Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ngtx
aktív tag
-
Tin
veterán
Sziasztok,
Tud valaki Pest környékén új komplett mankó kereket olcsóbban áruló embert? VAG 205 55 16 5x112-re keresnék. -
Qru
MODERÁTOR
Felkerültek az új téli pacskerok, Hankook W320 (DOT 4619). Háát, nem tudom a TS860 után milyen lesz de majd meglátjuk...
#nincsbennetarcsi
-
2ozzmexy
senior tag
Én a Polaris 3-at használtam 185/55R14 méretben egy ABS nélküli kocsiban. 2013 óta ez a második garnitúra belőle és abszolúte meg voltam vele elégedve, ár/érték arányban öreg autóra (15+ éves) nincsen jobb. Azon a kocsin pont ugyanazt hozta mint a TS850 (a típusszám nem biztos, régen volt, akkori conti TSxxx (2012)), viszont ugyanezen árért volt akkor Falken HS449 Eurowinter is, na az csapnivaló volt, egy szezon után eladtam 2012-ben.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
BaLee
addikt
Tegnap végre a Bridgestone A005 is látott hószerűséget.
Sajnos egybefüggő hó nem volt sehol, de erősen havas, latyakos út több helyen is. Próbáltam párszor intenzíven fékezni de mindig a kormányt fejeltem le de a gumi nem csúszott meg. Két másik céges kocsival is mentem előtte napokon amiken téli gumi volt, ott többször megcsúszott a kocsi. Tény, hogy mindkettő régebbi meg alsó kategóriás márkák.
Szóval egyelőre pozitív, de hó megint nem lesz viszont 13-15 fok jön vissza ismét.
-
Ngtx
aktív tag
Egy hetes intenzív használat után értékelném a Barum Polaris 5 (195/65/15) gumikat.
Szépen óvatosan megtettem vele az első 50-60 kilométert, majd egyből egy 300km autópálya következett enyhe esőben , tegnap pedig megjött a havazás, majd mostanra átment szakadó esőbe és így azt tudom mondani, hogy meg vagyok vele elégedve. Jöhet a jövő heti nappali 12 fok .
Kicsit tartottam tőle, de tökéletes szolgálatot tesz pedig nem 70-el közlekedek.(esőben sem!)apple user
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Debrecenben/környékén hová érdemes vinni alufelnit görgőztetni?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
félisten
válasz windlord #37084 üzenetére
Ez erősen változó, és nem a webshoptól függ, Hanem hogy mióta tárolja az adott gumit. A jobban pörgő típusok és méretek jellemzően frissebbek, a ritkábbak és kevésbé népszerűeknél vannak ilyen 2-3 éves példák...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
windlord
őstag
válasz molnarpeter #37081 üzenetére
Nyilvan nem 5 evesre gondoltam. Az erdekelt, hogy van e tapasztalat azzal, hogy honnan erdemes rendelni, mert ott relative friss dot - al kuldik.
-
TheMarci
addikt
A korábbi tippetek alapján vettem a múlt előtti héten TS860-at, Bujáki Gumitól (árukereső sok jó értékelés), 43. hetit küldtek.
Do You Dream?
-
windlord
őstag
válasz molnarpeter #37078 üzenetére
Nyilvan, de a friss dot sem mellekes.
-
félisten
válasz windlord #37075 üzenetére
Ha csak a gumit akarod rendelni, és majd felrakatod a saját gumisoddal, akkor nagyjából bárhonnan, ahol van raktáron az adott gumi és szállítanak.
A Gumidot.hu szokta a legolcsóbb árakat adni, de náluk a te méretedben mindössze 5 gumit dob fel (én nem tudom, ennyire kifogytak volna? ). Én még a Gumitop.hu és a Gumi.hu oldalakat szoktam nézni, az előbbinél olcsóbb és van raktáron Continental TS860. Jó gumi, ha árban nem probléma, nem jársz vele rosszul.
Ha egy kicsivel olcsóbbat szeretnél, a Bridgestone Blizzak LM005 is jó, de például az sehol sincs raktáron (legalábbis ahogy most ránéztem). A Kléber Krisalp HP3 is nagyon ajánlott, de az sincs sehol.
Ha olcsóbb alternatívát keresel, akkor Falken HS01 vagy Nokian WR D4.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
kisza25
félisten
válasz Motion_Blur #37063 üzenetére
én csak be szoktam hajítani a pincébe, aztán bírtak 8 évet a contik és még el is lehetett adni repedés mentesen, de amúgy szép munka
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Laybee
őstag
A BSD a Sonax Extreme Brilliant Shine Detailer?
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kenguru99 #37067 üzenetére
Köszönöm a linkeket (autónavigátorban nem igazán hiszek), de megnézem.
A kormoran már nekem is feltűnt hogy hasonló a minta, a többiről nem tudtam. Mindegyik a Michelin negyedvonalas/harmadvonalas terméke amennyire én tudom. (Kormoran, Riken, Taurus, Sebring, Tigar, Strial)"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kenguru99
senior tag
válasz 2ozzmexy #37066 üzenetére
"Sebring Snow még mindig és nem találok róla semmit"
Ez a gumi ha jól emlékszem legalább hatféle néven van forgalmazva. Sebring, Taurus, Riken, Kormoran, Tigar. A hatodik most nem jut eszembe. Probálkozz ezekre keresni. Az autónavigátor tesztben pl. szerepelt már a Kormoran Snow. Ebben is. -
2ozzmexy
senior tag
Mivel eléggé OFF a téma, így nem szeretnék mélyebben belemenni és nem is szeretnék vitába szállni itt senkivel, de:
1. a műszaki vizsga KöHÉM rendelet (nem tudom a számát fejből de némi guglizás után tuti kideríthető)
2. a műszaki vizsga != elsőforgalomba helyezésnél szokásos műszaki vizsgávalTi a másodikról beszéltek, én az elsőről. Amikor először/újra forgalomba helyezel egy járművet az a vizsga eleve nem 30ezer hanem 8ezer (közlekedés főfelügyeletenél) és ott tényleg csak azt engedik át ami a típusengedélyben benne van. Az időszakos műszaki vizsga elő van írva a fentebb említett rendeletben, és abban szó sincsen arról hogy milyen felni/gumi lehet egy autón, csak az hogyha valamilyen átalakítás van az autón ami annak közlekedésben való részvételét biztonságilag károsan befolyásolja és nincsen engedélyezve. Ha belekötnek valamibe a kerekek kapcsán, az általában az ha kilóg a kasztni síkjából (nagyobb ET mint a gyári) vagy túl kopott a gumi esetleg beleér a kasztniba a gumi a nem gyári felni stb. miatt.
Sok autószerelő így próbál némi "zsebpénzhez" jutni, mert az ügyfél úgyis utolsó utáni pillanatban fog menni és nem fog elmenni máshoz. Itt a fővárosban ez nem para (nem tudom máshol hogy van), itt ha kötözködnek elküldöd melegebb égtájakra és elmész két utcával arrébb ahol szó nélkül kap egy friss műszakit, max adnak egy listát hogy mire X év múlva jössze ezeket csináltasd meg.
Hogy legyen némi ON is: Nem tudjátok hol lehetne teszteredményeket találani az olyan gumikról, amik nem szerepelnek az ADAC tesztekben? (Sebring Snow még mindig és nem találok róla semmit...)
@Motion_Blur: Szép, bár mindenki így csinálná...
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
K Norbi
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz Nikaré #37056 üzenetére
es mivel indokoltak ha muszakilag rendben volt?
egyszerűen rohely ez az egesz. az utak tomve romokkal, koromgeneratorokkal, ledugozott egres autokkal... de egy alufelnibe ami raadasul meret belekotnek...?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Kornel #37055 üzenetére
Akkor kérlek vilagosits fel mi a különbség, mert ha a Mozaik utca nem normális, akkor nem tudom mi az...
Egyébként a műszaki vizsga egységes mindenhol, az a tulajdonos aki csak akkor cseréltet vmit ha műszakin szólnak érte az egyenesen közveszélyes...
Nem hinném hogy bármi eltérés is van két vizsgaközpont között, mivel az ott ellenőrizendő lista előírás nem ők találják ki. Megvesztegethetőek, de megnézik rendesen..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
Micsoda? Komolyan nézik műszakin!?
A corolla 10 éve nem látott olyan gumit ami a könyvében van.. A téli 185/55 a nyári 185/60 a könyvében meg 185/65 van írva... Még sosem reklamaltak érte... Ez nekem új."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
félisten
válasz smallmer #37052 üzenetére
Akkor a linkeltek közül válassz, és majd felrakatod valahol.
Eleve a felni is meghatározza azt, hogy milyen gumi megy rá, de a gyártó előre meghatározza, hogy milyen méretben milyen gumikkal lehet a kocsit használni. Ez benne van a kézikönyvben, és feltehetően a bal oldali ajtónyílás B oszlopán egy matricán is fel van tüntetve. A kocsi csak ilyen gumikkal közlekedhet hivatalosan, és műszakin is elmeszelik, ha a használt gumiméret nincs rajta a listán.
-
félisten
válasz smallmer #37050 üzenetére
Hogy most mi a terved? Elmész a szakszervizbe, és ott megkérded, hogy milyen gumik vannak, és az egyik ajánlottat nézed ki, avagy egy útbaeső gumisnál akarod megvenni, avagy megrendeled neten, és majd majd valahol felrakatod, stb.? Opció van egy pár, de akkor felesleges linkelgetnem a webboltokat, ha úgy is a szakszervizben lévők közül választasz.
Fent az Összefoglalót kinyitva vannak mindenféle tesztek, végig lehet nézni őket, de ahogy mondtam, elég speciális méret kell, a legtöbb tesztekben szereplő típus nem is készült (vagy legalábbis nem kapható) ebben a méretben.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
-
félisten
válasz smallmer #37048 üzenetére
Elkezdtem egy hosszabb hsz.-t írni, de az Opera szépen befagyott, a PH! RiOS pedig nem cacheli a hsz.-t írás közben...
Röviden: több info nem ártana, pontosan milyen autó (évjárat, motortípus), mennyit mész, mennyire sportosan és mennyit szánsz rá, illetve hogy akarod felrakatni.
A legolcsóbb felső kategóriás gumi, amit találtam ebben a méretben a GumiTop.hu oldalon a [GoodYear UltraGrip Performance+] darabja 58 ezer. Kicsivel drágábban, rendelésre van az egy generációval a jelenleginél öregebb Continental ContiWinterContact TS850.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy Ford Mondeo MK5-re szeretnék téli gumit vásárolni.
Jelenleg egy continental 235/50 R17w gumi van a felnin.
Mit ajánlanátok leginkább? mire érdemes figyelni a választáskor?köszönöm szépen
-
Dare2Live
félisten
tapasztalatom szerint Michelinek nagyon lassan kopnak. siman 40000-45000km helyett 60000-70000km.
evi 6-8kkmnel mondjuk kopas kb mind1. öregedés inkabb a problemas.
masik hogy lassan is kemenyednek fel. 7ev. hankook meg 5ev utan kemeny vizen életveszélyes.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Doki16
addikt
-
BaLee
addikt
válasz Doki16 #37041 üzenetére
Nekem inkább az furcsa, hogy a Bridgestone tényleg ennyire kopna? Az utolsó előttihez képest 10 ezerrel kevesebbet bír? Mikor mi vettük egy áron volt a CC+-al kb. Lehet az akkor jobb választás lett volna. Bár a lassabb öregedés nekünk lehet fontosabb, mert évi 6-8k km-el is kb. 5 évig kitart mielőtt elkopik. Nem tudom mennyire öregszik gyorsan.
-
No.01
őstag
válasz Nikaré #37042 üzenetére
Nem, nem vicc volt. Nem arra lett optimalizalva.
Mas: Esetleg van olyan oldal ahol sikerulne auto markat/tipust keresni gumimeret alapjan? Tehat epp forditva, mint ahogy az ember szokta. A Kollegam hirdetne meg par ritka meretet es talan jobban ratalalnanak ha megemlitene, h mire lehet meg jo de ez a visszafele kereses azert nem annyira egyertelmu es/vagy egyszeru... -
Saccco
nagyúr
válasz Kornel #37026 üzenetére
Itt a válasz:
Tailor-made for powerful cars and SUVs█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Kornel
veterán
Igen, ideje lenne már, mert jövőre mindenképpen vennem kell valamit, lassan 4 mm környékén már egyre óvatosabban kell használnom a Quadraxer2-ket.
Ár érték miatt Nexen, Maxxis AP3 és a Quadraxer2 van versenyben most nálam, de jöhetne már valami Apollo update is jó árban, vagy az általad említettek. -
Motion_Blur
félisten
válasz Motion_Blur #37032 üzenetére
közben megtaláltam: www.auto-stop.hu/
már nem annyira olcsók, de még mindig nem rossz
rbalint88: jahm..
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
rbalint88
addikt
válasz Motion_Blur #37032 üzenetére
auto-stop.hu, de már elkezdtek ők is nyomulni árukeresőn és sajnos drágulni is. utóbbi időben messze nem voltak olyan jó áraik, mint a korábbiakban.
-
őstag
Nem is ez a gond, hanem hogy már jöhetne a Quatrac 6 vagy éppen a GY Vector 4Seasons Gen-3. Jövőre az Allseason Contactot is jó lenne updatelni, nem beszélve a Quadraxer 3 és esetleg egy új CC-ről. Szóval 3-4 évente jó lenne frissíteni a palettát.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Motion_Blur
félisten
Melyik az a gumis oldal ami nincs fent arukeresőn, de nagyon jó áraik vannak?
Emlékeim szerint Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3-at bőven ott láttam a legjobb árban, de talán Conti és Hankook is ott volt a legolcsóbb. Nagy választék nincs, ennyit tudok még elmondani az oldalról[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
rbalint88
addikt
itthon szerintem még egyáltalán nem forgalmazzák vagy legfeljebb épp csak kezd bekúszni a piacra. pedig ígéretes, unokatesómnak a V60-ra is ideális lenne a futása mellé. mondjuk fosós és veztechtréningen se volt, szóval kb rémült tekintettel tudja nyomni a féket, ha megcsúszik, mint a nagy átlag...
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, Nexen Nblue 4S akarok feltetetni, hogy járok jobban, ha árukeresőről megrendelem a legolcsóbbat és 1200/gumiért kihozzák és a sarki gumishoz elviszem még pár ezerért felrakatni, vagy ha elmegyek valami gumishoz aki saját beszállítójával rendeltet és cakk pakk intézi. Nem nagyon ismerem a gumisok árképzését nem tudom melyik jönne ki jobban. Budapesti vagyok.
Mondjuk plusz poén, hogy ismerősöm adott egy gumis számát mikor mondtam, hogy Nexen elkezedett röhögni, hogy kínai meg szar meg 1 év múlva semmit nem ér én első blikkre arra gondoltam hogy ezzel akarna arra rátukmálni amit az ő beszállítója promótál neki. De ahogy láttam itt a fórumon is egész jókat írtak róla, plusz nekem olyan kocsira kell ami azzal tölti az idejét, hogy a parkolóban gyűjti magára a port, a múltkor a parkolóban meghúztak és 1 hét múlva vettem észre.
-
Reggie0
félisten
Hat, nem valami orom nyarival menni. Ha megcsuszik fekezeskor akkor eleg hosszan daral az ABS. Erdekes, kapaszkodni jol tud. Lehet tul dinamikus vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
De hogy ON is legyek: Mitől tapad a téli gumi?
Kulcsár SzabolcsWinkler Róbert videója, és a Hankook szponzorálja - még nem néztem meg, de gyanítom, hogy a tartalma a topik témájába vág.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
Vredestein Quatrac Pro - eredményei...
Kár, hogy nincs értelmes (kis) méret.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Vótmá?
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Motion_Blur
félisten
Ma rakattam át a téli szettet. Találtam egy jó gumist fehérváron akik nem krták össze a felniket és nem szóltak meg (KM Gumiszervíz). Mondtam h ez simogatós autó, nyilván cinkeltek utána de odafigyeltek
Kléber Krisalp HP3, nyári után annyi a difi hogy pici üveghang, de ez cégesen is így van, gondolom V-minta miatt. Tavay 2e km ment a szettbe, idén igyekszem kevésbé félteni, bár ilyen saras retek időben garázsban marad, száraz fagy és hó már okés lesz
-
olasz61
tag
Ford Focus MK2 hatchback január óta használom a 4 évszakos Nexen-t,előtte soha nem volt.Eső,hideg,meleg semmi gondom nem volt legközelebb is ilyet veszek,ár-érték arányban szerintem nagyon jó.Nexen Nblue 4 Season négyévszakos
205/55/16 H91
DOT 5118 66.000Ft volt januárban. -
Reggie0
félisten
Kimegyek nyari gumival, reszkessetek
-
gg72
veterán
válasz focvis #37004 üzenetére
Na jó, azért ilyen autora én sem tennék Nexen 4evszakost...
AMD Power: Nálam (Hyundai i30) is teljesen okés a Nexen, most már biztosan ki merem mondani, hogy sokkal jobb, mint a 3 éves CC volt, ami ilyen időben már csúszkált és kiporgott. Új korában persze az sem, de azért egy 3 éves gumi ne csináljon már ilyeneket (a profilmelysege bőven megvolt).
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Szom-vas mind a ket nap koran reggel indultam a kocsival es este vissza vele. Ebben a taknyos,nyalas idoben is teljesen jo volt ez a 4 evszakos Nexen gumi. Le a kalappal.
-
veterán
válasz Tom1939 #37000 üzenetére
Igen, Volvo V60 PHEV, 1950 kg önsúly.
Természetesen minden aktív biztonsági ketyerét bekapcsolva hagytam. Kimondottan óvatosan kezeltem a gázpedált, egyszerűen dobta a seggét, az kitörésgátló fogta, de így sem volt jó érzés a sűrű forgalomban.
Normál hátsókerekes autóra - úgy vélem - kötelező az igazi téli gumi. -
2ozzmexy
senior tag
válasz Tom1939 #37000 üzenetére
Azért sok más is közre játszik, allgrip snow esetén nem tudom milyen nyomatékot ad előre és hátra, de ugye ott az EBD is közre játszik nálad a kiporges gatloval... Lehet focvis esetén ezek ki voltak kapcsolva vagy másik autó stb. (nem tudom ő milyennel jár)
Nekem is kopkodi mindenki a Sebring Snow-t de az első kerekes Vitaran egész jól muzsikált eddig... Kopkopkop"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest