- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landor
tag
Valaki talált nem üveg fóliát Pixel 9-re?
-
ArsenalF
aktív tag
Én a 9PXL-en a gyári tokot cseréltem Mous Super Thin-re. Nem tudom megérte-e az árát, de sokkal vékonyabb mint a gyári tok, amitől nagyon tepsi lett nekem a telefon és a fogása sem tetszett. A Mousban ami nem tetszik hogy a gomboknak csak a kivágása van, ezért nagyon mélyen ülnek a tokban. Plusz a Hot Coral szín inkább rózsaszínnek tűnik mintsem narancsnak mint a képeken.
Képernyővédőnek a Spigen Glas.tR EZ Fit-et használom amazonról rendeltem. Nem tudom milyen lett volna ujjlenyomat újraregisztrálás nélkül, de én megtettem, azóta is hibátlanul megy. A felrakás meg pofonegyszerű volt.
-
japunk
aktív tag
Ez most jött az Alzától, ingyen tok bekerült a rendelésbe pedig az én rendelésem még szeptember 5. előtti.
-
kerxy
őstag
A garis ügyintézésem lezajlott, úgyhogy gondoltam, hogy megírom a tapasztaltaimat, amik elöljáróban igen kedvezőek.
Akinek nincs kedve végigolvasni
1 hét alatt végig ment a folyamat és kaptam egy "új" készüléket.
A P7P-t német Store-ban vettem előrendelési akcióban, ismerősöm hozta haza, így két év gari volt rajta.
Az utóbbi időben probléma volt az USB aljzattal, azokkal a kábelekkel, amikkel korábban töltött a telefon, most már nem, azok a kábelek viszont töltöttek más telefont, így szinte biztosan a telefonnal volt gond. Végül egyetlen egy kábellel (feleségem Motorolájához kaptuk) volt képes lassú töltést felvenni.
Mivel egy idő után el szerettem volna adni a készüléket, így úgy döntöttem, hogy még a garancia lejárta előtt megjavíttatom.
08.14-én jeleztem garanciális igényemet, és mivel akkor a magyar store-on nekem nem töltöttek be a vásárlási előzmények, így osztrák lokációból próbáltam leadni az igényemet. Mivel valamilyen hibát dobott és nem sikerült, így chat-et nyitottam, ahol gyorsan megértették a problémát, kértek egy címet (osztrákot mertem csak megadni, és itt lehet, hogy hibáztam, mert talán elfogadta volna a magyart is) és jelezték, hogy e-mailben fognak keresni.
Pár óra múlva megjött egy UPS címke, amivel fel tudom adni a telefont. Ez totál díjmentes, és Magyarországról is működik. Mivel pont nyaralni mentem, ezért későbbre kértem futárt.A 08.23-ára ütemezett csomagfelvétel magyarországi címemre rendben megtörtént (bár a UPS csak aznap 9-kor küldött értesítést, hogy jönnek, és amúgy 9:30-kor már a futárnál volt a csomag).
A következő munkanapon, 08.26-án meg is érkezett a csomag a Google által megadott lengyel központba.Másnap, 08.27-én fel is adták a csere készüléket, mivel a javítást nem várják meg, hanem addig is küldenek egy újat.
Ekkor már látszik az IMEI szám, amit ellenőrizve láttam, hogy 2024.11.25-ig garanciális. Ez nem egyezett meg az eredeti garidővel, így megkérdeztem őket, hogy nem-e tudok erre is két év garanciát kérni. Tök gyorsan válaszoltak, hogy cserélt eszközre 90 nap garanciát adnak, ez kb ki is jön.
A csomag kicsit lassabban, 08.30-án érkezett meg az ismerősöm osztrák címére, viszont ő pont Magyarországon volt, így a csomag postára került.
Pár nappal később a postás nagy nehezen adta csak ki (e-mailben írtam meghatalmazást, de papíron aláírva kért), és végül megint egy kis idő eltelt, mire ma került hozzám haza.A teló teljesen újnak néz ki, dobozzal, kábellel, mindennel, bár az sem kizárt, hogy refurbished, de senki nem mondaná meg róla, hogy nem vadi új.
Összeségében szerintem ez egy jól működő folyamat, így a gariztatástól nem kell tartani, ráadásul ha ez magyar címre is működik (szerintem már igen), akkor egy hét alatt kicserélik a hibás eszközt.
Végül úgy döntöttem, hogy eladom a telefont, mivel patika állapotban van, így most fel is rakom apróra + marketplace-ra, akit érdekel, írjon PM-et! A hétvégén érkezik helyette a P9P
-
Picco
addikt
PSA: smooth display, aka 120hz kijelzo alapbol ki van kapcsolva a p9-en
-
-
-
L4D1K
őstag
Pont akartam írni, hogy ki milyen tokot használ vagy rendelt a P9-hez.
Én dbrand-et terveztem de reddit alapján inkább letettem róla és maradok a gyári Google toknál.
Amire szükségem lett volna egy tokban lévő magsafe, amit persze a Google mérnöki voltak kegyesek kihagyni.
Viszont mivel ez kb csak vezetésnél kell majd, sztem rendelek vmi gyanúsan olcsó tokot meg magsafe ringet Ali-ról.
-
s4tch
veterán
Köszi a javaslatokat! A gyári tokot néztem, abból egy majd érkezik, ahogy összeáll a családban egy amazonos rendelés, illetve a Mous vékonyabb tokjai is pofásak (bár mocsok drágák). A Bellroy bőr se tűnik rossznak. Régebbi telefonokon a Nillkin Frostedet tudtam legtovább elviselni, de az eltakarja a kamera sávját, amivel szerintem eléggé szétesik a dizájn.
-
slice14
veterán
válasz
slice14 #3368 üzenetére
Közben meghozta a futár a tokot.
Közel egy hete használom már a telefont tok nélkül. Rátéve azért érezhető a különbség, stabilabb fogása lett. Kicsit szélesebb és vastagabb lett tőle. Szerintem nem vészes, de kinek mi az ízlése.Más: Azon lehet valamit állítani hogy a GMail értesítések ne legyenek szolóban dupla akkorák, mint a hasznos rész?
Tény hogy a nagyítás van a betű méreten:
De ezt nem szeretném lejjebb húzni, mert így kényelmes.Meg a Chrome kisegítő lehetőségeknél hiába van beállítva 150%-ra a nagyítás, de a pl. a PH-t nem nagyítja fel. Samu esetébe ez jól működött.
Esetleg valamitipp?
-
Cyborg
őstag
Nekem egy Caseology Athlex Active tok van, szépen körbefogja a telefont, és jó a fogása abszolút, de tény, hogy vastagabb lesz a telefon tőle. A Spigen rugged armor viszont egy elég vékony tok, azt is szeretni fogod. Én ezt a kettőt bátran ajánlom.
-
s4tch
veterán
Pixel 8 tapasztalatok, szűk 2 hét után. Előd: Oneplus Nord 2.
Pozitívumok: kb. minden. Kicsi, gyors, nyilván jó a kamera, jobb az ujjlenyomat-olvasó is, mint a Oneplusban volt. Különösen kellemes csalódás az üzemidő. A készenlét nem parádés, éjjel merül a telefon 5-6%-ot (Oneplus: 2-3%, Pixel 2 még jó akksival: 1-2%), de masszív youtube, twitter, chrome, tidal használat mellett, otthon, wifin, másfél-két nap alatt simán összejön a 8-9 óra SOT, még csak a fényerőt sem kell visszavenni. Ha családdal kirándulunk, akkor geocaching mellett sem zuhan be az üzemidő, úgy is megvan a 7-8 óra. Ha így marad ~3 évig, akkor jó haverok leszünk.
Ami nem tetszik annyira:
- nagyon csúszik tok nélkül. A Oneplus hátlapja is üveg volt, de az matt, és egyáltalán nem csúszott. Tokkal használom, de így már annyira nem kompakt az eszköz. Lehet, hogy veszek rá egy dbrand skint. Vagy felcsiszolom 3000-es papírral mattra.
- A topikban is szóba került, hogy lezárt képernyő mellett elég sok mindent lehet mókolni a telefonon, illetve a Oneplus után hiányzik, hogy lehessen appokat zárolni. Szoftveres megoldás létezik ezekre, egyik sem válóok.
- A gyári launcherben még mindig nem lehet mappákat létrehozni az app drawerben, így muszáj vagyok novát használni. Ezzel viszont gesztusvezérlés mellett lassú a kilépés több appból, teljesen random módon. A 3 gombos vezérlés vagy a gyári launcher megoldja a problémát, de egyiket sem szeretem. Igazából ez az egy praktikus ügy van, ami napi szinten zavaró. -
Csepy
Topikgazda
válasz
Hieronymus #3369 üzenetére
Igen, de ugyanígy használja egy jóbarátom a Samsung S szériás telóit, az s10 plusz óta. Azokban ultrahangos van, pont mint a 9-esben és ott sincs semmi probléma a hydrogéllel.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Miből gondolod, hogy az új szériával rossz lesz az újlenyomat olvasó?
A qulacomm ultrasonic ujjlenyomat érzékelők nagyon biztosan működnek más gyártokkal foliával, üveggel. Mért pont itt ne működnének?
slice14 is 9esre rakott semmi gondja....
szerk: és hard74is PIxel 9re üveget... Te meg tolod itt az ULt...
-
hard74
senior tag
válasz
Én Amazon-ról rendeltem üveget a 9re, és újraregisztrálás nélkül is tökéletesen működik az újjlenyomatolvasó.
Milomdoi Pack of 3 Screen Protectors for Google Pixel 9 for Tempered Glass with 3 Camera Protection Camera, Tempered Glass Screen Protector Accessories, [Fingerprint Suitable] Mobile Phone Case https://amzn.eu/d/5crr39N
-
-
Csepy
Topikgazda
válasz
Hieronymus #3363 üzenetére
Pixel 5 óta folyamatosan aliexpress-es hydrogél fóliát használok és teljesen rendben van fminden pixelemnél azóta is (6a, 7a, 8) az ujjlenyomat-olvasó.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
Ez ilyen falusi legenda? Lassan 3 éve használom üveggel a 6-ost,köszöni szépen,10/10 a feloldás.Az első frissítésig volt gyengébb,olyan 10/7 de azóta semmi gond. Ha neked gondot jelent,vedd fel többször ugyanazt az ujjat és jó lesz.
-
slice14
veterán
válasz
Én a First Phone-nál vágattam rá fóliát. Tökéletesen müxik vele az ujjlenyomatolvasó, úgy hogy fólia felrakatása ellőt konfiguráltam.
Nem üveg, de mégis véd valamennyit.
Meg holnap érkezik hozzá egy Ringke Onyx tok. -
válasz
bbendre #3350 üzenetére
Kijelzővédőt nem igazán ajánlanám. Az ujjlenyomat olvasás bizonytalanná válik vagy inkább lehetetlenné.
Az érintés érzékelést tanulja a telefon, azzal nincs baj.
Nagy szükség nincs rá. Csak nagyon kemény eszközzel lehet karcolni.A tok, töltésnél és autóban problémás. Főleg nyáron.
Amit leginkább javasolok. Az USB-C portba egy dugó. Egy csomó kellemetlenségtől kímél meg. Ha vezetékkel töltöd, van olyan is ami egy kis füllel tapad a telefonhoz.
-
bbendre
őstag
Van pár lehetőség Google Photos végtelen tárhelyre, de ezt mindenkinek magának kell végigjátszania:
- Pixel Experience Rom : https://get.pixelexperience.org/
- EVOLUTION X ROM
- Pixelify Google Photos: https://github.com/BaltiApps/Pixelify-Google-Photos
- Plus érdemes az XDA-n szétnézni, tele van megoldási lehetőségekkel
Vagy ROM vagy ROOT kell hozzá. Csak saját felelősségre! -
bbendre
őstag
válasz
Helga0203 #3356 üzenetére
Jól olvastad. Pixel 5 és elötte lehet törmörítetten menteni. Pixel1-el tömörítés nélkül.
Csak a Google Photos feltöltés számít és csak azok képek nem számítanak bele a tárhelybe amiket arról a telefonról töltöttél fel. Pl ha a Google photos készít kollázst vagy videó ősszeállítást akkor az már a tárhelyedbe is beleszámítA Fotók tömörítése teljesen megfelelő. Nagyon nem ront a minőségen
A Video tömörítés szerintem nagyon erős. Teljesen elrontja a videokat -
bbendre
őstag
válasz
Khadris #3354 üzenetére
Bárhova másolhasz, a Google fotózban kiválasztod, hogy melyik mappa legyen backup-olva.
Lehet USB-vel gépre kötni vagy telepítsz rá valami FTP-t, SMB-t, ami kényelmesebb. Nekem USB-n lóg a gépen. Csak bemásolom a képeket a /photos könyvtárba és automatikusan indul a sync -
Helga0203
tag
Sziasztok.
Ha jól olvasom, akkor ha veszek egy Pixel 5 vagy régebbi telefont és belépek a google fiókkal, akkor korlátlan fotók tárhely lesz (tömörített méretben)?
Túl sok kép van a kislányomról ...
Hátrány, hogy minden képet át kell másolni a Pixel 7-ről a régebbire, de ennyi belefér. -
Khadris
csendes tag
-
Khadris
csendes tag
Sziasztok, most gondolkodom egy Pixel 9-re váltáson, most 5-ösöm van, és azért is tartottam meg ilyen sokáig, mert nem akartam elengedni az ingyen korlátlan képtárhelyet. Viszont több helyen olvastam, hogyha átmásolják egy régi pixel telefonra a képeket, és onnan szinkronizálják fel, akkor sem foglal tárhelyet. Ez valóban működik, nem kell képinfót szerkeszteni hozzá, elég átmásolni?
-
manokaki
addikt
[Pixel 9] aksi összehasonlitás S24-gyel ...
-
Dzseno
tag
Szerintetek a közeljövőben be fog esni az ára a 8a-nak? Mondjuk olyan 150k környékére.. Az lenne a kiszemelt
-
slice14
veterán
Az normális hogy nagyon lassan telepűl a 15,80 MB-os biztonságifrissítés?
-
*RLaci*
addikt
Ha valakit esetleg érdekel, szívesen átadom a 9 Pro fekete 256 gb-os Alzás rendelésem. Szept 14es átvétel. Tegnap vettem egy új 8 prot 200 ezer forintért, így a 9 prot a duplájáért elengedem most.
-
-
xray_
tag
válasz
dominating #3306 üzenetére
És kikapcsolni is ki lehet a telefont simán az alatt a 0.4 sec alatt, mert felvillan a Power menü a block ellenére is...
-
manokaki
addikt
De akkor ott helyben adta lr a rendelést a P9 pro-ra a nevedbem vagy Te már otthon megrendelted online és Ö csak hozzá rakta a helyben leadott telefon kedvrzményét ( -80.000 ) -et ?
Magyarán ha beviszem most a használt telefont az Alzába akkor még a P9 Pro valos átvételr előtt levonja az összeget az árábol amit majd fizetnem kell ha végre megérkezik ?!?
-
-
közben a 256-os porcelán is módosult szeptember végére, a fekete szeptember közepe, csak a rózsaszín maradt 9-e.
nem tudom, érdemes-e módosítással próbálkozni, mert már lejött belőle a beszámított telefon kedvezménye meg a 256-os kuponkód, amit már nem látok kiírva. ezt a 120e különbséget nem kellene elvesztenimondjuk érdekes az alza rendszere egyébként is, egy iv. kerületi alzaboxot adtam meg célállomásként, ami időközben valahogy ii. kerületivé módosult, és változtatni se lehet.
-
L4D1K
őstag
256 Pro Hazel.
Mondjuk arra most kivancsi vagyok - hogy korrektul elinditjak e 0% thm dolgot a tenyleges beerkezestol es fizetestol
Illetve - lehet szavazni, mi erkezik meg a korabban:
P9P Hazel
Dbrand ultramatte -
japunk
aktív tag
Most nézem frissültek a várható időpontok az Alza weboldalán is. Hazel a legkésőbb, Porcelain a leghamarabb, ha minden igaz.
-
0519
senior tag
válasz
tomboy0013 #3315 üzenetére
Köszi
-
0519
senior tag
Nektek hol tart a Google Play-rendszerfrissítés (Android verziója menü)?
Nekem május 1 és nem talál frissítést. Ez igencsak réginek tűnik.
Van vhol a neten lista arról, hogy mi az aktuális? -
vacs
veterán
válasz
dragon1993 #3312 üzenetére
És ez pontosan így is működik!
1-2 éve a PH! appnál előjött egy hiba, ami miatt összeomlott.
A fejlesztő még aznap javította és Ő maga írta, hogy hiába érhető el a frissítés, a google algoritmusa dönti el, hogy ki mikor kapja meg!
Volt akinél még aznap, de voltak sokan akik csak 2-3-4 nap múlva kapták meg!(szerencsére a fejlesztő közzétette a friss apk-t, így aki akarta gyorsan tudott frissíteni) -
dragon1993
őstag
válasz
Celithrandi #3310 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy sose frissít?
Tippre a google rolling release-el dolgozik, tehát nem kap meg mindenki azonnal mindent, de ha elindítod az Play áruház appot és rákeresel akkor felajánlja.Én így csinálnám, mert két dogot is kivéd:
1. Hibás frissítés kinyírja az alkalmazást, de a rolling release miatt alacsony felhasználó számnál is észlelhető a hiba és gyorsan javítható.
2. Kritikus frissítés esetén az app-ból átirányítóható a felhasználó a store-ba ahol feldobja a frissítést.Én így tervezném meg a update folyamatot a google helyében.
-
Bferibörs
addikt
válasz
Celithrandi #3310 üzenetére
Ez engem is érdekelne,de nem csak pixel probléma.
Ha jól emlékszem úgy van valahogy az automatikus frissítés,ha 2 órán át töltőn van a cucc,akkor frissít....
Na de 1 óra,1óra 25 perc alatt feltöltenek a cuccok.🤔 -
Celithrandi
addikt
Sziasztok,
pixel8 nál hogy tudom megoldani, hogy az appokat frissítse magától? Automata frissítésre van állítva és wifire, de sosem láttam olyat hogy megcsinálta volna, mindig kézzel kell lefrissítenem őket. A központi android frissítés dettó, igaz arról pár héttel később mint ahogy elérhető szól, de jó lenne ha nem hetekkel később szólna.
-
vacs
veterán
"Vhol össze kellene gyúrni a stock droidot a Color/OxygenOS-szel."
Én anno Nexus 5-ről Oneplus 5T-re váltottam (imádtam, majdnem 6 évig használtam)!
Az akkori Oxygen OS tökéletes volt, éppen annyival volt több-okosabb, ami hiányzott az akkori stock androidból!
A mai Oneplus Oxygen OS már csak egy átnevezett ColorOS sajnos!winbox:
A OneUI az Samsung ... -
vacs
veterán
válasz
dominating #3306 üzenetére
Van egy Gyorsbeállítások blokkolása opció, legyen bekapcsolva, így nekem tökéletes.
-
winbox
senior tag
Igen, vannak jó dolgok azért a OneUI-ban is. De ahogy belaktam "újra" a 8 Pro-t megint egyből azt éreztem, hogy mennyire hiányzott. Még a Google ilyen hülyeségei ellenére is
Majd talán pár év múlva a 9 Pro a méret miatt vagy újabb Pro gen. ilyen mérettel, most el leszek vele egy ideig az tuti.
-
K82
őstag
Oneplus-nál is tiltható a komplett quick settings. Ott meg sokáig a feloldómintát nem lehetett elrejteni, az utolsó frissítéssel került be végre a minta elrejtése opció.
Google felé ment sok panasz a QS működése miatt, de ennek így kell működnie szerintük. Adat, wifi, airplane mód mehet zárolt telefonnál, de bezzeg a villany felkapcsolásához kér azonosítást.Vhol össze kellene gyúrni a stock droidot a Color/OxygenOS-szel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged