Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Sima és XL es gumik között mi a difi? (és uitt mi a C?)
uígy érdekelne mi a fene lehet az SI/LI érték.....
vmi összefoglaló ilyen alap gumis dolgokról nincs?más: ha 175/65R14 a gyári méretem akkor rakhatok helyette 165/70R14et is? melyik tapad jobban télen/nyáron? Gondolom a szélesebb 175nek kéne csakhát láttunk már csodát...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz GumisPeter #2782 üzenetére
"Téli viszonylatban praktikusabb a keskenyebb.Pláne hóban."
hihi pedig pontaz ellenkezőjét gondolná az ember....nyárra melyik a jobb a 165 vagy a 175? Egy 920kgs 998ccmes 68les Yarisra lesz nem vmi 1.3tonna+200les istenharagjára.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Michelin Enegry Saver All Season gumit látott már vki europában?
konkrtéan erről lenne szó.[link]
EUban csak a "régi" Energy Savert látom.Én a Fuldaról érdekődnék, konkrétan a Fulda Ecocontroll tipus érdekelne. Vki használ ilyen gumit?
-
Dare2Live
félisten
válasz GumisPeter #2894 üzenetére
Michelin Energyről mik a visszajelzések?
-
Dare2Live
félisten
Arról tudtok vmit, hogy Michelin Energysaver gumi vásárlása esetén a Michelin május 15ig egy 9.000Fts OMVs üzemanyag kupont ad?
-
Dare2Live
félisten
válasz GumisPeter #2963 üzenetére
Ukazban volt kiadva nekik, hogy nem szólhatnak senkinek amíg az akició el nem indul. Biztos, hogy köztponti a dolog, még a michelin.hu n is ott van.
Konkrétan ha 4db Michelin gumit veszel akkor kapsz üzemanyagutalványt. Az üzemanyagutalvány méretfüggő 13" 9000Ft 19" 24.000Ft.
Én most vettem 4db energysavert 175/65 R14 méretben 13.300Ft volt darabja, majdnem egy gumi ingyé van az nemrossz.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Atlantis #2986 üzenetére
Amíg fut a Michelin Akció addig sztem Michelin éri meg. [link]
Én itt szoktam vásárolni, persze nálad ez nem játszik csak Michelin árak miatt linkelem. [link]
Én az energysavert, meg a Pilot Exaltot ajánlom.
-
Dare2Live
félisten
válasz sosperecek18 #2989 üzenetére
Sztem kevered, nézz vissza peter a régi sima Energy tipusról mondta, hogy túl kemény és nem az Energy Saverről.
Ha pedig sportosan vezet akkor ott a Michelin pilot, amíg jár hozzá benzinutalvány nehéz mást megindokolni.
szer: Amúgy az energy saver se egy hudepuha gumi, cserébe 120.000+km ig simán bírja 13"as "méretben" is.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
ha még aki árulja is olyat ír róla, hogy "átlag alatt teljesít" akkor sztem az kerülendő.
Én tényleg k*ra sporolok kocsin, de gumin soha. 3m fékút = megáltál elötte 1mel, vagy megtoltad, és akármilyen megtolás is úgy indul, hogy 150.000Ft. mármint a 6éves Yarisomon mert máshol inkább úgy, hogy 300.000Ft...
-
Dare2Live
félisten
váltóméretet mennyire kell szigorúan venni?
185/60 R15 helyett ha 195/65 R15öt rakatok abból milyen hátrányom származna?
Egyiknek 25 darabja, másiknak 19 az 4gumira 100 helyett 76eft (24k difi) Michelin Crossclimate a kiszemelt tipus.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Mennyiért lehetne eladni 4db Michelin Energysaver 185/65 R15ös gumit? 2015. 52.heti és 2016 májusába lett felrakva.
Az a gondolat, hogy van benne kb 20.000km Michelin kb még 40-50.000km+t simán elfut. Második autó a jelenleginél is kevesebbet fog futni ideális döntés lenne cserélni vmi 4évszakosra.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
körömmel nyomkodj meg egy 8-9+éves gumit kőkemény, fényes még ha profillyukaknál is nyomkodod. Utána nyomkodj meg egy 0-1-2-3évest. Utána újra a régit. És tudni fogod.
sztem a gumit akkor muszáj mindenképp cserélni amikor ez a kőkemény állapot előáll. Itt válnak életveszélyessé. Ez vmelyiknél 5év másiknál (pl michelin) 8+.
-
Dare2Live
félisten
"Egy négy évszakos gumi 3-4 évig kiszolgál, nem kell fel-le szerelgetni semmit."
Ennél a max 10.000kmnél ha vmi lassan kopó 4évszakos pl Michelin Crossclimatet használ a 175/185/195/205 60/70 méretben (ami elgurul 60-70.000kmet) akkor sztem az nem 3-4év hanem 6-7.
Kolléga amikor megjelent vette meg akkor nagy újdosnág volt (kb 5éve) 70.000kmig használta gumis szerint egy telet még elmehetett volna vele de lecserélte. UUgy crosscimatera.
Köv cserénél yarison 100% vmi 4évszakos lesz. Vszg nálam is crosscimate mert az lassan is öregszik.
-
Dare2Live
félisten
Én emlékszem a 87-93közti telekre hát isten örizz.
Teljesen átlagos volt, hogy novembertől márciusig jégrétegen közlekedtünk. Novemberben leesett azt az autók, buszok egyre vastagabb jégrétegre taposták. És ez végig rajta volt márciusig.
Tény ladaval elképesztőt lehetett volna driftelni... ja és nem tudtuk akkor még, hogy van téigumi ezen toltuk végig nyárival ladaval. 90 környékén vettünk hóláncot az aztán ~3hónapot fenn volt kocsin. Meg a cementeszsák hátul.
És akkor még ott voltak a hóesések. Apám 190cm magas volt és a hófal is. kb kiástuk magunkat a házból. Persze amikor ekkora havazás volt pár napig nem volt suli... azt meg a rengeteg havat gyerekként élveztem. De mostmár felnöttként a hátam közepére se kívánnám.
Persze így megy ez tovább pár év múlva lehet visszasírjuk. De nem kell majd Tenerifére menni télen ha meleget szeretnénk.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
tapasztalatom szerint Michelinek nagyon lassan kopnak. siman 40000-45000km helyett 60000-70000km.
evi 6-8kkmnel mondjuk kopas kb mind1. öregedés inkabb a problemas.
masik hogy lassan is kemenyednek fel. 7ev. hankook meg 5ev utan kemeny vizen életveszélyes.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Nikaré #37056 üzenetére
es mivel indokoltak ha muszakilag rendben volt?
egyszerűen rohely ez az egesz. az utak tomve romokkal, koromgeneratorokkal, ledugozott egres autokkal... de egy alufelnibe ami raadasul meret belekotnek...?
-
Dare2Live
félisten
válasz rbalint88 #37150 üzenetére
van rakas kepunk 1986-1993 kozt. olyan telek voltak elképesztő. kiastuk magunkat, novembertol marciusig szankoztunk. az utra lehullo ho novembertol marciusig jegge tomorodve rajta volt az utakon.
es nem tudtuk mi a teligumi.
edesanya mint ho havi szinten 1000km+t levezetett ladaval hatul cementeszsakkal.később vhonnan lett szerezve holanc. decemberbe fel lett rakva es marciusba leszedtuk.
ehez kepest iden 1* volt vmi ho delre elolvadt. most megyek haza nezem ejjel 9 nappal 16c. wtf.
hat en se veszek tobbet telit. azon az evi 2napon amikor tenyleg van ho max hozok.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Gaben92 #37176 üzenetére
Tegnap éjjel jöttünk haza. kb győrtől néztem éjjel 1től a hőmérsékletet. 13-16C közt váltakozott.
Remélem legalább pár hetet lesz vmi hó meg fagy mert ez így vicc. Bogarak is megesznek minket jövőre.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
és elég gyorsan forog.
-
Dare2Live
félisten
4 évszakosból mik most a legjobbak? Ár nem számít.
195/65/R15ös a méret ha jól emlékszem
-
Dare2Live
félisten
válasz troll81 #38256 üzenetére
Én pont most nézegettek teszteket amiket írtál kb a legjobbak közt vannak, minden teszten nagyon jól szerepelnek.
Innen izlés kérdése. Nálam P-Zero kiesne mert nagyon gyorsan kopik. Nem mindegy, hogy 25kkm után már cserélni kell vagy 48kkm után...
Innen sztem azt vedd ami legolcsobb, legfrissebb... én vszeg Michelint venném mert nagyon sok év jó tapasztalata van vele.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
185/60 R15ös méretben mik az ajánlott 4évszakosak? Van vmi bestbuy?
Évi ~4000kmre kell, 90%város lesz és kiskocsira (2es 86les yaris). Tehát nem gond ha gyorsan kopik.
Amiket néztem:
-Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 27.000Ft
-Continental AllSeasonContact 28.000Ft
-Michelin nagy kedvenc de ide nem kell, hogy kibírjon 60kkmet, crossclimate + régi, 2es meg még ahogy látom nincs.Nexen N-Blue4S WH17 milyen? Volt aki ajánlotta. Főleg a vízes út és tél izgat nyáron városra egy kiskocsit bármi megállít.
Van még vmi ami ajánlott?
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Én most játszottam a %okkal 3-4 de még az 5. helyezet helyezete is könnyen cserélődik itt kicsit ez ott kicsit az jobb.
Sajna öregedés rublika nincs pedig az évi 4.000kmnél nem mindegy 5 vagy 7évet bír.185/60 R15ben keresem a legolcsobbat a Kleber, Hankook, Vredestein vonalról eddig a legolcsobb a Kleber 24.657Ft. [link] Ha vki lát ennyiért Hankookot akkor inkább arra hajlanék de tényleg kb itt ez ott az a jobb.
Egyértelmű nyerő a Michelin vagy esetleg a Goodyear de azok darabja min 10kval drágább ami ennyi kmre egy 15éves yarisra 99% városra = max 60km/h nem érzek indokoltnak.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Én a szárazat vettem kicsit vissza város ~max 60km/hnál szárazban ezek mind nagyon jól tapadnak, megállnak ezen felűl wetben még a Straight Aquat vettem 0ra (90tól játszik az aquaplaining és az 99% várossal a 90kmh+ nem játszik).
A wetet braking, handlingot raktam feljebb statisztikai alapon.De lehet rosszúl kalkulálok de kb mindegy nincsenek nagy difik Kleber, Hankook, Vredestein közt inkábbn itt kicsit ez ott kicsit az jobb.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz focvis #58776 üzenetére
Nálam egy 2015ös Michelin Energysaver van az utobbi években csak városi 4.000kmet futó yarison és most kezd keményedni. Még egy nyarat bőven el lehetne vele menni de idén télen többet lesz használva így jön a csere egy 4évszakosra.
kleber quadraxeret rendeltem helyette a top3ból ez volt a legolcsobb kiváncsi vagyok az is kibírja e 8 évig. Az évi 4.000km nem hinném elkoptatja.
-
Dare2Live
félisten
válasz krypton #58782 üzenetére
"az gyakorlatilag, száraz és nedves úton még valamennyire jobb is lesz mint a téli, havas körülmények között meg nagyjából ugyan azt fogja tudni, jól látom?"
havas/jeges körülmények közt egy CC2 olyan mint egy közepes jobb féle téli. Szárazon, nedvesen egyértelműen jobb a CC2 mint a téliek sokszor sokkal jobb.
Vki leírta korábban, hogy MOon az ideális kombó nyárra: nyári prémium, télre meg egy CC2. Aki sokat havazik mert ausztria annak meg kell a téli.
-
Dare2Live
félisten
válasz tibbike01 #59402 üzenetére
mert most nagyon téma szerelési díjtáblázat Szfvár.
[link]Volt vmi kedvezmény avval együtt 12.000Ft volt 4db 15"ös szerelése. Helyileg nem a legolcsobb de ide ingyen szállított a BHP és így összességében a KLEBER Quadraxer 3al ez jött ki legolcsobbnak. Amúgy 1990/db volt a legolcsobb amit találtam hozzám közel R15re.
-
Dare2Live
félisten
Az mért van, hogy a peres gumik gyorsabban kopnak mint a "ballonosak"?
logika szerint ha minimálisan is de még tovább is kellene bírniuk.
Az ugrik be, hogy biztos jobban tolják neki de a 99%uk nem az 500les porschera kerül...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Tom1939 #65029 üzenetére
Tesztek szerint CC2 az egyik hanem legtéliesebb 4S gumi. Ebben erősen különbözik az elődjétől. Hóban rendszeresen veri a középkategóriás télieket is.
Sokaknak ugye ez is a baja vele. Nincsenek már kemény teleink.
-
Dare2Live
félisten
Pontosan, kinek mi.
Akinek a legjobb télies kell + van nyári gumija annak a CC2 tuti.
Akinek meg nyárias 4s kell annak pl a conti príma.btw az évi 4.000kmet futó ovi/sulitaxi yarisomra Kleber 4St vettem. Remélem nem fog gyorsan öregedni mert evvel az évi 4.000kmmel elkopni kb soha nem fog...
-
Dare2Live
félisten
Erről az ugrott be, hogy 40éve kb azt se tudtuk mi a téligumi. Uri muri. A város 80%+ nyárival közlekedett télen. És 99%ban addig volt a gumi használva amíg el nem kopott. Úgy hívtuk a 15éves gumikat akkor hogy tükörradiál. Az semmi.
Ja és akkor még volt tél.btw hankookot én is kizártam mert gyorsan öregszik. De már lehet nem...
-
Dare2Live
félisten
válasz eldoble #65097 üzenetére
"kilátszódott a drót"
Azt hittem nem lehet hude fokozni a 15éves nyári tükörradiált télen... Tévedtem."és igaz, téligumi ezt a szót nem is hallottuk (pedig akkor még tél is volt erre fele)."
30+év után egész szürreális. Nyakig érő havak, falun novembertől márciusig a letaposott havon közlekedtünk, mezőn végig megmaradt. A nyári irtózatosan csúszott ezért az érdemi emelkedők hamuval voltak felöntve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest