Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
SPeti1984
üzenetére
Nos az eredmények nekem is meglepöek.Tavaly vettem ventus prime 3-at 205/55 R16-os méretben nem egy erőgépen használom de megvoltam vele elégedve egyszer autópályán kifogtam vele egy özönviz-szerü vihart de semmi halálfélelmem nem volt vele a biztonság kedvéért visszavettem 100-ra de ez már tényleg olyan volt hogy alig láttam az esötől.Oldalfala tényleg puha ha gyári 2,2 -re fújom és nem egyenes talajra állok hanem mondjuk egy kisebb kőre úgy nézz ki a gumi mintha félig le lenne eresztve, de szerintem nem fogsz csalódni benne jó kis gumi az kiváncsi vagyok a beszámolódra.
-
-
SPeti1984
senior tag
Igaz méretben különbőzőket teszteltek, de fura hogy egyik tesztnél elöl van a Hankook prime 3 a fékezésnél másiknál meg nagyon lehúzzák amiatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsolt!!
üzenetére
Eltérő méret gyakran nem ugyanazt a keveréket kapja. Más az elvárás egy nagyobb nehezebb/erősebb autónál mint egy kisebbnél. Ráadásul nem is minden minta működik jól minden méretben.
mod:
Bla82: T-trac bőven jó lesz.

BBD: Ki kéne már kormolni ne csak simogasd azt a gázpedált...

-
Zsolt!!
aktív tag
Autobild 2017:
Kiváncsi voltam a Ventus prime tesztre mert nekem olyan van és bár eltérő méretben tesztelte az Adac meg az autobild, eléggé eltérő eredmények születtek.

-
Zsolt!!
aktív tag
Egy kis olvasnivaló 2017-es Adac teszt:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Fogyi csökkenés: A télid az kisebb méret, nem? Akkor nem csoda ha csökken a fogyid.
Mennyit mentek vele? Ha sokat akkor jöhet vmi keményebb keverékű túra ha kevesebbet akkor meg vmi lágyabb sportos. Utóbbival legalább meg is tudsz állni ha kell.
Bla82: Milyen méretben? Az azonos név különböző méretekben nem azonos keveréket jelent.
Összeségében mind a kettő a lágyabb sportos keverékhet áll közelebb. T-Trac 2 picit keményebb mint a Sport 5 cserébe a T jobb egy picit vízen. Én a T-t venném inkább.

-
lama_lamm
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Azt még nem, de megpróbálom, köszi. Maga a szenzor úgyis a felni másik oldalán van, szóval amíg a műanyagot nem eszi meg, addig sok bajt csak nem okozhat.
-
lama_lamm
aktív tag
Kérnék segítséget tőletek.
Vettem ebay-en "stainless steel" fém szelepsapkákat, ami persze marhára nem volt stainless és a sapkák elég jól rágyógyultak a szelepre egy kivételével. WD40-nel próbáltam már befújni őket, de nem segített. Flex-en kívül valamit tudtok ajánlani? TMPS-es szelepek, szóval jó lenne, ha nem a kukában végeznék. :S

-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Érdekes, Asszonypajtás 1.4-es D Corsáján is ez van, nem érzem egyáltalán instabilnak tőle az autót, igaz, nem egy erőgép. Az én - szintén vadállat - B Vectrámon WR D3 van, itt csak annyi tűnt fel, hogy mintha jobban érezném az úthibákat mostanság, mint hidegben volt, de lehet, placebo. Mindkét szett első szezonját futja egyébként nálunk, de eddig mindkettővel maradéktalanul elégedett vagyok.
Más. Miután egyéb helyeken véleményeket olvasva rádöbbentem, hogy a Dunlop BR azért közel sem annyira fényesen teljesít a gyakorlatban (kátyú érzékeny, és 25k alatt ezt is el lehet koptatni), mint a teszteken, a Sport MAXX RT pedig jó eséllyel még ennyit sem bír ki, cserébe legalább nem veri szét kapásból a kátyú, más irányokba fordultam. A Goodyear EfficientGrip Performance-szal van esetleg valakinek tapasztalata 205/50 R16 (vagy e körüli) méretben?
Amit még ajánlottak, az az Uniroyal RainSport 3, de ez nekem annyira nem jön be, mert árban már alig van különbség a GY-hez képest.
-
Bla82
tag
Szia!
Laikusként megakadt a szemem a válaszodon eddig úgy tudtam/gondoltam a T-Trac az eco/túra gumi a Sportrac meg a sport kis méretekben a Vredinél.
Most mi a valóság ebben a témában?
Azért is kérdem mert eddig a Sportrack 5-öt néztem ki vételre az általam jobbnak vélt tapadása miatt. De ha fordítva van akkor a T-trac-ot veszem, ez olcsóbb is 2-3k/db árban így a felrakás árát megspórolnám.
Köszi!
Üdv!
Béla -
Peter.70
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szerintem ugyanaz mehet mint nekem 175/65 R15
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ezzel a gumival kapcsolatban nem tudok hozzászólni, de a jelenség nálam is hasonló egy DOT 3612-es Pirelli téligumi szettel.
Szárazban nincs gond, havon - persze ésszel közlekedve - nem volt gond, de tegnap este +3 fokban is villogott sokszor a kipörgésgátló, néha még hármasban is padlózásnál, pedig aztán a 101 paci meg a 150 Nm nem az az elemi erő, ami ilyet szokott produkálni.. Vannak körforgalmak, ahova motorfékkel szoktam csak beesni, nyáron meg szárazban nincs gond, de ebben a 0 fok körüli időben úgy csúszok kifele, mint a huzat, a kigyorsításnál elpörgő kerekekről nem is beszélve.
Azt hittem, hogy a gumik keményedtek meg (profil még bőven van rajtuk), de akkor még egy szezont megtartom őket, ha új gumikkal is ilyeneket lehet tapasztalni. -
lama_lamm
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ugyanez van nálam is. Egész télen dicsértem, hogy mennyire f@sza, de amióta ez az idő van nagyon puhának érzem én is. Valamennyire számítottam rá, tekintve, hogy a jó havas tulajdonságokhoz lágy keverék kell, de már kezd egy kicsit zavaró lenni... Fogyasztás is több szerintem, amióta enyhült az idő. Azt hiszem lassan eljön a csere ideje.
-
BigBlackDog
veterán
Pár hónap tapasztalat után kérdeznék egyet. Nokian WR D4 van fent november óta. Száraz időben, illetve havon/jégen nem túlzottan éreztem gondot, viszont -4 foknál melegebb időben, illetve enyhén taknyos, ködös körülmények között eléggé instabilnak érzem. Körforgalmaknál, gyorsításoknál figyeltem meg leginkább, hogy indokolatlanul könnyebb lesz a kormány, elég gyorsan elkezd mászni az orra a kocsinak. Indulásnál pedig nem egyszer furcsállom, hogy milyen könnyen kipörög. Másnak mi a tapasztalata?
-
zsolt19900
őstag
Suzuki ignis 1.3 165/70r14 nyárigumiban mi az ajánlott? nincsen versenygép módjára vezetve, de azért nem a leggyengébb gumit szeretném rá választani
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Nyári gumit, apollót, vagy nokiant érdemesebb venni? Esetleg 4 évszakosat? Keret nagyon max 15K.
-
válasz
gabor9991
üzenetére
Na igen, és mivel Te is lazábbnak érezted a korábbinál, illetve a véleményt író is szinte pontosan ugyanerre jutott, egyre jobban elveszi a kedvem a BR-től. Az kifejezetten fontos, hogy a kanyarokat jól bírja és csendes legyen, a fogyasztás másodlagos. Azt hiszem, Maxx RT lesz a befutó nálam, maximum lehajtom 3 év alatt, és megtanulom a saját káromon!

Köszönöm a válaszokat, segítséget Mindenkinek!
-
B-L-A-C-K
titán
Szerintetek itt hogy kell értelmezni ezt?
Lényeg 18-as felnire 225/45-öt akarok majd nyári gumiban 245/45 helyett. Na most azt írja ott megjelölve a gumi mellett 7-es meg 8-assal, ami alul látható megjegyzésként, hogy csak nyári gumi, és/vagy XL változat. Azaz itt "és" ként kell érteni vagy "vagy" ként ezt a részt, szóval csak téliből mehet 225/45 és annak is XL-nek kell lenni, vagy mehet belőle télivel is, vagy XL változat is ami lehet nyári is.
-
válasz
gabor9991
üzenetére
"Valóban nagyon csendes a futása. De ami még jobb, hogy az üzemanyag fogyasztása fantasztikusan jó! De ezen tényleg megdöbbentem. Az autón gyárilag Bridgestone Turanza ER300 volt. A véleményemet ehhez hasonlítva írom, de az is jó gumi volt. Sőt, annak az oldalfala mintha feszesebb lett volna és így a kanyarokat szerintem jobban, biztosabban vette. A jelenlegi guminál érezni némi imbolygást. Lehet azért, meg még nagyon új és idővel majd felkeményedik?"
Ezt nem Te írtad véletlenül a gumidirekt.hu-ra?

-
gabor9991
addikt
Őszintén megmondom, turanza er300 után lett felrakva, egy nagyon rövid ideig volt a kocsi furcsább a bridgestone után, de nem éreztem úgy, hogy rosszabb lenne, nem érzem, hogy billegne.Más, de nem rossz.
A bridgestone 8 évesen agyon volt keményedve, olyan merev volt az oldalfala, hogy hihetetlen.És jó vastag anyagból volt.
Na ez után csak néztem, hogy a dunlop oldalfala milyen vékony és rugalmas
Eddig jól bírja.
A gördülési ellenállása tényleg hihetetlenül alacsony.
Peremvédő nincs az enyémen, nem tudom más méretben van-e peremvédős.
Mondom újra, én nem bántam meg, hogy ezt választottam, újra ezt venném, ha ma kellene döntenem. -
válasz
szőröscica
üzenetére
Köszi a tanácsot Neked is!
gabor9991: "Oldalfala elég vékony ez lehet furcsa lesz amikor majd látod felszerelés előtt.".
Ez egyébként nem jelenti egyúttal azt is, hogy szűk, gyors fordulókban (tipikusan körforgalom) megbillen valamelyest az autó? Az egyik webáruház vélemény rovatában valaki pont erre panaszkodott. Ésszerű választásnak tartom a BR-t, a tapasztaltaitok alapján mindenképp erre lenne szükségem, de valamiért félek az ilyen "eco" gumiktól, mert eddig BFGoodrich G-Profiler volt a sárkányon (V mintás), és amellett, hogy csendes volt, száraz viszonyok mellett gyakorlatilag le sem lehetett robbantani az útról, pedig keresgéltem a határait. Ha ez rosszabb lesz teljesítményben, mindenképpen csalódott lennék, ezt pedig inkább elkerülném.
A BR-ben is van peremvédő? Egyik-másik helyen feltüntetik, van ahol nem írnak semmit róla, így elbizonytalanodtam. Vagy, ebből is van olyan széria, amelyben nincs, és olyan, ahol van? Sport MAXX RT-nél eddig mindenhol úgy tűnt, hogy része a guminak. Ami szimpi a BR-ben, hogy az alacsonyabb fogyasztást gondolom, úgy éri el, hogy alacsonyabb a gördülési ellenállása is. Ez egyben azt is jelentheti, hogy kigyorsításkor kevésbé fogja vissza az autót, vagy független a történet? Nem jaszkarizni akarok vele a pirosnál, csak a G-Prfoiler esetében feltűnt, mennyivel lomhább vele az autó, mint a téli Nokian szettel, igaz, más a méret is, hiszen 185 / 205 a szélesség, ami azért jelentős különbség a téli javára.
Ajjjajj, nagy a baj, az eszem a BR-t favorizálná, a szívem meg az RT-t. Ilyenkor szoktam besz_pni!

-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
99-es Almerához (N15) vettem gyári (15") alufelnit.
Anyák nem voltak hozzá sajnos.
Körbenézegettem pár oldalon ,de sok infót nem találtam.
Annyit tudok ,hogy m12x1.25-ös a mérete.
Azt ,hogy a belső menethossz ,vagy ,hogy 19-es vagy 21-es kulcsméret kell e neki ,arról semmit nem találtam.
Hozzánk közel találtam egy boltot ahol van pár fajta szerintetek
EZ
Jó lenne hozzá ?
(vagy várjam meg míg kicsit jobb idő lesz és amikor mennék a gumishoz vegyek nála ?) -
B-L-A-C-K
titán
Az erősített oldal fal az egyenlő azzal hogy XL egy guminál?
-
gabor9991
addikt
Nekem BluResponse van fent, mert már feltettem
, itt felénk már szárazak az utak, hónak nyoma sincs, ez lesz a 3. szezonja, 195/65/15 méretben, nagyon halk, tapad rendesen, nem fog 60-nál nyikorogni az biztos
és a téli gumikhoz képest feltűnően jobb a kocsi fogyasztása vele.Oldalfala elég vékony ez lehet furcsa lesz amikor majd látod felszerelés előtt.Olyan 20,000km után 5,5-5,8mm a profilmélység.
Én megvenném újra. -
Lassan közeleg az igazság pillanata, döntenem kellene. Kérdeztem már párszor itt, de most utoljára még egyszer kikérném a véleményeteket:
Dunlop Sport BluResponse vs. Dunlop SP Sport Maxx RT (tehát nem RT2).
Darabonként 1.000 forint különbség van a két gumi között, amit boldogan kifizetek. Évi 15.000-et vezetek, jellemzően f_spisztoly utakon, de ebből nagyjából 2.000 autópálya vagy kanyargós hegyi szerpentin, ahol szeretek gyorsan kanyarodni, és gyorsan megállni!
Legalább 5 évet bírnia kellene. Nem szeretném, ha nyikorogna egy élesebb kanyarban, mondjuk 60-nál. Tök jó lenne, ha bírná a kátyút is valamelyest, mert nagyon figyelek erre, de a nagy számok törvénye alapján azért bele-bele rongyolok. Az Autó egy 100 lovas Vectra B, amire (igen, igen, tudom
) felmenne a 205/55 R16 is, de én ragaszkodom ehhez a mérethez, tehát a típus a kérdés, a méret adott.Köszönöm urak előre is a tanácsokat, véleményeket!
-
S. Szabi
őstag
Gondoltam megosztok egy kis tapasztalatot

Múlt héten voltam vezetéstechnika tréningen, az ide vonatkozó gumis rész:
Vészfékezés gyakorlása, első autó Mazda MX-5 Miata, jó fékek, pár hónapos Barum téligumi (pontos típust nem tudom), nekem BMW E90 318i, jó fékek, pár hónapos Dunlop WinterSport 5 téligumi. A két kocsi között súlyban is akad némi különbség. Vizes úton, 50-60 körüli tempóról fék, sebességet mérték, volt kijelző is ahol mutatta, a BMW egy egész autó hosszal előbb állt meg ugyanakkora sebességről, mint a jóval könnyebb MX-5! Még az instruktor fazon is meglepődött miylen jól betapadtak a Dunlop gumik, pedig ő már látott egyet s mást
Később ugyan ez, csak felvizezett műgyanta, ott is egy autóhossz különbség a két kocsi között. Most akkor ez 120-130-as autópálya tempónál ugye még nagyobb különbséget jelent. És nem azért mert a mazdás nem tudna fékezni 
Másik amin én is nagyon meglepődtem, hogy a BMW-ben milyen jól dolgozik az ESP. Szituáció: sikán, egyenletes 40-es tempóval, balos kanyar, majd jobbos, és a balos kanyarban kialakított, felvizezett műgyantára érve padló gázas gyorsítás, bekapcsolt ESP-vel gyönyörűen átment, kicsit kellett ellenkormányozni. Utána ugyanez kikapcsolt ESP-vel, mikor rárgútam a gázra, abban a pillanatban úgy eldobta a fenekét, hogy csináltam egy 360°-os pörgést, azt sem tudtam mi van!
Nagyon durva mennyit számít.Amúgy ők nagyon sok autót látnak, meg direkt ilyen helyzetekben, egyértelmű mennyit számít a gumi, de így saját két szemmel látni, egyes autók hogy viselkednek a kopott, rosszabb minőségű, stb gumik miatt... Ja meg fontos, ha valameilyik tengelyen a gumi kopottabb, az kerüljön előre, a jobb állapotú hátre, hajtás helyétől függetlenül. Láttuk mit csinált a Hyundai Tucson bekapocsolt ESP-vel a rossz hátsó gumik miatt (na persze az elsők sem voltak rajt sokkal jobbak)
Ennyi tapasztalatuk után ők a Michelinre esküsznek, és az ilyen Hankook meg Barum meg stb-t kimondottan el kell felejteni. Csak a legjobbak közül szabad választani, mert nagy különbségek vannak. Meg ha kopott, elöregedett, igen is le kell cserélni.
A gumin nem szabad spórolni! Ezt mindenkinek fejben kéne tartani!
-
SPeti1984
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
De Meriva-ra meg lehet jobb lenne ha nem annyira sportos és komfortosabb a rugózás miatt nem?
Annyira sokat me gnem tervezem hogy mennék így legalább 4-5 szezonz azért télivel felváltva kihúzhatna.Amúgy még találtam elég jó áron Bridgestone T001 21.300 Ft gumit is. Vagy maradjon a Hankook az jobb? Igaz volt nekem ilyen Bridgestone előző Alteamra azt vettem mikor megjelent a gumi nem volt rá panaszom, csakhát azóta azért eltelt kb 5-6 év és most váltják épp le a T001-et és hátha így összességében jobb már a Prime 3.
Ja és az S1 evo 2 meg a T001 az 91V ill 91Y lenne míg a Prime 3 94W XL kivitel. Lehet az is előny lenne mert írták páran hogy a Prime 3 oldala puha akkor ennek talán az erősítés miatt jobb lehet az oldalfala.
Ma megszeretném rendelni ezért kérdezek ennyit.
-
SPeti1984
senior tag
Végül marad a Hankook egyre többen ajánlották. Már csak azt nem tudom melyik legyen 225/45 r17-ben:
Hankook Ventus Prime 3 (ez ha jól tudom nem felnivédős) 21.750 Ft
Hankook S1 evo 2 20.500 FtGondolom utóbbi jobban kopik. Ti melyiket mondanátok inkább? Mennyire gáz ha nincs felnivédő, vagy egyiknél sincs a kettő közül?
-
SPeti1984
senior tag
Esetleg a Toyo Proxes CF2 milyen guminak számít? Minőségre jó?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
SPeti1984
üzenetére
Szerintem ha nekem nem XL lett volna rajta ebben az esetben akkor már én is cserélhettem volna a gumit.
-
SPeti1984
senior tag
225/45 R17 ja és Meriva B-re lenne. Úgy tudom nem kötelező XL-es gumi rá, de csak nem lehet baj ebből ha az van rátéve, mert árban talán nem vészes.
Fulda 21.700
Firestone 20.800Sajna Fulda nincs és nem is rendelhető sima kivitelben vagy csak drágábban. pedig úgy az is 20.800 lenne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
A miénkben az asr is lassan avatkozik be mert hóra van optimalizálva nem nedves aszfaltra. Ami zavaró, mert kb 99%-ban nem megyek vele havon...

-
SPeti1984
senior tag
Végül úgy döntöttem egy vadi új minta mellett döntök és most két alternatívát néztem ki:
-Fulda Sportcontrol 2 XL
-Firestone RoadhawkSzerintetek mindenféle teszt és tapasztalatok alapján mivel vadi új mindkettő melyik lenne szerintetek a bombabiztosabb választás amivel nem nyúlna tuti mellé az ember? Én a Fulda-ra gondoltam, mert a korábbi Sportcontrol sem volt rossz gumi pedig már 7 éves konstrukció. Firestone meg szerintem eléggé középszerű lett az utóbbi 10 évben, így én kevésbé bíznék benne. Szerintetek? Ti melyiket vennétek?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis
üzenetére
Nézd Kormi csak egy turbós de az is marha orrnehéz. Ezen az se dob sokat ha tele a tank pedig az 72 liter gázolajat jelent a hátsótengelynél jó közel a földhöz. Szóval a tiéd is orrnehéz ezt borítékolom. Menj fel vele egy szerpentinre és pörkölj oda neki, meglátod.

ESP meg az ASR Kormiban is lusta, egyszerűen sz@rul van programozva, túl későn avatkozik be. Legközelebb megnézed hogy működik az asr egy jól programozott japánban meg egy sz@rul programozott németben.

-
r0by
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Kettőt néztem ki, és pont a VP3 az egyik. A másik a DUNLOP Sport Blueresponse.
A kettő közül is a VP3 a jobb?
-
válasz
Zsmester89
üzenetére
3,5 cm az sok. A felni síkja jön ki annyival, ennek nagyjából semmi köze ahhoz, hogy 235 vagy 225-ös a gumi rajta de próbáld rá a kinézett felnit és meglátod. Ki fog lógni valószínűleg a kocsi oldalsíkjából.
-
Jogos amit írsz, még törpölök. Leghamarabb jövő hétvégén kapom meg a gumikat, egy barátom hozza haza Ausztriából; idén kivárok a szezonális cserével, mert a téliek minőségi abroncsok.
Nemtom mennyivel orrnehezebb, mint az eddigi autóim (mínusz kispók), tény, hogy alacsonyan hordja az orrát.
Az autóban elvileg van ESP, bár amikor havon kézifékkel provokáltam kicsit, nem éreztem, hogy beavatkozott volna. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89
üzenetére
A rendőr beszól-t úgy értsd, hogy simán leveszi a rendszámot róla és kész. Útvonalnegedéllyel a legrövidebb úton hazamehetsz vele aztán onnan gyalog jársz.
-
válasz
Zsmester89
üzenetére
Kilóg(hat) a kasztni alól:
- rendőr beszól, rossz esetben műszakira küld, NKH-s biztosan
- műszakira ne menj vele
- berugózáskor beleérhet a sárvédőbe
- lehet, hogy bután fog kinézni... -
-
stickermajom
addikt
Tavasz nálunk se lesz még egy darabig szerintem, még napközben is fagyott ma. Hétvégén Pécsett még latyakban autóztam a hegyen.
De ez van sajnos, muszáj felrakni. Szerencse, hogy le tudom tenni az autót akár hetekre is, ha úgy van. Ha útközben ér a szutyok idő, akkor meg átülök Qru-hoz. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
r0by
addikt
Hali!
Toyota Avensis 2003, 1.8 benzin, 129LE. 205/55/R16 méretben milyen nyári gumit ajánlanátok?
Árban a végső határ 100k lenne a 4 db-ra, de ha olcsóbb az persze nem hátrány.
-
válasz
Zsmester89
üzenetére
Váltóméret szempontjából nem gáz (+2-3%). Viszont sok az a 3,5 cm szerintem, nem az 1 centivel keskenyebb gumin fog múlni. :/
-
Megmértem alaposan: egyik 5,7-6,0, a másik 6-6,2 mm. (Hátul voltak, az autó meg eléggé terpeszt a 7.5x18"-on és pápásan használták, a belső felük a kopottabb.)
Gondolkodom még, lehet hogy kezdetben előre tenném az alsópolcos, de friss Laufennt; hátra pedig a középes, 3-4 éves Nokiant. Ha nagyon gáz a Laufenn, akkor meg megcserélem gyorsan.
Mit gondoltok?

-
Zsmester89
őstag
Visszatértem

Ugye 2004-s volvo S80ra raknék 18" felnit nyárra.
8x18 Et27 viszont necces elvileg, pláne a 235/40 R18al. Mivel nincs ültetve a kocsi, így elvileg 3, 3.5cm kijjebb jövetel nem gond, de a 235 már sok lenne. 225/45 R18 jó lenne helyette? -
bul07
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Itt nálunk a Román határ mellet(Nagyvárad magassága) foltokban még van hó, és éjszakai fagyás is rendesen
Így nálunk még jó pár hét a tavasz

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
-
zsolt19900
őstag
és Mági
én is nagyon gondolkoztam, hogy legyen-e váltás 16ról, de meggyőzött a józan ész és a pénztárcám
már fel is húzódtak a felnikre a ventus prime 3asok, remélem minél előbb jön a jó idő (nem csak ezért, hanem mert amúgy is már uncsi a hideg
) és akkor megláthatom, hogy jól választottam-elehetett volna bohóckodni, nagykerék, ültetés miegymás, de egyelőre kimarad az életemből ez a móka
-
bul07
nagyúr
Végül Firestone Firehawk TZ300 rendeltük meg
Már hívtak is(Marso) mert elfogyott a készlet és úgy tudták volna teljesíteni ha két telepről(gondolom gumis műhely)-ből küldik ki
Vagy várhatunk 28-án jön új készletInkább várunk mint két két kóborgó gumit kapjunk, amúgy is messzi még a tavasz addig csak megjön

-
lenko
aktív tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Igen, a legtöbb ember ezzel a 16-os felnivel jár a B8-al. Alig bírok ránézni. 17-es minimum kell neki.
Azért van aki nem csak ecsettel keni a "csak" 20"-ra.: the-boring-volkswagen-passat-b8-receives-refreshing-ox18-concave-alloys

-
válasz
golfvariant
üzenetére
-
golfvariant
aktív tag
válasz
golfvariant
üzenetére
-
lenko
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Nem sok embernek van pl. B6-B7-es passatja ebben az országban 18"-os kerekekkel. Arra kellene a 235/40, így érthető miért is nincs sok. 225/40-et meg rakja boldog boldogtalan a B5 passatra, vagy G4-G5 stb.-re is, hogy kitűnjön valamivel.
Többi márkánál is hasonló a helyzet. -
válasz
HussarF
üzenetére
Az árkülönbséget én is új gumikra értettem.
Egy átmeneti autóról beszélünk esetemben, ősszel eladom; igyekszem tisztességesen rendbe rakni, a nem látható motorikus karbantartást szakszerviz végezte, minőségi cuccokkal; egyedül a gumiból kockáztattam meg az olcsót, azt én is észreveszem egyből, ha baj van vele. -
Előre vagy hátra megy majd a Laufenn?
Még törpölök rajta.
Ha hátra: ott kevesebb kárt csinál, gondolom a Nokiannak jobb a fékútja. Vizes úton nem fogok a Laufennel rajoskodni. Továbbá a megmaradó Nokianok eddig hátul voltak, a fűrészfogas-kopást megelőzendő, jobb ha most elől lesznek.
Ha előre: akkor egyenletesebben kopik a 4 gumi; az új tulaj jó szívvel kukázhatja majd a 4-et egyben.A másik pár milyen, hány mm-es és éves?
Nokian zLine, ez se nagy eresztés, de legalább drága, legolcsóbb helyről 38 ezer Ft darabja. Ennyiért top gumit tudnék venni. Egyik része asszem' 2013-as, másik fele 2014-es. A megmaradókon látszik halványan a 7 mm-es jelzés (Nokianon van kopásjelző skála - ez nagyon okos fícsör). Pont ma reggel mértem rájuk sietősen az új subleremmel, kb. 6,5 mm volt, majd este precízebben megnézem.
Szóval jöhetnek a javaslatok, hogy mit merre!

(#17694) HussarF + lenko: elbaltázott ez a 235/40r18 is, alig van belőle használt; bezzeg 225/45r18 "rogyásig". Utóbbi méret volt már 2 korábbi autómon is, minimális az árkülönbség.
Használtból egy párat néztem meg; előben nem jött be.
Sok véleményt nem találtam a Laufenn LK01-ről; The Prob eléggé szidja, hogy kopik (esetemben nem probléma) és nedves úton nem tapad jól (majd különösen óvatos leszek, ha elered az eső).
Egyetlen tesztet találtam, orosz nyelvű volt, dicsérték benne, bár lehet, hogy "fizetett hirdetés".
Chrome lefordítja Némileg kísérleti nyúlnak érzem magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Hobby rádiós topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 256GB Sage Karcmentes állapot 100% akku (65 ciklus)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A részletes tesztre azért kiváncsi leszek, mert nézegettem korábban a Fulda FK510-et meg a Fulda sportcontrol 2-t is.

De szerintem ezt is elcsavarja a 630Nm.