégse nyílik az ajtaja),mert beleraktam 1 hétig ment minden gond nélkül,attól meg nem lehetett baja,hogy beleraktam egy üres lemezt.
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Kellene egy kis segítség. Múlt héten vettem a HP 6910p-be egy dvd írót. Beletettem, nem volt semmi gond. Ma mondom írok vele egy DVD-t. Erre mikor beleraktam a DVD-t az íróba,akkor kikapcsolta a gépet. Mondom mi a fene van,mert le biztos nem merült. Megint be akarom kapcsolni, gondoltam kivezema DVD-t és már az író ajtaját se nyitotta ki.
Na jó,akkor kivettem belőle az egész írót,hátha az csinálja a galibát és vissza tettem bele a sima DVD olvasót. Ezzel se ment.
Ok,akkor kivettem ezt is,mondom elindítom nélküle. Feljött,az,hogy javítás, vagy normál indítás. Rámentem a javításra,az elmókolt vele egy darabig,de nem tudta javítani. Restart -> Windows normál indítás, próbálkozott elindulni,de aztán kék halál. Ezek után bementem a BIOS-ba és levizsgáltattam "mindent". Vagyis lefutattam a memória ellenőrzőt, a hdd ellenörzőt egyik se talált hibát.Valakinek valami ötlet?
-
A notebook akksiját nem is tudod tökig lemeríteni, csak ha kiveszed a gépből és állni hagyod néhány hetet. Ezért nem szabad kivenni. A gép működéséhez szükséges minimális energia sokkal több, mint ami az akksi 0%-os töltöttségének akár csak a közelébe is érne. Időnként le KELL meríteni addig, hogy már nem kapcsoljon be a gép. Ekkor (is) kalibrálja be magát az elektronika, hogy mi az a szint, ahol már nem tudja a gép igényeit kiszolgálni. Ha ezt elmulasztod, idővel hamarabb jelzi az alacsony töltöttséget, mint kellene. Az energiája meglenne még, de az elektronika hamarabb közbeszól.
-
válasz
Bunnycica #12918 üzenetére
Nézd meg ITT valamelyik linken.
Sokkal egyszerűbb, ha a géped PN számát (a kettőskeresztig) beütöd a Support/Drivers oldalon a keresőbe, és utána kiválasztod az oprendszert. Ki fogja dobni a találatokat.
-
spyduck
nagyúr
Nekem a 6910p-nél volt ilyen problémám. A későbbiekben kiderült, h driver hiba, újra raktam a win7-et és HP sotqpad-al feltelepítettem a driverket.
szerk: de azt hiszem nálad sotpqad nem fog segíteni.
win7 upgrade utána meg csak a szükséges legfirsebb drivereket telepítsd a HP honlapjáról. (everest segít, kiírja a nem telepített eszköz nevét.)
-
URVI
csendes tag
hali.
A közeljövőben terveztem, hogy veszek egy HP Pavilion dv6-2057ez Espresso notebookot. akinek ilyen gépe van tud valamilyen észrevételt mondani nekem, akár jó akár rossz??? Ha nem azt a gépet veszem meg akkor az Acer Aspire 5739G-874G50MN-re gondoltam. Azért érdekes, mert mindössze 10000 Ft a különbség,de a teljesítménye nem ugyan az! Légyi segítsetek! -
Bunnycica
csendes tag
Sziasztok ismét!
Sajnos még mindig nem sikerált a távirányítót működtetni a géppel...
Nincsen a HP oldalán semmiféle (vagy legalábbis én nem találok)
infrared drivert!
A távirányító jó, legalábbis az elem, mert új.
Van vkinek valami ötlete? Már órákat, napokat töltök ezzel és nem
sikerült megoldani.
(hajam az nem sok maradt!)
Köszi minden segítséget, ötletet! -
cigam
titán
memtest (minden linux-os telepítőn/live-cd rajta van, vagy azubcd-n is elérhető sok más tesztprogival 1ütt
A bolti indoklás nagyon 1xű: Mióta beraktad fagyogat. Mivel az integrált VGA a rendszermemóriából csíp le, nem biztos hogy a memtest elér arra a területre (viszont mivel dinamikusan foglal le magának területet, elképzelhető, hogy mégis megtalálja a memtest a bizonytalan cellá(ka)t)
-
vaspingvin
csendes tag
Szia!
Én most vettem egy 8540p laptopot, az általad említett Elitebook család új szériája; masszív darab, jól össze van rakva és szerintem konfigja is korrekt (Intel i5 proci, Geforce Quadro NVS 5100M videókari, DDR3, 7200rpm-es HDD, 8 cellás 73Wh akku-> 5 órás(!) üzemidő)
[HP hivatalos oldala]
Ezeknél az áraknál 50-100e Ft-tal olcsóbban is hozzá lehet jutni, csak nem akarok itt reklámot csinálni senkinek.A dolog szépséghibája, hogy ahogy megkaptam már küldethettem is vissza mivel a képernyő tetején látható kis lámpát nem lehetett visszanyomni a helyére
Tanulság, még átvételkor érdemes kipróbálni, átnézni a laptopot.Ettől függetlenül sztem ár-érték arányát tekintve az Elitebook a nyerő.
-
adam3
aktív tag
Helló!
Egy HP 6730b "boldog" tulajdonosaként a következő a problémám:
Bármilyen teljes képernyős 3D-s alkalmazásnál, legyen az egy CS 1.6, vagy póker játék, a gép kb 5 perc után kiáll kékhalállal. Oké, értem hogy az Intel GMA4500MHD nem játékhoz való, de basszus, ez a terhelés nulla
Kétféle drivert is próbáltam már (egyik a HP oldalán van, másik windows update-s, egyikkel se jó...
Ötlet? Másnak hasonló problémája van?
-
Khaal
őstag
Kinéztem egy NC6400-est magamnak, netezésre, filmnézésre használnám, akksiidő nem számít, hálózatról fog menni 90%-ban, itthon meg dokkolóval lesz külső monitorra vagy lcd-tvre rákötve.
Kérdésem az lenne érdemes-e inkább rászánni egy kicsit többet és 6910p-t venni?
Melyik fogyaszt kevesebbet, melyik halkabb, vannak-e szériahibáik, ilyen meg hasonló dolgok érdekelnének. A nagyobb teljesítmény nem számít, 720p-s videókat az NC6400-nak is simán vinnie kellene, más erőforrásigényeset meg nem tervezek.
Gondolkoztam 2510p-n is, de az 1.8"-as hdd miatt nem túl vonzó. -
Bunnycica
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy HP Pavilion dv2000 típusú laptopot.
Nem kommunikál a távirányító a laptoppal.
Van valakinek ötlete, hogy miért lehet ez?
Windows 7-et telepítettem rá.
Egyáltalán, mivel én még nem vagyok jártas az informatikában,
mi alapján kommunikál a távirányító a laptoppal (infra, bluetoot v egyé amit
én nem ismerek).
Minden segítséget előre is köszönök!!! -
h0o2a7j6
tag
Compaq géphez nincs meg a saját töltője, a gépen 18,5V 4,9A input van megadva.
Az áramerősség csak a töltés sebességét befolyásolja ugye? Vehetek hozzá kisebb amperű töltőt is?
A Hp/Compaq töltők tűje egyforma? -
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Mindenki azt mondja, hogy a notebook akksiját nem szabad tökig lemeríteni. Eddig oké, de akkor meddig használhatom? Mikor hibernáljon a gép? 2, 5 vagy 10%-nál? 10% nekem még plusz 20 percet jelent mondjuk
-
Mero75
csendes tag
Tiszteletem Mindenkinek.
Nemreg vettem egy HP pavilion 2153cl.t
Kivancsi volnek velemenyekre a geppel kapcsolatban.Olyan mindenes gep volna,marmint nalam.
Az internet hasznalattol a jatekig bezarolag.
Varom a hsz.eket.
TiborUI: meg nem sikerult atallitanom a bill. zetet.
)))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest