Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Már linkeltem ezt a táblázatot, és ez alapján a GT430 jócskán lemerad a 9800 GTX-től mint dedikált PhysX kártya.
Ha rajtam múlna mindenképpen a 9800 GTX-et venném a helyedben, ha a teljesítmény számít. Ha bármi van, akkor az a kártyá még egyedül is képes néhány PhysX-es játékot élvezhető minőségben hajtani.
-
G4ga
őstag
leszedtem a drivereket, ujra raktam.
bongesztem a forumot, nezegetem mejik nv driver lenne a jo, asszem a 259.es irtatok sokan, igy azt is felraktam, de semmi valtozas.
szerintem keves ez a 8600Gt.igy kérdés:
5830 + GT 430 vagy 9800 GTX
Melyikkel járnék jobbam?
430 olcsobb egy picit, de a 9800GTX is 10k alatt lenne.Corsair HX 620 tapom van.
AMD b45 proci van még a gépbe.Választ elöre is köszi!
-
G4ga
őstag
vadaszok valamit majd.
egy problemába ütköztem.
Elövettem a MAfia 2 hogy vegigtolom vegre.
elkezdtem a játékot az elejéröl.
Második fejezetnél járok, már otthon vagyok és az utcán sétálva ha elöröl nézem a karaktert elkezd villogni fehéren a kép.
böngésztem neten kiprobáltam mindent amit irtak és igy is. valami ötlet?Nézzük mi lehet a fontos:
- Legujabb ati driver
- Legujabb nvidia driver
- physX is a legujabb
- riva tunner 100% járatot venti a 8600GT-n
- teljes képernyös játék futattás
- minden maxon
- NV müködik rendesen tehát beállitottam a képernyö testreszabásnál a dolgokat!Amikor elöször játszottam vele nem csinálta ezt!
Esetleg valami ötlet?ha kell méfvalami info kérdezetek.
-
G4ga
őstag
Eddig egy 5830 + 8600gt felalalassal hasznaltam a physx-et.
Mafia 2 vel jatszok most , ott abszolut nincs visszaeses a sebessegben.
Border 2 probaltam meg, nagyobb robbanasoknal tobb ellen eseteben mar kevesnek bizonyult a 8600.
Batman Ac van meg teriteken amivel jatszani fogok.A kerdes arra iranyult hogy a javitasra - pontosabban reballra szorulo 320mb 8800gts hasznalhato lesz ill. megeri azt a 4k raforditast.
Gts250 - picit tobb cuda mag van benne.
8-as 9-es szeriaval pont azert nem akarok foglalkozni mert a hutes miatt doglenek.
Ezert gondolkodtam egy ujabb generacioban.A memoria resze mindjuk meg mindig nem tiszta.
Szamit h mennyi memoria van a karin. Milyen ddr3 v ddr5, milyen bites stb vagy csak a cuda magok szamitanak. -
Ha hibrid módban ATi mellé szeretnél nVidia kártyát, akkor az ezen a linken megnézheted a várható teljesítményt, mint dedikált kártya.
Nekem egy 8800 GT adja a fizikát ( a táblázat szerint 4-es), de ha GTS 250-et raksz bele, az sem hiszem hogy sokkal gyorsabb lenne (táblázat szerint szintén 4-es).
A helyedben arra figyelnék, hogy ezeknek a kártyáknak ilyen felhasználs mellett szinte alig kell sávszélesség, eztért bőven elég nekik egy egy kb. 4x-es slotba tenném, ami általában az alaplap alján van, oda meg nem biztos, hogy kényelmesen elfér egy két slotos kártya, ezért vettem én is egy helyet foglaló 8800 GT-t.A teljes 16x-os vagy 8x-os foglalatokat érdemes fenntartani a 2. ATi/AMD kártyának.
Alapvetően elég kevés PhysX-es játék van, szóval elég kevés helyen vennéd észre a plusz kátyának a működését. Van amelyik rendesen megforgatja nekem is a hűtőt az nVidia GPU-n, van amelyik éppen hogy csak szöszmötöl vele. Szerintem azért ajánlott rá egy rendes hűtés, hogy ne fagyjon a gép el pont egy kritikus PhysX-es pillanatban.
-
G4ga
őstag
Ismét itt!

Hátha valaki tud tanácsot adni.
Adott 8800GTS 320MB. 4000Ft- ért kell rá egy melegitös, megsütös hoka-moka javitás.
Erdemes belefektetnem - Ati mellé menne PhsyX karinak vagy dobjak rá még egy picit és vegyek egy használtat?Melegitös hoka moka meddig garantálja nekem a müködését?
Válaszotokat és segitségeteket elöre is köszi!
Gaga -
honda 1993
senior tag
üdv. ez a konfig mennyire lessz alkalmas játékokra ?
gtx 550 ti ( már megvettem )
2*2 gb kingston hyperx 1600 mhz ( megvettem )
amd fx 6100 ( még nincs meg )
gigabyte ga-970a-ds3 ( még nincs meg )
500 gb wd ( megvan )
a lap és a proci kevesebbet fogyaszt mint ez a régi : asrock g41m-vs3 + intel e 3400 ?
-
Harkat
csendes tag
Azért köszönöm a segítséget

Ha esetleg valakinek van még valami ötlete, írjon nyugodtan
-
Harkat
csendes tag
Úgyis próbáltam, akkor is ugyanazt dobta ki, amit előbb bemásoltam
-
Harkat
csendes tag
De én csak magát a PhysX-et akarom frissíteni, a driver-t nem
-
Bjørgersson
félisten
Nem kell kézileg letörölni frissítés előtt. Ha letöltöd a legújabb nVidia drivert, akkor telepítés közben úgyis lesz olyan lehetőség, hogy "Perform a clean installation" vagy valami ehhez hasonló, amivel magának letöröl szépen mindent és csak utána telepít fel minden friss cuccot.
-
Harkat
csendes tag
Hello.
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy próbálnám frissíteni, de nem tudom, mert mikor leakarja törölni előző verziót nem tudja. Próbáltam programok telepítéséből, revo uninstaller-rel, de mindennel ugyanazt a hibát írta ki :

Valaki nem tudja, mit lehetne vele kezdeni?
-
válasz
DeathAdder
üzenetére
Lam vak tyuk is talal szemet.
1. Catalyst 12.11 beta6 (rendszergazdakent)
2. Reboot
3. GeForce 285.62 driver (rendszergazdakent)
4. Reboot
5. Hybrid-PhysX-mod-1.05ff (rendszergazdakent)Pontosan 5 lepes 2 reboottal

gpuz azt irja fiziksz pipa be a radeon alatt. Tesztelni most mar nem fogom mert mindjart lerohadok a szekrol, de remelem sikerult

-
Valaki elmondana nekem legyen szives, hogy hogyan kell beallitani ezt a fizikszet? (7850+9600gt)
Kora este ota olvasgatok, kisezer blog van rola, de meg mindig nem ertem, hogy mit hogyan kell csinalni, de szerintem 5 mondtatba le lehetne irni, feketen-feheren.
Melyik nv drivert szedjem le?
Melyik fiziksz drajvert szedjem le?
Melyikkel patcheljek?
Mit csinaljak peccseles utan?Nagyon kezdek mar ideges lenni, 3x huzom fel a win-t egymas utan es meg mindig ugyanott tartok.
Nem ertem akkor sem. Fel eve kb. felraktam a 6970 melle a nv drivert ,majd futtattam az 1.04 patchet es ennyi volt az egesz.
Azota miben valtozott?? Es melyik drivereket tegyem fel?
Annyira bugos a win ettol a ket drivertol, hogy az nemigaz. Meg a jobb klikk sem akar bejonni az asztalon
A 260.89 drivert tettem fel, gpuz-ben meg csak ki sincs pipalva a fiziksz meg a cuda. Erdekes, hogy ugyanezzel a driverrel meg kivolt pipalva mind a ketto a fel oraval elobbi windowsomon

Szoval mostmar tenyleg semmit nem ertek
(bocs az ekezetekert, de meg a nyelv sincs beallitva annyira friss a win, csak ez a hulye fiziksz miatt telepitgetem es eszem a kaksit mar sok-sok ora hosszaja
) -
asuspc96
senior tag
válasz
asuspc96
üzenetére
igen még valami....
az fps-szám mennyire fog csökkeni ?
vagy nem fog, mert ahogyan nézegettem a teszteket, mindenhol bekapcsolt fizika mellett drasztikusan esett is mégha mellette egy erős kártya is volt...szóval a kérdés konkrétabban:
6970 cf ---> "x" fps
6970 cf @ fizikás kártya --> "___" fps ?(kéretik a vonal helyére egy értéket adni....pl x-10...hasonlók....
) -
asuspc96
senior tag
"Ez utóbbi társkártya viszont alapos megfontolás tárgyát képezi, mert Physx nélkül mindig üres járatban fog futni, illetve Physx alatt ez lehet a limitáló tényező (tehát például többet ér magára hagyni egy GTX295-öt, mint mellétenni egy 8600GT-t, de egy 9800GTX mellett gyorsíthat egy 9600GT is, illetve még a GTX295 mellett is hozhat pár FPS-t egy GTX260...).
[...]
Társkártyának ma egy átlagos játékgéphez (GTX260, HD4890) egy 9600GT javasolt, illetve a sokkal jobb hűtésük, valamint a jövőre számolt tartalék teljesítmény miatt érdemes inkább egy 8800GTS-ben gondolkodni (vagy valahol a kettő közt, illetve egy túlméretezett CFX rendszerben már egy GTX260 is szóba jöhet)."Manapság ez mennyire igaz ?
tehát, hogy GTX260 az ajánlott a mai játékokhoz....? vagy erősebb vagy valami jobban bevált ?nem vagyok szakavatott a témában

-
opti06
aktív tag
Hali!
Amd kártya mellé akarok egy nv-t physx-re (még nem csináltam ilyet, ha van valami leírás hogy kell be is dobhatná valaki)
Illetve kérdés még, hogy egy 8600gt 512mb, vagy 8800gts 256mb lenne jobb? lövésem sincs melyik erősebb csak physx-et használva -
Rexcor
őstag
Sziasztok!
3770k-val lehet számoltatni PhysX-et vagy jobban járok ha GTX 680 számolja?
-
-
G4ga
őstag
Ujabb kerdes:
Mukodo de szemcsezos kari ho phyxs szamolasra vagy a hiba kizarja ezt?
9600 gt 512 jo lehet erre a celra? -
G4ga
őstag
8800ast látom, a 430as jobb a 8800-nál?
gts 250 elég jól teljesit és az se drága kártya a 8800 képest!szerk:
gyors googlezás erdmény: gts 250 erösebb mint a 430...
gondolom ha simán használnám csak jobb választás lenne, ugyan akkor ha a physx-hez kell esetleg az is elég lehet nem? -
G4ga
őstag
tegyük a dolgot függetlené a Border 2 kapcsolatban.
ha csak maga a csilli villi dologra megyünk rá, mit érdemes venni?szándékozom Batman 2-höz, Maffia 2-höz is használni a hibrid megoldást.
valöszinüleg oda is kevés lesz a 8600GT.
Maga a hibrid dolog viszont tetszik, igy feccölnék bele egy keveset! -
LLKobe
veterán
Sajnos elég vegyesre sikerült a Border 2 optimalizációja. Én is feltúrtam a kérdésben az egész internetet, mert nekem is tetszene ez a physx, de arra jutottam hogy várni kell egy patch-re, vagy új physx szoftverre vagy mindkettőre.
Rengeteg fórumot bejártam a téma miatt, és a legtöbb helyen írják hogy egy, de akár két GTX680-al is durván bedroppol az fps. Arról nem is beszélve hogy single-ben még egész szépen megy, de mihelyst elkezdesz egy coop játékot (ami a border 2 lényege) és 3-4 ember által generált robbanásokat kell kiszámítani a physx-nek, onnantól ziher hogy képregény lesz.
Idézem az egyiket:
"I am having problems as well. I just don't get how so many people are getting a great experience and so many are on the other side of the fence. I guess sli has something to do with it.
Anyway in may case I get sometimes low 40s with a dedicated 680 to physx. Phenomenal performance in all games, even other physx ones like Alice and Mafia 2, but terrible performance in BL2."Szóval elég vegyes, én még várnék vele a helyedben, illetve én várok is.
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
A border2 topikban műr jártam, igy ott nem szeretnék többet offolni, mégis csak a physx-el kapcsolatos a kérdés!
Sokan irtatok sok mindent, egyszer megprobálkozok azért, hátha nem lesz fejletépés

Adott ATI5830, mellé szeretnék egy nvida karit. Jellenleg 8600GT teljesit mellete szolgálatot.
Border 2 kapcsán vetötöt fel bennem hogy oda már nagyon kevéske a 8600GT.
A topikban irták a GT430, Te most gt240-et javasolod. Sokan 8800Gt használnak mellé.Kérdésem a következö lenne.
A három kartya közül melyik a legjavasoltabb?
Ill. ha lecserélném az 5830-at mi lenne az az alternativa ami az 5830+nvidia karit kiváltaná.
megtisztelö válaszotokat elöre is köszi! -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
EZ elég lenne CSAK physx-et számolni? Valamint egy AMD Llano config IGP-je mellett működne ez? Tehát az igp-ről menne a monitor, ez pedig a slotban volna a physx-re.
Köszi!
-
XoZ
aktív tag
válasz
csuka86
üzenetére
A Battlefield 3 nem PhysX-es játék: PhysX játékok listája. Sebességnövekedést gyorsabb kártyákra való cserével lehetne elérni, pl. GTX670/680 SLI, GTX690.
-
csuka86
csendes tag
Sziasztok!
GTX590 3Gb-s kiadás mellé érdemes valamit PhysX számításra betenni? Egész pontosan Battlefield 3-on éreznék javulást? 3 monitoron játszom. De ha jól értem, akkor inkább a CUDA szám határozza meg, hogy mennyivel tud "rásegíteni" a fizikaszámításra a második kártya.
A tápom 850W-os. Még egy 590 drága lenne és nagyobb tápot is igényelne. Most egy occó GT610 2Gb van mellette PhysX-nek 13e Ft-ért... Ez csak 35W-ot fogyaszt, és alig termel hőt.

Előre is köszönöm a segítséget!

-
icon
senior tag
3Dmark Vantage-t (1.1.0) a mai napig nem tudom életre lehelni... mármint physx-el
-
klac
aktív tag
A MafiaII. GPU-Z által mutatott PhysX memória használata, majd a Batman 2 megnyitásakor a Memória használat megemelkedett, végül a SACRED 2 vel is növekedett.
-
icon
senior tag
Aki még nem látta volna, elkészült a nagy mű
-
klac
aktív tag
A MafiaII. GPU-Z által mutatott PhysX memória használata, majd a Batman 2 megnyitásakor a Memória használat megemelkedett.
-
icon
senior tag
Jó kérdés... ráadásul az is rontja az esélyeidet, hogy mivel óhatatlanul is takarásba kerülhet a főkártya hűtése, így ha beteszel mellé egy passzív kártyát, simán szívja magába a meleg levegőt a ventin át...
(Én nem pont így jártam, 5770 fent, gt240 lent, szépen takarásban van az 5770 ventije, 1-2 játéknál fel is szalad a hőfok 90-re is
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni. Gondolkodom egy VGA beszerzésén a jelenlegi mellé physx-re.
Tudnátok ajánlani egyet?
A következő kritériumoknak kéne megfeleljen:
-Ne legyen drága, 10k körül gondolkodom az apróból
-Lehetőség szerint ne fogyasszon sokat, a tápom nem tudom még tolerálná-e
-Legyen elég erős természetesen
-Passzív hűtésű legyen, nem kell még egy zajforrás a gépbe
-Lehetőleg ne kérjen plusz tápellátástLétezik ilyen?

-
icon
senior tag
A Mars elindult egy kicsit trükkösen, a lényeg a
C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Engine\v2.8.4 mappa tartalmát be kellett másolni a tesztprogi Binaries\Win32\ mappájába (egyezéseket felülírni) illetve
C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common mappából a teszt Binaries\Win32\PhysXLocal mappájában felülírni a PhysXLoader.dll-t -
icon
senior tag
Azért a Mars benchmarkot ki fogom próbálni...
Nekem az volt az volt a fő szempont, hogy játékaim elinduljanak, nem igazán tudtam 1.03ff-el, meg a hozzá tartozó Phy-NV driverekkel velük dűlőre jutniDe már jóváhagyás alatt van a cikkem, igaz még 1-2 dolgot még bele kell raknom
-
icon
senior tag
Aztán ma hajnalban újra gondoltam a dolgokat, mert nem sikerült a játékokat elindítanom, a Fluidmark 1.3.1 meg számomra kevés a szórakozáshoz..
A megoldás keresése okán jutottam el ehhez a topichoz: [link]
Elvégeztem a szükséges telepítéseket (pontosabban én csak a 301.42-es NV drivert és a 9.12.1613-as physx-et tettem fel a friss 12.8-as Catalyst mellé), majd reboot után felpatcheltem a topicban látott patchel (Hybridiz.exe)
Az érdekesség az, hogy az NVIDIA control centert így nem érem el, így nem tudom a PhysX-et ki-be kapcsolgatni, de mivel bekapcsolva van, ezért nagyon nem zavart a dolog.
No egy reboot után lepróbáltam a Fluidmark 1.3.1-et, sehogy sem akart futni, de az 1.4 és 1.5 simán megy...
Ezek után pl. a Batman 2-nél egy mappát csináltam
...steam\steamapps\common\batman2\Binaries\Win32-be, és átmozgattam ezeket a fájlokat:
PhysXCooking.dll
PhysXDevice.dll
PhysXLoader.dllNormal PhysX-el szépen megy a játék, minimumfps a játék alatt 35 volt (PhysX nélkül 45), pl. a pára effekt a rendőrség épületében leírhatatlan

Alice 2:
...\Game\Alice2\Binaries\Win32-ben egy mappába áttéve:
PhysXCooking.dll
PhysXDevice.dllItt lepróbáltam a "lóbunkó-t", szépen hátramaradnak a kődarabok az ütés után, illetve a Insidious Ruin-oknál a fekete "löttyben" szépen lehet gázolni (fluid-jellegű effekt)
A leírások szerint amúgy PhysXCore.dll-t és a PhysXExtensions-t nem szabad piszkálni, ott kell hagyni, ahol van...
Ha egy kicsit több időm lesz, szerintem írásom lesz a témában... -
icon
senior tag
És végül hajnal 2-kor állt meg a történet 1.05ff és legfrisebb physx driverrel (meg a hozzá ajánlott NV), Fluidmark 1.3.1-el megy a dolog
Már csak játékokban kéne tudnom izzítani, pl. Batman AC (steam), Alice2...
Ki hogy csinálta, mert a dll-pakolászás max a játék mappájában követődött, de sokszor beintett indításnál az adott játék...Ami érdekes volt, Mass Effect 3, indítom a játékot, az NVIDIA órajelei is felugranak, de 0% használtságot láttam...
-
icon
senior tag
Egy dolgot még kipróbáltam... a 9.12.0613 hozzá sem tud szagolni az imént taglalt felállásban...
-
icon
senior tag
No akkor...
Végigcsináltam 1.05-el, majd 1.03-al is a leírtakat.
1.05-nél az volt a tapasztalat, hogy mindenképp meg kellett tartani a kiterjesztett asztalt, különben nem lehetett belemenni az NVidia Control Panel-ba... de ott viszont semmi állítási lehetőség nem volt a physxben legalábbis 285.62-es NV. driver és 9.11.0621 physx mellett...Aztán próbálgattam Alice-el, de rá kellett jönnöm, hogy nem tudom rávenni, hogy a physx-et használja, számomra ismeretlen okból...
Szóval visszaálltam ezek után 1.03-as patchhez, meg a hozzá tartozó NV+physx-hez...
(197.45 NV és 9.11.0621 physx)Itt most annyi a helyzet pillanatnyilag, hogy minden egyes indításnál Képernyőfelbontás->Asztal megjelenítése csak itt:1-et el kell mindig játszanom, és az NV Control Panelnél pedig physx-et ki-be kapcsolni...
Játékokkal eztán fogom próbálni.Ja ment az 1.4-es Fluidmark is korrektül ezzel a beállítással.
-
DIMITRIUS
tag
Srácok adott egy vas:
cpu: i7 860@4ghz
gpu: ati radeon HD5870@890, 1280
Nos úgy tudom lehet physx-ot használni Cpu-val de nem találtam értelmes topikot vagy leirást ezért fordulok hozzátok hátha tudtok segíteni lehet é valahogy kombinálni.
Ja és egyáltalán érdemes e ezzel az össze állítással vagy átlag 15fps-em lesz pl Mafia2-ben :S -
klac
aktív tag
Erre a kérdésre a válasz : nem érdemes az első slotba tenned, mert nem a legújabb NVIDIA kártyáról beszélünk, van szó, illetve nem a PhysX a leglényegesebb a játék összeségbeni sebessége tekintetében, hanem a főkártya.
Ezért is javasoltam régebbi NVIDIA drivert, mert a kártyád a PhysX számításon kívül mást nem csinál, mióta a Radeonok is kezelik az OpenCL t.
Bármi átírásra manipulálásra csak akkor lessz szükség, ha esetleg a játékban a gyakorlatban nem megy a PhysX., azokra gondolok , amik a linkedben is felvetődnek.
A monitorosdi - nál, igen ugyanazt írtam le, nincs kiterjesztett monitor, de nálam gond nélkül megy így is a PhysX. -
icon
senior tag
Akkor érdemes lenne az első slotba tennem majd az NVIDIA-t? Legfeljebb a BIOS-ban írnám át, hogy az elsődlegesen keresendő a PCIE2 slotban lévő VGA, és onnan kapná a monitorjelet...
Illetve még 1 dolog nem világos a monitorosdiban... lényegében azt írtad le az imént, amire utalt a leírás, hogy nincs kiterjesztett monitor?
-
icon
senior tag
Még egy kérdés: játékoknál mire kell figyelni, hogy ne akadjanak össze a rendszer physx fájljai mondjuk a játék ilyen-olyan mappáiban lévőkkel?
-
icon
senior tag
Köszönöm szépen... bár a gt240 még a dobozában várja a bevetést... amúgy 64bites Win7-em van, és én továbbra is az 1.04ff-1.05ff vonalat próbálom összehozni a physx patch ügyben...
Azért nem mertem betenni, mert inkább megvárom az infókat, mint megmagyarázhatatlan kék halálokkal tűzdelt, cefetül szentségelős módon próbálnám mások által megoldott utat bejárjni... idegeskedős fajta vagyok,marhára nem hiányzik nekem egy gutaütés
-
klac
aktív tag
Na igen, ezért nem nagyon kapsz segítséget, mert vannak nehézségek, és nem is kevés.
Tanácsot adni nehezebb, mint utólag kicikizni a tanácsot adót, itt a PH. inkább az utóbbi dívik.Az én esetemet modellezve. CFX -- Radeon 5800 1. slot , 5900 2. slot. , NVIDIA 8800 GTS 512 MB. 3 slot.
A jobb klikk, - képernyőfelbontás - bal klikk 1 képernyőre - több képernyő : mezőben legördülőben vászatod a : Asztal megjelenítése csak itt 1. majd.::: - bal klikk 2 képernyőre - több képernyő : mezőben legördülőben vászatod a : Asztal megjelenítése csak itt 1.
Igen mind a két monitornál azonos.
Ekkor nem tünik el az egered a megjelenített képen kívülre, magyarul, mindíg látod a nyilat a képernyőn, mert csak az 1 monitor fogja érzékelni az egeret, és képernyő mentéskor is csak egy képernyő látszik, nem kettő.
Op rendszer WIN7 32 bit.
Ezek is számítanak, miért, erről is regényt lehet írni más a 32 bit, más a 64 bit.
Tehát a Te esetedben, a hozzászólásodból következtetve két kártya van a gépben. az első slot. processzorhoz közelebbiben a Radeon, ezen van a monitor is, a 2. slot ban pedig az NVIDIA.
Próbáld meg, látod nálam a 12.6 Catalist, 197.45 NVIDIA 1.03 patch., és a legújabb 12.0604 PhysX driver van.
GPU-Z nem mutatja a PhysX - bekapcsolva, (a korábbi képen még igen),de a panel igen. és kapcsolgatni is lehet, de minden kapcsolás változásnál az MSI Afrerburnerben autó ra áll az NVIDIA venti vezérlése, én állandóan 100% járatom, ezért megy még mindíg.
Az is lehetséges, hogy a programokat játékokat úgy írják meg, hogy csak az első slotban lévő kártyát érzékeli a phiysx szoftver, akkor csak az NVIDIA kezeli a PhysX et, vagy a proc., illetve csak az újabb NVIDIA kártyákat észleli.
Példa rá a FluidMark 1.5 programm, az 1.4 nálam működik. -
icon
senior tag
Oké... tételezzük fel, hogy meg van, hogy mit szeretnék (hozzá teszem, az ME3 miatt a legújabb Physx driver van fent, szóval ez egy erősen behatároló tényező lehet a történetben tehát nálam az 1.05, ha ezt a vonalat követjük... hozzáteszem van már valami ilyesmi is: [link])
De maradjunk az "ismert" dolgoknál:
- bemegy a kártya a gépbe
- gép bekapcs
- felkúszik az nv+physx driver
- (1.03 felett a patch telepítése)
- restart
- (1.03 esetén itt telepítjük a patch-et csökkentett módban, utána restart)
Na itt jön a beüzemelés-leírásban a 6-os pont, ami számomra magas, mivel világéletemben 1 gép 1 monitor volt a felállás, ezt azért illene korrekt módon leírni, hogy hogy kellene összehozni -
klac
aktív tag
A részletekért olvasd el ezeket, majd döntsd el melyik drivereket akarod feltenni.
Monosznál al a két radeon között volt az NVIDIA, nálam a proctól a 3. PCI-e 4x es slotban van az NVIDIA.
Értem, hogy a legújabb driverekkel szeretnéd, de szerintem az NVIDIA régi driver nagyon megfelel a PhysX re.
Mivel magát a PhysX szoftvert tudod benne frissíteni a jelenlegi legújabbal is. -
icon
senior tag
Kezd már a tököm tele lenni az olyan "leírásokkal", melyek átsiklanak dolgok felett, mert az író számára triviális az, hogy ő amit ahogy csinált, más is úgy fogja, mert logikusan következik...
És az van még a begyemben, ha valaki ezen jól sikerült leírások következtében szív, mint az ipari porszívó, akkor azt az okostojások lekezelik szimpla user-error-ral.
Az meg sem fordul a fejekben, hogy korrekt, minden részletre kitérő leírások jelenjenek meg...
Pl. suliban, ha osztálytársaim számára ilyen doksikat adtam volna ki azokból a tárgyakból, amihez hivatalból konyítok, sok-sok ember fizetgetné a pótvizsgadíjat...
-
icon
senior tag
Az a bajom, hogy az összes leírás átsiklik részleteken...
Amit én nagyon hiányolok, egy korrekt telepítési sorrend, mert nekem a leírásokból nem tiszta, hogy mikor tegyem fel pl. az 1.04-es patchet, és az NV, és Physx drivereket.
Nekem meg nem célom, hogy összedöntsem a rendszeremet, aztán itt vesződjek vele napokig.
-
icon
senior tag
Nagy pangás van... pedig valaki eligazíthatna, hogy mi a legutolsó korrektül működő módja a hibrid kiépítésnek.
Én egy HD5770-est szeretnék összeereszteni egy 240GT-vel az elérhető legfrissebb driverekkel, amik működnek is.
-
icon
senior tag
Ha valaki mint én kutatásokat végez ebben az ügyben, az még itt nézzen szét esetleg...
(Persze szigorúan a saját felelősségére...)Mondjuk örülnék, ha a jelen viszonyokról nyilatkozna tényleg valaki, úgy mint jelenlegi Nvidia és physx driverekkel mit hogyan kellene elkövetni.
-
lee56
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Azt mondjuk csak tippre, a súlyosabb physxes címekhez szerintem kevés, de nem vagyok phisx szaki azért

-
lee56
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Csak kettőt kellett volna visszaolvasni
Amúgy a 8800GT már elég gyengécske, a modernebb physx-es címeknél szerintem nem sokra mész vele, még ha jó működne is. -
ricshard444
veterán
Sziasztok
Egy ram hibás 8800GT Physx-nek jólenne? Szóval csíkoz,de nemtudom mennyire lenne jó ez physx kártyának illetve kell e valami buherálás,hogy 7970 mellett menjen?
-
icon
senior tag
A napokban én is csatlakozom a hibrid videókártyás gépeket hajtók közé... olvasgattam a fórumot, arról kérdezősködnék, hogy a jelenlegi friss AMD meghajtóval használt 5770 mellé egy GT240-el mit érdemes felraknom?
Emlékeim szerint a Mass effect 3 rakott fel physx-meghajtókat, ráadásul felülverte a régebben használt Ageia-ámhoz feltett drivert (többek között azt a kártyát ezért is adtam el, vagy a physx kártya ment, vagy az ME3), szóval az ezzel érkező Nvidia Physx verzióhoz próbálnám a rendszert igazítani
-
mpierre
veterán
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
GTX275 mellé egy csíkozós, win alatt képet nem adó 9800GTX-et szerintetek lehet physx kariként használni? -
Okozhat mérési hibahatárt meghaladó sebességbeli gondokat (dedikált) PhysX-nél, hogy ha egy 8800 GT 512 csak 4x-es PCIexp. 2.0 slotban van és nem 16x-osban?

-
720p-s felbontás mellett nyilván csak finghámozásnak tűnhet az ilyen spéci élsimítás, de már egy 2560x1600 felbontásnál már lehet hogy látszik valami belőle, vagy 3 monitoros megjelenítésnél (bár ha csak periferiális látásra megy a +2 monitor akkor talán nem olyan szembetűnő). Oda megy kell a teljesítmény.
Alice-t lehet hogy akkor megnézem milyen game, és ha jó, akkor lehet még eggyel bővül azon játékok köre, amit érdemes kipróbálni PhysX mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux haladóknak
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- GTA VI
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- iPad topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

) . Hol volt physx, hol nem. Teljesen random tudott leállni. Akár játék közben is képes volt megállni a fizikai gyorsítás.