Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tabaga
tag
-
addikt
Na, fel is kerültek a téli kerekek. Tényleg lehet, hogy megéri spórolni 4 évszakossal, akinek olyan, mert most a 4 nyári betárolásáért meg a 4 téli gumi felnire rakásáért, centrírért meg felszerelésért 19k-t kellett fizetnem. Eddig ez 12k körül volt. De vártam már ezt, kíváncsi voltam hogy mutat a felújított felnikkel a kocsi. Morcos lett ettől a sötét színtől. Eredetileg nem akartam ennyire sötétre, de színkártya alapján nehéz választani
[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
Sziasztok!
Mi az ajánlott téli gumi 215/55 r16 méretben?
20-25 ezer / db környékén gondoltam venni, úgy látom annyiért már jobbak vannak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Kornel #29655 üzenetére
Köszi.
Én nem akarok 4 évszakosat erre az autóra, magamnak meg nem tudom cserélgetni, mert nincs helyem hol tárolni. Meg őszintén szólva kínlódni sem akarok vele. Ez a gumis meg olyan, hogy vigyáz a felnire, mint a hímes tojásra, az emberei is jók, úgyhogy kiköhögöm az összeget félévente egyszer. Most majd nem kell szerelgetni a gumikat a felniken, nem fog majd ennyibe kerülni.(#29654) tboldi
Köszi(#29657) alázógyík
Én is meglepődtem, mikor mondta, 12k körül vártam. De pénz nem számít, az a legkevesebb[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Közben újra felmerült a 4 évszakos nálunk, most 205/55R16 méretben (azt hiszem ez a J Astra gyári mérete) kéne valami nem túl drága. Quatrac 5 esetleg erre is? 23k körül már van.
Napi 50km M0-n Csepel és Biatorbágy között. Rosszat nem szeretnék, akkor inkább marad a téli-nyári csere. Kleber lesz, ha téli.Ha a nyári lekerül, talán tavasszal el lehet adni 50 körül. (Nem tudom mi van rajta.)
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz stickermajom #29660 üzenetére
Szerintem egészen vállalható. [kép]
szerk.: Bár ha belefér én is a CC-t vagy az A005-t javasolnám.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Kornel
veterán
Ha tényleg az a méret, akkor az olcsó méret, CC+ vagy A005 nem fér bele?
-
Doki16
addikt
válasz stickermajom #29664 üzenetére
Akkor mindenképpen azt vedd inkább. Egyelőre úgy tűnik, hogy a legjobb nyári keverékes 4 évszakos lesz.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Qru
MODERÁTOR
-
blakey
titán
1 éves a Quatrac 5-öm és még 4 belemegy, remélem.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Qru
MODERÁTOR
válasz blakey #29671 üzenetére
Simán ha nem drifteled szét. Mennyit mész egy évben?
Doki16: Ami a CC+(+) mellett szól(na), hogy nagyon kiegyensúlyozott. Nekem van már benne kb 35k km (évi átlag 11k-t megyek vele) és érdemben nem romlottak a tulajdonságai. BS A005 öregedéséről meg nem nagyon tudunk semmit. Mert a kopás egy dolog de az öregedés megint egy másik. Hiába van még mély profilja ha csúszkálsz vele mint malac a jégen...
Nekem az A005 elődje volt (RE92) és az 4 évesen már nem igen tapad, nagyon kemény volt ezért is cseréltem le. Havon nem volt gond vele a profiljának a mélysége oké volt de szárazon és főleg nedves aszfalton nem nagyon tapadt már.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
blakey
titán
Mennyit mész egy évben? - kb.7-10e km-t.
#29676) sugarforce
Nekem eddig jók a tapasztalataim, extrém körülmények még nem voltak (nagy hó vagy jég), a nyári melegben nem volt különösebb gondom és nyúlosnak sem éreztem. A -10 fokos hdegben is nagyon jónak tűnt.
Ugye azt is figyelembe kell venni, hogy méretenként eltérő a gumik viselkedése, enyém 215/55 R17-es.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
Gyanús, hogy az Astra J 205/60R16-on gurul; szemben a H-val és a K-val.
-
Kornel
veterán
válasz stickermajom #29681 üzenetére
Túl sok.
-
Kornel
veterán
válasz stickermajom #29683 üzenetére
Igaz nem ebben a méretben, de viszonyításképpen jó lehet.
Autobild 2018, 195/65 R15.Michelin CC+ 5,27 euro/1000km 58.800 km
Hankook winter I cept RS2 4,09 euro/1000 km 59.850 kmTehát 60.000 km alatt a Michelin 316,2 💶
A Hankook pedig 245,4 💶
A különbség 70,8~71 💶~23.000 HUF
Nyilván nagyobb méretben ez különbség nagyobb lehet, ki kell számolni, a futásteljesitmény nagyjából hasonló lesz.Ha nem veszel felnit, akkor éves átlagos 15.000 km-es futással számolva is a Michelin élettartama alatt (4 évvel számolva) nyolcszor cserélsz gumit, az +80.000 Ft lenne.
Ha veszel egy szett felnit TPMS-el, az kb. 120.000 HUF lesz, amúgy pusztán matematikailag számolva 5 szett négyévszakosnál hozza vissza az árát majd.
Azt még nem számoltam sehova, hogy egy újszerű nyári gumiért még pénzt is lehet kapni, az új gumi árának a felét minimum.
Ez csupán ár érték arányt mutat, azt nem vitatja el, hogy nagy hóban / jégen jobb lesz egy téli Hankook, mint egy CC+, vagy nyáron is jobb lesz egy prémium kategóriás abroncs.
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
TPMS-ről jut eszembe. Ma jön hozzám kollégám, hogy kiír neki valamit az autó. Tyre pressure check volt a felirat. Mondom valamelyik lapos fújjatok bele. Azt már megtették, de még mindig írja. Találgattunk egy sort, hogy mi lehet mire kinyögte, hogy kerékcsere volt télire másik felnin. Ohh mondom bazze, hát akkor abban nincs szenzor amit érzékeljen a kocsi Nem nagyon értette, hogy miért mi a gond, ha eddig jó volt.
Elváltunk annyival, hogy ha nem akar bele TPMS szenzort venni akkor barátkozzon meg vele mert ezt fogja látni egészen a következő cseréigA Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Motion_Blur
félisten
Fater felrakatta a Kléber Quadraxert a Vitarára, ami egyből feltűnt neki, hogy sokkal halkabb mint a gyári ContiEcoContact 5
Következő napokban jön az igazi téli teszt
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
BigBlackDog
veterán
válasz Motion_Blur #29688 üzenetére
Na igen, nálunk is ez volt az első tapasztalat!
-
Motion_Blur
félisten
válasz BigBlackDog #29689 üzenetére
Pedig a logika pont az ellenkezőjét mondaná, egy V alakú minta nem igazán lehetne hallkabb.
Nálam pl. a Krisalp HP3 egyértelműen hangosabb mint a nyári Matador Hectorra 3. Pedig ez most a leghalkabb téli gumi, de mégis hallom ahogy búg
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Doki16
addikt
-
blakey
titán
Erről írunk szinte folyamatosan, sokkal hallkabb volt, mondjuk nálam nem Kléber váltotta.
-
Kornel
veterán
Első pár száz kilométeren óvatosan, amíg le nem kopik a formaleválasztó anyag.
Szóval akárhogy is de kijelenthető, hogy a Continental ECO contact 5 nem ajánlott gumi.
Doki16: szép...
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Doki16 #29691 üzenetére
Nem átok, csak lehúzós(sz@r) az olyan kocsi gyártója ami felnibe van építve, normálisabb márkák olyan megoldást használnak ami nem a felnibe van építve
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
stickermajom
addikt
válasz Kornel #29685 üzenetére
Nincs valami tuti tipp CC+ beszerzésre? Az általam ismert oldalakon nincs, a többit nem ismerem. Jó lenne pontos árral számolnom. Árukereső alapján CC+ az A005 árában van ebben a méretben, de nem tudom egy "akciosgumik.com" mennyire megbízható..
Az F-re amúgy valószínűleg tavasszal felkerült volna egy négyévszakos amúgy, kérdeztem is itt már. Azzal már nagyjából sikerült meggyőznőm, akit meg kell.
-
szőröscica
addikt
válasz stickermajom #29695 üzenetére
A gumibrokernek egy telefont megereszthetsz. 72 órán belülre ígérik, én tőlük vettem, igaz, akkor volt nekik raktáron.
-
BigBlackDog
veterán
válasz stickermajom #29695 üzenetére
Kleber Quadraxer 2 nem játszik? Olcsóbb jóval, mint a CC+ és ahogy látom, van készleten több helyen is.
-
rbalint88
addikt
válasz BigBlackDog #29697 üzenetére
Vagy ha az meg olcsobb (vagy csak az van), akkor a bfgoodrich is jatszhat ugye.
-
veterán
Opelhez szokott lenni alternatív beszerzési forrás; könnyen lehet, hogy ez pl. passzol: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.