- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
WinZol
aktív tag
Rosszul emlékszel, a Solid Explorer saját maga nyitja meg a képeket és bizony ott a jobb felső sarokban a chromecast ikon.
Részben jogos. Tartozik hozzá egy "saját" program a SE Image Viewer.
Az zavart meg, hogy első kép megnyitáskor megkérdezi, hogy mivel akarom a képet megnyitni.
És igen, az SE Image Viewernek van Chromecast küldője.
Valamint ha átküldesz egy képet, akkor ahogy a képek között lapozol, a
többi kép is átmegy.
Valamint tényleg jó a kép minősége. -
PACSA75
őstag
Nekem a színekkel nincs gondom (P8), viszont a karácsonyi fények nagyon elbánnak a selfie kamerával. Ha valami erősebb fény van a háttérben, akkor csak homályos pacák vagyunk mi a képen. Meglepett, hogy egy ledsorból kirakott karácsonyfa mellett nem tudtunk képet csinálni.
-
Cyborg
őstag
válasz
domper2015 #4793 üzenetére
Én Pixel 4A-ról váltottam, hozzá vagyok szokva, hogy olyan fotót kapok, amit látok a valóságban, semmi csicsa, csak a valóság, de most miindegyik képre elférne minimum egy ember filter, vagy nem tudom. A zöld színeket nagyon nem találja, se karácsonyi fényeknél este, se nappal pl fű, falevél képeknél.
-
bbendre
őstag
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
P8 fotók kicsit fakóbbak, a színek hidegebbek, mint a valóságban. A Samsung szenzor a hibás, vagy a képalkotás vett más irányt a pixeleknél?
-
aldebaran
addikt
Már 2 éve használom a bigkaka gcam-et pixel 6 pro-n nate configgal. A probléma az, hogy csak a 2022-es gcammel tudom ezt a configot használni, az újabbakon nem.
Van valakinek egy hasonlóan jó, átírt configja újabb (9.x) gcam-re?
Azért érdekes ez, mer amíg a nate configgal egy kép 6-8MB, addig a config nélküli új gcam-ek 2-3MB.
Az új gcamekben azonban vannak új funkciók, mint a beépített kamera appban, pl a manuális kamera választás. -
tknof1871
őstag
Üdv! Pixel 8a
Felimádkoztam a GrapheneOS-t.
Melyik mappában vannak a felvett telefonhívások? Nem találom. Ha Files applikációba beírom a "Call"-t már kidobja a találatokat, a fájlokat. IMHO egyszerűbb lenne a mappát megtalálni és azt másolni PC-re. -
bbendre
őstag
válasz
tomboy0013 #4782 üzenetére
Én még emlékszem ezekre pl.Google Pixel 5 leak
kb egyik sem jött be -
K82
őstag
válasz
Concept creator 4RMD has designed a concept version of the Pixel 10 Pro.
Innen pl.? Fantáziált egyet és nem csak a kinézetről.
-
tomboy0013
veterán
Én is nagyon remélem hogy nem ilyen lesz, csak érdekesség képpen tettem be. Nekem a 7-es dizájn volt a favorit, pontosabban a Pro a fényes kerettel. De a 9-es se rossz. A lényeg hogy remélem marad a vízszintes kamera elrendezés. Erről a függőlegesről a bazári kínai telók jutnak eszembe.
-
kutkut
addikt
válasz
Én is remélem, hogy nem így fog kinézni. Asztalon használni rémálom lehet, vezetéknélküli töltőpadról is lebillenne, szerintem ez nem életképes design.
-
tomboy0013
veterán
-
Csepy
Topikgazda
válasz
tomboy0013 #4774 üzenetére
Nem, ez nem a lehetséges kinézete, ez egy CONCEPT, ahogy írja is a cikk; valaki gondolt egyet, de jó lenne, ha ilyen lenne (nem lenne az). Ennek semmi valóságalapja sincs és így kezdődnek a hamis pletykák. Már töröltem nem egyszer ezt a topikból, ezt is kellene.
-
vacs
veterán
válasz
tomboy0013 #4761 üzenetére
Solid Explorerben megnyitsz egy képet és pár másodperc múlva jobb felül meg kell jelennie a chromecast ikonnak.
-
válasz
tomboy0013 #4773 üzenetére
Oda is el fogunk jutni, ne sürgesd őket.
-
-
Picco
addikt
válasz
Ez kezben foghatatlan lenne kb, az asztalra tett hasznalatrol nem is beszelve...marhara meglepne ha hasonlo lenne
-
Atee94
tag
válasz
Eeeeeh, ez nekem a többi pixelhez képest visszalépés kinézetben. Amire viszont nagyon kíváncsi leszek, az a Tensor G5 full TSMC node-on.Nem lesz egy teljesítmény bajnok, de remélhetőleg sokkal kevésbé fog melegedni, mint a Samsung node-ján készített Tensorok.(Bár én a G1-el is meg vagyok elégedve GrapheneOS mellett).
Illetve a modemre leszek még kíváncsi, hogy Mediatek vagy Exynos modemet raknak majd bele. -
tomboy0013
veterán
Pixel 10 Pro lehetséges kinézete: [link]
-
Varoz
addikt
A kettőnek semmi köze egymáshoz!
Egyébként elvileg igen, már átálltak teljesen az ilyen dzsunka szolgáltatók is, mint a Voda. Legalábbis én mintha ezt olvastam volna, hogy már mennek azok is rendesen.
3G lekapcsolásokkal volt gond, hogy a fenti dzsunka nem hagyott alternatívát, csak kiütötte alóla a 3G-t és szevasz. -
Egy kerdes: most, hogy mar Magyarorszagon is forgalmazzak a 9-est, a korabbiak is mukodnek, Vodafone halozaton is?
-
válasz
tomboy0013 #4769 üzenetére
Pl. az emberek nem fizetnek elo a YouTube-ra, ha a NewPipe-ot ki lehet mirrorolni jo minosegben.
-
tomboy0013
veterán
Köszi a javaslatokat. A Kodi-s dolognak utánanézek hogyan működik, mert videó lejátszásra használom. Ha nem tetszik akkor meg jöhet az app.
Rhino666:
Milyen érdekkel ütközik, hogy a saját telefonjukról a saját rechnológiájukra történő közvetítés jó minőségű legyen? -
Xelo
addikt
válasz
tomboy0013 #4765 üzenetére
ez google photos sajátossága sajnos és igen, third party programokkal orvosolható. én a "web video caster"t használom, a p9 proról a videókat és fotókat is jobb minőségben küldi tovább chromecasttel a google tv streamerre mint a photos alkalmazás. én megvettem a prémiumot, nem volt drága. lehet telepíteni a saját lejátszó társalkalmazását is tvre vagy a streamerre, azzal mégjobb.
-
Jinx L. Joke
csendes tag
válasz
Én nekem tavaly volt ugyanez a kiakadásom. Vadiúj Pixel telefon, szuper HDR képek, lehetne mutogatni a családnak, egy kattintás Chromecasttal, és Pffff.
A képeknél már csak a videók siralmasabbak.
Ugyanígy Sony Android TV, beépített Chromecast.
A végén a Kodi + Google Photos modul lett a megoldás az évvégi képvetítésre, de az mégsem olyan egyszerű, mint egy Castolás.
Csak leírtam, hogy látszódjon nem vagy egyedül ezzel a problémával itt a fórumon sem. -
válasz
Ütközik az érdekeikkel, ilyen egyszerű.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Hieronymus #4764 üzenetére
Úgy nincs gond. A Cast ennyire trágya. De ahogy olvasgatom a külföldi fórumokat ez ennyi Pixelen. Fizetős app létezik fél megoldásokra.
Az ilyen amatőr dolgokat nem értem amúgy ezeknél a giga tech cégeknél. Tényleg nincs egy ember sem aki ezt a dolgot megnézi? Évek óta? Vagy nem olvasnak visszajelzéseket? Elképesztő... És ez a fél millás eszközöknél. Lassan 2025-ben... Vicc. -
válasz
tomboy0013 #4763 üzenetére
Ha magát a fájlt viszed a tévére pl. pendrive-on, mennyivel jobb a kép?
-
slice14
veterán
válasz
tomboy0013 #4761 üzenetére
Még most sem értem. a kiküldés mikéntjét.
A Fotók app-al cast-olod ki a képeket, vagy képernyő tükrözéssel? -
vacs
veterán
válasz
tomboy0013 #4755 üzenetére
Teszt jelleggel felmásoltam a Pixel 7-re az alábbi filmet:
Bad Boys 4 HDR10 4K 25Mb/s mkv fájlt
Ezt Solid explorer-el küldtem át a TCL tvre és tökéletesen ment, nem látszott, hogy telefonról megy, vagy a szerverről fut!
Itt van három kép.
Szerintem nem rossz ez, ettől még persze nem hibátlan, nem védeni akarom, de simán használható a Chromecast funkció. -
ugyes
senior tag
válasz
tomboy0013 #4755 üzenetére
Évek óta ilyen a Chromecast/Google cast: erős tömörítés. Pixelen nincs más csak az alap Chromecast/Google cast.
Samsung hozzányúlt, ezért jobb. -
tomboy0013
veterán
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Tudtok esetleg jó minőségű és tok-barát (Nillkin Super Frosted Pro) üvegfóliát ajánlani sima Pixel 9-re?
-
vacs
veterán
válasz
tomboy0013 #4752 üzenetére
Nekem látja és simán át tudom küldeni az asztali gép képét a tv-re!
Közös hálózatban vannak?
Azért írtam, hogy így meg tudod nézni, hogy milyen minőségben küldi át a windows képét! -
-
Gabesz87
veterán
Anyámnak van egy Pixel 4a telója. Most, hogy ünnepekkor nálunk voltak, azt vettem észre, hogy állandóan lecsatlakozik a wifiről, és a hálózat neve mellett azt írja:
Mentve / Nem áll rendelkezésre a jelenlegi biztonsági beállításokkal.
Ez mi a fenét jelent? Ha rábökök, akkor csatlakozik. Egy időre. -
vacs
veterán
válasz
tomboy0013 #4746 üzenetére
Ha van Windows-os géped, akkor teszteld, hogy így milyen minőségben küldi át a Sony android TV-re (vagy egyéb chromecast eszközre)!
Win PC/Laptop kép átküldése: link1 + link2 -
morfondőr
addikt
válasz
tomboy0013 #4746 üzenetére
Kipróbáltam egy Nvidia Shield-el, ami egy LG oled-re van kötve és valóban nagyon látszik a tömörítés, de azért gyorsan megmutatni pár képet szvsz még megfelel. Egy filmet biztos nem néznék meg így. A Samsung meg az iPhone tudomásom szerint saját protokollt használ.
Biztos van rá valami app a play-be beírva a "screen mirror" szót 30 találatot hoz, keress olyat, ahol manuálisan állítható a minőség. -
tomboy0013
veterán
válasz
Hieronymus #4743 üzenetére
Érdekes hogy iPhone és Samsung esetében látványosan jobb a minőség, lényegen pont ugyanolyan jónak látom mint a telón nézve. Úgy látszik ez csak a Pixelnek nem megy. De az a baj, hogy botrány sz*r a minőség, nem csak picivel rosszabb. És tök jó hogy itt a szuper kamera csak épp nagy kijelzőn olyan mintha valami 15 éves alsó kategóriás eszközzel lőttem volna a fotókat meg videókat.
A Screen mirror sem okozott nálam soha gondot, még a Lumia korszakban is ugyanolyan jó volt a TV-re tükrözött telefon képernyő minősége mintha a telón néztem volna, itt meg inkább hagyjunk annyira rossz...Szóval a lényeg hogy akkor erre nincs megoldás vezeték nélkül?
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
Hieronymus #4743 üzenetére
Bullshit,nem természetes a minosegromlas...ezert tudja egy olcso fos poco,de a pixel nem..4k filmet screen mirror-al kuldtem tv-re,semmi baja nem volt.
-
válasz
tomboy0013 #4742 üzenetére
Valóban nem sok embert zavarhat.
A minőségromlás teljesen természetes. A WIFI kapcsolat adatsebessége messze marad el a HDMI kábel sebessége mögött.
A kijelző tükrözés erőteljes adattömörítéssel jár.
A képeket és felvételeket jobb küldés más eszközre/lejátszás más eszközön funkcióval kellene megoldani, Ekkor csak adatfájlként megy át a megjelenítendő tartalom. A megjelenítő számolja a látványt.
Notebookról használom néha, Androidról nem próbáltam.Gondolom a Google Home hálózatban lévé eszközökre minőségromlás nélkül lehet tartalmat átküldeni. A kijelző tükrözése minőségromlás nélkül nem megy.
. -
tomboy0013
veterán
De a minőség is jó? Működni nekem is működik, csak a minőség rossz. De mindig is az volt bárhol osztottam ki a képet. Szóval ez biztosan nem net probléma, meg látom a neten hogy ugyanez van újabb Pixel modelleknél is ez a gond. Megoldást nem igazán találok rá. Ezért érdekel hogy itt valakinek van-e ötlete. De úgy látom ez nem sok embert zavar.
-
TODI1111
veterán
Nem kell túlzásokba esni.Eredetileg arról beszélgettünk, hogy feloldás nélkül kikapcsolható minden a redőnyön. Mobil adat, wifi, Bluetooth.... Amennyiben ez megvalósul akkor nem lehet távolról megkeresni a telefont. Mint fentebb idéztem a google szerint erre szükség van. Veled ellentétben, Hieronymus fórumtárs leírta, hogy ez akkor is megvalósítható ha mindent kikapcsolnak.
Bár továbbra is érdekes, hogy a Samsung és iPhone nem engedi ezeket kapcsolni lezárt kijelzőnél. Pontosan azért, hogy gyorsan meg lehessen találni a készüléket.
-
slice14
veterán
válasz
kiraly.andra #4732 üzenetére
Igaz, de ha így nézzük, akkor egy lehúzásra semmit nem zárol, csak ha teljesen lehúzod. Így át kellene rendezni a qs-t hogy ne legyen a felső négyben az internet kapcsoló. Csak nekem pl. ez a sorrend tetszik.
Valamint fentebb rosszul írtam, ha teljesen lehúzom a qs-t, akkor üti ki az ujjlenyomat azonosítást és csak PIN-el nyitható a zárképernyő (power menü esetén is ugyanez). Arc alapú feloldást nem használom.Tehát ez így egy erősen kompromisszumos megoldás számomra.
-
vacs
veterán
válasz
tomboy0013 #4733 üzenetére
5 GHz-es erős stabil wifi-vel nekem jól működik az átküldés TCL Androidos TV-re és Chromecast eszközre is.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Don't Panic #4726 üzenetére
Miért megoldás a problémára egy Chromecast? Van a TV-ben. Sony Androidos TV, írtam is.
-
kiraly.andra
aktív tag
-
slice14
veterán
válasz
kiraly.andra #4728 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy ez használhatatlanná teszi lezárt állapotban a qs-et (zseblámpa, stb.). Valamint ha véletlenül (is) lehúzza az ember, akkor az ujjlenyomat feloldásnak annyi, csak PIN megadása után működik újra.
Vagy van erre valami megoldás, csak én nem találtam?
-
válasz
TODI1111 #4720 üzenetére
Ezt hogyan ha bárki kikapcsolhatja a kereséshez szükséges dolgokat?
Szerintem ez így egy hatalmas biztonsági rés.Szerinted.
Nincs biztonsági rés. Amíg nem teljesen üres akkumulátor van a telefonban a telefon kereshető és tiltható. Még akkor is, ha kikapcsolják a telefont.
A telefon beállításitól függetlenül képes a készülék meghatározni a helyzetét és Ultra széles sávon kommunikálni a Google szervereivel.
Nem csak a telefonok. A táblagépek, órák és fülhallgatók tokjai is kereshetőek.
Ezt a technológiát használja a Samsung és Apple is.Keress rá az UWB kommunikációra, ha jobban érdekel a dolog.
-
kiraly.andra
aktív tag
-
K82
őstag
Villanyt mondtam, nem lámpát.
A zseblámpát engedi, azzal nem is lenne baj. Viszont ami a Home-ban van, oda már kell a feloldás.
TODI1111: ez van, én speciel olyan nagyon nem aggódok emiatt. Ha valaki nagyon akarja úgyis megoldja a kikapcsolást, az eSIM pedig nem törölhető fr-rel sem.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
tomboy0013 #4725 üzenetére
-
tomboy0013
veterán
válasz
tomboy0013 #4711 üzenetére
Valaki tud ebben segíteni? [link]
-
-
TODI1111
veterán
válasz
Bferibörs #4721 üzenetére
Valami védelem azért csak van. Most kipróbáltam egy 9 pro készüléken. Az internet valóban kikapcsolható, de a tartozkodási hely nem. Amennyiben arra nyomok egyből kéri az ujlenyomatot vagy a kódot.
Bár a leírásukban az szerepel, hogy legyen internet.
"Android-eszköz biztosítása vagy tartalmának törlése előtt ügyeljen a következőkre:
az eszköz legyen bekapcsolva;mobiladat- vagy Wi-Fi-hálózathoz csatlakozzon;legyen bejelentkeztetve egy Google-fiókba;be legyen rajta kapcsolva a Készülékkereső;látható a Google Playen." -
TODI1111
veterán
válasz
Bferibörs #4719 üzenetére
Ez így azért nagyon el van b@szva. Főleg, hogy a google-nak saját készülékkeresője van.
"Megkeresheti és zárolhatja bármely elveszett Android-eszközét, törölheti a tartalmát, illetve hangjelzést is lejátszhat rajta. Megkeresheti elveszett Android-eszközét, és zárolhatja, amíg vissza nem kapja."
Ezt hogyan ha bárki kikapcsolhatja a kereséshez szükséges dolgokat?
Szerintem ez így egy hatalmas biztonsági rés. -
Bferibörs
addikt
válasz
bbendre #4712 üzenetére
Szomorú.😪
TODI1111
Sajna mindent is lehet kapcsolni,pld. a telefon keresés,letiltáshoz kell net,meg helymeghatározás. Ha elhagyom,ellopják,simán kikapcsolható lezárt képernyőnél,okos kugli.😁
S23 u- n is úgy van mint a 24-en,de azt ritkán használom, pixel van nálam zömében. -
-
tomboy0013
veterán
Ti hogyan oldjátok meg hogy TV-re kirakott képek és videók normális minőségben jelenjenek meg? IPhone és Samsung telók esetében tökéletes a kép és videó minőség, de Pixel-nél valami botrány rossz. Sony Androidos TV-re menne. Van erre valami app? Google fotók és a beépített Screen mirror funkció is nagyon gáz.
Cast megoldások érdekének, nem külső vinyós meg kábeles megoldás. -
Bferibörs
addikt
Meg lehet oldani valahogy,hogy a lehúzható gyors panel ne működjön feloldás nélkül?
Sajna minden kapcsolgatható rajta feloldás nélkül,ez nem túl jó.
Gugli nem volt a barátom,kerestem.
P8p teló. -
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Sima Pixel 9 akkuja hogy bírja ? SOT kb mennyi ? Tapasztalatok ?
-
kissvendel
tag
Boldog Karácsonyt minden kedves fórumtársnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged