Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-23 22:38:51

LOGOUT.hu

A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45651) KaraDani válasza Cathfaern (#45650) üzenetére


KaraDani
addikt

"és legalább 0-ra kihozza mindig a meccset"

Per pill ehhez nem tudom mi kell...
3 arenat mentem az elmult ket hetben, nem viszem mostanaban tulzasba en sem az emlitett okok miatt.

Elso mage, korrekt deck, 2 flamestrike, 2 fireball, minionquality nem az egekben, de vannak spellek,nem kulonosebben eros, nem is full szar deck, eredmeny: 0-3. Meg 0-2 utan is olyan rogue jott szembe, hogy nem ertem, hogy kerulhettunk ossze (itt mar hasonlo statot kene osszereszteni)
Masodik egy borzalmas pala draft( 1 uldaman, 2 minibot es ennyi volt az ertelmes classcard), eredmeny 5 win, iszonyu gyenge deckkel es rosszul jatszo elso 4 ellenfellel.
Harmadik egy eleg jo lock, ez ment is 8-at.

Egy honapja volt hogy 8 runt mentem 7-es atlaggal, majd 0, 1...
Ember legyen a talpan aki akarmilyen konzisztenciat tud kihozni szerintem. De atlagban packvetelhez kepest boven lehet plusszosan jatszani az igaz.

Jo lenne, ha kezdenenek vele valamit, mert ezt nem igazan lehet szerintem elvezni most, olyan mintha lottozna az ember kb.

[ Szerkesztve ]

(#45652) whitezo88


whitezo88
nagyúr

higgadt fejjel olvasgattam comp HS-t, itt a patron nagyon bejött többeknek: [link] OP 5től rank1 feléig nem vesztett, másik srác is 76%-ot hozott ki belőle legendig. A meta hasonló volt nekik amit tapasztaltam (főleg zoo, aztán pala, meg a többi)

(#45653) F-ECT$ válasza Cathfaern (#45650) üzenetére


F-ECT$
titán

Oké, hogy sok idő, de a questek véges számúak.
Ez sajnos így van, letolod a napit, akkor nincs új.

És még mindig jobb az idő / gold aránya, mint a 3 win / 10 goldnak.
Rohadt lélekölő minden nap kifarmolni a 100 goldot a 30 winnel. Viszont csak akkor jobb az idő / gold aránya az arénának, ha megvan az átlag 4 win, és még akkor is benne van az, hogy olyan packot kapsz, amit már nem szeretnél.

Dive ever, work never.

(#45654) tPedro_


tPedro_
őstag

Tudnatok ajanlani egy jo warr/paladin brawl decket? Elso nap neztem egy paladin decket a neten, 3.-ra meg is lett a brawl, de azota nem igazan nyerek vele.

(#45655) whitezo88


whitezo88
nagyúr

gondoltam megnézem ezt a 75%os patront amit linkeltem, 2-3 meg ilyen után lehet ezt is hagyom [link]

azt hittem valami Reno de ez a 2. funnelcakes-e, shadowboltja is volt meg senjin... Előtte kettővel 9 lapból 0 fegyver zoo ellen, ott is sok esélyem volt.

[ Szerkesztve ]

(#45656) Chronos85


Chronos85
tag

Elnézést, ha vkinek már unalmas, megint csak saját tapasztalatokat tudok megosztani arénával kapcsolatban.

Mondhatjuk, hogy elég régóta főleg a játéknak ezt a részét élvezem és tol(tam)om, még a max 9 wines időszakban is volt szerencsém jópárat menni.
Amikor ugye felemelték 12 winre az volt az indoklás, hogy igy jobban eloszlanak majd a nyeremények. Igen valóban alacsony szinten igaz is, mert csak 1 kártyát kaphatsz (még a régi időszakból örzök képet ahol 4-3ért 3common, 15dust és a booster járt).
Ugye 12winért a +1 booster amivel több lehet a reward, viszont ezért 3al többet is kell nyerned. Abba most ne menjünk bele, hogy a grand tournament óta szerintem ismét bele piszkáltak és gyakran a 11 win jobban megéri annak akinek már a booster nem kell.

Szóval ez a kis kitérő után GVG+Black Rock alatt 8-9 wines átlagot sikerült hozni (szvsz ekkora értem el a csúcsot) ez mára 6-7re csökkent. Nyílván lehetne ezt feljebb tornázni, ha csak a top kasztokból pikkelne az ember, de ez eddig se volt jellemző és most se lesz az nálam.
Több dolognak is betudható ez a drasztikus esés, nyilván én se vagyok mindig toppon meg az rng sincs mindig mellettem, de ez ugye hosszú távon nem releváns.
Az első és legnagyobb gond, hogy a Tournamentben nagyon kevés a használható lap, igaz hogy a LOE discover mechanikája ezt vmennyire ellensúlyozza, de nem eléggé.
Aztán ugye itt van, hogy még mindig 3 lapból kell pickelned ami a classic óta megragadt, csak éppen a lapkészlet több mint a duplájára nőtt.
És végül az emberi tényező, nyílván a külső programok sokat segítenek (mai napig nem használtam egyiket sem és nem is érzem szükségét, de vitathatatlan, hogy aki havonta pár arénát tol le, viszont ismeri a lapokat, annak sokat segít már a draftban is). Aztán ugye ittvan a lemorzsolódás és fejlődés is. Nyílván aki 3-4wineket tud menni, nemfogja eröltetni, mert nem éri meg neki a belefektetett időt, inkább megveszi a boostert és megy vmi net deckel. Viszont aki rákap az fejlődni is fog, nem csinál rossz trade-eket, körbejátszik bizonyos lapokat, stb.

Ez a hosszúra sikeredet bevezetés után. Ha az aréna nem standard formátumú lesz, akkor biztos hogy számomra is vége. A jelenlegi rendszerben egyértelműen pénznyelő, arról nem is beszélve, hogy unalmas 80%ban palák ellen menni 5win felett. 3-4win csak azoknak érheti meg, akiknek minden boosterből jócskán kellenek még lapok, ugye 7 win az "ingyen" booster lenne de itt meg jelenleg 30% esélyed van olyat kapni, ami új (ez megint érdekes, mivel Tournament kijövetelekor nekem 50%ban adta).
Azért annyi "megtakarításom" van, hogy 1 évet vígan elvagyok még f2p modban (addig meg várom az aréna rewampot). Jelenleg nem mondanám, hogy túl sok időt ölök bele, mint már írtam heti 2-3 aréna (ez gvg alatt többnyire a 3xosa volt), vmint a rank5 beütése a dustért, illetve azért napit meg brawlt nem szoktam hagyni veszni, de minden nap már nem tolom.
Szvsz a ranked se olyan vészes minden kasztnak van legalább 2 "életképes" deckje, ha az ember túl tudja tenni magát, hogy 3.-5. körre tudja, hogy az ellen 90%ban milyen lapokkal játszik...

Annak aki végigolvasta köszönöm, remélem azért talált benne hasznos infót is.
További szép estét és jó hétvégét!
Üdv.: Chronos

(#45657) whitezo88 válasza Chronos85 (#45656) üzenetére


whitezo88
nagyúr

itt is többször felmerült, hogy több lehetőség kéne mint 3. Túl szűk. Mióta meglett a 12 win, én se erőltetem már, majd kieg után fogok párat, de ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#45658) tomazin válasza Chronos85 (#45656) üzenetére


tomazin
veterán

korrekt összefoglalás.
ami még kéne annak, hogy az arénába több ember legyen hajlandó belépni az, hogy token járjon érte.
nem is értem így a gvg kivezetése előtt miért nem vezették be.

(#45659) KaraDani


KaraDani
addikt

Hogy???? Azóta is ezt dúdolgatom: [link]

Egy darab executeot láttam az secretkeeperre ment el a T1 dupla secretkeeper T2 noble avenge kezdés után...

[ Szerkesztve ]

(#45660) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Renoval majdnem megöltem egy secret palát. 1 életen élte túl, fatigue volt, de nyert mert 30. lapja coghammer volt (Kingst nem játszott azzal meghalt volna..). Nem számít Jaraxussal együtt a 35-40 heal se... hányok mindjárt. Persze dr6-7-8 curve megvolt neki is.

[ Szerkesztve ]

(#45661) KaraDani


KaraDani
addikt

Warrior barátunk úgy gondolta jó ötlet T2 felrakni a cursed bladet :D

Water ele beatdown :D Mire sikerült megölnie effigyből esett egy pit lord, és ott be is fejeztük a gamet :D

(#45662) Tomics


Tomics
addikt

Megvan a rank8 midrange hunterrel. Úgy érzem a Flare és a Hunter's Mark nagyon hasznosak a jelenlegi metában.

PH! addikt since 2004

(#45663) Cathfaern válasza F-ECT$ (#45653) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"és még akkor is benne van az, hogy olyan packot kapsz, amit már nem szeretnél"
Jah, tiszta sor, ezért (is) mondom hogy standard arena megoldás lenne.

Chronos85:
Köszi a leírást, hasznos volt :R

(#45664) whitezo88


whitezo88
nagyúr

kezdődik a nap: 1 win kéne streakben 9hez, első ellenfél raptor rugó, aki képes t2ben evisceratelni a 2/2met (reno wl), megy mindennel arcra, de mégis nyer, mert 18 lapból se Reno se Healbot, ő meg miután elfogy a keze, topdeck boom, amiből kapok arcba lények mellett, majd topdeck azure + evis... köv meccs tempo mage, t5ben öl meg. Kézbe Reno... Váltok zoora (wl napi q), azonnal faceshaman. még t3ban sincs playem olyan rossz a kezem. 0-3al jó kezdeni.

rank25 játékosok miatt nem lehet haladni még mindig.

4. meccs: dragon-demon deck, ooze, sunwalker (!) és esélyem sincs.

[ Szerkesztve ]

(#45665) Tomics válasza whitezo88 (#45664) üzenetére


Tomics
addikt

Nem irigyellek...én most streak-elek, a hét közepén még 14 voltam most meg már 8 közepe. Jó ez a midrange hunter, tény hogy a játék elején ez a kaszt volt a legszimpatikusabb a beast-ek miatt és ezzel vagyok a legtapasztaltabb, lehet hogy ez is benne van a dologban. Ma 3 freeze mage-et és 2 druidot sikerült legyőznöm, meg egy secret pala vereség. Próbáltam én már majdnem minden kasztot és verziót, megvan pl. a control wari összes lapja is, azzal is van vagy 300 ranked győzelmem. De mással valahogy nem megy ilyen gördülékenyen. Lassan meglesz az első arany kaszt :D

[ Szerkesztve ]

PH! addikt since 2004

(#45666) #75376384 válasza whitezo88 (#45664) üzenetére


#75376384
törölt tag

Nincs annál frusztrálóbb ebben a játékban mikor olyantól kap ki az ember, aki látványosan szarul játszik és mellé mégis mákol. Szerintem ezért se jó hónap végén grindelni.

(#45667) whitezo88


whitezo88
nagyúr

egy korábbi meccs miatt eszembejutott valami, amit furcsálltam is akkor. Nem csoda hogy nem nagyon ment a deckkel, mi a hiba? :DDD [link]

(#45668) F-ECT$ válasza whitezo88 (#45667) üzenetére


F-ECT$
titán

Nincs Stalagg?

Dive ever, work never.

(#45669) whitezo88 válasza F-ECT$ (#45668) üzenetére


whitezo88
nagyúr

bingo :DDD de a Reno továbbra se jó, széttempóznak, lassú. Kontrol ellen jó, de meg egyáltalán nincs. és továbbra is ilyenek hogy t3ban marad 1 manája és csak azért ellövi a missilest arcba hogy 0 maradjon meg +1 atkja legyen a wyrmnek..

Asszem nem kell kommentár ehhez sem [link]
0 heal jött. 0-5 eddig. Vissza zoora. Csak 3 win kell, ennyit akarok, semmit mást. Köv tempomage megint wyrm, apprentice, missilessal nyit.

[ Szerkesztve ]

(#45670) Cathfaern válasza whitezo88 (#45667) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én is rájöttem tegnap, hogy miért nem ment a hét második felében, ugye megcsináltam naxx-ot, meg brawl-al bontogattam paklit, aztán mindig szépen egyesével cserélgettem a lapokat a warlock deckemben. Csak bár 1-1 cserének jónak tűnt, végeredményben egy mid-range lock-ot sikerült összeraknom. Amivel "meglepő" módon nem sikerült haladnom :D

(#45671) whitezo88 válasza Cathfaern (#45670) üzenetére


whitezo88
nagyúr

ennél a renonál most amúgy se számít. Eddig ez a mai termés, kommentárokkal, mi volt: [link]

és ne legyen az ember ideges. És most is freeze jön a zoom ellen. Amúgy én is azzal akarok, de ezt a kib.szott dailyt kéne megcsinálni...

[ Szerkesztve ]

(#45672) messi6502


messi6502
tag

Sziasztok!
W&L-höz kéne egy kis segítség, ha ráér valaki. Nickem ugyanaz mint itt és #2432. Köszi :)

(#45673) mody123


mody123
tag

Nap fénypontja nekem ez :DD

;]

(#45674) whitezo88 válasza mody123 (#45673) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Midrangeben is gondolkodtam. Mutatsz decklistet?

(#45675) mody123 válasza whitezo88 (#45674) üzenetére


mody123
tag

Itt van:

Alapból 2 falre volt benne de kicseréltem egyiket egy kc-ra

Paint level99 bocsi :)

[ Szerkesztve ]

(#45676) whitezo88 válasza mody123 (#45675) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Es hozza a pozitiv winratet? Fura a 0-1 killcommand.

(#45677) mody123 válasza whitezo88 (#45676) üzenetére


mody123
tag

Egy helyben toporgok vele. Változatosságnak jó :D

(#45678) NyxNyxNyx válasza mody123 (#45673) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Mondjuk Flare nélkül is lethal van, de én biztos elnyomtam volna. :D

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#45679) whitezo88


whitezo88
nagyúr

na, hiányoltam a druidokat, megjöttek: amint váltottam Freezere, 2ből 2 azonnal, egészen véletlenül.

(#45680) h3lios


h3lios
addikt

Aki aranyat akar farmolni, annak tudom ajánlani a saját Beast Hunter brawl deckemet. Nekem eddig 6-0 az állás eddig és kb. 5-10 perc volt csak az összes meccs.

Nyilván lehet combo warlockozni, de az szerintem rohadt unalmas. :D Illetve itt is vannak aranyos kis lehetőségek. :)

B-tag: H3lios#2825

(#45681) tretyak válasza NyxNyxNyx (#45678) üzenetére


tretyak
aktív tag

Flare-rel nincs lethal - vagy én nézek be valamit?

(#45682) NyxNyxNyx válasza tretyak (#45681) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Bocsi az "is" nem kellett volna. De pont ezt akartam mondani, hogy inkább eltolnám egy körrel a lethal-t, csak hogy elnyomhassam a flare-t. :B
De így is több, mint 50%.

[ Szerkesztve ]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#45683) Kanczy


Kanczy
veterán

Amikor az enemy tradeli a Shreddereket, és ő Milhouse-t kap, én pedig Unstable Ghoult úgy, hogy nálam van 2 db 1/1. Feelsbadman :(

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#45684) tomazin válasza h3lios (#45680) üzenetére


tomazin
veterán

7-0 ezzel
1prepem van, 2deadlyt is kivettem, 2si7et, 2watchert is
helyette:
2pit snake, 1betrayal, 2novice engineer, 2coldlight

úgyhogy rugókat nem beütni 11hp alá.

mod:7-1 és csak az én hibám volt, mirror ellen

[ Szerkesztve ]

(#45685) h3lios válasza tomazin (#45684) üzenetére


h3lios
addikt

Nagyjából bárki tolhatja most Moltenekkel. :D Zoo-ban gusztustalanabb, mert ott üt a két giant, megy a terror és GGWP.

B-tag: H3lios#2825

(#45686) NyxNyxNyx válasza h3lios (#45685) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Én azzal nyomom most. Kb a olyan könnyű nyerni, mint a minden 1 mana és 1/1 brawlban. molten molten PO PO brann voidterror = 77 dmg ;]

[ Szerkesztve ]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#45687) tomazin válasza NyxNyxNyx (#45686) üzenetére


tomazin
veterán

az már t8 :P :DDD

(#45688) fogtunder


fogtunder
nagyúr

végre egy brawl, amit tudtam élvezni, egy csomó olyan lapot hoztam elő, amit egyébként soha nem játszanék, plusz a questeket is pikk-pakk lepörgettem. a pakli mondjuk a szokásos 40 dust, de ez van.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#45689) #75376384


#75376384
törölt tag

ma játszottam párat, hogy legalább a rank10 legyen meg, hát 15-nél lejjebb nem tudtam menni. a kedvencem a rengeteg face shaman között, a boom-ot és water elementalt játszó, majd lethalt topdekkelő freeze mage volt. 19 életről "csapta le" az arcom. a legtöbb meccs húzáson ment el.

jó volt egy kis emlékeztető, hogy miért nem erőltetem a rankedet ebben a szezonban. :D

(#45690) NyxNyxNyx


NyxNyxNyx
addikt

Nekem mostanában megy az aréna. Nem tudom, olyan mintha most megint könnyebb lenne. Paladin-nal mentem most 10 win-t. Szegény mage feladta a 8. körben mikor a 3 uldaman után lealdoroztam a Venture co.-ját. ;]
Pedig 2-2-vel kezdtem, mert csak 5db 2 dropom volt, amiből 1 hulladék.

[ Szerkesztve ]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#45691) NyxNyxNyx válasza NyxNyxNyx (#45690) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Mentem megint egyet. Nagyon jól indult, reméltem végre meglesz a 12-0, aztán 7-0 után ez történt. Raven, WG, Keeper, innervate Ancient of War.
A másik 2 vereség egy mirror ellen volt, akinek jobban jött a tempo és egy másik druid ellen aki szintén innervate-tel nyerte a tempo játszmát.

Tényleg minden tempo, tempo, tempo. Az új discoveres lapok miatt nem is kell aggódni, hogy ki fog fogyni a kezed, mert egyszerűen jók és megéri őket kiszedni arénában. Sap-ot eddig nem szedtem, de lehet újragondolom. Druid ellen most az egyetlen mentsváram lett volna. (aztán turn 6-ban megint kirakja a war-t és mindegy is volt)

Vége 9 lett "csak". Decket belinkelem, mert szerintem brutál jó és sokkal több volt benne.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#45692) h3lios válasza NyxNyxNyx (#45690) üzenetére


h3lios
addikt

Nem csodálom, hogy a Mage feladta. Jelenleg csak akkor van esély mag-el arénában ha van legalább 2-3 Flamestrike, vagy Blizzard. A Paladin gyakorlatilag a semmiből fossa tele a boardot. Pl. T10 Esport Knight + Keeper, kapsz 4 miniont ebből 2 3/4, egy 3/3 és egy random Murloc. Egyébként az Uldaman nagyon OP arénában, pláne addig ameddig több LOE lapot dob fel.

B-tag: H3lios#2825

(#45693) ollie válasza NyxNyxNyx (#45691) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Pedig a Sap sokszor ledönti a játszmát mid/late game-ben, ha az ellenfélnek 1 nagy minionja van kint, akkora tempóvesztést okoz neki. Éppen ezért szerintem az egyik legértékesebb lapnak lapnak számít a jelenlegi metában (arénában). Tegnap is pont így vesztettem egy rugó ellen, hogy egymás utáni 2 körben játszotta ki a SAP-ot, és már nem tudtam behozni a lemaradásom, akkora lett vele az előnye (hiába volt nagyon jó kezem).

***

(#45694) darkrock válasza tomazin (#45684) üzenetére


darkrock
aktív tag

28 hp-rol OTK :D

(#45695) whitezo88


whitezo88
nagyúr

az egyébként valami punish, hogy hetek óta NULLA darab cancer druid jön, elkezdek palázni hogy haladjak és jön? a többi tökéletes curve-ös druiddal együtt? Innervate t3 Fel Reaver... komolyan mondom váltok és jönnek a counterek. Direkt hagytam a Renot mert 0 aggro jött...

[ Szerkesztve ]

(#45696) Kanczy válasza whitezo88 (#45695) üzenetére


Kanczy
veterán

"de a Reno továbbra se jó, széttempóznak, lassú. Kontrol ellen jó, de meg egyáltalán nincs. és továbbra is ilyenek hogy t3ban marad 1 manája és csak azért ellövi a missilest arcba hogy 0 maradjon meg +1 atkja legyen a wyrmnek.."

Akkor most melyik? Mert nekem kicsit úgy tűnik, hogy mindig épp azzal van a baj, ami jön. Ilyen nem nagyon van :N

Vagy lehet valamit benézek, de tényleg hetek óta csak ömlik a só :F

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#45697) whitezo88 válasza Kanczy (#45696) üzenetére


whitezo88
nagyúr

mi nem érthető? A reno sokszor túl lassú, mert mire jönne, addigra halott vagy, ennyi. És láthatóan rossz, feleslegesen greedy játékosok nyernek emiatt. De mégis jutalmazza őket a játék.

(#45698) NyxNyxNyx válasza ollie (#45693) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Ezt már én is belátom. Nemrég kezdtem el Rogue-t is választani. Sap ellen mindig szívok egyébként, de valamiért nem szedtem.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#45699) ollie


ollie
MODERÁTOR

Hihetetlen, hogy mennyire bunkóvá teszi ez a játék az embereket a sok I'm Sorry és hasonlók ismételgetésével.

***

(#45700) Genji válasza ollie (#45699) üzenetére


Genji
őstag

Én kikapcsolom minden meccs előtt, durrogjon csak magának mindenki. :)

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.