Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz
pottyantós
üzenetére
El lett adva, mert nem működött, de azóta már lett i7, meg egy 9800 GTX próbára, és jó !
-
ruti
Közösségépítő
válasz
ittakary
üzenetére
béke.
ha jól értelmezem, Cyberkind egy hybrid physX rendszert szeretne, nem pedig egy hybrid CF-et
adatlapja szerint van neki egy 5970-e van, mellé tök jó a gt220as, csak felesleges, mert bika a procija --> nem érdemes szenvedni veleha hybrid CF-et szeretne, nyilván nem itt kérdezte volna meg, csak rosszat linkelt
amúgy ha lenne két 5970-e + a gt220, azt is hybrid physx-nek hívnák, nem pedig hybrid CF-nek
a hybrid physx létrehozásához nem kell a lapok CF képességét használni
senki ne jöjjön zavarba
ennyi.
-
cyberkind
félisten
Hybrid Crossfire-hoz ezt a kártyát szeretném !
Működne-e ? -
mhmpista
aktív tag
Sziasztok!
Nekem az lenne gondom hogy a crysis Warhead nem számol physx et....
PhysX FluidMark Cryostasis TechDemo JX3Benchmark szépen terheli látja hogy fut.
MSI Afterburner alatt is szépen látszik ahogy terhelődik.
GPU-Z is látja ott a pipa!
Viszont ami miatt megvettem ott nemmegy.
Nemértem. Néztem videót tyútubon és ott nagyon durvák a szikrák meg amikor lövik a sziklákat, meg az auto robbanás.
Hát nálam MSI Afterburner semmit nem mutat szóval nemterheli.
Valakinél volt hasonló problem?
Jó lenne ha valaki tudna segíteni.
Annak álok 2 sört
ja 5850 + GT220 a konfig
-
cyberkind
félisten
Üdv mindenkinek!
Milyen kártyát ajánlanátok a konfigom mellé (megtalálható az adatlapon), PhysX számolásra ?
Köszönöm ! -
zedeRIP
tag
Hali Érdeklödnék NV Chippsettes az alaplapom van 1 GTX 470 em és szeretnék 1 physx VGA-t mellé mint SLI. mit ajánlotok? x6 cpu 8GB ram AMD CPU

-
klac
aktív tag
Igen, működni fog a PhísX.
Az hogy 8x os lessz vagy, 16x az az alap lap chipkészlettől is függ.
X48 tól felfelé x16 megy mindkettő kártya.
P45 től lefelé 8x - 8x osan megy mindkettő kártya a 16x foglalatokban is, kivétel a 4870X2 az 16x megy P45 ben is a mellette lévő NVIDIA pedig 8x. el.. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy müködik ez a phisx ugy ha mondjuk egy gtx460 mellé beteszekegy egy 9500gt-t fizikára.
Egy olyan alaplapba ami crossfire-es.
Szoval megvan a 2db 16x pciexpress csati csak ha 2 kártya van akkor az egyik 16x-en müködik a másik meg csak 4x-en.
Így vajon müködne ?
Válaszotoka elöreis köszi!
Üdv.: Pöttön -
ruti
Közösségépítő
válasz
fenergie84
üzenetére
fenergie84
a Vantage összpontszám csalóka, én is innen tudtam meg, ha esetleg érdekel, vissza tudsz olvasni a topicban (erős főkártya/erős proci + gyenge társkártya esetén ez még jobban kijön!)
lásd: (#2314) XoZ hsz-a
a lényeg: a CPU 2.-es műrepülős teszt rontja le az összpontszámot
nézd meg csak ezt a rész-tesztet CPU és 95GT fizikáztatással külön-külön -
klac
aktív tag
válasz
slyder81
üzenetére
Esetleg még ez is szóbajöhet.
-
klac
aktív tag
válasz
slyder81
üzenetére
Radeon mellett NVIDIA PhysX nek, nálam eddig csak a 196.21 driverrel kapcsolható.
-
slyder81
tag
Próbáltam másik hejről de semmi változás.Megpróbáltam 260.99 drivert,azzal anyi változás hogy a nv contol panel el se indul.lefagy.
-
slyder81
tag
Hali. MOst futottam át az egész topikot de nem találok pontos megoldást találni a problémámra.
Van egy biostar ta790gx3 A2+ alaplapom integrált ati hd3300 karim.Ez melett van még egy nvidia 8600gts karim.Na most felraktam az nvidia karinak egy 257.15 drivert physx 9.10.0223 és a PhysX-mod-1.04ff. Minden ok csak az nvidia control panelban nem jelenik meg a physx bekapcsolása. Ha átrakom az nvidiára a monitort akkor mrgjelenik ha letiltom az ati kártyát.
Lenne valami ötletetek? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fenergie84
üzenetére
Idén az információim szerint a Deep Black, a Nurien, Star Tales, a Jianxia 3 és a Shadow Harvest lesz GPU PhysX-es. Persze ezek különböző forrásból származnak szóval benne van a tévedés esélye. Elméletben a Breach és a Two Worlds 2 is GPU PhysX-es volt, de a megjelenésre úgy döntöttek a fejlesztők, hogy kiveszik a támogatást. A Mafia 2 pokoli gépigénye elképesztően lenyomta a GPU-s fizika ázsióját, mert a felhasználók a megfizethetetlen erőművekhez kötik a technikát, ami nem jó a fejlesztőknek. Persze mi tudjuk, hogy a Mafia 2 esetében csak az NV korlátozta a rendszer működését, csak ezek az infók az átlag júzerekhez nem jutnak el.
-
fenergie84
addikt
Kérdésem a következő:
Volt nálam egy Nvidia 9500GT, sok sz...ás után sikerült aktiválnom mint Physx kártya az Ati 5850 mellett. Ami fura volt, hogy Gpu-z-ben az Ati mellett is ott volt a pipa a physx rubrikában, a lényeg, h ment...
Ezt a vantage-ban láttam, mivel az érintett részben láttam, h gyorsabb a teszt, szépen repkedtek a repülők
Viszont az össz. eredmény pontszámban romlott a sima egy kártyás felálláshoz tekintve.
Akkor lekönyveltem annak, hogy gyenge a kártya az Ati mellé.
Most viszont érkezik majd valamikor a crysis 2 (nem tudom, h Physx-es játék lesz-e, vagy sem) és megint azon jár az agyam, h kéne egy társkártya.
Szerintetek milyen, melyik legyen (GTS430, GTS440, GTS450)? -
hnemaria
csendes tag
Hiba megvan.. 8800 GTS hez nem jo a Fluidmark 1.3.1 . 1.2.0 van tökéletes

-
hnemaria
csendes tag
Hello . Felraktam a régebbi drivert, most rendesen kijön minden, de az a problémám, hogy hiába rakom a videokártyára a physx et, Fluidmark azt irja hogy PhysX>>CPU . Mi lehet rossz? Rakjam ujra az egész gépet? XP t raknák rá Win 7 helyett, az segítene? GPU-Z ban a PhysX ki van pipálva. ((A PhysX>>CPU felirat Fluidmark bal felső sarkában látható)).kép:
Talán mert PciE 1.1 es foglalatba raktam? 1 Hét mulva lesz uj alaplapom 2.0 ás foglalattal. Az megoldhatná?

-
hnemaria
csendes tag
Sziasztok. Kéne egy kis segítség. Van egy 8800 Gts 512 mb os G92 őm.
Az lenne a Probléma, hogy ha például a GPU-Z - al nézegetem, oda van irva Hogy G92 és alul hogy PhysX, és nincs benne pipa. Most akkor ezen van PhysX? Ha van nem tudom bekapcsolni, mert ha belépek az nvidia control panelba , csak egy Stereotropic 3D fül van, és felsorolva a 3D játékok listája. Csak egy opcionak kell lennie? Például PhysX et nem itt kéne bekapcsolni? Képernyö beáálításokat, pl: Anti-Alashing- Textura szürés stb... hiányolom. Vagy csak az én gépem rossz? Letültöttem a Fluidmarkot, amivel a PhysX et lehet megnézni.
Na ott mire is kell mennem? Mert ha elinditom akkor videokártya terhelése kb 10 %, és a hömérséklet sem megy feljebb, mint üresjáraton. Proci pedig 100% on jár. Na most itt a PhysX et hol kapcsoljam be, hogy a videokari dolgozzon, és ne forditva?
Gépemen: Windows 7 Ultimate 32 bit
Nvidia 266.58 driverek. -
-
NÉMÓ510
tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Szia!
Látom hogy sikerült megoldanod az 1.04ff problémát.Dobnál egy linket nekem hogy honnan töltötted le?
Már váltanék a 197.45/9.10.0222 verzióról de nem tudok mert működésképtelen az újjal.
Ha esetleg dobnál driver számokat azt is megköszönném.
-
mojito
csendes tag
Üdv,
6950-es kártyához szeretném kipróbálni a hybrid rendszert.
Hétfőre tudok kölcsönkérni erre a célra egy 8800 GT-t.
Laikusként az a kérdésem, hogy van értelme a dolognak, mert a topic hsz-eit olvasva pro és kontra is található... -
mpierre
veterán
CAD-es alkalmazás miatt töröm a fejem egy nv társkártyán a meglévő 6950 mellé. Érdemes ezt erőltetni?
-
ETOM
addikt
Hello!
Az érdekelne h van egy 8800GT karim alaplapomon pedig PCI-E x16 és x4 slot. Szeretnék egy physx karit rakni mellé milyet érdemes venni? És hogy kell megvalósítani pl. monitort kelle kötni rá meg ilyenek.. ha valaki leírná a dolog menetét megköszönném.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére

-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
Hmm, akkor elvileg alapból engedélyezve kéne lenni ahogy Abu írta. De az nV panelon van PhysX fül ott kéne lennie.
Tedd fel a legújabb PhsyX drivert (újra). Hátha...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeathAdder
üzenetére
Hány kijelző van a Radeonra kötve?
(#2541) Qru: Elvileg a 1.04ff már automatikusan engedélyezi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
nV driverben engedélyezve van a PhysX?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeathAdder
üzenetére
A GPU-Z-ben tudod ellenőrizni. Ha ott ki van pipálva a PhysX pipa, akkor jó a dolog. Esetleg van a Fluidmark 1.3.1. De ott a könyvtárból ki kell törölni vagy át kell helyezni valahová a PhysX kezdető dll fájlokat. Asszem öt darab van.
-
Hali.
Nem mukodik a PhysX-em

Eloszor felraktam az 5870 drivert, majd a legujabb NV 260.99 drivert (9600GT). Ujrainditottam,es elinditottam az 1.04ff Patchet.
Allitolag Ennyi kell hogy legyen..
De nekem nem csinal semmit sem az NV kartya, 0%-on van,es nem dologzik ahol dolgoznia kellene (Mafia II-nel teszteltem)Valami otlet,kell meg valamit csinalni?

-
TTomax
félisten
-
JoolsNOS
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha technológiailag megoldható a gépeddel (amire majd valaki tud válaszolni) akkor elég oda a 9600gt.
(#2534) Nikk: valahogy gondoltam, hogy ati-d van

-
Helllósztok!
Kérdezném,hogy kartyat rakhatok az 5870 (esetleg 5870 CF) melle physx-re ,hogy jo legyen?
egy 9600GT eleg lenne? azert mert olyat tudnek "bizniszelni" egyik tavolabbi kolegamtol szinte ingyen..De ha azt mondjatok NEM jo, akkor inkabb valami erosebb, De milyen?
-
Kephamos
addikt
Most rendeltem új gépet. GTS 450 VGA-val és az alaplapon van egy 7025-ös nvidia. Az megoldható, hogy a 7025-ös foglakozzon a PhysX-el, a GTS 450-es pedig a klasszikus videókártya szerepét töltse be?
-
fenergie84
addikt
Én megcsináltam amit Abu85 írt pár hsz. fentebb, de az istennek nem akar menni a dolog...
Felraktam a drivert, restart, patch fel de sem az Nvidia control panelban nem látom a Physx lehetőséget, sem a GPU-z-ben nincs bent a pipa...
Egyébként egy 9500GT-t raktam be az 5850-en mellé...
Valaki, valami ötlet? stb? -
bedohazi
aktív tag
sziasztok
nincs idom visszaolvasgatni ne haragudjatok, es csak annyi erdekelne hogy ha a vga tamogatja a physxet es a jatek is fel van tele[itve amit jatszunk akkor hol kell bekapcsolni a physxet: csak a jatekba kell engedelyezni vagy valahil mashol kell bekapcsolni.
Jelen esetbe a cod black opsrol van szo, a haveromnak fogjuk jatszani, es nem tudom hogy ebbe a jatekba van e phys, de ha van akkor jo lenne kihasznalni.
koszinom elore is -
VGA-cserét elhalasztandó PhysX irányban próbálkoznék. Szép lassan nekiállok átfutni a topicot, addig tudnátok segíteni abban, hogy a konfigomhoz nagyjából milyen NV kártya passzolna PPU-nak? Fontos lenne vmi emberi ár/érték arány, mert, ha ott leszek árban, mint egy VGA upgrade-del, akkor nyilván mindegy.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeathAdder
üzenetére
A Radeon driverrel nem kell semmit csinálni. Azt felteszed elsőként. Utána valamelyik NV drivert. A 260.63 béta ilyen célra nagyon jó, mert tartalmazza a legújabb PhysX szoftvert. Utána újraindítod, és elindítod a 1.04ff patchet. Ennyi. Működik a PhysX. Innentől kezdve a Radeon driverét is újra lehet telepíteni, nem befolyásolja a működést. A PhysX akkor megy el, ha új NV PhysX drivert raksz majd fel, így a patchelést újra kell csinálni.
Windows XP alatt ez annyival nehezebb, hogy a PhysX-hez szükséges egy kiterjesztett asztal. Win 7 alatt erre már nincs szükség.
-
Szervusztok! Kérnék szépen egy kis segítséget.i7-es a konfigom egy gtx580 van benne,azt szeretném kérdezni,hogy milyen Physx kártyát ajánlotok mellé. Előre is köszönöm a segítséget,Isten áldjon benneteket!
-
válasz
pottyantós
üzenetére
Koszi a gyors valaszt

Tehat leszedem/telepitem a legujabb 1.04ff patch-et.
de meg mindig nem ertem (bocs az ertetlenkedesert,de nem vilagos)..
eza Patch Physx driver akar lenni,igaz? (1.04ff patch)
akkor ezutan mar csak a legujabb Radeon driver kell, es megis vagyok?
-
pottyantós
aktív tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
-
Hali.
A rokonomnak rakok ossze egy gepet (5870 lesz benne,es CF/SLI kommpatibilis lap), es erdeklodnek, hogya teszunk melle egy Physx kartyat akkor mi a teendo?Tehat az alapoktol!:
1. slot =5870
2. slot=valami physx VGAAmit nem tudok:
1- ezeket ossze kell kotni CF/SLI hiddal?
2- hogyan fogom tudni Aktivalni a Physx-et? (a legujabb ATI driverbe lehet?) Vagy hogyan kell?
-
csabicska
senior tag
Most komoly annyira gáz a kártya?Az össz.konfigom I 5/4gbram 330M azt hittem jónak mondható.
Elég drága gép volt .
Samsng R 580.
Szépen is mentek a játékok rajta csak a driver csere után van ez hogy nem tudok választani direkt módom ,hogy mo végezze a Physx számitást.
Igaz driver csere előtt nem próbáltam állitani.
A bal felső sarokban játéknál megjelenő Physx >Cpu feliratot hogyan tüntethetem el ?
Lehet eddig is a Cpu számolta ?
Köszi a válaazt. -
Qru
MODERÁTOR
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Samsung R 580 noti.
I 5 proci, Geforce 330M 1024m kártyával.
Drivert cseréltem és nem tudom caak az automatikus Physx választást beállitani mert egy sor üzenetet kapok pl.fut egy videólejátszás stb ,persze egy sem igaz szerintem.
J@tékban meg bal felül kiirja hogy Physx>Cpu.
Tehát a cpu számol.
Mit tegyek?Telepitsem a drivert ujra?
A proci e lég erős de nem jobb lenne ha a Vga számolna?
Azt sem tudom hogy játék közben azt a feliratot hogyan lehet eltüntetni?
Tehát kb 5hiba üzenet miatt csak az automata Physx választást tudom engedélyezni.Ami autómatikusan a cpu-t számoltatja.
Várom válaazotokat.
Most telefonról írok,de majd leírp mok a pontos hibaüzenetek.
Köszi -
sysrq
őstag
Sziasztok, elolvastam az első hsz.-t, ott az áll hogy a belepőkártya a 8600. A 8500-al ne is szenvedjek? 512 a memória, de hogy menyi az SP arról mélyen hallgat a gyártója. Nem ez maradna de pont kéznél van, csak próbálkoznék vele.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Üdv! Az lenne a kérdésem a nálamnál jobban informált kollégák felé, hogy egy 8800 GTX vagy éppen Ultra mennyire számít jó fizika karinak? Van értelme tartani vagy vitrin?
-
Qru
MODERÁTOR
Sehol. Két mód van:
Ha driverben engedélyezed akkor a vga számolja ez az a ún hardveres mód.Ha a driverben letiltod, akkor meg a proci számolja a fizikát, ez az ún szoftveres mód.
A hardveres mód sokkal gyorsabb, de a vga grafikus teljesítményét leveszi, mert nem csak renderel/kirajzol, hanem a fizikát is neki kell számolni. Ha elég erős nV-d van akkor nem érdekes de ha nem olyan erős a nV karid, akkor (nyilván alkamazás függő is), jól jöhet egy társkártya. Nem ekll hozzá SLI-s lap, tehát egy CF-ös lapban is remekül megy.
Anno nekem is P35-ös lapban (ami csak CF-t tud) volt egy 8800GTS 512 meg fizikázásra betettem egy 8600GT 256MB-ot. Az úgy tökéletes felállás volt. Aztán vettem egy GTX260-at ami alig marad el GTS + GT-s felállástól, így eladtam a GT, nem marad társkártya.
De mielőtt vennél társkártyát nem árt utánnajárnod, használsz-e egyáltalán olyan progit ami használ komolyabban PhysX-et. -
monosz
őstag
válasz
Gucunja
üzenetére
Ez így igaz.Csak a physx-es játékokban,meg a physx-et használó Bench-ek ben működik,de ott nagyon!!
A CFX az nagyon jó,de a Physx-es gamek-nél,ugyan az lesz a jelenség,hogy nem úgy megy,ahogyan kellene.Amelyik játék nem használja a fizikát,azon biztosan lesz FPS többlet.
Ha kévés Physx-et használó game-el játszol,akkor felesleges,inkább a CFX a jobb választás.
Mondjuk én,5970+9800gtx-et használok,és nem válltanék CFX-re.Nekem ez a Hybrid CF nagyon jól működik.Hála ffodi-nak,ha nem írja ezeket az Ati+Nv írásokat,akkor nekem soha nem lenne ilyen konfigom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- BestBuy topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest