Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeriPRO
tag
Üdv...
Lassan nem kéne kijönnie a CUDA 3.0-nak? Ez a physxbe előreláthatólag jelent majd valami "jót"? Az új cuda kompatibilis lesz dx10-es kártyákkal (tudom hogy a cuda-nak nem sok köze a dx-hez csak így tudtam megnevezni a régebbi kártyákat) vagy az már csak a gt300-on fog futni? -
FeriPRO
tag
Üdvözlet... rég írtam,még egyes ősebb tagok lehet emlékeznek is rám. (Alaplapcsere történt!)
Hát gyerekek,lett szerencsém találkozni egy HAVOK physics-szel (Red Faction) és azt kell mondanom,hogy jobban meggyőzött mint az NV PhysX. Mindenkinek csak ajánlani tudom,tényleg próbáljátok ki.... -
FeriPRO
tag
válasz
amigo8519
üzenetére
Hát a Crysisnál ne is várj különbséget... Physx-et csak bizonyos játékok használnak. Pl.: Unreal Tournament 3 Physx módos pályái ( Nvidia oldaláról le lehet tölteni a módot). De ott van még a Mirror's Edge,Cryostasis, Ghost Recon Advenced Warfighter 2... ezeknél próbálkozz...
Ha az új NV drivered van akkor nem kell semmit beállítanod csak föl kell tenni úgy a driver hogy már mind a két kari benne van a gépben... és a játékok beállításánál kell majd beállítani physx-es (és sokszor újraindítani a játékot)... Ez álltílában egy X-eléssel megoldódik (fizikagyorsító,physx ki/be,extreme physics,vagy valami ilyesmiket kell keresni a játékokban)...
Itt a physx lista: [link]
De ennek nagy része is csak API fizikás,tehát ott se tudod használni,ha egyik játék sincs meg akkor szedd le a Warmongert,az ingyenes és ott érezni fogod a különbséget!! -
FeriPRO
tag
válasz
Execute
üzenetére
8800GTS 384 nincs,az a GS...de igazából mind1 hogy melyik...(kb ugyanolyan erősek physxre)
Értelme lenne,amint tudsz szerezni egy olyan drivert,hogy elfusson a vörös kariknál is... Janos666-ot ha szépen megkéred lehet tud neked egy olyat küldeni,mert egyszer b*szakodott egy ilyen saját driver fájlok összevágásával... Én csak így max a régi drivereket tudom ajánlani (177.xx vagy valahogy ekörül,de lehet hogy 175.xx),azokon még ment az NV ATI párosítás!!! -
FeriPRO
tag
Szerinted miért lennék FeriPRO,ha nem győznék mindig UT-ba.Az egész gépemet csak azért vettem még egy évvel ezelőtt,hogy ez az egy játék menjen (igaz később kibővültek az igényeim),csak azért feltűnő,ha első körben nehezen győzök öldöklés módban és akkor is csak 1 halállal,majd rá 10 percel 20 gyilkolással többet lazán csinálok ugyanabban a beállításban...
Norbesz23455: ...hát ahogy átállt magától,úgy vissza is áll magától...
-
FeriPRO
tag
akkor lehet hogy csak érzéki csalódás lenne,jó csak nvphysx mellett alig tudtam kiirtani mindenkit (erős AI [MI] beállítások mellett) CPU physx mellett pedig 7 gyilkolásos előnyöm volt már pár perc alatt... Most akkor lehet hogy csak én jöttem nagyon bele a játékba és érzékicsalódás lenne?
-
FeriPRO
tag
Üdv.
Csináltam UT3 Lego physx-es pályát,érdekesség hogy FPS-sel nem kaptam kevesebbet ha CPU számolja a fizikát mintha VGA,de ha CPU számol akkor az ellenfelek érezhetően butábbak... -
FeriPRO
tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
GPU dioda 51 fok?? Ez a tápáramkör lehet (de ott hol a dióda?)?? Ha ez a dióda a tápáramkört jelenti akkor nem gond az 51 fok!!
A 9800 ventiét hagyjad már,nem lesz annak semmi baja... Auto a legjobb,akkor majd ha melegszik emeli a ventilátorsebességet... a 60% sok,jó ott a 37...
NV-nál 2D és 3D módban nincs órajel különbség (tudom hogy a rivatuner szerint van,de ott
se ér semmit)...Mi STEAM-os? Nem értem hogy milyen steamra gondolsz?Gőzzel megy a VGA-d??
Jah ez a Black az az ingyen-hétvégés verzió...gondolom ez a STEAM is...Amúgy az UT-t nálam is be lehetett X-elni,csak restartnál kiX-elődik... Igazából az volt eddig a bajod hogy hiába volt bent a másik kártya mégis a CPU számolta a fizikát....
A tornádós pálya nekem 45-50 fpssel megy átlagban,és a minimum eddig még csak 32 FPS volt (némi összevissza "drájverezés" után),ha sokat foglalkozol vele,jóval magasabb értékeket tudsz majd elérni... Mi ezért nem használunk túl nagy kártyát fizikázni mivel mindent tudunk így is tökéletesen,szaggatás nélkül futtatni kevesebb fogyasztással...
Eddig csak a Cryostasisben van egy rész ami tesztek szerint 14 FPS 8600GT-vel de ott a jóval nagyobb kártyák (9800-as széria) is csak 18 FPS-t tudtak produkálni,kisebb dll-ezéssel szerintem ezt is föl lehet tornázni minimum 25 FPS-re kis kártyával!! Ezért mondtuk anno hogy az a 9800 GT sok lesz,de ha ingyen "vót" akkor én is elfogadnám...
-
FeriPRO
tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Ohh,tudom mi a te problémád... És ne félj megoldható,8600 GT is elég az UT3-hoz plusz kártyákon (sőt 8500 gt is)...
Itt már régen egyszer ezt leírtam: [link] kóklerolás címszó alatt (némi helyesírási hibával és elírással
)!!! Ha valami nem tiszta szólj! -
FeriPRO
tag
És itt mi az a PCI-E 2.0 x8+x4,pontosabban tudom mi, hogy egyik 8-szorosan a másik 4-szeresen megy. De ezt így be lehet állítani melyik hányszorosan menjen vagy az egyik itt mitől lett x4-es? Vagy ez az amikor nem rakod rá a CF/SLI sint (mint nálunk,physx-eseknél ) és így az egyik 8-szorosra ugrik a másik pedig marad az alap 4-szeresen? Mert tudtommal P35-nél ha beleraksz egy másik physx kártyát (ugye sin nélkül)akkor attól még az első pci-e x16-os marad akkor itt miért lessz x8-os??? (Remélem érted mire akarok kilyukadni és mit kérdezek)
-
FeriPRO
tag
Tényleg,pedig azt hittem hogy a GTX260 már azért van olyan izmos kártya,mondjuk igaz,ssoe járt még a kezem alatt,csak így technikai adatok után nézegetve gondoltam... és egy 280 már azért kihasználja,vagy 285? vagy ez a pci-e 2.0 is olyan mint az usb 3.0 (lesz majd),hogy tök jó meg gyors csak semmi se használja ki???
Mondjuk igaz,nekem se jutott volna eszembe az én CF deszkámba még egy karit dugni...már én nem erre a topikra lettem figyelmes hanem mikor két különböző NV kártyákat láttam egy gépbe SLI sin nélkül,ilyenkor még nem igazán tudtam mi a physx és csak késöbb jártam utána hogy mi is ez az egész többkártyás balhé...
Norbesz23455: A CellFactor nem használ Nvidia physx-et,ott az élvezhető gémet a procidnak köszönheted,mert az csak Agiea kártyán megy...(mondjuk "jutúbon" én is láttam ilyen nvidiás videókat,de szerintem kamu,mert SLI Zone-on se tudta senki hogy hogy kell cellfactorozni nv karin,vagy te tudod???
) -
FeriPRO
tag
válasz
Norbesz23455
üzenetére
A Crossfire-nek nem sok köze van ehhez...Jobb lett ezt miben érezted/tapasztaltad??? Unrealban,Cryostesisben?
-
FeriPRO
tag
Qrunak igaza van,VGA ventit tuning nélkül nem szokás piszkálni (és amúgy se mindig sikerül).
Kicsit vitatkoznék(csak hogy még 3-4 hozzászólásig meglegyen a téma):Szerintem egy GTX260-nak már nem mindegy,hogy PCI-E 1.1 vagy 2.0 ,mivel a GTX szériának már elég nagy teljesítménye van a 2.0-ás sávszélességhez! de abban igazad van hogy sokat nem fog változtatni,max pár százalékot).
9800GT-t venni valóban butaság erre a célra...max 9600...De előbb tegyük fel a kérdést,valóban szükséged van GTX260 mellett plusz kártyára,főleg ilyen nagy teljesítményűre?? Mert ezzel a plusz karival csak mi bohóckodunk,nagy teljesítményű kari mellett felesleges pénzkidobás (főleg annál az 5 játéknál ami használja).
A kiírást meg látom...kösz

(Tudom hogy Qrunak írtam vissza,mindenki szűrje ki magának a neki való információt)
-
FeriPRO
tag
válasz
pachito
üzenetére
Pachito:
"Hát, akkor ennyi. Ezért jó elsőre is inkább format C-t javasolni, mert így feleslegesen vesződtél annak reményében, hogy hátha nem kell a DVD..."Ezt a mondatot ne vedd komolyan,a format mindig az utolsó megoldás,kell előtte kicsit szenvedni...csak mi márt tudjuk hogy felesleges...

-
FeriPRO
tag
válasz
FeriPRO
üzenetére
Hogy ne legyek ennyire szenilis,ha régen ment akkor most is kell mennie és ha most nem megy akkor legjobb újratenni a Windows-t,én is ma fogom szerintem...mert már minden krák... de ha valami miatt nem akarod újratenni akkor írd meg, összedugjuk itt a fejünket Janos666-tal és Qru-val és megvitatjuk...
Mindenesetre én a formatálást ajánlom,vagy azt hogy szedd le az egész Nvidia drivert (NVDriver uninstall) és rakd föl újra...az megy? -
FeriPRO
tag
[LEGO]
Újabb physx-es UT3 pálya,tényleg legó szerű...Letöltés: Kattints az oldalon a "Free user" gombra utána várd végig a számolót és megjelenik a letöltés (Download) fül.
Telepítés:Helyezd a két fájlt a "C:\Program Files\Unreal Tournament 3\UTGame\Published\CookedPC\CustomMaps"-be,a pályát az "Öldöklés" módban találod Lego néven.
-
-
FeriPRO
tag
És az a PhysX Enabled/Disabled se működik mivel hiába rakod Enabledre OKot nyomsz és visszaugrik Disabledre,mégis működik mintha Enableden lenne. Amúgy nem multi GPU-ról témázunk hanem SLI-physx-ről
(ha az a "mod" nekem szólt) Amúgy meg csak reménykedni lehet hogy az nvidia úgy írja a drivereit hogy a legoptimálisabb legyen ilyen physx kiválasztós beállításokban,de ha az eszközökbe letiltod a plusz karit és nyomsz egy restart-ot akkor az elsődleges karid fogja számolni. -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
SLI-PhysX,ez új (nekem),gondolom ezt csak SLI rendszereknél lehet,társkártyánál nem...(Most ne írd le hogy ez így van,mert tudom,hogy így van és nem lehet!
Ennyire Noob nem vagyok)...
De akkor Tri- és QuadSLI PhysX is van?Amúgy szerintetek 2 év múlva is jelen lesz a PhysX? (azért 2 év múlva mert akkor akarok majd új gépet venni)
És még mindig ez a vizezés az álmod? Gondolod Halkabb lesz egy 4870x2 és egy 8800GTS együtt vizesblokkal mint szimplán egy 4870x2 egy kicsit felstupekolt referenciahűtéssel?
És miért pont 8800GTS320 ??
-
FeriPRO
tag
Jó a téma...

Amúgy tudjátok min gondolkoztam? (A következő példa csak feltevés,nem készülök vásárolni!) Melyik lenne a jobb??? Ha egy P35-ös alaplap (azért P35-be hogy ha második kártyát dugunk bele akkor az első PCI-E ne feleződjön) első PCI-E-jába (x16) Egy 9800GX2-t raknánk, annak úgy az egyik GPUját használnánk csak renderelésre a másikat physx-re vagy az jobb lenne ha mondjuk a 2 GPU-t hagynánk hagy működjenek együtt mind a ketten renderelésre és a második PCI-Eba (x4) raknánk egy sokkal kisebb kártyát (8600GT,8800GS,9500GT,9600GT/GSO)?? Hogy kapnánk nagyobb FPS-t UT3 Physx pályáknál. Az első megoldás a physx-nek lenne jobb, a második a a renderelésnek!! Bocs ha kicsit érthetetlen vagyok,olvasd el zárójelek nélkül!

-
FeriPRO
tag
Pach?? --> Patch már csak azért is...
Te Jézus,tényleg így kell?? nekem először 2.0-ám volt (1.0-ra raktam rá) majd 2.1 és most feltettem az 1.3-at...
Ennyit kéne vele sz*rakodni??? nah majd akkor egyszer... de majd csak reinstall után..de ha te ráérsz (tudom hogy most nem) akkor hajrá...
Amúgy nem néz ki rossz pályának,mondjuk nem sok értelme van benne a fizikának,inkább csak látványeffekt. Én már régóta várok egy olyan játékra amibe a PhysX nem csak a látvány,mint pl. a Cell Factor,bár igaz ennek is elég kicsi lenne a rajongótábora,de jó lenne. U-Warsról senki nem tud semmit,mert az elég meggyőzően néz ki,mondjuk engem a vízalatti világ nem fog meg... ott is csak látvány lesz?? -
FeriPRO
tag
Pálya "ly"-os jé!!
Amúgy a 2.1-es patch vant fent UT-be... a pályához mondjuk igaz,van egy text amit nem olvastam el,ez köszönhető az angoltudásomnak és a lustaságomban!! 
Szerk.: Most nézem,1.3-hoz ajánlják,szerinted komoylan a verziószám miatt lehet az hogy így beszaggat??
-
FeriPRO
tag
Az előbb mikor bekapcsoltam a gépet a második (physx) kártyám értékei beálltak az első kártyám értékeire magától majd egy fluidmark teszt után is a 19 fps helyett 22-őt mértem... ez mitől lehetett,ugye ezt nem csinálja sűrűn mert a gpu még kibírja a 650 mhzt,de a 1,2 ns-os memóriák már nem örülnek a 972 mhz-nek... arról nem is beszélve hogy késöbb akarom húzni majd az első kártyámat is és nem fogok neki örülni a 740-re felszökik a második... valaki tapasztalt már ilyet??? Ugye ez nem sűrűn fordul elő...??
-
FeriPRO
tag
Tessék egy physx pálya Unreal Tournament 3-hoz :[DM Focus-PE (PhysX Edition)] Vigyázat,nagyon szaggat,szerintem nem is nvidia physx-et használ mivel a plusz kártyám valamiért nem melegedett miközbe ment a pálya és mégis szaggatott! Instal után a játékba a beállításoknál a hardveres fizikai gyorsítást újra be kell rakni(beX-elni),mert nekem is kivette!
A zipben található 4 fájl,azokat kell bemásolni a " C:\Program Files\Unreal Tournament 3\UTGame\Published\CookedPC\CustomMaps "-be!!
-
FeriPRO
tag
válasz
szuper-t
üzenetére
Pff... a 216 Sp még mindig GTX260,GTS250ből csak egy fajta van!!!
Egy új GTS 250 30ezertől beszerezhető újonnan,nem 40-től(1 giás 34ezertől!). És a memóriahibás kari semmire se jó... mivel egy proci úgy számol hogy a számolási adatot a hozzá tartozó memóriából olvassa ki és be. Hát itt az okosok mindig DDR3-at ajánlják,őszintén ajánlani én is azt ajánlom,előnye lehet,kérdés hogy mennyi... Ha nagyon akarod ezt a kétkártyás technológiát akkor 40-ből megvan a gts250 és egy használt hibátlan 8600GT (vagy valami hasonló),de inkább vegyél 46ért egy GTX 260-at,többet érsz vele... további kérdés??
-
FeriPRO
tag
Én is ilyesmit olvastam és mondták itt az okosok is,de valahogy kétlem mivel a PPU egy célprocesszor (tehát csak erre a célra fejlesztették ki) és a célprocik mindig jobbak az adott feladatra,de azért elképzelhető,hogy már egy 8600GT lenyomja,ezért érdekelne egy teszt... THX
-
FeriPRO
tag
8800 GTS 512-vel 100 FPS körül felbontásfüggően... 9500Gtvel 19 FPS-t felbontás függés nélkül.De ezek a minimum FPS-ek amikor már 30000 golyó van(pontosabban 29960),engem a ASUS Ageia Physx P1 minimum fps-ei érdekelnének... 1 perces teszt elég,utána már úgyis beáll minimumra és csak az AVG változik! De engem kifejezetten a Ageia érdekelne mert így be tudnánk határolni hogy kb melyik kártya olyan erős mint az alap PCI-os Ageia! amúgy kösz előre is a tesztet,majd ide a fórumba írd le!
-
FeriPRO
tag
Shader processzornak hívják és a 9600 GSO -ban (másnéven 8800GS) is 92 van belöle,65 nm-es és magasabb órajelen is jár a GPU és a shaderek is a 8800GTS-hez képest,bár kevesebb bites a memóriabuszja,de nem hinném hogy ez nagy hátrány lenne physx-nél. Akkor az most erősebb is mint egy 8800 GTS,kevesebbet is fogyaszt és jobb is annál physxre. Amúgy meg a mostani physx-es dolgok SZERINTEM eléggé a csúcson vannak,ennél sokkal durvább physx a KÖZEL JÖVŐBEN nem lesz nagyon elképzelhető,már csak azért se,mert egyik cég se fog kihozni olyan játékot,amibe nagyon kellene a physx,mivel akkor ennek a gémnek a rajongótábora elég kicsi lenne.De mindenkinek más az üzletpolitikája tehát lehet neked van igazad!
Mindenesetre a Physx és a CUDA is folyamatosan fejlődik így egy kártyából idővel még többet lehet majd kihozni.
De jó lenne ha más is szólna a dologhoz,és segítene dűlőre jutni ...

-
FeriPRO
tag
Természetesen lehet akár GTX285-öt is venni csak physX-re,de felesleges... én amúgy itt arról szoktam beszélni hogyha valaki új kártyát akar venni akkor mennyi pénzt dobjon ki erre max (valamint a fogyasztásra is emlékeztetni szoktam mindenkit) ... amúgy ha már így szóltál (ami természetesen nem baj),akkor elmondom,hogy végül is egy 8600GT és fölötte alkalmazható physx-re jól! Tehát igen egy 8800 GTS is,csak már felesleges,sokat fogyaszt és drága (használtba se mind1 hogy 5000 vagy 15000). Amúgy igen,egy 8800 GTS erősebb mint egy 9600GT!

Szerk.: szuper-t ha találsz egy 8800 GTS-t 9600 GT árba (vagy olcsón) és a tápod is elbírja akkor nyugodtan(memória mérete mind1)!
-
FeriPRO
tag
válasz
szuper-t
üzenetére
Bocs,tényleg nincs rajta integrált VGA... GTX 250 nincs!! GTX 260 van vagy GTS 250! GTX 260 mellé nem sok értelme van a plusz karinak,GTS 250 mellé még lehet egy kevés!amúgy egy nagyobb szériás kártyával sokszor többet érsz,tehát ha el tudod adni egy 10-esért a 8600-at akkor inkább vegyél egy szériával nagyobbat... a plusz kártyával csak az ilyen hülyegyerekek szoktak szórakozni mint mi...
de ha ez az álmod akkor legyen...
nekem ez volt!!!
Fizika kártyának meg maximum 9600 GT/GSO-ra érdemes áldozni. (A GSO sokat fogyaszt!) -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
A srácnak igaza van,tényleg hamar el tudná passzolni az ageia karit... Amúgy mi lesz a GTX275 tervvel nekem szimpibbnek tűnik mint a 4870x2-re még egy vízhűtésre is költeni,bár mondjuk ez a te dolgod,nem akarok beleszólni. Amúgy nem nvidia-rajongásom miatt mondom,mivel elismerem én is hogy pl egy 4770-es Radeon kari nagyon jó. Amúgy meg ne csodálkozz ha melegszenek a kártyáid,hiszen folyamatosan fűrészeled le a bordáról a lamellákat és még Rivatunerrel és Atitools-al rángatod őket fölfele...

-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Ohh,milyen rejtélyes,családi biznisz... amúgy ha tényleg ráérsz és ennyire megy akkor Cell Factort csináld meg...
Jó tudom hogy már sokan próbálták és nem lehet,csak hülyülök...
Frontlines: Fuel of War használ physx-et??? Az nvidia oldalának physx listáján nincs fönt,de további oldalakon viszont fent van,a Wikipedián (amit tudom hogy bloggerek írnak,ezért szűrni kell,de...) pl még az is meg van adva hogy régen még az nzone.com-on is fent volt hogy physx-es,de vajon már miért nincs fent,lehet hogy csak tévedés volt,vagy csak szimplán kimaradt?? -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Nézd: [link] 5.1-es gamer fejhallgató,látod nem hagylak nyugodni...
jah hogy te koleszos vagy a BME-n,nem tudtam... egyszer nem akarsz csinálni egy 8600gt 9500gt physx tesztet,mert olyat sehol nem találtam még,és csak 8600 ddr2-eset tudnék szerezni de ddr3-assal kéne pipróbálni sőt akkor már ddr2-őt is be lehetne venni? Amúgy tök jó hogy hangszigetelésről beszélünk a physx-es topicban,úgyhogy mesélj inkább kicsit az egyetemről,én Kandóra készülök...
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Minek neked vizes blokk,nem elég a gányolásod,amit ezzel a szerencsétlen 4870X2-vel csináltál??? amúgy tudod mit próbálj ki ha nagyon ráérsz,szedd ki a radeon karit és csak a 8600-assal próbáld meg (ajánlok egy frissen reinstalált gépet,mert szörnyű,amit te művelsz ezekkel a driverekkel
) -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Milyen érdekes,nekem is a halott csávó után szaggtott be a fizika még föl nem raktam a 181.22-est. Ezért az összes mirror's edges tesztemet ott szoktam elkezdeni hogy kijövök a rendőrcsajtól és odáig tolom még a helikoptertől menekülve rá nem ugrok egy iylen kék ponyvás dobozra... itt szoktam elérni minimum 41 fps-t. Lehet nem tetszik neki az hogy így oda vissza hekkelsz a radeonnal és még az nvidia drivert is buhinálod,mert ha az én 9500-öm elbírja akkor a te 8600-odnak is el kéne. Ha pesti vagy akkor hozd át,kipróbáljuk..

Szerk.: az Infernal azt mondod "nem jó"?,kár pedig egyszer ki akartam próbálni ,mert trailerje számomra nagyon vonzó volt! Bár ha halhatatlan vagy,az sok játékban rossz pl. crysis (ott még az ellenfeleidbe is bele kell nyomni egy tárat...
) -
FeriPRO
tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Kikapcsolni ki lehet,sőt régi drivereknél ki is tudod választani,az újnál az eszköztárban le tudod tiltani és akkor a másik kártya számolja,de ha ati kártya mellé akarod tenni akkor szinte biztos hogy nem lassítja! igazából egy 256 mb-os drr3-as a legjobb... de 256-ost nehéz szerezni,ez azért jobb mert rövidebb 1 bittel a memóriacímzése,bár ezt te soha nem fogod észrevenni elárulom! itt sokan azt mondják hogy a ddr3-om kell neki én se próbáltam még ddr2-vel,amúgy bármelyik márka,szerintem itt azért mind1,nekem egy zotacom van,mert szeretem a márkát.de lehet galaxy is mert az olcsó és nem is rossz. ha nem akarsz félre futni akkor ddr3-asat veszel! amúgy ha komolyan gondolod a dolgot akkor küld el PÜ-be az msn-címed és megtárgyaljuk!
-
FeriPRO
tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Hát igen,itt sokan már a 8600gt-re esküsznek,én mondjuk a 9500 gt mellett döntöttem mert olcsóbb és még jobb is! nekem megfelel... tesztekben nem a legjobb az igaz,de játékban nem csalódtam még benne,sose akadt (ut3 physx pack,mirror's edge, graw 2,warmonger).
ha cryostesisezni akarsz úgy hogy az egész játék menjen 24 fps fölött akkor minimum egy GTX-es széria kell..ez persze már teljesen felesleges (amúgy azért mert a cryostesisben van olyan rész ami nagyon durva,ilyen folyadékos). -
FeriPRO
tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Őszintén,20000-et nem,sőt töredékét sem. Max ha van felesleges pénzed.Butaság,de JÓ játék!
Engem pl elszórakoztat... és nekem is csak 15 volt.. 
janos666? 3 shotot elfoglaló hűtés,te komolyan ebben a tesztedben megbuhinált hűtést használod?[link]
Vagány nagyon... UP! -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Hát jah,de nem tudom hogy mennyire tudná lekövetni a GPU a sokkal magasabb órajelet,továbbá ugye itt a feszt nem tudod állítani tehát még az is beszámíthat!
Jah a ventit nem tudom állítani,felhúzom a csúszkát a kívánt értékre és mikor nyomok egy alkapmazást visszaugrik.tipp? -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Nah gyors teszt,természetesen lesz ennél pontosabb és jobb is proci húzással meg stb. de csak gyors érték:
Fluid Mark:
550/1400 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :19 FPS
550/1603 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :20 FPS
651/1657 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :21 FPsHát nem sok,de meg fogom oldani lesz az még 24-25 folyamatos kép
így 2 perc alatt 49 fokos volt,lehetne még ezen húzni vagy akkor már nem lesz stabil? -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Hát ilyen nincs!
az nTune-nál volt ilyen valami amit el kellett fogadni és mikor azt elfogadtam,azóta még a rivatuner se látja a 9500-ast.pontosabban látja,de azt írja ki hogy valami g165-ös GPU-ja van és 4095MB memória... valamint az overclock résznél pedig nem látja a Hz-eket. Ez most mi? Win-reinstal??? -
FeriPRO
tag
Az nvidia drivernél valamiért csak az elődleges VGA-at tudom húzni a teljesítmény fülnél... és nem is úgy néz ki mint ahogy az ntune szokott mikor az van fölrakva... hogy tudom akkor húzni a második karit???
azért nem Rivatunert hasznlom mert nem valami szimpatikus hogy félreméri a frekiket,mivel ha húzásnál is félreméri akkor lehet túl hajtja is majd...:S -
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Tudom hogy eldöcög CPU-n is a physx,de a hibánál kifejezetten Ageia physx-et akart,tehát még nem is NV-at, lehet hogy ez még egy régi Ageia PhysX "reklámozására" készült játék és azért nem indul,mert nem találja az Ageia kártyát. Eleinte a Cell Factor is ilyen volt,és azt is csak később lehetett elindítani kártya nélkül.
-
FeriPRO
tag
6-os széria nem támogatja a physx-et!!! és ennek gamenek 6800 a minimum követelménye, nem tudom mi az az LE,de nem lehet hogy az egy sima 6800-as széria alatt van? Amúgy szerintem azért nem indul mert nem támogatja a kari a physx-et!
De azért még hallgasd meg janos666 hozzászólását ehhez a hozzászólásomhoz!! -
FeriPRO
tag
Ezt találtam a prohardveren:
"A GeForce prezentáció természetesen a PhysX-ről és a CUDA támogatásról szólt. Az előbbi technikára építő játékok listáját már egy korábbi hírünkben lelepleztük, de az előadó elmondása szerint a lista nem teljes." [link]Tehát még így hébe-hóba lehetnek majd idén is NV physx-es játékok. Én pl már tudom hogy a Bionic Commando is NVPX-es lesz és idén jön ki (és nem volt benne a listában).
-
FeriPRO
tag
P35-ös alaplapba berakott plusz kártya esetén az elsődleges PCI-E x16-os marad? Teljesítménycsökkenés lehetséges így? Tudom,ezt is letesztelhetném,de egyszerűbb megkérdezni...

-
FeriPRO
tag
Plusz kártya is performance (3D) módba vált amikor elkezded aktívan használni? Ezt azért kérdezem mert én azt szeretném hogy a 2D módot letolni addig amíg csak tudom,hiszen minek fogyassza az áramod,a 3D módot pedig felhúzni. Csak nem tudom hogy átvált e a VGA a nagyobb MHz-ekre ha 3D-t nem is kell számolnia! ??
-
FeriPRO
tag
Tényleg,ha már Win7,én nem sokat tudok róla (annyira nem hatnak meg az OP rendszerek) de előreláthatólag jó lesz és az én "Games for Windows"-os gémeim menni fognak rajta? Tehát xp-s dolgok hibátlanul nagy teljesítménnyel futni fognak,nem kell ehhez erre szánt konfig? Physx jól fog működni
? Társkártyázást lehet majd??? Valamit meséljetek már,mert én csak rizsát találok a neten!
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Ohh de bonyolultan képzelted ezt a tuningot,én csak pusztán felraktam volna a GPU órajelét egy bizonyos értékre (600 és 650-re),a shadert nem külön húzva hanem együtt marasztalva a szorzószámot húznám vele (tehát hogy a GPU S. aránya ne változzon).
De ha már tuningnál tarunk,Nekem egy Zotac 9500 GT display-em van.[link] És ezt egy Zotac 9500 GT AMP GPUjának órajeleire húznám fel.[link] A két kártya külsőre ugyan olyan.Csak a kimeneti csatlakozókban és matricában más,ránézésre.
Kérdés:szerinted felhúzható sérülés nélkül,vagy esetleg az lehet hogy az alapból tuningba válogatott GPU kerül. Esetleg hogy másik (jobb/továbbfejlesztett) BIOS van benne. Vagy egy tuning kari csak attól tuning,hogy húztak egyet az órajelen és a ventilátorszabályzást is felhúzták?? Tehát mennyire biztonságos a gyári húzásig nyúzni a kártyát? nTune-nal dolgoznék,az jó? (nekem a legszimpatikusabb) Olyat lehet hogy csak aktív használatkor járjon gyorsabban a ventilátor rajta,és mikor netezek vagy crysis-olok akkor a physx card ventije ne pörögjön,és ne hangoskodjon? Garancinál könnyű nekik kideríteni hogy tuningolva volt a kártya? (tehát VGA BIOSba ennek marad nyoma?) Addig akarom húzni még 100% hogy nem sűl szét a cucc,tehát nem akarok a gyári tuningnál túl menni,de ha vmi baja lessz (ha épp nem is a tuning miatt és nem lesz kormos) akkor azért illessen a garancia?? Megint túl soakt kérdeztem és érthetetlenül beszéltem,bocs..
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Ohh micsoda "csatákat vívunk"!! De nem baj,ennyi kell! Elöször is 10%+40%+40% az 90%
Na jó nem kötekszek mert idősebb vagy!
Amúgy erre a kérdésemre kéne válasz:[link]
Tuninggal mennyi pluszt lehet elérni szerinted? (csak a móka kedvéért,így is meg avgyok elégedve)Jah és akkor egy újabb kérdés,honnan tudja az én plusz kártyám hogy én physx-elni akarok rajta és nem renderelni.Mert most még azt se tudom beállítani hogy melyik kártya fizikázzon,lehet hogy így is megkapja a plusz kari is a képhez tartozó adatot??? nem kell valahogy kikapcsolni azt hogy ő ne kapjon olyat?Mondjuk "dugtam" már rá a plusz kártyára a DVI csatlakozót,hát láss csodát képet azt nem adott!
Vagy a driverben lehet vmi oylasmi hogy érzékeli,hogy nincs a kimeneteire kötve semmi ezt azt biztos physx-card??Amúgy nekem is így fut a a mirror's edge és most így új driver + physx card után 41 fps alatt még sose láttam (1240*1024 all max).Sőt olyan tesztet is csináltam,hogy a játékban physx-el és physx nélkül,és a plusz kártya teljesen levette a physx terhet mert 5,azaz 5%-al volt csak így lomhább (ez jelent kemény 43 minimum fps-t).
Kérnék válaszokat a 2 kérdésre (kérdés ciklusokra)!

-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Milyen naiv az üzletpolitikád!
Amúgy miért,szerinted egy VGA-n csak a biosnak van flash-e? Magyarul írta ki mind a két kártyára külön-külön,hogy "a Windows által nem támogatott hozzáférés..." vagy valami ilyesmi és hogy engedélyezem-e,már nem emlékszem,de mintha az engedélyezés megnyomása után egy külön ablakba is megnyílt volna egy ilyen Loading csík (franc se tudja hogy hívják
),de nem biztos,már rég volt. Amúgy meg miért ne lehetne egy külön flash a cuccon,mondjuk esetleg pont a Cuda számára.Persze ennyire nem vagyok otthon a dologba,ez csak elképzelés/felételezés/hipotézis ... Még csak a memória címzésénél tartunk a suliba.
Amúgy már esett szó a PCI-E x1/x4 foglalatba rakott physx VGA-ról. A sima PCI foglalat is csak 132MB/s és ott is csodásan működik a fizika. Ezen elméleten továbbhaladva lehet,hogy mind1 hogy milyen kártyát raksz a kisebb slotba,mivel physx számolás csak nagy számítási teljesítményt igényel,a nagy CPU-GPU[PPU] közötti adatforgalmat nem! Tehát lehet hogy egy sokkal nagyobb kártyát nem fog vissza a kis sávszélességű (hívjuk helytelenül sávszélességnek) PCI-E,mivel mivel az oda-vissza való "kommunikációhoz" 132MB/s is megfelel.
[PCI-E x1 = 200MB/s,PCI-E x4 = 800MB/s]
Véleményeket halljunk!Jah előző kérdésemre,választ valaki...lécci... igen c-vel...tehát lécci!
Kezdek túl sokat írni,nem?
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Hát nem tudom,próbáld meg,csak tipp volt,de lehetséges hogy műkszik!Viszont nem tűnik logikusnak hogy újra engedélyezné az nvida,vagy lehet hogy a 2.2-es Cudál ezt elfelejtették beiktatni,hiszen az 185.85-ös driveren nem az nvidia driver osztja ki a physx-es feladatot hanem a cuda,amit szerintem még a vga flashébe is beiktat,mivel telepítéskor valamit beírt a flasbe (onnan tudom hogy rákérdezett,és szerintem erre)!! De mondom,csak tipp!
-
FeriPRO
tag
Szerintem Abu arra gondolt hogy azért mert nem törik ki egy ablak attól még a physx jelen van mivel a játék közben a gravitáció is jelen van,ami ugyan úgy fizikának minősül és számolhat a physx kártya.
Abu85:Teszteltem most,hát nekem 1% százalékkal se volt jobb physx enableddel,mint nélküle (Kétség/Suspense pályán játszottam tethalottat [F billentyű],az ember összeesik és a keze lába kifordul,oda kellhet fizika),de attól még én annak adok igazat,hogy ezt számolhatja a physx[GPU] csak annyira minimális ez a fizika hogy mind1 hogy CPU vagy GPU számolja!
-
FeriPRO
tag
Jajj hogy az én problémámmal is törődjek
9500GT-ről beszélek! A RivaTunernek mennyire lehet hinni? Azt írja ki hogy 594-en megy a GPU-m és 1512-n a shaderek,pedig nem tudning a kártya,és nem is volt tuningolva általam. Továbbá a Zotac (és még sok más oldalon) 1375 mhz-esnek vallják a shadereket,az nvidia oldalán 1400-nak. Az 1375 logikusabb a 2.5x550=1375-ös felszorzám miatt,viszont az Nvidia csak nem ír butaságot az oldalára.A GPU-Z-ben is 550/1400-at írja ki mint adat és a GPU-Z-s tesztben is 550 mhz mér,nem 594-et,itt melyik tesztnek (RivaTuner vs GPU-Z) és melyik értéknek (shader órajel alapból: 1375 vs 1400) lehet hinni? Tuning teszt miatt fontos lenne! -
FeriPRO
tag
Hát pontosítva a régi nvidia drivereknél volt meg ez a "hybrid"-lehetőséget és csak az új drivereknél nem fér össze a Radeon és a Geforce.Természetesen ez azért van mert régen még az nvidia nem gondolt erre,hogy valaki két különböző kártyát használjon.Viszont most rájöttek,hogy a radeon sokkal teljesítmény/ár barátabb és ezért sokan a radeont választják,de az nvidiának ott vannak az előnyei (CUDA,PhysX és további rengeteg játék támogatottság).Tehát sokan a költséghatékony radeon kártyájuk mellé vettek egy olcsó geforce-t és ezért az nvidia megcsinálta azt,hogy az új játékokon (Mirror's Edge,Cryostesis) nem megy tökéletesen a fizika,még le nem töltöd az ahoz tartozó driver-t,ami már nem támogatja ezt a 2 gyártós megoldást (pontosabban eddig se támogatta,inkább most tiltja).
Tehát ha te most Mirror's Edgezni szeretnél physx-el,akkor a R. karid mellé nem éri meg venni egy GF kártyát,mivel a Mirror's Edge szaggatás nélküli futtásához a 182.xx verziójú drivet kellene letöltened.Úgy tudom 177.xx volt az utolsó használható driver erre.Mindenesetre mielőtt kapok egy levelet az NVIDIÁTÓL,ezért leszögezném azt,hogy azért én valamilyen szinten ennek a döntésnek igazat adok,hiszen így a fejlesztésért nem fizetnénk ki a teljes árat (tönkremenne a cég,nem lenne a Radeonnak konkurenciája,ezzel megállna a versengés,a fejlesztés) és "Szeretjük az NVIDIÁT"![poén]
De azért más véleményét is hallgasd meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerk: a legújabb driver(185.xx) viszont egy kicsit érdekesen sakkozik a physxel,ezt szerintem a CUDA 2.2-nek köszönhetjük.Így lehet hogy érdemes ezzel kipróbálni,mert perpillanat nekem sincs bekapcsolva a physx (az nvidia menüje szerint),viszont be se tudom kapcsolni,sőt ki se,mert mindig disableden van,mégis működik a physx (sőt sokkal jobban).
-
FeriPRO
tag
Pff... bocs akkor tessék itt van egy másik ugyanarról.
http://www.pcgameshardware.com/aid,674175/Mirrors-Edge-benchmarks-with-Radeon-HD-4870-plus-Ageia-card-Alternative-to-Nvidia-Physx/Reviews/
vagy
így se megy? (a két link ugyan az,csak az egyik linkelve,tehát érted
) -
FeriPRO
tag
Ohh,mit találtam,már biztos nagyon sokan rátaláltatok a "gugli"-n de lehet hogy egyeseknek új,és sok segítséget adhat plusz kártya vásárlásnál: [PhysX]
Ebből én azt tudtam levonni hogy egy 8600GT már van olyan erős (NV karihoz párosítva) mint egy PPU (egy Radeonnál)!
Viszont az miért van,hogy egy GF kártyánál többet ér a plusz PPU,mint egy R karinál,a két kártya kb ugyan olyan erős és ha a PPU számolja a fizikát akkor az NV-nak ez az előnye is elveszik nem?
-
FeriPRO
tag
Nem tudjátok véletlenül hogy az UT3-ban (nem a physx packban) mi még a physx (az emberek esése,a shotgun lövedéke,tárgyak zuhanása)? és ez is valódi physxnek mondható (tehát ezt is tudja számolni a GPU)?
-
FeriPRO
tag
Nah lenne egy komolyabb kérdésem is,de csak az érdeklődés kedvéért.
Mi is az hogy Physx?
Ez azt jelenti hogy egy játékban a Physx-es objektumok (amiket a physx számol) átkerülnek a videokárya memóriájába (tehát az összes,ha mozog,ha nem), ott vannak mindig és a GPU csak akkor nyúl hozzájuk (számol velük),ha azoknak a pozíciójuk megváltozik(vagyis valamilyen hatás éri őket,amitől fizikát kell számolni),majd [biztos] el is küldi ezt a változást a procinak ...
VAGY...
a Physx-es objektumok is ugyan úgy a processzor memóriájában (pontosabban az alaplapi ramban) foglal helyet,és mikor egy objektumnak meg kell mozdulni,akkor elküldi a GPU-nak,ami kiszámolja azt és megy vissza az alaplapi RAM-ba
???Fontos kérdés lenne többeknek physx kártya szempontjából,bár ezt szerintem senki nem tudja így a fórumon,mindenki csak tippelni tud (vagy lehet csak én vagyok buta)!!
De ha szavaznunk kell és ezt alá is támasztani akkor én az elsőre tippelnék,az az optimálisabb,logikusabb,jobb megoldás,valamint az Nvidia által emlegetett minimum 256mb memória is erre utal!
Nah hajrá,halljam a véleményeket (egyesek véleményére külön kíváncsi vagyok!)

-
FeriPRO
tag
válasz
janos666
üzenetére
Nem tudom,alig 3 napos az a játék...Amúgy láttam róla videókat és összemérve az UT3 vagy a Mirror's E. Physxjével lazán menne a Terminator is 60 FPS-sel maxon,mediumon nem tudom,úgy jobban.(amúgy fizika szempontjából mindegy hogy maxon van vagy médiumon) De hidd el a 9500GT elég ahoz,hogy számolja a fizikát,én is féltem tőle.Amúgy ha ennyire nem tetszik a 8600/9500 széria akkor vegyél egy Zotac 9600 Eco-t (bárhol is lehet olyat kapni),az egy visszavett GPU-ú (shader-ű) kártya és még talán az is elzötyög abban a x4 PCI-E-ban lassulás nélkül(bár az már necces,de az lenne az utolsó amivel én kipróbálnám).Elég lenne neked a 9500,ha nekem is elég(hiszen hibátlan).De pl. Warmonger megy 70-80 FPS-sel és abban nagyobb fizika van mint a Terminatorban. Az új CUDA nagyon jó! Vagy várjál,te Radeon NVidia Hybridet akarsz csinálni?
-
FeriPRO
tag
Eddig is a 8800GTS-nek volt kiosztva a physx feladat... amúgy Qru CPU-VGA tesztjére építkeztem.(Szegény srác ,hogy mindig őt emlegetem.)
Ja,és ha már itt tartunk.A plusz kártyát nem kell sehol kikapcsolni,hogy VGA-ként lássa a vindoz (sic!).Tehát ahogy a plusz kártyát Physx: Enabled-re állítod,úgyan úgy Renderer[ing]: Disabled-re?
-
FeriPRO
tag
Üdv.
Újabb segítség kéne.
Bár tudom hogy nem teljesen ide tartozik!
Amég nem volt régen plusz physx kártyám (9500GT),addig 3GHz procival ki tudtam hajtani a 8800GTS-emet,viszont most,hogy lett bele,nem kellene egy kis tuning? Én olyan 3500Mhz-re gondoltam.Kössz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jah ez a Black az az ingyen-hétvégés verzió...gondolom ez a STEAM is...

)
Mindenesetre én a formatálást ajánlom,vagy azt hogy szedd le az egész Nvidia drivert (NVDriver uninstall) és rakd föl újra...az megy?