Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ismét hasznos infó hogy a 8600GT se válogat a 4x, 8x és 16x foglalatok közt mikor Physx-re használjuk. (bár sejthető volt de sosem árt kitesztelni)

963 -> Mivel nincs külön csatlakozója így maximum 75W-ot képes felvenni a kártya a PCI-E slotból. Gyakorlatilag tehát még ennyit sem fog tartósan enni ha nem raktak rá külön csatit. Ha volt kb 70W tartalék a tápban akkor menni fog. (szerintem 300W alatt volt eddig bőven, most talán üti majd a 320W-ot ami még benevan a 420*0,75-ben)
-
Raider 01
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy egy quad gt,6400cd2@3600mhz,4*1gb geil,2 viny,2 optika,8800gt+8600gts-hez elég egy 430 chieftek?Eddig gond nem volt vele,csak érdekelne hogy elbírja e a +8600gts-t? -
ricsi99
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Próbáltam egyedül asus p5b deluxban (16x) ,másodlagos kariként (4x) aztán másik lapban asus a8n sli deluxban egyedül (16x) másodiként (8x) mindenhol ugyan annyit ment ,,, tuningban megy 1740-et... játszani nem játszottam a karival de 3dmark 2005 ben 11400 pöty ugyhogy tuti jol van összerakva, feltelepitve a gép, meg hát 2 gépben tök ugyanannyi eredményt hozott....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666
üzenetére
Jah, DES inkább akkor szól bele, ha közel van a proci limithez a dolog. Kíváncsiságból néztem, mert külföldi fórumokon is olvastam illetve saját tapasztalat is, hogy a proci erejéből azért vissza vesz. Nos ez esetben az összes teszt alatt 1fps volt a minimum fps közti különbség des-el és nélküle.
Előző képhez: Warmonger full high beállításon futott, tehát az összes csúszka max-ra húzva és 1280x1024-es natív felbontáson toltam.
-
janos666
nagyúr
Aha, szóval tényleg jobb egy 8600GT mint egy 8500as, ha van alatta CPU már elég is a warmongert fix60 körül tartani. (nekem ott 45 a minfps, és nemhiszem hogy sokat segít a magok száma, az összes physx demó 1 magon számol fizikát)
A DES ennyire degradál? Pfüjj, mindjárt megnézem az ESIST is nem-e elkúr itt nekem valamit.
-
Qru
MODERÁTOR
Modik leszedték, mivel egy héten csak egy cikket lehet publikálni (én már meg tettem), ezért csak 26-án fog megjelenni (előre van dátumozva, addig csak én látom, meg a modik).
Viszont egy kis ízelítőt azért adok belőle: Link
A többi demóban nincs ekkora mértékű gyorsulás. De végülis a játék a lényeg, mert enm demóval játszunk ugye...
-
janos666
nagyúr
Ezt a pontmennyiséget úgy kaptad hogy egy másik kártya renderelt és a 8600-as csak fizikát számolt? CPU mindegy, nálam pl 10% fölé se megy a terhelése fluidmarkal ha hardver physx van.
Amúgy a laptopomban 8600M GT van és az is 1700 pont körül hoz hasonló órajeleken. (persze úgy hogy a képet is rajzolja hozzá)
Alaplap hogy osztja a PCI-E sávokat? (nálam be van kapcsolva valami graphic booster is BIOS-ban ami CF-hez lenne való hogy a kártyák gyorsabban komunikáljanak egymás közt) -
janos666
nagyúr
Amúgy engem is érdekelne egy 8600GT mellékessel végzett teszt hogy megérné-e cserélnem a 8500GT-t 8600GTS-re. Nem sok a különbözet, de mire levadássza az ember a vásárlót és eladót jó árba...
-
janos666
nagyúr
válasz
Baga1983
üzenetére
Nekem csak olyat játszik néha hogy a 2. GPU teszt is lefut, indulna az első CPU teszt (az AI-os, nem a physx-es), és ott user aborted hibaüzivel kilép többször egymás után. Újraraktam (újra le is töltöttem) az 1.01-es verziót, de ugyanezt csinálta. Aztán egyszercsak helyrejött, kb 2x lefutott, és megint meghalt.
Most meg nem tudom mi van vele, mert tegnap szétessett a RAID tömböm, épp recovery progikkal nyúzom hátha maradt valami. Szóval nálam lehetett valami gáz a lemezekkel is. -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Járt már ugy valaki hogy bekapcsolta a physx-et és vantage kifagyott a cpu physxnél?
-
janos666
nagyúr
Én jobban élveztem mikor UT3-ban a LightHouse mapon lövöldöztem a falakat, ablakokat, hordókat és szált mindenfelé a tégla. Meg az is újszerű ahogy a warmongerben fújja a szél a hamut és ami nekirepül a falnak az irányt vált (odaszorul a falnak és elindul vele párhuzamosan...)
Nálam pont a nurien az hogy: nem csak statikusan lengedezik a szoknya? (mert szoktak olyat csinálni hogy lobog az emberke ruhája csak nem ilyen jól hanem mindíg ugyanúgy) Húha...
De engem is a víz izgatna legjobban, a half-life 2 kiváló vízefektje óta álmodom a széthordható vízcseppekről... -
Rover623
félisten
válasz
lbalog01
üzenetére

Jelenleg is címlapos írás a logouton...csak egy kicsit jobbra-felfelé kellene nézni...
zso73: címlapra nem mindig azonnal kerül ki az írás...még ha a cikkíró úgy is szeretné, akkor sem...

-
Qru
MODERÁTOR
Kész a teszt. Hát, elég vegyes képet mutat a dolog...
-
Oliverda
félisten
Valaki esetleg próbálta már beizzítani a PhysX-et alaplapi GeForce 8200/8300/9200/9300-on? Természetesen úgy gondolom hogy volt mellette valami izmosabb diszkrét VGA.
-
priti
addikt
Most látom, hogy a Fallout 3 nem támogatja sajna
Az egyetlen játék a Fallout 2 volt, amit többször végigvittem, szóval nálam ügydöntő. Néztem képeket a Warmonger-ről ... háát, hogy is mondjam... vizuális motivációnak nekem kevés.
Egyenlőre én csak a Diablo3-at meg a Fallout3-at várom a felhozatalból, addig meg elvagyok a mostaniakkal, még a felét se játszottam végig. Meggyőztem magam, hogy egyenlőre kihagyom. -
_Lord_B_
tag
Egy 8800 gt egymagában kb 10% lassab mint egy Videokártya + Agei PhysX kártya.
Persze felbontásol és Videokártya terheléstöl függ. Én pl 1920*1200 ban teszteltem, haver PhysX kártyájával aki el akarja adni mostmár
Amivel elindul az nVidia ott nekem max 20% volt a lemaradásom
ha megcsinálják és pachelik a játékokat akkor SLI-be rakok két 8800 gt -t

jah igen:WinXp 32bit
4 gbram (3,25 gbram)
Q6600@ 3000 mhz
MSI 8800 Gt -
Qru
MODERÁTOR
Az az igazság, hogy nem vagyok nagy FPS rajongó, Krízist nem is próbáltam, így nincs összehasonlítási alapom.
Nagyon szépek a fizikai elemek, főleg mikor ilyen nagy lepleket/zászlókat lősz szét géppityuval. A tűz efekt is szép, de összeségében nem vok hasra esve a játéktól. Ehhez hozzátartozik, mondom, hogy nem vok fps rajongó!
Inkább az Elder scroll új része miatt vállatam be egy 8600GT-t (az is PhysX-es lesz). 10k-ért vettem Asus, (nomrális) nem refhűtős 256-os GDDR3-asat 2,5év garral. Ennyit megér, ha már nem tudtam elmenni nyaralni...
zso73: Teszt már majdnem kész, hnap estére már feltölthető állapotban lesz a dolog reményeim szerint. Demókban nem gyorsult annyira látványosan a dolog, viszont Warmonger elég sokat profitál belőle.
Értsd: full-fullban játszhatatlan szintről bőven nőtt az fps, játszható szint fölé ugrott.
-
priti
addikt
Ez a Warmonger mennyire nagy durranás? Érdemes miatta vennem egy 86GT-t?
...végülis sokat már nem bukhatok egy 86GT-n az tuti, max 1-2k mínusz meg a beállítás öröme... hüm-hümMilyen a gáma? Van akkora durranás, mint a Crysis? Ha jó, akkor lehet, hogy megnézem én is, csak hogy elmondhassam, hogy ebbe a fagyiba is belenyaltam.

-
Komplikato
veterán
A fene tudja, a Havok-ot több játék támogatja MÉG. De a jelenlegi Havok elég keveset tud a PhysX-el szemben. Csakhogy amiben többet tudna a PhysX, pont azokat nem használja szinte semmilyen program MÉG.
Na most ehhez adjuk hozzá, hogy a CryEngine 2.0 és a jövendő 3.0 elvileg SAJÁT fizikai API-t használ majd, ami nem jelenti, hogy ne használhatná az Unified Shadereket, de erről meg érthető módon csöndben vannak.Ami viszont felpörgetheti az eseményeket, az a Force Unleashed játék, amiben bemutatkozik (vagy nem) a forradalmian új fizikai rendszer, ami állítólag a légáramlástól kezdve, a folyadék és ruha szimuláción át mindenfélét tartalmaz, kicsi a gépigénye(?) és a játékmenet szerves részét is képezi. Ha bejön, és elég sokan liszencelik, lehet elfelejthetjük a többi jelenlegi próbálkozást. Vagy optimista esetben mindkettő erős fejlesztésen esik majd át.

-
szgombos
csendes tag
Amire nem gondoltál, a harmadik út lesz a mindenki számára elfogadható:
mivel a játékok egy része egyik, másik része másik apit használ, az igazi gammereknek EGY ATI+EGY NVIDIA vagy EGY INTEL+EGY NVIDIA karit kell majd berszerezni!
esteleg nvidiás alaplapba Ati vgat vagy amd ill. intel alaplapba geforceot.
Aztán egyikük se sárguljon az irigységtől! -
Qru
MODERÁTOR
Hát, azért ez nem olyan nagy jelentősségű dolog (még), hogy egyből átrendezze a vga piacot és lehet sosem fogja. A legnagyobb jelenelegi hátránya, hogy alig van sw-es támogatottsága. Ígérnek sok-sok játékot de ki tudja mi lesz belőle. Az általad említett Creative-os példa is szépnek indult, aztán nem lett belőle semmi érdemi.
GTX280: igen ha csökken az ára, jönnek még gyorsabb vga-k, akkor többen veszik majd. A hagyományos kétkártyás rendszereket (SLI, CF) is hogy hirdették/hirdetik mégis a gazdagabbak úri huncutsága maradt (emellett persze dupla pénzért nincs dupla gyorsulás, sőt... ezért sok esetben aki megtehetné racionalitásból nem épít SLI/CF rendszert. Nem beszélve a dupla fogyasztásról/hőtermelésről). Ha itt sem lesz érdemi gyorsulás, akkor bukó a dolog, hiába a teremtik/teremtenék meg a megfelelő sw környezetet.
Arról nem is beszélve, hogy egy gyors vga-hoz gyors PPU-zós vga kell, amihez drága alaplap (ne csonka pci-e slot legyen a második, tehát X38/X48 chipset ajánlott erős vga-k esetén)... Ez inkább a középmezőnyben lehet életképes. Pl 8800GT/GTS mellé egy 8500/8600GT. -
priti
addikt
Én az új fejlesztés megjelenésével egyidőben számottevő változást vártam eddig az árképzésben (lehet, hogy naívan) válaszul az ati árcsökkentésére és tekintettel a tőkeerőre.
Ha megtalálom a számításom, akkor viszont ennek nincs értelme, mert mindenki meg fogja venni a GTX280-at
-
Qru
MODERÁTOR
Benne van a pakliban. Nagyjából 2 végkifejlet lehetséges sztem:
1: Mivel az AMD/ATi és a vga piacra most beszálló Intel is a másik fizikai API-t támogatja az nVidia talponmaradása lehet a tét. Az Intel ez esetben nyilván elég sokat fog beleölni a dologba, hogy minnél nagyobb szeletet vegyen el a jelenleg piacvezető Nvidiától (főleg, hogy kvázi akkor az AMD-vel "stratégiai" partnerek lesznek ezen a téren).
2: Versenyen kívül megegyeznek, hogy nem erőltetik a dolgot akkor pedig teljesen elsikkad a dolog. Fejlesztenek annyival erősebb vga-kat, hogy nem lesz szükség, illetve igen minimális gyorsulás lesz PPU-val. Ha nézted a korábban linkelt tesztet, akkor látható, hogy most egy GTX280 mellé betett 9600GT is szinte alig gyorsít valamennyit.
-
Mankó
veterán
Olvasgatom a fórumot, de nem esett még le, hogy egy 9600gt mellé mit érdemes, vagy érdemes-e egyáltalán betenni. Ha valakinek van valami érdemleges ötlete, ne kíméljen!
-
Qru
MODERÁTOR
Holnap ha minden igaz, már a gépemben feszít egy 8600GT a 8800GTS mellett. Tapasztalatokat megírom majd!
-
X@b3e
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Hát nem tom, hogy annyit (86GT) megér-e nekem az az egy kezemen megszámolható játékmennyiség, amiből az UT kapásból ki is esik, mert nem bírom..
A 85GT-t sem vettem, csak itt van nálam egy jó darabig és kipróbálhatom.
Tényleg, nincs vhol egy lista, hogy pontosan melyik gammák támogatják, és melyik megjelenők fogják? -
szgombos
csendes tag
Próbálta már valaki geforce8200-as alaplapban? Pl. Asrock K10N78FULLHD-HSLI R3.0-ban, ahol az igp legyen a ppu?
-
Drizzt
nagyúr
Ez a pontos táblázat. Jahh, tényleg nem igazán gyorsabb. Mondjuk megnézhették volna, hogy pl: 9800Gt, vagy Gtx mellé is felesleges-e egy külön kártya, mert azért jóval erősebb a gtx280 ezeknél.
-
Raider 01
aktív tag
Sziasztok!
Na ez kezd engem is egyre jobban érdekelni,mivel van a gépben egy 8800gt,és itt hever a polcon egy 8600gts
Ezt kikell próbálnom!!!Milyen játékok alatt van ennek értelme? -
Groo
csendes tag
Hali!
gtx280 mellé érdemes berakni egy 512 megás 8600gt -t fizikát számolni? vagy jobban járok, ha a gtx futtatja a physx-t is? (nyilván nem kérdezném meg, ha itt lenne az asztalon a gt, (inkább kipróbálnám és beírnám ide) de feleslegesen nem akarok autózni kétszer 90 kilómétert.
)
köszi! -
djkoxos
tag
köszi!
szoval 2 kari kell hozzá! Akk faszság az egész...
nem éri meg ez az egész főleg h támogatja kb 3 game -
Qru
MODERÁTOR
Össze, mert nem kötöd SLI-be, csak lesz benne két kártya. Mind a kettő mást fog számolni. Én is most vadászok 8600GT-t a 8800GTS-em mellé P35 DS4-be. Feltoltod a 177.83-as drivert meg a PhysX System Software 8.08.01-et aztán driverben beállítod, hogy a 86GT számolja a fizikát 88GT meg textúrázzon és kész. Aztán már csak olyan játékok kellenek amik ki is használják...
-
Qru
MODERÁTOR
Mindegy, hogy CF-es lapom van, akkor is betehetek a 8800GTS mellé egy 8600GT-t, ugye? És akkor csak lerántom a The Force Within csomagot (illetve ami kell belőle), driverben beállítom, hogy a 8600GT legyen a fizikus és kész?
-
janos666
nagyúr
Egy kis logout írásba sűrítettem az utóbbi nap tapasztalatait. Nem lett túl jó, de már se újraírni se törölni nem volt kedvem: Radeon Graphics, Nvidia Physx
-
Akybron
aktív tag
Az nVidia megvette az Ageiát, és úgy döntött, csinál olyan drivert, ami a külön PhysX kártya helyett a VGA-ra bízza a számításokat. Ezzel akkor érhető el sebességnövekedés, ha eddig egy PhysX-es játék CPU limites volt a sok fizikai számítás miatt.
Pl. az UT3-hoz letölthető PhysX mod pályái Core2Duon is játszhatatlanul lassúak (15 FPS alatt), nVidia PhysX driverrel simán működnek (9600GT-m van).
Nézd meg ezt a PH-s cikket. -
djkoxos
tag
Én nem igazán értem ezt a PhisX-es drivert!? Ezt simán az nVidia driver mellé kell telepiteni? Én ugy tudtam ha nincs ilyen PhisX-es kártyád külön akk nemmüködik..!
Most hogy van ez?
Please!! -
janos666
nagyúr
A mai 3DMark tesztjeim alapján egy 8500GT kb annyit tud mint egy Ageia Physx kártya. Na ez eddig szépen hangzik míg egy radeon mellé rakom be és 4-ed annyit se kóstál mint egy Ageia kártya, de egy GTX-280at már csúnyás visszafogna ahhoz képest amit ő egymaga produkálna ha megkapná a fizikát is. Hogy kissebb kártyáknál hol a határ, vagyis milyen grafikus VGA mellé milyen Physx-re szánt kártya dukál az jó kérdés. Úgy tippelem nálad talán még gyorsít majd valamicskét ha nem a GTS számol mindent, de már az is határeset, egy 8600GT-vel jobban jártál volna amellé.
Gyorsabb VGA-khoz már inkább 8600GT-re módosítom az ajánlásom, GTX-ek meg Radeon HD4800ak alá akár egy használt 8800GTS-320 vagy 9600GT is szóbajöhet ha inkább tartalék legyen benne mint hiány.
-
Azért néha benézek mizu itt! Most lefoglal a quadom stabilitási problémáinak megoldása!
-
X@b3e
addikt
Jövő héten összehozok egy 8800GTS 512 és 8500GT párost, meglátjuk hogy sikerül.
Xp alatt sztem nem lesz gond, Vista64 már érdekesebb lesz.
Amúgy egy 85GT elég ilyesmire? Mármint a gyár PhysX kártyához hogy viszonyul majd teljesítményben? -
Drizzt
nagyúr
Nyomtam én is egy Fluidmarkot, 1680*1050, 4930 o3Marks, min fps 48.
1280: 5649/56 a minfps. -
janos666
nagyúr
Ugyan az a metódus mint XP alatt, de szerintem későbbi Physx verziókkal nem kell már játszadozni ennyit, ha megoldják ez a windows asztal extendelés gondot.
A lényeg hogy már tudjuk hogy képes futni egyszerre 2 hagyomásnyos Vistára írt WDDM driver ha a windows is úgy akarja. A következő lépés átültetni ezt Vistába. (bár most is a windows 7 fut nálam, tök stabil, meg kinézetre is ugyanaz mint a Vista, szóval akár meg is tarthatnám ha nem járt volna még le és nem kéne 2007dec2-án tartanom a BIOS időt + létezne belőle 64-bites build is, nade nemsoká kiszivárog már valami frissebb anyag, az akár jobb is lehet mint a vista...
) -
Drizzt
nagyúr
Nurein megy mindenkinél? Nálam nem indul el, megfayg, pedig nagyon érdekel.
-
janos666
nagyúr
Még nincs, elkezdtem lehúzni egy M2-t, de kiderült hogy fake, az M1 meg lassan jön le és lehet nem is tudom majd kiróbálni mert júliusban járt le az evaluation copy...
#606 -> Nemrég próbáltam beszélni Regeneration-al (physx-ről, de nem a slágerkérdést tettem fel 100.-adjára, csak asszisztációt akartam kérni ehhez a Geforce+Radeon kombóhoz, mondom ő mégiscsak bennevan a témában...), de baszott visszaírni akár annyit is hogy "hagyj békén" vagy "nem tudok/akarok segíteni"...
-
Komplikato
veterán
Még nincs, Regeneration meg hetek óta kussol róla hol tart. utolsó infó szerint a CUDA fordítós megoldása csak 1db kártyán működik, és jelenleg csak HD3xxx szérián. Azt nem tudom mikor lesz belőle valami, és azt se nemállítja e le valaki. A vicces az, hogy az ATI és NV oldaláról sem volt hivatalosan semmilféle tiltakozás. Majd meglátjuk.
Más nem, akkor marad a Havok féle megoldás, ha igen remélem minimum a PhysX szintjére fejlesztik a folyadék, részecske és ruha emulációt.
-
ricsi99
addikt
-
chris0000
őstag
Most nem értem ezzel a driverrel "177.83" csak a "physx by nvidia-s"játékok fogják használni a PHYSX-et!!
A cellfactor revolution-ba se lehet bekapcsolni meg pl a crazy machines 2-be se!! mert kiírja h nincs physx kártyád!! -
janos666
nagyúr
HAHA! Ma eszembejutott valami! Gugliztam ilyesmik után és egy Windows 7 milestone1 beszámolóban olvastam hogy a Windwos Vienában újra engedélyezve lesznek a különböző VGA driverek. Ezt utánna több forrásban megtaláltam.
Szóval holnap-holnapután feltolok egy Windows Vienna M1-et hogy mi a helyzet. A milestone1-ek általában még úgy is nagyon hasonlóak az elődhöz, szóval akár jó is lehet vista helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Viccrovat
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 5559 /i5-6200U/8GB/240GB SSD/WIN10/Számlával/
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Huawei P30 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
2008-08-26 02:24-kor fog pontosan megjelenni, a modik ekkora lőtték be.

Valahogy kibirom az egy hetet. 

Ilyen topikba azért nem kellene ilyen következtetéseket levonni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)