Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Én klebert vettem tőlük júniusban, [14. heti] gumik érkeztek szóval biztos nem valami elfekvő készletből dolgoznak.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Gumidotot tudom ajánlani srácok! 2019. 26. heti gumikat kaptam, ahogy mondták idei gyártás.
-
rbalint88
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Arra szerintem jo lesz a Kleber oda

-
norrberth
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Kleber Krisalp HP3 meglepően jól szerepelt a teszteken, bár hogy milyen gyorsan öregszik arról még nincs infó. A Bridgestone és a Hankook viszonylag gyorsan öregszik az itteni tapasztalatok szerint, szóval ami jó és tartós is az a Dunlop WinterSport 5. Felette meg a Goodyear UG9, Michelin Alpin 6 és a top a Continental TS860.
Nekünk TS860 van az tényleg nagyon jó (a TS850 mondjuk vízen nem remekelt).
-
norrberth
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Conti Ts 860 az isten.
Igaz sose volt olyanom.
De akkor is az!
Ennyi![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ami eddig, még nincsenek friss tesztek.

mod:
Mi is kell neked? 225/45R17?
-
MasterMark
titán
Üdv újra, mi most a best buy téligumi?
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Cordiant téligumit használt már valamelyikőtök személyautón?
Nálunk a kamionokra a főnököm néhány éve csak Cordiant vesz és a személyautóin is mind az van, Ő magyon dícséri, annyira, hogy szerintem szerelmes beléjük
Nekem is eljött a csere ideje és áfa nélkül meg tudnám rajta keresztül venni. De sehol nem találok róla semmit... -
csetle
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy 2006-os Skoda Octavia RS-en levő felni az Octavia III-ra is megfelelő lehet? Köszönöm a segítségeteket! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ununqatrium
üzenetére
Igen, ha van nyárid akkor nem érdemes 4évszakost venned. Úgy olcsóbb ha veszel egy télit (és jobb is).
-
Kornel
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
+1 Continental.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
A Continental AllseasonContacttal nem nagyon lehet mellényúlni. Esetleg Michelin CrossClimate+, de az nyáriasabb keverék.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
A BHP-től rendeltem már többször is, mindig minden rendben zajlott.
És Contit néznék, ha kiegyensúlyozott kell.
-
szabonagyur
félisten
Ezek közül melyik ajánlott? De várok javaslatot is online rendeléssel házhoz szállítással.
autogumiplaza
gumitop
automax
bhpgumi
marsoIlletve melyik 4 évszakos legyen 195/65/15-ben ha kiegyensúlyozott gumi kell?
-
-
-
flymi
addikt
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Ebben igazad van, de a lényegen nem változtat.
Sajnos pontenciális gyilkológépek közlekednek az utakon, mert a tulajt nem is érdekli a gumi állapota, kora. Annyira sok a nemtörődöm, hozzá nem értő ember, h az már fájdalmas. Szó szerint akárkinek lehet már száz vagy több száz lovas kocsija mert pénze van. Hajtja addig ameddig, aztán vagy egy árok/fa vagy egy másik kocsi lesz a végállomás.Sajnos nincs szabályzás, legalábbis nálunk. Pedig nagyon kéne!!
Ha a gumigyártók 6-10 évben maximalizálják az élettartamot, akkor azért illene ezt is figyelembe venni magasabb szinten is, nem csak ajánlásként. Gyanítom, h az autósok többsége nem is tud erről semmit, pedig a mai modern világban két kattintás után megtalálsz bármit!Épp múltkor néztem a Speedzone műsorát, Dubaj a másik véglet. Törvényileg szabályozva van, h 3 évnél öregebb gumi nem lehet a kocsin! Érti?
Legutóbb meg Totalcar Műhelyprn részeit néztem újra. A Bravo 12 éves gumikkal az normális?
Talán láttátok többen is, de itt van ez a pár napos cikk, mikor megláttam aszittem lefordulok a székről.Lehet én vagyok a másik véglet ebben a témában és túltolom, mert a téli és a nyári szett vásárlása előtt is napokig túrtam a teszteket meg a videókat, h melyik lenne a legjobb választás. Nem volt egyszerű a kiválasztási folyamat.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
flymi
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Talán semmi, eddig csak az ajánlott és a javasolt szavakat olvastam ilyen tekintetben.
"Javasolt elővigyázatosságból, azon gumik új abroncsra cserélése, amik a gyártási évétől számítva 10 éve, vagy régebb óta üzemelnek. Ez vonatkozik a pótkerékre is. A csere még akkor is ajánlott, ha használhatónak néz ki és még nem érte el a kopásjelzőt a gumi."
"A prémium gyártókat tömörítő szakszövetség szintén 10 évet ad meg, amely fölött a még sosem használt gumiabroncs is csereéretté válik. Ennek oka az anyagfáradásban keresendő."
"Az autógyártóknak de még az abroncsgyártóknak is van persze ajánlásuk az öregedéssel kapcsolatban, de ez koránt sem egységes. A General Motors és a Ford 6 évente mindenképpen cseréltetné az autógumikat (használattól függetlenül) míg a Michelin irányadása 10 év. Utóbbi véleménnyel egyezik meg a Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye is."
"Ott a javaslat, hogy öt év után évente gumis ellenőrizze az állapotukat az öregedés szempontjából. Az éves ellenőrzéssel el lehet húzni 10 éves gumikorig, akkor viszont már tényleg cserélni kell az abroncsot."
-
ladanyi
tag
válasz
kenguru99
üzenetére
és azt hol látom a felnin, hogy milyen méretű? elméletileg az eladó azt mondta gyári corsa acélfelni tehát 5Jx13” 4x100x56.5 ET43, de az eladó azt is mondta, hogy a rajta lévő Hankook K701 silica négyévszakos és kiderült, hogy nyári szóval feltételezem, hogy forgalomba helyezése óta ez a felni van rajta.
-
válasz
ladanyi
üzenetére
Szia!
Mindkettőnek igaza van. Egyik azt mondja, hogy javul az úttartás - igaz; másik azt mondja, nőni fog a fogyasztás - ez is igaz. Egyik változás sem lesz látványos. Valamit, valamiért...
Az árakat Te is tudod ellenőrizni a 2 méretben; a gyári 5" széles felnire rámegy a 175/70r13 is. Én az olcsóbb méretet venném. -
ladanyi
tag
Sziasztok!
Szeretnék ismét segítséget kérni, mert 2 gumisnál is jártam és mindkettő mást mondott bár igaz látatlanban az autó nélkül csak beugrottam megkérdezni.
Szóval 2001-es oel corsa c (973 cm3 és 43KW) autóra keresek négyévszakos gumit (most a gyári méretű 155/80 r13 nyári Hankok K701 van fent). Előzőekben segítséget kaptam itt, hogy a Vredestein quatrac 5 jó választás DE. Az egyik gumis azt mondja, ha ez a gyári méret akkor erre a felnire rámegy a 175/70 r13 gumi, amiből nagyobb a választék, jobb úttartása és kanyarstabilitása lesz. A másik azt mondta maradjon a gyári méretű, mert nem lesz számottevő a nyereség fentiekben, de a nagyobb gumi drágább is és a kocsi fogyasztása is emelkedni fog. Mivel városi közlekedésre (évi 5-8000km) használja a feleségem (tehát nem kell menőzni a jó kinézéssel) jobára nedves és száraz aszfalton (havon jegen nem) így most nem tudom ki beszél igazat. Abban mindketten egyeztek hogy a vredestein jó márka, de ennyi igénybevételre tökéletesen jó egy olcsóbb árfekvésű is de a kínaiakat felejtsem el. Tudnátok segíteni kinek van igaza? Esetleg árfekvésben melyik olcsóbb márkában érdemes nézelődni? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Ununqatrium
üzenetére
Garancia nem volt?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ununqatrium
üzenetére
Milyen méretben keresel téligumit? 4 évszakos esetleg nem lehet alternatíva?
-
Csabroncka
addikt
Mégsem túl jó ötlet téli gumival nyáron grasszálni:

Mondjuk ebben az esetben sajnos benne van a pakliban, hogy emberünk rosszul lett, sajnos
.. -
shteer
titán
válasz
Ununqatrium
üzenetére
Szomszédé is egy rakás sz*r lett az első szezonja végére az Espace-en
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali. Kumho gumikkal mi az általános tapasztalat? Elkezdtem nézelõdni a teli gumik táján, és a legjobb áron, ami még nem gagyi kínai, a Kumho KW23-at találtam. Olcsó gumi kéne kicsi városi autóra, de tartok tõle, mivel pár éve vettem már a gyártótól egy nyári szettet, de az kritikán aluli hulladék volt. 1000 km után csupa dudor volt az oldalfala, szanaszét szakadozott bennük a szál, pedig nem is kaptak el nagy kátyúkat.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Téli gumiból elég a T sebesség indexű, vagy azért ti H jelűt vennétek?

Pályázok vele télen is, de nem 200-zal szoktam járni az tény. 130-150 utazó.
-
Brave_86
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
A hetet nem tudom, az nem is igazán lényeges. (már majdnem megrendeltem ezt is)
Volt itt már valaki aki rendelt tőlük.
Sokat nem veszítünk, én gondolkodok rajta, hogy megrendelem.
"A végösszeg plusz a szállítási költség a futár kezéhez fizetendő, a gumiabroncsok átvételekot."
Ahogy már írták itt páran, ha nem megfelelő, nem kell átvenni. -
-
b4zsi-
őstag
Sziasztok!
Vw Polo 4 2006 1.4 TDI 70-LE
Téli gumi Michelin (2013) a nyári Hankook (2014) esedékes a csere szerintem mindkettőnél. Külön felnin van a téli gumi. Azonban elgondolkodtam, hogy megpróbálna az ember egy négyévszakos garnitúrát, ha már úgyis mindkettő csere érett. Futás évi 15 000 km nyáron - télen egységesen.
165/70 R14 méretben az alábbi modellt néztem: Continental AllSeasonContact. Van ebben a pici méretben jobb alternatíva?Van valami ajánlott webshop vagy áruház, ahol közeli gyártásidővel rendelkező gumit kapsz?
A négyévszakos gumik egy korábbi ADAC tesztjénél 50-55 000 km kopásállóságról olvastam. Gondolom ez otthoni felhasználásnál még több is lehet és 4-5 évet kilehet vele "gond" nélkül húzni.
-
Brave_86
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Én ugyan így vagyok vele.
Az elmúlt pár napban már talán 2x is emelkedett az ára (TS860). 23.750 volt Ez összefügghet az euro árfolyammal? Vagy fogynak a készletek? Ha kijönnek az új tesztek, akkor még további emelkedés várható.
csak, hogy lássuk, hogyan változik:
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Melóból kifolyólag szinte biztosan nem én venném át, így marad a biztosra menés, de előbb a márkát kell kitalálnom.
(Illetve nem szeretek senkit átbaszni. Inkább kérdezek és ne basszanak át. Minap rendeltem valamit, az eladó feketén fehéren leírta, hogy benne van az árban a posta másnap jött az SMS a postától, hogy ők bizony 2600 Ft-tal többet kérnek tőlem. Az eladó lerázott, hogy küldjem vissza, mert ő bizony nem írt ilyet, hogy benne van, képem van róla feketén fehéren, azóta nem válaszol. [A postával együtt megvehettem volna helyben kb. az újat, nem kellett volna használt.] És ő elmondott engem mindennek, megérdemelte volna, hogy ne vegyem át, de nem csinálok segget a számból, mint ő. Átvettem. Annyi nem volt benne, hogy felajánlja a fele postát legalább vissza...)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Apollo Alnac 4G AllSeason
Barum Quartaris 5
Kléber Quadraxer
Vredestein Quatrac 5Az Apollo az egy picit régebbi fejlesztés, a másik 3-ból választanék inkább.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
165/70R14 méretben milyen négyévszakos gumi az ajánlott? A Nexent néztem, de ebben a méretben nem gyártják, a 175/65R14 meg már nem megy rá a felnire papíron. Árban valami hasonlót szeretnék! Előre is köszi!

-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nagyon megtetszett náluk a Continental, de az idei DOT-os már a keret felett van sajnos.

Azt hittem gumit egyszerűbb lesz választani, mint felnit... Hát nem biztos.

-
DJ. Ru$y
nagyúr
VAG csoportos autóra csak jó lenne.

Érdemes lenne a webshopokat amik egy árban mozognak felhívni, hogy mikori gyártású a gumi? Nagybátyám mikor vette pár éve az Omegájára a télieket (októberben talán), akkor végighívogatott mindenkit, hogy tavalyi vagy friss idei gyártású gumijuk van, sikerült neki szerezni akkor aktuális év szeptemberit.

Fektessek ebbe energiát, vagy nagyon régi készletet úgysem sóznak rám?
-
-
rbalint88
veterán
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Arra a hankookra tobben pnadzkodtak, hogy gyorsan oregszik, en is ereztem az iro mulasaval, hogy gynrgul a teljesitmenye. Nexen winguard wh3-at es bridgestone lm005-ot figyelem, mindketto dragult mar egy ezrest a kedvenc helyemen ebben a meretben (17 vs 18, 22 vs 23)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kenguru99
üzenetére
Onnan szedtem a 205/55R16-ot, bocsi, kimaradt a "gyári" szócska. Szóval gyári váltóméret.
Hankook Winter I*Cept RS2 W452-re gondoltam első körben 20k/db innentől már a Pirelli, Michi meg a Conti van, de azok már majdnem 30k-s árral. Azokat már nem hiszem, hogy megérné megvennem. Szerintem a téliek előbb fognak elöregedni, mint elkopni.

-
kenguru99
senior tag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Elvileg célegyenesben a téli garnitúra első fázisa, holnap megjönnek a felnik. 16 x 6,5J lett végül.
Kérdés, ami egyre jobban foglalkoztat, mikor indul be a "téligumibuli"?
Vagyis mikortól várhatók az "új" gumik tesztjei? Érdemes erre várni, vagy meg kell rendelni a tavalyi jobbak közül 4 db-ot és kész? Változik szezon függvényében az áruk?Használva lenne friss havon és mivel vidéken élek és nem takarítják a mellék utakat így, ha lesz hó, akkor taposott, jegesedett havon is. Mit ajánlanátok erre a felhasználásra? Jelenleg 225/45R17 van fent, ennek a váltómérete elvileg katalógus szerint, 205/55R16 szóval ebben a méretben keresnék.
(Nagyon jó 1-2 szezonos Falkenek vannak a nyári szetten (Autobild tesztet nyerte azt hiszem), szóval nem gondolkodom 4 évszakosban, bár lehet, hogy a km inkább azt indokolná. 12-15e km/év.)
Köszönöm a segítséget előre is.

-
MaTpr0F
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy tényleg van 65 és 65,1 kerékagy átmérő, vagy ez a kettő ugyan az, csak gyártó válogatja melyiket írja rá?
-
-
nandow
aktív tag
Lehet a sok infó már félreérthető volt.

17-es felni nincs, csak a 18-as a nyári gumikkal. Szóval a 18-asra menne a négyévszakos télen, nyáron meg maradna rajta a használt nyári, amíg el nem kopik. Utána meg csak a négyévszakos maradna a 18-as felnin.
Így igaz párszor cserélni kell a gumikat a felnin, de szerintem kibírja a gumi... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
nandow
üzenetére
Igen, a CC már kifutott, CC+ van helyette. Amúgy nincs nagy különbség köztük, csak a CC annyira nyárias lett, hogy télen elég korlátosan volt használható (emiatt sok teszt le is húzta), a CC+ kicsit jobb télen cserébe kicsit rosszabb nyáron mint a sima CC.
Ez a legjobb amit tehettek sztem is, amíg bírja a nyári menjen azzal 18"-on és télre meg veszel egy 4évszakost a 17"-os felnire. Aztán marad fent a 17"-os 4évszakosra egész évben a 18-as felni meg meeht tartalékba vagy eladjátok.
A 225/65R17 méretben jó vétel még a Vredesetein Quatrac 5, a GoodYear Vector 4seasons Gen.2. Ezek inkább télies 4évszakosok.
-
nandow
aktív tag
Köszönöm szépen!

Mivel a mostani nyári gumiban 1-2 szezon még biztosan van, valszeg az lesz, hogy télre veszünk négyévszakost, és felrakjuk a 18-as felniszettre, amin most a nyári is van. Aztán ha már nem vállalható a nyári gumi, utána marad csak a négyévszakos egész évre.Még azért agyalok, hogy Conti Allseason legyen, vagy CC. A CC régebbi fejlesztés? (van belőle CC+ is, nem?)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
nandow
üzenetére
Be persze. A CR-V-ben amúgy is kb csak dísz a 4wd rendszer ([link]) egy fillért nem adnék érte kb.
Nekem CC-van kb 10k km/év megy bele, most 4 éves de még 1 évet tuti elmegyek vele mert a profilja bőven jó még, szóval olyan 50k km-t biztosan tud a gumi.
Ezek közül a Contit venném, mert az télen is elég jó, a Michelin az inkább nyárias minta.Nyári: Barum Brilantis 2, Vredesetein UltracSatin
Téli: Barum Polaris 5, Hankook W320.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiMedia lejátszók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asustor NAS
- Konteó topic
- World of Warships
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én ma estére megyek érte. Remélem az enyém is hasonló lesz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De, ha már 2019-es, akkor már talán oké.