- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Na P9P 256 hazel berendelve
ideje volt bucsut mondanom a lumia 930-nak. Majdnem annyiert adtam el mint amennyiert vettem 9 eve
-
steewcv65
őstag
Sziasztok,(Pixel7)
Usbc mikrofonos vevot csatlakoztatom a telefonhoz, de nem mukodik.Aramot se ad neki a keszulek.Minden mas keszulekkel mukodik ez a mikrofon.....Valaki valami segitseg?Otg-t lehet ebben valahol engedélyezni, mert nem talalok ilyet.
Ez ide alatt csatlakozatva van a dongle. -
Dare2Live
félisten
válasz
szkorhetz #3176 üzenetére
hehe jó ez így elöző hszem után. A leírt igény/felhasználással a nem túl jól sikerült Tensor G1es Pixel 6-al se látok sebesség gondokat, nem látom gyorsabbnak az S24et vagy egy Poco F6 prot. Amik amúgy power game alatt agyonverik a G1et.
Teszem csendben hozzá, hogy nekem ez így van Snapi 865től ami nem tavaly volt. Ha jól meg van írva az SW és pixelnél meg van akkor minden ott van azonnal. Esetleg 6GBs android modelleknél ki lehet futni ramból. Meg miui szeret kivágni mindent ramból (persze a bloatware az fixen ramban csücsül) és ott lakatolni kell, meg miui optot kikapcsolni. Teszem hozzá miuit nem érdekli így is van jópár progi amit kivág. Többek közt ezért lépek xiaomi/miui vonalról.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bferibörs #3189 üzenetére
Nagyon jó a miui/pixel launcher de tapasztalat alapján customizálás vonalon nova érezhetően jobb.
Én pl rühellem az animáciokat, rányomok ne animáciozzon hanem azonnal nyíljon meg, legyen ott. Első dolgom a developer settings ott kikapcsolok mindent aztán megy fel nova és ott is kikapcsolok mindent vagy balra jobbra főképernyő... megy leggyorsabbra. A leggyakrabban használt funkciók fel, le... húzásra berakva. Egy híváshoz... nem kell ránéznem a telefonra.
Félreértés ne essék akiknek az ilyen dolgok nem kellenek, megszokta azoknak hibátlan a miui/pixel launcher...
-
aldebaran
addikt
válasz
floratm #3182 üzenetére
A múltkor én is megvettem pár forintért a nova-t. a P6P-hez Én imádom, hogy minden is customizálható benne. Nagyon sok éve azt használom.
De például én nem csinálok gondot abból, hogy ha valamelyik gyári app nem esik kézre, akkor keresek a play áruházban egy jobbat. Szerintem, erre való az Android. Pl. a hívást sem a gyárin indítom és fogadom, hanem a True Phone alkalmazásban. De ez én vagyok.
-
slice14
veterán
Van Samu edge panelhez hasonló Pixel-re?
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
floratm #3182 üzenetére
Fogalmam sincs kinek mi baja vele..ugyanolyan ikonok vannak csak epp nincs keresősávom és tetszőleges időjárás widgetem van,ahol én akarom,állítható méretben.Eldönthetem h 5*5 ikont akarok,milyen szint,hogyan vágja le a sarkokat,milyen stilusú mappa legyen,a végletekig állíthatsz mindent 🙂
-
kissvendel
tag
Sikerült életre kelteni Pixel 8a-n a VoWifit vodafone hálózaton
Leírom, hátha valaki küzd vele:
- létre kell hozni egy IMS nevű apn-t (szigorúan nagy betűvel), IMS APN típussal a vodafone APN-jei között
- Pixel IMS Shizuku-ban pedig a voda SIM config-jában miután engedélyeztük a VoWifit (meg amit szeretnénk)
- a USE_AGENT string value-t állítsuk a következőre: #MANUFACTURE# - #MODEL# - #BUILD#
Elvileg rögtön működnie kell.
Ha nem megy, akkor menüben (már lesz Wifi-hívás menüpont) be kell kapcsolni, vagy ha aktív akkor kikapcs/bekapcs, de lehet repcsimód vagy reboot a célravezető.
Egy gond van: rendszerfrissítés után újra kell csinálni, mert visszaáll. -
winbox
senior tag
válasz
<Adamsky> #3170 üzenetére
Előre is bocsi, ha hosszú lesz.
-Kamera
Beltéri fotók hulladék S23U és S24+-al is. Belenagyítva egyszerűen zajos az egész kép. Kültéren jókat lehet velük lőni, ott egy szinten vannak, tájképek is szuperek. Illetve 2 kisgyerekem van. Mindig mozgásban és ezzel nem tud mit csinálni a Samsung. Bemosódva az összes kép, ami mozgás volt és itt ne hatalmas megmozdulásra, futásra gondolj, már ha egy minimálisat megmozdult vége is volt a képnek. Egy vicc, főleg, hogy szoftveresen megoldható lenne, de le se sz*rja a Samsung, láttam S24U topikban képeket, ott is ez a helyzet, de már jó néhány széria óta. Nem tudja jól beállítani a záridőt és ilyen gyorsan a pillanatot megörökíteni lehetetlen vele én meg nem fogok a pro módba belépkedni és manuálisan tesztelgetni most mit állítsak be rá, hogy jó legyen. Point n shoot, android fronton még mindig Pixel a legjobb.-Bár a OneUI-val az égvilágon semmi gondom sem volt, nagyon sok dolgot be lehet állítani benne, testreszabni, nekem minden alap volt, nem piszkáltam semmit. És talán emiatt a testreszabhatóság miatt annyi minden van benne gyárilag, hogy ezért voltak nálam is mikrolagok, meg volt egy-két komolyabb lagg is. Kiváncsi leszek mikor szedik szét a OneUI-t S és az összes többi szériára, mert ugyanaz van bennük és ha az S széria ilyen nem tudom milyen lehet alsóbb kategórián. Nekem pont a letisztult Pixel féle android kell.
-Google segéd. Itthon van egy csomó okoseszköz amit hanggal is vezérlek, az Ok google, hey google parancs randomra van elindult a segéd vagy nem. Pixelen tökéletes
-Max fényerő. Sokkal jobb a 8 Pro, nekem vissza se szokta venni. Papíron erősebb a 24+, de kb 10mp után vissza is veszi kb láthatatlan szintre. Pixel nem is szokott nálam melegedni, ez a tensor g3 tényleg nagyon jó lett már.
-NFC-s fizetés párszor megviccelt S24+, ezt már más fórumokon is láttam, úgy, hogy vehettem elő a kártyát. Persze ez se first world problem, de mikor áll mögötted a sor meg sietnél is nem kellemes.
-Mindkettő Samu jobb volt akksiban, de a 8 Pro is simán bírja nekem a napot, este meg megy lassú töltésre, így teljesen mindegy számomra, a 7-es széria után az akksiidő és a modem is sokkal jobb lett. Hiába exynos az alap, soha nem volt itt 8 Pro-n hívás gondom. Játszani nem játszok, ez mindegy nekem. Nap végén samuk 40 körül, Pixel 20-25%. Samuk is ugyanúgy mentek estére mert a kövi napnak ennyivel már amúgysem vágtam volna neki...
-Exynos 2400 tényleg nagyon oda lett most téve, igaz, hogy gyengébb megint a snapinál, de már nincs annyival lemaradva. 23-as szériához képest erősebb, a gpu is brutál lett, de ugye megint többet eszik, ezért kellett az akksit növelni meg jobb kijelzőt beletenni, hogy tudja hozni a tavalyi üzemidő szintet.
Egyébként ha már a képek jók lettek volna, szerintem maradt volna az S24+, mert amúgy nagyon jó kis telefon.
Ami hiányzik:
-Ugyanakkora kijelző mellett sokkal nagyon a 8 Pro, de ez van, majd visszaszokok.
-Rutinok. Ez nyugodtan lehetne integrálni a gyári androidba is, rengeteg dolgot lehet vele automatizálni, nagyon jó dolog.
-Nappaliban Samsung TV van így nem tudom tükrözni, a hálóban a tv-re van kötve egy Chromecast with Google TV, oda tudja csak a Pixel, de ez sem vészes.
-Ha nagyon kellett a gyorstöltés a Samu 45W-ja valamivel gyorsabb volt, a 45W-os PD töltőt meg is tartottam, de a 8 Pro 30-a is vállalható, 50% felett meg már nem is nyomja meg annyira egyik sem, tényleg ritkán kell gyorsan, este lassú szinte mindig.
S24+: 0-50% 20p | 0-100% 1ó 4p
8 Pro: 0-50% 30p | 0-100% 1ó 24pHirtelen ennyi jutott eszembe, biztos van még csomó minden.
Én is néztem nagyon a 9 Pro-t, még mielőtt megvettem volna a 8 Prot, mert az a méret egy álom lenne a kamerákkal, nagyon bejön az idei design, az XL-t is bevállalnám, de ennyi volt most a keret, így meg már később sem fogok már a 9-es szériára lépni, nem érné meg innen, nagyon kíváncsi leszek a 10-es szériára, ha tényleg TSMC lesz.
-
Helló,
Azt lehet tudni, hogy mi a helyzet a garanciáztatással, most hogy már "félig" van magyar Store?
Magyar címről is elviszik a telefont? -
szkorhetz
őstag
válasz
Dare2Live #3175 üzenetére
Én nagy Pixel hívő vagyok, de még júniusban váltottam 8P-ről S24U-ra.
Mindennapokban, app megnyitásoknál brutális a különbség, az akksi idő legalább két óra SOT-tal jobb, kb sosem melegszik, elégedett vagyok vele. A 9P XL megmozgatta a fantáziámat, főleg, ha tényleg igazak az akksi idő javulásáról szóló hírek és tesztek, nagyon hiányzik a Pixel kamera és a UI, de egyszerűen ennyi felárat nem ér egy gyengébb hardware. -
-
floratm
senior tag
A bekarikazott részt a beállítások melyik részén lehet kiirtani?
Szeretnék időjárás widgetet odatenni a helyére. Nem alá, hanem ahol foglalja a helyet🙄
-
<Adamsky>
nagyúr
Volt mát itt (vagy a másik topic-ban) valaki, aki S24U-ról váltott P9P XL-re. Akkor is kicsit vakartam a fejem ...
Nem visszalépés ez?
Most már muszáj rákérdezzek: Téged mi vitt rá, hogy az S23U-ról Pixel 8 Pro-ra?
Csak 3 dolgot, ha említenél.A tároló sebességéhez visszatérve. Ezt egy P9P tesztjében láttam (azt hiszem egy S24U-val lett összemérve).
Az a baj, hogy – pláne – az a majdnem 6× gyorsabb írás tuti érezhető a mindennapokban. Ezt nem lehet annyival elintézni, hogy de hát az S24U-ban a SoC is gyorsabb, és a Pixel nem használná ki az UFS 4.0-t. Nem hiszem. Ez olyan, mint mikor beteszel egy SSD-t egy régi gépbe. Hiába nem mai vas, de mégis szinte megtáltosodik tőle. -
winbox
senior tag
válasz
<Adamsky> #3168 üzenetére
Jogos amit írsz, mert simán rakhattak volna bele UFS4.0-át a 3.1 helyett, de valószínűleg sz*rnak bele, ahogy teszik azt sok mindennel. De mégis Pixel
Te lehet méggyorsabban akarsz rá másolni és leszedni róla több GB-nyi fájlt, illetve lehet még kicsit pörgősebb a rendszer. Neked ez a fontos. Meg gyúrhattak volna jobban a hardverre, stb. A vásárlók nagyon sok %-a azt sem tudja mik ezek, csak használja, ahogy az Apple is csinálja, viszont használatra továbbra is nagyon jó. Tudom szakmai fórum, azért mi képben vagyunk, de én erre csak azt tudom mondani, hogy én sem gsmarena specifikációk miatt jöttem vissza 8 Pro-ra, akár S23U után vagy S24+ után, hanem mert úgy működik a telefon, ahogy az ember elvárja, számomra ez most a tökéleteshez legközelebbi telefon. Párszor már elváltottam a Pixeltől pár generációnként, de valahogy mindig visszatérek és ez nem lehet véletlen.
De valamiben mindig lehetne fejlődni, mind szoftver mind hardver fronton, az én 8 Pro-m sem tökéletes. Pl örülnék sima képernyőtükrözésnek tv-re, ne csak chromecast legyen vagy akár a rutinoknak OneUI-ből meg van még sok dolog. S24+ mindenben jobb papíron, mégsem volt olyan fluid használni a mindennapokban, S23U ugyanez és a fotókról nem is beszéltem, ami ugyancsak nagyon fontos nekem 2 gyerkőc miatt. Mindenkinek más a fontos.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ArsenalF #3166 üzenetére
" ... az új telefonnál nem mutatott elérhető backupot."
Emiatt annyira mérges tudok lenni az egész Android-os rendszerre, hogy az ...
Az, hogy 2024-ben még mindig nincs gyártófüggetlen, a rendszerbe integrált rendes (ami van én azt nem nevezem annak) backup lehetőség, az szégyen gyalázat.A másik nagy kedvencem az app-ok társítása. Van egy kezdetleges megoldás, de az is kb. annyira átgondolt – és ezáltal működőképes – mint a backup.
Mikor kijöttek az első tesztek, akkor még lelkes voltam: végre egy kompakt(abb) mobil, ami talán válthatja a jelenlegit. Aztán ahogy szembesültem a Tensor chip tudásával, azzal, hogy a tárolók mindegyik kiszerelés esetén "csak" UFS 3.1 (vagy még az se?) és ehhez kapcsolódó árakkal ... hát nem kicsit lelombozódtam.
Nekem tök elég lenne a 9 Pro (XL nekem tepsi), de így, ennyiért – a fenti paraméterekkel (!) – nem is tudom. -
winbox
senior tag
válasz
kissvendel #3164 üzenetére
Nekem így kellett beállítani, hogy menjen, de nem hiszem, hogy vodára ez megoldás lesz: [link]
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #3150 üzenetére
Talán az egyetlen dolog ami nagyon zavar a Pixel telefonomban évek óta. Sajnos nem találtam rá megoldást, pedig akár egy widgettel is megelégednék az asztalon.
Végül én is vissza mentem az osztrák MediaMarktba a 9 Pro XL-ért.
Nálam egy 6 Pro-t váltott. Egyelőre nagy a szerelem. De ugyan akkor nem érzem hogy a telefon megér ennyi pénzt, főleg aki 8-asról upgradelne. Ha új telefon kell és szereted a Pixeleket, akkor a tradeIn bónuszokkal, meg a duplázos tarhellyel végulis nem volt rossz akció. Úgy fizettem kb 960-eurót az 512GB-ért. Papíron ez 1429 euró lenne a google storeban az akciók nélkül. (Ha a 6ost külön adom el, és szerzek valakitől valami éppen működö készüléket akkor egy jó 100 eurót még lehetett volna faragni az árból, de most a közelgő nyaralás miatt sürgős lett a dolog).Nálam a design teli találat, és nagyon fontos a telefon kinézete. A fogása nekem sokkal jobban tetszik mint a 6osnal. Nem szeretem az iPhone-t de a maga a készülék ház az új szériákon már évek óta tetszik.
Az ujjlenyomat olvasó klasszisokkal jobb, apróság de sokat tesz hozzá a mindennapi telefonhasználathoz, valszeg ha ezután kéne újra a 6ost használni nagyon zavarna.Amivel kicsit megszívtam a tradeIn-kor, bár valszeg én vagyok hülye, de mivel letörölték telefont meg leválasztották a google fiókot róla, ezért az új telefonnál nem mutatott elérhető backupot. Így mindent újra felkellett rakni, és mivel előre adod oda a tiédet, így vezetékes átmásolásra se volt lehetőségem. A fontos appokat persze lementettem előre, de a 60%-ának a nevére sem emlékszem mi volt fenn. Így naponta mikor kéne használnom valamit jövök rá hogy uhh, ezt is még felkell előbb installálnom. Ha tudom legalább pár képernyőképet lövök az applistáról.
Tokkal kapcsolatban annyit tudok elmondani hogy vettem egy gyárit hozzá, és bár nagyon minőségi darab, jól védi a telefont (nem teszteltem még szerencsére), viszont eszméletlen nagy lesz tőle a készülék. Amúgy sem kicsit, de így már igazi péklapát. Ezek után ha az első leejtésnél összetörik majd akkor nagyon mérges leszek, mert most úgy használom hogy elfogadtam a péklapát méretet cserébe a jó vastag védelemért.
-
válasz
kissvendel #3164 üzenetére
Szolgáltatónál is be lett kapcsoltatva?
A sim kártya beállításainál a Hívásprefencia is át lett állítva Hívás WiFi hálózaton-ra? -
zoltanz
nagyúr
Nincs rendszerszintű Eq. Létezik ilyen app? Poweramp Eq t próbáltam nem megy.
Köszi! -
Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Megjelent a Mobilarena teszt is! -
s4tch
veterán
Tegnap megjött a P8. Egyelőre király. 2 gyors kérdésb
- milyen töltővel lehet kimaxolni a töltési sebességet?
- Puha fogású, jó minőségű tokra van valami bevált választás? -
K82
őstag
Nem tudsz régiót állítani, nézi a fizikai lokációt, a SIM kártyát és az account local-ját. Pl. hiába vagyok most Texasban US SIM kártyával, crash detection, call sreening stb. elérhető, de a VPN már nem. Best Buy appját sem tudom letölteni a magyar account-tal, de csináltam egy helyit (US local, US SIM) és azzal rögtön van minden. Is.
-
K82
őstag
válasz
Technoman #3151 üzenetére
Egy hasznos összefoglaló oldal melyik országban melyik Google szolgáltatás érhető el:
whereisenabled.com -
Technoman
őstag
Meg is nézetem és mindig meg is szoktam nézni, de szerintem erős túlzás azt állítani Lacinak, hogy a kamerában nem gyűri maga alá a Samsungot, mivel ennek szöges ellentétét állítja a PH Mobilfotós társoldala (ahol néha már már egészségtelen módon szemlélik, a telefonok fotós tudását, de ilyen is kell)
Szvsz ezek a tesztek egyike sem lehet objektív, ezeket együttesen kell nézni + az idevágó fórumokat (ahol a több heti/hónapnyi használat után lelehető csak fel a tényleges igazság) AZ MA teszttel egyébként semmi bajom nem volt -függetlenül attól, hogy már évek óta várom a mo.-i hivatalos Pixeleket- nem éreztm rajta a "bértolnok" módot.
Én kivárok, mivel az első benyomás idővel és frissítésekkel csak jobb lesz (reméljük ebben az esetben nem rosszabb) -
Tudom, ezért is kérdezem, hogy hogy van, mivel épp Pixelt akarok venni.
Fú azt hittem az enyém macerás de akkor ez sincs rendes Pixelen?
Huawein volt egy váltókapcsoló és már át is váltott.
A cégnél állandóan váltogatok a céges meg a magán közt.
Az alsó 3 szinten nincs telekom lefedettség, a vodán viszont nincs sok net -
válasz
T0mBd1gg3R #3148 üzenetére
A custom rom pixel os, nem azonos a valódi pixel telefonokon lévő android rendszerrel!
Nálunk nincs olyan kapcsoló, mint az első két képen, én a második két képen lévő módszerrel váltok! -
Lenne egy gyors kérdésem, nekem ugyebár PixelOS van Xiaomin, és érdekelne, nektek hogy van implementálva a mobilnet váltás a SIM-ek közt. Nekem nem elég a "Switch data card" gombot megnyomni, mert az még nem engedélyezi a netet a másik kártyán, ahogy fent a térerőknél látszik is, ha így átváltom:
Be kell menni a SIM kezeéshez és engedélyezni az adott kártyán a Mobile data-t:
-
Megjelent Tech2 Laci Google Pixel 9 tesztje! ... "kamerában van jobb a piacon"
morfondőr:
a videóból kiderül, hogy részben ért magyarul a Gemini!Illetve Legendd (exMobilarena) tesztelte a Google Pixel 8a-t!
-
winbox
senior tag
Ma megjött nekem is "újra" a Pixel 8 Pro, csak most fekete helyett kék lett, be is laktam így estére, úúú de hiányzott. Két hónap S24+ bőven elég is volt
Shizuku + PixelIMS-el Yettel WIFI hívás tökéletes még mindig, illetve Shizukuval engedélyezhető a hőmérőn belüli testhőmérséklet mérés is, mert csak Amerikában van engedélyezve továbbra is.
-
Enclave
aktív tag
Pixel 8A tulajokhoz lenne kérdésem, hogy akinek van gyári Google 30W-os töltője és utóbbival tölti a telefonját, az hogy tapasztalja, mennyi idő alatt tölti fel egy Pixel 8A 0-100-ra az akkuját?
Ugyanis az alábbi méréseket találtam és nem egyértelmű nekem, hogy mitől van ilyen eltérés, nincs minden értékhez feltüntetve, hogy pontosan milyen töltőt használtak:
1. 1 óra 20 perc (szerintem ez elírás lehet mert inkább "sima" Pixel 8-nak tűnik)
2. 1 óra 42-44 perc között
3. 2 óra 09 percMég az utolsó két érték között is kb. fél óra a különbség, nem értem, hogyha a telefon max 18W-ot tud felvenni töltő max teljesítményétől függetlenül, hogy lehet ilyen eltérés? Esetleg a telefon-akku hőfoka? (hidegben vs meleg nyári napon töltve?)
Köszönöm!
-
-
morfondőr
addikt
válasz
Dare2Live #3140 üzenetére
Ha magyarra van állítva a nyelv, akkor természetesen érti mit mondok, és a diktálás nálam is teljesen pontos, viszont úgy nem működik asszisztensként. Ha meg angolra állítom a nyelvet, akkor az ilyen lefordíthatatlan dolgok, mint a "Petőfi Sándor utca" kifog rajta.
Nekem már azzal is aggályaim voltak, amikor a prezentáció minden második mondatában benne volt, hogy az adatok a készüléken maradnak. Na persze! Egy részük biztos!
-
Dare2Live
félisten
válasz
morfondőr #3137 üzenetére
Érdekes nekem még a pocom is elég jól érti a magyart, feleségem pixel 6ja meg diktálásnál más dimenzió kb 100%os.
Itt most ami "gáz" az hogy keveredik a kettő szerintem az egésznek főleg gemininek kell még min fél év mire kiforrja magát. Mondjuk ki bétában van.
És persze az egésszel ott vannak az etikai aggályok. Gemini extra nagyot ment a fehér/hetero gyűlöletével, történelemhamisításával... amikor eza jövő, a jövő infoforrása, keresője... akkor hát az amit google (és a woke vonal csinál) az nagyon meredek/elfogadhatatlan.
-
sub71
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #3130 üzenetére
-
morfondőr
addikt
Ennyire nem mélyedtem bele, meg csak kipróbálásként akartam vele szórakozni, napi szinten nem igazán tudom elképzelni, hogy a telefonnal beszélgessek! Max. vezetés közben lenne jó, ha kéz nélkül tudnék kommunikálni, de most azt is kipróbáltam és persze a "Petőfi Sándor" utcát nem igazán érti, inkább "petrol station street" ahova vinni akar!
-
L4D1K
őstag
válasz
morfondőr #3134 üzenetére
Amugy - ha minden angolra van allitva a telefonon, de ugy kezdem a beszelgetest a gemini-vel h "te akkor most egy translator vagy mert nem beszelem a telefon nyelvet - miuttan forditottal hajtsd vegre a kerest" akkor elvileg a magyar beszelt inputot angolul vegre tudna hajtani?
Ha mar AI:
-
Dare2Live
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #3129 üzenetére
-UWB
-Jobb modem = jobb akuidő
Összességében p30 pronál kamerában jobb a pixel. Ezen a vonalon a legnagyobb ugrás a tele lehet... ha neked kell a tele de az proban van. -
morfondőr
addikt
válasz
<Adamsky> #3133 üzenetére
Így már világos, köszönöm! De azért oda írhatta volna a Gemini azután, hogy szépen elmagyarázza nekem hogyan kell ébresztőt beállítani, hogy egyébként választhatok egy támogatott nyelvet és akkor működni fog a utasítgatás. Mert az egyszeri júzer csak azt látja a tv-ben, hogy milyen szépen osztja a feladatokat az AI-nek a bácsi, az meg több-kevesebb sikerrel végrehajtja!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
morfondőr #3128 üzenetére
" ... az egész appot átállítom angolra (...) a google segéd által támogatott nyelvre ... "
Ez a lényeg! Magyarán a Gemini és a Google Assistant (is) "beszélgetnek", és ha nem értik egymást (LOL), akkor nem lesz végrehajtva az adott feladat.
Gondolom idővel a "segédet" majd integrálják a Gemini-be, de addig marad ez.#3129 rasotamas
Nálam nem kérdés, hogy ha Pixel lesz, akkor az a 9-es ...
A "proci" nem lett egy nagy durranás, de jobb lett a SoC, ill. a telefon hőmenedzsmentje. Utóbbit egyelőre csak "empirikus tesztek" támasztják alá, mert a GSMArena pl. még nem tudott rajta szintetikus tesztet futtatni.
A modem viszont teljesen új benne, és ezzel kapcsolatban is azt hallottam, hogy érezhetően jobbak a vételi képességek.
• ujjlenyomat olvasó: végre nem optikai ...
• vezetékmentes töltés: gyorsabb
A kamera nálam nem prio, de az eddig tapasztaltak alapján sokat javult az is (ha nem is hardware-eseb ...). Bár az "önimádóknak" az előlapi 42 Mpix-elre nőtt.
Megéri-e a pluszt a 8 Pro-hoz vagy pláne a 8a-hoz képest? Jó kérdés. Ez az, amire azt írtam egyén függő.
9 Pro-t (nálam ez játszik) egyébként se nagyon kapni (még). Én várok (nem hajt a tatár, ha eddig kibírtam a P10-el, akkor még bírni fogom). Közbe gyűjtöm a tapasztalatokat, de ha nem derül ki valami orbitális baklövés a telefonnal kapcs. akkor ősszel vagy év vége felé beruházok majd egyre.
Úgy nagy általánosságban azt látom, hogy a 9-es végre tényleg egy tisztességes (nyilván nem hibátlan) modell. -
L4D1K
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #3129 üzenetére
Hali -
Mindegyik telefonnal jol fogsz jarni
Nekem a 8a modellnel nagyon tetszett a friss szinvalasztas (aloe zold pl
) es a relative alacsony kamera vizor a hatlapon (pl 8 vagy 8 pro-hoz kepest.) A 8a kemeraja sztem kb barkinek elegnek kell lennia ma. Nezd meg Marques videojat a kamera tesztekrol.
A kijelzo kornyeke tenyleg vastag - nekem egy Xiaomi 9T-m van es meg ott is szembetuno volt.
9 / 9Pro:
Nekem nagyon tetszik a design, az uj kamera vizor illetve a szinek es anyaghasznalat.
Kamera jobb, tobb AI funkcio meg esettleg meg be nem jelentett a ficsor amit varhatsz.
A teljesitmenyt neked illetve a "tudasra" valo szugseket neked kell felmerned. En pl nem jatszom de szeretek hobbi etel fotozni - igy nekem a kamera / tarhely stb jobban tetszett. Illetve szeretnek minel inkabb tanulni az AI hasznalatot ami pont egybe esik a munkammal is, szoval megint egy win.
Epp ezert nehez ajanlani konkret tipust.
Pl apamnak nem vennem meg a 8a-t mert utalja a kereteket - de a sima 8as-nal meg nem lenne tobbre szugsege tudasban (kb soha.)
Nezz videokat, menj el megnyomogatni a kiallitott modelleket es merd fel az igenyeidet.
-
-
válasz
<Adamsky> #3120 üzenetére
és ghiottone és tomboy0013:
A specifikációk csak egy dolog, azon felül lehet rengeteg számmal kevésbé kifejezhető dolog, és én erre lettem volna kíváncsi tőletek.
Fénykép fontos lenne, de nem hiszem, hogy a 8a nem lenne ebben számomra elég jó.
A kijelző körüli keret vastagságáról láttam panaszokat 8a esetén.
A 9 kicsit szögletesebb formája (főleg a kamera sziget környékén) jobban bejön.
Feltételezem hosszabb támogatás, több benchmark pont az újabb procinak köszönhetően, picit jobb kamera
8 vs 12 ram, picit nagyobb akku, picit gyorsabb töltés, üveg nem műanyag hátlap,Összehasonlításképp, pl hogy kamerában mit kéne felülmúlni:
P30 Pro-ról jövök, elkezdett elromlani, mikrofon, dual sim, érintésérzékelő, jelenleg egy Xiaomi Redmi Note 10 Pro-ra felhekkelt Custom PixelOS rommal élek együtt meg az iszonyatosan beégett kijelzővel. -
morfondőr
addikt
Egyébként a telefon maga angol nyelvre van állítva, csak így is kínosan érzem magam, hogy a telefonnal beszélgetek, nemhogy ha még angolul kellene!
De láthatóan értette, hogy mit akarok, csak gyakorlatilag semmit nem csinált. De angolul is elmondatm neki és ez lett az eredmény:Szerk: ha az egész appot átállítom angolra (vagy a google segéd által támogatott nyelvre, amiben magyar nincs), akkor tényleg megcsinálja.
Akkor ezek szerint tényleg a magyar nyelvvel van baja! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
morfondőr #3125 üzenetére
Erről – vagy valami hasonlóról – Marques is besszélt a P9P tesztjében. Ami nekem ebből átjött, hogy most van egy kis kavar, mert egyszerre van Gemini és Google Assistant. Tapasztalata szerint sokszor az előbbi "utasítja" / vezérli az utóbbit.
... szóval szvsz. kell mindkettő (de a magyar nyelvet egyébként is felejtsd el!) -
norby_42
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #3116 üzenetére
Szerintem a legfontosabb különbség a 8Gb/12Gb ram. Már van olyan AI cucc, ami csak a 9-esen (és a 8 Pro-n) fog futni.
Mondom ezt úgy, hogy most kaptam meg a 8a-t, remélem ez is kihúz 7 évet, mint az elődje
-
sub71
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #3118 üzenetére
Nálam provinciális kérdés jusztifikálni a specifikációk mentén, Inkább emocionálisan és impulzíven differenciálok a potenciális produktumok között...
-
K82
őstag
válasz
Elképzelhető h lesz a sima Pro is, de csak szeptember 4-től indul és lehet ezért nincs. Itt az USA-ban is csak bemutató darabok vannak; a Store csak szeptember 11-re ígéri az első szállítást, Best Buy dátumot sem ír csak h hamarosan...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"Van értelme jóval drágábban megvenni a 9-et mint a 8a-t?"
Az ilyen kérdést sose értettem. Te mástól várod a választ, hogy mit vegyél? Pláne, úgy, hogy a másiknak lövése sincs a preferenciáidról?Én általában elolvasok / megnézek annyi tesztet adott témában, amennyit csak időm engedi, aztán egy ilyen topic-ban már csak konkrétumok mentén kérdezek.
A végén pedig eldöntöm, hogy nekem megéri-e. -
ghiottone
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3118 üzenetére
Utolsó mondattal meg is válaszoltad akkor az eredeti kérdést.
-
válasz
tomboy0013 #3117 üzenetére
Jó de specifikációk alapján egyel újabb proci, azon kívül pár apróság picit eltér.
Vagy tévedek? Vannak extra spéci funkciók?
Nem tudom a specifikációkkal az árkülönbséget jusztifikálni. -
tomboy0013
veterán
válasz
"Van értelme jóval drágábban megvenni a 9-et mint a 8a-t?"
Hát ha leírod mellé mik a fontos szempontok nálad egy telefonnál, akkor megvalaszolható ez a kérdés, anélkül túl sok értelme nincs. Kivéve ha arra vagy kíváncsi hogy annak aki igennel vagy nemmel válaszol megéri-e megvenni
-
Sziasztok!
Most látom, hogy megjöttek a Pixelek a Yettelhez.
Lehet is már kapni, vagy csak előrendelni?
Van értelme jóval drágábban megvenni a 9-et mint a 8a-t?Szerk:
De kár, hogy sima Pro nincs, csak XL -
*RLaci*
addikt
válasz
tomboy0013 #3112 üzenetére
+1. Én sem használnék soha egy Pixelen más launchert.
-
joysefke
veterán
Sziasztok Spigen Liquid Air tokban lévő Pixel 8-hoz keresek asztali wireless töltőt. Mit ajánlotok? (ami jó és olcsóbb mint a sajátmárkás)
szerk:
erről mi a vélemény?
https://www.alza.hu/alzapower-wf220-wireless-fast-charger-feher-d6103144.htm -
Helga0203
tag
Helló,
Azt lehet tudni, hogy mi a helyzet a garanciáztatással, most hogy már "félig" van magyar Store?
Magyar címről is elviszik a telefont? -
evilskati
aktív tag
válasz
evilskati #3100 üzenetére
Mégis kellett a helyi trade-inhez is osztrák cím, de kb. bármi megadható. Számlán szerepeltetik.
Aki esetleg Revoluttal fizetne, az készüljön fel rá, hogy a Revolut blokkolni fogja a tranzakciót, de ha az első sikertelen fizetés után beléptek az App-ba és a blokkolt tranzakciónál megerősítitek, hogy valóban ti szeretnétek intézni a vásárlást akkor engedni fogja a második próbálkozást.
Én belefutottam abba, hogy kétszer próbálkoztam egymás után és a Revolut a kártyát is befagyasztotta. A blokkolt tranzakciók megerősítése után kellett kb. 5-10 perc mire feloldották a kártyát és próbálkozhattam újra. Ekkor azonban ugyanez játszódott le, elsőre blokkolta a tranzakciót, majd megerősítettem, és másodikra engedte.
-
dragon1993
addikt
-
Technoman
őstag
válasz
dragon1993 #3104 üzenetére
Szomorúan hallom, bár kicsit vicces volt, hogy Magyarország fővárosában egymáshoz, egy villamos megállónyira volt a két -TMX-től független- márkaszerviz. Ugye a TMX-hez meg földi halandó már nem nyerhet bebocsátást. (már aki olyan mazochista és ott akarja javít(g)atni)
-
dragon1993
addikt
válasz
Technoman #3018 üzenetére
Tudtommal a Westendnél megszűnik / megszűnt a telefonok leadása. Nekem A52s-t patikán megjavították, szinte mindent is cseréltek. Sok bolt ad számlát a vásárlásról, mert a céghálónál csalják el az áfát nem nálad, ettől függetlenül garid nem lesz rá. A legjobb módja Samsung vásárlásnak a HA-n kuponozott úk bontatlan samsung számlás telefon.
Influenszereket figyelmeztettek: bármit mondhatsz az új telefonról, már ha jót akarsz róla mondani
-
Hieronymus
veterán
válasz
<Adamsky> #3099 üzenetére
Az olvasáson túl jutva, a szöveget és a képet is értelmezni kell.
A #3059 hozzászólásba ágyazott képen, egyértelműen látszik. Nincs BT hangeszköz csatlakoztatva a telefonhoz.Azokat látod, amelyeket támogat a telefon.
Az alsó megjegyzésből derül ki. Ha csatlakoztatva hangeszköz, akkor látod az össze elérhető codecet. Magyarul a telefon és pl. fülhallgató
összes codecét. Kiválasztani viszont csak azokat lehet, amelyik mind a két eszközben támogatott.Linkelnék ilyet de. Nincs olyan BT fül- és fejhallgatóm, aminek a Pixel telefonban hiányozna a codec támogatása.
Szóval megnyugodhatsz.
A képen látható codec halmazt támogatja a telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest