Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy 50w körüli gitárkombót. A lényeg annyi lenne, hogy tűrhetően szóljon és dob mellé elég legyen. A ráfordítandó össze sajnos nagyon korlátolt (50k). Ennyiért van értelme újban gondolkodni, vagy szigorúan használt legyen inkább? Úgyértem újak közt van ilyen áron olyan ami bír 50w körül leadni tisztán és nem pénzkidobás?
-
stepe
csendes tag
pihent agyu banda
de legalább élve tartjátok a topikot
-
Eastman
addikt
...de jobban jársz a Fáradt gőzös totyik helyett egy hasonló blogbejegyzéssel ahol írsz pl. a kedvenceidről, a kapcsolatodról a gitárral, a hangszeredről, a vágyaidról / céljaidról a választott hobbidról. [link]
Persze olyan egyszerű, frappáns és lényegretörő kulcsszavakkal mint Zoli bá. Ezután ápolgatod a bejegyzéshez tartozó topikot és türelem, tornaterem. Egy idő után a google kereső első oldalán lesz a kis írásod pl. a flamenco keresőszóra. ...és könnyebben megtalálnak a hozzád hasonló témában érdeklődő arcok. Ennyi.
Good luck!
-
Eastman
addikt
De.
Kezd el linkelni a videókat amiket szeretsz, TABokat, kottákat amiket találtál, kedvenc előadóidat és a hozzászólásaidban többször említsd meg, hogy flamenco, flamenkó, gitár, klasszikusgitár, akusztikus gitár, stb, stb, stb...
A keresőmotorok viszonylag elöl hozzák a PH!s dolgokat.
Lásd: porckorongsérv.Kezdheted egy one-man topikkal, aztán az érdeklődők idetalálnak majd.
Lásd: [link]Nagy üdv:
Eastman
-
hito
nagyúr
válasz
Szten Márs #5191 üzenetére
Ok, köszönöm!
"de úgy érzem, hogy talán még én vagyok az ide járók közül leginkább az, aki a gitárzene ezen részével foglalkozik."
Akkor ennek a beindulásától se várjak sokat gondolom
-
Szten Márs
nagyúr
Szia!
Én szeretem a klasszikust és a flamencot is, mégsem tudok kifejezetten olyan oldalt mondani, ahol ilyesmit találnál.... általában több-kevesebb sikerrel googlezok és vagy sikerül találni valamit, vagy nem... (na meg én megelégedek relative egyszerűbb dolgokkal egyelőre, szóval nekem talán még könnyebb
)
Sorry, tudom nem segített sokat, de úgy érzem, hogy talán még én vagyok az ide járók közül leginkább az, aki a gitárzene ezen részével foglalkozik. Azért nézz vissza, hátha mégis tudnak majd okosabbat mondani mások. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Vannak itt klasszikus vagy flamenco kedvelők? Esetleg tud valaki olyan oldalt ahol szép számmal vannak kották/tabok ebben a témában? Egy Foo Fighterst nem kihívás megtalálni, de egy Morel Sonatina-t például lehetetlen
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Forceman #5187 üzenetére
60 ezerig felejtsd el a tremolót. Komolyan. Abban az árkategóriában használhatót nem kapsz, és csak szívnál vele.
Ha esetleg használtban is gondolkozol, akkor egy Cort G280 lenne a te gitárod, és azzal még valamennyire már használhatónak mondható tremolót is kapnál - újonnan ez azért keményen 100 körül volt, sőt úgy rémlik, hogy felette. Két link: [link] és [link]
Sokat nem írnék róla, Seymour Duncan hangszedők, két single coil, egy humbucker Wilkinson tremoló. Ez szerintem mindent elmond, főleg a Seymour ugye. Baromi jó gitár.Újonnan meg egyértelműen Cort KX-5. Párszor ajánlottam már, eddig nem bánta meg, aki vette, és általában ezt a cikket szoktam linkelni kedvcsinálónak: [link]
-
Forceman
tag
válasz
Szten Márs #5186 üzenetére
Hűha megnéztem az árakat, hát az FR az 125 ezer körül úszkál szóval felejtős, az omen6 meg 85 úgyhogy azt is hanyagolnám szerintem így első elektromos gitárra sok lenne, valami lazábbal kéne kezdeni.
Úgy árban 60 ezerig kéne elmenni opcionálisan tremolóval -
Forceman
tag
Szépjónapot!
Gitár vásárlás előtt állok, viszon nem tudok semmi megfelelőt találni. Már nézetem ezt de nincs rajta tremoló. Ezért néztem [ezt] ezen már van. Esetleg kéne valami hasonló gitár, de mivel 2 ember játszana rajta(kasszik rock , rolling stones , beatles stb, én metal deathmetal, dragonforce, children of bodom) ezért így átmenet kéne a kettő között.
Esetleg valami jó gitár megkötések nélkül? -
-
stepe
csendes tag
válasz
Szten Márs #5182 üzenetére
csak azért kérdeztem mert érdekelne hogy befolyásolja e a hang erősségét és minőségét mondjuk 1-2mm különbség amugy tök kényelmes most lefogni nem igazán fogok változtatni (nincs miért de ha nem kérdezek kihal a fórum
)
-
stepe
csendes tag
a hurtávolságot az érintőktől kell számitani vagy a bundtól?
-
Enton
addikt
Egy kis Foo Fighters:
Van előtte egy reklám de utána egy teljes 110 perces koncert, a video minősége nem kiváló, de a hanggal semmi baj nincs.
-
Eastman
addikt
1954. április 12-én rögzítette Bill Haley és bandája a
(We're Gonna) Rock Around the Clock című dalt a Decca Recordsnál a Pythian Temple studióban, New Yorkban.
Sokak szerint a mai nap a Rock 'n' Roll születésnapja. -
X2N
őstag
válasz
FikuszKukisz #5175 üzenetére
Én 5mm-re szoktam állítani.
-
FikuszKukisz
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy a gitáromon van 2 db single pickup ezeket hogy kell beállítani tehát húrtól milyen távolságra legyenek.
-
Atticus85
tag
Áááááááááááá!
Nem hiszek a szememnek,hogy itt ilyen topic is van,de kurva jó!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy Johnson akusztikus gitárom,és már elvan hajolva egy kicsit szerintem a nyaka,mert ha faszául behangolom akkor fennt szépen szól minden,lentebb meg elég fals hangokat ad ki,ha meg fordítva csinálom akkor meg ennt szól szarul.Valaki tudna adni tanácsot,hogyan állíthatnám be én magam a nyakat,és mivel csináljam.
Nem akarom hangszerboltba vinni.
Látok a nyak körül a gitárom belsejében egy fém akármit,úgy néz ki,mint egy imbusz csavar.
Nem azt kellene csavarni?Köszi a válaszokat
Üdv
-
X2N
őstag
Azért az Epiphone is csinál jó gitárokat már 100k környékén EMG 81-85-el, vagy Gibson Girty Fingers hangszedőkkel, ezekben nem is kell hangszedőt cserélni. Az Ibanez SAS36FM-ben nekem cserélve lett Seymour Duncan SH6-ra, mert a gyáriban nem volt elég dög a és zajos volt, a nyaki single is cserélve lett egy Cool Rail-re h jobban passzoljon a híd hangerejéhez, na most ha ezt megnézed akkor ennyiből már vehettem volna egy Epiphone Les Paul Prophecy-t Gibson hangszedőkkel, amin Grover kulcsok vannak...
De ezzel akkor érdemes jobban foglalkozni ha már meg is tudod egy jó erősítőn hallgatni, és az a gitár árának többszörösébe is kerül, internetes videókból meg következtetést levonni szvsz nem érdemes, és kerülendő.
Nem biztos h jobban szól az a Vintage V100-as 100K feletti epiknél, pláne egy olyannál amiben gibson vagy emg van. -
Daweee
őstag
válasz
alienpapa #5169 üzenetére
Persze hogy nincs gáz a hangjával, nagyon jól szól, én imádom, az előbbi megjegyzés arról szólt hogy a félmillás eredeti Gibsonokhoz képest azért némileg (tényleg nem sokkal) elmarad a szakavatott fülek szerint, ami azért bőven belefér, de például a 100K feletti Epiknél is jobbnak tartják, szóval nagy mellényúlás nem lehet
-
alienpapa
senior tag
válasz
Szten Márs #5166 üzenetére
Ezt én tudom, de nekem a les paul forma egyelőre bőven elég lenne. Közben nézegettem vintage v100 videókat, és szerintem semmi gáz nincs a hangjával, nekem kifejezetten tetszik.Az csak ráadás h gyönyörű is.
-
Szten Márs
nagyúr
Mondjuk én pont a tisztáit imádom a Les Paulnak, szóval számomra ott a lényeg
Amúgy fura, mert úgy emlékszem, hogy az igazi, mittudomén '60 körüli Les Paulok tömör mahagónik voltak, jávor top nélkül. Az is, amin Knoplfer játszik, és amiből ez jön ki. Bár lehet rosszul emlékszemMindenesetre most is sok Gibsonnál teljesen hiányzik a jávor top. Szóval nem tudom mennyire kell az az autentikus hangzáshoz. Mindenesetre igen, persze, a jávor jót tesz a magasaknak, a papírforma szerint.
-
Daweee
őstag
válasz
Szten Márs #5166 üzenetére
Hát Gibson és Special II tényleg ég és föld, viszont egy jóféle Vintage mát szignifikánsan megközelíti az original hangzást, főleg torzítva, ellenben a tisztái kevésbé csilingelőek a vékony top miatt (a profik szerint
) Szóval ha dúl a love a Les Paul iránt akkor nincs jobb a V100-nál az átlagember által is megfizethető kategóriában
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
alienpapa #5164 üzenetére
Egy Gibson LP és az általad említett Epiphone között a forma a hasonlóság... minden egyéb téren akkora a különbség mint egy kétütemű Trabant, meg egy jobbféle Astin Martin között. Nem hiszem, hogy túlzás lenne. Szóval a Gibson LP teszt és a Gibson tesztben hallott hang nem túlzottan releváns most a gitárvásárlásnál, ha az Epi meg a Cort közül választhatsz...
-
pc-user
senior tag
válasz
Szten Márs #5163 üzenetére
Értem, köszi szépen Szten Márs!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
pc-user #5162 üzenetére
Szia!
Szerintem igen kevesen vannak innen, akik játszottak akusztikus basszusgitáron, vagy akárcsak próbáltak volna, de én úgy vettem ki ennek a cikknek a szavaiból, hogy az akusztikus basszusgitárok nem szoktak túl combosak lenni, legalábbis ha tényleg akusztikusan akarjuk használni őket.
Idézném is a kérdéses részt:
"Ezt követően több cég kezdett fejlesztésbe és ma már tucatnyi cég kezdett már csak presztizsből is akusztikus basszus gitárokat gyártani. Egyik másik tényleg működik akusztikusan is, egyesek azonban csak külső megjelenésében hasonlítanak az igazi hangszerre, így azok csak hangszedővel használhatók. Megemlítek pár kiváló céget, akiknek basszus gitárjaik akusztikusan is megállják a helyüket. Ilyen a Peavey, a Stoll, és ide sorolható a Furch is."Ezen kívül nemrég beszélgettem egy basszerossal, ott is szóba jött a téma, és megemlítette, hogy használható akusztikus basszusgitárokat igen drágán lehet csak kapni.
Személyes tapasztalatom nincs, nemhogy akusztikus basszusgitárokkal, hanem semmilyen basszusgitárral, így csak annyit tudok hozzászólni, amennyit innen-onnan összeszedtem, ennek megfelelően kezeld az infókat
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki véleményt mondani erről az akusztikus basszusgitárról, mert tesztet egyenlőre nem találok. Köszi.
-
Daweee
őstag
válasz
alienpapa #5158 üzenetére
Stílus kérdése, de az Epit én sem tudom ajánlani, amennyibe a KX5 kerül, abból épp kijön mondjuk egy Vintage V99, ami ugyan szintén nem mahagóni, illetve a nyaka is csavarozott, de ezeken kívül megegyezik a V100-zal, ami egy kivételesen jó alternatíva Les Paulra, (különösen a hasonló árkategóriájú Epiket figyelembe véve) de hogyha esetleg belefér a keretbe, mindenképp érdemes a nagyobb tesót venni, olyan 15-20K-val fáj többe a V100, de abszolút hozza a Les Paul feelinget, ragasztott nyak, full maha, a Wilkinson hangszedők szólnak mint az ágyú, és ránézni is rohadt jól tud esni
Hogy Les Paul vagy Superstrat? Ez az amit nem tudunk helyetted eldönteni, a Les Paul egy célszerszám a klasszikus, kemény rockra, nehéz és kényelmetlen dög, viszont a hangja mindenért kárpótol, a Cort pedig könnyebb, kényelmesebb, jobb tekerős futamokat játszani, a felsőbb régiók (17. bund fölött) is jobban elérhetők, a hangja pedig más, modernebb, de a legjobb ha meghallgatod mindkettőt egymás után, akár youtubeon, de az igazi egy hangszerboltban, azonos körülmények között, akkor a játszhatóságukat is összevetheted.
(Egy elégedett V100 tulaj
)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut #5159 üzenetére
Mondjuk a Special II az egy kalap tudjátok mi, legalábbis az alapján, amiket olvasgattam róla... meg amúgy is, elég elképzelni azt, hogy az Epiphone legolcsóbb, leggagyibb modellje, ebből már sejthetjük
Szóval ha már Les Paul, akkor egy kis gyűjtögetés még...Szer: most megnéztem a specifikációkat, mert már nem emlékeztem rá, érdemes rápillantani: [link]
"Laminált jávor/éger test".... na ez aztán Les Paul életérzés
Meg egyáltalán mi az, hogy éger/jávor? Akkor most melyik? Vagy mindkettő, szendvicsben? Már ez nagyon gagyinak hangzik, és tényleg sűrűségre is teljesen más, mint a mahagóni, ami ugye a Les Paulok anyaga, így az életérzés is elmarad a kanyarban... -
alienpapa
senior tag
Epiphone Les Paul Special II vagy cort kx5? Eddig a Cort volt a befutó, de nagyon tetszik ez a les paul másolat
-
stepe
csendes tag
válasz
Szten Márs #5156 üzenetére
Átgondolom még ,köszi szépen.
-
Szten Márs
nagyúr
Vannak mikrofonok direkt erre... egyébként youtubeon milliónyi gagyi videokamerával/fényképezővel felvett felvétel van... nem űber minőség, de pl. a fejlődést látni bőven elégséges.
-
stepe
csendes tag
válasz
Szten Márs #5154 üzenetére
Igazság szerint csak beleakadtam a neten de aztán elgondolkodtatott ha mondjuk pár számot megörökítenék akkor mi módon lehetne,ugyanis próbáltam mikrofonnal de túl nagy a háttérzaj se mobil s digit.fényképezőgép nem alkalmas.Szeretném felvenni és összehasonlítani mondjuk egy félév vagy év mulva a haladási szintemet.
-
magno
csendes tag
válasz
Eastman #5127 üzenetére
Üdv
Csak mert szóba került a Faith No More és úgyis régen jártam erre és amúgy is ma van a 31.-edik szülinapom ez így pont egybe vágott.
uff a gitárt még mindíg ilyen "félkész" állapotban használom egyszer majd be fejezem ha lesz rá pénzem hogy pattent legyen.
ui: Boldog szülinapot magamnak
és mindenki gitároljon mint állat ne sajnáljátok az időt erre.
(promóciós fotó a lemezhez: fejem nem mutatom mert nem illik
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Formula-1 humoros
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Windows 11
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest