Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
"Nem lehet, mert hatalmas az átmérője, beleérne a doblemezbe."
Váltóméret
175/80r14 = 195/65r15 = 205/55r16 = 225/45r17 = 225/40r18
Egy 7.5x18 et38 felni 225/40r18 gumival ugyanúgy felmegy az 1.4 16V négyesgolfra mint ahogy felmegy az R32 négyesgolfra.
"egy kisebb teljesítményű motornál egyszerűen légyegesen rosszabbul megy vele az autó."
Nagyobb kerékkel lassabb az autó = hamarabb megáll = profit

"ha egyszer megment egy kocctól"
Akkor te gondolom toyo R888 alá nem adod

Milyen gumit is használsz most?
-
EQMontoya
veterán
Nem lehet, mert hatalmas az átmérője, beleérne a doblemezbe.

Arról nem is beszélve, hogy ekkora felninek hatalmas tehetetlensége van (hacsak nem magnéziumból van), épp ezért egy kisebb teljesítményű motornál egyszerűen légyegesen rosszabbul megy vele az autó.
De ha mégis: aki méreten és erőn felüli felnit pakol az autó alá, az szívjon csak.
Irányelv gumivásárláshoz: ha egyszer megment egy kocctól, az drágább autónál, fújt elemekkel 100-asokban mért tétel lehet.
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
Deathunter79
üzenetére
Háááát, most még az a terv is felmerült, hogy kap egy gyári TTE kompresszort.

Egyébként tökéletesen, nyáron nálunk is Szlovénia-Horvátország körút lesz. Illetve most van egy komoly műszaki hibám: valamiért nincs áram a szivargyújtómban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Hankook jó lesz, azok nem drágák és elég jó gumik.
Bitpork: Speciel elég kevés melós autón láttam eddig ilyen méretet.

-
Alapvetően én is egyetértek Qru-val, még ha vannak is kivételek, de ez természetes.
De ha valaki egyszer 18-20-as felniket akar, hogy jól nézzen ki a kocsi, akkor gondoljon arra is, hogy azokra a gumi is 2x annyiba kerül.
Sokan megveszik azt a kocsit, ami még éppen belefér a pénztárcájukba, aztán meg rádöbbennek, hogy ez csak egy kis része volt az autó árának. Azt ugyanis azt fent is kell tartani. Még ha nem is megy benne tönkre semmi, a normál karbantartása is jóval drágább (gumik, olajcsere, vezérműszíj-csere, izzók, hasonlók). Arról nem is beszélve, ha meg még szervizeltetni is kell.
Én is vehetnék 1-2 kategóriával magasabb osztályú kocsit, csak már a fenntartására nem biztos, hogy maradna pénzem.Ez a kérdező állatorvosi lova az ilyen gondolkodásnak, szerintem tanítani kéne az iskolában a választ.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Ha 225/40 R18-as gumit kellene vennem, és nem tudnék megfizetni egy komolyabbat, akkor elgondolkodnék először, hogy tényleg megengedhetem-e magamnak az autómat.

-
DZs
senior tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Ezek közül Hankookot vennék.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Kell vennem hátra 2db új abroncsot, majd talán 1-2hónap múlva tudok venni még2db-ot 225 40 R18 a méret, ezek közül valakinek tapasztalat?
Hankook Ventus S1 EVO2 K117
Hankook Ventus V12 EVO2 K120
Nokian Zline
Fulda Sportcontrol
Kumho Ecsta LE Sport KU39
Firestone Firehawk SZ 90
Federal SS-595 EVO
Achilles ATR Sport 2 -
L4mie
veterán
Urak, végül "sajnos" csak ilyen lett:
[link]Vélemény? figyeljek rá valamennyire, vagyis mire figyeljek inkább ezzel kapcsolatban?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Azt pont nem fotóztam le de az van ráírva, hogy made in Germany.
Én is nagyon kíváncsi vagyok, sajnos csak hétfőre kaptam időpontot a gumishoz. Azt hittem ilyenkorra már midnenki lecserélte és senki nem lesz de azt mondta, nagyüzem van most.
mod:
focvis:
Subaru Impreza (nem WRX/STi, sima mezei polgári verzió)
Hát, a mostani 6 éves BS Potenzámnál lágyabb de az nem mérvadó mert az olyan kemény már mint a tollradír kb.
De amúgy nem olyan lágy mint egy téli, inkább a nyárihoz áll közlebb.
Nincs, ez nem peremvédős változat. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
+ EQMontoya:
Michelin CrossClimate 205/55 R16 94V XL - DOT 1115
Ha érdekel dobhatok fel pár képet róla...
-
Qru
MODERÁTOR
A futófelület külső oldalánál, mert ott kopik a legjobban a gumi (kanyarodáskor oda esik a legnagyobb terhelés ugyanis). Rendőr is a legkisebb mért értéket fogja figyelembe venni.
mod:
Ma megjött az új gumi végre Csehországból. Hétfőn lesz feltéve aztán referálok, hogy mik a tapasztalatok.
-
TaaT
nagyúr
Ezt egy facés felni és gumi adok veszek csoportban olvastam, gondolom emberünk inkább eladni szeretne

"dot?dot?dot?.................így keltek és így fekszetek?.................veszel újat, vagy veszel használtat és nem dot számozol.
pénzetek nincs, de igényekkel tele vagytok................."
-
DeFranco
nagyúr
Rátolom majd a mérőt, aztán megnézem mit mér. Amit én mértem (utánanéztem, 5.9 volt, ami irreális, mert ~8700 km-t futott a gumi, ennyit nem kophatott) az valószínűleg nem jó mérés, pedig hiteles tolómérővel mértem, csak nyilván rosszul.
-
TaaT
nagyúr
válasz
HussarF
üzenetére
Semmilyen bérből és fizetésből élő ember nem tud fenntartani egy ilyet, főleg a mi régiónkban
Jay Leno is megmondta, 2700$ egy vezérmű szíj egy ferrarira, annyiból tata nano-t lehet venni újonnan 
DeFranco: Én is akkor rendeltem, manapság egész jó időt fut a kínai posta.

Kicsit pontatlan egy tolómerőhöz képest, de a tizedmilliméterek senkit sem érdekelnek.

-
-
EQMontoya
veterán
válasz
Deathunter79
üzenetére
-
Deathunter79
tag
Ezt láttátok már? Igazi spórolósoknak!
[link] -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Azért megnéznék egyszer egy ilyen teszten egy komolyabb sport gumit. Mondjuk:
-Yokohama Advan Neova
-Toyo Proxes T1R
-Pirelli P-Zero
-Continental ContiForceContactItt utóbbiről találtam egy mókás doksit, magától a gyártótól. Ugye a SportContact 5 a "sportos" gumijuk, ami szerepelni szokott tesztekben, aztán a Force utolsó oldalán az a referencia: katt.
Nyilván ezek a sportgumik vizen, zajban sosem lesznek olyan jók, viszont száraz úton szerintem nagyon nagy alázás lenne a vége, ha bekerülnének egy ilyen tesztre.
Nyilván sokkal kevésé kiegyensúlyozottak, ezért hétköznapi sofőrnek nem a legjobb választás, de azért az nekem erős, hogy az energy saver gumik a legjobbak tudnak lenni szárazon.
-
-
bitpork
nagyúr
Olvasgattam a gumiárus fórumokat. És belefutottam a Taurus névbe. Elöntött a nosztalgia: édesapám több mint 20 évet húzott le náluk.
Meglepődtem utána olvastam. A Michelin megvette? Tényleg az a Michelin az? Mit tud ez egyáltalán, mert túl olcsónak tűnik... -
Qru
MODERÁTOR
Aki még nem cserélte le a nyári gumit azoknak van itt egy jó ajánlat: [link]
-
B@szki Ő írta, hogy beleér, nem én találtam ki. Ha beleér, akkor az gáz, ha nem ér bele, az nem gáz.
99-ben én is /55 télivel nyomtam 205/50 helyett, nem lett semmi bajom. De nekem nem ért bele (Astra g).
Szerk. Amúgy mikor szokott beleérni? Kanyarban berugózáskor.
-
válasz
Deathunter79
üzenetére
Annak lehet, de ő az 50-es váltóméretét írta le.
-
Jól van, ne vicceljünk már. egy régi Mondeo MK2-ről van szó. Ha csak nem egy szétpimpelt, extrémen leültetett járgányról van szó, hogy érne már bele a kasztniba?
Az 55 ugye a magasság és a szélesség aránya. Akkor, ha 205-ös gumiről van szó, akkor az 50-es és az 55-ös között 1 cm a különbség sugárirányban, azaz 1 cm-el lesz közelebb a gumi a kasztnihoz. Gyakorlatilag észrevehetetlen. Azon az 1 cm-en éppen semmi nem fog múlni... -
Azt írja grabber (#8315) ,hogy a /55 beleér a kaszniba. Ez kis túlzással életveszélyes, ilyen autóval nem mernék kimenni országútra.

-
válasz
HussarF
üzenetére
205/50/16 31k
205/55/16 21k
195/60/15 20kEz már eléggé nagy különbség.
joamilestoné: Pirelli P4-el nem volt gondom,de vagy blueresponse,TS850 vagy Jóévet választanék.Lásd fentebb,az ár mait lehet maradnék az 55-nél,de az már ritkán beleér a kasztniba.Viszont olcsóbb 10k-val.
-
Mondeo mk2.A kézikönyvből írtam ki a váltóméreteket.Szóval ezek tuti adatok.
focvis: Ilyen 55-ös gumim még sose volt,nem tudom mi az ideális.Szeretek néha sportosan vezetni,de a kényelmet sem áldoznám fel.
kalmanchris: Így igen,de akkor 50-es gumit kell vennem a gyári ajánlás alapján.Az meg nagyon peres számomra.Gondolom az ára sem olcsó.
-
-
Sziasztok!
Új autó került a családba és segítség kéne
Nem a gumi márkája,hanem mérete ügyében.
Jelenleg 205/55/16 Kingstar van a kocsin(cserét jelenti nálam egyből),de az igazi váltó mérete 205/50/16 195/60/15 185/65/14 lenne.
Gumit le akarom cserélni,csak nem tudom milyen méretre.Eléggé sportos a viselkedése a kocsinak,de a komfort nem az igazi.Eddig nem volt 205-ös kerekem,csak 185 és nem tudom hosszabb távra melyiket érdemes.A felni méretet nem szívesen szeretnék váltani,mert szép alufelni és nem tudom mennyire lehet kijönni jól,ha el akarom adni.Télre viszont nem praktikus.Javaslat/tapasztalat,mert teljesen bizonytalan vagyok.
-
TaaT
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
És biztos vagy abban, hogy gyárilag sokkal jobb volt vizen? Szerintem - józan paraszti ésszel - pont vizen nem nagyon tud veszíteni a gumi a tapadásából az öregedéssel, mert igazából az számít, hogy mennyire tudja elvezetni.
A minta csökkenése okán előfordulhat, hogy kicsit rosszabbá válik vizen, de nem érzem feltétlenül, hogy ettől kuka lenne.
Szerintem ezt a szezont még lefuthatod vele. -
szőröscica
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Kb. ötvenről és nem kellett satuzni. Igaz, ez ilyen tipikus fényes aszfalton volt, ami kis víztől nagyon csúszóssá válik. Utána próbáltam más felületeken is, ott azért lényegesen jobban fogott, de nem voltam elégedett. Szárazon még mindig jó, egy macska köszönheti az életét neki.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)