Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drakmusz
addikt
Írtam erről mostanában eléggé sokat, íme egy példa.
[link]
Mivel a megoldás házon belül van, a Pixeleken működnek a legjobban ezek a portok.
Abszolút te tudod meghatározni a képi világot, a gyáriban nincs ilyen lehetőség.
Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy a fotókat el lehet tolni a fényképezőgépes megjelenítés irányába is akár.
[link]
Most látom hogy ez a fotó kétszer szerepel, na mindegy.
A lényeg látszik.
Én jelenleg két portot használok 8 Pro-n, 12 és 50 megapixelre. -
K82
őstag
A Google Camera Pixel-exkluzív, nem Pixel telefonra a Play Store-ból fel sem telepíthető. Ezért lett a gcam, ami a Google Camera egy módosított verziója és .apk-ból tudod felrakni. A gcam gyk. a Google Camera kibővített verziója, kinézetében nincs (vagy alig van) különbség; működésében szintén nincs különbség mert a Google képfeldolgozási algoritmusát használja. Ami extra, az a szélesebb körű beállítási lehetőség: ami a gyáriból hiányzik, az a gcam-ben elérhető lehet (teljes felbontás, jpg minősége, raw képek mentése, manuális beállítások stb.). Ha van egy jó konfig fájlod hozzá, nagyságrenddel jobb képet tudsz lőni mint a telefon saját kamerájával - ahogy tapasztaltad is a 9T-n.
Pixelre sem feltétlen hülyeség a gyári mellé a gcam mert lesz gömbpanoráma módod - amit kivettek a gyáriból...Nézz át a P7 topikjába, #10299-től kezdve.
-
K82
őstag
válasz
HagaNRG #4088 üzenetére
Tesztfotókat nézve a mostani felhozatalból valóban nem tűnik úgy hogy megérné a Pixel felára. Aztán amikor elkezded használni derül ki h a teszt nem egyenlő a való élettel mert nem fotóznak beltérben mozgó gyereket/kutyát/pirézeket, lesz közöttük elmosódott kép, elcsúszott színek.
Elcsábultam párszor én is amikor nem tetszett az aktuális Pixel, pár fotó után viszont mindig megbántam hogy megvettem az adott készüléket és kereshettem rá működő gcam-et. Így járt a Oneplus 7/7T, Asus Zenfone 7 Pro és 8, Samsung S20FE, i11, és a Realme GT2 is. Pedig mindegyik telefon jobb volt más tekintetben, a fotós részt viszont nem tudták megugrani ha a folyamatosan jó képminőségről volt szó. -
-
fokukac
nagyúr
válasz
balint82 #4092 üzenetére
nekem is van egy Canon tükörreflexesem, én se nagyon nyúltam hozzá 3-4 éve...
nem is viszem el már nyaralásokra sem.
néha hiányzik egy picit, hogy rendes képet csináljak egy témáról egy rendes obival, de az, hogy cipeljek még egy másfél kilós táskát, az meg nem hiányzik... -
LadaLord
aktív tag
Szvsz egy MILC nem releváns azok számára, akik a telefonban keresik a lehető legjobb kamerát. Én úgy gondolom, azért keresik, mert nem akarnak plusz kütyüt cipelni magukkal pl kirándulásokra, nyaralásokra. Egy MILC akárhogy is nézzük csak plusz macera, az obi rajta, maga a váz, stb... Akkor már inkább egy jó kompakt, az legalább elfér a zsebben, de még arra is azt mondom, hogy csak a gond van vele, hogy cipelni azt is. Akksit tölteni, memóriakártyát figyelni, hogy ne maradjon az olvasóban, a képek átvitele telefonra/gépre, stb... Nekem is van rendes fotógépem, a fix 50-es obimat imádom, az sose fogja elérni minőségben egy telefon sem, mégis inkább rámentem egy Pixel 7 PRO-ra, kényelmesebb a kirándulásokra azt vinni magammal. Ha van fény ezek a telefonok már azért bőven vállalható képeket készítenek. Ha meg nagyon fotózgatni akarok, akkor otthonhagyom a gyerekeket, és viszem a gépem, és az lóg a nyakamban, nem a lányok.
Nyilán egy MILC DSLR más kategória, de a mindennapokra már elég egy jobb kamerás mobil.
Más téma: valakinek nincs elfekvőben alaplaphibás Pixel 7 PRO-ja? Lehet más hibája is, a lényeg, hogy a kijelző gyári legyen, ép legyen, és működjön.
Köszi előre is!
Üdv,
T. -
Xelo
addikt
az alza jóvoltából én is visszatérek a héten egy pixel 9 pro-val. év elején a 6 prómnak sikeresen betörtem a kijelzőjét, vettem egy honor magic6 prot és azóta kb nem fotóztam telefonnal ami elég sokat elmond (pl hogy a dxomark nonszensz..).. azt is hozzá tenném hogy normál esetben évekig használok egy telefont, honorral ez nem menne pedig összességében jó kütyü: nagyon jó üzemidő, kijelző, erős hardver, de a kamera szoftveresen botrányos szerintem. na mindegy back to pixel.
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Van valami lehetőség a közelségérzékelő kalibrálására, vagy szoftveres javítására?
A *#*#7287#*#* kóddal előhívható diagnosztikai menüben ellenőrizve (és a valós használatban is) nem százas. Konkrétan nem működik. Pixel 6 a delikvens. -
stigma
addikt
#4049grizlisandor , #4050vacs , #4055fokukac : Bocs, hogy picit későn reagálok, VoLTE és VoWifi-t köszi, Gcam + Bigkaka appot egyenlőre hanyagolom, gyári is igen szépeket csinál.
Más kérdés voiszont, amire eddig csak mókolással találtam megoldást.
iOS-en használt Viber Backup miért mókolható Android-ra?
Ilyesmi megoldásokat találtam :
How to Transfer Viber Messages from iPhone to Android (The Only Working Way) - YouTube
iPhone Viber to Android Transfer: Copy & Merge Viber Messages
iPhone Viber to Android Transfer: Copy & Merge Viber MessagesMostanság csinált valaki ilyesmit, hogy jött a sötét oldalról és Viber-t Backupot iOS-ről Android-ra?
Válaszokat előre is köszi.
-
-
L4D1K
őstag
Hali. Csináltam pár képet / videót a P9P-vel, milyen oldal ajánlott képmegosztásra?
-
nyitom
aktív tag
Azt meg tudnátok mondani,hogy a voda hálozatnál be lehet e valahogy a vowifit? Köszönöm szépen.
-
HagaNRG
őstag
válasz
Hieronymus #4071 üzenetére
Már még a cseh szerződési feltételeket is megolvastam, nincs részletezve a beszámítandó készülék jellege, típusa, működése.
-
Louro
őstag
Akinek hiányzik a béka, találtam rá megoldást.
A Weather app-on hosszan kell bökni. Majd App info és ott Disabled-re állítani. Így az új Weather app inaktiválásra kerül és a régi - gondolta a fene - lesz az aktív és lesz békuci
-
szkorhetz
őstag
válasz
Hieronymus #4071 üzenetére
Nem az.
Én egy Nexus S-t adtam be, ami ép, de öt éve be sem kapcsol. Megnézik, hogy tényleg telefon-e és ennyi. -
Hieronymus
veterán
-
HagaNRG
őstag
Akkor mától már a 9 Pro is részese az Alza beszámítás akciónak?
Mi van, ha egy 15-20 éves Alcatelt küldök vissza érte?
Előfordulhat, hogy bukom a visszatérítést? Vagy nincs jelentősége, nincs erre vonatkozó kitétel, bármit beszámolnak, csak telefon legyen? -
Drughi
addikt
Üdv,
Használ valaki 1st gen pixel watch-ot?
Meg tudja esetleg mondani, hogy a Pixel 7-től felfelé, lehet-e battery share-rel tölteni telefonról az órát? -
blendész
tag
Ide is beteszem, hátha.
Akinek 7 pro és 8 pro is megfordult a keze közt: előfordulhat, hogy a 7-es (ami végül nem lett) tokjába belemegy a 8-as is, vagy már rendeljem is a 8-as tokját, ha amellett döntenék? -
kerxy
őstag
válasz
Don't Panic #4058 üzenetére
Nálam már minimum két hete az új verzió van, de lehet inkább 3-4. Kellett egy kis megszokás, de egyébként tök jó.
-
Louro
őstag
válasz
Don't Panic #4058 üzenetére
Na, asszony is folyton a békát nézte
Hol heverészet a dombon, hol esernyővel nézte az eget. ....
-
Don't Panic
senior tag
Szegény béka , pedig úgy szerettem... ez az új weather style nem tetszik... A webes felületen a béka megmaradt
-
Louro
őstag
Alza nem hülye, a 9 Pro-ra nincs készülékbeszámítás
-
Ez a leírás már nem aktuális menni fog minden gyárilag.
VOLTE-t szolgáltatónál kell aktiválni.
VoWifi meg beállítások, hálózat és internet, SIM kártyát ki kell választani és letekered.
De ha beírod a beállításoknál a keresőben, hogy VoWifi egyből oda fog navigálni.Szerintem gyárilag is jó képet csinál, volt itt a topikban nem is emlékszem melyik fórumtárs által készített képek, hát azok csodálatosak voltak, ő is valami Gcam moddal készítette őket.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Mai nappal remélhetőleg, ha a futár megérkezik akkor boldog tulaja leszek egy Pixle 8 Pro-nak, iPhone 13-ról váltok vissza bő 1,5 év után, mert a sötét oldal nem tetszik
.
Kérdeztem régebben VoLTE/VoWifi-t, írtátok tudja a teló, és nálam is a szolgáltató (Yettel flotta).
Ezeknél a csúszkát hol kell beállítanom?
How to Enable VoLTE and VoWiFi on Pixel 8 and 8 Pro
VoWifi-t a csatlakozásnál ha jól nézem, viszont VolTE-t hol állítsam be?
Shizuku féle hackelésre elvileg nem lesz szükségem.Mársik bagatel kérdésem az lenne, így is elég jó képeket fog készíteni a teló, de kiváncsiságképp a Gcam + Bigkaka config-ot kipróbálom. Itt melyik verzió az ajánlott?
Vagy inkább a Fotók, videók mobillal - PROHARDVER! Hozzászólások topicban érdeklődnem?Válaszokat előre is köszi.
-
-
-
BoB
veterán
válasz
grizlisandor #4041 üzenetére
Így hogy felmerült itt a topikban is mint egy nagyon várt Android 15 újítás kíváncsi voltam, de szvsz szerintem sem egy "nagy valami"...
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Most készülök venni egy pixel 8-at ! Néhe játszanék is vele mennyire tudja vinni a legmodernebb játékokat a hardver ?
-
-
-
BoB
veterán
Kint a pixel weather
-
HagaNRG
őstag
A készülékbeszámítás országos Pixel akció, vagy kizárólag az Alza saját története?
-
fokukac
nagyúr
ezt minden egyes alkalommal beírod 7a és 8a viszonylatában, de szerintem, az én és a b. nejem tapasztalatai alapján ez (normál használat mellett) nem egy reális veszély. A 8-as is melegszik, mindegyik melegszik.
Összességében persze jobb telefon a 8-as, persze, de ott van az ár is, ha az 50 ezerrel drágább, akkor az már szintén egy faktor.
-
PeterPH
senior tag
válasz
HagaNRG #4029 üzenetére
Amikor én átvettem, akkor valami kekec eladó lehetett. Vittem többféle telefont is, biztos ami biztos. Először egy működőképes butatlefont adtam, azt nem fogadta el, mondván, hogy működő okostelefont kell leadni. Kérdeztem, hol van ez leírva, mert én nem találkoztam kizáró feltételekkel. Választhat egy működő butatelefon, vagy pár nem működő okostelefon közül. Na erre hosszas csetelésbe kezdett a gépén, gondolom a háttérosztállyal/feleteseivel. Végül arra jutottunk, hogy adjak egy nem működő okostelefont, ami ép kinézetű. Ebben kiegyeztünk.
-
-
-
HagaNRG
őstag
Az Alza készülékbeszámítás mindenféle random, fiókban fekvő mama-mobilra is érvényes?
-
HagaNRG
őstag
Köszönöm, ezt feltételezem én is egyébként.
Hasonló az Iphone tulajok véleménye is, sőt, gyakorlatilag egybevág a tanulság és végső konzekvencia: Minden körülmények között a legjobb kép lesz az eredmény. (A laikus vevő meg döntse el, hogy az Iphone 15 vs Pixel 9 közül melyik a jobb) -
evilskati
aktív tag
2020-as Octavia. Ha a telefon tárcsázójában megadom valamelyiket elsődlegesnek, akkor azt használja minden esetben, de figyelembe veszi nálam a kontakt szintű SIM hozzárendelést is.
A gyári Pixel tárcsázó viszont nem ismeri az ékezetes karaktereket T9 bevitel esetén. Nincs kontakt szintű hiváslista, a "legutóbbiak" lap nem hívások szerint rendez, hanem kontakt szerint. A híváslista összegzi az 1 órán belül ugyanazzal a kontakttal történt hívásokat, de szerencsére ez kibontható.
Ha valaki még +36 helyett 06-al van elmentve, akkor nem írja ki a nevét, hogy ki hív, csak a számát, nem tudja összevezetni a kettőt.Ha neked fontos, hogy kivel, mikor, mennyit beszéltél, akkor érdemes lecserélni.
-
evilskati
aktív tag
Telekomnál lehet online is intézni. Akár számonként is megadhatod, hogy melyik SIM legyen a hozzárendelt. Ez igazából a Tárcsázó apptól függ, a gyári elég butuska.
Nekem úgy van beállítva, hogy rákérdezzen hívás előtt, hogy melyikkel szeretném, emiatt ha az autó (Skoda) kihangosítójával indítom a hívást, akkor a telefonon jön fel a választó ablak, ha nem választok, akkor szimplán nem fog hívni senkit. A kihangosító nem ismeri a választás lehetőségét, ez bosszantó, úgyhogy rászoktam, hogy hozzárendelem a preferált SIM-et a kontaktokhoz.
Android Auto tárcsázóját használva feljön a választó ablak, de az butább, mint az autó kihangosítójának tárcsázója, úgyhogy nem használom. -
-
6030D
addikt
Még egy-két kérdésem lenne. Nem volt még eSIM-es telefonom. Ezt személyesen lehet csak intézni a szolgáltatónál, vagy nem kell hozzá semmi, csak a kártyaadatok?
Illetve a sima és az eSIM közül melyiket veszi első számúnak a Pixel? Vagy ez beállítható? Az autó alapból az első számú simről tárcsáz, és ennek kellene lennie a céges számomnak. Ráadásul a két számom külön szolgáltató, ezért is fontos, kinél mit kell majd intézni. -
K82
őstag
válasz
HagaNRG #4015 üzenetére
"Franc tudja, hogy annyival szebb képet ad-e ez a Pixel a kínaiakhoz képest..." - adott esetben nem biztos h a Pixelé lesz a legszebb/legjobb. A Pixelek nagy trükkje abban rejlik hogy helyzettől függetlenül jó kép fog születni. Ellenfényben, árnyékban, éjszaka, mindegy; babrálás nélkül is értékelhető lesz az eredmény és ez az amit nagyon sok helyen elfelejtenek említeni.
-
slice14
veterán
-
6030D
addikt
Sziasztok!
Szintén az alza akción felbuzdulva, de én csak Pixel 8a és 8 között vacillálok. Van érdemi különbség a kettő között, leszámítva a hátlapot és a gyorsabb töltést?
-
aldebaran
addikt
válasz
HagaNRG #4015 üzenetére
Sokaknak nem mérvadó, de ha megnézed az egyik legnagyobb tesztelő oldalt, elég beszédes, hogy mely telefonokat érdemes megnézegetni a fényképező képességei alapján.
https://www.dxomark.com/smartphones/ -
HagaNRG
őstag
válasz
szkorhetz #4014 üzenetére
Köszönöm.
Másrészt a sima 9 128Gb az Alzán minden akcióval együtt most 280k körül alakul.
Nehéz döntés, nincs mit elkapkodni sem, ráérek, de a végtelen időhúzás se visz előre, azt is látom. (főleg, ha még beengedek a képbe ilyen 200k körüli Vivo V40, Motorola 50 Ultra, Oneplus 12, stb. telefonokat is)
Franc tudja, hogy annyival szebb képet ad-e ez a Pixel a kínaiakhoz képest... -
szkorhetz
őstag
válasz
Hieronymus #4012 üzenetére
Viszont értéktartása sajnos nincs a Pixeleknek, ezzel muszáj számolni.
-
nyitom
aktív tag
válasz
Hieronymus #4012 üzenetére
7 év főverzió is van.
-
Hieronymus
veterán
válasz
HagaNRG #4011 üzenetére
A Pro és XL csak a kijelző méretben tér el. Más fontos tulajdonságban nem.
A magas ár ellenében nagyon hosszú terméktámogatást ad a Google. Hét év, amibe legalább 3 Android főverzió fér bele.
Folyamatosan jönnek hozzá új funkciók és funkció fejlesztések.
Az összeszerelés minőségére nem lehet panasz.A gyors töltés lassúsága mindig szóba kerül. El kell dönteni mennyire fontos az akkumulátor gyorsabb töltése. Befolyásolja az akkumulátor élettartamát. Olyan készüléknél, amihez rövid támogatási időt adnak, lényegtelen meddig használható az akkumulátor.
-
HagaNRG
őstag
válasz
Enclave #4010 üzenetére
Köszönöm, nézem épp!
Ezek most ha jól látom, mindenkori best buy árak, tehát ha én pl. vagy 3 hete szórakozom és nézegetem, hogy mi legyen a kiválasztott telefon, akkor most nyugodtan lehet nyomni a rendelésre?
Ha van itt Pixel 9 szakértő, akkor kérnék egy kis gyors segítséget:
Jól gondolom, hogy a Pro és az Xl csak a kijelző méretében különböznek?
A legjobb fotózási képességgel megáldott telefont keresem, de fáj a szívem azért is, hogy közel 500-ért vegyek bármit (ami leeshet, eltörhet és bumm).
Jelenleg is egy nagyon olcsó, kínai 50 ezres Androidot használok, innen nagyon nagy lépés a Pixel 9-ek után nézelődni, de mivel az összes külföldi tesztet átolvasva is úgy látom, hogy kb. az Iphone XY Pro Max és a Pixel valamelyik újabb generációja az ideális jelölt fotós embernek, úgy nem is akarok belemerülni mindenféle kínai- ám látszólag tökéletes ár-érték arányú mobilokban.
(Mikor a MOtorola 50 Ultra 512GB tárhellyel ad komoly fotós apparáttal felszerelt telefont itt meg -és az Iphone-nál egyaránt- 128Gb az induló és még azok is drágák, akkor bizony szívja az ember a fogát. Gyorstöltés (35W), AmOLED 120HZ, ezeket mind tudja a jelenlegi mobilom is, így kissé nehéz megemészteni a Pixel és csúcs Iphne árakat.
Még egy kérdés:
Jól látom, hogy magyarországon a Pixelek ismertsége a Realme-jével, vagy a Nubia-ével egy szinten mozog, vagyis senkinek nem mond semmit szinte ez a név, tehát ha pár hónap múlva mégis megbánom az egészet és rájövök, hogy elég nekem az olcsó telefon is- az is fáj, ha néha leesik- akkor feltételezem, hogy a későbbi eladhatósága és értékvesztése egy Pixelnek jóval egy bármilyen Iphone alatt lesz, ugye?
Csak, mert jelenleg csak néhány Pixel 9 és jóval több Ihpone 16 van eladóban a hardveraprón is (és a Pixeles eladók nem is reagáltak, akikre eddig írtam)
Viszont ez az Alza BF ár ha nem is ultra Best Buy kategória, talán legalább annyival hangzik jól, hogy már-már használt áron lehet megvenni valamelyiket.
Köszi bármi tippet-tanácsot- segítséget! -
Enclave
aktív tag
Alzanál Black Friday akció van mától Google Pixel telefonokra. (5-15% kedvezmény, típusfüggő)
-
bbendre
őstag
-
-
L4D1K
őstag
Hali,
Volt itt korabban szo lock screen appokrol, mint pl. a Cerberus.
Feltettem, kiprobaltam, nem tetszik annyira.
Olyan beallitast keresek, ahol face lock nelkul latom az ertesiteseket es a quick settings-et is, de feloldas nelkul nem tudok veluk mit kezdeni. Szoval ha itt van mellettem a telo, eleg legyen feloldas nelkul latnom h jott uzi es csak akkor mutatja meg a fel is oldom.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest