Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#14844) bAGGER


bAGGER
csendes tag

Sziasztok,

Az alábbi problémába ütköztem tegnap. Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek mi lehet az ok/megoldás.
Egy 4 éves maxtor diamondmax10-es PATA merevlemezre próbáltam meg win7-et telepíteni. Maga a gép és a rendszer nem volt túl idős, kb pár napja telepítettem újra, de minden probléma nélkül üzemelt.
Mivel nem volt particionálva a HDD gondoltam 2 részre osztom a win7 telepítése előtt, azzal a "programmal", amit a win7 telepítő felkínál. Ki is adtam a parancsot, de a win7 a várt 2 helyett, csinált 4 partíciót. 2db amit eredetileg is akartam (OK) + 100mb saját magának (ez is OK) + 0 mb kiosztatlan terület, amivel az ég egy adta világon nem tudtam kezdeni semmit, nem tudtam kiosztani, eltüntetni. Gondoltam egye fene, menjünk tovább. A telepítés rendesen haladt tovább, de mikor újraindult a gép, a boot képernyőnél magállt és onnan azóta nem mozdul. Boot képernyő alatt értem azt a képet, amikor a bios leteszteli a memóriát, kiírja a proci típusát, IDE eszközöket stb. (ASUS P4P800-VM lap; AMI bios)
Innen azóta sem tudok elmozdulni. Reseteltem a CMOS-t, megpróbáltam új IDE kábelekkel, más portba dugni a HDD-t... Egyik sem segített. Egyedüli megoldás az, ha kihúzom a Hdd kábeleit. Ebben az esetben megy tovább a gép, és kéri a telepítőlemezt a DVD-meghajtóba. Még egyszer mondom a particionálás előtt semmi probléma nem volt...

Szerintetek mi lehet a baj? Meghalt a HDD? Mit lehet ilyenkor tenni?

Üdv,
bAGGER

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.