Hirdetés
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shift+ő
senior tag
Erősen gondolkodom Rotalla s130 téli gumin. C üzemanyag-hatékonyság, B nedves tapadás. minősítéssel.
Annyira f0sok mint az ára? Vagy már egy középkategóriás autón használható kategória, normál használathoz.
A következő választás NEXEN WINGUARD SNOW G WH2. De az 15%-al drágább.
-
ribarszki
őstag
Egyre több helyen olvasom, hogy a Continental Allseason nagyon hangos, különösen autópályán. Furcsa, mert a sima gumitesztek nem ezt mutaják, de nem is pályán futtatják.. Tudtok erről valamit?
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
nandow
üzenetére
Auto Bild négyévszakos teszt előzetes a szokásos száraz-nedves féktesztekkel: [link] .
Érdekes, hogy a Goodyear és a Vredestein-nek jobb a nedves féktávja, mint a Michelin-nek.
A Bridgestone tuti lejjebb fog esni az összesítésben, ami október 3.-án jön.Szerk.: Nem válasz akart lenni, de valamennyire releváns.
-
nandow
aktív tag
Még nem véglegesedett a döntés, Honda CR-V-re négyévszakos gumit keresünk 225/60/R18 méretben.
Sok választási lehetőség nincs ebben a méretben, eddig a Continental Allseasoncontact tűnt a befutónak. Ehhez képest a Vredestein quatrac 5 milyen? -
nfsu17
veterán
válasz
SPeti1984
üzenetére
köszi szépen.
a 4 kerékre 10.000 simán számolható összeszerelésre...az 150.000 összesen.akkor tényleg nem annyira rossz ár a 168k, úgy, hogy nekem akkor semmi teendőm nincs vele...értsd...nem kell megrendelnem, átvennem, összeszereltetni, stb.
HA idén is ennyi lesz, vagy közel ennyi...ki tudja. -
SPeti1984
senior tag
-
nfsu17
veterán
Helloka!
Valószínűleg idén már kell vennem "téli"gumit, acélfelnit, TPMS szenzorokat, meg csavarokat.
Ha tudom, hogy ennyi minden kell, akkor inkább buszbérletet veszek....vagy rákötöm az aksitöltőt. Mondjuk amilyen telek vannak...Szóval: Focus MK3.5
215/50 R17 a nyáriEhelyett 205/55 R16 (acélfelni lenne) a téli.
Hankook-ban gondolkodtam már tavaly is. De idén lehet, hogy lejjebb adom, mert amúgy is kevés km-t megyek, meg tél sincs.
Plusz még mellé a sok (felesleges) kiadás. TPMS, csavarok...csak hogy ne legyen jó.Tavaly ezeket külön-külön összeadogattam és kijött valamennyi.
Ránéztem a helyi (Győr) márkakereskedés oldalára és ők is ajánlottak komplett kerekeket, szenzorral együtt. A végeredmény az lett, hogy majdnem olcsóbbra jött ki náluk a matek.
Hogy miért nem lett belőle semmi? Mert nem volt raktáron és sokat kellett volna várni. Amik voltak (Michelin, Goodyear), meg már olyan árban volt, hogy annyit nem.Hogy miért is írom ezt?
Most - persze - hiába keresek még ilyen ajánlatokat, a legtöbb helyen még nem foglalkoznak télikerekekkel, max külön-külön kellene megvenni...amit pénzért össze is raknának.
De azért a kérdés mégis bennem van, hogy több szem többet lát.
Akár a korábbi évekből kiindulva, van valahol, vagy lesz majd valahol valami akciós cucc a fentebbi kívánalmakra?
Persze ha nem helyben van az áru, akkor valahogy ide is kellene jönnie.
Kb hogy lehetne ezt kihozni a legolcsóbban? Mégis inkább darabokban és majd valaki összerakja és még így is olcsóbb?
Nekem tavaly meglepő volt, hogy márkaszervizben nem volt szinte drágább az, amit amúgy "olcsós" helyekről külön meg lehet venni. Mondjuk csavar nem volt benne, de hát minden nincs. Mivel már nem él szerintem az ajánlat, elmondhatom, hogy 42k, meg az apró, ennyi lett volna egy kerék...Hankook W452 91T (Ford acélfelni 16", TPMS, szerelés, gumi)
Figyelem idén is ezt a helyet (reklám miatt még nem mondanám el, de aki ügyes, úgyis rájöhet) és remélem lesz jó áron idén is.
Ha idén is lesz ilyen árban, akkor lecsapjak rá, vagy ennél tudtok olcsóbbat is?
Köszi. -
Csocsy
tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Én ezt a választ kaptam a Totalcaros Gumidokitól :
Igen, abszolút ajánlott kategória a HP3, nagyon jól sikerült, Michelin-csoportba tartozó termék ez, egyetemben ikertestvérével a BF Goodrich G-Force Winter2-vel. ha önnek is tetszik a mintázata és árban is megfelel, ne is keresgéljen tovább! (o;
Üdv,Gumidoki -
rbalint88
veterán
A4 cabriora, szezonban sztem max 2000km-re jo lesz a Polaris 5 vagy azzal mar tomeggyilkosnak minosulok?
205/55R16, a masik jelolt a kleber krisalp hp3, de az 1-2 szar volt, ugyhogy kicsit tartozkodom a markatol. -
válasz
bendeguz76
üzenetére
245/45R18 illetve 255/40R19 a váltóméret. Itt találsz pontosabb infókat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nerazim
üzenetére
205/55R16 olcsó és jó méret neked. Ezek közül a Nexen-t venném sok jó tapasztalat van vele itt a topikban.
A népszerű webshopokban pörög a készlet ott nem kapsz régi gumit az tuti de sok helyen rá lehet kérdezni a DOT számra is. Még ha nagyon szigorúan is állunk a témához egy éven belüli gumi bőven jó. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Szeretnék rendelni gumikat a kocsira, ami egy 2007.12 havi Toyota Corolla Verso (5 személyes). Na most gyári adat szerint 205/55/R16 és 215/50/R17 mehet rá. Most az előbbi van nyáriban rajta, de max egy szezont még kibír. Én hajlok a négyévszakos felé, költéshatékonyság miatt. Visszaolvasva van kb 5 fajta amit ilyenkor ajánlani szoktatok: Barum, Allnac, Vredestein, Nexen, Kleber (pontos típusok a topikon belül). Ezek közül bármelyik jó lehet vagy van ami vmi miatt ajánlottabb? Illetve váltóméreten gondolkozok még, hogy van -e értelme 195/55(60)/R16 méretben, mert ez már drágább viszont, annyit meg lehet nem ér.Ui: Ja és a legfontosabb, honnan tudom, hogy friss gumikat fognak küldeni? Előtte rá kell kérdezni, nehogy vmi 3éve raktárban porosodót küldjenek?
-
válasz
bendeguz76
üzenetére
Milyen autóra?
-
bendeguz76
aktív tag
225/55 17-es helyett mi lenne az ideális váltóméret 18-as vagy 19-es méretben?
-
KLIOS
aktív tag
Nekem csak pozitív tapasztalatom van az autó-stop.hu oldallal. Messze a legjobb áron vettem tőlük a gumikat.
-
rbalint88
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Nem kell hozza bonyesz aszf. Csak annyit kell beleirni, hogy a megrendeles az emailes vagy telefonos megerositesuktol el, az automata visszaigazolas csak azt a tenyt rogziti, hogy ok megkaptak a megrendelesed. Sajnos nalunk is elofordul utolso darabos vagy kulso keszletes termeknel, hogy nem tudjuk kiszolgalni a vevot, mert idokozben elfogy, tobbet rendelnek, mint a keszlet stb. Csak az a nem mindegy, hogy ezt hogy kommunikalod le

-
rbalint88
veterán
tippre nem túl nagy haszonkulccsal dolgoznak, simán lehet, hogy valóban elfogyott az a beszerzés és azon az áron már bukó lett volna kiszolgálni. sajnos az én szakmámban is 5-15% közötti árrésekkel lehet csak dolgozni, a gumipiac is eléggé kompetitívnek tűnik, így érthető, hogy visszamondták a rendelésed, de az is tény, hogy elég rosszul kommunikálták.
-
Sziasztok!
Most tervezek venni négyévszakos Nexen gumikat a Focusra, honnan érdemes rendelni? Szegedi lévén a Kovács Autó célszerű lenne, de mivel még nem vettem soha gumit, nem tudom van-e jobb alternatíva. Csak jókat hallottam erről a márkáról, remélem a 2008-as Fókára is jó lesz :)
-
Sziasztok!
Téli gumit keresek 225/45/R17 BMW 330-ra.
KLEBER Krisalp HP3 XL 225/45 R17 94H
Barum Polaris 5 225/45 R17 91H
Debica Frigo HP2 225/45 R17 91H
Infinity INF-049 XL 225/45 R17 94V
Találtam még olcsóbban kormoran, matador, de gondolom azokkal nem kéne foglalkozni.
Olvasgattam a topikot, mind a négyről találtam jó pár véleményt, talán a Kleber lenne a legjobb?
Barum nem megerősített oldalfalú ha jól olvastam. Más típus is szóba jöhet, ha ebben az ársávban van.
Nem akarok ismét drágát venni, 2 hátsó lesz cserélve. Sajnos az új Conti gumit szétvágta valószínű egy járdasziget, vagy kiálló kő.

-
z-csongor
csendes tag
Koszi, akkor szerintem a Conti lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
z-csongor
üzenetére
Az A005 nagyon nyárias minta ha télen is elhagynád a várost akkor inkább kilőném. A CC+ nagyon jó futásteljesítményű, ha tényelg lesz Berlinbe ingázás az megfontolandó. Viszont még ez is inkább nyárias 4évszakos de az A005-nél már jobb télen (nyáron viszont gyengébb).
A Continental nagyon kiegynsúlyozott, nyáron is egész jó és télen is, amolyan aranyközépút de futásban nem tud annyit mint a CC+.Szóval a megtett éves km függvényében CC+ vagy Conti.
-
z-csongor
csendes tag
Sziasztok!
225/45 R17 meretben keresek negy evszakos gumit a Lexus IS300h-mra. Azert esett a valasztas negy evszakos gumira, mert egy evben nagyon maximum 12.000km-et megyek, es annak a 85%-at varosban (Budapest). Nehany autopalyas ut is lenne orszagon belul, nagyon ritkan orszagut is. Evente 1-2 kulfold is lenne. Lehetseges az is, hogy evente negyszeri Berlin-Budapest oda-vissza is lenne, ez persze nagyon megdobna az eves futasteljesitmenyt.
Az alabbi harom tipusra tudtam leszukiteni a kinalatot:
- Bridgestone A005 WeatherControl
- Michelin Crossclimate+
- Continental AllSeasonContact
Szerintetek a fent leirt hasznalati esetekhez megfelelo a negy evszakos gumi? Ha igen, akkor a fenti harom tipus kozul melyiket tudnatok ajanlani? (Vetelar nem szamit!) -
Árfekvés? Ha visszapörgetsz találsz linket a legújabb tesztekhez.
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
205/55 R16 meretben milyen teli gumit ajanlanatok? MK3 Focusra lenne.
En ezt neztem: Hankook Winter ICept RS2 W452 205/55 R16 91H -
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
165/70 R14 méretben melyik téli gumikat ajánljátok, amik ár/érték arányban a legjobbak? (2006os gombóc Swiftre lennének vásárolva(
-
Épp a héten beszéltem rá az egyik barátomat Nexen négyévszakosra, 185/60 R15 méretben Fabia 2 típusra. Remélem, beválik neki.
-
7Sony7
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Szia. Bár nem akartam beleszólni, mert nincs túl nagy tapasztalatom, de nekem is van egy F Astrám, igaz dízel kombi. Úgy láttam, a Nexen-en gondolkozol, nekem is az van, leírom a véleményem.
Apollo alnac winter 175/70 13 téligumit használtam télen-nyáron. Tavaly vettem rá 185/65 14- es Nexen négyévszakost. (Más méret!)
Elsőre az tűnt fel, hogy sokkal halkabb. Menettulajdonságukat hasonlónak találtam, Télen sem volt vele problémám, bár általában tartok követési távolságot, így vészfékezésre nem kényszerültem.
(Azt mondjuk tudom, hogy mindegy milyen gumi, ha satuzok, megfogja az első kereket, így ezt is.) Forszírozott kanyarban (körforgalom) ez is elkezd sodródni, mint az apolló, de gázelvétellel azonnal visszaáll, és ekkor a sebességem már rég túl van a "normális " sebességen.Télies 4 évszakosból szerintem esetleg még a GoodYear jöhetne szóba. Szerintem kicsit jobb, de sokkal drágább.
tboldi:
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Jó kérdés, egyáltalán bármelyik tesztnek lehet-e hinni. Főleg egy azonos kategórián belüli sorrendnek. Szerintem a középkategóriától felfelé nagyon nem lehet melléfogni, kivéve ha tényleg egy rosszul sikerült típusról van szó. Pl. a Barumnak általánosan elég jók a most kapható gumijai, Semperitből is télit-nyárit használtam/használok, szerintem azok is jók, új Kléberek is jónak tűnnek. Hankook-ot most már valamennyire prémium gyártónak mondják, abból annyi tapasztalatom van, hogy a W452-vel nem volt probléma semmilyen felületen.
Teszteknél érdemes a pontozás mögé nézni, sokszor a sorrendet féktesztnél pár centi határozza meg (persze van amikor egy autóhossz vagy több), kezelhetőségnél 0-1 Km/h közötti eltérés. Ilyen különbségek simán adódhatnak abból is, hogy milyen autón tesztelik és melyik gumi illik az adott autóhoz jobban.
Mindenesetre a ADAC pontrendszere a tizedesértékkel szerintem átláthatóbb, beszédesebb, mint ez a +/- pontozás. -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Honnan tudnám kideríteni, hogy hivatalosan milyen súlyindexű és sebességindexű gumi kell a kocsimra? (C-Max 1.6 TDCI)
-
Hachiko95
aktív tag
-
Csocsy
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
A Goodyear minden téren jobb osztályzatot kapott mint a Conti, mégis csak 2. lett....hmmmm, ez mennyibe kerülhetett a Continak?
Én Klebert vettem 225/45 R17 méretben, mivel eddig minden teszten a top márkák után jött közvetlenül. A mostani ADAC teszten 2. lett, igaz kisebb méretben, most meg szinte az utolsók egyike lett. A kisebb méretben a száraz teljesítménye a legjobb volt az összes közül, nagyobb méretben meg a legrosszabb??? Érdekesek ezek a tesztek.....kb semmire sem jók....
-
SPeti1984
senior tag
AutoBild teszt táblázatban: [link]
-
SPeti1984
senior tag
Autobild teszt sorrend (már nem a fékút alapján)
-
-
oszy
veterán
Most azt mondták, hogy vegyem a 185/65-öt, mert az a váltómérete és télre még jobb is ez a méret...
13.000 Ft-ért tudnék is Winter i*cept RS2 W452 -
TaMo
csendes tag
Felni ügyben szeretnék szaktanácsot kérni:
MY2019 Outlanderhez (elektronikus kézifék) a gyári méret 7Jx18 ET38 (225/55 R18 gumival.) Télre kisebb felnit szeretnék rátenni ballonosabb gumival, sok utána guglizás után úgy tűnik, hogy a 17-es felni még működik (215/65 r17 gumival) viszont normális felnit csak az alábbi paraméterekkel találok (nyilván itt nem a tuning a cél, hanem a gyári specihez minél közelebb lenni) 7jx17 ET40. Tehát a felni szélesség azonos, az ET szám 2mm-el eltér befelé, vagyis a felni pereme 2mm-re beljebb kerülne. Okozhat ez valami problémát, van valakinek ilyen irányú tapasztalata, szakértelme?(A kinézett felnik TÜV bizonyítványa szerint elvileg megfelel a típushoz, ám a dolgot árnyalja, hogy nagyon sok felni katalógusban a 2.4-es PHEV-re még a 16"-os felniket is kihozza, mint kompatibilis darabokat, ez a lehetőség viszont pont a modellváltással megszűnt, 16-os felnit az újakra már nem lehet felszerelni, így a katalógusok megbízhatósága némileg kétségessé vált számomra.)
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- Tanuljunk angolul!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest