Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Azon gondolkoztam, hogy hagyom a negyevszakos projektet, mert ugye lesz egy szett zsír új 215/55 R17 Continental eco contact 5 gumim, amitől úgy néz ki csak nagyon áron alul tudnék megszabadulni, lévén még elég ritka méret.
4 új vredestein quatrac 5 170k lenne, ami nem is lenne gond, de ugye jo eséllyel akár rajtam is ragadnanak a contik.4 új minőségi téli gumi 90k 205/60 R16 méretben, ehhez felni max. 80k, így pont a negyevszakos árában lennék, és akkor lehet cserélgetni évszakonként.
Jobbat egyelőre nem tudok, majd meglátjuk mi lesz.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Persze, ha nem is fordul fel a piac fenekestűl de legalább frissebb gyártásút kapsz. Most csak a még múlt télre legyártottakat kapnád meg mert már rég átálltak a gyártósorok a nyári üzemre és noha ha szakszerűen van tárolva semmi baja nem lenne/lesz azért mégis csak...
Szóval őszre ráérsz ezzel foglalkozni sztem.

-
-
Kornel
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Nem számolják be, egy helyen írták, 8500 / db, LOL.
Újan 160k a szett Conti.
Ennyi lenne kb. A vredi quatrac 5 is.
Szerintem nem kapkodom el, néztem most a hirdetési oldalakat, újan is 120k-t kérnek "használtan" érte.215/55 R17 a méret, a mostani apolló nagyon messze van a 225/45 R17-el.
-
válasz
Kornel
üzenetére
De még mindig jobban jársz. A 20 kilométert futott gumit nem pofátlanság újként árulni, a 3000-t futottért viszont kb. 70%-os árat kérhetsz, ha el is szeretnéd adni. Ill. télen senki sem fog nyári gumit keresni.
Próbáld beszámíttatni, hátha.Amúgy mi a méret? A meglévő Apollo nagyon távoli méret?
(#19579) Kornel : Az tényleg nagyon távoli, sztornó.(#19569) richie900812:
...Túl lágy keverékűek. Kicsit erőteljesebb elindulásnál, érzem, hogy nagyon elkaparna...Ha keményebb keverék lenne, még jobban kaparna. Prémium lágy gumi tapad, de kopik; prémium kemény gumi tartós, de kevésbe tapad a lágynál.
A probléma valós oka: Túl sok a ló és/vagy túl nagy a sofőr talpa.
-
válasz
alázógyík
üzenetére
Tény. Meg szerintem annak az autónak a teljesítménye nem is nagyon indokol ilyen gumit. Az már nagyobb teljesítménynél és nagyobb kerékátmérőnél lehetne inkább releváns. Ott viszont már annyiba kerül, hogy nem biztos, hogy egyáltalán felmerülne benne, hogy neki ilyen gumi kéne

Egyik kollégámmal is beszélgettünk, hogy milyen abroncsok vannak a kocsin, aztán mondta, hogy ő ezen nem spórol, csak a legjobbat veszi, Conti megy a kocsira. Mondom milyen méret? 14"-os felni, 80 LE-s Skoda Octavia. Ja, mondom oké. Vedd meg ezt a gumit 18"-ra. Nekem a Vrediből 1 többe kerül, mint neked a Contiból 3 db abban a méretben.
-
-
-
Richard!
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy van pénz kolbászra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nem volt drága, 394€/4db.(#19564) HussarF: Megmondom őszintén, hogy soha nem néztem a gumik mintáját. De átadtam neki a dicséretedet, köszöni

Nálam ázsiai bojkott van, autók terén...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#19565) nesa: Újonnan nehéz ezekbe csalódni... eddig még nem is okozott csalódást. Bár nem hiszem, hogy újra ilyet vennék. Túl lágy keverékűek. Kicsit erőteljesebb elindulásnál, érzem, hogy nagyon elkaparna...
(#19568) Gyick: Michelin Primacy 3. Ha belefér a keretbe én azt venném. Ha nem, akkor Goodyear EfficientGrip Performance
-
Gyick
őstag
Üdv!
Kikellene lassan cserélnem az autómon(Opel Astra H GTC) a gumikat.(205/55/16 nyári).Vmi jobb minőségűt szeretnék ami azért nem olyan drága(kb 20-25k között).Van most ebben a kategóriában vmi "best buy" a piacon? -
hurenzon
senior tag
mazda 6 2.3 sport Gt sportosabb vezetéshez évi kb 10 e km szinte csak Budapest és Pest megye ajánlatos a 4 évszakos gumit? Ha igen akkor melyik márka. 205/55 r16 a méret.
-
Richard!
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én meg mentem a fejem után és PremiumContact6-ot vettem. Senkinek nincs ilyen, nem is ajánlják

-
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
185/65 r15 méretben melyik lenne jobb választás?
- Barum Brillantis 2
vagy
- Hankook K425 Kinergy Eco -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon
üzenetére

-
Köszönöm még egyszer a segítséget Qru!

-
rsf
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Most rendelek ilyet csak /55-es méretben.
-
gabor9991
addikt
195/65 r15 méretben találtam 10.500/db laufenn, 12.000/db hankook w452, 13.500/db nokian wrd3, 14.000/db nokian wrd4 gumikat.
Melyik lenne ezek közül a legjobb választás a téli alföldre? -
szőröscica
addikt
1 szezont futott Dunlop Bluresponse gumi valakit érdekel 205/60 R16 méretben?
-
válasz
Kornel
üzenetére
Csak feldobnám a jófogásra; ott gumit idén eddig hirdettem:
- 2 db új 18"-as: 1 hét után eladtam ott; közös ismerősünk feltette FB csoportba, volt egy érdeklődő, de végül nem hívott fel.
- 4 db 8 éves 15"-os, másnap megvették.
- 1 db 18"-ast már 2 hónapja hirdetek, eddig összesen 1 telefon.Mindet hirdettem az autoalkatresz.hu/gumi-felnin is; onnan 0 telefon; minimális megtekintés.
-
alázógyík
addikt
Más.
Peugeot 308-ra keresnék alufelnit, lehetőleg gyári 16-ot v. 17-et.
Jófogás kilőve, 10-ből, 9 nem akarja eladni, nem válaszol, nem veszi fel, nem postázza..... -
válasz
Kornel
üzenetére
Nem írok privátot, mert csak kíváncsiskodom.
Jófogáson fent van? Link esetleg az aláírásodba?Az új gépre, ha 4-évszakost tervezel, akkor eleve azon hoznám ki a boltból vagy azonnal feltenném rá az első nap. Így könnyebb lenne eladni a nyárikat róla, kvázi null-kilométeresként.
-
Reaper
őstag
válasz
HussarF
üzenetére
'85ös IROC-z

Jelenleg még buflákabb gumi van a gyári 7x15ös felnin, annál csak jobb lehet, viszont a felnit most vettem, és idénre nem is tervezek másikat venni. Elég nehéz olyan 5x120 17-est találni amiről nem ordít, hogy BMW felni, szerintem sikerült végre egyet találni.
Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de amit láttam eddig ilyeneket, nem volt vészes. Aztán amikor meglesz a fék fejlesztés, akkor úgyis ez a felni lesz a téli, és majd lesz egy másik nyári szett, de az majd csak jövőre. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Reaper
üzenetére
Hankook.

PS3 Decide-nál 2 évet bírt az OPC-n (igaz ő rendeltetésszerűen használja a technikát), na most a PS4 picit keményebb mint a PS3 de akkor se fog nálad sokkal többet bírni 2 évnél.
A Michelin most a jobb kopásállóságot tűzte a zászlajára így szinte minden gumijuknál egy picit keményebb keveréket kapott az új modellel, nem csak a PS-nél de a CC-nél is (CC vs CC+) ez van. Elég sok felhasználót háborított fel, hogy a méregdrága gumi nagyon gyorsan kopik.
-
Reaper
őstag
Ezt jó tudni, pedig már lassan elkezdtem meggyőzni magam a PS4ről, de akkor szerintem marad a Hankook, úgyis az tetszik a legjobban az összes közül, a durva V mintával.
Ezek Árukeresős árak, de ajánlatot már kértem a fenti kettőre az ismerősi körből:
Hankook Ventus V12 Evo2 245/45 R17 99Y 35 557 Ft-tól
Michelin Pilot Sport 4 245/45 R17 99Y 50 940 Ft-tólDunlop SP SPORT MAXX 245/45 R17 95Y 38 301 Ft
Toyo Proxes Sport XL 245/45 R17 99Y 40 184 Ft -
Qru
MODERÁTOR
-
Reaper
őstag
Ahoi!
Kéne 4 gumi a Camarora, 245/45 17-es méretben, a felni 7,5-es (tudom nem a legjobb, de most ez van).
Amiket kinéztem:
Hankook Ventus V12 Evo2
Michelin Pilot Sport 4esetleg:
Toyo Proxes Sport XL
Dunlop SP SPORT MAXXSzóval a kérdés, ha futja rá, akkor megéri a PS4 a Hankookkal szemben? A lényeg, hogy tapadjon rendesen szárazon/vizen, egyenesen és kanyarban is. Emellett ne kopjon el 1-2 év alatt ha lehet.
Nekem a Hankook elég masszívnak tűnik, durva bordákkal, de a PS4-et meg minden teszten istenítik. Azt nem tudom ebből mennyi a marketing szöveg, de hátha van ezekkel tapasztalatotok.Köszi!
-
Kornel
veterán
Mindenki nyarit vesz, senki negyevszakost?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rsf
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Nem rég került gyártásba ez a gumi szóval olyan öreg nem lehet, vedd az olcsóbb helyről szvsz.
Amúgy a legolcsobbgumi-ról rendeltem én is a 4évszakos gumim nagyon korrekt webshop, tök gyorsan ideért és friss DOT számos volt.

mod:
LWhite: Igen, megfogják venni! Jófogásra és/vagy FB gumis csoportban hirdesd de a racingbazar-ra is felteheted.

-
LWhite
tag
Sziasztok! 7 éves Continental SportContact2 205/55 R16 gumikat még a jelző feletti kopással érdemes eladásra meghirdetni vagy dobjam ki (nem szó szerint) már inkább? Ér még pár ezer Ft-ot?
Köszönöm!
-
gg72
veterán
Szüleimnek javasoltam a tizenéves Renault Scenic kocsijukra 185/65R15 méretben Apollo ALNAC 4G ALL SEASON gumikat, évente kb. 10ezer km-t mennek, azt is vidéken, autópályán alig. Szerintem nekik bőven elég lenne, pláne ahhoz képest, hogy apum eddig téli gumikkal ment állandóan...
Két online boltot néztem ki, a legolcsobbgumi.eu-nál 14033 Ft lenne darabja házhozszállítással, DOT számot is látok (0617), a másik a a bulyáki-nál lenne valamivel olcsóbban (13890 Ft szintén házhozszállítással), viszont DOT infók nincsenek.
Melyik cég legyen? -
rbalint88
veterán
Tegnap megvettem es felrakattam egy egy szezont futott re002 garniturat, hateg es fold a hankookhoz kepest. A hankook is jo gumi, deez csucs. Nem is hangos, nem is raz sokkal jobban, cserebe tapad mintaallat. Kopas nem erdekel, ugy szamolok a gumival, hogy ket szezonutan minden meter ajandek, szerintem harom szezont talan el fog menni nalam.
-
norrberth
addikt
Brumi˘
focvis
JorusKöszönöm

Ha teszek rá 205/50R17 gumikat, kb ott leszek súlyba mintha 205/55R16?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- HP EliteBook / ZBook topik
- Háztartási gépek
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

már azt is fontolgatom, hogy lecserélem primacy-ra.