- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
B-L-A-C-K
titán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
-12 mm a difi az átmérőben, tehát lefelé fog csalni a km órád picit. Tehát 100 km/h-nál valójában 102-vel mész. Minimális nem kell foglalkoznod vele.
Szélesebb tehát a nyomvályúk jobban megvezetik. Jobban tapad de minimálisan nő a fogyasztás és picit gyorsabban kopik. Az alacsonyabb oldalfal merevebb ezért a rugózási komfort romlik, többet fog dolgozni a lengéscsillapítód.Igazából nagy változásra nem kell számítani azért semmilyen téren.
-
Kornel
veterán
válasz
üzenetére
Röviden és tömören kérdezem:
Az esetek 5 max. 10%-ában előforduló havas és vagy jeges utakra készülsz első sorban, vagy a maradék 90-95%-ban a hazánkban jellemző száraz es vagy vizes utburkolatra készülsz fel?
Ha az utóbbi a fontos, akkor mindenképpen rosszabb lesz egy teli gumi, mint egy negyevszakos.
Ha az előbbi, akkor mindenképpen jobb lesz a téli gumi.
Kinek mi a fontos. -
Kornel
veterán
válasz
üzenetére
4 évszakos vs téli vs nyári.
[link]Egy ugyanolyan teszt, mint amit te linkeltél.
Döntsd el, hogy az a hiteles, vagy ez.
Bár az utóbbi 2 évben egyedül az adac szerint nem ajánlottak a negyevszakos gumik, korábban is linkeltem az autobild tesztet, aminek az alcíme: "Nie mehr reifen wechseln."A többire tényleg nem térek ki, pár héttel ezelőtt ugyanezeket a köröket futottuk le.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Erre is csak azért, hogy ne csak az általad igaznak vélt tényeknek megfelelő források legyenek itt belinkelve.
-
mycso
veterán
válasz
üzenetére
Köszi, nekem a matricán csak 17 és 18 van.
4controlon elől 300 helyett, 320-as fék van valószínűleg ez lesz a baj.
Valószínűleg, veszek a gyári 18-asra télit...(#15183) TaaT: köszi, ahogy számolgatok, kb. nekem is az jön ki, hogy nem megy fel, illetve laguna klubon az egyik tag megerősített benne, hogy erre csak 17-től felfelé lehet rakni felnit.
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
üzenetére
Megint egy oldalról nézed a kérdést.
Egy szóval se mondtam, hogy télen menjen valaki nyárival, főleg ne szlikkel.
Sőt.
Ahogy mondtam, egy még simán vállalható profilmelysegu prémium gumi sem acélos már vízen, ha a futofeluletenek a fele elkopott már.
Az utolsó gondolatoddal pedig 100%-osan egyetértek, lehet tesztgyoztes egy teli gumi, ha itthon szinte sose használod ki a havon extra képességeit, ellenben lehet a teszt szerint középmezőnyben olyan téli gumi, ami akár száraz és/vagy vizes aszfalton jobb, akkor most melyik 0,00001%-ra készüljünk?Én itt befejeztem a témát, nem veszekedni akarok, aki érti a gondolatmenet, annak nem kell magyarázni a mondandóm lényegét, aki meg nem, annak meg hiába magyarázom, mert teljesen más szemszögből nézi a kérdést.

-
Kornel
veterán
válasz
üzenetére
Ha visszaolvasol, első kezes tapasztalatból most írtam egy 3 éves 3-4 km-es csúcs gumi, és egy zsír új medium negyevszakos gumi teljesítményéről egymás után felrakva őket.
Illetve amit senki nem említett, hogy a prémium gumik közül nem egy évről évre csak a tesztek középmezőnyben szerepel, sokszor médium gumik is beférnek eléjük, ld. hankook, esetleg falken, sava, stb.
Akkor most hogy is van ez?
Vagy amikor az egyik tesztben X gumi teszt győztes, a másikban ugyanaz csak a középmezőnyben van...
Úgyhogy szerintem mindent összevetve tényleg nem lehet csak a gumira leegyszerűsíteni akár egy fekutat sem, ha már teszt győztes gumid van, akkor illik 100%-osnak lenni a lengéscsillapítóknak, és a fékeknek is, különben megint nem tudsz rendesen felkészülni arra a bizonyos 0,00001%-ra
A mikor kell téli gumi linkre csak annyit tudok mondani, hogy akkor gyakorlatilag tavaly februárban nem is kellett volna 😉
(Ezzel nem azt mondom, hogy télen nyári gumi kell, csak nem árt átgondolni, hogy egy teli gumi melyik tulajdonságait használjuk ki az itthoni "zord" telekben.) -
GumisPeter
senior tag
válasz
üzenetére
Szia.
Télre inkább a 175/65R14 a javasolt.
175/65R14 T
Continental TS800 17800-
Good year UG6 18000-
Michelin Alpin 17400-
Dunlop M3 16750-
Pirelli Snowcontrol 16200-
Yokohama F601 16000-
Sava Eskimo S3 15300-
Debica Frigo2 13600-
BF Goodrich WinterG 12900-
Kormoran Snowpro 10500-
Bf Goodrich a leginkább ajánlott ár/értékű gumi.
Kormorán sem rossz, de a BF azért komolyabb darab.
Ez a középkategória felső szegmense, sava és debica gumiknál jobb, tartósabb és most az ára is kellemes.
De egyébként ezek közűl bármelyiket veheted, nem fogsz bennük csalódni.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UGREEN 3x1 HDMI Switch
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest