- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
rustysaw
üzenetére
A Blackstar Fly egy sima tranzisztoros analóg cucc. Persze ettől még nem rossz. Kicsit sötét szerintem alapból (különösen a kiegészítő ládával együtt, na meg humbuckeres gitárral), az ISF potit emiatt inkább csak balra érdemes tekergetni. Az elem elég sokáig bírja. USB-s is van már, de azt személy szerint nem venném, mert inkább AA-s elem méretű akksit használok, azzal jövőtállóbb, mint egy belső akkuval. És cserébe még sokkal drágább is az USB-n tölthető.

-
arnyekxxx
veterán
válasz
rustysaw
üzenetére
izlések és pofonok. A városi legenda szerint a vastagabb húr dögösebben szól, és van a valóság
Nyilván függ a hangolástól is, lehangolt gitárhoz kell a vastagabb húr hogy meglegyen a feszesség.
-
X2N
őstag
válasz
rustysaw
üzenetére
Abban látom előnyét hogy könnyebb rajta játszani. 10-es húron nem szeretek egész hangot nyújtani. Könnyebb lefogni is. A másik előnye hogy a mély húrok kisebb jelet adnak és emiatt nem vezérli annyira túl az erősítőt se mint a vastagabb szett legtöbb erősítőnél. Tony Iommi is vékony húrokat használ. Ha elég feszesnek(nem pengetsz úgy mint az állat hogy bezörögjön)érzed a húrokat 9-essel nem érdemes vastagabbat használni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
rustysaw
üzenetére
kínai 9-es, egy marék rizsbe kerül, így nem fáj minden felvételnél meg koncert előtt lecserélni frissre, de nem érdemes foglalkozni a véleményemmel mert nem vagyok igényes szobagitáros.
-
FockeWulf
tag
válasz
rustysaw
üzenetére
Elektromoson 9es elixirt, blues-rock, hard rock stílushoz, akusztikuson 10es "tenson" nevezetű ami nekem bevált, nincsném márka de kétezer forint alatti árával minőségben és hangzásban is veri az erni ballokat, dadáriókat, martinokat. Nylon húrosra meg sima "normál tension".
-
Moleman
addikt
válasz
rustysaw
üzenetére
Nekem a rock-blues stílusra nagyon bevált a Dáridó, 25.5"-ra EXL120 (9-42), 24.75"-ra EXL110 (10-46), akusztikra EJ13 (80/20 bronz 11-52). Ha épp lehet kapni Fender húrokat, azok kb ugyanezek átcímkézve, azokat is szeretem (pl 9-42 250L, Super Bullets 3250L, akusztikra 70CL).
Az Ernie Ball is jó, de a Dáridó nekem jobb érzés, a GHS húrokat viszont kifejezetten utálom. Drágább húrokat én nem szoktam venni, de az egyik akusztikomat Elixirrel vettem, az nagyon-nagyon jó.
Sok gitárom van, mindet tokban tárolom, nem porosodnak, nem nagyon zsírosodnak, így egy húrkészlet több évet is kibír. A legöregebb már elmúlt 8 éves, de alig használtam, egészen jó hangja van még mindig. -
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
rustysaw
üzenetére
Szintén Elixír, semmi más nem volt még fent, kivéve, az új gitárokon lévő gyári húrok, de az mind kuka volt.
9-42 Nanoweb, azt vettem észre, hogy az Optiwebnek pár hónap után lejön a bevonata, ami esztétikailag zavar csak.
Mivel nem egy gitáron játszom, egy évig is fent van, de évente azért kicserélem.
Egyszer szakadt el nekem az egyes húr, nyújtás közben, meg is lepődtem rajta.
Hogyhogy milyen zenei stílus? Hát metál.
Alles metal oder was.
-
marcusa
addikt
válasz
rustysaw
üzenetére
Én Elixírt használok 9-46-os hibrid vastagságút. Szeretem ha a vékony húrokon könnyű nyújtani, a mély húron meg jobban bejött a 46 mint a 42. Nekem 4-6 havonta elég ezt a szettet cserélni, Elixír még sosem szakadt el nálam. Az olcsóbb szetteket 2-3 havonta cseréltem.
-
X2N
őstag
válasz
rustysaw
üzenetére
Persze, ez a nem mindegy. Csak HB gitárból sokat is adnak el(nem ritka egyes típusoknál a több száz eladott példány) ha nagy a szórás a véleményeknél ezt lehet majd látni, nem úgy mint mondjuk egy Jacksonnál ami 2x annyiba kerül és a tizedét se adják el belőle. Megírtam a véleményemet/mit csinálnák máshogy a Thomann-nak a HB SG-vel kapcsolatban, kíváncsi leszek írnak-e valamit vissza.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tökéletes gitár nem létezik(főleg egy bonyolultabb konstrukció esetén rengeteg apróság van amin el lehet csúszni) csak a mesében ahogy a következő videók is bemutatják:
Common Guitar Problems - Part 1 of 3
Common Guitar Problems - Part 2 of 3
Common Guitar Problems - Part 3 of 3 -
Moleman
addikt
válasz
rustysaw
üzenetére
Vizes ronggyal nekem eddig mindent sikerült eltávolítani, még valami ragacsos ráfröccsent kólamaradványt is.
Ahol többre van szükség, azon a gitáron jobb túladni, egyszer vettem egy gitárt olcsón a nyócker mélyéről, darabjaira szedtem, vízkőoldóval és zsíroldóval próbáltam levarkarni a mocskot és a szagot, de nem sikerült.
Még aznap továbbadtam rajta beszerzési áron.
-
doc
nagyúr
válasz
rustysaw
üzenetére
"Egy halom videó és cikk alapján a Katana és Catalyst maradt állva, és egyenlőre az előbbi felé billen a mérleg." - en is hajszalpontosan itt tartottam kb egy eve
Aztan megvettem a Katanat, nem bantam meg, szerintem mindketto remek valasztas. Nem tudod kiprobalni valami kornyekbeli zeneboltban? -
FockeWulf
tag
válasz
rustysaw
üzenetére
Mindhárom jó, teljesen használható, nem lősz egyikkel sem mellé. Az effektjeik tényleg nem olyanok mint az analóg pedálok, no de kb 2 pedál árából megvan a kombó. Én pl árultam egy ID coret, mert évek óta nem használom otthon, meg így is sok 3 kombó otthonra, de végül meggondoltam magam
marad. -
doc
nagyúr
válasz
rustysaw
üzenetére
Katanabol a legkisebb az 50-es, abbol viszont csak a legujabb, EX verzioban van effect loop, ez fontos szempont lehet. (patch egyebkent csillio van hozza letoltheto). (nyilvan allithato a teljesitmeny, a 0.5 wattos allas boven eleg otthonra)
Az effectjei tok jok, bar szerintem nem pont ugy szolnak mint a tenyleges pedalok (hogy ez baj vagy sem az izles dolga).
Szerintem baromi jol szol, nagyon sokoldalu, de a masik kettovel nincs szemelyes tapasztalatom
En a Line6 Catalyston gondolkodtam meg, annak is tetszett a hangja, de a Katana tobbnek/jobbnak tunt, nem bantam meg 
-
arnyekxxx
veterán
-
cucka
addikt
válasz
rustysaw
üzenetére
Ha otthoni hifire akarod rákötni a gitárt, akkor a multieffekt fejhallgató kimenetével érdemes. Jobb esetben ezen már van valamiféle hangszóró-szimuláció, legalább egy beépített eq formájában.
Ugye a fejhallgató kiement egy sima sztereó jack, a hifi erősítőnek a bemenete vagy egy sztereo jack, vagy két mono csatlakozó, szóval összekötni a kettőt az nem egy agysebészet.
Erősítőre mindenképp szükséged lesz, valamivel meg kell hajtsd a hifi hangfalakat. Gitár multieffektbe nem szoktak erősítőt építeni. Főleg nem olyat, ami otthoni hifire lenne tervezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4920, 100% Akksi
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennyit a minőségről.