Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
Én most ép a Batman Arkham Asylummal játszok. Egy GTX260-as simán elvinné normál PhysX, max grafika és 2xAA mellett a játékot.
(#3097) Viktoár: állítólag a memória tulajdonságok nem befolyásolják a PhysX teljesítményt, de szerintem érdemes DDR3-as és legalább 128 bit-es kártyát választani
-
monosz
őstag
Minimum egy ilyen lap kellene,vagy X48;EX48.
De az az igazság,hogy a HD4670 harmat gyenge kártya,és ez mellé totál értelmetlen a 260-as fizikázni.A gtx260 simán megoldja egymagában a Physx-es játékokat is.
Esetleg egy 8800gt-t lehetne a 260 mellé tenni.De akkor,alaplap csere szükséges.(#3097) Viktoár:512Mb Vram,és 256bit.Ebben az esetben,szépen számol.

-
FLATRONW
őstag
Szerintem csak használd magában a GTX260-at. Normál PhysX beállítások és maximális grafika mellett simán fog futni a játék.
Hogyha a másik megoldást választod, akkor szerintem a HD4670 nem fogja bírni maximum grafikán futtatni a játékot. Ebben az esetben maxra teheted a PhysX-et, de lejjebb kellesz venni a grafikát, ami szerintem nem egy jó megoldás. -
Hopo82
tag
valaki tudna nekem abban segíteni hogy lehetséges olyat csinálni hogy GTX260-as karit meg egy HD4670-et használni 1 gépben? PhysX-re gondolok itt.
az alaplap Gigabyte G41M-ES2Lvalaki segítsen kérem.
előre is köszi.
-
Viktoár
addikt
Köszi,akkor feltúrom a cikket.

Más:
Brítyóm most venne gépet.A 2 összeállítás közül melyik lenne a jobb választás?
1. INTEL CORE I3-2100
+ 22" LED MONITOR.
Socket 1155 64BIT,PCI-E
8192MB DDR3 RAM
1500GB SATA HDD
20X dual layer DVD író
NVIDIA GEFORCE GTX560 DDR5 2048MB DVI/HDMI
, 6 CH HD audió
10/100/1000 Lan, 6DB USB 2.0 , 2db elõlapi USB + audio
Fekete-ezüst ATX kivitel.
SAMSUNG S22 A300N LED monitor 22" Fekete LED2. INTEL CORE I5-2300
+ 24"/60cm LED MONITOR.
Socket 1155 64BIT,I5-I7 support ,PCI-E
8192MB DUAL DDR3 RAM
1500GB SATA II HDD
20X dual layer DVD író
ATI RADEON HD6850 1024MB DDR5 DVI/HDMI
6/8CH HD audió 10/100/1000 Lan
6DB USB 2.0 , 2db elõlapi USB + audio
Fekete-ezüst ATX kivitel.
HKC 2412 24" LED monitor beépített hangszórók FULL HD 1920X1080.Árban 5k-val több a második konfig.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
HD5770 mellé milyen kártyát érdemes betenni a fizika számolására?
Lehetséges ati-val párosítani vagy macerás a dolog?
-
ruti
Közösségépítő
.
-
-
aszti93
aktív tag
Tehát a physx kari szar. A 9800gt-t pedig megfontolom.
Köszi mindenkinek

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
aszti93
üzenetére
Egyrészt az NVIDIA már nem támogatja ezt a PhysX kártyát. Van hozzá persze pár régebbi driver, amivel működik. A kártya előny is meg hátrány is. Előny, mert 12 PhysX-es játék csak ezzel a kártyával megy, és a GeForce-ot egyáltalán nem fogadja el. Hátrány, mert az újabb PhysX játékok meg pont ezt a kártyát nem fogadják el új driver hiányában. Van persze átfedés, így számos játék megy mindkettő opcióval.
-
FLATRONW
őstag
válasz
aszti93
üzenetére
A jelenlegi kártyád mellé egy GT220 vagy GT240-est ajánlok. Nem is vagyok benne biztos, hogy az Nvidia féle Physx-es játékokban működne ez a kártya, ha pedig menne is akkor nem lenne elég a teljesítménye. Ha jól tudom, ezt a kártyát a Ghost Recon játékoknál reklámozták.
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen physx kari jobb mint egy bármilyen másik vga physx-re?
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Valakinél olvastam, hogy nem ment neki az integrált 9300 igp-s lapjába a physx úgy hogy az igp számolja. Én most telepítettem rendszert és egy gtx275 van a lapba, vezérlőbe belőttem hogy az igp számítsa a fizikát és el is fogadta, gpu-z is azt írja, hogy megy. Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy valóban az igp számolja-e és, hogy működik-e? -
FLATRONW
őstag
Akik két nvidia kártyát használnak, azoknak még a Control Panel játék profiljában is ki kell választani, hogy melyik kártya számolja a PhysX-et (CUDA-GPU-k). Alapból mind a kettő be van jelölve, ha ezt nem teszik meg akkor rosszabb eredményt fognak kapni. Természetesen még így is jobb lesz a PhysX teljesítmény valamennyivel, mintha csak egy kártyát használnának, de nem lesz ideális.
-
aszti93
aktív tag
Az hogy nem túl erős az eléggé relatív. A gigabyte gts450 oc2 gpu-ja: 930/4000 ami azért nem rossz, de az is tény, hogy egy gtx580-as minden további nélkül alázza. Mindeggy ebbe nem menjünk bele.
Lényeg, hogy bármilyen physx-képes vga-t rakok a gts450oc2-m mellé, mindenbizonnyal grafikai javulást érhetek el.
És még annyi hogy, egy asus p5kc lapom van ami csak a CF-et támogatja. Ez okozhat problémát?
-
aszti93
aktív tag
magyarul ha a gts450 mellé berakom akkor vagy nem lesz javulás vagy rosszabb lessz.
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Azt hogy egy játék hány FPS-sel hfut azt mivel tudom lemérni?
És ha a fizika külön vga-ról fut akkor csak abban az esetben lesz javulás a gts450OC2-mnél jobb vga-ta rakok be? mert most lessz egy 320mb-s gigabyte 8800gts-em. -
aszti93
aktív tag
köszi.

-
Kriss 78
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy nagy hülyeség de van olyan Patch amivel megoldható mind 2 kártyán
egyszerre menyen a PhysX.Választ előre is köszönöm.
Tisztelettel Kriss 78
-
FLATRONW
őstag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Elsősorban nem arról van szó, hogy negatívan befolyásolja-e az eredményt (pedig kb. 500 ponttal kevesebbet kapok), hanem hogy egyáltalán miért befolyásolja azt, amikor a benchmarknak köze nincs a PhysX-hez (akár a legerősebb kétchipes kártya is lehetne társkártya, az eredmény akkor is rosszabb lenne).
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
aszti93
üzenetére
Igen, fagyás vagy grafikai hibák is előjöhetnek. Ha nincs ilyen akkor használni kell és kész. Felbontás függő is, de a fizikai számítás nem használ sok memót, egy 256MB-os is bőven elég rá.
FLATRONW:
Nem, mert akkor a proci végzi automatice a fizikai számítást, ha nem PhysX motorra épül az adott játék/bench, mert csak a PhysX api képes a GPU-n számoltatni a fizikát, az összes többi a procit használja.
-
FLATRONW
őstag
Látom nem érted, hogy mit kérdezek.
Azt kérdeztem, hogy lehetséges-e az, hogy egy játékban amelyikben nem a PhysX a fizikai motor, rosszabb teljesítményt kapjunk abban az esetben, ha a Control Panelben a VGA-ra van bízva a PhysX számolása.
Egyébként nekem társkártya számolja a PhysX-et, és ha nem CPU-ra van állítva a PhysX, akkor rosszabb eredményt kapok pl. a 3DMark11-ben (pedig az nem is a PhysX-et használja a fizikára, hanem a Bullet Physics-et használja). -
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy hülye kérdés lessz, de olyan vga-val ami csíkoz, lehet fizikázni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FLATRONW
üzenetére
Attól függ... ha társkártya végzi akkor mindegy milyen cpu-d van egy sima 8600GT is leveri simán. Ha nincs társkártyád akkor ha nem csúcs vga-d van akkor a procis számolással jobban jársz mert egy gyengébb vga-nak sok a renderelés és a fizika kiszámítása is egyszerre.
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a PhysX-et nem támogató játékok esetében nem romlik a teljesítmény, ha a Control Panelban a PhysX számolása a GPU-ra van bízva.
Azért kérdem, mert a 3DMark11-ben is CPU-ra kell állítani, mert máskülönben rosszabb eredményt kapunk (pedig ott sem a PhysX a fizikai motor). -
aszti93
aktív tag
értem, köszi.

-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte gts450 OC2 1gb vga-m és szeretnék mellé egy 8xxx vagy 9xxx-es karit physx-re el tudjátok mondani nekem hogy hogyan is kéne csinálnom? vagy tudtok mutatni egy oldalt aho lmindezt leírják?
A segítséget előre is köszönöm!!

-
-
mpierre
veterán
Nem használ senki GTS450-t fizikára...?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pcsabat
üzenetére
Minimálisan eszik csak kevesebbet, mert ugye általában nem 100%-ra terheli a gpu-t a fizikai számítás. De ez függ nyilván az adott programtól és a gpu erősségétől is. Nyilván egy 8600GT közel 90%-on teker míg egy 260-as pl csak 70% környékén, ahol nyilván kevesebbet eszik mint a gyártó által megadott TDP.
-
pcsabat
őstag
válasz
marositech
üzenetére
Oks, köszi! Igazából GTX260-at már nem zsúfolnék be mellé. Max egy ilyen 9600 GT/9800 GT-re gondoltam, abból is valami passzívra - nagyon szellős a házam így kézenfekvő lenne. Egy 260-t már a tápomra sem bíznék rá pluszban, meg talán nem ér annyit az egész amennyivel többet fogyasztana a gép.
Épp ezzel kapcsolatos lenne még a következő kérdésem. Lehet arról tudni, hogy pusztán physx-re használt vga fogyasztása kb. hogyan alakul? Akörül van mintha grafikára használnánk, vagy alatta marad? Új tápra biztosan nem ruháznék be, így ha vennék is valamilyen physx kártyát, csak olyat szeretnék amit a jelenlegi is elbír. -
seawolf570
aktív tag
válasz
gaby666
üzenetére
Én a helyedben inkább egy 450-550-et vennék (esetleg 440 is szóba jöhet), kisebb a fogyasztása (kisebb hőtermelés), és ugyanazt tudja amit a 8800, ráadásul még DX11-et is támogat. Arról nem is beszélve, hogy a használt 8800-asok, nem mai darabok, legalább 4 évesek, ami a meghibásodás kockázatát nagyon megnöveli.
-
gaby666
tag
De lehet veszek egy 8800 szériát és megoldottam a problémát.

-
gaby666
tag
Nem komoly játékra kell ! Csak van egy progi ami igényli a PhysX-et!

-
pcsabat
őstag
Sziasztok! GTX 460 mellé milyen kaliberű geforce-t ajánlanátok physx-re? Egy 8600 GT elegendő lenne/gyorsítana valamennyit physx alkalmazásokban?
-
mpierre
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Az simán meglehet.

-
gaby666
tag
Nekem a kisgépben van ati 1950 pro, azmellé elég a 8600 gt akkor?

-
mclaren-d
aktív tag
Hello, Radeon 6950 mellé érdemes lenne berakni mondjuk egy 8600gt-t vagy egy 8800 Gt-t, PhysX-re? ha jól tudom nem gond hogy Radeon kártyám van vagy mégis?!
-
seawolf570
aktív tag
Csak így a Maffia 2-ről jutott eszembe. Ha jól tudom, ott a programozók egy kis csavart tettek a dologba Physx esetén, ugyanis a cloth effektet (ruha lengése) csak egyetlen esetben végzi a GPU, és ez, az SLi-be kötött Nvidia VGA. Minden más esetben ezeket a számításokat a CPU végzi. És nem csak AMD (ATi) VGA esetén, hanem egyetlen Nvidia VGA esetén is (legyen bármekkora teljesítményű, kivétel Dual GPU-s VGA). Ezen az sem segít, ha egy nagy teljesítményű Nvidia VGA mellé egy kisebb van beletéve dedikált Physx számításra, egyszerűen így lett megírva, és állítólag nem véletlenül Annak idején a csapból is ez folyt, sok helyen kivesézték a dolgot, hogy ez miért történhetett így, de ha megölnének sem tudnék most linkelni ezzel kapcsolatban. Ha félre vagyok informálva ezzel kapcsolatosan, nyugodtan javítsatok ki, mert van itt egy-két ember (pl. Qru, monosz), aki nagyon vágja ezt a témát.
-
monosz
őstag
válasz
rastawicc
üzenetére
A Gts450,kb 3-6 fps-t hoz Physx-es alkalmazásnál.Egy Gtx 580 mellett,az 560Ti produkál,kb 8-12 többletet.(Maffia2)
Igazából,Radeonok mellé kötelező a dedikált physx társkártya.Nyilván csak olyan játékoknál,ami használja a fizikát.
Az 580 mellé teljesen felesleges,csak fogyaszt,és hőt termel. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rastawicc
üzenetére
Az összes 500/400/300/200/100-as 8/9-es nV kártya támogatja ami legalább 32 shaderes és legalább 256MB dedikált memória van rajta.
580-hoz nem ártana egy 8800GTS vagy 9800/8800GT.
Csak akkor gyorsít ha az adott játék támogatja a PhysX-et. Ez nem túl sok játék, és azoknál is jellemzően elég ha a 580-ad számolja a grafikát és a fizikát is.
-
rastawicc
tag
Üdv nektek!
Sajnos nem igazán értek a PhysX-el kapcsolatos dolgokhoz...
Egy GTX580 mellé szeretnék egy dedikált kártyát berakni, de nem tudom, hogy milyen kártyát kellene(milyen kvalitásokkal kell rendelkeznie egy ilyen kártyának), és azt sem, hogy mennyit javítana teljesítményen.
Ha valaki tud, legyen kedves segíteni!

U.I.: Teszteltem egy 480-al, de azt nem hagytam bent, mert szűkös volt a hely...

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
seawolf570
üzenetére

-
seawolf570
aktív tag
Egy kis jó hír. Elérhető a Hybrid PhysX mod 1.05ff.
-
mpierre
veterán
Gts450-el tudna valaki mérni egy fluidmarkot?
-
szuper-t
őstag
válasz
szuper-t
üzenetére
Kicsúsztam az időből

8800GT
8800GTS 512
8800GTS 320
8800GTS 640
9800GT
GT240
GTS250
GTS450
GTX560tiA frekik eltérhetnek
Bocs előleg rosszul írtam gts250 et olvastam a gt240 helyett

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- VR topik
- Fali konzol lapos tévékhez
- Apple asztali gépek
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pont annyi előnye, hogy semmi 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)