Hirdetés
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kts88
aktív tag
Aki teheti próbálja ki a warmongert. Teljesen lrombolható pálya. Eddig diavetítés volt, de most már megy rendesen, igaz csak közepes beállítások mellett.
Egyébként valaki tapasztalt hibákat?
Mert nekem a Nurien demo alatt minden ujraindítás után előfordul.
Hiányzik a szoknya a modellekről.
-
Macka
veterán
Vista alatt 9800 GX2+8600GT-t szeretnék egybekötni. A power packos driverrel még kell szenvedni az asztal kiterjesztésével?
-
kts88
aktív tag
Kipróbáltam és működik 8600gt-vel is.
Mivel elég késő van csak a nurien-t futattam le, de lát ványos lett a javulás. Az átlag fps a kétszeresére nőtt. Hallható volt, hogy tehermentesíti a procit, mert nekem ha darál a proci felprörög a venti is. Elég szép teljesítmény tőle, hiszen közben számolta még a textúrákat is, mindezt 32 sp-vel. Ebból az vonom le, hogy bármilyen gyenge vidkarival menni fog rendesen, csak cuda támogatott legyen.
Holanp végre kipróbálhatom a warmongert is
Majd referálok. -
janos666
nagyúr
Épp akartam szólni hogy csínnyán azzal a Vantageval XP alatt. 
Javasolhatok pl. FluidMarkot, az OpenGL, az Ozone3d oldaláról húzható le (google), olyan mint a szőrösfánk, csak vizeslabda physx-hez. Futtasd alacsony felbontásban, ha elindul.De előbb tedd a kártyát hogy egyáltalán feltelepül-e mindkét VGA drivere és a physx látja-e a geforceot. Szoftveresen is le lehet tiltani, kár előtesztelni míg nem is biztos hogy megy majd.
-
janos666
nagyúr
Ha 256 vagy 512Mb-os menni kell. (mármint egymagában vagy másik geforce mellett tuti)
Én már 3-4 hete írkálom minden fórumra hogy ki kéne próbálni a Radeon + Geforce kombót és mindenki csak elméletben szólt hozzá. Erre ma lefixáltam egy apróhirdetővel és átutaltam neki egy 8500GT árát hogy postázza, erre mit ad isten? Pár órával később rögtön 3-an ugranak elő akik már ma kipróbálják mert úgy is van elfekvőben mindkét kártyából. (köztük te, de egy külföldi gyerek már túlvan az első próbán és Vista alatt nem járt sikerrel, XP-je meg nincs a gépén) Mindegy, most már csak kipróbálom én is itthon...
Nem azért az 1-2 ezerért amit a 7k-s 8500GT postázgatásával meg újraeladásával fogok bukni a dolgon de azért.

-
ricsi99
addikt
8600gt-n életrekeltette már valaki? Ha igen akkor betolom a gépembe a radeon mellé teszt képpen

-
Egész jól megy a GRAW 2 vele PhysxExtreme-n.Látható a különbség.
-
válasz
janos666
üzenetére
Értem! És majd aggassak egy monitort a 8600-ra? Jövő héten kiderül akkor kapom meg! Minden oké azzal amit leírtál az elején kivéve h nem tudom kiválasztani a 7600ost mint physx eszközt, de akkor a problem maga 76os! Köszi, várok még meg nem kapom a 8600ost és újra írok! Minden jót és köszi! sziasztok!
-
janos666
nagyúr
Azt a physx driver kell telepíteni amit a forceware telepítője indít el neked a driver telepítés közben, nem kell külön régi Ageia drivert letölteni és rátelepíteni...
És ha 64-bites az windows akkor a vezérlőpultban lesz egy külön mappa a 32-bites cuccokkal, aközt lesz. De megtalálod az nvidia corporation alatt is a startmenüben. -
Gyúrma
tag
Háj!
Felraktam a 177.83-as drivert + a ageia drivert de a vezérlőpultban nincs ott Physx beállítás

Sztetek. mi lehet a baj?
Előre is THX

-
janos666
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ha XP-d van nem kell ezzel szórakozni, az csak vistára vonatkozik (de ezt írtam a legelején is). Igen, berakod a 8600GTS-t a gfe7 helyére, felrakod a dirverét és kész.
Csak a 8800GTX-en legyen majd az alapértelmezett monitor, és a physx propertiesben is a 8600GT-t jelöld ki mint physx eszközt...
Ja, és legközelebb monitorra költ a gépfelylesztésre szánt pénzt.

-
-
janos666
nagyúr
Egyébként most már senki se verje magát fölös költségekbe, már átutalta az árát egy 8500GT-nek egy ph-s apróhirdetőhöz, pár nap múlva kiderül működik-e a Radeon-geforce hybrid physx gyorsítás. Én még mindíg 50-50 %-ot adok neki. Az is érdekes lesz vajon a techdemókban gyorsabb lesz-e ez a kétkártyás rendszer mint egyszem GTX-280. De még az is jó kérdés vajon gyorsabb lesz-e a 8500GT mintha csak a 4870-re bíznám a physx számolást (ha majd lesz NGO féle cuda wrapper radeonokhoz...).
-
janos666
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
1: Csak Gef8 felett működik a dolog, 8400GS, 8500GT, 9600GT, GTX-280, ilyesmik, bármi ami Gef 8/9 vagy újabb és legalább 256Mb, vagy több VRAM van rajta.
2: Ha nem SLI-t akarsz hanem külön 1 VGA-t és 1 dedikált physx kártyát akkor el kell felejteni az SLI hidat. Nem kell, akkor se ha van, ha meg crossfire lap akkor se kell keresnni senkinél. Ha egyforma kártyák akkor se kell. (bár ilyen esetben jobb ötlet sima SLI-t alkalmazni, hidastól, SLI-Physx-el ehelyett a grafika+physx osztás helyett, de ha ezt akarod nem kell híd...)
3: Vista alatt minkdkét GPU-ra ki kell terjeszteni a windows asztalt amit csak akkor tehetsz meg ha mindkét kártya érzékel egy rákötött monitort. Szóval vagy rá kell kötni egy monitort (vagy TV-t, tökmindegy, valami megjelenítőt), vagy az egyszerűség kedvéért elég ha ugyanazt az egyszem monitorodat kötöd rá mindkét VGA-ra. Ehhez persze olyan monitor kell amin van legalább 2 bemenet, általában van is egy DVI meg egy D-SUB. Ilyenkor az erősebb grafikus kártyára kötöd a DVI-t és a monitoron is ezt a bemenetet választod ki, a physx-re szánt kártyára pedig az inaktív második kábelt kötöd a kártyához mellékelt DVI-DSUB átalakító használatával.
-Te most játszogathatsz a windows asztal kiterjesztésével és a 2kábeles megoldással, de gef7-el nem fog menni. (ha nincs két monitor próbálkozhatsz TV-vel de az bonyolultabb lesz, jobban belegondolva talán az is elég ha kamuzol a VGA driverben hogy rákötöttél egy analóg TV-t pedig kábel sincs a kártyán...)
-Egyébiránt későbbi driververziókban elvileg megoldják majd ezt a problémát és nem kell két monitorkábel meg kézileg állítgatni az asztalkiterjesztést... (addig viszont csak így megy)
-
-
Az elején nem értem h dugom rá az egy db monitorom a két vga-ra stb...azt kihagytam!
"tt legörgeted a 8600GT-re a sávot, és bepipálod ott is hogy asztal kiterjesztése (extend display), de azt nem hogy elsődleges monitor (primary display), mert a 8800GTX-en van az elsődleges monitor, leokézod........."<<<< Nincs mit legörgetni! Csak a 8800GTX szerepel ott a 702B monitottal![link]
-
Superman
nagyúr
A guru3d szerint 75fps-t kéne kapnom elvileg, bár ők másodlagos kártyának egy 9600GT-t használtak. Minden beállítás a maximumon.
-
Gdfath3r
tag
elkestem...

-
Superman
nagyúr
Na újra felraktam mindent, az 1.05-ös patchet is és most már megy....10-22fps-el 1680x1050-ben.
Mindegy hogy a "high PhySX"-et, vagy a Normnal-t választom ki, az Extremet nem is mertem. Az is mindegy neki, hogy leveszem az anizotropikus filterezést nullára, nmeg minden egyebet. Akkor inkább legyenek meg ezek, mert ez így játszhatatlan: Remélem ezen még csiszolni fognak....Akinek fenn van az Advanced Warfighter 2, milyen beállításokkal futtatja?
-
válasz
janos666
üzenetére
Oké oké de ezt hogyan? >> "mindkét kártyára rákötöd ugyanazt a monitorodat (a 8800GTX-re DVI-n, a 8600GT-re DSUB átalakítóval)" Most 7600gs van de azzal kipróbálom ha teljesen értem a menetét! Veled már beszéltem valahol nem? Ismi a neved! Ja és 8600gtS lesz ha megjön!
-
Amarth
aktív tag
-
Komplikato
veterán
Nem tudja valaki mikor akarják kiadni az NGO ATI Optimized drivert, amiben benne van a PhysX bővítmény? Mert csak ilyen "készül" infókat, meg egy darab screenshotot találtam.

-
janos666
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
***Dedikált Geforce Physx tutorial.***
Letörlöd forceware és physx drivereket, kikapcsolod a gépet. Berakod a 8800GTX-ed az első (fentebbi, CPU-hoz közelebbi) slotba, a 8600GT-det a második (ahhoz legközelebbi) hosszú PCI-E slotodba, mindkét kártyára rákötöd ugyanazt a monitorodat (a 8800GTX-re DVI-n, a 8600GT-re DSUB átalakítóval) bekapcsolod a gépedet, feltelepíted a 177.83-as driver, restartolsz. Csekkolod az eszközkezelőben hogy mindkét videókártya fel lett-e ismerve és felment a driver (egyikse standard adapter, hanem kiírja a nevüket és 177.83 a driververziójuk). Ha az egyiket nem ismerte fel akkor kézileg csinálsz driver frissítést, a C:/nvidia/... mappa alatt lesz egy inf, azt kell neki megadni, és tovább, tovább. (ha erre szükség volt ismét reboot). Vista esetén jobb klikk az asztalra, tulajdonságok (vagy hogy hívják magyar windowsban a legalsó menüt ami personalize az angolban) aztán képernyő tulajdonságok (display properties), itt legörgeted a 8600GT-re a sávot, és bepipálod ott is hogy asztal kiterjesztése (extend display), de azt nem hogy elsődleges monitor (primary display), mert a 8800GTX-en van az elsődleges monitor, leokézod. (XP-n nem kell se 2 kábel a monitorba és ilyen extendelés se) Ezután a startmenüben lesz egy Nvidia Corporation mapában a Physx properties. Ott a settings fülön kiválasztod hogy geforce physx és a select device gombal kiválasztod hogy 8600GT. Biztonség kedvéért esetleg reboot, de nem fontos. Kész.
-
Superman
nagyúr
A 177.83-as detonatorban benne van már a PhysX implementáció, valamint a driver is. Feltettem, feltettem egy olyan programot, ami elméletileg ki is használja (igaz Ageia-ra volt optimalizálva), ez a Ghost Recon Advanced Warfighter 2.
Ki is lehetett választani, felismerte, hogy itt van ilyen lehetőség (Normal, PhysX medium, High), majd az első pályán szépen össze is omlott. Addig el sem indult, amíg a driverben ki nem nyomtam a PhysX gyorsítást.
-
törölt tag
elvben kint van a physx pack első része itt legalábbis a press levélből ez jött le
-
Kérdésem lenne! Gb P45-DS4-em van!8800GTX-el! De lesz egy 8600osom is! Jó lenne ez fizikai gyorsító kártyának?
-
John_Doe
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ja hogy nem tudod mire jó ez ez egész. Még semmire de ha tudni akarod működik-e nálad ajánlom a fenti linket. Ott van pár játék demo meg tesztprogram amivel kiderül hogy mit tud a kártyád. Lefuttatod bejelölve meg nem bejelölve.
mod.: Még én se érzem át hogy mért lesz és hogy lesz ez nekem jó de azért a kíváncsiság hajt. Igazából engem egy rendes videótömörítő érdekel majd ami használja a videokártyát. Rendes alatt azt értem hogy HD anyagokat kezel majd nekem tetsző formátumokban.
-
Dashes
őstag
-
John_Doe
senior tag
A Metal Knight Zero benchmark érdekes lenne ha nem fagyna meg állandóan (5ször próbáltam meguntam) az nv physx-el, mert amíg eljut min.:62fps max.: 72fps átlag:64fps. Ha nincs engedélyezve akkor min.:4fps max.:13fps átlag:10fps
mod.:
janos666 erre gondoltál -> PhysX FluidMark 1.0.0: Fluid Simulation Benchmark -
janos666
nagyúr
Szórakoztam egy kicsit a Geeks3D-s Physx-Markal a laptopomon:
C2D mobil CPU 2,00Ghz-en, 8600GT mobil GPU 512Mb-nyi DDR2 RAM-al:
No acceleration 578 oMark
Geforce acceleration 1318 oMark
Hááát. Elbizonytalanodtam mennyire is lesz erős egy 8500GT a DDR3 RAM-okkal is, ha Physx-re használják. Bár ez csak 1 teszt, a játéktesztekből úgy saccolható hogy a legkissbb 8400GS is gyorsabb mint egy Ageia kártya és már elég is egy közepesen izmos VGA mellé. -
Üdv! Kinek van tapasztalata 8800GTX-el? Megy már rendesen vele? Köszönöm!
-
Fori23
őstag
Nálam fordítva van a Nurien izé (mi ez a sz@r?)
Minden alapon, 177.83, vista x64Nv Physx:
avg: 12,97
max: 21,29
min: 9,73No Acceleration:
avg: 23
max: 38,57
min: 13,56 -
Dark KillerX
addikt
Geforce Powerpack letölthető.Itt a link.:
http://www.nvidia.co.uk/content/forcewithin/uk/download.asp -
John_Doe
senior tag
Nos akkor a fenti linken található Nurien az adataimnál levő gépemen 32bites XP SP3-al.
No Acceleration
GeForce PhysX -
Dark KillerX
addikt
Itt van két újabb PhysX demó:
http://downloads.guru3d.com/NVIDIA-Metal-Knight-Zero-PhysX-Benchmark-download-2021.htmlhttp://downloads.guru3d.com/NVIDIA-Nurien-Technology-Demo-download-2020.html
-
janos666
nagyúr
Tedd írásvédetté a filet miután elmentetted...
Megoszlanak a vélemények, szerintem senki se próbálta még egy izmos kártya mellett hogy muzsikál egy 2. 8400GS egy 2. 9800GTX ellenében, nemhogy a PCI-E 16x-es 8400GS a PCI-E 1x-es ellenében.
Ami biztos hogy egy PCI-E 16x 8400GS gyorsabb mint egy Ageia kártya, de már nem sokkal gyorsabb ha egy GTX-280 mellé raksz be egy 9800GTX-et is fozikázni.Szóval ha nincs elég szabad VGA kapacitás jól jöhet egy Ageia kártya is, egy plusz 8400GS még jobban, de ha izmos SLI rendszer van akkor kár külön VGA-t szentelni neki. Szerintem már egy szem GTX-280 mellé is kár betenni erre a célra a 8400GS-t is, nemhogy nagyobbat (és itt már persze az Ageia kártya se jön szóba).
-
mmdms
addikt
A játék konfigjában töröld ki a fullscreenex után lévő true vagy false kiírást, mentsd el, és indítsd. csak az a baj minden indítás előtt el kell ezt jáccani...egyébként a physx tényleg nem működik rajta..vagyishát a g-force-é...
mod: itt szó volt a 8400-as karikról, meg ilyesmikről. egy 10k-s kis 8-as szériás kártya is elég lenne mint physx kártya 1x-es sínben???
-
gyurczy
őstag
MOH - Airborne telepítés elején megkísérli feltenni a PhysX drivert, amit ha hagyok, ha nem hagyok nem megy tovább a telepítés, csak végigszalad a csík a PhysX üzenetablakon, eltűnik, és desktop van. OP Vista X64, konfig adataimnál, fent lévő PhysX driver a lgfrisebb, kártya különálló Ageia féle.
Bárkinek bármi ötlete?
-
Lafaty
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, és nem találtam hasonlóra....letöltöttem a Cellfactor: Revolution 1.03-as verzióját. De az istenért sem tudom működésre bírni. Feltelepül, de indítás után visszadob egy hibaüzenetet. Semmi hasznos infot nem láttam benne....
(majd ha hazaértem beteszem a screenshot-ot is)....valakinek hasonló gondja? -
janos666
nagyúr
Szerintem elég a physx-re fogott kártyának 4x is (mikor bugzott a lapom és leváltott 16x-ről 1x-re akkor kb a harmadára esett csak vissza a 4870-em teljesítménye, így elvileg 4x-el már közel ki lenne hajtva grafika alatt is). De még mindíg jobb a 16x+4x mint a 8x/8x. Inkább a physx-es rész lassuljon kicsit mint a grafikai. 16x/16x lapok meg elég drágák.
-
janos666
nagyúr
-
Rover623
félisten
válasz
janos666
üzenetére
vagy olyan a lapja hogy vissza kéne venni az első slotot is 8x-re ha két kártya van benne.

Amit én láttam régi két-slotos lapot, a második 16x foglalat akkor is kap 1x (esetleg 4x) PCI-e meghajtást, ha az első slotot 16x módban hajtják.
Tehát:
1 vagy 2 VGA módban 16x-1x(4x) felosztás van
SLI módban 8x-8x elosztás van.
A csatlakozók pedig lefelé kompatibilisek, tehát egy normál PCI-e VGA mindig működik egy fizikailag 16x kialakítású slotban, függetlenül attól, hogy 1x, 4x, 8x vagy 16 PCI-e meghajtást kap.Tehát mivel a fizikai gyorsítás nem SLI mód, a linkelt kártya azoknak jó, akiknek nincsen második-harmadik hosszú slotja...

-
Hawk1979
őstag
8400gs x1 foglalatba...

-
Hawk1979
őstag
Khmm.Nekem 177.79es fw.+legujjabb physx-el ronggyá fagy pár perc után a GRAW2 ha nem az első opciót választom a fizikánál a játékban....
Lehet húzol majd egy szűz wint,hátha...Basszus:most olvasom 1.5-ös javítás kell a gémhez,na majd azt is felcuppantom...

-
Tison
tag
Szerintettek ez a Multi gpu dolog fog menni a rövid pc-e foglaltban is.
-
janos666
nagyúr
válasz
Hawk1979
üzenetére
Épp linkelni akartam, jó kis cikk.
Találtam benne egy érdekes részt. Rájöttem hogy nem csak a VGA driver control panelében lehet az egyes monitorokra kiterjeszteni az asztalt, hanem itt konkrétan úgy csinálták a hogy a Vista disply properties fülét használták. Szóval így újra eséjét látom egy hibrid setupnak. Namajd levadászok egy használt 8500GT-t.

Annakidelyén úgyse toltam végig a GRAW2-t.

-
Hawk1979
őstag
Nem tudom volt-e már linkelve,de szerintem jó kis teszt.
Guru 3d... -
Kareszovics
addikt
Szubjektív véleményem NVIDIA PhysX a la Unreal Tournament 3
Ha valakit érdekel, nyugodtan olvassa el; köszönöm.

-
janos666
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Ígyvan, ha van egy bármi geforceod és egy integrált geforceod utóbbiból lehet PPU...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Egér RGB!!
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Épp akartam szólni hogy csínnyán azzal a Vantageval XP alatt.

(majd ha hazaértem beteszem a screenshot-ot is)....valakinek hasonló gondja?