Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeriPRO
tag
Az előbb mikor bekapcsoltam a gépet a második (physx) kártyám értékei beálltak az első kártyám értékeire magától majd egy fluidmark teszt után is a 19 fps helyett 22-őt mértem... ez mitől lehetett,ugye ezt nem csinálja sűrűn mert a gpu még kibírja a 650 mhzt,de a 1,2 ns-os memóriák már nem örülnek a 972 mhz-nek... arról nem is beszélve hogy késöbb akarom húzni majd az első kártyámat is és nem fogok neki örülni a 740-re felszökik a második... valaki tapasztalt már ilyet??? Ugye ez nem sűrűn fordul elő...??
-
FeriPRO
tag
Tessék egy physx pálya Unreal Tournament 3-hoz :[DM Focus-PE (PhysX Edition)] Vigyázat,nagyon szaggat,szerintem nem is nvidia physx-et használ mivel a plusz kártyám valamiért nem melegedett miközbe ment a pálya és mégis szaggatott! Instal után a játékba a beállításoknál a hardveres fizikai gyorsítást újra be kell rakni(beX-elni),mert nekem is kivette!
A zipben található 4 fájl,azokat kell bemásolni a " C:\Program Files\Unreal Tournament 3\UTGame\Published\CookedPC\CustomMaps "-be!!
-
FeriPRO
tag
válasz
szuper-t
üzenetére
Pff... a 216 Sp még mindig GTX260,GTS250ből csak egy fajta van!!!
Egy új GTS 250 30ezertől beszerezhető újonnan,nem 40-től(1 giás 34ezertől!). És a memóriahibás kari semmire se jó... mivel egy proci úgy számol hogy a számolási adatot a hozzá tartozó memóriából olvassa ki és be. Hát itt az okosok mindig DDR3-at ajánlják,őszintén ajánlani én is azt ajánlom,előnye lehet,kérdés hogy mennyi... Ha nagyon akarod ezt a kétkártyás technológiát akkor 40-ből megvan a gts250 és egy használt hibátlan 8600GT (vagy valami hasonló),de inkább vegyél 46ért egy GTX 260-at,többet érsz vele... további kérdés??
-
szuper-t
őstag
válasz
FeriPRO
üzenetére
igen félrenéztem gts250 (ha jól emléxem 216 Sp ) a táppal nincs gond mert egy dual 700W os =1400/- a veszteség/ fogjuk rá h 1200W os tápom van
a hang sem valami befolyásoló mert peltieres hízhűtést fogok használni már csak be kéne szerelni
eddig sajna úgy néz ki nem lesz 40k-m a gts re így marad egy régebbí Galaxy vagy EVGa 8800gs/gt és e mellé megy az Asus 8600GT
Tehát ha csak Gpu-t hazsnál a program (a Physx kártyán) számításokra akkor (ha úgy nézem egy memória hibás kártyát is betehetnék mellé)
a memória azaz H ddr2-ddr3 lényegtelen + frekvencia is
/ha tévednék szóljatok mert leszek olyan elvetemült h kipróbálom
-
szegi2
csendes tag
válasz
janos666
üzenetére
Hi
Köszönöm az útbaigazítást, most már tökéletesen megy a physx Mirror's Edge alatt.
Ati HD4850 9.5 catalyst + Nvidia 8600GT 181.22
Fájl letörölve, 800x600 beállítva a 8600gt-n és megy. Minden maxon, physx bekapcsolva, akadás kikapcsolva

Asszem újra végigviszem.
Thx mégegyszer

-
FeriPRO
tag
Én is ilyesmit olvastam és mondták itt az okosok is,de valahogy kétlem mivel a PPU egy célprocesszor (tehát csak erre a célra fejlesztették ki) és a célprocik mindig jobbak az adott feladatra,de azért elképzelhető,hogy már egy 8600GT lenyomja,ezért érdekelne egy teszt... THX
-
FeriPRO
tag
8800 GTS 512-vel 100 FPS körül felbontásfüggően... 9500Gtvel 19 FPS-t felbontás függés nélkül.De ezek a minimum FPS-ek amikor már 30000 golyó van(pontosabban 29960),engem a ASUS Ageia Physx P1 minimum fps-ei érdekelnének... 1 perces teszt elég,utána már úgyis beáll minimumra és csak az AVG változik! De engem kifejezetten a Ageia érdekelne mert így be tudnánk határolni hogy kb melyik kártya olyan erős mint az alap PCI-os Ageia! amúgy kösz előre is a tesztet,majd ide a fórumba írd le!
-
FeriPRO
tag
Shader processzornak hívják és a 9600 GSO -ban (másnéven 8800GS) is 92 van belöle,65 nm-es és magasabb órajelen is jár a GPU és a shaderek is a 8800GTS-hez képest,bár kevesebb bites a memóriabuszja,de nem hinném hogy ez nagy hátrány lenne physx-nél. Akkor az most erősebb is mint egy 8800 GTS,kevesebbet is fogyaszt és jobb is annál physxre. Amúgy meg a mostani physx-es dolgok SZERINTEM eléggé a csúcson vannak,ennél sokkal durvább physx a KÖZEL JÖVŐBEN nem lesz nagyon elképzelhető,már csak azért se,mert egyik cég se fog kihozni olyan játékot,amibe nagyon kellene a physx,mivel akkor ennek a gémnek a rajongótábora elég kicsi lenne.De mindenkinek más az üzletpolitikája tehát lehet neked van igazad!
Mindenesetre a Physx és a CUDA is folyamatosan fejlődik így egy kártyából idővel még többet lehet majd kihozni.
De jó lenne ha más is szólna a dologhoz,és segítene dűlőre jutni ...

-
gfefe
őstag
válasz
FeriPRO
üzenetére
hát igen... amik most vannak physx progik azok bőven elmennek még az én ageia karimon is, de a jövőre nézve a minél nagyobb kariké a jövő...
Nem tudom, hogy nevezik nvidiáék a számolót ami a gpu ban van mert én atis vagyok..
, de azt tudom, hogy a 8600gt ben 32 van a 9600gt ben 64, de a 8800gts ben 94 talán... és ezért írtam a 8800gts-t mert egy árban van a 9600gt vel és akkor ha már physx akkor érdemesebb azt megvenni... bár tény, hogy sokat esznek és még hangos is némyelyik, de ezek mennek rendesen... 
-
FeriPRO
tag
Természetesen lehet akár GTX285-öt is venni csak physX-re,de felesleges... én amúgy itt arról szoktam beszélni hogyha valaki új kártyát akar venni akkor mennyi pénzt dobjon ki erre max (valamint a fogyasztásra is emlékeztetni szoktam mindenkit) ... amúgy ha már így szóltál (ami természetesen nem baj),akkor elmondom,hogy végül is egy 8600GT és fölötte alkalmazható physx-re jól! Tehát igen egy 8800 GTS is,csak már felesleges,sokat fogyaszt és drága (használtba se mind1 hogy 5000 vagy 15000). Amúgy igen,egy 8800 GTS erősebb mint egy 9600GT!

Szerk.: szuper-t ha találsz egy 8800 GTS-t 9600 GT árba (vagy olcsón) és a tápod is elbírja akkor nyugodtan(memória mérete mind1)!
-
FeriPRO
tag
válasz
szuper-t
üzenetére
Bocs,tényleg nincs rajta integrált VGA... GTX 250 nincs!! GTX 260 van vagy GTS 250! GTX 260 mellé nem sok értelme van a plusz karinak,GTS 250 mellé még lehet egy kevés!amúgy egy nagyobb szériás kártyával sokszor többet érsz,tehát ha el tudod adni egy 10-esért a 8600-at akkor inkább vegyél egy szériával nagyobbat... a plusz kártyával csak az ilyen hülyegyerekek szoktak szórakozni mint mi...
de ha ez az álmod akkor legyen...
nekem ez volt!!!
Fizika kártyának meg maximum 9600 GT/GSO-ra érdemes áldozni. (A GSO sokat fogyaszt!) -
szuper-t
őstag
válasz
FeriPRO
üzenetére
a gép: Evga 680i (3x 16 os pcix) nincs integrált vidkari) egy 8600gt ami be szeretnék fogni physxnek és mellé venni akarok egy gtx250 et
am E6320 as proc (később q6600)
geil 2x 1 giga 800 ( bővítés 4 gigára jövő hónapban) ( de szerintem ez lényegtelen)Mod.: ez még csak teszt jellegű ha működik normálisan akk rá áldozok egy 9600gtx re bagy egy 8800gts re fizikai kártyának
-
szuper-t
őstag
Hali nekem lenne egy olyan kérdésem h vannak a Phisx (pci) os karik
ezt én ent udnám helyettesíteni egy Evga 680 i ben pcix es kártyával? vagy maga a technológia hogy működik? (a megoldások) -
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Az a vicc, hogy szerintem életem eddigi leghűvösebb kártyája volt ez, ami valaha a gépemben járt.
Nem vicc, újrapasztáztam a GPU-t, és így 56 fok körül mászkált húzva, de úgy, hogy mellette pár milliméterre majd leégett a 4870x2, és erre tolta a meleget, azért szorult be közéjük, és nem hűltek a radeon GPU-k.
Igaz, szerintem rengeteget javított a dolgon az alákent Artic MX 2 paszta, gyárilag valami száraz filmréteg volt odahúzva, ami csak acetonnal jött le (tehát csak sima felületet biztosított, nem 100%-os érintkezést). Tényeg, így jobban belegondolva kár ezért a VGA-ért, ha eladom leszarják hogy 300Ft-nyi pasztát rákentem, 1 órát elbasztam, mire megkerestem a legmagasabb stabil órajelet, és visszaírtam BIOS-ba. Főleg hogy elég is lenne a célra, ha nem sülne meg miatta a radeon...Az a baj néztem GTX275 tesztet, és széthúzva sem elég gyors, mégiscsak 1 GPU.
Akkor inkább megvárom a következő radeonokat szeptember körül, abból veszek 1 GPU-st, amire olcsóbb a blokk (addig azért összepakolom majd a radit, pumpát, stb, mert a CPU-m is kívánná a vizet...), illetve kevesebbet bukok rajta, mert tovább lesz nálam, mint ez, és ugyanúgy feleáron menne el a vizes cumója. Bár most épp arra gondoltam ezt a VGA-t tartom meg sokáig, mire nem csak ennek esik le az ára, hanem lesz használt abból, amit kinézek helyette... -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
A srácnak igaza van,tényleg hamar el tudná passzolni az ageia karit... Amúgy mi lesz a GTX275 tervvel nekem szimpibbnek tűnik mint a 4870x2-re még egy vízhűtésre is költeni,bár mondjuk ez a te dolgod,nem akarok beleszólni. Amúgy nem nvidia-rajongásom miatt mondom,mivel elismerem én is hogy pl egy 4770-es Radeon kari nagyon jó. Amúgy meg ne csodálkozz ha melegszenek a kártyáid,hiszen folyamatosan fűrészeled le a bordáról a lamellákat és még Rivatunerrel és Atitools-al rángatod őket fölfele...

-
gfefe
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Bár én egy picit olcsóbban jutottam a karihoz
és ha vki nem ért úgy hozzá mint te annak bőven megfelel bármire az ageia kari is... Túl adni meg túl lehet rajta... elhiheted, hogy lenne rá kereslet.
(bár egyenlőre nincs kedvem túladni rajta... pláne, hogy most vettem
) -
janos666
nagyúr
Jó, de a 8600GT nem csak gyorsabb, időtállób, könnyebben eladhatóbb, és beszerezhetőbb, de még olcsóbb is. Vagyis megérte volna ezt a pár nap szarakodást, mire beüzemeltem, csak nem nyert. (Az Ageia kártya 35k körül van, egy passzív 8600GT 9k körül, ha bármi másféle videókártyám lenne, nem 4870x2, akkor jó is lenne, így meg ha erre vennék 30k-ért vizesblokkot, hogy megférjenek egymás mellett, még mindíg nem lenne sokkal több a végösszeg, de a többi előnye meglenne).
-
janos666
nagyúr
Pedig kár volt vele vesződni, hiába cseréltem meg a két kártyát, így sem tudott lehűlni a 4870x2, tehát vagy visszaszereltem volna rá a zajos gyári (de csak 2 slotos, és hátra fújó) hűtést, vagy inkább kidobtam a gépből a 8600GT-t.
Toltam pár percig a Cryot, és beriasztott a Rivatuner, hogy túllépte a 100 fokot az egyik GPU. Namondom oké, és ki is hajítottam a geforce kártyát.
Talán ha mégis összedobok egy vízhűtést a nyáron (és/vagy ha majd másik VGA-m lesz amire nem 3 slotos hűtés kell), akkor újra bepróbálkozok vele (persze ha addig nem jelentik be, hogy tényleg készül az OpenCL átirat). -
janos666
nagyúr
Melegedés miatt meg kellett cserélnem a két VGA-t. (Ehhez kivettem a hangkártyát, de vennék PCI-E-es X-fit, ha nem lenne más gond, sőt, tök jól megy az alaplapi recsegőn az emulált EAX4 is
), viszont nem működik a Physx.
Most, hogy a Geforce van a felső slotban, még akkor sem hajlandó hardware módban menni a Fluidmark, ha BIOS-ban az első slotot adom meg postsreennek, eszközkezelőben letiltom a Radeon GPU-kat, és csak a Geforcenak telepítek fel 181.22-es drivert, amivel tegnap vígan száguldott még a Mirror's Edge is (csak baszott forró volt a radeon, Cryo-t úgy nem bírná el). (Illetve csak fullscreen módban van hardware, de úgy nem jó extended módban, olyan mint 186.06-al volt...)
Akkor asszem erről ennyit...
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Ohh,milyen rejtélyes,családi biznisz... amúgy ha tényleg ráérsz és ennyire megy akkor Cell Factort csináld meg...
Jó tudom hogy már sokan próbálták és nem lehet,csak hülyülök...
Frontlines: Fuel of War használ physx-et??? Az nvidia oldalának physx listáján nincs fönt,de további oldalakon viszont fent van,a Wikipedián (amit tudom hogy bloggerek írnak,ezért szűrni kell,de...) pl még az is meg van adva hogy régen még az nzone.com-on is fent volt hogy physx-es,de vajon már miért nincs fent,lehet hogy csak tévedés volt,vagy csak szimplán kimaradt?? -
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Megvan! A PhysxDevice.dll filet kell törölni a Mirror's Edge / Binaries mappából, és máris rákap a geforcera, ha 181.22-es driver van hozzá telepítve. Illetve nem tudom honnan szedték a tanácsot neten, akik 181.77-et tartották legjobbnak, azzal a Cryostasis sem futott rendesen, ezzel viszont igen. Lehet, hogy meg sem próbáltak Vistás drivert felrakni Win7-re, és a WDDM1.1-esek közül tényleg a 181.77 működött legtöbb helyen.
(#1367) Nem, csak sok a szabadidőm, még javában dúl a vizsgaidőszak, és legtöbb ismerősöm még azzal van elfoglalva, én meg már második hete ülök itthon, mert még a családi bizniszbe se kell belefolynom, nincs még sok meló (nyár közepén már szokott...). -
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Mielőtt még valaki nekiállna, aztán mégsem megy: Tévedtem, úgy látszik a 181.22 is előfeltétel, de dll-eket is kell babrálni, csak ezek szerint elfelejtettem valamelyiket backupolni csere előtt, most csináltam egy clean installt, és nem jó, nekiállok egyesével dll-t frissíteni, és majd kibukik...
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Egyrészről csalódás, másrészről jó hír, hogy nem a dll-ek cserélgetése vezetett eredményre, hanem az, hogy pontosan a 181.22-es drivert sikerült felraknom. Úgy néz ki a Fluidmark hiába futott a 181.77-el is, illetve hibába tettem be a Mirrors Edge vagy a Cryostasis mappájába a Fluidmark által használt, vagy attól még frissebb, esetleg UT3-ból vett öregebb dll-eket, más driverrel nem indul be a 8600GT, 181.22-est telepítve viszont nincs szükség a dll-ek cseréjére sem, vagy más trükközésre. A Cryo nekem nem fut 100%-ig reccenéstelenül fullon, physx hardware OFF opcióval se, de most így néztem meg, hogy minden maxon (physx is, a speckó effektekkel ON), és játszható. Gondolom ha butítanék picit a grafikán már talán az is elég lenne (pl AA off) a tökéletes reccenéstelenséghez (vagy talán 9.6-os Catalyst is elég lesz), de szerintem nem a Physx fogta vissza. (legalább is ott, ahol eddig néztem, hardware ON-al eddig ott nagyon belassult, most nem változik semmi, mikor repkednek a jégszilánkok)
-
janos666
nagyúr
Háhá Háhá!
Úgy tűnik megoldottam a Mirror's Edge problémáját. Jelen pillanatban rezzenéstelenül fut a játék, miután a kommandósok kilövik az ablakokat (eddig itt képregény módba ment át).
Mivel sok mindennel babráltam már, így nem vagyok benne biztos mi segített, de rögzítem a jelenlegi állapotot, és megpróbálom leszűrni minél kevesebb szökséges lépésre a módosításokat.
Ha minden jól megy, még ma fel tudok ide tenni egy apró RAR-t, amit a játék mappájába kell másolni és/vagy leírni, konkrétan milyen driver verziókat kell telepíteni. -
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Legutóbb albiban laktam, most szerintem megint visszamegyek koleszba (fő a változatosság, sehol sem maradok 1 évnél tovább...), amúgy jó kis hely ez az egyetem, jó sokáig lehetsz egyetemista, én eddig érdemben 2 félévet cisnáltam meg a 9-ből 6 alatt, de eszükbe sincs még kitenni, nekem se elmennide ikább mesélek még a Mirror's Edgeről.

Felraktam megint az UT3-at, nagy meglepetésemre rengeteget változott már a menü is a 2.1-es verzióban 1 éven belül, és az új grafikai opciók tényleg visszaköszönnek látványügyileg is.
Mégcsak nem is frissítettem a 2007-es physx dll-eket az ageia mappából, pedig ez a trükk tavaj kellett ahhoz, hogy tűrhetően fusson 8500GT-n is, mégis rezzenéstelenül hasított a húzott 8600GT-vel a tornado_physx és a lighthouse_physx is, akárhogy lövöldöztem a falakat/ablakokat, hiába ugrottam be a tornádó közepébe, stb...
Nem hagyott nyugodni, hogy a Mirrors Edge is UT3 motoros, így szépen át is tettem a Physx-el kapcsolatos dll fileokat az UT3-ból a ME-be, de semmi sem változott sebesség terén.
Aztán elkezdtem babrálni az ini fileban, és találtam 2 opciót, ami physx-el kapcsolatos, de nincs benne az UT3 ini filejában. Kitettem őket kommentnek, ekkor nem indult az exe, aztán próbáltam kissebb értéket megadni, semmi, nagyobbat, és akkor picit jobb lett, de még mindig játszhatatlan, miután a kommandósok kilövik az ablakokat. Mindkettő cache érték, így akár akkor is segíthetett a dolgokon, ha a CPU számol.
Úgy tűnik a dll-ek cseréje nem elég, az exe-be kéne belenyúlni, csak azt nem lehet... -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Nézd: [link] 5.1-es gamer fejhallgató,látod nem hagylak nyugodni...
jah hogy te koleszos vagy a BME-n,nem tudtam... egyszer nem akarsz csinálni egy 8600gt 9500gt physx tesztet,mert olyat sehol nem találtam még,és csak 8600 ddr2-eset tudnék szerezni de ddr3-assal kéne pipróbálni sőt akkor már ddr2-őt is be lehetne venni? Amúgy tök jó hogy hangszigetelésről beszélünk a physx-es topicban,úgyhogy mesélj inkább kicsit az egyetemről,én Kandóra készülök...
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Persze, az 5.1-es DTS hang meg le van szarva... Egyébként van itthon egy zajkizárós Sennheiser CX-300, 10k körül volt, buszon és zajos szobában (koli/albérlet szobarárssal) zenét hallgatni kiváló, de a filmek és játékok térhangzását nem pótolja a kiváló minőségű stereo se. Egy GTX-275 vizes blokkostól kerülne annyiba, mint ez a VGA, és akkor azt vízzel lazán fel lehetne húzni a GTX-285 fölé is, úgy már nyaldosná a mostani kártyám alját, főleg ott ahol nem olyan frankó a CF hatásfoka).
A DX 10.1-et elveszteném (eddig sehol sem élveztem előnyét), és nyernék Physx-et (azt se sok helyen élvezném, de még mindíg több dolog használja, és a következő generációnál úgyis mindkét gyártó DX 11-es kártyákat dob). -
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Nem kell ahhoz kiszedni, ha letiltom a 4870x2 GPU-it, akkor semmi gond a physx-el. Még addig is megy, míg futnak a radeon GPU-k, csak a geforce az elsődleges megjelenítő (tehát az is renderel...) Csak hát nem elég a 8600GT ahhoz, hogy végigtoljam a Mirror's Edget vagy a TS-t 1920x1200, max, 4x AA beállításokkal, akkor eleve soha nem is vettem volna 4870x2-t, nem gondolod?

Azért, mert a VGA gyári hűtésétől halkabb lett, de úgy cakkpakk még mindíg hangos nekem ez a gép. Most, hogy befelé termeli a hőt a VGA, már maxon pörög a CPU hűtője is a quad fölött így meleg időjárási körülmények közt, és fel kellett tekerni a fanmátéval a házventiket is hangosra, mióta quad és dualGPU van a gépben. Sőt, most hogy meleget szív be, és még egy 3. GPU-t is etet, már felpörgött a tápventi is (de szerintem még mindíg az a leghalkabb).
A megoldás a víz lenne, csak egy blokk annyi, mint a kártya árának a fele (mármint erre a VGA-ra, egyGPU-sra feleannyi, vagy akár kevesebből is kijön). -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Minek neked vizes blokk,nem elég a gányolásod,amit ezzel a szerencsétlen 4870X2-vel csináltál??? amúgy tudod mit próbálj ki ha nagyon ráérsz,szedd ki a radeon karit és csak a 8600-assal próbáld meg (ajánlok egy frissen reinstalált gépet,mert szörnyű,amit te művelsz ezekkel a driverekkel
) -
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Elsőre annyi jött le, hogy felcsigázzák a figyelmed a bevezető jelenettel. Utána ingame a játék grafikája visszatér 2008-ból 2004-be (asszem 2006-os, tehát akár hl2 grafika közelében lehetne). Mivel Physx effekteket vadásztam, így nem nagyon törődtem vele, hogy mindenki csak lő rám, néha egy-két mebert fejbelőttem, mert útban volt, akkor azonnal összestek, pislogtam az életcsíkra, nehogy meghaljak, mert akkor ugye nem tudok törhető tárgyakat keresni, de még mindíg 89 HP-m volt, pedig golyózáporban sétálgattam vagy 1 perce.
Aztán meguntam hogy szar a grafika, és nincs physx effekt, így kiléptem.A gond az, hogy szerintem 181.51-el egyáltalában rá sem kapott a fizikára. 181.77-el igen, csak úgy meg bugzott (hibásan, és lassan futott). Szerintem erre nem is lehet megoldást találni, sikeresen elbaszta az nv a játékomat... Lövöldözök majd kicsit UT3 mappackon, megvárom a TS patchet, aztán eladom a kártyát...
(Illetve gondoltam arra is, hogy elcserélem a 4870x2-t vizesblokkos GTX275-re, mert erre méregdrága a blokk, de hangos a gép, kéne bele víz...) -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Milyen érdekes,nekem is a halott csávó után szaggtott be a fizika még föl nem raktam a 181.22-est. Ezért az összes mirror's edges tesztemet ott szoktam elkezdeni hogy kijövök a rendőrcsajtól és odáig tolom még a helikoptertől menekülve rá nem ugrok egy iylen kék ponyvás dobozra... itt szoktam elérni minimum 41 fps-t. Lehet nem tetszik neki az hogy így oda vissza hekkelsz a radeonnal és még az nvidia drivert is buhinálod,mert ha az én 9500-öm elbírja akkor a te 8600-odnak is el kéne. Ha pesti vagy akkor hozd át,kipróbáljuk..

Szerk.: az Infernal azt mondod "nem jó"?,kár pedig egyszer ki akartam próbálni ,mert trailerje számomra nagyon vonzó volt! Bár ha halhatatlan vagy,az sok játékban rossz pl. crysis (ott még az ellenfeleidbe is bele kell nyomni egy tárat...
) -
janos666
nagyúr
Sikerült rákapatni a Mirror's Edget a 8600GT-re, csak a 181.71-es Win7 driverrel, mellé akár a hozzá való, akár a 186.07-ből vett cuda.dll-el is bugzik. A teljesítmény ugyanúgy siralmas ha lőni kezdik az üveget, de most olyan az üvegszilánkok szóródásának az animációja, mintha nagy, lapos kristályok nőnének a földön, amit ha nézek, akkor a szememig elnyúlik, ahogy haladok, aztán még jobban szétesik a kép, és olyan, mintha túl lenne húzva a VGA, vagy hibás lenne a GPU, ami renderel.
Még próbálkozom 1-2 driverrel, de szerintemm veszett ügy.Felraktam az infernal-t. A grafikájától 1 perc után kikészültem, nagyon FOS. Aztán azon vágódtam hanyatt, hogy csak ide-oda futkostam a pályán, folyton lövöldöztek rám, de még mindig 89 HP-m volt (én 1 fejessel el tudtam takarítani őket, olyan érzés volt, mintha GOD módban játszanék normal helyett), mire beláttam, hogy nem fogok benne semmi physx effektet fellelni.
Pedig maga a játék olyan szempontból érdekelt is volna, hogy mi az a gömb, amit a szerzetesek imádnak. Abban a bevezető videóban a grafika is szépnek tűnt a játék korához képest, de ingame már szar.Még megvárom azért a Terminator játék patch-ét, de szerintem kár volt leflexelni a kártya hátán a bordákból, hogy betegyem a semmiért, így csak olcsóbban tudok majd rajta túladni...
-
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
181.71-be áttettem a 186.07-es driver 2.2-es CUDA filejait. Miután egyszer megfagyott a játék, megint benéztem a menübe, és akkor láttam, hogy tényleg mindent maxra rakott a játék automatikusan, még a 8x AA-t is ráküldte. Levettem 4x-re, és még mindig akadt, aztán 2x-re, és jó lett. -> Mondjuk egy darab 512Mb-os 4870-el is csak 2x AA-t bírt, lehet hogy most a sok VGA driver baszogatás alatt szétesett a Crossfire, és csak 1 mag dolgozik. Ezt alátámasztaná, hogy így is lefagyott 3 perc után a játék, pedig a radeon eddig stabil volt mindenhol, és a geforce kártyán is toltam 20 perc furmarkot, és fél óra fluidmarkot, és mindig mentek még mire visszajöttem ránézni a gépre, tehát az is stabil.
Most dolgozom majd egy olyan driver packon, ami mindenből a lehető legfrissebbet használja, és a lehető legkevesebb filet telepíti. Ha kész, belepakoljuk egy Catalyst installerbe, amivel egy menetben fel lehet rakni mindkettőt. Talán még Vistán is menni fog.
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Hát nem azért dolgoztam vele, hogy ne használjam. (Illetve nem azért barmoltam el a hűtőt, hogy utána még plusz munkával visszaállítsam az eredetit,) Vagy azt hitted egy cikk kedvéért átszerelem, aztán vissza?

A passzív 8600GT-m BIOS-ába már vissza is írtam a legmagasabb stabil órajeleket: 675/1674/837
Hát kibaszottul ajánlom neki, hogy legyen elég, mert ez kurva passzív fémborda hozzáért a jó öreg Audigy 4 hangkártyám hátához, ami úgy néz ki ettől rögtön le is égett!!!! Pedig festve volt, és úgy nézett ki, hogy standard módon áll egymás mellett a kért kártya, erre bekapcsoltam, és átpattant egy szikra a hangkártya, és a VGA hűtőbordája közt! Nabazdmeg! Beraktam közéjük egy papírdarabot, de most kussol a gép! Köthetem át a hangcuccot alaplapi recsegtetőre, és vehetek egy X-fit (mondjuk annak ideje lett volna már amúgy is, sőt, jópár éve, de szerettem az Audigy 4-emet, hosszú-hosszú éveken keresztül velem volt, miközben minden más cserélődött a gépben...)

-
FeriPRO
tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Kikapcsolni ki lehet,sőt régi drivereknél ki is tudod választani,az újnál az eszköztárban le tudod tiltani és akkor a másik kártya számolja,de ha ati kártya mellé akarod tenni akkor szinte biztos hogy nem lassítja! igazából egy 256 mb-os drr3-as a legjobb... de 256-ost nehéz szerezni,ez azért jobb mert rövidebb 1 bittel a memóriacímzése,bár ezt te soha nem fogod észrevenni elárulom! itt sokan azt mondják hogy a ddr3-om kell neki én se próbáltam még ddr2-vel,amúgy bármelyik márka,szerintem itt azért mind1,nekem egy zotacom van,mert szeretem a márkát.de lehet galaxy is mert az olcsó és nem is rossz. ha nem akarsz félre futni akkor ddr3-asat veszel! amúgy ha komolyan gondolod a dolgot akkor küld el PÜ-be az msn-címed és megtárgyaljuk!
-
FeriPRO
tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Hát igen,itt sokan már a 8600gt-re esküsznek,én mondjuk a 9500 gt mellett döntöttem mert olcsóbb és még jobb is! nekem megfelel... tesztekben nem a legjobb az igaz,de játékban nem csalódtam még benne,sose akadt (ut3 physx pack,mirror's edge, graw 2,warmonger).
ha cryostesisezni akarsz úgy hogy az egész játék menjen 24 fps fölött akkor minimum egy GTX-es széria kell..ez persze már teljesen felesleges (amúgy azért mert a cryostesisben van olyan rész ami nagyon durva,ilyen folyadékos). -
FeriPRO
tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Őszintén,20000-et nem,sőt töredékét sem. Max ha van felesleges pénzed.Butaság,de JÓ játék!
Engem pl elszórakoztat... és nekem is csak 15 volt.. 
janos666? 3 shotot elfoglaló hűtés,te komolyan ebben a tesztedben megbuhinált hűtést használod?[link]
Vagány nagyon... UP! -
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Már foglalkoztam korában egy esetleges PhysX kártyaként használatos 9600gtvel a leendő 4870 mellé. felmerült időközben egy kérdés van értelme egyáltalán a PhysX-nek mármint megéri a ráfordítandó kb 20000ft-t?
-
janos666
nagyúr
Megjött a passzív 8600GT-m, le kellett flexelnem a hátán lévő RAM-bordák kiemelkedő darabkáit, hogy beférjen a 3 slotos 4870x2 hűtésem mellé, de üzemel. Most épp egy sajátos drivert foltozgatok, amit KillerSnake kezdett el összerakni (DNA modded driverek készítője), ha megleszek a fileok frissítésével, akkor felpróbálom, és kiderül mit szólnak hozzá a játékok.

-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm, elindult a játék, ez kellett hozzá
Az SDK-t le is szedtem, ne kavarodjon.
A 6800LE az egy hibás gpu, amiből letiltottak pipeline-okat, hogy el lehessen adni a selejtet is. Én meg rivával jól visszakapcsoltam, így teljes értékű 6800-as újra a kari.köszönöm a segítséget!!
peti
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Venti maradjon csak alapon, ha nem fogsz feszt emelni, akkor nem sok esélyed van ilyen lófing ertékről égetően magasra lőni a hőfokot, előbb hal be instabilitás miatt. (G80 pl 80 fokos gyárilag, de 9800GX2-n még melegebb lehet a G92 is, Radeonokról ne is beszéljünk, 4870x2 gyári hűtővel 100 fokot nyaldos, a passzív, de izmosabb VGA-k akár 110-120 nyári kánikulában...)
Mondtam már 3x, de futtass egy ATI-tool artifact scant mellette, és az hamar elkezd szemetelni, ha hibázik a GPU, hamarabb, mint hogy egy 3DMarkon meglátszódna, és melegebb is lesz tőle a GPU 5-10 perc alatt, mint fél óra játék után. Végül a stabilitást Furmarkkal tudod csekkolni, az még durvábban befűt, és lefagyasztja a gépet, ha gond van (csak az nem jelzi az apró hibákat, ami mellett még fagyás nélkül el tudna kocogni, ha nem melegszik fel, csak néha véletlenszerűen mégis meghalna mondjuk 1 óra játék után...). Ha Ha ATI-tool hibátlan, Furmark fut 20 percet fagyés nélkül, és nem megy vele 80 fok fölé a GPU nem lehet gáz.Az eredmények szerintem korrektek, nem várható lineáris javulás a tuningtól, viszont szignifikánsan nőnek az eredményeid, ha kimaxolod mindhárom órajelet addig, amígcsak szemetelni nem kezd az artifact scan, akkor meglehet mondjuk 23 FPS. (nem vágom pontosan milyen GPU van a kártyádon, de ha 55nm-es, akkor könnyen mehet a shader 1790 köré/fölé is...) De ez csak egy benchmark a sok körül, próbálj Vantage CPU test 2-t is, sőt, játékokat érzésre, ugyan ez utóbbi a leg szubjektívebb, de a leg hasznosabb...
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Hát jah,de nem tudom hogy mennyire tudná lekövetni a GPU a sokkal magasabb órajelet,továbbá ugye itt a feszt nem tudod állítani tehát még az is beszámíthat!
Jah a ventit nem tudom állítani,felhúzom a csúszkát a kívánt értékre és mikor nyomok egy alkapmazást visszaugrik.tipp? -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Nah gyors teszt,természetesen lesz ennél pontosabb és jobb is proci húzással meg stb. de csak gyors érték:
Fluid Mark:
550/1400 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :19 FPS
550/1603 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :20 FPS
651/1657 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :21 FPsHát nem sok,de meg fogom oldani lesz az még 24-25 folyamatos kép
így 2 perc alatt 49 fokos volt,lehetne még ezen húzni vagy akkor már nem lesz stabil? -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Hát ilyen nincs!
az nTune-nál volt ilyen valami amit el kellett fogadni és mikor azt elfogadtam,azóta még a rivatuner se látja a 9500-ast.pontosabban látja,de azt írja ki hogy valami g165-ös GPU-ja van és 4095MB memória... valamint az overclock résznél pedig nem látja a Hz-eket. Ez most mi? Win-reinstal??? -
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Nem, csak a grafikonnál valamiért hozzáad valamennyit az órajelhez, de a növekményeket már jól követi az is. Illetve ez csak a monitorozó plugin (ami a rivatuner bővítménye, mint egy új skin firefoxhoz...), az overclok külön kezelendő. Geforce-okon a gyártó féle rendszerdriveren keresztül kezeli az órajeleket a Rivatuner (radeonon hardware szinten a hülye BIOS-ba vésett overdrive limitek miatt), csak a kezelőfelület praktikusabb, mint az ntune, és tetszőlegesen állíthatók a felső korlátok (asszem a G80-as kártyámmal szükségem is volt rá, hogy kitoljam, neked is jól jöhet 9500-ason, azt a poweruser fülön tudod megtenni, de majd külön elmesélem másik topicban ha szükség lesz rá).
Ha rámész a driver level overclock részre, kérdezi most akarsz órajelet kiolvasni, vagy reboot után. Elég rögtön kikérni, ha nem fut már tuningoló program, és akkor látod, hogy hibátlanul kiolvassa az alapórajelet, és a magasabb monitorozott értékek is olyan mértékben ugrálnak majd felfelé, ahogy ezeket emeled)
Arra figyelj, hogy G80 óta nincs Mhz-re pnotos vezérlés, a Core/Shader szorzók végessége miatt a GPU ~25, a shader akár ~120Mhz-es lépcsőkben ugrál, kártyától és Mhz tartománytól függően. Tehát ezért kell nézni a grfikont is, hogy lásd mennyit kell tolni a csúszkán, hogy tényleg ugrojon egy lépcsőt az órajel is.
Szerintem elsőre csak a shader órajelet húzd, de azt izomból, Physx-nek az segít többet, és kevésbé melegszik tőle a GPU, mint ha szinkronban húzod (és abszolut értelemben is sokkal messzebb jutsz így a shader órajellel, ami számít is).Az adatlapom és a Ph! Rangok #1 hozzászólás sokat elárul.
-
FeriPRO
tag
Az nvidia drivernél valamiért csak az elődleges VGA-at tudom húzni a teljesítmény fülnél... és nem is úgy néz ki mint ahogy az ntune szokott mikor az van fölrakva... hogy tudom akkor húzni a második karit???
azért nem Rivatunert hasznlom mert nem valami szimpatikus hogy félreméri a frekiket,mivel ha húzásnál is félreméri akkor lehet túl hajtja is majd...:S -
janos666
nagyúr
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Tudom hogy eldöcög CPU-n is a physx,de a hibánál kifejezetten Ageia physx-et akart,tehát még nem is NV-at, lehet hogy ez még egy régi Ageia PhysX "reklámozására" készült játék és azért nem indul,mert nem találja az Ageia kártyát. Eleinte a Cell Factor is ilyen volt,és azt is csak később lehetett elindítani kártya nélkül.
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Ha már így kéred, hozzászólok
:
Ha Radeonja, vagy S3 videókártyája lenne, akkor is el kéne, hogy induljon a játék. A Physx CPU-n is tud számolni akár a hardware-re tervezett részletetességgel is (csak <1 FPS-el nemfutva).
Nem ismerem a játékot, beírtam googlbe, de csak annyit mondott "Uwi Boll gyöngyszeme", így azt hittem filmről ad csak infót, de most második nekifutásra kiderült, hogy a nagy játékokból filmgyalázatokat gyártó filmrendező most saját játékot csinált. Van élet a földön!
-
FeriPRO
tag
6-os széria nem támogatja a physx-et!!! és ennek gamenek 6800 a minimum követelménye, nem tudom mi az az LE,de nem lehet hogy az egy sima 6800-as széria alatt van? Amúgy szerintem azért nem indul mert nem támogatja a kari a physx-et!
De azért még hallgasd meg janos666 hozzászólását ehhez a hozzászólásomhoz!! -
janos666
nagyúr
Nem SDK kell neked, hanem ez: NVIDIA-PhysX-System-Software-9.09.0428
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi hogy itt kérdezem meg, de nem találtam alkalmasabb topikot.
Felraktam a Tunnel Rats nevű játékot, de hiányolta a physx-et.
Akkor leszedtem ezt a nvidia honlapjáról: PhysX_SDK_2.8.1_build_13_for_PC.msifeltelepítettem, de még mindig hibaüzenetet kapok:
critical error
.\nx\pskmainnx.cpp
[51]
:error: assertment failed!
Message: Failed to init Ageia physics SDKMost nem ez a physics kell? Nem értek hozzá, segítsetek lécci ha tudtok.
A gépemben chaintech 6800(LE) videókari van. Lehet hogy ez miatt el sem indul?
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
A 16x slot a P35-ből jön, a 16 hosszú 4x pedig az ICH9-ből, így talán még kevésbé lehetnek hatással egymásra, mint akár osztatlan 16/16x lapon, ahol mindkét slot az MCH-ba megy. (mondjuk ott se szabadna ettől lassulnia, és legalább az FSB-t se tekeri annyit, azt csak LAN és Audio kártyák fogadására találták ki).
-
FeriPRO
tag
Ezt találtam a prohardveren:
"A GeForce prezentáció természetesen a PhysX-ről és a CUDA támogatásról szólt. Az előbbi technikára építő játékok listáját már egy korábbi hírünkben lelepleztük, de az előadó elmondása szerint a lista nem teljes." [link]Tehát még így hébe-hóba lehetnek majd idén is NV physx-es játékok. Én pl már tudom hogy a Bionic Commando is NVPX-es lesz és idén jön ki (és nem volt benne a listában).
-
FeriPRO
tag
P35-ös alaplapba berakott plusz kártya esetén az elsődleges PCI-E x16-os marad? Teljesítménycsökkenés lehetséges így? Tudom,ezt is letesztelhetném,de egyszerűbb megkérdezni...

-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Ha letolod a 2D-t, és fel a 3D-t, hamar rájössz, mivel vagy lassabb lesz, mint előtte volt, vagy gyorsabb.
Sőt, nézd meg Rivatunerrel, félreméri ugyan az órajeleket, de azt mutatja, ha ugrik egyet. Otthagyod a grafikonját a háttérben, elindítasz valami physx játékot 1 perce, kilépsz, és nézed van-e ugrás a grafikonon. -
FeriPRO
tag
Plusz kártya is performance (3D) módba vált amikor elkezded aktívan használni? Ezt azért kérdezem mert én azt szeretném hogy a 2D módot letolni addig amíg csak tudom,hiszen minek fogyassza az áramod,a 3D módot pedig felhúzni. Csak nem tudom hogy átvált e a VGA a nagyobb MHz-ekre ha 3D-t nem is kell számolnia! ??
-
zuchy
őstag
válasz
FeriPRO
üzenetére
Én próbáltam 64-biten 2 giga memóriával win7-et. Addig szép és jó, ameddig nem kell telepíteni.
PL egy játékot. Akkor nagyon megeszi a memót, a végére rohadtul belassul.
Amúgy game közbe már jó volt, igaz csak HAWX-el néztem, az nem is eszik sokat.
64-bites OP-redszerhez a 4 giga ajánlott.Ugyanazzal a rendszerrel 32 bites win7-el nem volt semmi belassulás a telepítésnél és máshol sem.
-
janos666
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeriPRO
üzenetére
Amit eddig próbáltam az mind ment Win 7 alatt is ami XP-vel (pedig tartottam tőle, főleg, hogy ez az első 64bit-es oprendszerem), van DX10 támogatás is.
Egyáltalán nincs nagy HW igénye és gyorsabb mint az XP. Féltem a driverektől, mert ugye nincs még minden cucc-hoz W7 driver. De kb mindent felismert magától, egyedül a hangkarim nem használta a mélynyomóm meg a de a Vistás driver 100%-ban megoldotta a dolgot. Általánosságban igaz ez, mivel a W7 kvázi egy felpimpelt Vista, a driverek jók hozzá.
nV adott már ki több drivert is W7 alá, ezek is stabilak, PhysX megy tökéletesen igaz csak Warmongerben néztem eddig. -
FeriPRO
tag
Tényleg,ha már Win7,én nem sokat tudok róla (annyira nem hatnak meg az OP rendszerek) de előreláthatólag jó lesz és az én "Games for Windows"-os gémeim menni fognak rajta? Tehát xp-s dolgok hibátlanul nagy teljesítménnyel futni fognak,nem kell ehhez erre szánt konfig? Physx jól fog működni
? Társkártyázást lehet majd??? Valamit meséljetek már,mert én csak rizsát találok a neten!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FeriPRO
üzenetére
Nálam fut a Warmonger Win 7 Ultimate RC 64 bit alatt simán.
Driver cserekor nincs bios flash-elés. A gyártók által beégetett bios marhára nem "csereszabatos". Ha csak azt veszem egy konkrét modellen belül is, mekkora eltérések vannak. Mennyi feszt kap a gpu, ref-től eltérő órajelek, stb + ugye nem csak pl GTX260 van a világon. Ez kb olyan, mintha az Intel chipset driver bios-t is frissítene.

Honnan tudja? Onnan, hogy nincs (SLI) híddal összekötve a két kártya, így közvetlenül a két vga nem kommunikál csak a chipseten (hardveresen) és a driveren (szoftveresen) keresztül, ami meg már magától tudja mi a felállás.
janos666: 8800GTS 512 + 8600GT (P35-ben) nálam is kicsit gyenge volt UT3 PhysX alá, tuninggal már jó volt a helyzet. Konkrét számokra nem emlékszem, csak hogy tuning nélkül szaggatot a tornádós pálya, tuninggal meg nem.
Sáv szél meg nem árt, használta rendesen a P35-ben a délihidat a második PCI-E slot. -
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Mint mondtam, a shader órajel a lényeg, azt kezd el húzni, attól nem is lesz sokkal forróbb a GPU, de sokat javulhat. Én vakon nagyon nem szeretek tuningolni, sokkal jobb ha pár percig fut egy artifact-scan a végső órajelen, hogy tényleg hibátlanul dolgozik-e a VGA. Indítsd el az atitoolt, kezd emelni a shader órajelet lépcsőkben és vidd amíg csak hibázni nem kezd (haggy időt hogy felmelegedjen a GPU). Alap szorzóval messze nem aknázod ki a shader órajel potenciáját, csak ha külön húzod, physx-nek meg az a jó.
A legtöbb gyári tuningos kártyán annyi a tuning, hogy BIOS-ban átírják az órajeleket. Nekem volt már olyan, hogy dobozból kibontva hibás volt egy Gainward 8800GTS Golden Sample (elvileg leválogatott GPU-k), azóta végképp nem nagyon hiszek a gyári tuningos, referencianyákos kártyákban. Esetleg ha áttervezik a nyákot, akkor lehet más a helyzet, egyébként csak a BIOS órajeleket babrálják.
Leégni nem nagyon fog, főleg ha csak addig húzod amíg nem kezd hibázni, mert már a túlmelegedéstől is szokott. Ja, és ne nagyon menjen 80 fok főlé a GPU, de 100 alatt abból se lehet nagy gáz. Ha csak a 3D órajeleket babrálod idleben nem változik semmi, ha lassabb ventiforgást akarsz akkor a 2D órajeleket lentebb lehet tekerni, de ehhez valószinűleg a ventivezérlést se árt hangolni, azt is lehet rivatunerből hőfokintervallum-fordulatszám% párokkal. -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Ohh de bonyolultan képzelted ezt a tuningot,én csak pusztán felraktam volna a GPU órajelét egy bizonyos értékre (600 és 650-re),a shadert nem külön húzva hanem együtt marasztalva a szorzószámot húznám vele (tehát hogy a GPU S. aránya ne változzon).
De ha már tuningnál tarunk,Nekem egy Zotac 9500 GT display-em van.[link] És ezt egy Zotac 9500 GT AMP GPUjának órajeleire húznám fel.[link] A két kártya külsőre ugyan olyan.Csak a kimeneti csatlakozókban és matricában más,ránézésre.
Kérdés:szerinted felhúzható sérülés nélkül,vagy esetleg az lehet hogy az alapból tuningba válogatott GPU kerül. Esetleg hogy másik (jobb/továbbfejlesztett) BIOS van benne. Vagy egy tuning kari csak attól tuning,hogy húztak egyet az órajelen és a ventilátorszabályzást is felhúzták?? Tehát mennyire biztonságos a gyári húzásig nyúzni a kártyát? nTune-nal dolgoznék,az jó? (nekem a legszimpatikusabb) Olyat lehet hogy csak aktív használatkor járjon gyorsabban a ventilátor rajta,és mikor netezek vagy crysis-olok akkor a physx card ventije ne pörögjön,és ne hangoskodjon? Garancinál könnyű nekik kideríteni hogy tuningolva volt a kártya? (tehát VGA BIOSba ennek marad nyoma?) Addig akarom húzni még 100% hogy nem sűl szét a cucc,tehát nem akarok a gyári tuningnál túl menni,de ha vmi baja lessz (ha épp nem is a tuning miatt és nem lesz kormos) akkor azért illessen a garancia?? Megint túl soakt kérdeztem és érthetetlenül beszéltem,bocs..
-
janos666
nagyúr
válasz
FeriPRO
üzenetére
Mondtam, hogy hasraütésből mondok számokat. Amúgy is van még abszolute-high-end, ha kreálhatunk enthusias kategóriát, esetleg még absolute-belépő szintet, akkor is megvan a hiányzó 10% helye, de vannnak IGP-k is.
A Rivatuner már évek óta félreméri az órajeleket Gef8/9-en. A monitorozó ablak arra viszont jó, hogy látod, ha 1-2 Mhz-ekkel lépkedsz a csúszkán, akkor mikor vált a kártya is órajelet (mert az csak ilyen 5-10/20-25hz-enként ugrál mag/shader).
Physx szempontból állítólag a shader órajel emelésével lehet érdemben profitálni a tuningból, de próbáld ki, előbb emeld a shadert ameddig megy (én 1 GPU-z mindig ATITool-al teszteltem ki, nagyon hamar jelzni ha nem hibátlan már a kártya, kár hogy multigpu-nál nem használható, és már nem frissítik), futtass Vantage-t, vesd össze a pontokat (elég a physx teszt futtatása, 1 perc), told el a GPU-t is ameddig megy, mérd le, aztán told fel a RAM-ot is, és mérj ismét, szerintem ebben a sorrenben egyre kevesebbet fog javulni az eredmény.
Ugyan így az számít legtöbbet a kártyán, hogy darabra hány SP-s a GPU.Mikor én szórakoztam vele, akkor indult be a külön kártya, ha dugtam rá egy monitor bemenetet, és kiterjesztettem rá az asztalt. Ha erre már nincs szükség, akkor szerintem az alapján következtet a driver hogy van két GPU, az egyik elsődleges videóillesztő, mindenképp azon renderel, és talál mellette egy 2. (SLI-nél 3.-4.) GPU-t, ami nincs SLI-be kötve, de megfelel a kritériumoknak, akkor arra irányítja a Physx számításait.
A vezérlőpultban nem találsz egy különálló Nvidia Physx panelt? Abban volt régen a GPU-választó. Ma ez elvileg eltűnik ha felraksz egy 18x.xx drivert, de jelen van a rendszerben, mert én most látom ezt a legfrissebb physx driverrel, geforce nélkül. Talán csak meg kell keresni a system32 mappában.
Nekem még futott a Warmonger is Win7 alól (igaz az még pre-beta verzió volt, lehet azóta összeveszik punkbusterrel, vagy hasonló...).
Oké, 41FPS végeredményben már játszható, de ha valakinek korábban 60FPS-e is volt nem akarja levágni 40-re csak Physx kedvéért (annak tudatában, hogy 80K-s VGA-n rendereltet, és csak pár 1000rel került volna többe egy erősebb physx-geforce).
Az UT3-as vitátok végre feltárta előttem miért Geforce Physx logós a Mass Effect, ezek szerint az is dolgoztat GPU-t, attól még hogy nincs hozzá nagyobb részletesség (csak gyorsul néhány %-ot, vagy legalább is némileg csökken a CPU kihasználtság).
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

a memória azaz H ddr2-ddr3 lényegtelen + frekvencia is 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fizika kártyának meg maximum 9600 GT/GSO-ra érdemes áldozni. (A GSO sokat fogyaszt!)
Akkor inkább megvárom a következő radeonokat szeptember körül, abból veszek 1 GPU-st, amire olcsóbb a blokk (addig azért összepakolom majd a radit, pumpát, stb, mert a CPU-m is kívánná a vizet...), illetve kevesebbet bukok rajta, mert tovább lesz nálam, mint ez, és ugyanúgy feleáron menne el a vizes cumója. Bár most épp arra gondoltam ezt a VGA-t tartom meg sokáig, mire nem csak ennek esik le az ára, hanem lesz használt abból, amit kinézek helyette...
és ha vki nem ért úgy hozzá mint te annak bőven megfelel bármire az ageia kari is... Túl adni meg túl lehet rajta... elhiheted, hogy lenne rá kereslet.