Hirdetés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
Friss-ropogós (DOT 1515) Hankook K115-ök fent
Bujáki gumitól jött, ez is korrekt cég. A téli után határozottan halkabb és kényelmesebb (puhábban nyeli az utat-úthiányt).
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #8197 üzenetére
Mindeféle képpen!
focvis: Reményeim szerint jövő héten felkerül (ha időben kiszállítják), aztán megírom az első tapasztalatokat.
-
Qru
MODERÁTOR
Bizalmat szavaztam a Michelin CC guminak. Meglátjuk mit mutat a valóságban. Második autóra lesz, ha nagy a hó úgy sem indulok vele útnak, a másik járgányon meg ott a WinterHawk télen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Deathunter79 #8192 üzenetére
To all: Na a B járgányra berendeltem én is a gumit ma, meglátjuk mit villant...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tibee77 #8190 üzenetére
Nem szabálytalan (legalábbis itthon) de nem a legjobb megoldás mert máshol lesz a kocsi első és hátsó tengelyének tapadási határa. Ha nem egy állandó összkerekes autód van akkor nem okoz mechanikai gondot minden esetre.
Arra érdemes figyelned, hogy a jobban tapadót érdemes hátra tenned (mert a sofőrök többsége jobban kezeli az alulkormányzott viselkedést mint a túlkormányzottat).
[ Szerkesztve ]
-
tibee77
őstag
Az ugye nem nagy problema, ha nem egyformäk a gumik elöl hätul?Märmint meretre ugyanazok de mäs märkäjuak.
-
TaaT
nagyúr
Ahogy korábban írták, egyik a felni et, a másik a 4 és 5 furat problémája. [link]
Persze mind2ből ki lehet fogni problémamenteset, 4x100 és 5x130 pl teljesen jól elfér egymás mellett. [link] És a porke felnik is rendesen pogácsázhatók a nagy et szám miatt. [link]
Én mondjuk felhoznám a hátrányok közé a plusz felárat (a jó módosító nem olcsó) és a plusz súlyt is.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Deathunter79 #8185 üzenetére
támogatja zállam for piacszerzés reasons. így fojtják meg a nyugati piacokat.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Deathunter79 #8181 üzenetére
ebayen 350-ből megvan, most néztem, szerintem innen rendelek egyet.
-
Qru
MODERÁTOR
Ott inkább a vízelvezető képesség a fontos. Múltkor vezettem egy Braum Bril. 2-vel szerelet Astrát autópályán vizes burkolaton és nagyon meg voltam elégedve vele. Pedig egy Conti PremiumContact 5-el szerelt autóból ültem át. Vészfékezés ugyan nem volt de erős fékezés és sok sávváltás erős tempónál az igen és nagyon magabiztosan viselkedett az autó. Igaz vadi új volt rajta a gumi...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
AMD Power #8178 üzenetére
Igaz kecskemét, de egynek jó: én most felniről le, felnire fel cserével, szelepekkel, centrírozással, súlyokkal, stb. fizettem kompletten 4500 Ft-ot egy eléggé jól menő, felszerelt helyen (béresgumi)
Pesten a lurdy is olcsóbb [link] mire felrakják a súlyokat, meg cserélik a szelepet.
más: profilmélység mérőt honnan tudnék szerezni? gumistól próbáltam kuncsorogni, de nem volt épp neki a repifiókban.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Ezek az árak szerintetek... sok vagy kevés?
-
Ha veszel másik felnit, amelyiknek az ET-je olyan, hogy pont ugyanazt a terhelést fogja a nyomtávszélesítővel is kapni az agy meg a csapágy, akkor nincs gond tudtommal. Egyébként nem tesz jót a csapágynak. Sokkal többet én sem tudok a témáról pedig érdekes. Nekem is aktuális volt, mert kiderült miután megvettem a kocsit, hogy 5x100-as felnik vannak fent az 5x98-ason. Végül mozgókúpos csavarokat vettem inkább, kevesebb lehet a galiba. Ma fogják felrakni, kívnácsi leszek, hogy szépen beleül-e így a kúp a foglalatba. Elég keveset mozdult el oldalra. Igaz, csak 1 mm-t kell neki.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
az adacos balhé fel van fújva, de pont azért, hogy ilyenből ne legyen gond, több tesztet néztem annak idején, adac, autozeitung, autobild, ace (ezek közül azt hiszem egy megegyezik az adac-cal a másik három saját teszt)
egy szempont volt kiemelten fontos, az pedig a vizes stabilitás, a többivel csak kisebb mértékben foglalkoztam, és a barum brillantis 2 ebben jól szerepelt, megközelítette a prémium gumikat minden esetben (vizes úton). amiben rosszabb volt az a zaj, kopás, fogyasztás, ezek nem érdekeltek.
-
Traxx
őstag
válasz
DeFranco #8169 üzenetére
Sok, ebben igazad van, nem is csak erre az egy tesztre hagyatkoztam, viszont az adac-nál is voltak a közelmúltban érdekes dolgok. Ugyan állítólag ez a gumiteszteket nem érintette, na de na. Náluk ez a Pirelli jól szerepelt, bár 2012-es a teszt: [link] És a teljes cikk: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ivan15
senior tag
válasz
AMD Power #8170 üzenetére
a Michelin energy saver+ pedig vizes uton jol szerepelt, pedig ha tenyleg energy saver akkor kisebb a gördülesi ellenallasa mint a többi normal guminak, akkor miert tapad jobban pl vizen is? Sajat tapasztalat szerint teherautot esöben veszelyes volt elözni vele, mert könnyen megcsuszott a vizen - de a satufek tesztben jo eredmenyt ad
[ Szerkesztve ]
-
Mik az osztókör módosítás hátrányai? Mekkora nyomtávszélesítőt használhat az ember "büntetlenül"?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Deathunter79 #8168 üzenetére
adacnál meg pont az volt jó. sok múlik ám a tesztelési metóduson...
-
Traxx
őstag
Végül a Pirelli Cinturato P1 Verde mellett döntöttem, nem utolsósorban ennek a tesztnek a hatására. A kopásállóság is szimpatikus volt, és a többi mért paramétert tekintve is egész jól szerepelt. Tegnap kaptam meg az Automax-tól, 0415-ös DOT volt rajtuk, ami egész jó
Remélem sokáig hű társak lesznek, köszönöm a segítséget
-
És meg is érkeztek a gumik, 1315-ös DOT számmal. Nagyon elégedett vagyok ezzel a webáruházzal, legközelebb is innen rendelek
-
Ez gyors volt, már hívtak is. De nem veszik fél vállról a dolgot, rákérdeztek, hogy milyen kocsira lesz. Mondom Alfa 147, de ezt le is írtam. Jó, ezért kérdezték, mert Alfa 146-ot írtam. Gondolom félrenyomhattam. De még külön azt is nézték, hogy olyan kocsit írtam be, amire nem lenne jó a gumi. Nagy piros pont. Szerdára itt lesz
-
szumoo
senior tag
válasz
HussarF #8159 üzenetére
Mondjuk itt a napi akciós gumikra írja az ingyenes szállítást 04.30-ig leadott rendeléshez.
[link]
"Vásároljon a napi akciós gumiabroncsok közül egy garnitúrát (4 db) és mi a szerelés árából 2.800 Ft kedvezményt biztosítunk vagy ingyen házhoz szállítjuk.
Az akció 2015. április 30-ig megrendelt termékekre vonatkozik."Az a lényeg, h tudtál rendelni.
Sz.
-
Felhívtam őket, de csak májusban tudnák szállítani előreutalással. Ami nekem nem lenne gond, csak aztán elolvastam újra az akciót és nem az ápr. 30-ig megrendelt gumikra jár az ingyenes szállítás, hanem az addig kiszállítottakra. Ezért inkább megrendeltem utánvéttel, a kp felvétel még így is olcsóbb, mint a szállítás. Most már csak az lesz szívás, ha mégsem ér ide csütörtökig.
-
válasz
Deathunter79 #8145 üzenetére
-
Most az egyedüli problémám, hogy nem készpénzzel akarok fizetni, mert már kilőttem a havi 150 ezres készpénzfelvételi limitet. Csak kérdés, hogy tudok-e nekik előre utalni, vagy rendeljem meg 30-án és akkor úgyis csak májusban jön meg, amikor már érdemes lesz kp-t felvennem. Mindjárt felhívom őket.
-
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Most kaptam kézhez az automaxtól rendelt Fulda EcoControl (165/70r14) gumikat, dot szám alapján 2015. 05.hetiek (0515).
Ha vki ilyenben gondolkozik, érdemes rendelni most, mert úgy tűnik friss gumikat kaphat az ember, meg ápr.30-ig ingyen házhoz is szállítják dpd-vel.Sz.
-
válasz
Deathunter79 #8149 üzenetére
Ja, csak amelyek a legolcsóbbak, azoknál általában nem szokott ott lenni a pipa, max néhány értékelés
Na mindegy, próba, szerencse.
(#8148) t1
De a Hankook-ot itthon gyártják. Legalábbis ez nekem szempont -
Arról van tapasztalat, hogy ha beírom valamelyik ár alapján listázó oldalra a gumit és kiadja a találatokat, akkor a legolcsóbb webshopok mennyire megbízhatóak?
-
Qru
MODERÁTOR
2015-ös magyar gumiteszt: [link]
-
Prodidzsáj
tag
Bakker! Ez az amikor túl nagy a választék, és nincs nagy árkülönbség ilyenkor már tényleg csak a szimpátia dönt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Prodidzsáj #8139 üzenetére
nekem brillantis 2 van, szeretem.
ha debica passio 2 pont, akkor a barum brillantis2 7-8 pont, a dunlop winterresponse2 9-10 pont
hogy 3-4 évesen milyen lesz nem tudom, de új korában engem meggyőzött. most fogja futni a 3. szezonját.
-
AMD Power
titán
válasz
Prodidzsáj #8139 üzenetére
Igen arra. Nem csak az ADAC teszteken volt jó.
-
Prodidzsáj
tag
válasz
AMD Power #8137 üzenetére
Brillantis 2 re gondolsz? Nem olvastam még jobban utána, de látom sok helyen elég kedvező az ára.
Lehet ez is megfelelő lenne, 12-15 ezer között megyünk évente zömében városban. A komfortosság fontos lenne, mert az ignis hátsó merev tengelye miatt így is elég pattogós az autó!
De szerintem a Falken sn832 lesz a befutó! 2-3 ezer forint már nem olyan különbség ami ne férne bele![ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
-
205/40r17-ben milyen a kormoran?
-
TaaT
nagyúr
"Egyébként mennyire lehet ezeknek a címkéknek hinni"
Azokat a címkéket a gyártók maguk "lövik" be, na annyira.
[link]
Világos, hogy a szivárványszínű energiacímke három paraméteréhez képest jóval többet vizsgál például az ADAC, mégis zavartan böngészem most az első teszttáblázatot, amelyben a címke és a klub mérése egymás mellett szerepel. Nehéz felfedezni bármilyen összefüggést a kettő között, mintha nem is ugyanazt a gumit vizsgálták volna.
Van itt például egy A-A-s gumi (Bridgestone Ecopia EP001S), melynek elvileg parádésan kellene teljesítenie, hiszen a fogyasztásra és a vizes tapadásra vonatkozó két A betűnél egyelőre nincs jobb, viszont az ADAC-nál a középmezőnyben végzett. Egy B-B-s (Kumho KH27 Ecowing ES01) éppen csak megfelelt, az utolsó előtti helyen. Az E-A-s Continental PremiumContact 5 győzelmét még meg lehet magyarázni a különböző kritériumok súlyozásával, de hogy lehet az, hogy egy A-ra értékelt vizes tapadású gumit (Michelin Energy Saver+) pont a vizes aszfalton nyújtott gyenge teljesítménye miatt kritizál az ADAC, és sokkal jobbnak mérték a C-s Semperit Speed Life-ot?
Ja és az ADAC-nak sem szabad hinni, csaló banda az egész. Pfuj...
-
Prodidzsáj
tag
válasz
Deathunter79 #8130 üzenetére
Köszi! Egyébként nekem is feltünt, hogy nem mindenhol egységes ez a eu cimke, érdekes!
-
Traxx
őstag
válasz
Deathunter79 #8130 üzenetére
Itt E-A van... Egyébként mennyire lehet ezeknek a címkéknek hinni, és mennyit jelentenek kb. számszerűsítve a kategóriák közötti különbségek?
Egyébként a Falken nekem is szimpatikus
[ Szerkesztve ]
-
Deathunter79
tag
válasz
Prodidzsáj #8129 üzenetére
Az automax.hu elég jó, bár pont ezt a gumit nem szállítják ingyen. A BHP gumi(ingyenes) amit még tudok ajánlani, többször rendeltem már tőlük. A Falken egyébként C-A jelölést kapott.
[ Szerkesztve ]
-
Prodidzsáj
tag
válasz
Deathunter79 #8127 üzenetére
Köszönöm! A kezdetektől néztem a Falkent , meg a Hankookot, csak közben láttam hogy pár száz forint különbséggel még milyen lehetőségek vannak. Zavaró az eu s cimke is, mert pl: a kumho nál B-B jelölés van, ami azért elég jó.
Tudtok megbízható webshopot? Ami 2-3 napon belül szállít? -
válasz
Deathunter79 #8127 üzenetére
Nekem most epp kumho van a hondan, en meg vagyok vele elegedve. Lehet a kovetkezo teli szett is az lesz
-
Deathunter79
tag
válasz
Prodidzsáj #8125 üzenetére
Hát nem tudom, Kumho Ecowing-re nem írnak valami jót nedves úton. Nedves tapadás és aquaplaning-ben nem valami jól szerepelt a teszteken. Nézz utána.
Ellenben a Falken Sincera SN832 Ecorun hozza amit kell. 300Ft különbség van a 2 gumi között.[ Szerkesztve ]
-
Deathunter79
tag
Szia!
Fulda EcoControl.
Ennél jobbat/olcsóbbat nem találsz.
A 11 éves Conti az már tényleg életveszély.[ Szerkesztve ]
-
Prodidzsáj
tag
válasz
PRDZsolesz #8122 üzenetére
Köszönöm a választ!
A kumho nekem is nagyon szimpatikus!Deathunter79: neked is nagyon szépen köszönöm!
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy kisautóra (citroen c3) valami olcsóbb de jó nyári gumit 165/70 R14 mértben. Csak városban van használva az autó, szóval valami olcsó tűrhető abroncs kellene. Nem kell nagy sebességindex, semmi extra.
Inkább veszek valami új olcsóbb gumit, minthogy felrakjam a 11 éves Continentalt.
Köszi
-
Deathunter79
tag
válasz
Prodidzsáj #8121 üzenetére
Falken SN832 nagyon jó választás! 11 410 Ft / db és különösen ajánlott ebben a méretben!
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Prodidzsáj #8121 üzenetére
Egyikkel sem lőhetsz nagyon mellé. Én a kumhot venném, vagy az uniroyalt. De a top 3-ba nálam a hankook még belefér.
-
Prodidzsáj
tag
Sziasztok!
Suzuki Ignisre kellene nyári gumi, 175/65/14
Kb: 12-15 ezer kilométert autózunk évente, jobbára városban.
Kinéztem párat, ha tudnátok sorrendet állítani vagy van valamilyen meglátásotok szívesen veszem.
A tranzakcióra, olyan 50 ezerem van(4 gumi), íme a kinézett gumik!
- FALKEN SN832 nyárigumi T82
- HANKOOK K425 KINERGY nyárigumi T82
- KUMHO KH27 Ecowing ES01
- COMFORT-LIFE 2 SEMPERIT
- RAINEXPERT 3 UNIROYALSegítségeteket előre is köszönöm!
-
AMD Power
titán
válasz
ANDROID??? #8116 üzenetére
Visszaírtak a FB-on. Hogy hétfőn menjek vissza hozzájuk, ne haragudjak így meg úgy stb.... vissza is fogok menni. Sajnos hétfőn nem , de ahogy lesz időm.
-
ANDROID???
addikt
válasz
AMD Power #8109 üzenetére
Na ezek az undorító dolgok, és ahogy mások is én is így csinálom, hogy a dísztárcsa marad itthon tavasszal is és ősszel is, így nem cseszik össze..
Az is gusztustalan, amikor a légkulcs vagy a nyomatékkulcs segít a fényezés eredeti állapotát nem megőrizni, de ugye az ilyen kis felületen "fényezéstelenített" résszel mit tudsz csinálni, lepereled róla? Na ez a gáz, hogy úgy kell rászólni, hogy "hahóka köszi, hogy egyben hagyod a fényezést az alukon is"... -
AMD Power
titán
-
DeFranco
nagyúr
válasz
AMD Power #8108 üzenetére
Nem ez nem a naivságod, elvárható hogy a munkát végezzék el rendesen, lássuk be azért ez nem atomfizika. De ilyenkor tényleg csak az van, hogy nem mész oda többet.
Nekem egyébként a lurdynál jó tapasztalataim voltak, ha ezzel segíthetek.
Nekem is volt, hogy eldurrant az agyam, egy kecskeméti gumis (kavaros volt az ügy, mert szerelőnél kellett hagyni a kocsit, és akkor már megkérdeztem, hogy a gumit lecseréli-e, elvállalta, utólag derült ki, hogy kiadta valami alvállalkozójának) konkrétan úgy cserélt gumit a felnin téliről nyárira, hogy a kereket ki sem centrírozta, úgy hogy a téli centrírral mentem fel pestre nyári gumin.
Csodálkoztam, hogy miért rezonál a kocsi annyira, a lurdyba vittem be, hogy nézzék meg (voltam már ott előtte), pont csúcsidőben fullon voltak, de soron kívül megcsinálták, ott derült ki, hogy full félre van centrírozva. Na az milyen. Ha nem nézetem meg elmegy a futómű a francba pár hónap alatt.
-
DeFranco
nagyúr
gondolom ilyen speckó szelepeknél szólnak, ha látják hogy ez nem a 20 ft-os csereszabatos kategória
@AMD Power: szerintem akkor ne vidd oda többet. nekem mondjuk alap, hogy a dísztárcsát majd én felrakom (el sem szoktam vinni) meg utánhúzok a csavaroknak nyomatékkulccsal, meg ránézek mit csináltak.
-
Traxx
őstag
válasz
Deathunter79 #8093 üzenetére
"itt az is mérvadó lehet, hogy melyik mintázat szimpatikus."
Első kocsim, és gumis témában pláne nem vagyok otthon, a mintázatok közötti különbségben pláne nem. És viszonyítási alapom sem igazán van, hogy melyik miben jobb. De akkor ebből az 5-ből választok majd egy szimpit, ami elérhető isAzért húzhatta volna még egy kicsit az a repedt gumi, különösen, hogy vagy 10, nagyon max. 15 ezer km van benne
Na de ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Ingatlanos topic!
- Macska topik
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- További aktív témák...
- 2 x Nanoleaf Shapes Triangles Expansion Pack 3 Pack + töltő eladó!
- BASETBL Office Chair eladó Győr-ben! 200 kg teherbirás!
- Új hangfalkábel OFC 2x4 mm2 réz hifi hangszórókábel hangfal vezeték
- Új digitális forrasztó állomás PTC hőfokszabályzós trafó 24V 110W
- Új digitális forrólevegős hőlégfúvó műanyag hegesztő Hotair 959D BGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest