Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atticus85
tag
Valaki írja már le nekem az Ibanez SZ520-as gitár felépítését részletesen,mert angolul nem tudok,magyarul meg nem találtam meg.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Atticus85 #6353 üzenetére
"magyarul meg nem találtam meg"
Érdekes, amit mondasz, ugyanis ha a googleban kijelölöd, hogy magyar nyelvű oldalak között keresel, akkor az első négy találat mindegyikén le van írva a részletes, magyar specifikáció...
(Mondjuk ez jól példázza, hogy mennyire nem vagy hajlandó magadtól semminek utánanézni, semmit sem tenni, hanem csak mástól várod a megváltást... de az is lehet, hogy inkább annak a jele, hogy tényleg csak kamu az egész, ami itt folyik... ) -
Atticus85
tag
válasz Szten Márs #6354 üzenetére
Jaj persze ne nézzél már hülyének,én amiket találtam magyarul azok ezek a QM GAB-ok.De szerintem ez már nem ugyanaz a gitár,mivel sokan írták,hogy már legalább 2 éve nem gyártják az SZ520-ast,és az új ára is 180 körül volt,azért kérdezem tőletek,mert szerintem ez nem ugyanaz a gitár,már csak az ára miatt sem,mert ez 110 itt.
-
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #6355 üzenetére
Az SZ520QM GAB csak a színében, a juhar top mintázatában, és a fogólapon
a pozicio jelölésben különbözik.
A Hangszerkeres linkeden pedig egy vadi új példány található.
Hogy miért ennyi, őket kérdezd, nem tudom.[ Szerkesztve ]
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #6356 üzenetére
Mekkora a menzúrája?
-
-
Eastman
addikt
Barátom, te nemcsak szemtelen vagy és pofátlan, hanem teljesen konkrétan hülyének nézel itt mindenkit. Mindenki éli az életét a saját gondjaival, bajaival. Kikapcsolódni járunk ide, társalogni, újdonságokról érdeklődni és egymástól tanulni. Megosztjuk a tapasztalaitainkat amennyire lehet tiszteletteljesen. Nem a te problémádon agyalunk egész nap, hogy hogyan elégítsük ki a kíváncsiságod.
Olvasd már el a #6355-es válaszod, nem érzed, hogy ez a hangnem itt nem fekszik? Te kérded, hogy hülyének néz valaki? Több mint egy hónapja adod itt a hülyét. Miért csinálod ezt? Mi frusztrál? Meséld el, meghallgatlak, mert komolyan érdekel.
...és arra kérlek felebaráti szeretettel, hogy olvasd el az utolsó 6000 hsz-t csendben és türelmesen és ha az itt összegyűjtött ismeretanyag után (október) bármi kérdésed van, nagyon szívesen segítek.
UFF ! ...középen mercijel.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Szten Márs
nagyúr
Ahogy írták előttem is, az Elixir jó példája annak, hogy néha a drágább az olcsóbb. Többször tovább bírja, mint amennyiszer többe kerül. Egyrészt ez jó a pénztárcának (bár tudom, az egyszeri nagyobb kiadást gyakran kevésbé szeretjük, mint a sok aprót, akkor is, ha a sok apró végül több lesz), másrészt kevesebb hulladékot termelünk. Tudom, apró dolog pár gitárhúr, de sok apró dolog sokat ér
Nem csak az Elixirnek van viszont ún. bevonatos, hosszú élettartamú húrja, hanem az Ernie Ball és a D'Addario is gyárt ilyet. Az Ernie Ball elég drága, és nem is láttam sok helyen még, viszont a D'Addario teljesen korrekt árban van, és valóban döbbenetesen tovább bírja, mint egy hagyományos bevonat nélküli húrkészlet, legyen az szintén D'Addario, normál fajta, vagy bármi más. Megéri.Ami azt illeti én a bevonatos D'Addariot nagyon ajánlom, maximálisan meggyőzött, minden téren és tényleg korrekt árban van.
(D'Addarionál EXP a bevonatos húrok típusa (foszfor bronz és sima), Ernie Ballnál nemes egyszerűséggel Coated. Elixirnél tudtommal az összes típus bevonatos.
Womb:
Na igen... mondjuk szakadt már el ezelőtt is, de nem nagyon rendítette meg a szakítószilárdságunkat tesztelő mérnök urat. Sőt, én is szóltam már neki, hogy ez így nem teljesen nyerő taktika, amit folytat. Azt meg láttam, hogy a Hangmesteren már szánalmasnak is nevezték az alakítását, pedig a tizedét nem produkálta annak, amit itt, de ott sem különösebben hatotta meg ez. Ha véletlen nem átverés és szivatás ez az egész, hanem tényleg komoly, akkor valószíűleg azt hiszi, hogy alapos és körültekintő, valójában viszont félelmetesen felületes és write only... Ami azt illeti azért csodálom az itt fórumozó emberek türelmét és kitartását, komolyan, respect mindenkinek, aki eddig kitartott.[ Szerkesztve ]
-
Noddy
senior tag
válasz Szten Márs #6364 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek. Akkor valszeg a következő már bevonatos lesz. Ezt pedig kipróbálom, hogy milyen, és lehet hogy lépek tovább 12-esre vagy marad a 11-es.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
matyi94
senior tag
válasz Szten Márs #6364 üzenetére
Én a bevonatos Ernie-től nem vagyok elájulva! Sokkal inkább Elixir vagy D'addario ennyi pénzért, de szerintem ár/érték arányban legjobb a roto, ráadásul hatalmas a választék és mindhez van extra E1 húr!
Legyen szép napod!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz matyi94 #6366 üzenetére
Hát igen, az Ernie drága. Ami azt illeti, én nem is próbáltam. Sőt, lehet ez már-már szentségtörés, de az Elixirt sem Végigpróbáltam egy rakat húrt (talán már írtam erről itt), de a bevonatos D'Addario-val annyira meg voltam/vagyok elégedve, hogy semmi késztetést nem érzek tovább kísérletezni
-
Printszkrín
senior tag
válasz Szten Márs #6367 üzenetére
Azért egyszer próbáld ki az Elixir-t.
Annyi a különbség, hogy míg az Ernie és a D'Addario feltekerés elött a fonást
bevonatolja, addig az Elixir feltekerés után az egészet bevonatolja.
(ezt most sikerült elég kacifántosan megfogalmazni)
Egyébként a linkeden pont egy ezressel drágább az Ernie mint máshol.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Printszkrín #6368 üzenetére
Nem láttam még máshol ilyen Ernie-t, azért linkeltem ezt az oldalt. Ha valahol máshol - és nem webshopban - egy ezressel olcsóbb, akkor nem szóltam
Ez a feltekerés előtti-utáni dolog viszont érdekesnek tűnik és nem tudtam róla, köszi, ennek utána fogok olvasni
-
alienpapa
senior tag
válasz Szten Márs #6367 üzenetére
Ha jól emlékszek akkor 12 daddario exp 80/20-ast használsz. Próbáltad már a 13ast? Vagy én vagyok mazoista?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Eastman
addikt
válasz Szten Márs #6369 üzenetére
Rendelhetünk húrt (Ernie) külföldről többen több csomaggal és csak egy postát fizetnénk. ...meg persze alacsonyabb árat.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz alienpapa #6370 üzenetére
Jelenleg foszfor-bronzosat, de igen, EXP-t és 0.12-est. Gondolkodtam már a 0.13-ason, lehet egyszer kipróbálom. Mellesleg pl. a legtöbb Taylor alapból 0.13-assal van szerelve, így fejből úgy rémlik, hogy csak a koafából készültek vannak 0.12-esekkel. Szóval azt hiszem nem lehet olyan nagy kaland egy jó gitáron
Apropó jó gitáron: jóval kényelmesebben le tudom nyomni a gitáromon a 0.12-es készlet húrjait, mint egy Stagg csodán a 0.10-eseket. Ezt is írtam szerintem már párszor, de döbbenetes tapasztalni újra, meg újra...Eastman:
Nemrég tettem újat és be van raktározva egy új készlet is... általában, ha van véletlen kis feles pénzem, veszek előre, ki tudja mit hoz a jövő alapon Mindenesetre, ha később (mivel nem övid élettartamú dolgokról beszélünk, ezt így nézd) is aktuális lesz majd, akár benne is vagyok. Szerk: most látom, erre a fordulóra már van is embered Szerintem ha ilyen köröket terveztek, írjátok le mindig ide a topicba, és aki akar, jelentkezik[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
válasz Szten Márs #6369 üzenetére
Egy kis olvasni való Coated húr ügyben.
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Printszkrín #6376 üzenetére
Thxthx, neki is esek
-
Atticus85
tag
Mint mondtam csak érdeklődök,nem olcsó mulatság lesz ez számomra,mert tervbe van a Line 6 IV Spider 75 wattos kombó is a gitárhoz,nem két forint lesz.
-
bubi92
őstag
válasz Atticus85 #6378 üzenetére
baszki mióta te gitárt keresel, (ill kicsit előbb) azóta én megtanultam kb. 20 számot, úgyhogy előtte soha nem gitároztam. mivel szűkös volt a keret, nem válogattam a gitárok között, nincsen erősítőm, csak gépen használom, ÉS MÉGIS ÉLVEZEM! nem egy aláírt milliós gitár, de beleszerettem, szeretek rajta játszani.
-
sti10p
senior tag
Mostmár nagyon érik a vásárlás, úgyhogy rákérdeznék, hogy ti mennyire tartjátok jó ötletnek a netes rendelést?! Egy 80e-es akusztikus gitárról lenne szó és a Mezzofortétól rendelném Debrecenbe.
XY
-
Szten Márs
nagyúr
Szabad megkérdezni, hogy melyik gitárt választottad ki?
Szerk: gyorsan átfutottam Eastman linkjét, ami az alattam lévő hsz-ben van. Nos, igen, persze, a gitár fából van. A fának, mint szép nagy darab élőlénynek, az a tulajdonsága, hogy nincs két teljesen egyforma közöttük, így amikor átváltoznak hangszerré, akkor sem lesz két egyforma belőlük. Ugyanakkor azonos típuson belül a kialakítás, megmunkálás, összeszerelés, a felhasznált fa minőségi szintje, annak a fának a szárítása, előzetes kezelése azért megegyezik. Épp ezért igen, minden darab egyedi, de nem lesz szignifikáns különbség közöttük. Ilyesmivel inkább a jóval drágább kategóriában érdemes foglalkozni, ahol minden fa külön válogatott és igen sok mindent, pl merevítést egyedileg pöckölgetnek a helyére és állítgatnak. Ott tényleg igaz, hogy minden darab valóban különbözik.
Ez persze csak az én személyes véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Szia!
Anno itt összefoglaltam a véleményem a dologról (meg másról), ki tudod mazsolázni a lényeget.
Üdv: E.
Szerk: ...közben Womb beelőzött és röviden összefoglalta.
[ Szerkesztve ]
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #6385 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
Elméletben a Cort SFX-1F jönne szóba netes rendelésnél, ez nincs a helyi webshop kínálatában olyan színben, de erősen gondolkozok, hogy most újrakezdéshez nem lenne e elég egy olcsóbb, pl. Earth Grand OP vagy Earth 70, ezekre hamarabb jönne össze a pénz és lehet kapni helyben is valószínű (elvileg a Fejes hagszernél van mindkettő, legalábbis remélem). A Grand OP-nál egyedül a menzúra még a kétséges (rövidebb a Fejeshangszer, normál a Cort honlap szerint), meg ez valahogy kicsit másabbnak (nagyobbnak) tűnik mint a többi Western, kérdés hogy ez hogyan hat a hangra. Amúgy ha nem lenne rajta koptató simán az Earth 70-est venném, de így annyira nem tetszik.
Vagy várok karácsonyig és akkor SFX-1F (de már nagyon szeretnék újra játszani, megvonási tüneteim vannak ).[ Szerkesztve ]
XY
-
Atticus85
tag
Találtam most két kombót viszonylag jó árba vannak Peavey Bandit 112 van 50-60.000-ért is,meg Line 6 Spider IV 75 watt-os van 55 ezerért.Valahogy ki kellene próbálni.Jókat hallok róluk.
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #6391 üzenetére
Rendbe.Megpróbálok egy kicsit alkudni az Ibanez SZ520-asból,ha összejön,megyek is érte.
[ Szerkesztve ]
-
bucsupeti
senior tag
válasz Atticus85 #6390 üzenetére
Ezeket a nagy teljesítményű cuccokat gondold át, mert otthon játszani, gyakorolni nagyon durvák (úgy emlékszem hogy nem gondolkodol zenekari zenélésben azt írtad). Én most szeretném eladni a Banditomat, mert egyszerűen nem tudom kihasználni (zenekar most nincs). A hangerőt tiszta csatornán max 2-re állítom, torzítottan pedig még az 1-et sem tudom elérni, mert úgy üvölt. Mindezt úgy hogy 25%-os teljesítményosztó van bekapcsolva...
Egyébként a Bandit nagyon jó cucc a zenekari zenéléshez, de otthoni játékra nem való szerintem.
És tényleg először gitárt vegyél már végre!
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
Atticus85
tag
Biztosan hülyének néztek már,meg,hogy lehet,hogy kamu,de a hétvégén,vagy jövőhéten megyek egy hangszerboltba Cort-okat próbálni,és ha már ott vagyok kipróbálom ezt is,ez már tuti nem metálbalta,és rock-osabb hangja lesz.
Iszonyat szép tiszta hangja is van ráadásul.
[link]
(Dave Ghroll-t is megemlíti) -
Atticus85
tag
válasz Szten Márs #6396 üzenetére
Hát gratulálhatsz is.Elég sokmindenki használ ilyet.Pl: Tom Delong (Blink 182),Foo Fighters,Queens of the Stone Age is használ jazz gitár-okat,és egyikse jazz zenét játszik,nekem az a célom,hogy minél inkább elkerüljem a metálos hangzást,és mivel a LEs Paultól már elpártoltam,kipróbálom ezt is ha már ott járok.
[ Szerkesztve ]
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #6399 üzenetére
Mi a baj velük?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest