Hirdetés
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeSanto
őstag
Nincs még ATI hack a PhysiX működésére?

-
cserkosz
tag
Sziasztok
Valaki elmagyarázná hogy mi ez a PhysX????
Hogyan kell használni ???
Kell e neki SLI alaplap ????
-
ricsi99
addikt
Kipróbáltam 2 game-t amik Psihyx-esek lenének ,de sajna nem ment az nv kari az atival ,ugyhogy egyenlöre felejtössé teszem a projektet...
Ami viszont vigasztalt semmi sem szaggatott igy se a karimon (1600*1200 full felbontás) igy majd talán jövöre elövesszük ujra a kérdést ha kevés lessz a 4870 es
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Vagyis a 2. bekezdésmég tovább cifrázva:
A CUDA is csak a C/C++ szerű programnyelvről fordítja vissza a GPU-nak a programokat, attól hogya DirectX-et (vagy akár opengl-t) megkerülve, közvetlen a GPU-val dolgoztat, még nem bújik ki az XP vagy Longhorn display driver modell alól, windows alatt csak azon keresztül érheti el a GPU-t.
Szerintem az nvidia se véletlen készít olyan drivereket windows alá a professzionális stream programozáshoz szánt rackjeihez is amik ugyanúgy VGA-kén jelennek meg a windowsnak. Ha nagyon akarnák akkor se biztos hogy lenne lehetőségük Vista alatt besoroltatni a kártyát valami más eszközcsoportba, és más kialakítású CUDA-n keresztül dolgoztatni a GPU-t, de nem teszik meg a méregdrága rackjeikkel se amiket szintúgy nem arra szánnak hogy monitort kössenek rájuk. -
janos666
nagyúr
Ezzel 2 gond van:
- Amíg nincs kiterjesztve a windows asztal a Geforce GPU-ra is addig nem működik a physx se. (erre igértek megoldást, de lehet hogy az elv marad csak épp nem kell hozzá monitort is kötni kérdéses kártyára és kézileg terjesztgetni az asztalt, hanem emulál magáak monitort és automatikusan extendel...)
- Tételezzük fel megoldódik az első gond, de...
Moddoltam a forcewaret, de nem hülye a Vista. A Creative hangkártyadriverből kiszedtem a ClassID-t, és így telepítve a hangkártyám mellett tűnt fel a 8500GT mint "hang, videó és játékvezérlő", de ugyanúgy a 43-as hibakóddal ált le. (általános médiavezérlőnek sorolta be, de az ugyanúgy WDDM videókártya lett volna...) Ha az Ageia Physx driveréből szedtem ki a ClassID-t akkor nem volt hajlandó rendesen feltelepülni és elindulni. (kinyomta még a radeont is reboot után...) Ha találomra adok meg ID-t akkor is ez a helyzet. a Tesla kártyák/rackek is display adapterként futnak...
Csináltam olyan minidrivert amibő próbáltam minden grafikai cuccot száműzni (directx és opengl bejegyzések, fileok, stb..) de nem jön össze a dolog.
Én legalább is feladtam, hacsak nem ír vissza valami okosat a microsoft aminek az esély 1% -
tlac
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
kicsit én is keresgéltem hogyan lehetne ati és nvidia kártyát is vista alatt használni
ahogy írtad a WDDM ezt nem engedi, viszont az XPDM is benne van a vistaban, egyszerre csak az egyik megy
próbáld meg kompatibilis módban felerőltetni az xp-s drivereketmost látom, hogy már ezt te is írtad...
már csak az a remény marad, ha az nvidia kártyából csak fizikai gyosítót lehetne csinálni, tehát vga-ként ne működjön
-
janos666
nagyúr
A geforce számol fizikát, a radeon nem CUDA kompatibilis. (elvileg azt is meg lehet majd oldani külön fordítóprogrammal, de az más téma)
Én meghirdettem eladni ezt a 8500GT-t, arra hamarabb lesz esély hogy kijön az NGO féle radeonos CUDA és akkor veszek majd helyette olcsó Radeont Physxnek...0
-
ricsi99
addikt
Nurien:
39,3
89,7
23.6érezhetö a gyorsulás
A taskbaron meg ott figyel egszerre a catalist meg az nv logo
-
Ottoka
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ez van ha xp-t használsz.
Több mint egy 1 éve vistám van, ebből tavasz óta vista x64-em és nagyon jó. Fura ha vistán nem megy valami azonnal, mert várni kell 1-2 hetet hogy meglegyen hozzá egy frisebb driver vagy valami, akkor egyből szar.
Az most hogy neked xp-n fekete képed az nem gond, fel sem villan hogy fú de elavult az xp.... -
janos666
nagyúr
Hmm. Átírtam az nv_disp.inf-ben a deviceclas-t MEDIA-ra. Fel is bukkant a Geforce a hangkártyám mellett. De ami meglepő hogy alapjában semmi gondja nincs, talán működne is monitorostól mindenestől is ebben a formában, mert ugyanúgy Code 43 hibával áll le (azaz nem indulhat két külön VGA kártya...). Ez zsákutca.
-
ricsi99
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Xp 32 alatti eredmények: (3,3 ra huzott e66 proc 965 ös lapban)
Fluidmark
8600Gt (pci-x 4x)
Software 818 pont
Hardware 1325 pont
4870
Software 1450 pont
Hardware 2927 pontÉn nem tudtam állitani a PsyhX panelt combo üzemmódnál de ha engedélyeztem az nv karit 2. képernyönek a Fluidmark hardwares Psyhix et irt...
-
janos666
nagyúr
Ez édeskevés, egyszerűen nem inul meg a geforce Vista alatt, mintha be se lenne dugva a slotba, áramot vesz fel, de letiltja a vista, mintha rányomnál hogy tiltsa le az eszközt...
Amúgy ez az util azt mondja geforce fiziksz megy most is, pedig fluidmark szerint nem.
Pedig most néztem és tényleg jó cucc lenne ez a 8500GT is. Fluidmark alapján legalább is nem rossz. No accelerationnal 100%-on tekeri az egyik CPU magot, és 1212 pont, Geforce módban pedig 7-10% közt váltakozik az egyik CPU mag terhelése (szóval azt tényleg alaposan tehermentesíti ebben a tesztben), és így is 2204 pontot ad. (ami azért közelíti a dupláját) Szóval valós játék alatt is szép gyorsulást hozhat egy beiktatott 8500GT is (ha nem is annyit mint egy 8800GT de játszható lesz a game). De alig drágább egy 8600GT amiben már 2x annyi SP van, az tuti elég lenne.
Írtam egy mailt a microsoftnak, van-e módja letiltani ezt a limitációt. (biztos elküldik majd linkelve azt a knowledge base lapot amit már átbogarásztam)
-
janos666
nagyúr
Kínzom a Vistát, de szerintem ebből nem lesz semmi.
Már túrkáltam a microsoft tudástárat is. Azt mondják XP alatt tényleg mennie kell 2 külön kártyának két külön driverrel, erre van lehetőség XPDM-el.
Vista alatt csak WDDM vagy XPDM driver futhat, a kettő együtt nem ahogy két különböző WDDM sem, csak 1 WDDM vagy csak n darab XPDM.
Viszont azt állítják hogy Vista alatt is futhat tetszőleges számú XPDM VGA driver tetszőleges kártyákkal, ha kézileg erőltetjük az XP driverek telepítését.Najó, 0 reményt fűztem hozzá de megpróbáltam. Felraktam a 64-bites XP-hez szánt forcewaret és működött vele a geforce kártya. (az egyenlőre másodlagos hogy a physx nem ismerte fel, de legalább megette a vista elsőre) Aztán fel akartam tenni a Radeonnak is a 64-bites XP drivert de itt elvérzett a kísérlet. Ha letörlöm a forcewaret és radeonnal bootolok akkor se működik az XP-s Catalyst Vistán, sehogyse. Nakurvajó, de várható volt...
Próbáltam úgy is hogy 64-bites XP forceware meg vistás catalyst de persze ez se megy.
Ha már ennyit szenvedtem egyszer poénből még a 4870-es is kapott forcewaret, nem-e fajtalankodik vele egyet.
Utolsó próbaképp próbáltam hangkártyának vagy Ageia Physx kártyának maszkolni a geforceot a driver inf-jében láve Device Class ID-kkel, de úgy nem eszi meg a Vista, hiányol fileokat meg további inf sorokat ilyenek (pedig csak az ID-t írtam át, meg egyszer a végérekopiztoam a komplett inf-et amiből az új ID-t szedtem).
Néztem a tesla kártyák driverét is, de azok is ugyanúgy display adapter besorolást kapnak. Szóval a forceware nem tud nem display adapter hanem valamiféle gyorsítókártya, vagy ilyesmi dolog képében feltűnni...Ha csak nem lehet letiltani ezt a többdriveres biztosítékot vista alatt akkor esélytelen az ügy. Pedig ez eléggé melyén gyökeredzik a WDDM-ben, vagyis esélytelennek tűnik. (hacsak nincs itt valami hacker akinek még a windows 6.0 kernel forráskódja is ott porosodik egy DVD-n

-
janos666
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ez így relatív, nem teszteltem még játékkal csak nurien demóval. XP alatt nincs felrakva semmi (vagy el se indul vagy újra CD-kulcsot kér minden, stb. ha lesz időm majd UT3-azok egy kicsit) De egy 8600GT már akkor is elég kell legyen, potom 3k-val ha drágább használtan...
-
Ez mind szép meg jó de nem most derült ki h kevés egy 8500-ös fizikára? Ha kevés én nem áldozok rá!
-
janos666
nagyúr
Leírás hogyan hozzunk össze geforce-radeon kombót XP alatt:
- Letörlünk minden Forceware, Catalyst, Physx driver. Kikapcs.
- Berakojuk a radeont az első slotba, a geforceot a másodikba. A radeonra a DVI, a geforcera D-sub kábellel kötjük rá ugyanazt a monitorunkat (DVI-D-sub átalakító...).
- Bekapcsoljuk a gépet (futtatunk egy Driver Sweepert is hogy tuti legyen). Feltelepítjük a drivereket. (javaslom előbb kézileg eszközkezelőből, és csak aztán futtatjuk a catalys install managert hogy control centerünk is legyen. Az exe-k winrar-al is kibonthatók, az inf-et kell keresni, ha így nem fut magától a kibontott mappában lesz a physx telepítő)
- Reboot.
- Jobklikk az asztalon, tulajdonságok, utolsó fül. A görgetőmenüben bálaszd a geforceot, pipáld be mindkét négyzetet (kiterjeszt és elsődleges monitor). Indítsd el a Physx properties panelt (startmenü, nvidia...) és a settings fülön jelöld ki a Geforce opciót, alkalmazd (apply). NE ZÁRD BE EZT A PANELT, és a monitorválasztósat se! (ha elsőre nem választható még akkor mégegy reboot kell...)
Ügyelj arra hogy most 2 db windows asztalod van, és a geforce az elsődleges, így az új ablakok a geforce kimenetére szánt képernyőn jelennek meg, a monitor OSD-jének segítségével váltogathatsz az asztalok közt, átviheted az ablakokat egyikből a másikba is...
- Válaszd most ki a Radeont és jelöld be azt elsődleges monitornak. A Physx propertiesnél klikkelj át no acceleration módra, de ne alkalmazd, hanem klikkelj megint vissza Geforce opcióra, és alkalmazd a beállításokat. (megint válts a monitor bemenetei közt ha kell, de ezután a DVI bemenetet kell majd használni, itt jelennek meg az új ablakok...)
- Kész, Bezárhatsz minden kontroll panelt, játszogathatsz. (lehet hogy reboot után visszaáll szoftver módba és meg kell ismételni a monitorváltogatós trükköt) -
munky
őstag
Feltettem a 177.83-as drivert majd mellé a PhysX System Software 8.08.01-et. Kipróbáltam az UT3-at de ugyan úgy 60-62fps körül megy mint eddig. Ennek most gyorsulnia kellett volna vagy én néztem be valamit ezzel az egész PhysX dologgal
Ehhez kell mindenképpen még egy kari?Vista 64bit a rendszer egyébként.
-
mmdms
addikt
ejjha!
most szettem le a warmonger-t, hááát no acceleration módban a húzós részeken bizony 5-7 FPS, de habekapcsolom láss csodát, 25-35 FPS.
itt a fizikát ugye a shader processzorok számolják ha jól tudom, szal már van értelme a shaderclockot is túhúzni vagy nem? mert ha eddig nem használtam fizikára "csak" grafikára, tök mindeggy volt, hogy 1188-on alapórajelen, vagy 1500-on húzva ment a kari, fps növekedést nem láttam sehol...vagy csak én vettem ezt észre?
-
janos666
nagyúr
Ittvannak a képek is:
http://img0.tar.hu/janos666/img/35826525.png
http://img0.tar.hu/janos666/img/35826526.png
http://img0.tar.hu/janos666/img/35826530.png
http://img0.tar.hu/janos666/img/35826534.png
http://img0.tar.hu/janos666/img/35826535.png
Már csak a Vistát kéne megdolgozni valahogy, mert ott ez a szitu:
-
janos666
nagyúr
Háháá, háhááá...
Megvan a baki, úgy hívják windows vista x64. Kis trükközéssel pár perc alatt sikerült működésre bírni a radeon-geforce kombót 32-bites XP alatt. Mindjárt tolom a screenshotokat. Kár hogy XP alól a CPU teszt se fut le a vantageból.
Viszont hogy oldjuk ezt meg Vista alatt? Nem egy készésges jószág. LEhet írok levelet BillGeéccnek.
Szerk: Mért ilyenkor szarakodik az FTP ahova a képeket szoktam feltolni?
-
A jövő rémképei: Új lap legalább 3db 16x-es pcie-vel, 8800GTX mint fizikai kari, és egy izmos gef mellette, ugye már ddr3-al és az új 775-ösnél több kis érintkezővel megáldott procival már elindulnak a fizikai játékok! További rémképek: a játékok belül: fizika on/off, lefordítom: gagyi
átlagos graf/ eszed megáll graf! folytatom: tápok wattszámai egekben 1-1.1 kw! Usb 3.0 (ez meg az uj intel a jelen iponon ott van) 2.4.6.8 mag,aztán ki se használjuk! De ****jó h van nekünk 4 magos( nekem is) Ebben is pénz van, nem más! Már most h költünk ezeknek a tesztelésére!
ilyen fiziksz olyan fiziksz adok én a vidának fizikát,! Repül a kártya a 2.-ról hogy szakad szét a betonon! 
-
válasz
janos666
üzenetére
Ez számomra egy nagyon fontos infót tartalmazott! Lehet nem kéne megvennem az a fizikai gef-et! Várunk még ezzel! Kitudja lehet h a mostani 8800gtx-em egyszer majd a fizikát fogja számolni és valami kimondhatatlan nevű gef lesz a main vga kártyám ami már akkor veri a gtx 280-at meg az ati 4870x2-őt is! ki tudja! minden estere HA megkapom a 8600gts-t kipróbálom......
-
janos666
nagyúr
Hát ja, egy 7600GT meg egy Gef8-as elmegy egymás mellett. (pedig két külön architechtúra, nem ugyanazokat az eljárásokat alkalmazza rájuk a driver, és véletlen sem az SLI-nek fentartott kiskaput hasznája ilyenkor...)
gyanúgy berakhatok egyszerre 3 különböző hangkártyát és ahogy te is mondtad betehetek valami S3Tri VGA-t is egy PCI slotba és működik driverestől, 3D-ben is (már amit tud)... -
ricsi99
addikt
Miért ne lehetne? Miért kötelezö 1 márka mellett letenni a voksot? Érdekes módon senki nem akad fel pl ha 2 fajta wincsi van a gépben... de ha két fajta videokari az már olyan nagy kunszt? Mind2 gyártó kegyetlen tolja a 2 kártyás rendszert... De érdekes módon 1.ik nél sem láttam kirva hogy az ö termékük használata mellett nem müködik más.... ami a lol hogy 1 16mb s3savage meg hibátlan megy mind2-vel külön külön...
janos666
én megprobáltam fizikailag is megcserélni a 2 karit... érdekes modon ha benne van mind2 kari akár hol kb 40-60% kevesebbet ment a psyhix minha csak magában lett volna az nv kari.... -
janos666
nagyúr
Hát, őőőő. Bebootoltam úgy hogy a 8500GT működjön (DDR3-as 256Mb-os, 128-bites - jelenleg a 4x-es PCIE slotban...) és a 4870-es legyen offline. Nos, kemény 17,56 OPS-t értem el a Vantage 2-es CPU tesztjében Geforce és 8,82 OPS-t No accelerations módban (igaz szoftver módban sokkal kevesebb a repcsi meg a karika). Ahogy néztem egy Ageia kártya 27 OPS körül muzsikál. Szóval ha működne akkor is túl kicsinek tűnik a 8500GT egy 4x slotban erre a feladatra (hogy melyik a nagyobb fék az jó kérdés)

-
Macka
veterán
Vannak itt még gondok bőven...

-
janos666
nagyúr
Jaja, erre én is rájöttem, ha a BIOS-ban az init displayt állítgatom akkor PCI állásban az első kártya megy, PEG1 állásban szintúgy, PEG2 állásban pedig a második. Szóval mindkét kártya üzemképes mindkét slotban, külön külön, és szoftveres dolog épp melyik indul be.
SLI-s lapban is ki kéne próbálni. (pedig olyat nem fogok venni emiatt) -
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
ResidentEvil
üzenetére
Hű az annyát, ez nagyon jól hangzik!
Akkor kvázi úgy működik, mint egy különálló PhysX kártya.
Köszi a választ! 
-
ResidentEvil
csendes tag
Nem kell hozzá sli-s lap és össze sem kell kötni a két kártyát sli híddal. Miután a vin felismerte a másik kártyát a physx driverben megjelenik egy választó menü, hogy melyik kártyát akarod használnia a fizikai számításokra.
Ez az én nagy bánatom , hogy a P31-es gigán csak egy pcie slot van
A 945-ös Abitomom a gyerek gépébe két pcie slot van, dehát azért mégse fejlődünk vissza 945-re.
Sőt még 8600GT sem kell hozzá elég egy 6k-s 8400 gs, még az is klasszisokkal gyorsabb mint a valamikori Agia előd. -
Sonja
nagyúr
Úgy is működik az egész, ha P45 chipset-es lapomba a második PCI x16-ba veszek pl. egy 8600GT-t?
Nem kell SLI-s lapnak lennie? Mert az akkor nem volna rossz. 
-
janos666
nagyúr
Na, megjött a 8500GT. Első bliccre bodobtam a 2. slotba, indítottam, 177.89-es forcewaret neki (ez az új OpenGL 3.0 driver), és azt mondjaa vista hogy sikeres a telepítés, de az eszköz nem tud elindulni, küldjek error reportot. (küldtem is...)
Azért megnézem majd nem-e átbasztak és szar a VGA amit kaptam, vagy ilyesmi. (megy-e legalább akkor ha kiveszem a 4870-es az eslő slotból...)
Ja, de ami ebben érdekes hogy most akkor se indul el a drivere ha letötöltem a catalystot, pedig most a monitor csak a 8500GT-től kap jelet, épp onnan gépelek, a 4870 felől nincs is jel a DVI-n. -
Dilemmába vagyok! Vennék én fizikára kártyát ami egy slotot foglal nem gond van, de mi az ami elég? 4x-es sebességet adnék neki úgy h a 16x az marad 16x! 8400GS? 8500GT, 8600GT? kapok ajánlatokat mert páran lesnek ugye ugye!
Na de mégis mennyi kellene fizikára és van e egyáltalán értelme? Most nem igen sztem, de a számtekpiac tud meglepetéseket okozni! -
csiky
tag
itt mindenkinek jól megy állítólag 9600gt-vel kezdem azt hinni, hogy valami nem stimmel nálam. vista x64 177.83 + 8.08.01 physx,
nekem ut3 is lasabban fut mint eddig (néha be is akad) pedig eddig fullon nyomtam 4x élsimitással.
lehetséges, hogy driver probléma? én nem szoktam törölni előzőt, hanem a nagyobb verziószámút egyszerüen rápakolom a régire. 175.16 óta csinálom
lehet kéne egy takarítás? ?! (physx el dettó ugyanígy van 8.16.12 óta nem töröltem csak ráraktam az újat) -
Rájöttem, elővettem a lap leírását! A legalsó 4x-es slot nem vesz el sávot a legelső 16-osból! van 16x + 4x külön! Ha tudnám h van értelme ennek a dolognak akkor vennék egy 8500GT-t vagy 8400GS-t! A 8600GTS 2 helyet foglal így kiesett!
-
Betettem a 76-ost a 4x-es foglalatba h mennyit lassít a 8800ason! És meglepő dolgot írt ki!
[7600 4x]
[8800 16x]
[temp]
utóbbi azért meglepő mert a 8x-es foglalatban nem írta ki a hőfokát! -
D@ni88
addikt
Hali, most olvastam a cikket! De nem értem teljesen hogy is működik ez...
Szval kell hozzá a 177.83 és az NVIDIA PhysX System driver 8.08.01
és most ehhez 2 kártya kell? vagy 1db kártyánl is megdobja a teljesítményt? és ha igen mennyire? -
janos666
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ja egy X58-as lapon úgy is annyi nyákréteg lesz a 3 csatornás memóriavezérlő miatt hogy lesz helyük bedrótozni 3db 2.0-ás 16x slotot is...

Próbálkozhatsz amúgy pl. azzal is ha egy halott VGA-ról leszerelsz egy 1 slotos hűtést ami felmegy a 8600GT-dre is. Pl. talán egy első verziós 8800GT-é rámehetne, csak keress olyat akinél elfüstölt és nem vitték el gariba, vagy átszerelte a hűtést valami egyedibbre.
-
Kb én is így tapasztaltam a dolgokat, annak ellenére h 76-al nem megy! A 8/8-as felezést éreztem a progikon! Nem szimpi dolog....! Lehet hagyom az egészet! Majd később a 8800as lesz a fizikai kártya és pl gtx260-280 a main vga kártya új lap társaságában HA megéri váltani MAJD egy-két év múlva!
-
finest
addikt
feltelepítettem a 177.83-as driver a 8800GTS 512-re, 3D06-ban 250 ponttal többet ad mint a korábbi driverrel, viszont a CoD4 mintha lassabban töltene be...
-
Elgondolkodtam! Van 3 db PCIE slotom (husszú) és 3db 1x-es! Az 1x-esekből 1 db elérhető a többi felejtős különböző okok miatt(takarás, csipeszet)! De az az egy db is olyan h ha oda valamit rakok akkor a 8800as teljes takarásba kerül, azaz megfő majd! Na de van még 2 db hosszú PCI slotom ugye! Azzal további gondjaim vannak! Ha a 16-es alá teszem majd be akkor felezi 8x-8x, és az sztem túl sok lenne a 8600osnak és kevés a 8800asnak! Már a 76-os kísérlet alatt is kb 800 pont minusz volt a 3d mark 06-ban az miatt! Na de még mindig van egy db pcie slotom ami 4x-es! Igenám de a 8600os KETTŐ db helyet foglal és hát a maradék utolsó pcie slot legalul van, azaz csak egy helyet foglaló VGA férne be az is úgy h a hűtője szinte egy síkba kerül a házam aljával! Szép mi? sztem így elfelejtem a dolgot, tesztelni majd fogom (8x-8x) de amúgy felejtős az egész!
-
kts88
aktív tag
válasz
ResidentEvil
üzenetére
Én is belegyömöszöltem, bár ehez meg kelett faragni a bordát.
Nos a mocsok nem adott képet.
Még próbálkozok, mert az is lehet, hogy rossz a foglalatom, mert a lap már sok mindenen keresztül ment
Kérek kölcsön egy másik vidkarit, hogy kipróbáljam, látja-e a win az 1x foglalatba dugott kártyát. -
ResidentEvil
csendes tag
Nekem a 8600GT-s gépemen is müxik sp3-as XP-n, legalább is a driver jelzi, hogy be van kapcsolva és a Nurien mérése szerint is jó. (majd dupla fps) és a 9600GT-vel is tökéletes a Pistán is. Az UT3 motoros játékok iszonyat jól futnak, a MOH Airborn-re rá kell kapcsolni a v-sinc-et, hogy ne csíkozza a 75-hertz-es tft-t
( a MOH szerepel az nV álltal kiadott játéklistán) Ha XP-d van esetleg próbáld meg vistán, nézd meg az alaplapodra a chipset driver rendesen fel van-e rakva... -
ResidentEvil
csendes tag
Hát a foglalatot megdolgoztam
az semmiség, de a kártya sajna nem fér be egyik 1x-es slotba se, ( A lapon lévő dolgok miatt, csipphűtő borda stb..) esetleg ha levágnék a kártya paneljából is de azt nem igazán merem.Az MSI 9600GT-n akkora hűtő van, hogy alá se fér be, felé meg mégúgyse
.Bár 8600GT-vel próbáltam és az se annyira kicsi, lehet valami silent hűtős 8400gs beférne de még az is elég strcisen. Pedig a linkelt oldal szerint működni kéne neki.

-
Bigger
csendes tag
Hi
Hát nekem sem sikerült ki van szürkülve. Az nvidia driver simán felment meg a PhysX is de semmi. Valami megoldás?
-
PhysX
csendes tag
Sziasztok
Valaki pár oldallal ezelőtt belinkelt egy 8400GS-t PciX 1x foglalatba való kártyát...nemtudtok valami Webshopot ahol tudnék rendelni ilyet előre is köszi(amugy physxként kéne a 8400)
-
kts88
aktív tag
válasz
ResidentEvil
üzenetére
Szerintem mennie kell a pcie 1x-ben is a sima 16-os kártyának, csak egy kicsit meg kell dolgozni a foglalatot
Mivel a pcie egy soros komunikáción alapszik, csak minél nagyobb a szorzó annál több csatorna van benne.
Itt kipróbálták, igaz 16-os foglalatot használtak, csak leragasztották a felesleget a kártyából.
Majd lehet egy kicsit megdolgozom a foglalatot és beletuszkolom a 8600-at. -
Macka
veterán
Szerintem 9800 GX2+8600 GT nem fog menni.

-
ResidentEvil
csendes tag
Én arra leszek majd kíváncsi, hogy a közeljövőben megjelenő és az nV támogatását élvező játékok ha kijönnek majd, nvidia physx logóval, mennyire fogja majd visszavetni a 48xx-as Ati széria szárnyallását. Az biztos, hogy nem mai dolog ez és eddig szinte tényleg senki nem foglalkozott vele, de az nV ahogy rátette kapzsi markát eléggé felkapott dolog lehet belőle. Szerintem a 9600GT-n is remekül működik a Vistán, semmi panaszom nincs rá, jelentős fps-ek nyerhetők vele. Sajna a lapomon csak 1 pcie slot van és mini pcie-s kártyát nem könnyű beszerezni, pedig 8400GS-be láttam már a neten. Az lenne még az igazi ha sikerülne szerezni és a 8400gs-t megbízni a fizikai számításokkal. Ha valaki esetleg próbálta már ilyen alsó kategóriás kártyával az legyen szíves publikálni a tapasztalatait, vagy ha találtok valamelyik boltba, ahonnan lehet rendelni mini pcie x1-es slotos 8xxx-es karit, írjátok már.
-
csiky
tag
nekem a 177.83 gyorsított valamit de még mindig nagyon szenvedős 9600gt-n.
kevés neki a 64stream proc -
Macka
veterán
Arról tudunk valamit, hogy a jövőben milyen gamek fogják ezt kihasználni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Jogász topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Nyaralás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Elektromos autók - motorok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ehhez kell mindenképpen még egy kari?