- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itt összefoglaló táblázat mely pixel telefonok mit kapnak meg,
Sajnos német, biztosan megtalálható angolul is. -
-
de úgy láttam, hogy open source, ami azért bizalomgerjesztő.
Az, hogy valami ellenőrizhető, nem jelenti azt, hogy bárki ellenőrzi is.
Legfeljebb annyit jelent, hogy könnyebben lehet benne támadásra alkalmas programozási hibát találni.
Egy szoftver ellenőrzéséhez némileg nagyobb felkészültség kell, mint a megírásához. Értelmezni kell tudni, a készítő gondolkodását. -
A biztonságos használat és adataim védelme fontos.Emiatt döntöttem a grapheneos mellett.
Tehát egy olyan rendszer, amit egy alapítvány fejleszt, aminek a tagjai ismeretlenek. A székhelyét sem ismerjük. A fő támogatói sem nyilvánosak, biztonságos rendszert készít. Ingyen a két szép szemünkért, valóban minden szempontból nagyobb biztonságot nyújt, mint az eredeti.
Ha az adataiddal fizetsz csöbörből, vödörbe kerülsz.
Ha a telefon képességeinek használatával is fizetsz, még rosszabb a helyzet.Talán nem megalapozott az agyamban felvillanó komoly kétely. De ez van.
-
Meg volt nyitva a banki app, aztán megnyitottam a jegyzeteimet hogy kikeressem a bankszámla számot. Aztán közben küldtek még számlaszámokat messengeren és e-mailben is. Ahogy váltogattam mindig valamelyik újra töltődött.
Engedélyezni kell az appok háttérben futását. A gyakran használt appok esetében. Egyrészt a rosszindulatú appok nem dolgozhatnak a háttérben akkor se ha még nem derült ki a rosszindulat. Másrészt kényelmes használat is fontos.
A banki appok esetében a bank is megkövetelheti a rövid tétlenségi időt. Nem lehet sokáig időben nyújtani egy átutalást. -
-
-
-
-
válasz
ozeviktor92 #6659 üzenetére
A kamera védőre plusz védőtokot rakni nem érdemes.
Egyszerűen cserélhető. Már több helyen láttam a kilencesekhez.
Lepattintod, rápattintod az újat A pro változatnál a hőmérőre vigyázni kell a leszedéskor. -
Pixel Watch: Update érkezett mind a három generációhoz.
Az órák megkapták az aktuális WearOS 5.1 változatot.
Javítottak a lépés számlálásán.
Illetve riasztást ad az óra, ha a pulzus megszűnik. -
-
-
A kapcsolat osztályozása sebesség szerint. LTE, LTE+, 4G, 5G.
A SIM beállításoknál a VoLTE legyen engedélyezett.A hálózat típusnál 5G vagy 4G/LTE
A híváslistában a beszélgetés után ,négyzetben HD felirat látható.
Ha jót akarsz magadnak a 2G használatot tiltod.
Kicsi pénzből lehet kamu tornyot szimulálni. -
-
-
Tölteni viszont kell valahogy, úgyhogy a kecske és a káposzta viszonylatában ilyet találtam:
Én is használtam egy ideig.
Két problémát okozott.
Egyrészt a mágneses rögzítés összegyűjtötte az összes mágneshez vonzódó szennyeződést. A tisztogatástól nem szabadultam meg,
Másrészt a telefonból kiálló rész veszélyes. Ha arra esik a telefon, az USB port csere szükségessége garantált. Huawei P20-ban cserélnem kellett. Pedig nem magasról esett a padlóra.
A következő telefonomat már vezeték nélküli használatra kerestem.
Néha használom portot monitorra kitenni a képet. Utána azonnal a dugó vissza kerül a helyére. -
válasz
macilacipaci #6199 üzenetére
A jpeg veszteséges tömörítési eljárás. Az eredeti felvételt optimalizálva tárolja.
Ha jobbat szeretnél, akkor a mentést állítsd át. RAW-ra. Hatalmas fájlokat fogsz kapni, de legalább ízlésed szerint dolgozhatod fel. -
Gondolom úgy működik, mint Windows. A gyors app indításhoz elő van töltve a memóriában. Ha szükség van több ramra, kidobja a gyorsítótárakat.
Azt nem értem, hogy miért lenne jobb, ha a nem használt memória valóban üres maradna. Kárpótlásul lassabb és döcögősebb lenne a rendszer. Használaton kívüli memória viszont dögivel.
-
-
A Pixel kamera új funkciót kap. Leginkább a csoportképek és szelfik gyártásához használható.
A Palm Timer funkciója lehetővé teszi a fotókészítés eltolását 3-10 másodperccel.
A jelenlegi fejlesztés a timer indítását teszi távvezérelhetővé.
A Timer akkor indul, amikor egy tenyeret a kamera felé fordítanak a fej közelében, majd onnan a kéz természetes helyzete felé mozdul, eltűnik a tenyér a képből.A funkció mind a két kamera oldalon használható. Illetve kikapcsolható, ha valakit zavar.
Nem tudjuk mely Pixel generációk kapják meg a fejlesztés. -
válasz
WolfLenny #5992 üzenetére
Nem írtad vezetékessel vagy WIFI kapcsolatot használsz.
A vezetékes kapcsolat használsz az minden telefon esetében "szabványos" protokoll. Nem telefon függő a kapcsolódás sebessége.
Amennyiben WIFI-s kapcsolatot használsz a kapcsolódás bonyolultabb feladat. BT majd a WIFI kapcsolat kiépítése szükséges. Hosszabb ideig tart.Mégis a WIFI megoldás a jobb. Nem kell dugdosni minden alkalommal. A telefon automatikusan kapcsolódik és az AA automatikusan indulhat. Ha telefonról hallgatsz zenét az is ott folytatja ahol abbamaradt.
-
-
válasz
Don't Panic #5961 üzenetére
Don't Panic!
Minden frissítés után van dolga háttérben a telefonnak. Néhány nap után áll be a tartós fogyasztási jellemző. Addig megnövekedett fogyasztással kell számolni. -
válasz
t72killer #5953 üzenetére
Belefutottam a schmidtisblog.de oldalon egy érdekes tapasztalat olvasható.
Kizárólag a 9 pro XL telefonokra állítás. Ezen telefonok 18V, 2A (36W) töltéssel töltődnek a leggyorsabban. Ez a notebook töltőkre jellemző feszültség. (Az enyém nem tudja csak 16V vagy 20V áll rendelkezésre a gyors töltéshez.)Rájöttem az eredeti Pixel töltő alapján.
Azok a töltők, amiken PPS jelölés is van, alkalmasak a notik és telefonok töltésére.
A PD más feszültségeket használ, mint a PPS.Például az Anker USB (Nano II 65W) Pod 3-Port PPS alkalmas eszköz a Pixel telefonok is gond mentes töltésére. (Nem sok hasonló töltő van forgalomban.)
-
-
A SmartDriod szerint a Pixel telefonok grafikus teljesítménye javult.
A tesztek szerint a Pixel 7a, 62%-al gyorsult
A Pixel 8 és 9 sorozat is több mint 30% izmosodott.Vélhetően a grafikus driver frissítése okozta a javulást. Legalább is azon appok esetében amelyek használják a Vulkan API-t.
Tapasztatok gyorsulást?
-
-
-
válasz
t72killer #5791 üzenetére
Mielőtt bármit kukáznál.
Nem teljesen egyértelmű melyik töltővel, mennyit teljesít a Pixel telefon. Ehhez jön még a melyik kábellel mennyit teljesít a telefon.A töltés sebességét a telefon indirekt jelzi. Az akku menüben megmondja, kb. mikorra lesz kész a töltés. Kocsiban amúgy sem előny a gyorsabb töltés. Nyáron biztosan nem tesz jót a telefonnak.
-
válasz
t72killer #5771 üzenetére
A ciklusokat ma már nem így számítják.
Több mindentől függ. A töltési idő hosszától, hőmérséklettől, , a betolt energia mennyiségtől.
Van akku app amelyik mutatja a töltési ciklusok számát és az utolsó töltés ciklus növelő értékét. Mennyivel van 1 alatt vagy fölött.Valamelyik pixel témában mutatták néhány napja.
-
-
-
Pixel 9 Pro XL
A kép alapján meghatározható a pontos hely. -
Én a következő módon jártam el a ring helyének pontosításában.
Van néhány szétszedős videó a YT-on. Az egyiknél amelyiknél pontosan felülről látható a tekercs és az elhelyezkedése, csináltam egy képernyő mentést. A képet az eredeti telefonhoz méreteztem.
Kikalkuláltam az optimális pozíciót.A hatásfok tesztelése egyszerű. Felrakod a ringet a tokra. belülről.
Az elméletileg optimális pozícióba. Elkezded tölteni a telefont. Egy idő múlva megmondja mikorra van kész.
Átrakod fél milliméterrel feljebb. Ha gyorsabb a töltés, akkor még feljebb. Ha romlik, akkor két lépéssel lejjebb.
Ha ügyes voltál a videó használatával, akkor minden irányban romlik a töltés. Ha nem akkor korrigálod a pozíciót. (Tényleg csak tized milliméterekkel szabad tesztelni a végén.
A végén amikor már teljesen precíz volt a felhelyezés, rájöttem túl jó hőszigetelő a tok.
Megvettem a Pitaka legvékonyabb tokját, gyárilag felhelyezett karikával. -
-
válasz
t72killer #5611 üzenetére
a kameralencsét véditek? Az ilyesmi nem zavar be a képminőségbe?
A telefonon kameravédő lencse sziget van. Egyszerűen, eszközök nélkül cserélhető.
Lepattintáshoz talán nem elegendő a kézzel elérhető erő. Ha van rajta hőmérő, bonyolultabb lehet a csere. (és drágább)
De legalább nem okoz aberrációt a védőlencsét védő, védőlencse.
Ha tok rásimul a kamera sziget felső szélére, az bőven elegendő.Van Samu telefonom, aminek a legkülső lencséje része volt az optikának.
UFO fotózni még lehet vele. Éles képet még véletlenül sem csinál. -
válasz
KoVee84 #5602 üzenetére
Az autó szellőzőnyílás rácsa rögzítettem a Magsafe töltőt.
A 80% töltés leállítással már nincs jelentős melegedés. Nincs akkumulátor töltés, a telefon a külső energia ellátásról üzemel.
A tok vastagsága viszont nagyon beleszól a melegedésbe. Minél vastagabb a tok, annál erőteljesebb a melegedés. Egyrészt a tok hőszigetelő hatása, másrészt a töltés távolság növekedése miatti hatásfok csökkenés növekedő hőtermelés eredményez.
A mai napig sem értem, miért nem rakták rá a fémkarikát a hátlap belső felére.A melegedés tapasztalása vagy nem tapasztalása nagyon függ a toktól. Tok nélkül valóban töltés közben is csak langyos a telefon. Viszont nagyon csúszós a készülék kialakítása.
-
válasz
t72killer #5597 üzenetére
...én szigorúan becsukós bőrtokokra esküszöm.
Azt felejtsd ennél a telefonnál.
A töltés és az extra funkciók terhelik a processzort. Hőtermeléssel jár.
Még a 7 próval volt olyan eset, hogy tokban 10 perc 4K színpadi felvétel felvételt után beszólt a telefon. Túl van melegedve.Nekem bevált a pitaka Magsafe extra vékony tok. A legvastagabb pontján is kevesebb mint 1mm vastag. A tok rugalmas, de nagyon kemény. Az aramid szövett felületébe sütött gumi nem csúszik. Az ujjlenyomat sem gyűlik rajta.
Egyetlen baja van. Nagyon - nagyon drága. Csak akcióban érdemes vásárolni.
A kijelző védelmére fólia használata megosztja az ebereket. Lágy, önjavító vagy kemény, ami erősebb védelmet nyújt. Egy réteg csak a lükék adójának tekinti. -
-
válasz
Bferibörs #5531 üzenetére
Tehát,ha eléri a 80%- ot nem tölt tovább,mi van akkor ha merül bedugva,mikor kezd el újra tölteni,hány %- nál? Vagy amíg töltön van egyáltalán nem kezd el újra tölteni, ha merül közben? Nekem ez nem világos.
Mivel az akkumulátor nem használódik és töltődni sem tud, napi használat esetén értelmetlen a kérdés. Mennyi hónap alatt merülhet az akkumulátor 80% -> 50% között.
-
A SmartDroid értesülése szerint hatalmas frissítést a Pixel telefon appja.
Az audio emoji mellé érkezik a call assist. Bár még nem lesz használható egy darabig.
A keresési funkcióban a nem fogadott hívás, Spam illetve nem Spam szűrőket lehet használni.
Egy érdekes lehetőség is megjelenik. Írott szöveget lehet felolvastatni a hívott fél számára-
Erre az európai felhasználóknak várniuk kell még egy ideig.
Addig is annak kell bemondania a szöveget akinek mélyebb a hangja. -
-
-
A legegyszerűbb megoldás ha magad cseréled az akkumulátort.
Az Amazonon 20-40 euró, a szükséges szerszámokkal együtt.
Nagyjából így kell cserélni. YTVagy cserélteted valahol.
Egy év plusz használat ennyit megérhet. -
-
válasz
bbendre #4907 üzenetére
Fizetés előtt megnyitod a Walletet.
Kiválasztod a használni kívánt kártyát. Van lehetőség váltani a kártyák között fizetés előtt.
Legfeljebb akkor problémás a dolog, ha egy kártya nem támogatja az érintésmentes fizetést. Akkor valóban az alapértelmezett fizetési mód aktiválódik.
Ekkor viszont nem érdemes a kártyaolvasó előtt másolni a számokat.ÉS a terminál MÉG nem volt aktív mível egy kódot várt.
Nyilvánvalóan aktív volt a terminál. Várt a kódra. Ha nem aktív a terminál nem vár semmit. Nem reagál kártyára vagy telefonra. -
NFC fizetésnél be lehet valahogy állítani, hogy csak megnyitott wallet alkalmazással működjön az érintéses fizetés?
Az emlékeim szerint lezárt kijelző mellett nem működik a Wallet.
Fizetés esetén automatikusan előtérbe ugrik a Wallet.
Nem húzható le észrevétlenül tömegközlekedési eszközön a Wallet, mint egy bankkártya. -
válasz
csipuka #4849 üzenetére
Óvatosan a WoWIFI használatával.
Elméletileg az EU-n belül is kedvezménytelen hívásdíjat számolhatnak fel a szolgáltatók. A szerződések szövegében csak a mobil hálózati kapcsolás szerepel. Az egy másik történet, hogy a szolgáltatók nem számít fel extra díjat. Nekik is előnyük származik a WIFI hívásból. Ha a szolgáltatód akarja, a WIFI ellenére is normál díjat számolhat fel neked. (Tudja melyik Internet szolgáltatón keresztül kezdeményezték a hívást. Neki nem kell fizetnie az amerikai partner szolgáltatónak. A semmi helyett, maximumot zsebelhet be.)A világutazók problémájára is van majdnem tökéletes megoldás, de nem ennek a beszélgetésnek a témája.
-
válasz
tomboy0013 #4763 üzenetére
Ha magát a fájlt viszed a tévére pl. pendrive-on, mennyivel jobb a kép?
-
válasz
tomboy0013 #4742 üzenetére
Valóban nem sok embert zavarhat.
A minőségromlás teljesen természetes. A WIFI kapcsolat adatsebessége messze marad el a HDMI kábel sebessége mögött.
A kijelző tükrözés erőteljes adattömörítéssel jár.
A képeket és felvételeket jobb küldés más eszközre/lejátszás más eszközön funkcióval kellene megoldani, Ekkor csak adatfájlként megy át a megjelenítendő tartalom. A megjelenítő számolja a látványt.
Notebookról használom néha, Androidról nem próbáltam.Gondolom a Google Home hálózatban lévé eszközökre minőségromlás nélkül lehet tartalmat átküldeni. A kijelző tükrözése minőségromlás nélkül nem megy.
. -
válasz
TODI1111 #4720 üzenetére
Ezt hogyan ha bárki kikapcsolhatja a kereséshez szükséges dolgokat?
Szerintem ez így egy hatalmas biztonsági rés.Szerinted.
Nincs biztonsági rés. Amíg nem teljesen üres akkumulátor van a telefonban a telefon kereshető és tiltható. Még akkor is, ha kikapcsolják a telefont.
A telefon beállításitól függetlenül képes a készülék meghatározni a helyzetét és Ultra széles sávon kommunikálni a Google szervereivel.
Nem csak a telefonok. A táblagépek, órák és fülhallgatók tokjai is kereshetőek.
Ezt a technológiát használja a Samsung és Apple is.Keress rá az UWB kommunikációra, ha jobban érdekel a dolog.
-
válasz
ulmikukac #4356 üzenetére
A feature drop két úton érkezik.
Az appok frissítése már ma, éjfél után elindult. Egyes új funkciók csak a rendszer frissülése után lesznek elérhetőek.
A rendszer frissítés általában ötödikén kezdődik és hullámokban történik. A frissítés területileg eltérő időpontban startol. Ezért nem lehet megmondani pontosan, hogy melyik napon érkezik meg
Az órák és fülhallgatók a hónap második felében kerülnek sorra. -
válasz
tomboy0013 #4309 üzenetére
Újra indult a telefon?
-
-
-
válasz
Rhino666 #4271 üzenetére
A telefon tudja a DSDS szolgáltatást. A Pixel 4-től kezdve az összes telefon. A szolgáltatóknak is biztosítani kell a lehetőséget.
Most volt elég telefon a közelemben, ki tudtam próbálni.
Nálunk működik. Ha felveszem a második hívást, az első hívó kap egy hangüzenet, hogy tartsa a hívást. a két hívás közötti szörfözést nem próbáltam, de lehet váltogatni az aktív hívást.
-
might not be able - esetleg nem tud (szebben fogalmazva előfordulhat)
Dual SIM Dual Standby: Ezzel az elrendezéssel mindkét SIM-kártya éber marad a bejövő hívásokra vagy üzenetekre. Ha azonban az egyik SIM-kártyát használja a hívásokhoz, előfordulhat, hogy a másik SIM-kártya nem tud hívásokat vagy szöveges üzeneteket fogadni, amíg nem végez. Ez olyan, mintha két telefonja van, ahol az egyik elnémul, miközben a másikat használja.
-
-
Nem csak neked!
Nem.
Amennyiben mind a két kártya szolgáltatója támogatja és engedélyezi, akkor működik a Dual-SIM Dual Standby (DSDS) szolgáltatás.
Ekkor kicsörög mind a két hívást és a hívások között szabadon lehet váltani. Ezt támogatják a Pixel telefonok. (A harmadik generációtól kezdve.)Lényegében felváltva mennek a kártyák standbyba, Így mind a két kártyának marad ideje kommunikálni.
-
-
válasz
blackmoto #4199 üzenetére
GA00477 Original Google USB-C Digital 3.5 mm Headset Google Pixel
Ez jó az összes Pixelhez. És nem drága.
Ha költséghatékonyan akarod megoldani, akkor szinte mindegy melyiket vásárolod.
Vannak extra megoldások.Tölteni is például vele a telefont zene hallgatás közben.Amennyiben olyat vásárolsz ami csak adapter, de fejhallgatónak mondja magát, akkor az Windowszal is használható.
-
-
-
-
-
-
válasz
HagaNRG #4011 üzenetére
A Pro és XL csak a kijelző méretben tér el. Más fontos tulajdonságban nem.
A magas ár ellenében nagyon hosszú terméktámogatást ad a Google. Hét év, amibe legalább 3 Android főverzió fér bele.
Folyamatosan jönnek hozzá új funkciók és funkció fejlesztések.
Az összeszerelés minőségére nem lehet panasz.A gyors töltés lassúsága mindig szóba kerül. El kell dönteni mennyire fontos az akkumulátor gyorsabb töltése. Befolyásolja az akkumulátor élettartamát. Olyan készüléknél, amihez rövid támogatási időt adnak, lényegtelen meddig használható az akkumulátor.
-
válasz
kárátékutyá #3983 üzenetére
"A fólia felületi feszültséggel tapad a kijelzőre úgy, hogy gyakorletilag vákum keletkezik."
Nem keletkezik vákuum. Ha keletkezne, az esetleges légbuborékokat is eltüntetné. Nem kellene kézzel kitolni.
"Gondolom egy matt sima hydrogel fólia azért nem karcolódik úgy mint a kijelződ vagy az üvegfólia, mert keményebb felületű, ugye?
[/I"]
Ezzel mit szerettél volna mondani?(I)"...de néha jobb lenne ha inkább csönbe maradnál."(/I)
Érvelési hiba. Nem a vita tárgyáéval, hanem a vitatkozó személyével foglalkozol.
(I)"Egyébként amiről szerettél volna beszélni, az pont nem fizika, hanem szilárdságtan, kémia és egy kis hőtan..."(/I)
'hőtan" tudományosabban termodinamika, a fizikai résztudománya.
A kémia részben része a fizikának. (Anyagtudomány, Biofizikai kémia Elektrokémia, Felületkémia, Fotokémia, Kolloidika, Kristálykémia, Kvantumkémia, Magkémia, Makromolekulák fizikai kémiája, Molekulaszerkezet, ...)
A szilárdságtan, a mechanika része, tehát fizika. -
Jön a Pixel kamera új változata is.
Az Astro mód több beállítás enged meg Illetve a panoráma felvételben is alkalmazható lesz. Ami ezentúl függőleges pozícióban is használható lesz. Illetve a vízalatti felvételek javítása a jelenlegi újdonság.
-
October Drop
Az összes Buds megkapja a Geminit.A felvételeknél használhatóvá válik a Magic Audio Eraser.
a nevében benne van, a zajokat képe eltüntetni.Korrigálták a vízalatti felvételek feldolgozását, Szebb és élethűbb képeket készít a telefon. Vízálló tok használata szükséges.
Az Insta appban közvetlenül készíthető lesz éjszakai kép.
A hőmérséklet mérést támogató telefonok esetében használható lesz a kamerán mutatott pont mérése.
Az időjárás előre jelzés kiterjed a pollen jelentésre
A lopás elleni védelem bekapcsolható. (Theft Detection Lock) Lehetővé válik a távoli lezárás is. Bármely telefonról, a telefonszám és egy jelszó ismeretében zárható a telefon.
Külön jelszóval védett adattároló válik használhatóvá.
A Pixel órákban megjelenik egy új funkció. Külön lapokat lehet a barátokhoz rendelni. Azon keresztül közvetlenül lehet telefonálást indítani illetve illetve üzenetet küldeni.
Az órák támogatni fogják a speciális hangulatjelek küldését a Gmail segítségével.Táblagépekhez.
Az új cast funkcióval a táblagépről könnyen áttolható a telefonra audiovizuális tartalom. Elegendő a két eszközt egymáshoz közel helyezni.
Az összes Pixel eszköz értesítéseit a táblagépen is meg lehet jeleníteni.
A táblagép képes az összes kompatibilis okos otthon eszközét kezelni, az alvó táblagép lezáró képjelíráséról. Illetve aktiválódik egy beérkező stream esetén. -
válasz
morfondőr #3854 üzenetére
A kábel veszteségek miatt az átvitt ampert korlátozzák, a feszültséget emelik. A veszteség kizárólag hő formájában távozik a kábelből.
Rendes kábel esetében nem szabadna melegednie a kábelnek. Az okosban olcsóbbított kábelek esetében lehet melegedés.
A rövidebb kábel mindig előnyösebb, a töltésre ez különösen igaz. -
-
"Az én értelmezésemben ennek (call over mobile network, amúgy is így működik) kellene lennie az alapértelmezettnek és csak akkor használja a wifit ha nincs térerő."
Téged kevéssé szeret a szolgáltatod!
A nagyon magas és nagyon alacsony népsűrűségű területeken A VoWIFI használatával csökkented a cég költségét.
Nem kell tornyokat húzni a lefedettség és az ellátottság növeléséhez.Kezdetben extra szolgáltatásnak képzelték, amiért pénzt kell kérni. Gyorsan jöttek rá, ez öntökön lövés. Ha a kedves ügyfél más cég infrastruktúráját használja, akkor költség csökkentve szolgáltatnak.
Sőt mi több. Ha Zambiából VoWIFI hívást bonyolít a kedves ügyfél, akkor Komoly percdíjat kérhetnek, de nem kell osztozni rajta egy Zambiai szolgáltatóval..
Zambia durva példa,. Svájc még durvább. Szúk 2 óra ott tartózkodás alatt elinterneteztem több mint 20 ezer forintot. Elfelejtettem kikapcsolni az adat roamingot. Szerencsére nem telefonáltam Svájcban. -
Ez nem hiba!
Még a Pixel 7 idejében volt még egy lehetőség. A mobil adatkapcsolaton történő telefonálásra. Ha nem lehetett hívást kezdeményezni vagy fogadni, lefedettség hiányában.
Call Backup vagy hasonló neve volt a szolgáltatásnak.
Akkor egy másik kártya adatforgalmának terhére, lehet telefonálni a VoWIFI mintájára.
Gyakorlatilag ugyan az a szolgáltatás, csak az adatkapcsolat változik.
Én nem piszkálnám a Call over mobile network állásba a kapcsolót. Ha az adatforgalom elérhető egy másik SIM kártyán keresztül.
A legrosszabb felállásban a telefonálás költsége mellet a vele járó adatforgalmat is fizetni kell. -
-
válasz
tomboy0013 #3565 üzenetére
A hetes szériától kezdve kikapcsolt állapotban is kereshető marad a telefon. Lopásra utaló telefon mozgásnál automatikusan lezárja magát.
Nem érdemes ellopni. Könnyű vele megbukni. -
válasz
kárátékutyá #3540 üzenetére
Bug.
Nálam egyszer fordult elő, órával.
Viszont egy kedvezmény kártya vonal kódja önálló életet él.Hol van, hol nincs. Ha van akkor helyettesíti a kártya képét. Feature is lehetne, hogy nem kelljen választani a kártyák között. -
-
-
-
válasz
bbendre #3350 üzenetére
Kijelzővédőt nem igazán ajánlanám. Az ujjlenyomat olvasás bizonytalanná válik vagy inkább lehetetlenné.
Az érintés érzékelést tanulja a telefon, azzal nincs baj.
Nagy szükség nincs rá. Csak nagyon kemény eszközzel lehet karcolni.A tok, töltésnél és autóban problémás. Főleg nyáron.
Amit leginkább javasolok. Az USB-C portba egy dugó. Egy csomó kellemetlenségtől kímél meg. Ha vezetékkel töltöd, van olyan is ami egy kis füllel tapad a telefonhoz.
-
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #3241 üzenetére
Normáliséknál a bemutató darabot a forgalmazás végén (vagy mielőtt lestrapálnák az érdeklődők) kedvezménnyel kiárusítják. A tesztelés lehetősége okán többet tudnak eladni az adott készülékből.
-
-
válasz
<Adamsky> #3099 üzenetére
Az olvasáson túl jutva, a szöveget és a képet is értelmezni kell.
A #3059 hozzászólásba ágyazott képen, egyértelműen látszik. Nincs BT hangeszköz csatlakoztatva a telefonhoz.Azokat látod, amelyeket támogat a telefon.
Az alsó megjegyzésből derül ki. Ha csatlakoztatva hangeszköz, akkor látod az össze elérhető codecet. Magyarul a telefon és pl. fülhallgató
összes codecét. Kiválasztani viszont csak azokat lehet, amelyik mind a két eszközben támogatott.Linkelnék ilyet de. Nincs olyan BT fül- és fejhallgatóm, aminek a Pixel telefonban hiányozna a codec támogatása.
Szóval megnyugodhatsz.
A képen látható codec halmazt támogatja a telefon. -
válasz
<Adamsky> #3061 üzenetére
" bt. codec támogatás impozáns, bár a képernyő alján lévő szöveg alapján simán lehet, hogy csak SBC-t tud "
Abban az esetben, ha a lejátszó eszköz csak SBC-t támogat, akkor igazad van.
Ha több közös codec van, akkor a tartalom forrás formátuma határozza meg választást.
Az Amazon Music Unlimited esetében az AAC a közös pont. Más szolgáltatónál az Opus. -
-
válasz
Technoman #3011 üzenetére
A Samsung Galaxy telefonok európai garanciája általában az Európai Gazdasági Térség (EGT) és Svájc területére terjed ki. Ez azt jelenti, hogy ha a telefonodat az EGT (és Svájc) bármelyik országában vetted meg, akkor ott is érvényes a garancia ahol használod az EGT-területén. A garanciaidő és a garancia szolgáltatások is azon ország szabályozásai szerint történnek meg, ahol a garancia igénylése történt.
Ha a telefonodat egy olyan országban vetted meg, amely nem az EGT vagy Svájc része, akkor az európai garancia nem érvényes. Fontos, hogy ellenőrizd a telefonod modelljét és a vásárlási helyét, hogy biztos legyen a garancia érvényessége.
Magyarul. Az EGT területén belül vásárolt telefon garanciája az egész EGT-n belül érvényes. De esetlegesen egyes EGT országokban eltérő garancia feltételek lehetnek érvényben. Például hosszabb garanciaidőt ír elő az adott ország.
Ha Németországból származik a telefon, akkor a német garancia szerint javítja a Samsung a telefont, az EGT + Svájc területén bárhol.
-
válasz
Technoman #3009 üzenetére
"Szerinted hol és hogy fogják megjavítani pld a szürkeimportos S24-es telókat? Elküldik a Samsunghoz?"
A garancia időszaka alatt bizonyosan. Ki más állná a javítás költségét?
A garancián túl már más kérdés. A telefon üvegező vállalkozás olcsóbb mint a gyártói javítás. E függ a telefon gazdájától is. Olcsóbban és gyorsan vagy drágábban de minőségi munkával és lassan akarja. -
válasz
Bazsi84 #2961 üzenetére
Ezen már késő gondolkodni.
Annak idején a Huawei P20 felismerte a témát. Virág, kutya vagy macska, ... van a telefon előtt.
Azt ugyan nem láttam tisztán, hogy a kutya és a macska fényképezése között milyen beállítások térnek el.A Pixel 7 már aktívabb. A mágikus radír felismeri a kép témáját. Az erdei ösvényről nyomtalanul tünteti el a "felesleges" járókelőket. Kisebb hibákat hagy a képen, de azt kevesen veszik észre.
Rossz képet nehéz vele csinálni.Nyilván a a mostani széria jelentőset lépett előre. A mókusos kép eléggé meggyőző.
Ez is olyan eszköz, mint a kés vagy kalapács. Lehet szakszerűen használni. Visszaélni is lehet élni vele.
A kalapácsot és a kést sem tiltjuk be. Legfeljebb korlátozzuk használatát, meghatározott körülmények között. -
A Pixel benne sem lehet. Hivatalosan eddig nem forgalmazták Magyarországon.
Most kell majd belekerülnie.Amúgy érdemes a Pixel 7 témában keresni. Abban benne van melyik szolgáltató mikortól támogatja, ha támogatja a Voxxx szolgáltatásokat. Gondolom a Pixel 8 topikban is van hasznos információ ez ügyben.
-
Megtaláltam az optimumot.
Vásárolok németben egy egy Pixel 9 Pro, 256 telefont. = 1.199,00 €
Visszaküldök egy Huawei Y6 telefont ami 200 + 39 eurót ér. Kerekítve 200 euróMagyarul 999 euróért kapom meg a telefon. Amihez kapok egy sörözést és egy évnyi AI Google One előfizetést 2TB tárhellyel.
A nagymama megkapja az Y6 helyett, a 7Pro telefont. És mindenki boldog lesz. -
válasz
kaposznyak #2876 üzenetére
-
-
válasz
kristoof92 #2798 üzenetére
"Úgy néz ki, hogy nem lesz Google VPN a Pixelekhez Magyarországon"
Ne sajnáld. Mióta kivették az One szolgáltatásból, egyre rosszabb. Reklamál, hogy túl hosszú ideig volt bekapcsolva. Egy ideig minden hálózati kapcsolatra kellett külön engedélyezni. Most vissza állt az általános használatra.Gondolkodom rajta, érdemes lenne a Google One szolgáltatást maradékát lemondani és előfizetni egy rendes VPN szolgáltatásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Asustor NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged