Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz zsoika #40597 üzenetére
Látom a szubláda dolgozott szépen és a képet leszedte a falról.
Nincs otthon a topiklakóknak egy hagyományos fényképezőgép 3 lábú állvány?
Annak a magassága is állítható.
Vagy csak én vagyok annyira öreg?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40600 üzenetére
A V4 egy új széria nem nagyon találni tömegével.
Türelem szubládát terem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40604 üzenetére
De te ezt kérdezted: Esetleg valakinek van illetve volt ilyen ládája? És erre válaszoltam.
Egyébként a V3 amit én vettem azt itt ajánlották, talán Bbéci volt.
Egy újra csomagolt példány és 15 K-val olcsóbb volt.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40606 üzenetére
Gondolod ha nem lennék akkor nem vittem volna vissza 14 napon belül?
19 nm-n még néha soknak is találom. nem a méret a lényeg ahogyan szokták a hölgyek mondani, de jó ha van.
Igaz ez csak 25 cm-s de bőven elég és nem az ablak rengetés a lényeg.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zsoika
addikt
válasz Barthezz2 #40598 üzenetére
Eq-t nem állított egyik AVR-sem, azt külön kézzel lehetett beállítani (ha lehet) ...illetve bemérés során szobakorrekciót végez, de ezen a szinten azt nem látod és nem tudsz belenyúlni.
Mondjuk Yamahám még nem volt, de a többi gyártónál így működött.(#40601) Beni2360:
"Látom a szubláda dolgozott szépen és a képet leszedte a falról." Az egy díszpárna, kérem szépen
"Nincs otthon a topiklakóknak egy hagyományos fényképezőgép 3 lábú állvány?" Nincs
"Annak a magassága is állítható." ennek is
"Vagy csak én vagyok annyira öreg? " Igen[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz zsoika #40608 üzenetére
Nahát egy öregembör viccét elrontani.
Most már tudom miért hullámos a "kép" felső fele.
Nekem még van hagyományos sd kártyás fényképező gépem is.
A V3-m meg villogni villog de nem sipol. Volt nála is búgás ha 60% fölé tekertem hátul a potit.
Ezért jó, hogy már nagyot hallok.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz espi38 #40612 üzenetére
Most erre mit kellene felelnem?
Minden erősítőnek van egy alap zaja főleg ha terhelés nélkül emelik a cuflát.
Ahogy az öreg barátom, nálam is 11 évvel idősebb, mondta az elektronok útjai kifürkészhetetlenek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #40608 üzenetére
Úgy rémlik, az EQ és a "szobakorrekció" egy és ugyanaz. Amihez adódhat állóhullámokat, fázist, reflexiókat is figyelembevévő automatika, de csak a fejlett rendszereknél.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Daywalker
addikt
válasz Beni2360 #40613 üzenetére
Nekem semmi alapzaja nincs, se az AVR-nek, se a mélyláda erősítőnek. Ez már nem a videoton korszak Max attól lehet alapzaj, ha összeszed vmit. Pl nálam a vezeték nélküli telefon bázisának a tápja olyan zavart keltett, amit a közelében futó hangfalkábel felvett. Kihúztam, megszűnt.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
zsoika
addikt
Igen, de a belépő és még az alsó/közép kategóriás AVR-eken is (amennyire Én tudom) csak pár ponton lehet (vagy sehogy) EQ val belenyúlni a hangba ...míg a bemérés több ponton is korrigál.
Pl. A Sony STR DN1040 esen csak 2ponton tudok állítani és azt sem tudom hogy mennyi az annyi....csak basszus és magas ennyi van ráírva.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Már régen meg szerettem volna kérdezni, de mindig kiment a fejemből.
ILYEN Pioneer bemérőmikrofonom van, ez amúgy a HM erősítőm gyári mikrofonja.Pontosan milyen pozícióban kell a mikrofont letennem?
Értem, hogy fejmagasságban, de ez 360 fokos mikrofon? Tehát a vezetékhez képest mindegy, hogy merre van forgatva?
Ezen felül vízszintes, vagy függőleges pozíció az ajánlott? (Bár, erre a kérdésre, azért a logikus válasz, a vízszintes)
Még egy kérdés. Van ennél jobb mikrofon, ami ajánlható a VSX 921-hez? -
zsoika
addikt
-
attiss66
senior tag
Szerintetek ez egy valódi cég, nem egy lehúzás? Nagyon gyanús, hogy nagyon univerzálisak, rengeteg márka, millió távirányító.
Innen venném a DEnon AVR-3802 hm.erősítő-höz az RC-884 távirányítót. Csehországban vannak. 4000 Ft lenne a távirányító és 1500 Ft körül a posta. [link]És innen rendeltem a Marantz DV4200 dvd lejátszóhoz a távirányítót. 8000 Ft/5000 FT-ért vettem a dvd lejátszót a zsibin / és kb 1000 Ft a posta. Ez úgy néz ki, hogy létező cég, beszéltem is velük telefonon.[link]
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Barthezz2 #40624 üzenetére
En is azt hittem par onkyonal de kiderult van kulon equalizer nalap harom presttel es kulon elmenti a bemeres eredmenyet AccuEQ neven es ezeket aztan lehet valtani. Nalam csak quickmenuben. Szoval ha ott allitasz nem allitasz elmsemmit mar a bemeres eredmenyet valahol mashol vissza tudod allitani.
------
Ma voltam studioba hallgatozni. Tangent harmony, spectrum, kastle knight, koda, meg valami 300ezres.
A tangent spectrumot mentem hallgatni amire azt mondta valaki hogy kicsi a melykozep 13centi. Lehet kicsi de akkor a melyhangok honnan jottek azt nem tudom de jol szolt csak egy parert 90 most sok.Eladó: GTS450
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #40620 üzenetére
Biztosan vízszintest akartál írni?
Azért kérdezem, mert a Denon/Marantz mikrofonoknak függőlegesen, keskeny csúccsal fölfelé kell állniuk.Visszatérve az EQ-ra, én az automatikusról beszéltem. Amelyiknek van mauális lehetősége, az a régieken 6-7, a mostaniakon 8-16 sávos.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
Jogos, van olyan mikrofon is. A talpára kell állítani, az legyen vízszintesen.....akkor így fogalmazok.
A sony eq-ja meg 2sávos, de tök mindegy mert nem használom. Az Onkyo 5-ösnél rémlik hogy legalább 6-7sáv volt , viszont a Denonnál már fogalmam sincs.40624) Barthezz2: Nálam még csak olyan AVR járt (kivéve pio Lx 53) amin nem látszik hogy a bemérés hogyan korrigált. Alsóbb kategóriába nem divat szerintem, de nem lennék meglepve a egy-két AVR be beleztették volna ezt a funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
A 13-cm mozira már ált. elég, tudja stabilan a 80Hz-et. Az hogy mennyre tud lemenni, vagy hol emel ki alsó tartományban (amit te jó mélynek érzékelsz), az függ a doboz kialakításától is .
Mivel mozira elég és méretben kompaktabb, én is ilyen (13cm-es mély/közép) állványos hangfalat használok.....igaz nem állványon. Zenénél határeset, néha meg szoktam támogatni a mélynyomóval.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Én átalakítottam Shalafi/hangfalkészítés házilag fórum/ tanácsára a Wharfedale valdus 400 frontokat, valdus200 háttereket és center zártra reflex helyett. Beborítás 3.3 cm -es kőrisfával. Belül akáchengerek/3cm átmérő/ keresztmerevitésnek, frontokban 6db. kártolt gyapjúval az egész lazán kitöltve. Nem tudom mennyi volt az alsó határfrekije a frontoknak reflex korban, de most zártban tudja a 40 Hz-et/persze csak ha teljesen ki van töltve gyapjuval. Szerintem egy 0.7-0.8 közöt van a Qtc-je, közelebb a 0.8-hoz, ez teljesen jó érték. A reflexes verziójával össze se lehet hasonlítani, olyan minőségi javulás lett rajta hangzásban.
Tüskéken a hangfalak, mangrove, paliszander, mahagóni keverék páccal lekenve, sellakkal lelakkozva.
A sub.-om egy bandpass, ami tudja a 18 HZ-et.
Ehhez most jön majd a DEnon AVR-3802 házimozierősítő, ami ha jól működik/remélem jól műkszik, vagy ha nem, javítható/ távirányító rendelve lesz hozzá Csehországból.
DVD lejátszó egy Marantz DV4200/ezzel csak az a gond, hogy kínában készült, persze az alkatrészek gondolom eredetiek, csak Kínában szerelték össze, na most még kérdés, hogy felügyelte e a gyártást a Marantz, úg yolvastam valahol, hogy igen, akkor olyan nagy gond nem lehet vele / a távirányító már megvan hozzá rendelve.
Szerintem ez a rendszer már egész jól fog hangozni, ha minden oké és össze lesz hangolva.Még a nagy kérdés az, hogy a Denon AVR 3802-ben milyen megoldások vannak a szobaakusztika optimalizálására, merthogy mérőmikrofon nincs hozzá, a moziequalizer nem a csatornánkénti frekiket állítja be, se automatikusan, se manuálisan nem lehet. Akkor csak a pontos távot lehet ezzel is beállítani a hallgatási pozícióból és a szoba akusztikáját ki kell mérni egy mérőmikrofonos rendszerrel, és majd a falakra laprezonátorokkal, akusztikai panelekkel, basszuscsapdákkal kell kiegyenlíteni a frekiket?
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Flowtation #40630 üzenetére
[link]
Vogels vlb 200 használtan 7eft körül beszetezhető a pár.
Én egy bútorlapot fogattam be mert a hangsugárzó selymet szorítaná és tüske+kúp van alatta.
Sokak szerint nem elég masszív az alátámasztás ....lehet de nem volt jobb ötletem ,a lebegő polc lett volna még. -
BBéci
legenda
válasz attiss66 #40629 üzenetére
Többször leírtam a Denon AVR-3802-vel kapcsolatos tapasztalataim összefoglalását. Most pár mondatot megismétlek belőle.
2001 végén, amikor megjelent, újonnan 340000 forintba (németeknél 1300 euróba) került, akkor a Denon Európában forgalmazott legdrágább AVR-je volt. Viszonyításképpen: az átlagfizetés a mostani harmada körül mozgott. Ebből következik, hogy hangminőségben a ma kapható 7-800000 forintos AVR-ekkel van egy szinten. Tehát hangdobozszettből cseppet sem túlzás 1 millióst választani hozzá.
A Wharfedale Valdus akkor is belépő szintű marad, ha a dobozát agyon-tuningoltad. Hangszórói, keresztváltójának alkatrészei a legolcsóbb, legsilányabb kínai tömegtermékek közül kerültek ki. Hangminőségben olyan messze vannak az AVR-3802-höz passzolóktól, mint Makó Jeruzsálemtől. Szarból nem lehet várat építeni.
A bandpass szubládák előnye egyben hátrány is, nem véletlenül tűntek el a gyártók kínálatából. Egy bizonyos, szűk frekvencia-tartományban szólnak, ott sem különösebben jól; egysíkúan, részlettelenül.
Tehát hiába vettél egy kiváló hangminőségű erősítőt, amiket hozzá csatlakoztatsz, azok belépő kategóriásak és mindig a leggyengébb láncszem a döntő.Az a moziequalizer semmi mást nem tesz, csupán levágja a magastartomány tetejét, hogy az akciófilmek kevésbé legyenek fülsértőek. Semmiféle szobaakusztikai korrekcióra nem képes az erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Megcsináltam a kalibrálást. A Klipsch álló frontokat 40 Hz-en akarta vágni Surroundot és centert 60-on Mindent átraktam 80Hz-re utána, az lfe/lpf 120 Hz-en maradt. Ez így jó, hogy utólag piszkáltam bele?
A hangerő esetében a centerre rakott +1 dB-t, a subra +5 dB-t (nagyjából középen állt bemeréskor). Ez így valid? Vagy ezt piszkáljam?
A távolságokon is igazítottam picit. Ez megengedett?"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz Dorian #40635 üzenetére
Ez tiszta, mármint hogy valójában azt állítja, de köszönöm a tippet, nem barmolom el.
Begyűjtöm a tippeket itt most ezek alapján, utána csinálok még egy mérést és csak ahhoz nyúlok, amit javasoltok. Főként a sub hangerő érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz zsoika #40637 üzenetére
Köszi. Amúgy én is megszenvedtem egy picit, mert nekem sem érzékelte a centert, sem a jobb oldali hangszórót, de egy kis forgatás elegendő volt. Sajnos a jobbos közelebb van egy sarokhoz, míg a center egy hifiszekreny polcán van, ez zavarhatta be... Utóbbit majd feljebb rakom a tévé alá, csak még kell vennem falikonzolt a tévének. Most kipróbálom majd így mit tud.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
-
Flowtation
őstag
válasz #09634560 #40639 üzenetére
Hello!
Ezt már többször akartam kérdezni, az normális, ha férfi hangnál lehet hallani, de nőinél nem? Tehát nem az van, hogy férfi hangnál a subból is jön hang, hanem csak egyszerűen mert mélyebb azért "dörgősebb" is? Még nem próbáltam ki, de akkor letesztelem, hogy milyen subbal és anélkül.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Formaster
addikt
Azt miért írja ki az Audyssey app hogy a front Bal speakerem fordítva vab bekötve, mikor jó a polaritás?
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Formaster #40643 üzenetére
Nálam a Marantz és a Denon Audyssey-je is fordítottnak veszi a Focal Ariakat.
Az érdekes, hogy az Audyssey tanácsadó szerint, ha biztos jó a bekötés hagyjam figyelmen kívül és lépjek tovább. A Focal mérnökei szerint ha fordítottat jelez a kalibrálószoftver - mivel a hangváltók speciális tervezésűek egyes modelleknél - fordítsuk meg a polaritást csak a mérés idejére - majd utána természetesen vissza, ahogy volt, így pontosabb, jobb hangot kaphatunk.
Kinek higyjünk? -
Formaster
addikt
válasz ctrlaltdel13 #40645 üzenetére
4x próbáltam meg, nem múlt el. Ok, a szoba elrendeszése elég rossz, ezen nyárog nem tudok segíteni. A sorroundok a hátsó falon vannak és a kanapé is. Mad az új lakásban úgy lsz, ahogy a nagykönyvben áll.
-
espi38
őstag
sziasztok skacok!
Ezt a ládát ismeri esetleg hallotta már valaki vagy felejtős?
[link] -
Daywalker
addikt
Az accueq-ban a végén megkérdezi, hogy az EQ All channels vagy On except R/L, akkor mi legyen? Utóbbit akar javasolja, ha a frontok nagyobbak, mint a többi hangszóró. Nyilván a frontok nálam állók, de mi a jó beállítás? Amit javasol vagy EQ-zza az összeset? Mi a tapasztalat?
-
qqzs
őstag
válasz Daywalker #40649 üzenetére
Ezt az enyemben lehet allitani a Qickmenuben, ugy hogy nem vegleges allitas szerintem.
---------------------------------
Tudom hogy mar irtatok hogy minden egy marka legyen, de a tegnapi studios elmenyem utan kedvem lett ezeket a hasznalt dobozokat meghallgatni. En a kiserletezo tipus vagyok es ott motoszkal hatha kifogok valamit. Ez meg az akategoria amin nem lehet sokat veszteni plusz ranezesre mindegyik jobb mint a muanyagdobozos Pioneer szet
- 1 par Magnat Vector Needle Dipol 4-8 Ohm 38-30000Hz
- 1 par HECO Interior Reflex 25H
- 1 par Onkyo D-045 (70W 55-35000Hz)
- 1db Mordaunt-Short MS 304 center
- 1 par Triton TR2 (90W 28-30000Hz)
- 1 par BMO sound system Performance 7.1 MKII (220W, 3 way bassreflex 23-22000Hz)Szoval melyik az ami valami ezek kozul?
Ezekbol sikerult elhozni a Heco-t, a Magnac Vector dipolt es az Onko D-045-ot kiprobalasra[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest