- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csibor
addikt
HP HSTNN IX02 dokkolót néztem,de ezen nincs hdmi csatlakozó.Olyan amin van,és kompatibilis a 6730b,létezik?
-
MaSzKa
senior tag
válasz
SeniorTilla #13292 üzenetére
Igen, de azokat eladhatják itthon Renew-ként vagy AsIs-ként
-
Fleed
aktív tag
Hellosztok! Nem találtam semmit neten erről a gépről. Tudtok róla vmi negatívumot? Meg hogy máshol lehet e kapni egyáltalán? Meg hogy 6 cellás akuval lehet e kapni, és úgy mennyi az üzemideje?
-
imanoob
csendes tag
Remélem nem off-olok.Egy kis segítség kellene a döntésben.Adott 4 HP,és nem tudom hogy melyiket szeressem.Mindet van miért de az áruk és ami bennük van az nem mindegy ugye.
A gépek a következők ár szerint növekvőben:HP DV 62130. i5 2.26Ghz
4 G ram 500 G HDD
Nvidia GeForce GT 230M 1024Mb 215.000.-HP HTX 21310 AMD Turion X2 2.3 Ghz
4G ram 320G HDD
Ati Radeon 3250 1024Mb 230.000.-HP TM 21090 C2D 1.2Ghz
4G Ram 320G HDD
ATI 4550 512Mb kb:240.000.-HP DV 62090
i7 1.9 Ghz
4G Ram 320G HDD
nVidia GTX230M 1024Mb kb275.000.-Szerintem az első érné meg ár érték arányban viszont nem annyira az ár érdekel hanem az hogy ha megveszem ne kelljen kicserélni amíg szét nem esik.(nem szeretnék sokat váltogatni a mai rohanó fejlesztések miatt...ugy 5 évente
)Sokat lesz hurcibálva és leginkább film ,net ,munka, amire használnám.Nekem annyi lenne a kérdésem hogy mégis mit is tudnak ezek mert eddig csak asztali gépeim voltak szóval ez lenne az első amit mobilitása miatt kell vennem.
-
cellpeti
nagyúr
ma voltam bent a Notebookstore-ba,de normális billentyűzet matrica nem volt...
vettem egy 700asat -
Khaal
őstag
Megérkezett az NC6400 az első kérdésem az, hogy melyik a legkisebb és legkönnyebb töltőtípus ami kompatibilis ezzel a típussal? Amit kaptam a géphez az egy batár 120W-s féltégla és azzal csak a dokkolón a keresztül tudom tölteni a gépet az eltérő csatlakozó miatt.
Valamint a trackpointot nem akar működni a gépen, hol lehet engedélyezni / letiltani? Esetleg van hozzá valami külön driver?
Magyar billentyűzetet hol lehetne venni hozzá (emberi áron)?
-
-Solt-
veterán
Üdvözlet az Uraknak!
Van egy kb 1,5 éves nx7400-s notebookom, ami olyan hibajelenséget produkál egy ideje, hogy amikor telepről használom, egyszer csak fekete lesz a képernyő, ami kizárolag restratal orvosolható.
Már kikapcsoltam minden energia gazdálkodási opciót, de így is bohóckodik velem, sokszor még úgy is, hogy közben éppen írogatok vele...
Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiszti tárgya?
Előre is köszönöm!
-
-
MaSzKa
senior tag
-
szokelaszlo
tag
Sziasztok. Érdemes lecsekkolni hogy cserés e a notebook aksi! Ma olvastam. Visszahívások vannak aksi fronton a Hp -nál is. http://bpr.hpordercenter.com/hbpr/M14.aspx
-
-
rekid
addikt
válasz
galacsindobá #13287 üzenetére
Semmi baj nincs a renew gepekkel tényleg nagyon jó ár érték arányuak. nekem is volt/van. Viszont felsőbb kategóriában éri meg igazan renew gépeket venni. (ott ahol 3-4 százezer forintos gepet kapsz 200 250 ezerért vagy 300ezreset 150 ért) Itt a lenti kategóriában (<140.000) már lehet van jobb alternatíva más gyártónál. Pl 140 ezer körül már vannak jó és uj dell inspirionok, vostrok amikhez 3-4 év garancia van.
Amd-s processzorok ugy minden gyártónál neccesek melegedés szempontból.
120 és 140 ezer forint között átlag felhasználóként mindenképp érezhetsz garanciaidőtartam beli különbséget ami nagyon fontos +1 év rengeteget számít, főleg ha az 2 ről 3 évre módosul. Sajnos laptopoknál ha valami elszáll az alaplapon az nagyon drága mulatság (majdhogynem uj gepet kapsz az aran) és ilyenkor egy garanciális +1 év amit az elején 10-20 ezer forint töblettel vettél aranyat ér.
A hp business gépekről (b/p/w) annyit érdemes még tudni hogy lehet hozzá garanciabővítést venni. (Ez más gyártóknál is van tipustol fuggoen)Pavilionokrol kérdezd meg SeniorTillát melyiket érdemes venni ő nagyon otthon van bennük. Pár hozzászolassal feljebb megtalálod.
-
galacsindobá
csendes tag
köszönöm!
ha felmegyek egy másik kategóriába mennyivel kapok többet átlagos felhasználóként?
itt már ezt találtam: HP Pavilion dv6-1270st Espresso Black notebook (Renew*), bár ahogy látom ez amd-s
vagy ne ragaszkodjak a renew gépekhez? laikusként azt gondolnám, hogy ezekkel megütöm a főnyereményt -
rekid
addikt
válasz
galacsindobá #13285 üzenetére
5 -re végződő hp-k mind amd procival szereltek (ezért is olcsóbbak). Nem igazan javasolt az amd processzor laptopba nagyon melegszenek mely által a laptop s a hő kihat az alatrészekre de leginkább az akkura hosszu tavon.
business vonalon mindenképp b/p/w végüeket nézd, "s" semmiképp se. Általad linkelt verziobol 6730b már sokkal jobb mint az amd-s 6735 hőfok szempontból.
Én a helyedben még gyűjtenék pénzt olyan 140ezerig ott mar mérföldekkel jobb gépet kapsz mint a 120 ezres kategóriában. (140és 160 ezernél mar messze nincs akkora különbség mint 120 és 140 között).
Ha mindenáron 120ezres kategória akkor lenovo g550 vagy toshiba l500. -
galacsindobá
csendes tag
hello
hp renew laptopokat nézek 120e körül. melyiket javasolnátok otthoni használatra? igazából nagy igényeim nincsenek(most), videokat vágok vegasszal ill egy resolume vj programot használok alkalmanként.
HP-Compaq 6735b Business notebook (Renew*) vs HP Probook 4515s Black Noir notebook (Renew*)
javaslat? vagy esetleg egyéb ötlet?
köszönöm -
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #13282 üzenetére
Hát ez erősen akksi állapot és külső állapot függő is. Jó akksival én 110-120 alatt nem adnám főleg ha 1050es a kijelzője. (És ez baráti ár érte) Nyilván ettől felfelé már a te üzleti képességeidre van bízva a dolog.
Még annyit hozzáfűznék, hogy véleményem szerint -és itt most megfognak kövezni lehet- de messze menőleg jobb konstrukció mint a 30-as elitebook széria. igaz az sem rossz. A leginkább észrevehető a kijelzőt körbefutó műanyag keret. a 10-es szériánál még batár kemény a 30-asnál meg benyomható -igaz dizájnosabb
-
mrbego
aktív tag
válasz
tökkky #13275 üzenetére
Ha alaplapot is cseréltek, akkor szerintem attól számítva újra van rá garancia, mivel az fő részegységnem számít, de ez is benne kell legyen a gari papírban a sok kisbetűs sorok között. Bár az akkumulátor valószínűleg ettől független és úgyis meg kell venni, de legalább a gépre még lehet garancia.
-
Szerintetek mennyiért eladható most ez a gép:
HPQ 8510P GR539AW
Be akarják számítani egy gépembe, de én ezen a vonalon nem mozgok, ezért kérem a segítségeteket.
2008.03-ban vásárolták, megvan hozzá minden, papírok és doboz is.
(Feltettem a kérdést a milyen notebookot vegyek topicban is, bocs)
-
cellpeti
nagyúr
üdv
hp 6910p-n mivel lehet kikapcsoni a touchpadot. Olvastam Synaptics-os írásokat,de abba még volt egy ilyen opció,ha külső usb egeret raknak rá,akkor a tapipad kikapcsol, de az újba már nincs benne,vagyis én nem találtam. Tudna valaki segíteni?
-
HERR Z
veterán
HP 6110-e van még valakinek?
az érdekelne hogy valéamilyen módon lehet csökkenteni a procik feszét(acerhez van soft), vagy esetleg létezik dothan-ekhez lábösszekötős vagy valamilyen módszer hogy kevesebb fesszel menjenek? -
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Ati Mobility Radeon 3650-es kártyámhoz keresek drivert. Mit, és honnan érdemes felrakni?
Sima driver Ati-AMD oldaláról (50MB), vagy ami a Games-ATI oldalon van CCC-vel nem írja ki külön, hogy mobility-hez van (150MB), ezenkívül van még egy ugye a noti gyártójának oldalán is, (2009. okt. - 110MB).
A böngészők beszaggattak mikor gyorsan görgettem az oldalakat, ezért töröltem azt ami eddig fentvolt.
-
-
tökkky
csendes tag
válasz
mrbego #13274 üzenetére
köszi a választ,ez sajnos rossz hír.
egy csomót szívtam már ezzel a géppel.(alaplap csere,táp csere,2x szalagkábel szakadás,1x meg billentyűzet csere volt,ezek garanciában történtek,de egy csomó ideig nem volt nálam a gép) és akkor most vehetek még egy új akksit is!
még 1x köszi -
tökkky
csendes tag
sziasztok,
hp pavilion dv5-1040eh laptopom van,és az lenne a kérdésem hogy mennyi garancia van rá?1 vagy 2 év?
mert az akksim kezd meghalni,meg ki is, írja hogy vegyek új telepet,emiatt kérdezem.
a gépet egyébként 2008.09.10-én vettem!
köszi -
nabala
csendes tag
Hello!
Nekem is hasonló Pavilion Dv6-om van, kb 3 hete vásároltam. Én Renew program keretében vettem, az általad linkelt laptopnál kicsivel jobb felszereltségűt, 135 ezer forintért.
[link]
Ajánlom, hogy nézz szét ezen az oldalon, és hasonló laptopokat, akár 50-60 ezer forinttal bolti ár alatt megkapsz. Ezek a laptopok zsír újak, nem karcosak, nem javítottak, csak beragadt raktári készletek, vagy meghiúsult üzlet miatt kerülnek újra eladásra. Ha nem zavar, hogy a billentyűzetük angol, (neked ott helyben átmatricázzák az ékezetes betűket, egyáltalán nem zavaró) akkor szerintem egy próbát mindenképp tegyél.
Nekem jól bevált a laptop, 200 ezret nem adnék érte, de 130-140-ért nagyon jó vásár.Üdv.
-
lazlo8
tag
Van vkinek tapasztalata erről a masináról? Tesztet is szívesen olvasnék róla!
[link]Eszméletlenül bejön ez az alumínium borítás. egyedül a hd 3200 256mb meg a proci az ami nem szimpi benne. NAgyon kevésnek érzem.
Vagy vmi hasonló kinézetű Hp-t tudnátok ajánlani? -
Kácsa
aktív tag
Attól függ,mire akarod használni.Ha nem akarod az usb portokat teledugni kiegészítőkkel,meg a akksi nincs a gépben,akkor elvileg elég.Én javasolnék egy 90W-os töltött,biztos ami biztos.Az én gépemnek is 65W-os a tápja,dokkoló nélkül,hd filmnézésnél és behelyezett akksival(ha tölti is),igen csak fel tudd melegedni a töltő. Ugyanez dokkolóval,usb-k tele,egy 120W-os táppal vígan fut,a töltő csak langyos.Nem próbáltam ki így a 65W-osal,felesleges kockáztatni.
-
-
Khaal
őstag
Jövő héttől én is hp tulajdonos leszek, lenne két kérdésem a hozzáértőkhöz:
A dokkolók mennyire kényesek a tápra? NC6400-ról és sima Docking Station-ról lenne szó.
Használhatom a 65W-s adapterrel, vagy mindenképp a 120 wattos kell hozzá?Magyar billentyűzetet honnan lehet szerezni normális áron NC6400-hoz?
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #13256 üzenetére
Hülyén fogalmaztam meg az biztos, picit összefolytak a gondolataim
Úgy akartam írni, h mindent Kínában gyártanak de nem mind1, h utángyártott van gyári HP. -
visanci
csendes tag
Sziasztok!
A kijelző alá valószínűleg bekerült 2 db hajszál vagy szempilla (HP8710w). Ha a kijelző gumibakjai alatt lévő csavarokat eltávolítom, akkor biztonságosan el lehet őket távolítani?
-
Meja
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni laptop vásárláshoz ezt a laptopot szeretném megvásárolni --> HP Pavilion dv6-2010eh VM990EA
http://www.hpshop.hu/?sku=VM990EA#
Viszont nem nagyon értek a laptopokhoz, vagy egyáltalán a számítógépekhez, hogy jó-e meg ér-e 190ezret stb...
Aki esetleg rendelkezik már ilyen laptoppal különösen érdekelne a tapasztalata véleménye.
Előre is köszönöm. -
fireolto
tag
Üdv!
Pici segítség kellene:
adott egy HP 530-as masina (C2D T5200 1,6 GHz,2 Gb ram,) W7 op. rendszerrel telepítve.Az a gond, hogy nem ismeri fel az ethernet vezérlőt.
Az eszközkezelőben van -Egyéb eszközök alatt-Ethernet-vezérlő és egy ismeretlen eszköz is van.Mind a kettőnél kérdőjel.Az everest a "Hálózat" alatt kiírja a wireless kártyát, meg egy modemet:
"Modem HDA CX20549 Soft Modem" Ezt az eszközkezelőben nem látom.Ez lenne az ethernet vezérlő?
A W7-nek már ismerni kellene ezeket nem?
Mit csináljak, hogy felismerje?
Köszi.Üdv. -
popp
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13255 üzenetére
Azt hiszem megjelöltem egy lehetséges különbséget. De ha már te ennyire jól tudod a dolgokat, felvilágosítanál minket, halandókat is? Ugyanis érdekelne, viszont konkrétumot azt nem említesz.
-
-
-
-
grof13
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 Hp pavilion tx 2000 notim. Az volt a gondom vele, h állandóan kikapcsolt.
Szétszedtem, találtam a videokártya hűtésbe 1 5BANI-s pénzérmét amit úgy gondoltam nem odavaló és kicseréltem hővezető lapkára ami eredetileg is benne lenne.
Összerakom és nem ad képet /külső monitoron sem/.Van valakinek vmi ötlete?
Előre is köszönöm.
-
hanczur
csendes tag
Sziasztok
El szeretném adni a laptopom de nem tudom mennyit ér jelenleg.
HP Pavilion dv5-1180eh FT156EA notebook
Core 2 Duo T5800 2,0GHz
3GB RAM, 250GB HDD
GeForce 9600M GT 512MB
+1 gyári új akksi
2009. májusában vásárolt
Előre is köszi a segítséget -
popp
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13247 üzenetére
A felhasznált alkatrészek minősége, nem?
Persze az is lehet, hogy belül mindkettő tök ugyanaz, csak a matrica miatt fizetsz többet. Amit sose tudunk meg sztem, amíg szét nem szedtük mind2-t.
-
-
popp
aktív tag
válasz
SeniorTilla #13245 üzenetére
A gyárit talán nem Kínában gyártják?
-
-
válasz
fzoli15 #13210 üzenetére
Ez a kábel egy átverés,mivel csak olyan notival tudna müködni ahol a D-sub csatlakozóra rákötötték az analóg jelet.Ilyen noti viszont ritka mint a fehér holló.Én még nemigazán láttam ilyen készüléket.Lehet egy két távolkeleti márkátlan notinál megcsinálják de nem jellemzö.Általában amelyik gép tudja ahhoz adnak egy ilyen átalakítót.Egyébként ezek az átalakítók az asztali gépek vga kártyáihoz készülnek,mivel van amelyiken nincs tv kimenet,és így van megoldva
-
válasz
rebugra #13241 üzenetére
A lehető legrosszabb módon használod a gépedet. Nem szabad lecsukott monitorral üzemeltetni a gépet, ez teljesen rendeltetésellenes használat. A hűtés és a monitor öregedése miatt nem javasolt. Nem biztos, hogy hardverhibád van, de ha így használod tovább, tutira lesz.
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok, a gondom a következő: HP Notebookot használok, Nvidia 8600M VGA, és hozzá egy külső Sasung SyncMaster 223BW TFT-t. Hozzá van kötve VGA kábelen, notebook TFT lecsukva, és ugy használom. Tegnap frissítettem az Nvidia drivert (és lehet ezér???), de ma bekapcsoltam, és nem működik a külső kijelző, nincs kép rata. Villog a kék led a TFT-n, ha kijelölöm hogy csatlakozás külső kijelzőhöz, akkor a gép felismeri, de vagy villog tovább, vagy felsimeri, világít a kék led, de csak feketeség van. Próbáltam másik Notihoz a TFT-t, ott azonnal rákötöttem, és megjelent a kép, tehát TFT jó. Win7 van rajta, látja is higy Samsung monitor, de nincs kép, notebook kijelzőn van, külső TFT nincs. Mi lehet a gond? Van valami diagnosztika?? Win7 hibaelhárító nem talál hibát.
-
válasz
#16820480 #13221 üzenetére
Általában az lcd keretet alul 2 csavar és a keret felsö szélén 2 vagy 4 csavar tartja.
A másik: a Hp szokása,hogy az lcd panel szélét beragasztózza és így rögzíti a elökerethez,mert így biztosan nem mozog,tehát kell számolni a ragasztással is.
Nagyon merészek vagytok,hogy magatok cseréltek kijelzöt lehet,hogy nem fog gond nélkül menni.. -
válasz
Krisinto #13226 üzenetére
Ebben egy duplaventillátoros hütés van,ebben a típusban elöfordúl,hogy az egyik vagy mindkét ventillátor csapágya elkopik,sajnos a tisztítás nem segít cserélni kellene öket.
Ráadásul hozzáférni a ventikhez csak a gép teljes szétszedése után van mód.
Elméletileg bontott hütöborda található,és aki ért hozzá egy óra alatt kicseréli -
-
popp
aktív tag
Sziasztok, rég jártam már erre!
Úgy néz ki 2,5 év után megadta magát az nc6400 töltője. Másodpercenként 2-3at csipog (csak közelről hallható), tip-tip-tip, valami ilyesmi.Ebből lehet következtetni, hogy mi baja lehet? Érdemes/lehet ezeket egyáltalán javítani?
Üdv! -
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13229 üzenetére
Én nagyon jól tudom, hogy a matrica igazol. De, ha letörlöm a merevlemezről, akkor mégis mit telepítek újra?
NINCS Win 7 telepítőlemezem. Nem is volt. Sem tiszta, sem "piszkos".
Most nekem nem Win7 kell. Később fog. Ha törlöm, nem lesz mit feltelepíteni.
És akkor hiába van matricám...
Miért olyan nehéz megérteni ezt megérteni?
Annyit szeretnék mindössze, hogy ebből a nyomorult notiból DVD-re tegyem ki a telepítőt.A gép pedig szerintem új. Legalábbis nem hinném, hogy a T nem azt árul.
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13229 üzenetére
Én nagyon jól tudom, hogy a matrica igazol. De, ha letörlöm a merevlemezről, akkor mégis mit telepítek újra?
NINCS Win 7 telepítőlemezem. Nem is volt. Sem tiszta, sem "piszkos".
Most nekem nem Win7 kell. Később fog. Ha törlöm, nem lesz mit feltelepíteni.
És akkor hiába van matricám...
Miért olyan nehéz megérteni ezt megérteni?
Annyit szeretnék mindössze, hogy ebből a nyomorult notiból DVD-re tegyem ki a telepítőt. -
válasz
drmotto #13228 üzenetére
A win7-ed nem attól jogtiszta, hogy a "gépedben" van. A jogtisztaságot a COA matrica igazolja, pont azért van rajta a kód is, hogy újra fel tudd installálni, ha szükséges. Nem értem, miért ragaszkodsz ennyire az előtelepített rendszerhez. Valószínűleg, ha nem találsz recovery managert, a rendszered már eleve nem a gyári volt, hanem újratelepített.
-
drmotto
őstag
"Amúgy a gyárilag telepített op.rendszert a Recovery Manager-el kiírtam"
na pont ezt szeretném én is tenni, mert jelenleg nem win-t kellene használnom. De nem tudom, mert nem tudom kijuttatni a rendszerből a jogtiszta Win7-et.
Róka fogta csuka az egész..."Start menü-Minden programok"
Na itt nincs.Nem lehet ezt letölteni? XP-s verzió van a hp oldalán, de win7-re nem találtam.
-
Kácsa
aktív tag
válasz
drmotto #13225 üzenetére
Már nem emlékszem,hogy pontosan hol keresd a Recovery Managert,de ha fel van telepítve,akkor a Start menü-Minden programok közt keresd.Nekem anno Xp-vel volt a gépem,kértem hozzá a HP-tól op.rendszer meg driver lemezt,pár nap és kiküldték,még vissza is hívtak telefonon,hogy meg vagyok-e elégedve.Amúgy a gyárilag telepített op.rendszert a Recovery Manager-el kiírtam,sőt az első bekapcsolásnál felajánlotta,hogy készítsek visszaállító-lemezt.Most már nem azt használom,mert a természetesen jogtiszta Win7 biztonsági mentésével lett megoldva a rendszermentés,ami a személyes tapasztalataim szerint nagyon jól működik,már többször használtam.Csak ajánlani tudom.
-
Krisinto
őstag
Üdv
Van nekem egy HP NX9010 notim,és eléggé hangos, kerreg bent valami elég szépen!
Most egy 10 éves notirol írok és ennek közel sincs akkora hangja mint az enyémnek valami ötlet? -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #13223 üzenetére
igen, már sikerült, köszi a segítséget.
csak alapvetően az volt a baj, hogy a service manual pont azt mondta, hogy ne a képernyő felőli részét szedjök le, hanem ahátoldalát, ami még oda volt 6 csavarral rögzítve, szóval nem csoda, hogy nem akart engedni -
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #13220 üzenetére
magát a kijelzőt mindenestől már leszedtük, azzal nem volt gond. csak ez a lepattintás nem akar menni. én is úgy képzeltem, hogy a telefonok akksifedeléhez hasonlóan kéne, de akárhogy próbálom, egyszerűen nem hajlandó megindulni semerre...
magát a fedlapot kívülről borító műanyagburkolatot csak két csavar tartja, nem? -
válasz
#16820480 #13218 üzenetére
Elég bátran kell felfelé húzva lepattintani. Ha közben kicsit tolod felfelé, az segít. Hasonlóan, mint a mobilok akkufedelét. Ne ijedjetek meg a hangtól, nem fog eltörni
Nem csak két csavart kell ám kiszedni, hanem jóval többet, hogy a fedél lejöjjön. Nézzétek meg, elég egyértelműen látszik.
-
törölt tag
lenne egy olyan problémám, hogy az egyik ismerősöm Pavilion dv5-ös gépének betört a kijelzője (belerúgtak a buszon). mivel garancia nincs már a gépre, és a szervíz is elég elképezstő árat mondott, így megpróbáltuk magunk kicserélni, csak van egy kis gond. a display assembly szétszereléséhez nem sok segíŧséget nyújt a HP szerviz útmutatója, mert abban anny ivan, hogy miután a képernyő alján a két csavart kiszedtük, a fedél külső burkolatát csúsztassuk a gép eleje felé, majd emeljük le. namost már egy órája próbálkozunk, és semmi sehova nem csúszik azon a burkolaton...
esetleg valakinek van valami tapasztalata ilyesmi szétszedésében?
-
Kácsa
aktív tag
válasz
drmotto #13216 üzenetére
Ha a Recovery Manager-t nem találod akkor két lehetőséged van:
1.Használod a Win7 beépített biztonsági mentését.Start-Minden program-Karbantartás-Biztonsági mentés és visszaállítás-Lemezkép létrehozása + Rendszer-helyreállító lemez készítése,kiírod őket lemezre és kész.Hátránya,hogy az aktuális rendszerről csinál mentést,tehát nem egy tiszta Win7 -et kapsz.Viszont evvel a két lemezzel bármikor visszaállíthatod a rendszeredet,még ha az aktuális már be se bootol.
2.Regisztrálod a gépedet a hp.hu oldalán,majd telefonálsz a magyar ügyfélszolgálatnak,és kérsz tőlük Win7 és driver lemezt,amit postán ingyenesen kiküldenek.(bár ez nem mindig jön össze).Ezeket csak a te gépedhez használhatod.Csak jó indokot kell mondani nekik,hogy miért is kell a lemez(merevlemez-hely hiány,vírustámadás stb.) -
drmotto
őstag
válasz
drmotto #13204 üzenetére
Erre valaki valamit? Kellene már használnom de amíg nem tudom valahogy kitenni a Win7-et DVD-re, addig nem tudom...
Recovery Manager-t nem találtam.
Egyes specifikációk szerint benne van, de nem találom.
Le kell szednem ezt vaahonnan, vagy én csinálom rosszul a keresését, és benne van? -
cellpeti
nagyúr
Erre valaki?
-
Max6
tag
Sziasztok
Volna egy kis problémám van egy DV3550EG notim ami oprendszer csere után a következő hibát produkálja
Ha kikapcsolom a gépet és nem hajtom le a fedelet ( ha lehajtom a hiba soha nem jelentkezik) a következő indításnál a képernyő sötét marad . ( ilyenkor hiába próbálom ujra indítani a főkapcsolóval ) Ha nem nyúlok semmihez csak lehajtom a fedelet és ujra fel minden indul tökéletesen
Ezen kívül a hibát semmilyen más esetben nem produkálja (ujraindítás....) csak az előzőekben említett esetben de akkor üzembiztosan és pontosan (tehát nem véletlen szerüen, vagy csak bizonyos esetben)
A sötétmarad pontosan azt fedi hogy a gépen az érintő panel "világit" , a venti pörög de semmi más nemtörténik. A fedél le illetve felhajtása után a gép bootol majd betőlti az oprendszert és tökéletesen üzemel. -
adm
őstag
válasz
fzoli15 #13210 üzenetére
próbáld meg a powerstrip-pel. ha jól rémlik egyéni felbontás és frissítést is létre lehet hozni.
-
fzoli15
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ProBook 4515s noti hd3200 IGP-vel. Ezt szeretném rákötni tv-re egy ilyen kábellel. A gond az, hogy nem tudok 60Hz-nél alacsonyabb frissítési frekvenciát beállítani, így csak ugráló fekete-fehér csíkokat látok a tv-n
Próbáltam rá megoldást találni, de sehol sem találtam. Szerintem nem is fog működni soha, de azért gondoltam, hogy még itt is megkérdezem, hátha valakinek van rá valami ötlete. Szóval valaki próbálkozott már hasonlóval? -
spyduck
nagyúr
válasz
plejik #13207 üzenetére
Tartsd be a sorrendet:
(1)driver csere
(2)oprendszer csere
(3)szervizA fórumba is sztem csak akkor tegyél fel kérdést ha már a (2)-es fázist megcsináltad mivel mi is csak látatlanban találgatni tudunk amivel nem mész semmire!
szerk: Én részemről az (1) fázist is ki szoktam hagyni mivel 45 perc alatt újra rakok egy rendszert driverekkel, programokkal együtt olyan állapotúra mint rendszertelepítés előtt
-
spyduck
nagyúr
válasz
listván #13205 üzenetére
A RENEW teljesen új készülék, sosem volt használva.
Hát nem egészen. Amióta megszűnt az ASIS az összes használt és új gépet 1 kalap alá veszik. Legyen az újracsomagolt, kiállított mintadarab, 3 napon belül visszavitt hibás és egyben javított termék stb.... Szóval lehet, h használták, lehet, h karcos de lehet, h fóliás és karcmentes.
A lényeg, h amelyik belekerül a programba újraindítják a garanciát. Ez azt takarja, h az eredeti címkére ráraknak egy Renew címkét amin ugyan úgy rajta van az s\n és a p\n. Ha leszeded akkor alatta van az eredeti is aminek ugyancsak él a garanciája.
Az Asis-t pont ezért volt anno érdemes megvenni mert elvileg nem volt rá HP gar. de ha leszedted a címkét akkor még is lettOlcsóbb volt jóval mint a renew és ugyan úgy ki lehetett fogni karcmentest is.
-
plejik
addikt
Kérdésem lenne.Remélem tud valaki segíteni.
Hp pavilon dv7 3050ec laptopom van.i7 720qm / gt230m /4gb ram cod2 nél megvolt a stabil 250 en fps ,de 3 napja ha elkezdek codozni 250 majd kb fél percen belül lemegy 7-8 fps-re!!Na ez mitől lehet ???Gond lehet a vga val? Mert felraktam a legújabb nv drivert is ,de nem segített.És ötletem sincs.:S
Várom az ötleteket vagy valaki találkozott e már ilyennel.Win 7 ultimate van fent 64 bites.
-
Csabee.
nagyúr
Pavilion 1160eh-ban a dvd olvasó film lejátszás közbe egy idő után kb 10-15 elkezd akadozni ...akadozva ovlas.. miért van ez?
Amúgy a dvd-ket jól írja meg.. de visszaolvasásnál filmnézésnél előjön ez a gondja.. mit tudok vele kezdeni? tapasztalat e-téren? -
listván
tag
válasz
Bobyjack #13174 üzenetére
Pontosítanék:
A RENEW teljesen új készülék, sosem volt használva. Beragadt raktárkészlet, vagy meghiúsult üzlet miatt maradt a HP nyakán. Akku csere után új dobozt kap és megy a RENEW programba. Visszaállítják a gyári garit, marad a gyári preinstall oprendszer.
Az ASIS kategória jelenti a jogilag használt készüléket. Ez valóban lehet felújított, vagy használt készülék. Ebben az esetben ha gyárilag volt is oprendszer, a HP megfosztja ezen gépeket tőle.
Ár/érték arányban hihetetlenül jó készülékek. A magasabb kategóriában akár féláron is hozzá lehet jutni ezekhez a masinákhoz. Különösen igaz ez az EliteBook családra.
Remélem segítettem mindenkinek.
Ha bármi kérdése lenne bárkinek a RENEW gépekkel kapcsolatban, keressen nyugodtan.
Üdv,
István -
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13203 üzenetére
Win-t tudok installálni, csináltam párszor. Pl. most is azon írok.
De ha nem tudom kiszedni DVD-re, akkor nem lesz mit installálni, legalábbis legális Win7 nem lesz, csak XP. De ha már megvettem, akkor nem lenne hátrány, ha tudnám telepíteni is.HP saját progit nem találtam. A Recovery-re nem volt olyan találat, amire azt gondolnám, hogy jó lesz.
De lehet, hogy csak rosszul keresem.
Letölthető ez valahonnan? -
-
drmotto
őstag
válasz
SeniorTilla #13199 üzenetére
Azt tudom, hogy a matrica garantálja, de elég, ha a szoftvert bukom.
Nyilván be lehetne szerezni máshonnan, de az mégse olyan.
Ez lenne a Recovery Manager ? :
Rendszer és biztonság / Lemezkép létrehozásaEz kiteszi DVD-re az egészet, és mehet a particionálás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged