Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Egy kis nylon gitározás után szeretnék venni elektromost....
Kinéztem az Epiphone LP Special II-őt... [link]
Vélemény róla? Esetleg valami ajánlás?
sza.sasza.sa
-
sza.sa
tag
Azt tudom hogy hagszernél is érvényes, hogy valahol spórolnak, hogy lennt tartsák az árat....
De nekem most olyan gitár kell, amin el tudnám kezdeni az elektromos gitározást, de még nem tudom én sem mi lesz belőle... jelenleg még csak a magam és a család ''szorakoztatására'' használnám....
Én is szivesebben vennék rendes Epiphone LP-t, Ibanezt.... gondolom 120-150.000 körül már sokkal jobbak vannak... Meg is tudnám ezeket venni, de ekkora összeget nem akarok befektetni...
Használtakhoz meg sajna nem értek, nagyon nincs is ismerősöm aki profi lenne a témában, tehát az eladóra lennék utalva....
Esetleg olyan üzletet tudtok ajánlani ahol hozzáértők az eladók és nem akarják átvágni a vevőket?sza.sa
-
sza.sa
tag
aha tehát sok kis réteg...
Jelenleg még nem 100% a döntés esetleg még lehet egy HSS-es Stratocaster, pl egy Squier..... bármég nem teljesen igazodtam el, hogy melyik gitár mire az igazi.... vagy bármelyikkel el lehet játszani bármilyen számot, hogy hasonlítson a hangzás az eredetire? vagy az már csak az efekkteken múlik?sza.sa
-
sza.sa
tag
Hali!
Nemsokára vennék egy multieffektet.... A jelöltek:
Korg AX1500G (ha még lehet szerezni)
Korg AX3000G ha jó áron megkapom
vagy gyűjtsek még és vegyek egy Boss GT-8-at? Mondjuk ez ''örök'' életre lenne... Tud annyival többet, mint amennyivel drágább?
Sza.sa
[Szerkesztve]sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Panzermeyer #1599 üzenetére
Sajna egyik se... De nem is újonnan gondoltam a GT-8-at...
sza.sa
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topikot, gondoltam bekapcsolódok..
Kezdő vagyok, régebben fél évet jártam tanárhoz, de abbahagytam mert nem volt akkor időm begyakorolni azokat, amiket leadott órán. Később a a lányom születése miatt nem volt időm gitározni.
Most elhatároztam, hogy most már nekiállok rendesenVan egy Cort M600 gitárom még az EMG-HZ hangszedőkkel.
[EMG-HZ]Szerintetek lehet a pickupokra fém króm "kupakot" rakni, hogy fedett legyen? Jobban bejön nekem, bár nem tudom hangban hozna-e változást.
[Fedett pickuppal]Szerintetek melyik néz ki jobban?
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Plazmacucci #13204 üzenetére
Így is szép igaz
Gondolkodtam majd később esetleg Gibson hangszedőkben, de szerintem még így az elején feleslegessza.sa
-
sza.sa
tag
sza.sa
-
sza.sa
tag
-
sza.sa
tag
Valaki vitt már gitárt beállíttatni a Vintage'52-be?
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Plazmacucci #13722 üzenetére
Esetleg még a guitar.clinic-et néztem még, ők jobban is útba esnek. Másik fórumban is mintha őket javasolta volna már valaki...
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Plazmacucci #14214 üzenetére
Fendernél cáfolnám az USB-vel szívást, csak bedug, Cubase-ben bemenetként kiválasztva már lehet is rögzíteni. Közben meg az a jó hogy kimenetként meg megmarad a másik hangkártya (mivel a Mustangon keresztül nem tud szólni a Windows hangjai)
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Plazmacucci #14217 üzenetére
Ok, de hogyan mérjem? Csak azt az értéket figyeltem, amit a Cubase kiír...
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Plazmacucci #14219 üzenetére
Fülre nem volt nagy Latency (bár elég a tanulás elején vagyok)
Sajna még alaplapi van, de tervek között van egy rendes hangkari (Focusrite Scarlet, vagy Lexicon Alpha)Egy laptopon ismerősömnek az alaplapit kb 6-8 ms-re tudtuk levinni az output latencyt doboláshoz, igaz ott nem rögzítünk. W7-en azt mondta so-so, de W8 alatt teljesen késésmentesen tud gyakolorlni.
sza.sa
-
sza.sa
tag
Ismerősömnek rendeltem ilyen gitárt:
KX5 WPIgaz nem innen, hanem magyar webshopból. Kellemes tapasztalat volt, gyorsan megjött, sértetlenül.
Már ebben az állapotban is elég alacsonyra volt állítva a húrnyomás, de a hangszerész még tudott finomítani rajta, baromi kényelmes lett. Jól is szól, nagyon meg van elégedve vele (Nightwish-t játszanak)sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Eastman #14386 üzenetére
Én a fogólapra (rózsafa) ezt használom:
Hydrate Fingerboard ConditionerMinden húrcserekor átkenem vele kicsit, utána új "életre kel" a fa.
sza.sa
-
sza.sa
tag
Valaki próbálta a Rotosound húrokat?
Múltkor azt kaptam ajándékba a vásárlásomhoz, most ez fog felkerülni a gitárra az Elixir után....sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Bencsizy #14499 üzenetére
Ha esteleg vatera user vagy, érdemes a Vaterafutáron keresztül a MPL futárral küldeni. Sokkal olcsóbb mintha közvetlenül mennék be a postára, sőt még házhoz is jönnek a csomagért.
Sajna nem úgy működik, én is mikor eladtam a Midi billentyűmet, volt vagy 5-6 nap (hétvégével) mire ideért a pénz.Én megértem, neg lehet unni a színt és vágyni másikra. Néha én is ráizgulok a kék M600-asra
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Plazmacucci #14522 üzenetére
Nekem a Squier strato-n is tudtam hátrafele húzni, az is lebegősre volt beállítva. Viszont csak minimálisan lehetett a konstrukció miatt.
Ahogy nézem az eredetileg kinézett SE Custom is tremolós volt.
Szerintem ez az Orianthi se floydos, csak vintage jellegű. Max le kell fixálni valamilyen módszerrel és akkor már nem hangolódik el... Igaz vibratózás se lesz
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz blackmacs #14535 üzenetére
Ha már LP, nekem ez jön be színben:
Cort CR250 BlackValaki találkozott már közelebbről ilyennel? V100-hoz képest vajon?
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz theiron320 #14560 üzenetére
Gratula, kíváncsi leszek a fotókra!
Közben egy hét után ismét van gitárom, most hoztam el a hangszerésztől Pestről.
1 hétig volt távol, de mikor leadtam már 2 óra után hiányom volt....
Nagyon baba lett!sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz theiron320 #14614 üzenetére
theiron320: szerintem is előbb egy hangszerészt megkérdezni, véleményem szerint nem sokból megoldja a problémát. Ha meg rendes, talán még ingyen szemrevételezi is és majd mondja hogy javítható-e.
Bp-n már tudok javasolni már egyet, nagyon jól beállította az enyém...[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz toth_janika #14651 üzenetére
Én a gitar.clinic-hez vittem, Zolihoz.
Pár nap alatt meglett. Sikerült elég jól belőnie a gitárt, én és egy helyi hangszerész hiába állítgatta bárhogy.
Bundsíkolás kellett, most a húrmagasság 1,25 és 1,75 mm a 14-es bundnál, úgy hogy még nem zörög
Az ár is baratságos voltsza.sa
-
sza.sa
tag
válasz theiron320 #14655 üzenetére
igaz ez nem az a DBZ, de egy teszt:
DBZ Boleroszemély szerint kicsit furcsa a test formája, de lehet azért mert eltér a megszokottól. Élőben látni kellene milyen
Ja meg a kinézett Barchetta Floyd-os, direkt olyan kell?
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz theiron320 #14658 üzenetére
Összességében tetszik pl. fejen levő logó, meg pl a húrlábon levő felirat.
sza.sa
-
sza.sa
tag
Nem tudom ismeritek-e, friss online gitármagazin: (ha igen, akkor sorry... )
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz GoTReX #14909 üzenetére
Azért vannak az e-zenénél is jobb árak:
Cort AD810Én már rendeltem tőlük elég sok értékben, minden okés volt.
ui.: most látom amit kinéztél, spec kiadás, én meg simákat linkeltem.. De akár egy emailt megérhet, hátha be tudják szerezni.
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
Nekem Cort van, igaz az M600-as (kb mint az M520 csak top is van rajta), beállítás után nagyon finom kis hagszer lett. Fender Mustang I.-m van mellette, kezdésnek szerintem jó kis kombó, de utólag már lehet a Line6 Spider-t vettem volna...
sza.sa
-
sza.sa
tag
Ismerősöm promó videójuk, első koncertjükön készült.. Cort gitárokkal nyomulnak
Nightwish rajongók előnybenSajna csak kamera mikrofonjával tudtuk felvenni...
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
Jövő hétvégén lesz a Hangfoglalás, valaki volt már a korábbiakon?
Szeretnék 1-2 gitárt élőben is alaposabban szemügyre venni, mi a tapasztalat van rá lehetőség, vagy "közelharcot" kell vívni értük? Vagy a kiállítók engedik?sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz Plazmacucci #15947 üzenetére
A fejhallgató nem baj, megkímélek mindenkit a bénázásaimtól
sza.sa
-
sza.sa
tag
-
sza.sa
tag
válasz toth_janika #16035 üzenetére
Én néztem Makos árakat, a kis Eye of Horus tetszene is, de majdnem 200e fele van az is...
Újonnan max Bugera-t találtam 100 alatt, de az ki tudja milyen... Gondolom kisebb teljesítményűt lehet találni 100 alatt...Nemtudom ez az Ashdown milyen lehet...
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
sza.sa
tag
válasz toth_janika #16037 üzenetére
Nekem is tranyos Mustangom van (I-es), de az is brutál sok lakásba... Mintha a csöveseket meg illik is kihajtani hogy szép hangjuk legyen, akkor megint nem lesznek halkak... Legalább is ha a kis kombómból indulok ki.
Még gondolkodtam kis fejben (Orange Micro terror) de az meg csak előfokcsöves.. De még a Mustangot se használom ki[ Szerkesztve ]
sza.sa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest