Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Womb
senior tag
válasz benedekco #3715 üzenetére
A kékbuszok végállomásánál találod a rockblock hangszerüzletet, ott oktatás is folyik.
Itt a linkvagy van még egy a csepel művek területén: mzprojekt@citromail.hu
tel:06-30-563-95-32 -
Womb
senior tag
az összes gitáros fórumozónak ajánlom a Hangmester fórumot.
a legnagyobb zenészfórum itthon. -
Womb
senior tag
válasz M@trixfan #3844 üzenetére
a tech21 tm az egyik legjobb tranzisztoros kombó a piacon. analóg úton állítja elő a torzított hangot, nincs modellezés, nincs célproci (ez fontos!).
minden munkára fel van készítve, akár stúdiózás, akár effekt hegyek rákötéséről legyen szó.
sajnos nagyon drága, 150e körül van egy 60w-os tm.
de ha egyszer sikerül beszerezned egyet, és ilyenen nyomod otthon a gyakorlás-zeneírást, nem hinném, hogy eladnád.
ritkán is fordul meg a használt piacon. -
Womb
senior tag
személyes kipróbálás.
balkezesben nem sok a választék, ezért sokat nem kellett meghallgatnom.
a v100-as még tavaly próbálgattam, meglepően hozta azt a torkos les paul szandot.
az akkor még 100e körül tetszelgő epi standard is szépen szólt, de nem éreztem benne azt a dögöt, mint a v100-asban.szerintem a különbség már simán,erősítés nélkül, akusztikusan is érezhető.
amúgy nincs les paul gitárom, mert nem nekem találták se a formát, sem a komfortját.
de mindig próbálgatok ezt- azt, mivel kevés balos cucc van itthon, ezért meglesem azokat ami fellelhető. -
Womb
senior tag
válasz Psychonaut #3944 üzenetére
de azért értetted, amit mondani akartam.
nekem nem kényelmes. sem a nyak, sem a test kialakítás (kivágás, alkar támasz, pu kapcsolók, potik stb...).
tehát nem egy komfortos gitár -
Womb
senior tag
válasz takacsmarton #4000 üzenetére
nyilván a nagyobb tányér teltebben, jobb basszussal szól, mint a kisebb társa.
miért nem gitározol inkább a pc-den?
egy jobb hangkártya, guitar rig 3 v. 4, füles, esetleg egy jobb pc hangfal.
több lehetőséged van kísérletezgeti, szól úgy ,mint bármelyik gyakorló kombó. -
Womb
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5676 üzenetére
Vintage 100 jó megoldás, pickup csere meg nagyon rá ér.
A gyári Wilkinsonok elég jól szólnak. Akkor érdemes cserélni a hangszedőket, ha konkrét elképzelésed van a kívánt hangzás eléréséhez.
Persze egy pu csere, csak a jéghegy csúcsa.A többi gitárról: az veszed, amelyik tetszik. Ebben az árban nagy különbség, egyazon típusok között nem nagyon van.
Mit játszol?[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5682 üzenetére
Az Ibanez Hársból készült gitárjai, leginkább a homogén, kiegyenlített hangjuk miatt, és a szuperstrat (RG, RGA stb...) forma miatt elterjedt keményebb zenére.
(Meg persze a reklámok)
Ugyanez igaz a Jacksonra, ESP-LTD-re is, csak azok inkább a közép tónus felé hajló égert részesítik előnyben, ami megint csak hálás szólógitár szand, rokkra.
A pickup, nem túl jelentős százalékban szól bele a hangba, de azért persze a szerepe vitathatatlan, jó hang eléréséhez.
Ha modern metalt játszol, akkor a seggig hangolás miatt, egy kevésbé erőteljes, inkább közepes kimeneti jelű, középfrekikben gazdag pickup a nyerő. Ilyen pld a Lundgreen M100, vagy a Bare Knuckle Nailbomb-Warpig, stb...
Ha klasszikus metalt, rokkot játszol, ott a nagy jelűtől kezdve, a moderált kimeneti jelűig, az aktív hangszedőkig akár, minden elképzelhető. Ez csakis az ízlésedtől függ. ugyanez igaz lehet akár a jazzra is, mert ott aztán nincs határ.
Blúznál, klasszikus rokknál szokás visszafogott jelű pickup-ot választani, de ezek csak max iránymutatóak
A sokféle pickup azért van, hogy a freki arányokat különböző módon és erősségben adják vissza nekünk, játék közben.
Én pld. Bill Lawrence LX500-ast használok, mert a mahagóni hangját modernebb felfogásban, tehát nem dörmögősen, röfögősen meleg hanggal adja, hanem inkább kopogósabb, durvább formában. A juhar nyak adta gyors, magas tónusát nagyon jól közvetíti, frankó felharmónikusokkal.
Slash lp-je lassabb, röfögősebb, mocskosabb hang, igazi rakendroll, de régen egy hamisítatlan metál gitárral, B.C Rich-el nyomta. Persze tök hasonlóan szólt a kezében az is, mint a mostani baltái. -
Womb
senior tag
-
Womb
senior tag
válasz Printszkrín #5689 üzenetére
Épp a rövidebb menzúra miatt ajánlottam, így az lp (vagy inkább PRS?) hangzás is kicsit közelebb van. De ahogy a kedvenceit nézem, inkább a Vintage 100. Embert nem hallottam rosszat mondani róla.
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5693 üzenetére
Tulajdonképpen igen. A gyári kulcsoknál jóval jobb satus készlet van fent, kevésbé hangolódik. A 498T meg egy állat Gibson pickup, ezt nem nagyon kell részletezni.
A kezd szar lenni-t nem értem. Nem romlandó áru, max a bundok vannak szarrá kopva, de azt írta a srác, hogy gyári állapotú.
Én megnézném a helyedben. -
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5696 üzenetére
Pedig érdemes használt gitárokat nézegetni.
Főleg most, hogy iszonyat nyomottak a használt gitárok árai, kb. a válság óta.
Pld. egy japán Ibanez RG 2550-est hírdetnek százért, holott az új ára majdnem háromszáz körül mozog.
Egy limitált koreai Epiphone by Gibson lp-t, szintén 100e irányban hírdetnek.
Ezt:[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5703 üzenetére
Ezt a gitárt mondtam neked privátban
Az új ára, közel 300e forint.
A tremolója a legjobbak között van, csak a hardver 60e, ha venni szeretnél egyet újonnan.
A nyak ultravékony, minőségi hársfa test, precíz japán műszer.
Tavaly, tavalyelőtt 150 alatt nem kaptál ilyen gitárt használtan. -
Womb
senior tag
Mondjuk az aktív pickup szett Neked kicsit durva lenne, de ez legyen a legnagyobb probléma.
Azért ez teljesen más gitár ám mint a les paul.
Ez az Ibanez igazi modern rokk balta. -
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5706 üzenetére
Nem tudom, hogy hogyan viszonyulsz az explorerhez, de pld. ez magyar gitárkészítő mester által gyártott hangszer nagyon minőségi darab.
Itt a link -
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5708 üzenetére
A régi metálos hangzás nagyon, de nagyon függ a gitárostól.
De ez igazából lényegtelen, nem ezt a hangot keresed, nem ilyen gitártól várod a megfejtést.
A kedvencek felszerelése, mint kiinduló pont, jó lehet a hangzás kereséséhez, Utána nem árt a saját hangot keresni, de ez már egy másik téma.(A superstrat játékkomfortja jobb, mint bármelyik klasszikus lp gitárnak, ezért is használják többen szólócentrikus zenére. Az lp felső fekvésben már kényelmetlenebb szólózásra, általánosságban elmondható, hogy a húrmagasság is nagyobb, a rövid menzúra miatt, lehangolt zenékre kevésbé alkalmas, nehéz, a pengető kéz alkarját vágja a gitár széle, egy tremoló kvázi szentségtörés egy ilyen gitáron, stb...)
-
Womb
senior tag
Miért kell "stúdiós" felvétel?
Mit árul el nekünk a stúdiós felvétel? Semmit.
Leülsz, meghallgatod natúr, meghallgatot erősítővel, és mindent elmond magáról a gitár.Az a harci helyzet, hogy az a V100, amit hirdetnek, valóban jó ár/minőségnek számít a kategóriájában, de az a bizonyos limitált Epi standard, bizony jobb egy jó utcahosszal.
Régi koreai gyártás, minőségibb mahagóni fa, és a jávor top, ami bizony nem photoflame, meg furnér, nagyságrendekkel főlé a V100 fölé emeli.
Nem csak dörmög, hanem csilingel is, meg orrosan röfög, ha kell.
Persze nem Gibson, de már erősen megközelíti a hasonszőrű japán kopikat.Az 50wattot, gondolom csövesben értetted.
Amúgy jól szóltálszerk: Ööö... egy kicsit kioktatónak hathat az írásom, nem annak szántam ám
[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
Oké, oké....de 50watt nem lesz elég tranyósba.
Úgy ki kell hajtani ,hogy belehal
No meg iszonyat torz lesz már a fele hangerőn túl.
75-80W még talán, ugye ez inkább zene, meg dobos függő
A 60wattos kis gyakorló cuccom, amit itthon használok elvérzett, mint a fene egy "nézzük meg mit tud" próbán. Pedig nem is egy bóvli cucc, Tech21 TM60. -
Womb
senior tag
Atticus, esküszöm többet nem említem, de a gitárra szánt összegért, inkább vegyél egy beérett használt cuccot.
Nem kell kapkodni, ajánlatok jönnek dögivel, 100e-ért már egy nagyon komoly hangszert vásárolhatsz, amit évek múltán csekély, vagy nullszaltós veszteséggel tovább adhatsz, ha úgy döntesz. -
Womb
senior tag
válasz combonari #5739 üzenetére
Citromolajat ajánlják, Planet Waves-nek és a Dunlop-nak is van rá kencéje.
Szerk: Így könnyebb megtalálni..
[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5741 üzenetére
Menzúra kérdésben: Lényeg az, hogy a hosszabb menzúrájú gitáron vastagabb húrt is feltehetsz, ugyanolyan húrfeszesség mellett, mint a rövidebb menzúrás gitárokra.
Sima hangolásnál, nincs igazán jelentősége, viszont ha seggig hangolsz, akkor a rövidebb menzúráson már érthetetlenebb, mosottabb lesz a szand, hiába teszel fel hajókötél vastagságú húrokat.
a földig hangoláshoz találták ki a bariton gitárokat, melyek már értelmesebben szólalnak meg hagyományos társaiknál.
Bár a bariton cucc kissé magas szegény, de ez más kérdés.
No meg terpeszteni kell ám rendesen, hogy bejátszd a bariton gitár nyakátA Te esetedben nyugodtan használhatsz 24,75-öst, vagy 25,5-öst, nem játszol ítélet metált.
Szerk. Mielőtt megkérdeznéd, a bariton 27. tökömtuggya mennyi
[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Psychonaut #5746 üzenetére
Ne bassz!!
Ezért szopok én is(100-ért rakta ki a srác régebben, de azért is jó ajánlat. Mégiscsak a Coda-s Kovács Tomi csinálta, Ő meg szart még nem adott ki a kezéből)
[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Psychonaut #5749 üzenetére
Olyan cuccok vannak a jobbos kollégáknak, hogy csak lesek.
Balosba vehetek jó áron Bakerst, meg Baltimore-t és egyéb télire valót. -
Womb
senior tag
válasz Szten Márs #5752 üzenetére
Szerintem nem gyanús, Marha nehéz most eladni árában bármit is.
A Gibson pickup és a satus kulcsok (mint tuning ), nem igazán befolyásolják az árat.
Egy új V100, 77e forint.
60e egy korrekt ár, sima V100-asok mennek 48-50-ért, és akkor nem jött ki rosszul belőle az eladó. -
Womb
senior tag
válasz Szten Márs #5755 üzenetére
Igen, ezek irányáras gitárok. Legalábbis gondolom...
Ha a linkelt csókák nem engednek, nem fogják tudni eladni a cuccukat, ha az új ára 77 a gitárnak.Az eladó, a Hangmester fórumon van már évek óta, megbízható a srác, 75-ért hirdette irányban, de nem igazán kapkodtak utána. A mostani ajánlata már korrekt, és érthetőnek is mondható, ha pld egy japán Ibanez Rg-t már kap az ember 100-ért.
Pár kimásolt hirdetés a fórum, Vintage topikjából:
2011-05-02 22:25 | #9171
Eladó Vintage V100 IT Les Paul szép állapotban, nagyon minimális esztétikai hibákkal, ÁLLAT hanggal! Kizárólag anyagi okok miatt lett eladó.
55 000 Ft fix
-------------------------
V100 fehér garis eladó
50 ezer
vas megye
0630 910 6370
nemjoc@gmail.com
-------------------------
Eladó Vinate V100 BB szólógitár, hibátlan, szinte gyári állapot, kb 3 éves, karcmentes.Kipróbálható Szombathelyen és Veszprémben.
Adok hozzá straplockot, és Veiger minőségi puhatokot!
60e ft
badrian250[kukac]gmail.com
Csere nem játszik!
---------------------
Sziasztok!Eladóvá vált a Vintage v100WR gitárom (wine red-vörös szín, mini humbucker)
Ha jól emlékszek 4-5 éve lett vásárolva, második tulaja vagyok(papírját hirtelen nem találom).
Elektronilag rendben van, sérülése nincsen, de az aranyozott részek egy kicsit kopottak a húrlábnál.
Sajnos a bundok nem tökéletesek; egy húrcsere, és talán egy nyakbeállítás is ráférne.
A gitár Szegeden van, de vonattal személyesen elviszem a nyugati pu.-ig.
Jár hozzá egy rockbag puhatok.
Irányár: 50 000 Ft (ha ennyiért elviszed adok hozzá egy masszív, álló hercules gitár tartót)
Képeket megpróbálok szerdáig felrakni, addig is ha van kérdésetek írjatok ide: burny13 kukac gmail.com
(ugyanitt eladó egy Marshall mg15dfx gitárkombó, és a fent említett gitártartó)------------------------
[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5754 üzenetére
Kínában készül.
Az egyik legolcsóbb amerikai cuccos, a kanadai Godin.
Na, Ő tud normális összegér, kiba*** minőségi anyagokból összerakott, istentelenűl jól szóló gitárokat produkálni.
A külalak eléggé megosztja a gitárosokat, viszont vitán felüli minőséget gyárt.[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
-
Womb
senior tag
Szegény Bugerából nem ilyen kijönni akkor sem, ha cigánygyerekek potyognak az égből.
5150-es koppintás végül is nem lenne rossz alap, de az überolcsó alkatrészek nagyon rányomják a bélyeget a végeredményre.
A szintén Bugera gyártmányú tányérokról ne is beszéljek.
Persze azért az árához képest jó a cájg...kivétel ha csináltatsz magyar szakikkal, nem sokkal drágábban,... -
Womb
senior tag
válasz combonari #5776 üzenetére
Kolléga jól mondja, az extra light nagyon soványan szólaltatja meg a gitárodat.
12-es szettel kezdj, ha nem vagy... nagyon fiatal
A Daddario szépen szóló húr, a (szakadás annyira azért nem jellemző rá), viszont hamar veszt a fényéből.
Ha ugyanott szakad, nem biztos, hogy a húr hibás.
Lehetséges, hogy a húrláb, vagy a szemöldök (nyereg) nincs jól eldolgozva, esetleg sorjás, éles (a húrok rögzítésénél) stb...
Mondanám azt, hogy használj Elixir húrt, de kurva drága, bár nagyon sokáig tartja a fémes hangját.[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #5793 üzenetére
Furcsa kérdéseid vannak, Atticus
Semmit nem vesztesz az SG-vel, kapsz egy karaktert.
Az SG-vel kapsz egy teljesen mahagóni gitárt, jellemzően rózsa fogólappal. Mély, nyers, igazi mocskos, orros rakendroll szand. Nagyot üt, viszont nincsenek meg benne azok a szép kerek magasak, mint az LP-ben. Ezt most nem hátrányként írtam.
Szerintem baszott kényelmes gitár (egy Gibson standard-et volt szerencsém hosszabb ideig próbálgatni).
Amilyen ronda, olyan kényelmes. Kurva jó a nyaka, nagyon alacsony az action, kényelmes az alkarnak a test.
Szólóknál, felső fekvésben kicsit zavarhat a szarv (szűk).
Csak a mocskos "paraszt" hangzása miatt nem vettem még SG-t, mert nekem kell a csilingelő magas.[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
Minden tiszteletem a Tiéd, de gondolod, hogy annak a csavarozott nyakú, hársfa testű ltd-nek (vagy annak a szegény epinek) bármi köze is van az SG-hez?
Tégy próbát egy igazi SG-vel
Agresszív középtartományt Nálad az éger-juhar kombi adhatta, ez nem a mahagóni sajátja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest