Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apumnak keresek téli gumit 1000-es Swift 97' -re. Méret: 155/70 R13
Jelige: olcsó legyen
( csak 2 db-ot fog venni)
Mi az ami nem egy határ sz@r, de azért tapad? Elvileg ilyen 12 ezer a lélektani határ. -
i-sti
senior tag
Valaki ismeri ezt az oldalt?
Szabad innen rendelni?
[https://www.autogumik.net/] -
Gaben92
őstag
Itt halott vagy szöges nélkül.
Most hirdetem azokat amiket kaptam az autóhoz (150€-ért már vinnék többen is), én meg majd még eldöntöm, hogy mi legyen. Az új Nokian-t akartam eredetileg, de teszteken elvileg a Michelin X-Ice North 4 odab.szott mindennek. A Hakka eddig mindig top2-es volt, de most leszorult a negyedik helyig.
-
LógaGéza
veterán
Ez mennyire okozhat problémát? Ma vettem észre mikor nézegettem, hogy mennyi szezon lehet még benne...
-
sgx
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
2008-as Kia Ceed.
A nyári gumi alig használt, így nem bajlódnék annak eladásával és egy 4évszakos vételével. A kocsi egyébként nyáron dupla annyit megy kb., mint télen. -
Gaben92
őstag
Nézegetem most a szögesgumi teszteket aztán találtam valami érdekeset.
Vizes úton féktáv +3 fok hőmérsékletben 80-5 km/h.
A tesztelt gumik, fentről lefelé:
Välikelin rengas/4S: Michelin Cross Climate+
Keski-Euroopan kitkarengas/Közép-európai téli: Goodyear Ultra Grip 9
Kesärengas/Nyári: Dunlop Sport Bluresponse
Nastarengas/szöges: Nokian Hakkapeliitta 9
Pohjoismainen kitkarengas/Északi téli: Continental Conti Viking Contact 7Épp filóztam, hogy felrakjam-e már a szögeseket, mert már nagyon stabilan 2-5 fok között mozgunk, de jó lesz nekem a nyári, amíg nincs hó meg jég.

-
sgx
tag
Sziasztok,
195/65 R15 méretben melyik gumi a legjobb ár/értékben, ha évi 4-5000km-t lenne használva?
Ts860, Barum Polaris , Kleber Krisalp?
Illetve tudtok olyan helyet, ahol együtt lehet a gumival venni az acelfelnit és azt össze is szerelik?
Köszönöm -
Bozso68
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi szépen, így már tiszta!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bozso68
üzenetére
A teszt végén írja a valós 215/55R16 méretet. Típus fb csoportjában volt már példa 15"-ra Focus 2 felnin, de ha nincs a matricán, akkor nem szabályos, hiába megy fel. Innentől kezdve neked kell eldönteni, hogyan éri meg - akár felnit véve aztán később kopott gumikkal eladva pl.
-
válasz
Marci79
üzenetére
Jómagam is Bravuris 3 HM-t használok és semmi gondom vele, jóllehet nem csúcstermék, de mindennapos használatra elég. Csendes, vízen jól tapad és viszonylag olcsó is. A téli Barumok pedig egyértelműen ajánlottak.
Más: nagy teljesítményben (255/35 R19) kipergett a Nokian, a Nexen és a Nankang..

-
-
Gaben92
őstag
Rávettem végre magam és csináltam pár képet a gumikról amik az autóval jöttek.
Szerintetek mennyiért lehetne meghirdetni őket ha azt nézzük, hogy nálunk mindeni sz.rik a DOT-ra és egy új szett ennek az új vátozatából (Hakkapeliitta 9) 550-600€? Minta olyan 5.5-6mm között van. Piacot nézni itt esélytelen, mert a finnek rohadtul nem tudják beárazni a cuccaikat...

-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Most adom el a Peugeot 307-esemet, annak megmaradó téli gumija 195/65 R15.
Kérdés, hogy ezt felrakhatom egy Ford Focus 1.6 benzinesre? Mindenhol csak 205/55 R16-ot látok a Fordhoz valónak, ami a váltómérete a meglévő télimnek.Köszi előre is: Zsolt
-
Ezek szerint kb. 7.5 mm körül lehet. Köszi.
-
A Michelin Crossclimate + újkori profilmélysége kb. hány mm, 205-ös méretben?
6.5mm körül írják, a GY négyévszakos 9. Létezik ekkora különbség?
-
i-sti
senior tag
Sziasztok,
Téli gumit keresek.
Tudom, hogy a TS860 a top de tavaly télen is 3 ezer km ment a dízel.
Szóval nem szeretnék ennyire drága gumit venni.
Mik az olcsóbb alternatívák?Nokian WR D4 205/60 R16 92H
Yokohama W.Drive V905 Bluearth 205/60 R16 96H XL -
Killer01
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Mégegy + a Thule nak
-
válasz
arti1121
üzenetére
Nem öregednek a Michelinek hamarabb, viszont jellemzően több kilométert bírnak a versenytársaiknál.
Az utóbbi időben tapasztaljuk, hogy általánosságban a mai gumik hamarabb öregednek, keményednek.
Múlt télre, a 4. szezonban nekem pont a Dunlop Wintersport 4D vesztette el a régi rugalmasságát. -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, szeretnék minőségi hóláncot venni, de nem tudom milyen márka irányába menjek. Az első amit szeretnék hozzátenni, hogy biztosan nem ilyen szeges műanyag csuda dolgokat szeretnék, aki ment már át félméteres hófúváson az tudja, hogy a masszív láncszemes az igazi segítség, meg a hótoló...
például, erre gondoltam, az önfeszítősök már nagyon drágák (szerintem) és annyival nagyobb kényelmet nem nyújtanak.
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Téli gumi 195/65 R15
VW GOLF Plus 1.4 75LEKinéztem 2 típust, az ár másodlagos.
1. Bridgestone Blizzak LM 005
2. Continetal TS 860Melyik a jobb választás a 2 közül, vagy van ami elkerülte a figyelmem és még jobb választás lenne?
-
arti1121
senior tag
Abból mi igaz mert többen mondják azt hogy a Michelin-ek hamarabb öregednek, keményednek mint a társai? Láttam dunlop Winter sport 5-öt 3.helyen a tesztben de láttam ugyan azt 16.helyen is. Ez hogy van, csak fura nekem
Én kb 5 hónap alatt míg használok téligumi 8.000km megyek -
AMD Power
titán
Gumistore.hu pont akcios volt a Nexen 4 evszakos gumija. Ra is csaptam egybol. ;)
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Kinéztem egy Continental WINTERCONTACT TS 860 91T téligumit a kövi. időszakra.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire ajánlott? Kinek milyen tapasztalata van vele?Köszi a választ.
-
válasz
arti1121
üzenetére
Én a Dunlopot tenném első helyre. Három éve a tátrai síeléshez egyszer sem kellett láncolni még, pedig voltak extrém körülmények.. Igaz elsőkerék-meghajtású kocsin van. Esetleg Goodyear Ultragrip Performance Plus, vagy egy olcsóbb, de jó alternatíva: Kleber Krisalp HP3.
-
arti1121
senior tag
szaisztok
szertnék tanácsot kérni a szakiktol... az ára nem szempont
ezt a három gumit néztem: 205 55 R16 BMW320 E91MICHELIN ALPIN 6
DUNLOP SP WINTER SPORT 5
NEXEN WINGUARD SNOWG WH2 a gumis ezt ajánlottakoszi fiuk
-
Honnan lehet tudni, hogy egy felnin mekkora a csavarfurat átmérő?
Mondjuk M12 és M14-es.
Ha kisebb a lyuk, fel lehet fúrni, vagy a nagyobb lyukkal rendelkező felnit fel lehet szerelni kisebb csavaros autóra? -
-
trialboj
őstag
Hello, kis segítség kellene.
2es octaviara kellene téli felni, https://www.olx.ro/oferta/jante-5x112-r15-vw-golf-jetta-touran-skoda-octavia-IDcg6H1.html#9a495ae30d [link] találtam, de iszonyú olcsó, kb 1500 ft ért hirdet 1 db felnit, és nem is értem mit jelent a címben az 5x112.
5x112 R15 Et 47 - ez mi a francot jelent? az et 47 sem érthető számomra, ez valami gagyi pótkerék felni, v miért lehet ilyen olcsó? Holnap felhívom, de jó lenne tudni előre, hogy ne beszéljek marhaságokat.
Kösz
-
válasz
SPeti1984
üzenetére
A 4 db felni 20-25-öt, a gumik tényleg öregek. Reálisan 40, de 50-nel próbálkoznék elsőre.
Ha nem viszik el október végéig, akkor új hirdetés 40-nel.2018-as 225/40R18 téli szettet árulok szombat óta (30-ert, 2 szinte új, 2 kopott). Nulla érdeklődés. Mondjuk vénasszonyok nyara van. Ha nem viszik el a hónap végéig, leviszem 20-ra az árát -
egyúj hirdetés keretében. -
Tomi0703
addikt
No, köszönöm Uraim a segítséget, Nexen lesz. Az árukeresős találatokon kívül ismertek még olyan webáruházat ami megbízható és olcsóbb?

-
gabor9991
addikt
válasz
SPeti1984
üzenetére
[Ennyit biztosan nem
]
Én 50 alá áraznám, ha eladni szeretném nem árulni. -
konci79
őstag
Vezetéstechnikai tréning régen
-
tboldi
nagyúr
válasz
Saccco
üzenetére
A WagonR-nél nettó 2 perc alatt kicserélem mindkét helyzetjelzőt és mindkét H4-est, és még a lámpatest is a helyén marad.

Egyedül csak az aksit kell kicsivel arrébb rakni a baloldalon, de csak egy szem 10-es vagy 12-es csavart kell meglazítani. Akinek vékonyabb keze van, az meg tudja oldani enélkül is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem a difinél akarták megemelni a gépet, de mondtam, hogy inkább maradjuk a gyári emelési pontoknál.
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
A sérülésmentes alufelnikkel azért ezt nem játszanám el. Majd meglátjuk, hogy beférnek-e a bakok a futómű bekötési pontjaihoz. Ha igen, akkor odacsúsztatom őket, ha nem, akkor nem.

-
tboldi
nagyúr
válasz
Doki16
üzenetére
És K Norbi:
Van itthon több kroki is, szerintem 2-vel egyszerre megoldjuk majd.
A bakozással az a gond, hogy az autónak nincs sok hasmagassága, és az alacsony profilú krokik nem tudnak akkorát emelni, hogy aláférjen a bak, a pótkerék beiktatásával meg az, hogy körbe van pakolva minden szarral, és nincs kedvem tetrisezni.
-
Doki16
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Már megvan rá a megoldás. Írtam pár hozászolással feljebb, hogy szereztem jó talpfát amivel megtudom majd emelni
Csak most már nem variálok, megvárom a hideget, hogy feltegyem a téli gumikat.Korábban csak az első és hátsó nyári gumikat akartam felcserélni, mert húz jobbra a kocsi. Nyomás rendben van és ez lett volna a következő tippem. Remélem csak a gumi lesz rossz, nem szívesen kezdenék egyből egy futómű állítással

-
Doki16
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
( csak 2 db-ot fog venni)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)