Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
UraK
erről mi a vélemény? -
TaaT
nagyúr
Küzdenek a Pirellik rendesen.
[link] -
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Tökugyanaz mind2
-
AMD Power
titán
Végre megvannak a nyári papucsok!!!

Viszont csak azután tudom felraktani őket miután jövőhéten pénteken megjöttünk!
Egerbe a téliekkel kell még mennem. -
szőröscica
addikt
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Nem tudom, de vegyél Primacy 3-at, azzal jobban jársz.

-
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
A tesztekben ez a két típus szerepel, de a boltokban már csak az utóbbi nevükön kaphatóak:
- Continental Premium Contact 5
- Continental ContiPremium 5és
- Michelin Energy Saver +
- Michelin Energy Saver + GRNXA kérdésem az lenne, hogy a Michelin és a Continental esetében mindkét abroncs azonos vagy két különböző típusról van szó?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Ha sokat pályázol akkor az nagyon zavaró tud lenni ami marhára fársztó is.
-
tibee77
őstag
Szevasztok.
Az aläbbi linken levö 4 gumibol ti melyiket välasztanätok?Sajnos az egyik hätso gumim kicsit megserült es szeretnem lecserelni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Pirelli P7 Cinturato Blue-t is felveheted a listára. Ugyan hangosabb mint a Dunlop Sport BR de vizen jobb és a kopásállósága is jobb.
-
szőröscica
addikt
Egész biztosan utolsó szezonja az Energy Savereimnek ez a mostani. 2009. tavasziak, azaz most 6 évesek, és ez a hetedik szezonjuk. Minta még bőven rajtuk, pedig sokat jártam velük. A fogyasztás röhejesen alacsony vele, 110 tempomatnál, a 4 és 4.5 literes osztás között ugrált, bő fél literrel kevesebb mint a téli Nokian WR-D3-akkal. De olyan rohadt hangosak az ES-ek, hogy hihetetlen, a Nokian sokkal halkabb. Pedig a nyári gumik szoktak halkabbak lenni általában.
Jövőre jöhet egy jó kis Blueresponse vagy a Primacy 3.

-
ANDROID???
addikt
Nekem még mindig nincs 4 éves a contact 2 marad modt ez, a 6mm+ csak elég

-
Cheesy
őstag
Tavaly jól sikerült választani, hála az itteni kollektívának: a Dunlop Sport Bluresponse idén is előkelő helyezést ért el

Bár nem hasonlítottam össze a tavalyi és az idei kiadás futófelületét...
-
ANDROID???
addikt
-
_NCT
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Szentmihályin a piros még jó is lehet, nem lakom onnan messze.
A lényeg hogy ne kontárok legyenek, amint lehet veszek majd lemezfelnit, de most spórolás van. -
ANDROID???
addikt
Hasonló gumim nekem is volt, 2 jó volt a másik kettő a futómű hibájából elkezdett félrekopni, aki elvitte felnikkel együtt tudta, hogy 2 inkább kuka, mert hiába a közepe még rendben volt a belső peremek félre voltak nyalva. Mondjuk ő mondta is, hogy a kerekek közutat nem sűrűn fognak látni mert a "telken" fogja használni a járművet.
Ettől a gumitól klasszisokkal jobb állapotban voltak... -
Kornel
veterán
azért ezeket keményen szabályoznám törvényileg, és be is tartatnám.
de ugye egyszerűbb venni 100+ traffipaxot, és úgy pénzt beszedni, és arra hivatkozni, hogy a baleset megelőzés érdekében van erre szükség, minthogy érdemi lépeseket is tennének, kiszűrve az ilyen ön és közveszélyes elemeket. -
_NCT
addikt
Hello!
Tudtok valami normális gumiszervizt Zuglóban és környékén, ahová nyugodt szívvel vihetem gumicserére az autót? Direkt nem kerékcserét, hanem gumicserét írtam, nem akarom hogy valami kontár szervíz elcsessze az új gumijaimat a gumi lefejtéssel és felrakással.
-
Kornel
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
ja, csak az a szörnyű, hogy ezeket emberek eladják, és vannak olyanok, akik meg is veszik.
én pl. dobtam ki jó mintamélységű téliket, mert el voltak érve, és nem mertem felrakni autóra, annyira meg nem voltam pofátlan, hogy pár ezeret keressek rajta, és valakinek az életét veszélyeztessem vele.
a baj az, hogy azt is csak otthagytam a gumisnál, aztán lehet utána új életet kezdett még valahol...
mint az a nyári gumim, amin már csak 1-2 mm futófelület volt, és szintén nem raktam fel, lomtalanításkor meg úgy rohant vele, aki megtalálta, mintha egy zsír új conti-t raktam volna ki, pedig esőben már balesetveszélyes volt.
legközelebb szétvágom, mielőtt megszabadulok tőlük
-
Oracle
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
Oracle
senior tag
Átlámpáztam a többit is, és mindegyiken van kisebb nagyobb, de igazán csak lámpafénynél feltűnő.
sőt más autók gumiján is találtam. -
TaaT
nagyúr
Úgy emlékszem ez nem hiba.
-
norrberth
addikt
Valami normális gumisoknak érdemes lenne megmutatni a biztonság kedvéért.
mutasd meg több szerelőnek lessenek rá, sok a koca szerelő akiknek minden mindegy! mert lehet az egyik rálegyint! míg a másik kitépi a haját! hogy ez veszélyes![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gumiabroncs károsodásai
Egy útakadályon (pl. kátyú, vagy padka) nagy sebességgel való keresztülhajtáskor a gumiabroncs vázszerkezete megsérülhet. Egy ilyen külső behatás következményei nem mindig észlelhetők, nem mindig fedezhetők fel látható nyomok. A gumi - mely lényegesen rugalmasabb a vázszerkezetet alkotó kordszálaknál - sokszor sérülés nélkül megússza az esetet, viszont az ütközés következtében többnyire csak lokálisan, néhány kordszál sérül anélkül, hogy kívülről bármilyen nyoma lenne. A gumiabroncs forgása közbeni állandó berugózás idővel a sérülés kiterjedéséhez vezethet. A gumiköpeny oldalán deformáció léphet fel vagy dudorok keletkezhetnek, amelyek a szálszakadás egyértelmű jelei. Az ilyen abroncs használata durrdefekt veszélyét rejti magában! Az oldalfalon a kitüremkedés, dudor attól keletkezik, hogy a belső levegőnyomást már csak a belső légzáró, ill. a külső burkoló réteg tartja bent, a vázszerkezet visszafordíthatatlanul megsérült. Az ilyen abroncsot haladéktalanul ki kell cserélni.
A szálszakadás nyomán keletkező dudor nem szépséghiba, szakszerű javítása nem lehetséges!
Sajnos vannak akik vállalják, hogy vulkanizálással a dudort eltüntetik, de az elszakadt kordszövetet már nem lehet "összevarrni". Az ilyen "szakemberek" az Önök életét kockáztatják! -
Oracle
senior tag
Hi
Az egyik nyárigumin(fulda eco control) ezt találtam ma, használható még vagy kuka? [link]
-
nrbx
tag
Hello, Renault Megane Grandtourra, (III, 1.6 benzin) keresek nyari gumit 195/65 R15 meretben. Evente 10-15e km-t autozom jellemzoen varoson kivul, de nem autopalyan. Fulda EcoControl HP-re gondoltam, mivel az elozo kocsimon Fulda Ecocontrol volt, es eleg sokat kibirt, 2008-ban vettem, tavalyig azt hasznaltam. elegedett voltam vele, bar nincs osszehasonlitasi alapom, mivel azon a kocsin mas nyari gumit nem hasznaltam. Az arakat nezve nem lenne sokkal dragabb a Dunlop BluResponse sem.
Szerintetek egyertelmuen kevesebbet fogyasztana ezzel a kocsi? Tovabba tartok tole, hogy a Dunlop nem fogja olyan sokaig kihuzni, mint a Fulda. -
DZs
senior tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Ezek közül a Bridge Adrenalin tapad a legjobban.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Intruder A 6
üzenetére
A p zero rosso nem lóg ki lefele egy kicsit a listából? Inkább a p zero nero.
-
norrberth
addikt
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Még egy teszt 2015 [link]
-
norrberth
addikt
válasz
Intruder A 6
üzenetére
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Ezek közül valakinek tapasztalat?
225 40 R18 méretben, kopás annyira nem számít, inkább tapadás, keveset megyek.
Esetleg más ajánlat is szóba jöhet.Michelin Pilot Sport 3
Bridgestone Potenza RE002 Adrenalin
Hankook Ventus S1 EVO
Continental SportContact 5
Goodyear F1 Asymmetric 2
Pirelli P Zero Rosso -
t1
veterán
Sziasztok!
Infinity
Ecosis-ról vélemény? A tavalyi teszt alapján nekem elég jónak tűnik, vagy ez csak addig ilyen jó amíg fiatal a gumi? 185/65R14 méretben érdekelne, másik esélyes a Hankook K425.
[link] -
Deathunter79
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a gumiról? Tervezek venni.
Nexen N-Fera SU1üdv:
dh -
DZs
senior tag
válasz
maggi1886076
üzenetére
Ez egy teljesen szabályos DOT szám, ha 2015. januárban láttad.
-
maggi1886076
addikt
Dot számra van vmi táblázat, hogy mikori a gumi. Ha számok vannak azzal tisztában vagyok. De ha betűk, számok keverve, azt nem tudom. Elvileg ma hozza a futár a gumikat, megnézném átvétel előtt, hogy mikoriak.
-
bognar110
őstag
Sziasztok volt már valakinek hasonló kaliberű BBS felnije ?mi a vélemény ezekről én egy passat3b-re szeretném fel rakni [ezt találtam 2x hankook mit ca 7mm
2x dunlop mit ca 4-5mm profil. Ennyit meg ér?? Vagy túl olcsó ?Nem tudom be határolni. -
Kornel
veterán
Sziasztok!
Olcsó kategóriában a Kumho ecsta spt ku31 milyen választás lenne?
205/55 r16-ban kellene, a keretet most 15k-ra lőttem be, mivel elég sok mindenre kell most a pénz, így a sok kicsi sokra megy elv alapján nem vennék most contit.Esetleg más értelmes alternatíva?
-
AMD Power
titán

-
szőröscica
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Plusz egy szavazat a gyárira.
-
L4mie
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm, átnézek.

-
L4mie
veterán
+1 kérdés,
ajánlott webshopokat tudtok mondani?

http://automax.hu/ -t már ajánlották a fotós kollégák az offtopicunkban
esetleg valami más? -
bognar110
őstag
Sziasztok, néztem ezt a felnit gumival. [link] Az a helyzet hogy 2db 2010es, és 2db 2007-es gumi van rajta 2 db Marix ecology ES-01 plus DOT 3407 5mm
2db Hankook S1 evo DOT 0910 3-4 mm. Kérdés az hogy 2007-es a gumi profil mélység még jó de hát 8 éves a gumi, mennyi kb a szavatossága ? Mondjuk egy gumishoz vinném a felnit hogy rakja fel nekem az autóra, na most ott nem fog belém kötni hogy mit akarok egy 2007es gumival ? -
L4mie
veterán
Sziasztok, olyan problémával érkezem, hogy
Édesapám szerzett a kocsimra való alufelnit, konkrétan a kocsim előző tulajától hozta el, így biztos, hogy jó a gépre, pár évig használták is, viszont nincs rajta gumi, így nyárit arra szeretném venni,
ellenben fogalmam sincs milyen méretű gumit kell rá néznem, és a felnik számozásáról, méretéről, hozzájuk való gumik kiválasztásáról sincs halvány lila dunsztom se. A csavar, hogy vidéken van az egész cucc és hétvégén fogom tudni elhozni addigra viszont szeretném kiválasztani, esetleg meg is rendelni rá a gumit, hogy csak el kelljen vinni és felrakatni.Amit ki tudott olvasni a felniről.:
Márkája: Enzo 4 csavaros
Bele van ütve 81/21x15 42
Szelep mellé van ütve/írva : KBA 47,71,5
Kölső átmérő: 415 [mm]
Teljes szélesség: 190 [mm]
Belső szélesség: 160 [mmgkép: [link]
E12 Corollához lesz/volt használva.
*Természetesen próbáltam rákeresni, gyártó oldalon, számok alapján, de semmi értelmeset nem találtam /google nekem nem barátom :S /
Sajnálom ha nagyon elemi noob kérdéssel zaklatlak titeket, de tényleg lövésem sincs a dolgokról
Köszönöm
-
Declare
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Hamburg es környeke. Itt dolgozom, elek

-
Declare
őstag
Oke....meg kell valtoztatnom a velemenyemet tapadas szmpontjabol....ma reggel borzasztoan viselkedtek a gumik...mintha korcsolyaztam volna
.....mondjuk lehet ehhez a -1 foknak es a szakado honak is volt nemi köze

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
erről mi a vélemény?

Egerbe a téliekkel kell még mennem.

sőt más autók gumiján is találtam.

esetleg valami más?