Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    Elnézést, ha vkinek már unalmas, megint csak saját tapasztalatokat tudok megosztani arénával kapcsolatban.

    Mondhatjuk, hogy elég régóta főleg a játéknak ezt a részét élvezem és tol(tam)om, még a max 9 wines időszakban is volt szerencsém jópárat menni.
    Amikor ugye felemelték 12 winre az volt az indoklás, hogy igy jobban eloszlanak majd a nyeremények. Igen valóban alacsony szinten igaz is, mert csak 1 kártyát kaphatsz (még a régi időszakból örzök képet ahol 4-3ért 3common, 15dust és a booster járt).
    Ugye 12winért a +1 booster amivel több lehet a reward, viszont ezért 3al többet is kell nyerned. Abba most ne menjünk bele, hogy a grand tournament óta szerintem ismét bele piszkáltak és gyakran a 11 win jobban megéri annak akinek már a booster nem kell.

    Szóval ez a kis kitérő után GVG+Black Rock alatt 8-9 wines átlagot sikerült hozni (szvsz ekkora értem el a csúcsot) ez mára 6-7re csökkent. Nyílván lehetne ezt feljebb tornázni, ha csak a top kasztokból pikkelne az ember, de ez eddig se volt jellemző és most se lesz az nálam.
    Több dolognak is betudható ez a drasztikus esés, nyilván én se vagyok mindig toppon meg az rng sincs mindig mellettem, de ez ugye hosszú távon nem releváns.
    Az első és legnagyobb gond, hogy a Tournamentben nagyon kevés a használható lap, igaz hogy a LOE discover mechanikája ezt vmennyire ellensúlyozza, de nem eléggé.
    Aztán ugye itt van, hogy még mindig 3 lapból kell pickelned ami a classic óta megragadt, csak éppen a lapkészlet több mint a duplájára nőtt.
    És végül az emberi tényező, nyílván a külső programok sokat segítenek (mai napig nem használtam egyiket sem és nem is érzem szükségét, de vitathatatlan, hogy aki havonta pár arénát tol le, viszont ismeri a lapokat, annak sokat segít már a draftban is). Aztán ugye ittvan a lemorzsolódás és fejlődés is. Nyílván aki 3-4wineket tud menni, nemfogja eröltetni, mert nem éri meg neki a belefektetett időt, inkább megveszi a boostert és megy vmi net deckel. Viszont aki rákap az fejlődni is fog, nem csinál rossz trade-eket, körbejátszik bizonyos lapokat, stb.

    Ez a hosszúra sikeredet bevezetés után. Ha az aréna nem standard formátumú lesz, akkor biztos hogy számomra is vége. A jelenlegi rendszerben egyértelműen pénznyelő, arról nem is beszélve, hogy unalmas 80%ban palák ellen menni 5win felett. 3-4win csak azoknak érheti meg, akiknek minden boosterből jócskán kellenek még lapok, ugye 7 win az "ingyen" booster lenne de itt meg jelenleg 30% esélyed van olyat kapni, ami új (ez megint érdekes, mivel Tournament kijövetelekor nekem 50%ban adta).
    Azért annyi "megtakarításom" van, hogy 1 évet vígan elvagyok még f2p modban (addig meg várom az aréna rewampot). Jelenleg nem mondanám, hogy túl sok időt ölök bele, mint már írtam heti 2-3 aréna (ez gvg alatt többnyire a 3xosa volt), vmint a rank5 beütése a dustért, illetve azért napit meg brawlt nem szoktam hagyni veszni, de minden nap már nem tolom.
    Szvsz a ranked se olyan vészes minden kasztnak van legalább 2 "életképes" deckje, ha az ember túl tudja tenni magát, hogy 3.-5. körre tudja, hogy az ellen 90%ban milyen lapokkal játszik...

    Annak aki végigolvasta köszönöm, remélem azért talált benne hasznos infót is.
    További szép estét és jó hétvégét!
    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés