- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Hello!
tegnapelőtt a családbe érkezett egy új HP 4515s (AMND platform). szép és jó a gép, semmi baja nincs, kivéve egy dolgot: a ventillátor. pörög mint a barom. olyan, mintha mindig fullra terhelném, állandóan teker. nem lehet valahogyan szabályozni? vagy csak enyém hibás? kicsit zavaró, hogy állandóan asztali gép hangja van. lehet ezzel valamit kezdeni? kérem, segítsetek!
köszönöm!
Veron"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
rekid
addikt
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
azon gondolkozok, hogy a héten újraraktam a Win7et a dv5-1190eh notimra, és eszembe jutott, hogy ideje lenne BIOSt frissíteni. Néztem a HP letöltések oldalán, hogy F.21A a verziószáma a BIOSnak, vagy ez csak a telepítő program verziója?
A noti BIOSa azt írja, hogy F.0C. Megéri frissíteni? Van valamilyen ismert hiba az új BIOSban?
ha jól emléxek, akkor 6 éves körüli voltam, mikor Apa újított egy masinát. olvasni még nem tudtam, de a Prince of Persia az ment
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz SeniorTilla #12896 üzenetére
Én két meg 6 évesen max a fütykössel meg joesetben a legómmal játszottam. Hogy fejlődik a világ...
Kellemesen csalódott vagyok ha tényleg ennyire jol bírjak a ket gyereket a gépekGyáva népnek nincs hazája!
-
veterán
válasz spyduck #12895 üzenetére
Értem én, hogy a régi - Magyarországra óriási hibaszázalékkal bekerült, de külföldre nem!!! - szériákat szidod. Valahol még egyet is értek, mert tényleg volt gond a dv9000 és dv6000 gépekkel. A zd7000 és zd8000-eket szerettem, jók is voltak, mint ahogy általában a zd szériás gépek. De ez már nagyban a múlt. A most futó dv gépek 2 vagy 3 generációval túl vannak ezeken, és sokkal jobbak is. Így van ez sok üzleti modell esetében is, és egy csomó más terméknél.
A gondom annyi, hogy te a MOST vásárolni akaró és a MOSTANI modellekre célzó érdeklődőknek mondod azt, hogy a pavilionok szarok. Mindezt 2-3-4-5 éves gépekkel szerzett tapasztalatok alapján. Tehát ne tedd.
Írod a milyen notebookot vegyek topicban, hogy rémálom szerelni egy konzumer gépet. Régebben tényleg sokféle csavar volt bennük, de nemcsak a konzumerekben. Egyszerűen a gyártástechnológia nem volt még ilyen fejlett. A mostaniakban 2, azaz kettő féle csavar van, ezekkel van megoldva minden. A pattintós műanyag burkolat pedig, ha szakértő kezekben kerül szét- és összeszerelésre, nem szenved sérülést. Persze szét lehet szedni úgy is, hogy károsodjon. Ezért szoktam mindenkinek azt javasolni, hogy keressen fel szakembert, ha nincs benne gyakorlata, és pl. újra szeretné pasztázni a CPU-t, GPU-t.
Amiket megcáfolnék:
- laza zsanérok (régebbieknél fordult elő, ugyanúgy az üzleti kategóriában is, régebben sok évig foglalkoztam velük én is), ma már nem tapasztalom, itt is fejlődött a technika
- karcolódó, kopó lakkozott felület: nem kopik, pont a lakkozás miatt. Karcolódásra ugyanannyira hajlamos, mint bármelyik notebook. Itt nagymértékben a felhasználó igényességétől függ, hogy fog kinézni a gépe fél év múlva! Ilyen szempontból jók a fehér gépek, azokon nem látszik meg semmi (ujjlenyomat, karcok).
- fényes TFT egyéni dolog, van, akinek ez tetszik, van, akinek a matt. Ez egyáltalán nem hátrány, inkább különbség. Business vonalon is sok a fényes kijelzős gép.
- nagyon kell rá vigyázni...hmm nem tudom, vannak-e gyermekeid. Nekem két fiam van, egy két- és egy hatéves. Évek óta aktív notebook-felhasználók, többnyire az anyjuk fehér dv3-asát, vagy az én Sárkányomat nyüstölik. Ez aztán az igénybevétel! Hapci, kajamaradék, ujjal kijelző-nyomkodás, lekváros kezek, stb-stb, sorolhatnám. Nagyobbik fiam órákat szokott Generals-ozni a gépemmel. Akinek van gyereke és közel engedi a géphez (úgyis odajön és ő is akarja), az tudja, miről beszélek. Ennek ellenére mindkét gép makulátlan állapotban van, néha le kell törölgetni. Szóval NEM KELL RÁ NAGYON VIGYÁZNI, jól bírják a strapát.
Személy szerint nekem nem kellene egyik business vagy elitebook sem, ahogy említettem is már. Túl unalmasak, és szegényes képük van, a hangjukról nem is beszélve. Bármikor odatehetnéd a gépedet egy Pavilion mellé, aki ilyet akar, nem hiszem, hogy rá tudnád beszélni egy 85xx-re. Nem is kell, aki businesst akar vegyen azt, aki meg paviliont, vegyen azt. Mindenkinek nagyon-nagyon másak az igényei.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #12894 üzenetére
A Pavilion DV5 meg olyan hangos és tüzes
Mert szerinted nem az?A vevőim visszajelzéseiben is látni lehet, hogy elégedettek a gépekkel, ami főleg azért van, mert jó gépek.
Az én Pavilionokkal szemben ellenszenvem a DV6000 és DV7000 notebookokra terjedt ki legfőképpen. Azok elég nagy mennyiségben hibásodtak meg, sajnos birtokoltam is belőle. Ez után jött a már az mo.-n is forgalmazott DV5. Ez még talán jobb is de akármit is mondasz egy vulkán. A DV6 meg már számomra is egy elfogadható gép, legalább is a hűtés szempontjából.Az is biztos, h a Pavilion azért népszerű mert:
-gyönyörű
-HP
-Árához képest jól felszerelt hardverügyilegAmit már sokszor elmondtam:
-fényes TFT
-laza zsanérok
-gyönge a tft-t tartó keret
-lakkos külső (könnyen karcolódik, maszatolódik, kopik)
-tükör touchpad
Még a DV6-nál is egy számomra zavaró tényező. Azok az emberek biztos elégedettek vele akiknek nincs viszonyítási alapja és pedig ilyen sok van. Ha oda adnék az egyik vevődnek egy 8510w-t vagy egy 8530w-t vagy bármiféle ehhez hasonló üzleti gépet valószínűleg nem kéne neki többet Pavilion.Nagyon kell rá vigyázni és a notebook pont azért notebook mert hordozni kell, sztem erre egy Pavilion nem éppen alkalmas. Akinek otthonra kell egy notebook, hogy lerakja egy üvegasztalra lehet, h jó választás de, hogy hordozd, utazzál vele....nem éppen!
Azt viszont SAJNÁLOM, hogy ennyire elfogult vagyok de amire én használom egy Pavilion tökéletesen alkalmatlan. Azt tudom is magamról, hogy valamilyen szinten rá akarom erőltetni másokra az én igényeimet, viszont azzal nem veszt semmit.
-
veterán
válasz spyduck #12890 üzenetére
Nem sérti az üzleti érdekeimet, nem hiszem, hogy a beírásaid alapján számottevő Pavilion vásárló átállna üzleti modellre. Aki ezeket a kijelentéseidet komolyan elhiszi, amiket írsz (pl. "a Pavilionok szarok", "A Pavilion DV5 meg olyan hangos és tüzes, h említésre sem méltó", stb), az elve nem konzumer modellt akar venni, és max. önigazolást lát bennük a döntésének helyességéről. A vevőim visszajelzéseiben is látni lehet, hogy elégedettek a gépekkel, ami főleg azért van, mert jó gépek. A HP-nál nem a Te elképzeléseid szerint gyártják a gépeket, szerencsére.
Az zavar, hogy sokszor valótlan dolgokat állítasz a Pavilion gépekről, amivel pont Te próbálsz megvezetni másokat. Mondj egy dolgot, amit én a Pavilionokról állítottam (és szerinted megpróbáltam vele másokat megvezetni), és nem igaz. Indítsunk itt erről egy vitát, ha akarod, állok elébe.
Ne mondj rólam hazugságokat, először inkább gondolkodj el azon, hogy te miket beszélsz. Azzal, hogy folyamatosan leszarozod a HP Pavilion modelljeit, a felhasználók többségének - akiknek ilyen van és elégedettek vele - szemében csak egy hazudozó fanatikus vagy.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Omni
aktív tag
Erre senki semmit?
Vettem egy 2006 márciusi NC6220-ast, kora ellenére nagyon szép állapotban van (olyan mint az új), mindössze 330 üzemórát ment 4 év alatt. Ez azért nem sok Alapvetően elégedett is vagyok a géppel de:
1, a winchester hangja(seek) behallatszik a beépített mikrofonba. Ilyen jelenség az X31-es Thinkpaden nem volt...
2, a hűtése nincs finoman szabályozva. Ha a CPU eléri az 53 fokot, felpörög max-ra a ventillátor. Ez kb. olyan hangos mintha a szomszéd szobában porszívóznának. Ilyen se volt az IBM-en...
Abban bízom, hogy egy BIOS frissítés orvosolná a problémákat (legalább a hűtést). De még egy nyamvadt BIOS sincs a HP oldalán. Ezt nem is értem, hogy képzelik?
-
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #12888 üzenetére
nem akarom itt reklámozni magam.
ááááááá...sosem!Lassan kezdem magam óvodában érezni itt, mert ezt minden alkalommal el kell mondanom.
Sztem az egyetlen problémád az, h engem nem tudsz megvezetni! Szerinted én még sosem adtam el Pavilion-t? Sosem használtam? Nagyon jól tudom mi az előnye és hátránya amit hangoztatok is ami gondolom sérti az üzleti érdekeidet. -
rekid
addikt
válasz SeniorTilla #12887 üzenetére
Envy nekem annyira Apple hasonmásnak tűnik képek alapján. Egyébként fém vagy műanyagházas?
Gyáva népnek nincs hazája!
-
veterán
válasz rudeee #12885 üzenetére
Többféle renew gép létezik, tehát nem szabad általánosítani. Vannak annyira újak is, hogy még az eredeti doboz sem volt felbontva.
Ha megnézel egyet, úgyis látni fogod, új-e vagy használt. Azt javaslom, mindenképpen nézd meg, mielőtt döntesz, és tájékozódj az árban benne foglalt tartozékokról is. Ha többet akarsz tudni, keress meg privátban, nem akarom itt reklámozni magam.
-
veterán
válasz spyduck #12883 üzenetére
Nem mondtam, hogy Messiás, nem is mondanék ilyet soha. A tapasztalatomat írtam le, ezek tények és nem parasztvakítás. Nem tudom, mi a francért vagy ilyen agresszív, ha egy elitebook szóba kerül. Nem azt mondtam, hogy rossz gép, hanem azt, hogy nem kellene, mert nem tetszik a képe, és az egész gép sem. Nyugodtan hasonlíthatunk elitebookot dv6-oshoz, hiszen ez itt a megfelelő topic erre. Én tapasztalt vagyok a konzumerben, te meg az elitebookban, írjunk hát véleményt arról, ne a másik tábort szidjuk. Lassan kezdem magam óvodában érezni itt, mert ezt minden alkalommal el kell mondanom. Túlléphetnél már rajta.
Az Envy burkolata normál használatnál nem meleg, csak ha meghajtod a gépet. Nekem személy szerint kényelmesebb a lakkozott műanyag burkolaton támasztani a kezem, mint bármilyen fémen, mert puhább és kényelmesebb.
-
rudeee
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem szerintem nagyon sokszor fel lett már téve, de remélem azért röviden meg tudjátok nekem válaszolni.
A HP értékesít renew laptopokat is 1 év garanciával. Ezeket a gépeket érdemes-e megvásárolni vagy inkább teljesen új modellt célszerű venni?
Tudomásom szerint a renew egy használt de javított/újracsomagolt termék amit a HP újraértékesít kedvezőbb árral. Lehet tudni arról valamit, hogy ezek a gépek mennyire használtak? - Gondolok itt az akkumulátor élettartamára illetve a merevlemez működési idejére, ventilátorok elhasználódására, stb.?
Külsőleg látszik-e valami ezeken a gépeken, vagy esetleg új házat is kapnak mikor a HP újra kiadja őket?
Egy ideje kiestem a laptopokkal kapcsolatos eseményekből, ezért kérném a segítségeteket.
Köszönöm a válaszokat! -
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #12881 üzenetére
mivel fémből van, jobban felveszi a gép hőjét, tehát érzésre melegebb, mint pl. egy dv6-os vagy dv7-es.
Nálam volt 8530p \ w valamint Pavilion DV5 \ DV6. Ebből kifolyólag megcáfolnálak!!!!Elárulom neked, h az EliteBook kéztámasza még izzasztó játék után is hideg! Ha akarod fogadok veled akár pénzben is. Sokszor utáltam is, h 12 órája megy a gép mivel töltök és mikor leülök netezni kellemetlen a hideg palmrest.
A Pavilion DV5 meg olyan hangos és tüzes, h említésre sem méltó. Tudom te nem beszéltél róla de én azért megemlítem
A DV6 viszont már elég sok pozitívummal bír, nem rossz a hűtése de sztem egy EliteBook-hoz ne hasonlítsuk mert az csak parasztvakítás volna.A DV6 szép, viszonylag olcsó és jó de azért nem egy messiás.
-
Scyber
csendes tag
inkább asztali pc
A legszebbdolog a GÉP!
-
veterán
válasz Ati007 #12879 üzenetére
Jó lenne, ha elküldenéd a gép pontos típusát, mert elég nagyok lehetnek a különbségek.
Az enyém Corei7-es, ATI HD4830-cal, szóval elég nagy teljesítményű gép. Két ventilátora van, mint a nagy Sárkánynak is, tehát elég intelligens a hűtése. Általános szabály, hogy minél nagyobb egy gép, annál halkabb a hűtése. Ez igaz itt is, tehát ne várj csodát, 100%-on az én konfigomnak szüksége van a levegőre. Általános használat közben viszont halk, alig van hangja. A 3DMark 100%-os terhelése mellett is csak a második menetben, azaz kb. 8-10 perc után kapcsoltak fel a ventilátorok annyira, hogy már rendesen hallani lehetett. Az i5-ös biztos halkabb, hiszen kisebb a teljesítménye.
Személy szerint én a Sárkány leváltására hoztam, de most is kiderült, hogy a HDX20-astól nem létezik jobb és erősebb laptop, hiába régi technológia. Tehát a Sárkány marad, az Envy megy. Ezt többek között a 3DMark döntötte el. Amúgy nagyon dögös és csinos az Envy, és le a kalappal a hozzá adott 2 akkumulátor előtt, amivel akár 7 órát is képes menni. De nekem nem erre van szükségem, én a szobában az asztalon használom a gépet 99%-ban. A burkolat és a design nagyon el van találva. Ha jellemezni kellene, akkor azt tudnám mondani, hogy ezt a gépet szeretni fogják a Business és a Pavilion rajongók is, a HP megpróbálta ötvözni benne mindkét tábor igényeit (illetve azt, amit a felhasználók az igényeiknek hisznek). Az egész gép nagyon strapabírónak és karcolásállónak tűnik, eleve a mintás felületen nem látszik meg semmi. A fém háznak van viszont két hátránya, (amit a business rajongók úgysem fognak bevallani. mármint akinek fémházas gépe van). A sarkán nem olyan kényelmes megtámasztani a csuklódat, mit a műanyagon, és mivel fémből van, jobban felveszi a gép hőjét, tehát érzésre melegebb, mint pl. egy dv6-os vagy dv7-es.
A kijelzőtől nem vagyok elájulva, de mondom, nálam a Sárkány miatt elég magas a mérce (EliteBook 8730w kijelzőjének a képétől pl. majdnem sírva fakadtam, olyan gáz volt).
Egy dolog biztos: az Envy széria nagyon rétegmodellnek szánt gép, és az is marad szerintem, főleg az ára miatt.
[ Szerkesztve ]
-
kozyadam
tag
válasz lennon 1 #12877 üzenetére
a másik linket el tudnád küldeni?
megpróbálom összehozni dv5-1190eh alatt, hogy csöndesebb legyen
a videókályha most alapjáraton, semmi játék meg Flash 53 fokot mutat. kb meddig melegedne fel, ha ezt a DSDTt piszkálnám? és mennyi az ami már egészségtelen a masinának?
[ Szerkesztve ]
-
Ati007
őstag
válasz SeniorTilla #12874 üzenetére
Ilyet néztem ki magamnak corei5 procival, fullhd kijelzővel. Érdekelne menyire hangos a hűtése, a kijelző minősége, menyire melegszik?
-
senior tag
Helló! A Pavilion dv6-on 3 jack csati van ugye.
Használható ez 5.1-es kimenetként? Sok gépen mostanában csak 2 jack-et látok. Minek akkor a 6 vagy 8 csatornás integrált kari? HDMInek?Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
lennon 1
csendes tag
Sziasztok.
Egykis segítség azoknak akiknek állandóan megy a ventillátor.
Mivel rengeteg ilyen kérdést láttam, de választ nagyon nem. Én is ilyen gondban voltam, de szerencse sikerült orvosolni. Ime a cím amit találtam, és tökéletesen bevált.
Csak az állandó pörgést vette le, amikor a hőfok feljebb kúszott, a megfelelő értéknél azonnal bekapcsol, és nagy igénybevételnél jobban pörög. (ahogy kell). De alapba, amikor a gépet nem használod másra csak pl. netezésre nem is indul el. Hacsak nem melegszik fel az első szintig.
http://notebookequus.blogspot.com/Mindenkinek sok szerencsét hozzá.
Ha kell van még egy magyarázó cím is, de ez egyértelműbb. A másik ha kell belinkelem.
Abban értékek is megvannak adva.
Szép napot minden Hp tulajdonosnak. -
spyduck
nagyúr
válasz I-S-T-I #12871 üzenetére
Ezzel a 8440p konra 1600x900-al megleptél, nem tudtam róla Amúgy meg túl szép volna ha igaz lenne, h a 40-es Elitebook széria tökéletes. Igaz a tesztek ezt mondják de én már nem hiszek semmiben. Az biztos, h én is veszek egy 8540p-t ősszel de ki tudja megszívom-e vele.
-
Longeye
tag
Hali!
Félreértettél, tudom mit vettem, mert előtte megtapiztam boltban.
Teljesen elégedett vagyok vele, látom ugyan a különbséget az anyaghasználatban, de mindazt tudja, amire nekem szükségem van. Azért ezek a gépek is HPC gépek, össze vannak ezek rakva rendesen.
Nekem nem ér plusz 100-150K-t a fémborítás, vagy a magnéziumötvözet ház. Gyakorlatilag semmi előnyét nem tapasztaltam./* Egy lelkes kontár */
-
veterán
-
Omni
aktív tag
sziasztok!
Hp nc6220-hoz hol lelhető fel a legújabb bios? Itt néztem, de nincs.
-
Ati007
őstag
van itt valakinek tapasztalata ENVY-kel kapcsolatban?
-
I-S-T-I
tag
válasz spyduck #12856 üzenetére
Én is épp laptop vásárlás előtt állok, és elég sokat olvasgatok ezekről a gépekről és azt olvastam (logouton is) hogy a Latitude E6400 asnál a hangszóró borító rácsról könnyen lepattog a festék, így elégé csúgya...
a T410 esnél pedig nincs már az LCD magnézium keretben....
HP 8440p pedig kapható 1600 x 900 as felbontású kijelzővel ([link])
eddig nálam a 8440p olcsóbb változata áll nyerésre igaz annyiért disztkrét VGA-s T410 est kapnék de a keret miatt inkább a HP
[ Szerkesztve ]
-| i7-9700K + RTX 2080 AORUS |- -| Samsung S20 FE 4G |- -| Sabbat E12 Ultra |-
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Egy nx6310 akarok belső bluetooth modult tenni. Az nx6000 és az nc6000 szériába ugyanolyan bluetooth modulokat raktak? Pontosan hol a helye?
-
Cinema
csendes tag
sorry. most látom hogy rossz topikba írtam
-
Cinema
csendes tag
Hali
Laptop vásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni.
Nem tudom kinek van tapasztalata de mennyivel jobb az asus k52jr a k52fnél. Mert tudom hogy az f-ben csak integrált kártya van de hogy az mire elég?
a cél hd filmek nézése, kisebb játékok megnyitása (football manager, grid) windows 7en. -
Longeye
tag
válasz Kicker #12858 üzenetére
Hali!
Én is most újítottam egy ilyen masinériára. Előtte 3 évig nyúztam egy nx6110-est. Ha jól tudom ugyanaz a kategória elvileg, de szerintem óriási a kettő között a különbség.
Az nx6110-es sokkal strapabíróbbnak tűnik, jobb minőségű anyagokból összeállítva. A 610-esre azt hiszem sokkal jobban kell majd odafigyelnem.
Ami a belbecset illeti, az viszont nem rossz.
A touchpad billentyűzete szerintem minden HP-nek ilyen, legalább is én még nem láttam másformát. Nem a tipikus mikrokapcsolós gombok, hanem kicsit olyan mintha lötyögne, mert nyomáskor billen. Ezt meg kell szokni...
Egyébként szerintem egy puritán, egyszerű gép, semmi csicsa és csilli villi, teszi a dolgát és kész.
Egyébként én filmvágásra is használom, úgyhogy a merevlemezt kapásból upgradeltem benne 500Gb-ra.
Eredetileg én is egy nagyobb modellben törtem a fejem, de sajnáltam rá kidobni megint 250K-t. Ennyiért vettem anno az nx6110-est és most ér vagy 50.000-et. A 610-est meg 111000-ért vettem és 3 év múlva szintén 50k-ért fogom tudni eladni.
Legalább is remélem (majd vigyázok rá nagyon )/* Egy lelkes kontár */
-
lennon 1
csendes tag
Sziasztok
Van egy Dv6155 készülékem, nagyon megvagyok vele elégedve, csak előjött egy kis gond. Feltelepítettem a windows7-et (már egy hete) és ma mikor használtam a gépet nem találta a beépített kamerát. (Érdekes tegnap még használtam)
A drivereket próbáltam telepíteni, de semmi. Az eszközkezelőben se látja. Sehol.
Már gondoltam szétszedem, de előtte megkérdezem itt.
A másik kis kérdés, ma felraktam rá az új biost, és azóta megy a ventillátorom. Nem hangosan, de megy. Eddig legalább néha leállt. (Sajna nem tudom melyik volt rajta. Nem figyeltem meg)
Ha valaki válaszol megköszönöm. -
V.max
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy HP Pavilion DV6 1200SH-m.
Ehhez valaki tudna adni régebbi biost?
F.14 lenne jó, vagy annál újabb.
Most F.17 van, de a hangot eléggé .... eltolta . -
jorge0220
csendes tag
Köszi szépen
-
jorge0220
csendes tag
Sziasztok!
Van a barátnőmnek egy nx6125-öse,és most elvileg összeszedett valami game vírust.ez még nem is olyan nagy gond lenne,csak ha telepíteni akarja a windows-t folyton kikapcsol.Ez mitől lehet?
-
Kicker
őstag
hp compaq 610 (320 gb HDD? 2 gb ram) gép került a kezeim közé, windows 7 van rá telepítve, gyári, első indításnál telepítette magát teljesen, viszont úgy gondolom, hogy pár felesleges dolgot is felrakott.
Pl online office 60 napos verzió, norton online backup, amiket törölnék.
illetve HP programok, HP advisor, HP setup, HP user guides, HP Support Assistant amik nem tudom, hogy micsodák, kellenek ezek mind?
Illetve telepítő lemez nincs a géphez, hogyan tudok a jelenlegi még mondjuk szűz állapotról egy lemezt csinálni, ha esetleg bármi történne a géppel?
A véleményetek a gépről is érdekelne, én azt vettem észre, hogy a touchpad gombjai nagyon gagyi hatásúak.
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
ladik
csendes tag
válasz spyduck #12856 üzenetére
Köszi a választ.
Megbízhatóság szempontjából igazából meghibásodási rátára gondoltam (ahogy olvastam elég változatos alkatrészekből pakolják össze a HP-ket, ami általában nem jó). Nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán publikus adat ezzel kapcsolatban (természetesen csak a korábbi modellekre vonatkozóan). Az összeszerelést viszonylag sok helyen kitárgyalják - nagyon helyesen -, viszont a szervíztapasztalatokat nem reklámozzák (nyilván ilyen információ kevesebb embernek van birtokában). Illetve annyit igen a felhasználói szempontból, hogy a Lenovo szervíz nagyon kultúráltan működik.Én is a 8440p felé hajlok egyébként (bár ua. a beltartalom jóval drágább a konkurenseknél), de megvárom még az új Dell piacra kerülését is. Az a baj, hogy nem találkoztam még élőben egy HP üzleti szériás géppel sem, míg IBM-el többel is, ami viszont elég meggyőző volt. Akinek meg HP-je volt, az pedig szidta. Egyik cégnél volt több is, de nem üzleti szériás. Lecserélték őket Dell-ekre (vostro), azokkal teljesen meg vannak elégedve.
Még van rá pár hetem (talán 1-2 hónapom is) hogy eldöntsem, remélem addig letisztul az új processzorokkal szerelt gépek helyzete.Árcsökkentésre gondolom nem nagyon lehet számítani ebben a kategóriában...
-
spyduck
nagyúr
Az a furcsa jószág elírás. A 8440p-ből VGA-t tekintve lesz integrált és egy quadro nvs3100 valamint a képarány nem 16:10 hanem 16:9 és a kijlező is csak 1366x768-as. Ha nagyobb felbontású kijlezőt akarsz akkor én azt úgy tudom, h csak a 8440w-ben érheted el 1600x900-ban.
Másik kérdésem az lenne, hogy lehet kapcsolni a grafikus magok közt a HP notikban?
Nem!Megbízhatóságban van bármiféle különbség a fenn említett cuccok között?
T400-hullámzik a bill és recseg a palmrest
T410-u.a.6930p-zármechanika nem egy életbiztosítás
8440p-tesztek alapján elvileg nincs hiba semmiben. ha minden igaz tökéletesre sikeredett.6400-minden ok vele
6410-nem ismerem -
ladik
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben venni szeretnék egy üzleti szériás notebookot. Lenovo T410(T400) és HP8440p(6930p) vacillálok (esetleg Dell 6400/6410). Miközben nézegetem őket találtam egy furcsa jószágot: [link]
Ennek mi értelme lehet? Az i5 magban lévő grafikához képest a 3450 nem előrelépés, ha jól olvastam.
Másik kérdésem az lenne, hogy lehet kapcsolni a grafikus magok közt a HP notikban? (T410-ben probléma van vele)
Megbízhatóságban van bármiféle különbség a fenn említett cuccok között?
-
veterán
válasz #95590400 #12844 üzenetére
Majd ha leejted az első mobilvinyódat, megtudod.
A gépben lévő HDD nem sérül és nem esik le olyan könnyen, és sokkal kényelmesebb is.
-
-
-
Reep81
csendes tag
Sziasztok!
Na végre feltettem a gépemre a Win 7 x64-et, viszont erre a rendszerre sehol nem találok office-t. Tudnátok ebben segíteni, hogy honnét tudok letölteni?!
Köszi -
cellpeti
nagyúr
Nem tudja valaki,ha magam teszek bele a notiba egy új dvd írót,akkor elveszik a garancia?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Matthewsz
aktív tag
válasz SeniorTilla #12821 üzenetére
Sajnos túl érzékeny néha a cucc, pl. egy hdmi csatlakozástól egyből beparált és elküldte a sarokba a fejeket...
-
rekid
addikt
válasz #95590400 #12843 üzenetére
1. Nyugodtan visszaveheted a hangod ugy hiszem emberi vitaban is meglhet ezt beszelni.
2. Az hogy ki és miért vesz laptopot az had legyen a sajat dolga a sajat indokaival, a sajat keretével. De hidd el ismerek olyat nem is egy embert aki nyugodtan megvehetne több százezres laptopot és egy 120ezresset használ miert? Mert erre van igénye és elégedett vele, pontosan nemérdekli hogy mennyivel gyorsabban tolt be az os, és 24 webalkalmazás mennyivel gyorsabban fut. Annyit lat hogy annak negyed akkora a kapacitása es drágább. Es nemérdekli a többi.
3. Igen használtam ssd-t igaz nem napi szinten. Mondtam elismerem h gyorsabb de egy átlag felhasznalonak tokeletesen mindegy és ár/ertek aranyban jobban jar egy 7200es hddvel.
4. Adott egy uj technológia amitől felpörögnek az emberek ennek a technológiának pedig van hátránya nem is kicsi. Meg egyszer mondom majd ha 4 -5 ev utan is ugyan ugy megy gond nelkul az ssd-d igerem elismerem h közeptavon jok es igazat adok. Addig meddő vita.Jah igen SEnior TIllanak adott valaszod: Mi lehet fontos?
Annak ellenere irom a kovetkezoket hogy egy kozepes vinyo a laptopba es egy kulso vinyo mentesnek hive vagyok:
A laptop azert laptop hogy vigye az ember magaval és csak azt.Van aki nagyfelbontasu kepekkel (pl tervrajzokkal rohangal naponta két esetleg több építkezés közt ott hamar kicsi lehet a 64giga. De ez csak egy kiszedett pelda.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SeniorTilla #12842 üzenetére
hadd kérdezzem már meg, mi olyan fontos a sok gigában, h csak a notin lehet őrizgetni? vesz egy az ember egy hdd keretet, pl. a régi vinyójához, oszt kész. hordja, viszi, ha kell rádugja. esetleg utazás előtt rápakol valamit a notira.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
visszakérdezek újfent, használtál ssd-t? ha nem, akkor továbbra sem értem, miért osztod 2 marokkal róla az észt, használhatóság terén, illetve, h mennyire éri meg. nekem megérte. meg úgy többeknek is. egész szép kis piaca van.
pedig böngésző-pdf-office-ocr terén kívül semmire sem használom a notit.
azt gondolom az meg, aki részletre vesz egy notebook-ot, amire túlképp nincs szüksége és kifizetni sem tudja, ahelyett h megelégedne fele árú desktoppal, amire pénze is van, hadd ne legyen már viszonyítási pont.
ezen logika mentén a részletre vett plazma hd tévéhez túlképp felesleges a drága hd előfizetés, hiszen minőségi javulás úgy sincs az sd-hez képest.
megjegyezném, nincs hd tévém. nem is tervezem. tv előfizetésem sincs.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szerintem - ez magánvélemény - az SSD akkor lehet alternatíva, ha a gépben 2 merevlemez-hely van. Ekkor mehet a kis tárkapacitású SSD-re a rendszer és egyéb munkafájlok, de adattárolásra még mindig ott van a 2nd HDD. A mai elérhető - ésszel is elérhető - árú SSD-k tárkapacitása annyira kicsi, hogy nem elég egy notesz használatához. Szerintem.
-
rekid
addikt
válasz #95590400 #12839 üzenetére
"az átlagfelhasználás azt jelentené, h az ember kb. annyit csinál, h megnyitja a böngészőt és kész." maximum meg szöveget szerkeszt.
Nem mindenki geek.
Csak olvass vissza a Milyen laptopot vegyek topicban az emberek 90%-a aki 100- 120e ft környékén milyen és mire való laptopot keres, és azt hiszem meg is cafoltam a mindenaron ssd teoriadat. Kicsit elvagy szállva ettol a dologtól. (Nem szemelyeskedesnek es bantasnak szanom.) Az emberek nagyresze orul ha kinyogi a hitelre megvett 110ftos laptopot nem meg +30ezer lő bele ssd-t hogy a vindóz fel percel hamarabb felalljon..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
milliószor olvastam ezt a bullshitet azok billjéből, akik anélkül írtak az ssd-ről, h valaha is próbálták volna. azt hiszem lassan túl lehet lépni azon, h az átlagfelhasználás azt jelentené, h az ember kb. annyit csinál, h megnyitja a böngészőt és kész.
értem én, h savanyú a szőlő, de ha egyszer az ember túllép a bűvös gb/ft szemléleten... mellesleg 30-40 gb környékén is lehet már teljesen jó és szerintem elérhető árú ssd-ket kapni (annyi mint egy 1 vagy 1.5 terás vinyó. az átlagjúzernek van szüksége vajon ekkora tárkapacitásra? átlagjúzernek szüksége van 4 giga ramra?). a fórumokat olvasgatva, aki valami normálisabb ssd-re váltott, valahogy nem sírta vissza a hdd-t.
hagyjuk már ezt az átlagjúzerkedést. bárki, aki leül egy ssd-s rendszer elé, kapásból érzi, h ez azért más. gördülékenyebb, nem szarozik, nem kirnyeg, nem kell várni semmire. a hurcolószós notimban most épp egy 5 év körüli noti hdd van. sokszor legszívesebben kivágnám az ablakon. erősen gondolkodom abba is egy ssd-n-[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
Hali!
Milyen videókártya-vezérlőt rakjak fel? Az AMD oldalán van egy sima driver, meg egy ATI CCC is. Melyik mire való?
-
kozyadam
tag
válasz Reep81 #12835 üzenetére
én 1190eh-t nyüstölök, tavaly április-május óta. a kezdetektől Win7 volt rajta, a Win7 beta ideje alatt megtartottam a recovery partíciót, de a végleges megjelenésekor töröltem. eddgi minden nagyszerűen megy (leszámítva most az utóbbi héten 1 kis vinyó rendetlenkedést). Szerintem, mivel még megvan a visszaállító partíciód, ments le mindent a Vistáról és szüntesd meg úgy ahogy van. mennie kell annak a telepítésnek, az fix
-
rekid
addikt
válasz #95590400 #12826 üzenetére
Valóban 5400eshez kepést gyorsaságban erezhetőbb különbség van nem vitatom.
DE Nem egy laptop van a környezetemben amiben több mint 5 éves vinyok vannak.
Átlag felhasználó pont lesz@rja hogy 35-vagy 45-vagy 55 másodperc alatt bootol a win,
Csöndesség? Hát az átlag userek szinten nem a vinyo hangjat figyelik mely ne adj isten egy dedikált vga mellett nem hinnem hogy sokat nyomna a latba. (Plane ha azt meg nappaliban is hasznalja 2 gyerek vagy zene mellett)
Plusz ugye sdd-t kimelni is kell cellák újraírhatoságának korlátozottsága miatt amit ugye win7 -tol tudnak "jol" microsofték. (Bar ebben nem vagyok teljesen biztos javitsatok ha nem igy van)
Végeredményképp azt akarom leszűrni hogy a home userek nagy részének totálisan mindegy. Jah nem, a gyúm3 gyorsabban tölti be a pályát bár nem hiszem h ezert a sok szülő mondjuk 15 ezerrel többet adna.
Természetesen vannak környezetek ahol jol johet nem vitatom de nem az atlag felhasználóknál addig mig egy árban nem lesz a hagyományosokkal.
Az elromlásos dologra terjunk vissza 3 ev mulva.
Mielőtt lebullshitezel kicsit olvasd el alaposabban mit irok.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Reep81
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Van egy Pavilon dv5 eh1180-as laptopom. Tavaly vettem, vista prémiummal. Fel akartam rá telepíteni az xp-t, telepítő cd be is boot-tólt, telepítő fileokat rátette a gépre, majd újraindult és vége. A hp cool center, nem tudott segíteni, azt mondták ezt a gépet vistára fejlesztették és xp nem fut rajta. Bár furcsálltam, de recovery diskel vista vissza, akkor marad. Azt hozzá kell tennem, hogy életemben már jó pár rendszert telepítettem, de ilyen problémával még nem találkoztam. Szerintetek mi volt a gond?
Most fel akartam rá telepíteni a win7-est 64-bittel. Mivel jelenleg a vista 32-bites így arra nem tudom frissíteni. Vinyót ketté vettem, gondoltam egyiken a vista másikon a win7-es rendszer lesz. Win7-telepítő dvd meghajtóba, majd bootolás, minek az eredménye, hogy nem fogadja el rendszerlemezként. Más gépeken pedig megy. Mi lehet a baj?
A vistám az eredeti oem-es verzió. Ez lehet gond? Mert olvastam, hogy ilyenkor az alaplappal vacakol valamit.
Please help!
Köszi -
veterán
válasz CheeseE #12832 üzenetére
Isten ments, hogy XP-re visszaálj! Egyébként sem nagyon lehet, driverek és egyéb dolgok miatt, legjobb tudomásom szerint.
Logot nem lehet kikapcsolni.
A többire én is kíváncsi vagyok
-
veterán
válasz spyduck #12825 üzenetére
Nem volt még sok nálam, de ami volt, meglepődtem, milyen gyors. Csak úgy a windows működése döbbentett meg, mert érezhetően gyorsabb volt minden, mint a többi gépen. Melegedésre nincs tapasztalatom, nem figyeltem, nem mértem értékeket még.
-
CheeseE
tag
Sziasztok!
Ujdonsült tulaja vagyok egy pavilion dv6-1350sl gépnek Egyenlőre nagyon megvagyok vele elégedve, de van pár dolog ami érdekel...
XP-hez lehet találni drivereket? Ez a win7 nem győzött meg.
A világító HP logot kilehet kapcsolni móködés közben?
a független fejhallgató kimenetet belehet úgy állítani, hogy, a két csatlakoztatott fejhallgatón két különböző dolog szóljon?(eddig csak ugy sikerült beállítani, hogy a hangszórókon szól az egyik, a két fejhallgatón a másik)
Támogatja a VGA-ból s-video átalakítást?Köszi a válaszokat!
Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)
-
törölt tag
válasz Magnum_ #12829 üzenetére
egy ilyet vettem pár hónapja:
[link]
de láttam valamerre 80 gigás intelt is 50k környékén. meg aprón 128 gigás samsungot, szintén ennyi körül.
én 16 gigás sd kártyában gondolkodtam, h legyen pár giga multimédia is a laposon, de végül is nincs rá szükségem. lett egy olcsó használt ibm hurcolós ütős-verős notinak. itthon meg van home server, meg van külső 2,5"-os usb-s vinyó is háttértárnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Magnum_ #12827 üzenetére
a legteljesebb mértékig. amúgy eléldegéltem volna a 7200as notivinyón is, csak zavart a hangja. 64 gb nekem bőven elég. cserében 20 mp alatt butul a vindóz, a firefox pár mp (van 12 addon, előzményt, kukit soha nem törlök, gyakran 8-10 tabbal csukom le, és az előző munkamenettel indul.
ráadásnak ez egy olcsó kingston, asszem a 425. 4k-ban szinte minden nevesebb vezérlővel szerelt megveri.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
röviden és tömören: bullshit. pláne, ha egy 5400-as notvinyóról van szó.
egyrészt: egyelőre semmivel sem nagyobb a meghibásodási statisztika, másrészt emelje fel a kezét az, aki 4-5 éves vinyóról gépelget éppen.
harmadrészt meg a gyak nulla elérési idők, a 4k-ban 10x-20x-os sebességek, már megbocsáss, de lófaszt nem hoznak észrevehető gyorsulást a mindennapi életben. nekem legalábbis hoztak, kínszenvedés néha visszaülni hdd elé. pedig előtte is egy 7200-as volt a notiban, az asztaliban meg egy raptor van. arról nem is beszélve, h nincs kirnyegés, seek. -
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #12824 üzenetére
Ezek az Athlon II Mxxx-es procik milyenek? Melegedés, teljesítmény.
-
veterán
Ha megengeditek, szeretnék indítani egy kicsit rendhagyó szavazást:
Melyik lehet az erősebb konfig 3D-ben:
1, HP Pavilion dv6-2030ev - i7-720QM CPU, 4GB DDR3 RAM, GeForce GT230M 1GB DDR3 VGA
2, a jó öreg Sárkány (3 éves széria, HDX 20-as) - T9300 CPU, 4GB DDR2 RAM, GeForce 8800GTS 512MB DDR3
Előrebocsájtom, hogy nincs nagy különbség, de azért van.
-
veterán
Hát igen, kicsit én is tartok az élettartamtól. Bár az SSD nem adattárolásra való az ára és kapacitásának korlátai miatt, de egy rövid távú adatvesztés is okozhat akkora károkat, hogy ne érje meg kísérletezni.
Gondolom ezért nem terjedtek el még, és talán nem is fognak. Technológiai hátrány...
-
veterán
válasz Magnum_ #12816 üzenetére
Na, ez már elég elfogadható ár. Rá fogok nézni, nagyon érdekel, milyen lesz tőle a gép. Van ügyfelem, aki a dv7-esét hajtja SSD-vel, és 5 órát tud menni akksiról a gép...
-
veterán
válasz Matthewsz #12815 üzenetére
Igen, és a DriveGuard-nak vagy más néven ProtectSmartHDD-nek az a lényege, hogy túl nagy gyorsulás érzékelése esetén pikk-pakk leparkoltatja a HDD fejet. Így tudom, de javítsatok ki, ha nem így van.
Kikapcsolt állapotban parkolóállásban van(nak) a fej(ek), de sajnos ez nem biztosíték arra, hogy ha leejted 1m-ről a vinyót a sarkára, ne menjen tönkre. Ezért az érzékelő védelmén kívül speciális gumiágyazásban vannak a HDD-k, tehát kikapcsolva is több védelmet nyújt.
Itt egy pár kép erről a gumiágyról. Azok a kis kék izék a gumiágy.
És most megkövetem magam, ebben a dv6-osban Seagate cucc van...
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz SeniorTilla #12812 üzenetére
Nem tudom Én jo darabig meg nem hasznalnek ssd. Joval rovidebb az elettartamuk, és egy atlag felhasználó nemsokat tapasztal a plusz gyorsaságból.
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
most nézek magamnak vmi gépet 200alatt és a hp4320 nagyon megtetszett az i3-as procival
azt szeretném kérdezni hogy van-e valakinek ilyenje vagy tud-e vki tapasztalatot mondani róla?
meg úgy általában a hp gépekről, mennyire melegszenek meg iyesmi...köszi előre is üdv. péter
-
Magnum_
nagyúr
válasz SeniorTilla #12812 üzenetére
én iponnál néztem 30k körül a 64gb-t.. semmi tapasztalatom velük.
I humbly and respectfully decline™
-
Matthewsz
aktív tag
válasz SeniorTilla #12814 üzenetére
Ebben biztos vagyok, elhiszem.
Bár én inkább fixen használom az asztalon, ritkán hordozgatom... De ez a funkció csak bekapcsolt állapotban működik, nem? Ha jól tudom kikapcsolva alapból úgy áll a fej, hogy nem tudja megsérteni a lemezeket ha véletlen leejteném...? -
veterán
válasz Matthewsz #12813 üzenetére
Azon kívül nincs. Ha csak egyetlenegyszer is megvédi az adataidat a HDD-n egy véletlen baleset vagy leejtés miatt, akkor felbecsülhetetlen lesz az értéke, hidd el. NEm véletlenül teszik bele a gépekbe.
-
Matthewsz
aktív tag
válasz SeniorTilla #12811 üzenetére
És van még valami értelme a hdd védelmén kívül?
-
veterán
-
veterán
-
Magnum_
nagyúr
válasz SeniorTilla #12807 üzenetére
én ezekhez a dolgokhoz annyira nem értek, de az informatikusunk azt mondta vala, hogy a Fujitsu szar és a WD a király... mondjuk én szeretnék bele egy 64gb-s ssd-t..
I humbly and respectfully decline™
-
rekid
addikt
válasz SeniorTilla #12807 üzenetére
Úgy latom mióta nem voltam itt vérengzés van Az én elite bookomban hitachi van
Egyébként meg könnyen el lehet dönteni melyikben van jobb vinyó tesztekkel. (amugy fogalmam nincs de a scorpiok nem szarok) Igazából a lényeg hogy menyi garit vállal rá az anyacég, illetve forgalmazó, ami ha külön veszed teljesen ok. Viszont ha laptopban akkor biza a laptop globál garanciája vonatkozik a vinyora is így végeredményképp azzal jár jobban a user amelyiknél több garit tudsz kisajtolni/megvenni a laptop gyártótól az adott modellre.Gyáva népnek nincs hazája!
-
veterán
válasz Magnum_ #12805 üzenetére
Ez mindig CSAK attól függ, hogy a HP melyik gyártó termékéből vásárol be (nem attól, hogy üzleti vagy konzumer modellbe szánja, mint sokan hiszik). A nálam most futó Pavilion és HDX szériákban WD Caviar Blue és WD Scorpio Black merevlemezek vannak. Lehet a konzumer gépekben jobb HDD mint az überkirályistencsászár elitebookokban?
Gondolom most majd a HÍVŐK megmagyarázzák, hogy a Fujitsu HDD-k a jobbak, mert fémházasak, szemben a WD teljesen szar műanyag burkolatával...vagy valami ilyesmi.
-
Magnum_
nagyúr
-
adm
őstag
kiterjesztettem a keresést a 15" munkaállomásokra is. hátha...
16core - 32thread - 64gb
-
spyduck
nagyúr
válasz Matthewsz #12789 üzenetére
3D drive guard (HP Mobile Data Protection Sensor)
Keyboard filter--> na ez egy érdekes dolog. Sose jöttem rá, h mi lehet ez. Elvileg a quick launch buttons orvosolja. Bár azt is hozzá kell tenni, h csak az everest mutatja, az eszközkezelő nem. Így meg van az esély, h kamu
Nálam is eltérő a 2 mag hőmérséklete. Ne törődj vele. pl az EliteBook-jaimnál írt ki olyanokat az everest meg bármi, h 640fok meg stb...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Milyen széket vegyek?
- Facebook és Messenger
- Linux kezdőknek
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Építő/felújító topik
- Windows 11
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Lenovo T430S - nagyon szép állapotban (250GB / 8GB v. 16GB / angol bill.)
- RTX 2070 & i7-8750H - Asus ROG Zephyrus S gamer laptop
- Dell Latitude 5480 i5-6300U 8gb RAM 256 SSD
- ÚJ HP 255 G9 - 15.6" FHD IPS / Ryzen 5 5625U / 8-16Gb / 512Gb NVME / Type-C / HUN / 3 ÉV GARANCIA
- Razer blade 14 (3070 8GB// R9 5900HX // 16GB // 1 TB Ssd // 2k 165Hz IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest